Kinstа – хостинг на WordPress от друго измерение

Разкриване на печалбата: Ние използваме партньорски връзки, за да печелим комисионни от продуктите, прегледани и препоръчани на нашите страници. Всеки път, когато читател следва партньорски връзки, публикувани в нашите прегледи и направи покупка, получаваме плащане. Открийте повече.

Ако управляваният хостинг на WordPress беше автомобил, Kinsta щеше да бъде Rolls Royce от WP решения. Създадена с една единствена цел, платформата се грижи изключително за потребителите на WordPress, като се стреми да осигури безпроблемно и безупречно изживяване.

Ако сте често хостващ трибунал, вероятно можете да кажете, че съм доста напомпана за този преглед на Kinsta. Естествено, аз наблюдавам услугата от месеци чрез редовни тестове на скоростта на интерфейса и задния ход и продължителността на работа. Освен това проучих внимателно условията му на обслужване, проучих характеристиките и цените и изработих подробния анализ, който следва.

Отделих необходимото време, за да проверя репутацията на компанията в мрежата, като прегледах няколкостотин потребителски отзива за Kinsta.

Сигнал за спойлер: Kinsta е добър. Много добър, всъщност.

Уебсайтът ми Kinsta работи с впечатляващо време за зареждане и поддържа почти безупречно време, но е лесно да се управлява по начин, който е толкова интуитивен, че не може да се каже.

Какво е Kinsta?

Точно както WP Engine не е доставчик на уеб хостинг в пълния смисъл на думата, така и Kinsta е тясно специализирана услуга, която осигурява възможно най-доброто WordPress изживяване, както отпред, така и от задния край.

Работи в Google Cloud и предлага WordPress решения от 20 различни места по целия свят. Доверена на масивни световни марки като Intuit, Ubisoft, Ricoh, Workforce и други, платформата е добре установено присъствие във все по-разширяващата се вселена на WordPress.

"Най-добрият домакин на премиум WordPress"

Uptime:

99,99%

Скорост на зареждане:

0.39s

Поддържа:

Най-добрата поддръжка на WP

Контролен панел:

Собственически

OVERAL4.5

Основните – Kinsta Speed, Uptime и поддръжка

„Искам бавен уебсайт, който често е офлайн.“ Каза никой. Някога. Кинста знае ли това? Нека разберем.

1. Светлинна скорост

Kinsta е специализирана хостинг услуга, която кара сайта на WordPress да лети.

Знам, знам, че много от вас ще отидат: “Но какво ще кажеш за WP Engine?”

В сравнение с WP Engine, Kinsta не само държи позицията си, но я превъзхожда по отношение на фронтенда.

Със средно време за зареждане 0,39 секунди, Kinsta твърдо заема първото място сред всички хостове, които наблюдавам. В действителност, той издухва WP Engine удобно, тъй като последният се движи средно за 0,59 секунди.

TTFB на моя WordPress сайт е само 0,14 секунди и са необходими 0,63 секунди, за да завърши изобразяването му.

Тези числа са безумни!

Що се отнася до бекенда, Кинста няма от какво да се срамува. Макар и да не е равностойно с невероятно перфектното представяне на WP Engine, този управляван WordPress хост показва стабилност и невероятна бързина.

Когато са бомбардирани с над 300 едновременни заявки, сървърите на Kinsta – добре, технически, сървърите на Google Cloud, конфигурирани и оптимизирани от Kinsta – ги разрешават без хълцане средно за около 0,24 секунди. Това е по-бързо от DreamHost, но по-бавно от HostPapa и SiteGround.

"Frontend на Kinsta е най-бързият от всички, докато бекендът се придобива с отличие. Като цяло възвишено изпълнение."

2. Превъзходно време за изпълнение – 99,99%

Kinsta обещава и предоставя 99,99%. След като се запознах с технологията, захранваща тази управлявана платформа WordPress, изглежда естествено, че продължителността на работа е толкова голяма. Google Cloud е създаден за излишък и ефективност и потребителите на Kinsta се възползват значително от това.

Друго нещо, което допринася за високата продължителност на работа, са редовните проверки. Мониторингът в реално време проверява всеки сайт на всеки две минути, така че дори и дадена страница да намалее, техническите специалисти от Kinsta ще реагират в рамките на 120 секунди. Този отзив има цял раздел, посветен на техническата поддръжка на Kinsta, но позволете ми да го предскажа докосване: те са старателни.

"Необичайно обещано и доставено в осъществимата точка на съвършенство, месец през месец."

3. Поддръжка на Kinsta

Техническата поддръжка е изключително важно за всеки доставчик на услуги.

И докато в рецензиите си съм похвалил и критикувал екипите за поддръжка на всички хостове, които анализирах, когато става въпрос за високо специализирана услуга като Kinsta, летвата винаги е по-висока.

Подкрепата на един продукт изключва по-голям опит, нали?

Разпитването на екипите за поддръжка е неразделна част от процеса на моя преглед и този, който с нетърпение очаквам. В случая обаче бях пребит.

Техник Kinsta се свърза с мен в деня, след като отворих акаунта си, за да ме уведоми, че нещо не е наред с настройките ми за DNS и че сайтът ми не се решава правилно.

Той беше прав, разбира се. Моят домейн е регистриран в Namecheap и съм конфигурирал записите през неговата DNS зона, следвайки инструкциите, предоставени на Kinsta.com.

Самите инструкции са много ясни и ясни: те включват стъпка по стъпка ръководство за най-популярните регистратори на домейни и достатъчно скрийншоти.

Въпреки това успях да ги объркам, като вмъкнах два записа от А вместо един. Това доведе до отварянето на сайта ми понякога (когато заявката беше отишла вдясно A запис) и не се разреши при други.

Разбира се, за мен се отвори, когато поставих рекордите и грешката ми остана незабелязана.

Докато проактивният агент не откри проблема и не ми засне имейл с вероятен анализ на причината и стъпки за разрешаването му.

Сладко, нали?

"Kinsta може да е домакин на WordPress в Google Cloud, но със сигурност притежава всички познания и умения."

Kinsta плюсове

Kinsta е първокласна услуга за WordPress, но множеството разширени функции оправдават цената.

1. Универсалност

Kinsta има много хостинг планове. Някои са пригодени за сравнително малки сайтове с интензивен трафик, други са готови да се справят със сериозни операции по електронна търговия и има масивни пакети за цели предприятия.

Видно е, че Kinsta е построен от хора със сериозен технологичен хъс. Това се отразява във факта, че плановете му също така съдържат много инструменти за разработчици.

Имайте предвид, премиум управляваният хостинг на WordPress не е най-доброто за хората, които тепърва започват своето онлайн пътуване, тъй като могат да напрягат бюджета, така че не мога да препоръчам Kinsta за напълно начинаещи уебмастъри.

2. Гаранция за отстраняване на хакове

Kinsta предоставя много здрав пакет за сигурност с проактивно откриване на уязвимост, но това, което се откроява за мен, е политиката за отстраняване на хакове.

Не можете да бъдете считани за едно от най-добрите решения за хостинг на WordPress през 2020 г., освен ако не сте въвели мощни мерки за сигурност.

Неща като LXC контейнерите осигуряват силна изолация на акаунта, докато защитата на DDoS е на второ място.

Kisnta обаче отива крачка напред и протяга много полезна ръка, когато нещата тръгнат на юг. Компанията ще коригира всеки сайт, ако се компрометира, докато е хостван на сървърите си.

3. Ежедневни архиви

Като допълнение към предишната точка, Kinsta създава безплатни ежедневни архиви на всички сайтове, които хоства. Възстановяването също е безплатно и това е изключително лесно.

Всичко, което трябва да направите, е да влезете във вашия Kinsta акаунт, да изберете датата на възстановяване и да кликнете върху десния бутон.

лесно.

По-малките планове на Kinsta запазват резервни копия за 14 дни. Не звучи като дълъг период от време, но в контекста на този хост WP има идеален смисъл.

Има толкова много инструменти за мониторинг, че преминаването на две седмици без да забележите проблем на вашия сайт Kinsta е изключително малко вероятно.

Ако чувствате нужда от това, можете да закупите резервни копия, които да се правят на всеки 6 часа или на всеки 60 минути.

4. Хостинг на WooCommerce

Kinsta е може би най-добрият домакин на WordPress, когато става дума за WooCommerce. Платформата има няколко завода, оптимизирани за електронна търговия.

От само себе си се разбира, че всеки един от тях прави най-популярния плъгин за WordPress.

Не само това, но техниците от Kinsta са експерти в WooCommerce, а самата услуга е изградена с голяма мащабируемост, за да може да се справя лесно с притока на трафик по време на натоварени периоди на пазаруване.

5. Голяма мащабируемост

Kinsta предоставя нещо съществено за облачен хостинг продукт – мащабируемост.

Въпреки че по-голямата част от плановете му налагат определени ограничения, ако сайтът ви надхвърли някоя от тях, той няма да се провали. Вместо това, Kinsta автоматично ще прилага такси за свръхпроизводство, които покриват честотна лента, дисково пространство или използване на CDN.

6. Безплатна миграция

Kinsta не използва cPanel, но това не е възпиращо, когато става въпрос за мигриране на WordPress сайтове към него.

Точно обратното.

Kinsta предлага неограничени миграции за по-прости сайтове и между 1 и 5 премиум миграции, т.е. миграции за големи, сложни сайтове. Те включват големи сайтове за електронна търговия, корпоративна инфраструктура или сайтове за членство и други онлайн зверове.

Имайте предвид, че Kinsta може да копира над сайтове от WP Engine, Flywheel, Cloudways и други хостове с персонализирана настройка и без cPanel.

7. 20 Центъра за данни

Kinsta работи в Google Cloud от 2013 г. и в края на 2019 г. направи истински ход за промяна на играта, като мигрира към CGP C2 за много по-добра производителност.

Но не само това.

Google Cloud е масивен.

Благодарение на глобалния си обсег, Kinsta може да разгърне вашия WordPress сайт от 20 различни места по света.

Ръце надолу, това е най-голямото покритие на картата, което съм виждал в хост, което прави Kinsta една от най-добрите опции за хостинг на WP там.

8. Много добавки (платени)

По подразбиране Kinsta разполага с много програмни възможности, но също така може да отиде по-дълбоко от повечето. Cloudflare Railgun, Elasticsearch, Nginx обратен прокси сървър, Redis и още достъпни за закупуване с всеки Kinsta план.

9. Отлична настройка на акаунта

Първите стъпки с Kinsta са изключително лесни. Цялата настройка на профила отнема секунди, но това не е това, което го прави специален. Много топ домакини отварят незабавно нови планове.

Това, което Kinsta прави по различен начин, е възможността да конфигурирате определени параметри на вашата WP инсталация по време на първоначалната настройка.

Искате ли мултисайт?

Или WooCommerce?

Може би Йоаст да е там?

Всички тези неща и още много неща присъстват благодарение на бързия и интуитивен съветник за настройка.

10. Звездна репутация

Основна част от процеса ми за преглед е да проуча какво трябва да кажат потребителите за компанията, но с Kinsta това беше доста кратко начинание.

Признавам, този път около мен имах дневен ред и не беше много похвален. Разгледах отзиви за TrustPilot и Reddit, за да намеря истории за лошото изживяване на Kinsta, защото впечатленията ми от компанията бяха твърде положителни. Мотивацията, която стои зад намерението ми, беше да добавя обективност към прегледа, да осигуря алтернативна гледна точка.

Уви, огромният интернет не се съобрази – всички потребители разглеждат компанията в много положителна светлина, възхвалявайки нейната скорост, поддръжка и функции.

Член съм на всички subreddits за хостинг и Kinsta обикновено се споменава в миналото, когато потребителите преглеждат други услуги.

Единственото незначително оплакване е за цената му, но това може да се очаква, когато хората сравнят Kinsta с SiteGround или друг редовен споделен хост.

Kinsta Cons

Те може да са малко, но Kinsta има своите недостатъци.

1. Без имейл услуга

Kinsta не е хостинг доставчик в истинския смисъл на думата, защото се грижи за един продукт: WordPress. Като такова му липсват много от нещата, които традиционните домакини считат за стандартни.

Услугата по имейл е една от тях.

Kinsta просто няма такъв.

Не е толкова трудно да получите качествен хостинг на имейл другаде, но това е нещо, което ще добави към месечната сметка.

Говорейки за разходи …

2. Скъпо

Разходите за хостинг винаги трябва да се разглеждат в контекста. В моите отзиви за най-добрите WordPress хостинг решения можете ясно да видите защо някои услуги струват повече от други, въпреки че на повърхността може да изглеждат доста сходни.

Kinsta е много скъп, когато го сравнявате с споделените планове Bluehost и около два пъти по-скъп, отколкото управляваният WordPress Bluehost може да предложи.

Дали обаче се представя по-добре? абсолютно.

Получавате ли по-добра подкрепа? Вие залагате!

Това струва ли 30 долара на месец за един сайт? Да, така е.

Така че, да, Kinsta е скъпо.

Цената е оправдана, тъй като услугата е чисто качество, но това не е хостинг решение за първокласници.

Препоръчваме ли Kinsta?

абсолютно!

Kinsta може би е най-добре управляваният WordPress хостинг услуга, който виждах до днес. Въпреки че WP Engine също е възвишен, някои аспекти на Kinsta го правят още по-привлекателен.

Всъщност това не е най-достъпната WP платформа, но стойността, която предоставя, я прави достойна инвестиция.

Многобройните центрове за данни, мощен CDN, редовно архивиране, звездно представяне и невероятна поддръжка улесняват хостването на WordPress сайт, предназначен за слава там.

Разбира се, всички тези фактори затрудняват намирането на негативи, за да балансирам прегледа ми Kinsta толкова леко, но това е проблем, с който бих искал да се сблъсквам много по-често.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author