Kinstа – WordPress Hosting nga një dimension tjetër

Shpalosja e fitimeve: Ne përdorim linqe bashkëpunimi për të fituar komisione nga produktet e shqyrtuara dhe të rekomanduara në faqet tona. Kurdoherë që një lexues ndjek një lidhje të postuar në rishikimet tona dhe bën një blerje, ne marrim pagesa. Zbulo me shume.

Nëse menaxhimi i WordPress hosting do të ishte një makinë, Kinsta do të ishte Rolls Royce e zgjidhjeve të WP. Krijuar me një qëllim të vetëm në mendje, platforma tërhiqet ekskluzivisht pas përdoruesve të WordPress, duke synuar të sigurojë një përvojë të qetë dhe të përsosur..

Nëse e keni të shpeshtë Hosting Tribunal-in, me siguri mund të thoni që jam mjaft i pompuar në lidhje me këtë përmbledhje Kinsta. Natyrisht, unë jam duke e vëzhguar shërbimin për muaj me radhë përmes testimit të rregullt të shpejtësisë së përparme dhe të backend-it, dhe të kohës së duhur. Unë gjithashtu studiova me kujdes kushtet e tij të shërbimit, shqyrtova tiparet dhe çmimet dhe hartova analizën e hollësishme që vijon.

Mora kohën e nevojshme për të kontrolluar reputacionin e kompanisë në internet, duke kaluar disa qindra përshtypje të përdoruesve në lidhje me Kinsta.

Alarmi i Spoiler: Kinsta është i mirë. Shumë mirë, në fakt.

Uebfaqja ime në internet Kinsta është në kohë mbresëlënëse ngarkimi dhe mban kohën e afërt të patëmetë, por është e thjeshtë të menaxhosh në një mënyrë kaq intuitive sa të jetë përtej.

Isfarë është Kinsta?

Ashtu si WP Engine nuk është një ofrues i web hosting në kuptimin e plotë të fjalës, kështu që Kinsta është një shërbim i specializuar ngushtë që siguron përvojën më të mirë të mundshme të WordPress, si në pjesën e përparme, ashtu edhe në ato të pasme.

Ai funksionon në Google Cloud dhe ofron zgjidhje të WordPress nga 20 vende të ndryshme në të gjithë botën. I besuar nga markat masive globale si Intuit, Ubisoft, Ricoh, Workforce dhe të tjerët, platforma është një prani e vendosur mirë në universin gjithnjë në zgjerim të WordPress.

"Pritësi më i mirë i WordPress Premium"

uptime:

99.99%

Shpejtësia e ngarkimit:

0.39s

mbështetur:

Mbështetja më e mirë WP në dispozicion

Paneli i kontrollit:

të pronarit

OVERAL4.5

Thelbësore – Shpejtësia e Kinsta, Uptime dhe Mbështetja

“Unë dua një uebsajt të ngadaltë që është shpesh offline.” Tha askush. Ever. A e di ajo Kinsta? Le ta zbulojmë.

1. Shpejtësia e ndriçimit

Kinsta është një shërbim i specializuar pritës që e bën faqen WordPress të fluturojë.

E di, e di, shumë prej jush do të shkojnë: “Por, çfarë bëhet me WP Engine?”

Kur krahasohet me WP Engine, Kinsta jo vetëm që mban tokën e saj, por e tejkalon atë sa i përket përparësisë.

Me kohën mesatare të ngarkimit prej 0.39 sekondash, Kinsta vendos fort në vendin e parë në mesin e të gjithë ushtrive që po monitoroj. Në të vërtetë, ajo e hedh poshtë WP Engine të qetë, pasi ky i fundit orë në mesatarisht 0,59 sekonda.

TTFB e faqes time WordPress është thjesht 0.14 sekonda dhe kërkon 0.63 sekonda për të përfunduar interpretimin e tij.

Këto numra janë të çmendur!

Sa i përket sfondit, Kinsta nuk ka asgjë për të cilën të turpërohet. Megjithëse nuk është në të njëjtën kohë me performancën jashtëzakonisht të këndshme të WP Engine, ky host i menaxhuar WordPress tregon stabilitet dhe shpejtësi të jashtëzakonshme si dhe.

Kur janë bombarduar me mbi 300 kërkesa të njëkohshme, serverët Kinsta – mirë, teknikisht, serverët Google Cloud të konfiguruar dhe optimizuar nga Kinsta – zgjidhjen e tyre pa një hiccup, për rreth 0.24 sekonda mesatarisht. Kjo është më e shpejtë se DreamHost, por më e ngadalshme se HostPapa dhe SiteGround.

"Paraqitja Kinsta është më e shpejta nga të gjithë, ndërsa pjesa e prapme gjithashtu përvetësohet me dallim. Performanca sublime në përgjithësi."

2. Uptime të shkëlqyera – 99,99%

Kinsta premton dhe jep 99,99%. Pasi u njoha me teknologjinë që funksionon në këtë platformë të menaxhuar WordPress, duket se është e natyrshme që koha e duhur është kaq e madhe. Google Cloud është ndërtuar për tepricë dhe performancë dhe përdoruesit e Kinsta përfitojnë shumë nga kjo.

Një gjë tjetër që kontribuon në kohën e duhur janë kontrollet e rregullta. Monitorimi në kohë reale kontrollon çdo sit çdo dy minuta, kështu që edhe nëse një faqe shkon poshtë teknikët Kinsta do të reagojnë brenda 120 sekondave. Ky përmbledhje ka një seksion të tërë kushtuar mbështetjes së teknologjisë Kinsta, por më lejoni të parashikoj një prekje: ata janë të zellshëm.

"Uptime premtoi dhe dorëzoi në pikën e mundshme të përsosjes, muaj brenda, muaji jashtë."

3. Ndihma Kinsta

Mbështetja teknike është një zonë thelbësore për çdo ofrues të shërbimit.

Dhe ndërsa në rishikimet e mia kam lavdëruar dhe kritikuar ekipet mbështetëse të të gjithë ushtrive që kam analizuar, kur bëhet fjalë për një shërbim shumë të specializuar si Kinsta, shirita është vendosur gjithmonë më e lartë.

Mbështetja e një produkti të vetëm parandalon ekspertizën më të madhe, apo jo?

Vënia në pyetje e ekipeve mbështetëse është një pjesë integrale e procesit tim të rishikimit dhe një gjë që unë mezi po pres. Në këtë rast, unë u rraha për të, megjithëse.

Një teknik Kinsta ra në kontakt me mua një ditë pasi hapa llogarinë time për të më njoftuar se diçka nuk ishte në rregull me cilësimet e mia DNS dhe faqja ime nuk zgjidhet si duhet.

Ai kishte të drejtë, natyrisht. Unë kam regjistruar domenin tim në Namecheap dhe kam konfiguruar të dhënat përmes zonës së tij DNS pas udhëzimeve të dhëna në Kinsta.com.

Udhëzimet në vetvete janë shumë të qarta dhe të drejtpërdrejta: ato përfshijnë një udhëzues hap pas hapi për regjistruesit më të njohur të domenit dhe pamjet e bollshme të ekraneve.

Sidoqoftë, unë arrita t’i mashtroj ato, duke futur dy rekorde A në vend të një. Kjo çoi në hapjen e faqes time nganjëherë (kur pyetja kishte shkuar në rekordin e duhur A) dhe nuk zgjidhej tek të tjerët.

Sigurisht, për mua ajo u hap kur vendosa rekordet dhe gabimi im kaloi pa u vënë re.

Derisa agjenti proaktiv zbuloi çështjen dhe më qëlloi një email me analizë të mundshme të shkaqeve rrënjësore dhe hapa për ta zgjidhur.

E ëmbël, eh?

"Kinsta mund të jetë duke pritur WordPress në Google Cloud, por sigurisht që ka të gjitha njohuritë dhe aftësitë e brendshme."

Pro Kinsta

Kinsta është një shërbim premium WordPress, por shumica e veçorive të përparuara justifikojnë etiketën e çmimit.

1. Shkathtësia

Kinsta ka shumë plane pritëse. Disa janë të përshtatshëm për vende relativisht të vogla me trafik të rëndë, të tjerët janë të gatshëm për të trajtuar operacione serioze me ecommerce, dhe ka paketa masive për ndërmarrjet e tëra.

Theshtë e qartë nga marrja e shpejtë që Kinsta u ndërtua nga njerëz me mendjemprehtësi serioze teknologjike. Kjo reflektohet në faktin se planet e saj paketojnë shumë mjete zhvilluesish gjithashtu.

Merrni mendjen tuaj, një pritje e menaxhuar me premium WordPress nuk është më e mira për njerëzit që sapo fillojnë udhëtimin e tyre në internet pasi mund të tendosin buxhetin, kështu që unë nuk mund ta rekomandoj Kinsta për webmasterë plotësisht të rinj.

2. Garancia fikse e hackit

Kinsta siguron një suitë sigurie shumë të fortë me zbulimin proaktiv të prekshmërisë, por gjëja që qëndron për mua është politika e rregullimit të kollareve.

Ju nuk mund të konsideroheni një nga zgjidhjet më të mira të hostimit të WordPress në vitin 2020 përveç nëse keni vendosur masa të fuqishme sigurie.

Gjërat si kontejnerët LXC japin një izolim të fortë të llogarisë, ndërsa mbrojtja DDoS është e dyta për asnjë.

Sidoqoftë, Kisnta shkon një hap më tej dhe shtrihet një dorë shumë të dobishme sa herë që gjërat shkojnë në jug. Kompania do të rregullojë çdo sit nëse komprometohet ndërsa pritet në serverët e saj.

3. Rezervime ditore

Kompliment për pikën e mëparshme, Kinsta krijon kopje rezervë të përditshme falas të të gjitha vendeve që pret. Restaurimi është gjithashtu pa pagesë dhe është jashtëzakonisht i thjeshtë gjithashtu.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të futeni në llogarinë tuaj Kinsta, të zgjidhni datën e rivendosjes dhe të klikoni butonin e djathtë.

i lehtë.

Kinsta më e vogël planifikon të mbajë rezervë për 14 ditë. Nuk do të duket si një periudhë e gjatë kohore, por në kontekstin e këtij hosti të WP ka kuptim të përsosur.

Ka kaq shumë mjete monitorimi në vend që dy javë pa vërejtur një çështje në faqen tuaj Kinsta është jashtëzakonisht e pamundur.

Nëse ndjeni nevojë për të, mund të blini kopje rezervë që të bëhen çdo 6 orë ose çdo 60 minuta.

4. Hosting WooCommerce

Kinsta është ndoshta pritësi më i mirë i WordPress kur bëhet fjalë për WooCommerce. Platforma ka disa impiante të optimizuara për ecommerce.

Do të thotë që secila prej tyre e bën më të popullarizuarin e plugin-eve të WordPress-it.

Jo vetëm kaq por teknikët Kinsta janë ekspertë të WooCommerce dhe vetë shërbimi është i ndërtuar me shkallëzim të madh në mendje, në mënyrë që të mund të trajtojë lehtësisht flukset e trafikut gjatë periudhave të zëna të blerjeve.

5. Shkallëzim i shkëlqyeshëm

Kinsta ofron diçka thelbësore për një produkt pritës të re – shkallëzueshmëria.

Edhe pse shumica e planeve të saj imponojnë disa kapele, nëse faqja juaj do të tejkalojë cilindo prej tyre nuk do të bjerë poshtë. Në vend të kësaj, Kinsta automatikisht do të aplikojë tarifa të tepërta që mbulojnë gjerësinë e brezit, hapësirën e diskut, ose përdorimin e CDN.

6. Migrimet Falas

Kinsta nuk përdor cPanel, por kjo nuk është asnjë pengesë kur bëhet fjalë për migrimin e faqeve të WordPress në të.

Përkundrazi.

Kinsta ofron migrime të pakufizuara për site më të thjeshta dhe midis 1 dhe 5 migracioneve premium, d.m.th. migracione për vende të mëdha, komplekse. Këto përfshijnë faqe të mëdha të e-commerce, infrastrukturën e ndërmarrjeve ose vendet e anëtarësimit, dhe kafshët e tjera në internet.

Mbani në mend se Kinsta mund të kopjojë faqet nga WP Engine, Flywheel, Cloudways dhe hostet e tjera me konfigurim personal dhe pa cPanel.

7. 20 Qendrat e të Dhënave

Kinsta po kandidon në Google Cloud që nga viti 2013, dhe në fund të vitit 2019 bëri një veprim të vërtetë në ndryshim të lojës duke emigruar në CGP C2 për performancë shumë më të mirë.

Por nuk është vetëm kaq.

Google Cloud është masiv.

Falë shtrirjes globale, Kinsta mund të vendosë sitin tuaj WordPress nga 20 vende të ndryshme në të gjithë botën.

Pak a shumë, kjo është mbulimi më i madh i hartave që kam parë në një host, duke e bërë Kinsta një nga opsionet më të mira të pritjes së WP atje.

8. Shumë shtesa (të paguara)

Si parazgjedhje, Kinsta paketon mjaft programe, por gjithashtu mund të shkojë më thellë se shumica. Cloudflare Railgun, Elasticsearch, Proxy reverse Nginx, Redis dhe më shumë në dispozicion për blerje me ndonjë plan Kinsta.

9. Krijimi i shkëlqyeshëm i llogarisë

Fillimi me Kinsta është jashtëzakonisht i lehtë. E gjithë konfigurimi i llogarisë zgjat sekonda, por nuk është ajo që e bën atë të veçantë. Shumë host të lartë hapin plane të reja menjëherë.

Ajo që Kinsta bën ndryshe është mundësia për të konfiguruar disa parametra në instalimin tuaj WP gjatë konfigurimit fillestar.

A doni një multisite?

Ose WooCommerce?

Ndoshta Yoast të jetë atje?

Të gjitha këto gjëra dhe më shumë janë të pranishme falë magjistarit të shpejtë dhe intuitiv të konfigurimit.

10. Reputacioni yjor

Një pjesë thelbësore e procesit tim të rishikimit është hulumtimi i asaj që përdoruesit duhet të thonë për kompaninë, por me Kinsta kjo ishte një përpjekje mjaft e shkurtër.

E pranoj, këtë herë përreth kam pasur një axhendë dhe jo shumë të lavdërueshme për këtë. Unë shfletova rishikimet e TrustPilot dhe Reddit për të gjetur histori në lidhje me përvojën e dobët të Kinsta sepse përshtypjet e mia për kompaninë ishin shumë pozitive. Motivimi i synimit tim ishte të shtoja objektivitet në rishikim, të siguroja një këndvështrim alternative.

Mjerisht, interneti i gjerë nuk pajtohet – të gjithë përdoruesit e shikojnë kompaninë në një dritë shumë pozitive, duke vlerësuar shpejtësinë, mbështetjen dhe karakteristikat e saj.

Unë jam anëtar i të gjitha subreddits në lidhje me pritjen dhe Kinsta është përmendur zakonisht gjatë kalimit kur përdoruesit po shqyrtojnë shërbime të tjera.

E vetmja ankesë e vogël ka të bëjë me çmimin e saj, por kjo duhet të pritet kur njerëzit krahasojnë Kinsta vs SiteGround ose një host tjetër të rregullt të përbashkët.

Kinsta Cons

Mund të jenë të pakta por Kinsta ka të metat e saj.

1. Jo Shërbim Email

Kinsta nuk është një ofrues pritës në kuptimin e vërtetë të fjalës sepse kujdeset për një produkt të vetëm: WordPress. Si e tillë, i mungojnë shumë nga gjërat që hostet tradicionale i konsiderojnë standarde.

Shërbimi i postës elektronike është një prej tyre.

Kinsta thjesht nuk e ka një të tillë.

Nuk është aq e vështirë për të marrë një email cilësor për gjetjen e gjetkave, por është diçka që do të shtojë faturën mujore.

Duke folur për shpenzimet…

2. i kushtueshëm

Shpenzimet e strehimit gjithmonë duhet të shihen në kontekst. Në rishikimet e mia për zgjidhjet më të mira të hostimit të WordPress, mund të shihni qartë pse disa shërbime kushtojnë më shumë se të tjerët, edhe pse mund të duken mjaft të ngjashme në sipërfaqe.

Kinsta është shumë e shtrenjtë kur e krahason me planet e përbashkëta Bluehost dhe gati dy herë më e shtrenjtë sesa WordPress Bluehost i menaxhuar ka për të ofruar.

A funksionon më mirë pse? absolutisht.

A keni mbështetje më të mirë? Ju bast!

Kushton 30 dollarë në muaj për një sit të vetëm? Po, e bën.

Pra, po, Kinsta është e shtrenjtë.

Mimi është i justifikuar sepse shërbimi është me cilësi të pastër, por kjo nuk është një zgjidhje pritëse për timerët e parë.

A ju rekomandojmë Kinsta?

absolutisht!

Kinsta mund të jetë shërbimi më i mirë i menaxhimit të WordPress që kam parë deri më sot. Ndërsa WP Engine është shumë sublime, disa aspekte të Kinsta e bëjnë atë edhe më tërheqëse.

Në të vërtetë, kjo nuk është platforma më e përballueshme WP, por vlera që ofron e bën atë një investim të denjë.

Qendra të shumta të të dhënave, CDN të fuqishme, backup të rregullt, performanca yjore dhe mbështetje të jashtëzakonshme e bëjnë më të lehtë mbajtjen e një faqe WordPress të destinuar për lavdi atje.

Sigurisht, të gjithë këta faktorë e bëjnë të vështirë të gjesh negativë për të ekuilibruar rishikimin tim Kinsta ndonjëherë kaq pak, por ky është një problem me të cilin do të dëshiroja të përballesha shumë më shpesh.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author