HostPapa-gjennomgang – den raskeste verten fra Canada

HostPapa er en prisbelønnet vert med tjenester skreddersydd for å passe småbedrifter fra alle nisjer. På overflaten virker hostingplattformen rimelig og allsidig, men lever den opp til hypen?

Jeg betalte for HostPapa-delte tjenesten for flere måneder siden og begynte å overvåke ytelsen gjennom omfattende benchmark-testing, mens jeg registrerte oppetiden gjennom konstant liveovervåking.

Jeg brukte noen uker på å vurdere vertsens omdømme gjennom prisme av ekspert- og brukeranmeldelser, og leste også nøye betingelsene for tjenesten og funksjonene som ble lovet. Resultatet er denne detaljerte, objektive HostPapa-gjennomgangen som nøye undersøker alle aspekter av denne vertsleverandøren.

Hvem er HostPapa?

HostPapa web hosting kommer fra Canada, og har hovedkontor i Burlington, Ontario.

Dette privateide selskapet ble grunnlagt tilbake i 2006 og har vokst pent og jevnt. Jeg har allerede kommentert hvordan stasjonen til å utvide ofte ødelegger selskaper. Folket over på HostPapa ser ut til å ha en klar plan med en helhetlig tilnærming som balanserer selskapets vekst med utmerket infrastruktur og god kundeservice.

Selv om tidligere begivenheter ikke er en veldig pålitelig prediktor for fremtiden, gir HostPapa-filosofien en følelse av sikkerhet og sunnhet, som er knappe varer.

Dette er ikke tomme ord.

Jeg samlet tøffe tall for å vise dem, og de er enige i de fleste HostPapa-vurderingene jeg sjekket.

"Beste vertskap for små bedrifter"

oppetid

99.90%

Brukerstøtte

8/10

Lasterhastighet

0.90s

Funksjoner

9/10

OVERAL4.2

Det viktigste – HostPapa oppetid, hastighet og støtte

Å starte en HostPapa-anmeldelse med priser og funksjoner uten først å sjekke hastigheten, oppetiden og teknisk støtte, ville være en øvelse i nytteløshet. Hvis du ikke kan levere det vesentlige, kan ingen fancy triks sette deg blant de beste webhotellleverandørene.

1. Oppetid – 99,91%

HostPapa leverer det den lover: 99,9% tilgjengelighet.

Jeg gikk nøye gjennom vilkårene for å se hva som skjer hvis oppetiden synker mer, men ikke så et ord om kompensasjon eller refusjon.

Rart, ikke sant? Spesielt med tanke på det faktum at du kan se dette på tjenestegarantisiden:HostPapa oppetidsgaranti?

I alle fall kjørte jeg dette av HostPapa supportteam. De forsikret meg om at altfor stor driftsstans blir registrert og rapportert i samsvar med det faktureringsteamet som ville bruke tilstrekkelig refusjon til alle berørte.

Nå, i henhold til liveovervåkningsverktøyene mine, var det lille, lille HostPapa WordPress-nettstedet mitt lenger enn forventet i januar og februar, og jeg fikk ingen rabatt eller forklaring fra selskapets fakturateam.

Riktignok savnet jeg den gangen sjansen til å rote dem og spørre hva som skjer, så nå forventer jeg ivrig neste gang jeg får muligheten til å se hvordan de håndterer slike saker.

Uansett hvilken reaksjon de måtte være, er det faktum at ToS ikke sier noe eksplisitt om refusjoner og kompensasjoner.

Gjennomsnittlig oppetid 2018

 • Oktober – 99,99%
 • November – 100%
 • Desember – 99,97%

Gjennomsnittlig oppetid 2019

 • Januar – 99,81%
 • Februar – 99,59%
 • Mars – 100%
 • April – 99,92%
 • Mai – 99,93%
 • Juni – 99,99%
 • Juli – 99,98%

"HostPapa leverer bransjestandarden 99,9% oppetid, men refusjonspolitikken er litt vanskelig."

2. Hastighet – den raskeste verten

 • Den nest raskeste responstiden – 0,20 sekunder (andre)
 • Utmerket lastetid – 0.90s (fjerde)
 • Superb Under Stress – 0.19s (3d)

Merk: Hvis du kjører hastighetstester på domenet mitt, kan resultatene svinge litt. Selv fra den samme testplattformen viser to påfølgende tester normalt litt forskjellige resultater. Mitt HostPapa-nettsted er vert i Nord-Amerika, så jeg testet det fra amerikanske steder. Alle plugins og hurtigbufring på serversiden ble deaktivert.

Time-to-first-byte (TTFB) og fullastet tid betyr mye for SEO og sluttbrukeropplevelse (som langt og stort sett er det samme). Det er grunnen til at jeg måler begge nøye, gjennom flere referanseverktøy.

HostPapa imponerte meg med rasende hastigheter. WordPress-nettstedet mitt klokker konstant i en av de raskeste TTFB-ene jeg har sett til dags dato. 200 millisekunder i gjennomsnitt er ekstremt lavt.

Tiden det tar for nettstedet å laste fullt ut slik at brukere kan samhandle med er også kort. På mindre enn et sekund vises alt for at besøkende skal kunne glede seg.

Ikke bare dette, men HostPapa delte hosting-plattformen er i stand til å håndtere tilstrømninger av besøkende og samtidig forbindelse med en bemerkelsesverdig letthet. Jeg sendte 50 virtuelle brukere samtidig som åpnet nesten 300 forespørsler mot serveren, og den svarte på dem alle innen 0,19 sekunder.

Blimey!

Det var praktisk talt ingen pigger eller etterslep under dette bombardementet med samtidige forbindelser.

Gjennomsnittlig svartid 2018

 • Oktober – 0,19 sek
 • November – 0,17s
 • Desember – 0,16 sek

Gjennomsnittlig svartid 2019

 • Januar – 0,21s
 • Februar – 0,18s
 • Mars – 0,18s
 • April – 0,19 sek
 • Mai – 0.26s
 • Juni – 0,24s

Response Under Load 2018

 • Oktober – 0.23s
 • November – 0.23s
 • Desember – 0,17s

Response Under Load 2019

 • Januar – 0,20 tallet
 • Februar – 0,20 tallet
 • Mars – 0,19 sek
 • April – 0,15 sek
 • Mai – 0,17s
 • Juni – 0,21s

"HostPapa er den raskeste verten på Hosting Tribunal når alle tre beregningene blir vurdert."

3. Stor støtte

Jeg hadde et par behagelige utvekslinger med HostPapa-supportteamet.

For det første hadde jeg problemer med å finne ut de nøyaktige begrensningene for hver delt hostingplan. Du forstår, HostPapa er en annen vert som går for markedsføring av lingo som ikke har noen tilknytning til de tekniske realitetene.

Selv etter å ha utvidet planinformasjonen kan du se klassisk tull som “ubegrenset SSD”. Denne gangen spesifiserte tjenestevilkårene i en grad hva “ubegrenset” skal bety, men jeg ville ha noe mer spesifikt.

Så jeg snakket med en hjelpsom supportagent som var anstendig nok til å innrømme at “ubegrenset i ordets virkelige forstand” ikke eksisterer uansett hvor og når servere er involvert. Fordi, du vet, webservere ikke er mer enn kraftige datamaskiner som er bundet til fysiske begrensninger.

Supportagenten ga også en annen lenke til de delte planenes detaljer der antall inoder per plan ble spesifisert.

Det var nyttig.

En annen flott ting med HostPapa er selvhjelpssenteret. Verten har et stort kunnskapsgrunnlag med veldig nyttige guider. De er godt skrevet og til poenget; komplette nybegynnere kan følge trinnene med letthet.

"Veldig rask og vennlig støtte sammen med et utmerket kunnskapsgrunnlag."

Fordeler med HostPapa

HostPapa er en av de beste webhotellstjenestene i 2019 av en rekke gode grunner. Den delte plattformen er allsidig, rimelig, sikker og kraftfull.

1. Et bredt utvalg av hostingalternativer

HostPapa er den ideelle vertsløsningen for småbedrifter av alle slag. Forum, wikier, handlekurver, CRM-er og gallerier – du nevner det, HostPapa kan være vert for det og vil være vert for det.

Riktignok er dette ikke unikt for den Toronto-baserte webhotellet, siden slike som InMotion Hosting også ivaretar et stort antall apper, men HostPapa tar det et skritt videre. Verten har mange dedikerte ressurser til mange apper.

Nye brukere kan dra stor nytte av den utvidede kunnskapsbasen, men supportteamet har også over gjennomsnittet kunnskap om mange av produktene.

2. Utmerkede brukeranmeldelser

Det er ikke lett for en person å gjennomgå webhotellleverandører grundig og fullstendig uavhengig av hvor mye tid og krefter som er investert i arbeidet..

Heldigvis deler folk som har brukt vertene i årevis sine positive og negative inntrykk, og tegner et mer fullstendig bilde av situasjonen.

HostPapa er der oppe med Hostinger og FastComet som en av webhotellleverandørene med de beste vurderingene. Selv om de ikke er like enstemmig rost, er HostPapa-brukeranmeldelser som deler dårlig erfaring, få og langt mellom.

3. Generøse planer

HostPapa er en rimelig vert som tilbyr mye selv med den minste planen. Nye brukere vil finne alt lett tilgjengelig, men erfarne webansvarlige vil finne mange ting å like også.

Tilpassede cron-jobber, RAID-10 redundans, CDN og mange andre fordeler er inkludert over hele linjen.

4. Gratis migrasjoner

Det er alltid hyggelig å se. Nettleverandøren i Toronto er klar til å gjennomgå og sanksjonere inngående migrering av alle cPanel-kontoer fra en annen vert. Støtteteamet ville flytte gratis, alle e-postmeldinger, databaser og nettsteder.

Den eneste begrensningen er å søke om migrering innen 30 dager etter at du registrerte deg på HostPapa. Du kan migrere over 50 cPanel-kontoer – selv om de er hos forskjellige leverandører – over til HostPapa gratis.

5. Dedikerte ressurser

Du kan bli lei av å lese den slik den inneholder i alle mine webhotellomtaler for 2019, men jeg blir ikke lei av å gjenta hvor bra det er å ha dedikerte serverressurser. Fordi det er kjempebra og enormt viktig.

Jeg har allerede sagt noen ganger hvor passende HostPapa er for små bedrifter, men sannheten er at verten enkelt kan imøtekomme de voksende behovene til et ekspanderende selskap eller e-butikk.

Hver av de delte hostingplanene lover visse serverressurser til brukerne sine og lar dem planlegge fremtiden og vite hva de betaler for.

6. Gratis nettstedbygger

HostPapa merker alle boksene. Selskapet støtter et sinnsykt utvalg av nettstedsbyggingsløsninger, men tilbyr også sin egen nettstedbygger.

Det er et veldig intuitivt verktøy som kan hjelpe deg med å etablere en online tilstedeværelse i løpet av timer, selv uten noen tidligere erfaring med nettstedsbygging. Grensesnittet er godt lagt opp, antall maler er mer enn tilfredsstillende – over 120 – og funksjonaliteten er der.

Riktignok er dra-og-slipp-byggherren ikke den raskeste jeg har sett, men den er ganske tilstrekkelig allikevel og hemmer ikke innsatsen for nettstedsbygging betydelig.

7. Hjelp til bygging av nettsteder

Hvis du ønsker å bruke selskapets byggmuligheter for selskapet, får du en gratis konsultasjon med en av webdesignspesialistene.

Det er en flott mulighet til å spesifisere hvordan du ser for deg din online tilstedeværelse og lar dem bygge et nettsted for deg.

Nå, dette er ikke en gratis tjeneste, men den er veldig rimelig og rask. Jeg legger ikke denne tjenesten høyere opp på listen over positive sider, fordi jeg ikke har personlig erfaring med den og ikke vet hva sluttresultatet er.

Imidlertid er dens tilstedeværelse noe bemerkelsesverdig og kan absolutt hjelpe små bedriftseiere som faktisk må drive sin virksomhet og ikke har tid til å kaste bort med tekniske forhold.

8. Tilstrekkelig sikkerhet

HostPapa har sikkerhetstiltak, og jeg må si at de er tilstrekkelige. Var dette min første anmeldelse av webhotellfirmaer, ville jeg blitt mye mer imponert over sikkerhetsfunksjonene, men sannheten er at de ikke er noe ekstraordinært.

Fremdeles tikker HostPapa alle boksene.

9. HostPapa WordPress Hosting

Ved første øyekast ser WP-løsningen HostPapa tilbyr mistenkelig ut som den vanlige delte pakken. Men ved nærmere undersøkelse kan du finne ut at WordPress-planene kommer med Lakk og WP forhåndsinstallert, pluss Jetpack.

HostPapa lover også å oppdatere WP automatisk hvis du ønsker det.

Ikke verst, spesielt for den prisen.

10. Gratis trening

Alle nye HostPapa-kunder har rett til en 30-minutters konsultasjon med PapaSquad, som kan hjelpe med det første oppsettet, generelle råd eller utforme en spesifikk strategi for å ta nettet med storm.

På en måte er dette en herlig concierge-tjeneste, som er en utmerket ting i seg selv, men det kan også bli en veldig nyttig inngang i vertsverdenen.

Å snakke med en spesialist tidlig, når du stort sett er uten ledelse, kan fungere som ror for fremtiden.

11. Green Hosting Provider

HostPapa er en av pionerene innen fornybar energi i vertsindustrien. Toronto-leverandøren er dedikert til 100% grønn energi, og tar en meget nøktern og samfunnsansvarlig holdning til saken.

Datasentre bruker store mengder strøm; å ha dem kjørt på fornybar energi er ingen mening.

Ulempene med HostPapa

HostPapa gjør mange ting riktig. Imidlertid vokser det og utvikler seg, og det er flere aspekter ved selskapets tilbud som undergraver det generelt positive inntrykket.

1. Sikkerhetskopiering koster ekstra

Døde, skatter og datatap er uunngåelige.

Å ha RAID-10 diskmatriser er bra, men hvis du må betale for gjenoppretting av data, reduseres storheten mangfoldig.

Automatisk sikkerhetskopi er en ganske standard funksjon i de fleste moderne webhotellpakker, og ærlig talt, når verter får deg til å betale for en slik grunnleggende tjeneste, kverner det nervene mine.

De fleste webhotell-tjenester som er gjennomgått her inkluderer automatiske sikkerhetskopier med (minst) ukentlig frekvens, men HostPapa er ikke blant dem.

Bare brukerne av den dyreste planen liker denne funksjonen, og forbedrer følelsen av at verten anser det som en superspesiell premium-tjeneste.

Det er ikke.

Går videre.

2. Uklare vilkår for bruk

HostPapa lover 99,9% oppetid, men det løftet føles hult. Det er ingen måte å se oppetiden til nettstedet ditt uten å stole på eksterne verktøy; verken HostPapa cPanel eller kundens område indikerer oppetid.

Og selv om en slik funksjon er noe av sjeldenhet – HostGator har det – praktisk talt alle verter som garanterer oppetid, nevner hva kompensasjonen vil være i tilfelle et langvarig strømbrudd.

HostPapa oppgir ikke hvilke brukere som opplever større driftsstans, og heller ikke hvordan det vil bli gitt.

Ærlig talt, dette er en veldig forvirrende unnlatelse.

Anbefaler vi HostPapa?

Et rungende JA!

Jeg vil ikke – kan ikke – slippe unna trenden: HosPapa-anmeldelser er stort sett positive fordi selskapet tilbyr en god service. Så enkelt som det.

Meget god hastighet og oppetid er sikkerhetskopiert av ærlig og hjelpsom supportteam, og det er nok til å skape en god service. Faktisk kan selskapet mangle noen av de avanserte funksjonene som SiteGround og InMotion Hosting gir, men delte pakker er veldig godt avrundet.

Så mye at jeg fant det vanskelig å liste opp mange negativer i HostPapa-anmeldelsen min. Ja, den Toronto-baserte verten har ikke en virkelig global tilstedeværelse – ingen datasentre over hele verden – men den har gode forbindelser, med lokaliserte hostingalternativer, dvs. servere i datasentre drevet av andre.

Alt i alt er HostPapa et topp valg for brukere hvis marked primært er i Nord-Amerika.

Med et øyeblikk HostPapa

Brukerstøtte

Kunnskapsbase

Delte vertsplaner

Kontrollpanel

Antall vertsdomener

Antall databaser

E-postkontoer

E-post lagring

Sikkerhetskopiering og restaurering

Oppbevaring

båndbredde

Teknologi

Sikkerhet

Domenenavnsregistrering

Overføring av nettsteder

Nettstedsbygger

E-handel

Spesialisert hosting

Windows hosting

Datasentre

oppetid

Hastighet

Priser

Prisstruktur

garantier

Pro-rangerte refusjoner for tidlig avbestilling

freebies

Selskapets hjemmeside

Bedriftskultur

Telefon, chat, e-post, 24/7
Mangfoldig og informativ
3 delte hostingplaner
HostPapa cPanel
2 domener for den minste planen, ubegrenset for resten
25 for de minste, ubegrenset for de to andre planene
100 for Starter-planen, ubegrenset for resten
500 MB per e-post, 5 GB totalt for de to første planene, henholdsvis 1 GB og 10 GB for Business Pro
Sikkerhetskopiering koster ekstra i de to første planene
ubegrenset; bare den minste planen begrenser plassen til 100 GB
unmetered
SSD-er, dedikerte ressurser, over 400 apper tilgjengelig
Robust sikkerhetssuite
Gratis domene med alle planer
Ja, i løpet av de første 30 dagene
Intuitiv og fleksibel nettstedbygger
Gratis SSL inkludert, mange spesialiserte e-handelsløsninger støttet
HostPapa har spesialiserte WordPress hostingplaner og support kunnskapsrike innen mange webteknologier
Nei
Servere over hele verden
Solid ytelse, 99,9% løfte levert
Veldig raskt foran og bak
Lave introduksjonsavgifter, rimelig tur ved fornyelse
Forhåndsbetaling reduserer kostnadene per måned. Fornyelsesgebyr er omtrent gjennomsnittet i bransjen
99% oppetid er lovet, men det er ingen klar garanti nevnt i ToS
Nei
Domeneregistrering, SSL
Nyttig og informativ, kanskje litt uoversiktlig
HostPapa er en Toronto-basert vert og som de fleste ting kanadisk projiserer den et vennlig, hjelpsomt og grønt ansikt
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author