Rishikimi i InterServer – Shpejtësi të flakërueshme, Mbështetje e diskutueshme

InterServer vështirë se është një emër i familjes. Ka shumë ofrues më të mëdhenj dhe më të popullarizuar të pritjes së faqeve në internet atje, por madhësia dhe popullariteti nuk do të thotë domosdoshmërisht një shërbim i mirë.

Nga ana e saj, InterServer duket si një biznes i drejtuar nga familja me theks të fortë në përsosjen teknike dhe shërbimin e ndershëm. Kompania ka një qasje interesante dhe politikë çmimi shumë të drejtë, e cila më bëri që të regjistrohem për planin e saj të përbashkët të pritjes. Unë krijova një faqe themelore WordPress dhe e lidha atë me mjetet e mia të preferuara të monitorimit për ta provuar atë realisht.

Rezultati është ky rishikim i gjerë i InterServer, i cili zbulon pikat e forta të kompanisë dhe të metat e saj.

Farë është InterServer?

E themeluar në vitin 1999 nga dy adoleshentë teknikë, InterServer po rritet që nga ajo kohë. Gjatë këtyre dy dekadave, fokusi i kompanisë ishte në zgjerimin teknologjik dhe ndërtimin e infrastrukturës cilësore në vend të marketingut dhe promovimit, gjë që është qartë e qartë nga katër qendra të të dhënave që InterServer zotëron dhe operon.

Të dy themeluesit ende drejtojnë kompaninë. Njëri prej tyre, Mike Lavrik është truri prapa hartimit të qendrave të të dhënave të kompanisë; ai shpesh është duart që zbatojnë vizionin e tij, gjithashtu.

John Quagliery po udhëheq ekipin e ndihmës teknike të InterServer dhe siguron që rrjeti i kompanisë të funksionojë në mënyrë të përsosur.

Një nga gjërat e mira për të pasur një kompani të vogël është prekja personale dhe vëmendja e menjëhershme që klientët mund të presin. Hulumtimi im konfirmoi këtë ndjenjë, por praktikisht të gjitha rishikimet e InterServer në internet gjithashtu lavdëruese për mbështetjen. Shërbimi ndaj klientit është i shpejtë dhe miqësor.

Por a mjafton kaq?

Mund InterServer të konkurrojë me ofruesit e hostit më të mirë megjithë madhësinë e tij të vogël?

Le të shohim se çfarë numrat kanë për të thënë.

"Shumë shpejt dhe host i sigurt"

uptime

99.95%

mbështetje

8/10

Shpejtësia e ngarkesës

0.88s

Features

8/10

OVERAL3.3

Thelbësore – Uptime, Shpejtësi dhe Mbështetje InterServer

Paraqitja e shpejtë e rrufeve dhe mbështetja e mirë e bëjnë InterServer një ofrues premtues, por prapavija mbetet e dyshuar.

1. Uptime e shkëlqyeshme – 99,95%

Dorëzimi është cilësia më e rëndësishme e çdo ofruesi të shërbimit. Në rastin e hosteve të uebfaqes, dorëzimi nënkupton disponueshmërinë e faqes; gjithçka tjetër vjen pas.

Marrëveshja e nivelit të shërbimit të publikuar në InterServer.net premton 99.9% në kohë në muaj. Deri më tani, kaq mirë, InterServer jep.

Gjatë muajit të parë të monitorimit (në mënyrë të drejtë, monitorimi gjatë Shtatorit 2018 nuk e mbuloi tërë muajin) kohën e duhur ishte e patëmetë. 100% është gjithmonë bukur për tu parë.

Në Tetor 2018 rekordi i InterServer ra pak, por ai është akoma në një nivel shumë të respektueshëm.

Deri më tani, Dhjetori 2018 ishte muaji më i keq për kompaninë, me 99.92% në kohën e duhur.

Me kohëzgjatje mesatare prej 99,95%, InterServer bie mjaft mirë në SLA të premtuar.
Uptime mesatare mesatare 2018:

 • Shtator – 100%
 • Tetor – 99,95%
 • Nëntor – 100%
 • Dhjetor – 99,92%

Uptime mesatare 2019:

 • Janar – 99.93%

"InterServer është një host shumë i besueshëm, që mburret me 99.9% në kohën e duhur."

2. Shpejtësia e çmendurisë

 • Koha më e shpejtë e përgjigjes – 0.19 (1)
 • Koha më e shpejtë e ngarkimit – 0.74s (1)
 • I ngadaltë nën ngarkesë – 47.60 (11)

Shënim: Nëse keni prova të shpejtësisë në domenin tim, rezultatet mund të luhaten pak. Edhe nga e njëjta platformë e testimit dy teste zakonisht shfaqin rezultate paksa të ndryshme. Faqja ime e InterServer është pritur në NY, kështu që unë e testova atë nga vendet e SH.B.A. Të gjitha shtojcat dhe memorja nga serveri u çaktivizuan.

Shpejtësia mund të krijojë ose prishë praninë tuaj në internet. Nëse po administroni një faqe në internet thjesht për argëtim, atëherë nuk do të jetë me rëndësi, por në rast se dëshironi të krijoni diçka të rëndësishme në internet, shpejtësia ka shumë rëndësi.

Një vonesë e vetme e dytë mund të shkaktojë një rënie masive të konvertimeve dhe shitjeve.

Kjo është arsyeja pse të keni fuqi të serverit pas faqes tuaj të internetit është thelbësore. Për këtë rishikim të InterServer, unë u zhvillova tre teste të veçanta krahasimi për të marrë përgjigjen mesatare dhe kohën e ngarkuar plotësisht të faqes sime themelore të WordPress.

Për më tepër, e testova me Load Impact, për t’u siguruar që backend-i merret mirë trafiku.

Testet e shpejtësisë së frontit ishin, duart poshtë, kohët më të shpejta që kam parë deri më sot. TTFB qëndron vazhdimisht, me kalimin e kohës dhe nëpër platformat e testimit, nën 0.20 sekonda, ndërsa koha e nevojshme që faqja të ngarkohet plotësisht është thjesht 0.72 sekonda, që është insanely shpejt.

Sjellja e çuditshme e serverit nën ngarkesë.

Koha e përgjigjes në InterServer ishte shpejt e shpejtë derisa 25 përdoruesit goditën serverin.

Tani, kur bëra provën Load Impact, rezultatet ishin të çuditshme. Koha e reagimit të serverit zbriti të dytin që përdoruesit e 26-të virtualë e goditën. Deri në atë moment, po reagonte më shpejt nga sa mendoja se ishte e mundur, por më pas ndodhi diçka.

Ndoshta hosti ka një sistem të sigurisë që pengon shumë lidhje të njëkohshme nga i njëjti burim, mbase është diçka tjetër.

Cilado qoftë arsyeja, InterServer duket se është e aftë të trajtojë trafikun e moderuar me shpejtësi mahnitëse, gjë që e bën atë një zgjedhje kryesore për vendet e vogla apo të mesme..
Koha mesatare e përgjigjes 2018:

 • Shtator – 0,16s
 • Tetor – 0.21s
 • Nëntor – 0,18
 • Dhjetor – 0.21s

Koha mesatare e përgjigjes 2019:

 • Janar – 0,16s

Faqja e ngarkuar plotësisht 2018:

 • Shtator – 0.79s
 • Tetor – 0.63
 • Nëntor – 0.62
 • Dhjetor – 0.80

Faqja e ngarkuar plotësisht 2019:

 • Janar – 0,85s

Përgjigja nën ngarkesën 2018:

 • Shtator – 46.03
 • Tetor – 48.33
 • Nëntor – 47.71s
 • Dhjetor – 48.32

Përgjigja nën ngarkesën 2019:

 • Janar – 48.32

"Rrufeja e shpejtë e frontit dhe rezultatet e prapme të dyshimta."

3. Mbështetje e denjë

Një nga gjërat që kam kuptuar gjatë punës në rishikimet e Tribunalit të My Hosting është tendenca që kompanitë e vogla të ofrojnë mbështetje më të mirë dhe më të besueshme.

Unë mendoj se kjo është kryesisht për faktin se ata kanë fuqi punëtore të përshtatshme për sasinë e klientëve. Gjithashtu, disa agjentë mbështetës janë më të lehtë për t’u trajnuar se njëqind ose më shumë përfaqësues.

Sidoqoftë, spekulime të mjaftueshme.

Fakti është se InterServer ka një ekip mbështetës shumë adekuat. Kam pasur një grusht ndërveprimesh me ta gjatë bisedës dhe kam marrë përgjigje të shpejtë nga agjentë të ditur dhe të sjellshëm.

Unë ende jam duke pritur për shkrimet e serverit për të përcaktuar se çfarë po shkakton sjelljen e çuditshme kur testoni me Load Impact, por kjo nuk është aspak emergjente dhe u drejtua nga vetë John Quagliery. Ndjenjë VIP tashmë.

Ajo që më ndalon të bëj dublikimin e mbështetjes së InterServer si yjor është baza e të dhënave disi e ngathët. Ajo ka një sasi të mirë të burimeve të dobishme, por navigacioni nuk është më i lehtë.

Në përgjithësi, një nga ankesat kryesore të InterServer kam shqetësime në faqen e internetit të kompanisë, e cila mund të përdorë disa korrigjime dhe lundrim më të mirë.

"Mbështetje shumë e mirë dhe miqësore me pak njohuri të mungesës së njohurive."

Të mirat e InterServer

Megjithë mungesën e tij të popullaritetit relativ, InterServer ofron disa veçori që unë dëshiroj t’i shoh më shpesh në industrinë e pritjes. Këtu janë pikat kryesore të kompanisë.

1. Garancia e bllokimit të çmimeve

InterServer është jashtëzakonisht transparente në lidhje me çmimet e tij. Aq shumë sa që bëhet një nga pikat kryesore të shitjes së kompanisë.

Në çdo drejtësi, vështirë se mund të jetë ndryshe. InterServer premton të njëjtin çmim për aq kohë sa ju vazhdoni të përdorni shërbimet e tij. Nëse filloni me 5 dollarë në muaj, atëherë do të paguani të njëjtat 10 ose 20 vjet në rrugë.

Garancia e bllokimit të çmimeve është e mrekullueshme!

Pricemimi i mbyllur për jetën. i mirë!

Sa e mrekullueshme është kjo?

Sinqerisht, unë u çudita me të vërtetë që kjo nuk ishte pika kryesore e bisedimeve të klientëve InterServer që kalova gjatë hulumtimit të kompanisë.

Shtë shkëlqyese!

2. Siguria e ngushtë

Siguria është një temë që shihni pa pushim në Interserver.net. Faqja e kompanisë mund të ketë nevojë për disa rregullime, por fakti që siguria merret seriozisht është e padiskutueshme.

InterServer ofron disa veçori unike të sigurisë.

Për fillestarët, kompania ka një mjet mbrojtës të pronarit të quajtur InterShield. Ajo mban një bazë të dhënash me IP të këqija dhe bllokon automatikisht kërkesat e hyrjes prej tyre. InterShield bllokon të gjitha vargjet e njohura të hackimit dhe gjithashtu skanon çdo përmbajtje të ngarkuar për të siguruar integritetin e saj.

I zoti, eh?

Nuk janë të gjitha.

Të gjitha të dhënat ruhen në disqet RAID-10.

Nuk janë të gjitha.

3. Infrastruktura e Madhe

InsterService është ndërtuar nga toka nga dy krijuesit e tij, të cilët duket se janë të shtyrë nga dashuria e tyre për teknologji dhe shërbim cilësor, sesa për marketing të ndërlikuar dhe maksimizimin e fitimeve.

Po e them këtë duke u bazuar në faktin se InterServer nuk ka më pak se katër qendra të të dhënave me disa syze mbresëlënëse dhe rrjet për t’i përputhur ato.

Për krahasim, HostGatori masiv ka dy, siç mund ta mësoni në rishikimin tonë të hollësishëm.

Tre nga qendrat e të dhënave InterServer janë të vendosura në shtetin e New York, ndërsa e katërta në Los Angeles. Me fjalë të tjera, mbulimi që ata ofrojnë është i shkëlqyeshëm për klientët me qendër në SHBA.

Të gjitha qendrat e të dhënave janë të lidhura përmes rrjeteve 10 Gbps Tier 1 dhe mbështeten në infrastrukturën e detyrave të rënda nga Cisco, Riverstone dhe Extreme Networks. Routimi i zgjuar i BGPv4 siguron tepricë dhe shpejtësi në të gjithë, duke i bërë qendrat e të dhënave InterServer mjaft të arritshme dhe të sigurta.

4. Dorëzimi i garantuar me email

Një nga dobësitë kryesore të përdorimit të një serveri të përbashkët është dëmi që mund të bëjë ai në emailet tuaja. E gjitha që duhet është një idiot në server për të filluar spamm dhe pastaj të gjitha adresat IP komprometohen.

Papritur, emailat e dërguar te marrësit e mirë të ole përfundojnë në dosjet e spam ose janë në listë të zezë krejt.

InterServer pretendon të ketë gjetur një zgjidhje për këtë. Unë them “pretendime” sepse unë ende nuk kam hartuar një mënyrë të besueshme për ta provuar këtë, por ajo që ka krijuar InterServer duket si një zgjidhje legjitime për këtë çështje.

Duke punuar së bashku me spam vigilantes, kompania kontrollon nënshkrime spam proaktive për të parandaluar dërgimin e spam-it. Nëse është efikase, kjo teknologji do të rrisë shëndetin e serverit me postë dalëse dhe në të gjithë kompaninë.

Në përgjithësi, kjo tingëllon si një zgjidhje e shkëlqyeshme për një problem shumëvjeçar që rrënon internetin në tërësi.

5. Migrimet Falas

InterServer migron faqet falas drejt serverëve të saj cPanel, por kompania krijon vlerë shtesë për klientët e saj të rinj. Sitedo sit i migruar ekzaminohet plotësisht për malware dhe nëse zbulohet diçka e çuditshme pastrohet manualisht.

6. Kopje rezervë javore falas

Unë i numëroj kopjet rezervë si një veçori shtesë sigurie, pasi ato mund të vijnë në shpëtim kur të gjitha mjetet e tjera kanë dështuar.

InterServer siguron kopje rezervë të rregullt javore. Kjo nuk është aq spektakolare në vetvete, por fakti që ju i përdorni ato lehtësisht përmes ndërfaqes cPanel i bën ata një shërbim mjaft të mirë.

7. Optimizuar për WordPress

InterServer ka menaxhuar platformën WordPress, por kjo është një histori për një herë tjetër. Unë jam akoma duke e mbajtur studimin tim për rastin WordPress dhe po planifikoj të shtoj një përmbledhje të dedikuar të InterServer WordPress në të në të ardhmen e afërt.

Tani për tani, më lejoni t’ju them se InterServer do të azhurnojë WordPress automatikisht për ju. Isshtë një gjallërim i mrekullueshëm që rrit sigurinë dhe kursen shumë kohë. Në fund të fundit, WordPress azhurnohet disa herë në vit.

8. Skriptet e bollshme Falas

A ju kujtohet se si u bëra pa fjalë nga aplikacionet e pafundme të ofertave të mbajtjes së InMotion? Epo, duket se e gjeti ndeshjen e tij përballë InterServer, i cili ka mbi 450 aplikacione që presin të instalohen.

Kjo është shumë skriptete falas!

Dhe ne po flasim vetëm për hostet Linux këtu. InterServer gjithashtu ofron një platformë plotësisht funksionale të mbajtjes së Windows, dhe gjithashtu ka më shumë se 150.

9. Rimbursimet e vlerësuara

InterServer ka garancinë standarde të kthimit të parave 30-ditore, por klientët parapagues janë mbuluar më tej. Nëse vendosni të anulloni shërbimin në mes të afatit të tij, mund të kontaktoni faturimin dhe të kërkoni një rimbursim për pjesën tjetër të periudhës.

Në përgjithësi, kërkesa juaj do të miratohet. Për sa kohë që keni qëndruar brenda kushteve të shërbimit, ju do t’i merrni paratë tuaja.

Kjo është shumë e ëmbël, veçanërisht e shoqëruar me garancinë e bllokimit të çmimeve. Unë duhet të them që djemtë pas InterServer vendosin paratë e tyre atje ku është goja e tyre dhe me të vërtetë aspirojnë të ofrojnë një shërbim të ndershëm dhe të drejtpërdrejtë.

Kundrat e InterServer

Sidoqoftë shumë merita që mund të ketë, Inter Serveri nuk është perfekt. Kompania ka të metat e saj. Ata nuk janë super të dukshëm ose veçanërisht pengesë, por përfundimisht vendosin një përvojë në përvojën e përdoruesit fundor.

1. Uebfaqe e varfër

Nëse ky do të ishte një përmbledhje e Interserver.net, do të përfundonte mjaft negativ. Faqja e kompanisë nuk është faqja e internetit më e keqe që kam parë, por për aq sa pret hostet në internet nuk është larg nga fundi i listës.

Lundrimi i faqes është në rregull, por nuk mund ta trondit ndjenjën se gjërat janë shumë të rrënuara.

Një tjetër gjë që më shqetësoi jashtëzakonisht shumë janë typat e shumtë dhe formatimi i përgjithshëm Bacchanalia. Unë nuk e zgjodha gramatikën e jetës naziste, gramatika Nazi më zgjodhi. Por akoma.

Nëse kurrë nuk keni lexuar një përmbledhje të InterServer në jetën tuaj dhe thjesht keni vizituar faqen e internetit të kompanisë, me siguri do të lundroni përpara, përpara se të realizoni cilësitë e tjera të shërbimit.

Dua të them, faqja në internet është fytyra e kompanisë. Lënia e tij në çrregullim ose thjesht më poshtë se tradhton ngadalësinë. Për fat të mirë, unë e di më mirë sesa të gjykoj një libër me kopertinën e tij.

E njëjta gjë, shpresoj që kompania të adresojë këtë çështje dhe të krijojë faqen e saj në internet.

UPDATE Shkurt 2019: Uebfaqja e kompanisë gëzon një pamje të re të re, të freskët dhe informuese. Ndihet ndonjëherë i ngatërruar herë pas here, por përmirësimi i pamohueshëm.

2. Ngatërrimi i zonës së klientit

Zona e hyrjes në InterServer nuk është aq e keqe, por ajo trashëgon disa nga të metat e faqes kryesore. Mund të dalë si i rrëmujshëm, me mënyra shumë mundësi të paraqitura në shiritin kryesor të lundrimit. Pastaj, shumica e tyre janë bosh si parazgjedhje.

Shumë kontrolle për një llogari të thjeshtë të përbashkët, jo?

Pak a shumë dhe më pas edhe pak.

Për më tepër, jo të gjitha kontrollet funksionojnë mirë.

Për shembull, ekziston një buton për të shkarkuar kopjet rezervë. Unë plotësisht prisja që një skedar që mund të shkarkohej të ishte në mëshirën time pasi ta shtypja atë por asgjë nuk ndodhi. Në fakt, asgjë nuk ndodhi. Nuk kishte asnjë listë të skedarëve, të zhvendosur ose jo, për t’u shkarkuar. Vetëm një ekran bosh.

Unë menjëherë kontrollova me ekipin mbështetës se ku ishin rezervat e mia. Doli, kopjet rezervë ekzistojnë (phew!) Por ato vendosen në mënyrë të vendosur brenda cPanel. E cila është në rregull, cPanel është i mirë për të mbajtur kopjet e skedarëve.

Por pse do të keni një buton “Shkarkoni kopjime” atëherë?

Y?

A Rekomandojmë InterServer?

Po, ne e bëjmë.

Shtë një kompani e vogël por e besueshme, me një aftësi të fortë teknike.

Dhe ndërsa ka fusha të caktuara që mund të përmirësohen – baza e njohurive, zona e hyrjes në InterServer – aty ku numëron më shumë kompanitë. Koha e fortë, shpejtësia e shkëlqyeshme dhe një ekip mbështetës shumë i mirë, së bashku me çmimin e mbyllur për jetën e bëjnë atë një zgjedhje kryesore për webmasterët më të prirur teknikisht që presin trafik të moderuar.

E prirur më shumë teknikisht, sepse teknologjia është ajo që InterServer ka të bëjë me të gjitha.

Nuk është ndërfaqja më miqësore për përdoruesit atje, por infrastruktura dhe njerëzit që qëndrojnë pas tij ndihmojnë një ton.

Për më tepër, nëse duhet të shkoni në nivelin tjetër – VPS – kjo duket si kompania më e pëlqyeshme që mund ta trajtojë atë. Unë jam i etur për të filluar rishikimin e radhës të InterServer për të parë sesi panairin e tij të shërbimit VPS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author