Ulasan HostGator (2020)

Anda mempunyai rancangan induk. Anda akan berhenti dari pekerjaan seharian yang membosankan, melancarkan laman web, dan kemudian menjana pendapatan pasif yang cukup untuk bersara di pantai tropika di suatu tempat di Thailand… ��

Tetapi sebelum anda mula menulis surat pengunduran diri untuk diserahkan kepada atasan anda, pastikan anda mempunyai rancangan di mana anda akan menjadi tuan rumah laman web baru anda. Tanpa penyedia hosting web yang kukuh, boleh dipercayai, dan pantas, usaha baru anda akan gagal.

logo hostgator

Nasib baik, hari ini anda tidak perlu menjadi ahli teknikal untuk membina laman web baru. Ulasan HostGator ini akan membantu anda menyiapkan dan menghoskan laman web baru anda hanya dalam beberapa minit.

Anda mungkin pernah melihat iklan untuk HostGator iklan dalam talian atau yang terdengar untuknya di podcast kegemaran anda. Syarikat ini telah wujud sejak tahun 2002 dan sebenarnya membuka pejabat antarabangsa pertamanya di Kanada, pada bulan Jun 2006.

Anda tidak akan menemui banyak buaya di padang gurun Kanada (kami harap) tetapi terus membaca untuk mengetahui sama ada HostGator menepati gembar-gembur.

Cara Kami Menguji – Penjejakan HostGator Langsung

Meninjau hos web bukanlah tugas kecil. Penyedia mesti dinilai berdasarkan beberapa faktor, termasuk kepantasan, kebolehpercayaan, dan tentu saja kos. Kaedah terbaik untuk mendapatkan data ini adalah dengan mengujinya. Malangnya ini bukan sesuatu yang dapat dilakukan oleh kebanyakan orang dengan berkesan.

Di HostingCanada, kami mendasarkan semua ulasan host web kami pada metrik dan statistik yang dapat diukur. Sekiranya penyedia hos web tidak bernilai, kami akan memberitahu anda secara langsung. Lihat kami penjejakan langsung di sini, termasuk HostGator.

Dalam menilai prestasi HostGator terhadap penyedia utama lain, kami telah memperoleh metrik dari beberapa bandar dan wilayah Kanada yang utama. Pengguna akhir anda mungkin akan tersebar di seluruh negara dan dunia, jadi penting untuk projek web anda dimuat dengan cepat dari semua lokasi. Untuk maklumat yang lebih terperinci, periksa proses ujian kami.

Berikut adalah gambaran keseluruhan mengenai pendekatan kami terhadap tinjauan tawaran HostGator ini:

 • Pertama, kami akan memberi anda jumlah prestasi HostGator, termasuk masa, kelajuan, dan kebolehpercayaan.
 • Kemudian, kami akan beralih ke harga dan menilai penawaran produk HostGator untuk membantu anda mencari nilai terbaik.
 • Terakhir, kami akan membandingkan Hostgator dengan platform popular lain dan memberikan cadangan keseluruhan kami untuk anda, pembaca Kanada kami yang setia.

Hasil dari 4 Bandar

Ini dia, stat nerds. Sudah tiba masanya untuk menggali matematik hosting web dengan HostGator. Semua ujian kami dijalankan di Kanada untuk membantu mendapatkan keputusan yang tepat di seluruh negara. Untuk memulakan, lihat hasil di bawah dari empat lokasi ujian kami.

 • Montreal
  • Waktu Masa – 98.6%
  • Masa Beban Purata – 1,912ms
 • Toronto
  • Waktu Masa – 98.9%
  • Masa Beban Purata – 2,012ms
 • Vancouver
  • Waktu Masa – 97.5%
  • Masa Beban Purata – 2,182ms
 • Winnipeg
  • Waktu Masa – 98.09%
  • Masa Beban Purata – 1,658ms

Orang mengatakan tidak ada hubungannya di Winnipeg, tetapi lihat! Mereka mempunyai internet! Dan juga internet yang sangat pantas. ��

Oleh itu, apakah maksud nombor ini? Baiklah, pertama sekali perlu memahami terminologi. Apabila kita bercakap mengenai kemas kini di HostingCanada, ini merujuk kepada ukuran sejauh mana konsisten perkhidmatan penyedia hosting. Statistik disajikan sebagai peratusan untuk menunjukkan keseluruhan masa penyedia hosting dalam talian dan berfungsi seperti biasa.

Sebagai contoh, HostGator telah membuat persembahan dengan Masa operasi 98.6% dari lokasi ujian Montreal. Ini bermaksud bahawa dalam semua data yang kami kumpulkan dalam pengujian kami, perkhidmatan HostGator tidak dapat hanya 1.4% peratus waktu untuk pengguna Montreal. Matematik itu menyamai sekitar 122 jam waktu henti selama setahun. Ini cukup bagus. 

Semasa mengukur prestasi waktu operasi, walaupun sebahagian kecil dari titik peratusan dapat membuat perbezaan yang signifikan terhadap ketersediaan laman web anda. Di HostingCandada, kami menganggap metrik uptime lebih dari 98% adalah kuat, dengan apa-apa di bawah yang diklasifikasikan sebagai buruk. Syarikat hosting terbaik menjamin 99% waktu operasi atau tidak akan mengembalikan sebahagian daripada pembayaran anda sekiranya jangkaan tersebut tidak dipenuhi.

Bagaimana Mengenai Waktu Memuat HostGator? uptime vs downtime

Sekarang dalam menukar gear ke waktu muat, fokus kami beralih dari ketersediaan keseluruhan ke ukuran kelajuan sebenar. Nombor yang dikumpulkan oleh HostingCanada adalah ujian selama berbulan-bulan dengan platform HostGator dengan pelbagai penyemak imbas seperti Google Chrome, Mozilla Firefox, dan Microsoft Internet Explorer. Masa yang disediakan di atas diukur dalam milisaat dan meliputi jangkaan permintaan dan respons penuh ke pelayan web awan.

Perlu diingat bahawa pengguna akhir laman web anda mungkin kelihatan beberapa variasi pada masa tindak balas kerana pelbagai faktor, termasuk kelajuan rangkaian tempatan, tingkah laku penyemak imbas, dan lalu lintas pelayan. Secara keseluruhan, kelajuan waktu muat HostGator menunjukkan prestasi yang baik berbanding penyedia umum lain yang terdapat di Kanada.

Waktu muat rata-rata pada 2,000 milisaat atau kurang dianggap sebagai prestasi tinggi, kerana ini bermaksud pengguna akhir akan menghadapi sedikit kelewatan ketika memuat halaman web. Penyedia hosting dengan masa tindak balas yang lebih lambat berisiko untuk digunakan, kerana pembaca dan pelanggan anda mungkin terganggu dengan kelewatan dan memilih untuk melayari laman web lain sebagai gantinya.

Dijelaskan Harga HostGator

Kepantasan dan kebolehpercayaan tentu saja penting ketika memilih hos web anda, tetapi ketika membuat keputusan akhir, harga boleh menjadi faktor terbesar. Lagipun, jika anda pemilik perniagaan kecil atau ingin melancarkan permulaan baru, anggaran anda mungkin akan ketat dan anda ingin mencari rancangan yang paling berpatutan yang masih dapat memberikan prestasi yang baik. Pada masa yang sama, penting untuk tidak memilih pilihan hosting paling murah dan kemudian berharap yang terbaik.

HostGator membahagikan penawaran hostingnya menjadi tiga pilihan rancangan: Penetasan, Bayi, dan Perniagaan. Dua yang pertama diilhamkan oleh maskot reptilia mereka dan ditujukan untuk pelanggan kecil atau laman web individu, sementara rancangan Perniagaan mensasarkan pengguna perusahaan. Lihat di bawah ini untuk harga semasa yang ditawarkan HostGator untuk pelanggan Kanada, walaupun perlu diingat bahawa harga ini sering berubah, terutamanya ketika HostGator menjalankan penjualan pada rancangan mereka yang berbeza.

Pelan Web Hosting Bersama HostGator Hosting cPanel

Hanya ada satu perbezaan utama antara rancangan Hatchling dan Baby, dan jumlah domain yang dibenarkan untuk diuruskan. Dengan rancangan Hatchling, anda hanya dapat menghubungkan satu nama host, seperti .com atau .net, ke lingkungan host anda. Dengan menaik taraf ke rancangan Bayi, HostGator akan membolehkan anda mengkonfigurasi persekitaran awan anda agar berfungsi dengan jumlah domain yang tidak terhad. Atas sebab ini, kenaikan kos rancangan Bayi adalah bermanfaat jika anda merancang untuk menyebarkan projek web anda di beberapa laman web dan domain.

Anehnya, rancangan Perniagaan HostGator tidak termasuk sebilangan besar kelebihan yang ketara. Namun, ia termasuk alamat IP khusus untuk hosting stabil dan peningkatan automatik ke Positive SSL yang disediakan oleh Comodo. Tuan rumah yang berdedikasi dapat memberikan keselamatan tambahan dan prestasi yang lebih efisien untuk projek web anda. Pilihan rancangan Perniagaan juga membolehkan anda memasang sijil SSL tersuai jika anda memilih untuk tidak menggunakan sijil yang disertakan.

Untuk pelanggan web Kanada, HostGator menawarkan nilai keseluruhan wang yang kukuh. Berbanding dengan pilihan hosting lain yang berkaliber sama, anda mendapat perkhidmatan yang hampir sama tetapi dengan prestasi yang jauh lebih pantas daripada beberapa pesaingnya.

Hostgator Extra Goodies – SSL dan Belanja Iklan Percuma

Syarikat hosting web sering menggunakan ciri tambahan atau sokongan bahasa sebagai cara untuk memperbaikinya. HostGator tidak berbeza. Lihat di bawah untuk beberapa contoh tawaran pakej tambahan mereka.

Perbandingan Hosting Dikongsi Lihat Harga Pelan HostGator

Penting untuk diperhatikan bahawa semua rancangan HostGator kini menyertakan sijil SSL asas, yang akan membolehkan anda menyulitkan semua penghantaran antara laman web yang dihoskan dan penyemak imbas pengguna akhir anda. Tidak pasti bagaimana SSL berfungsi. Baca artikel ini untuk mengetahui asasnya.

Semua rancangan HostGator juga dilengkapi dengan kredit $ 100 untuk iklan Google Adwords dan Bing. Dengan kredit ini, anda boleh mengatur kempen iklan di kedua platform dan kemudian mengewangkan prestasi laman web anda sendiri.

HostGator memudahkan melancarkan laman web menggunakan bahasa pengaturcaraan apa sahaja yang anda sukai. Platform ini menyokong antara lain Python, PHP, dan Perl.

HostGator juga menyediakan hosting e-mel kepada semua pelanggan, yang membolehkan anda mengkonfigurasi kotak mel yang berbeza untuk digunakan di domain laman web anda. Ini termasuk sokongan untuk protokol e-mel IMAP dan POP3. Sokongan untuk hosting e-mel sangat penting jika anda merancang untuk menjalankan kempen pemasaran e-mel melalui projek web baru anda.

Skor Perkhidmatan Pelanggan HostGator 8/10

Anda mungkin ingin berfikir bahawa tidak ada yang salah dengan laman web anda setelah anda menghoskannya di internet langsung, tetapi itu tidak berlaku. Anda harus selalu mempertimbangkan reputasi dan tawaran sokongan pelanggan penyedia sebelum memilih platform mana yang akan digunakan.

sokongan sembang hostgatorHostGator menawarkan sokongan pelanggan sepanjang hari, setiap hari, sepanjang tahun, tidak kira apa jenis rancangan harga yang telah anda daftarkan. Anda boleh menghubungi kakitangan sokongan mereka melalui e-mel, telefon, atau sistem sembang langsung.

Berdasarkan pengalaman HostingCanada, kami mendapati sokongan teknikal HostGator agak bermanfaat dan senang dihubungi. Tetapi anda harus perhatikan bahawa laman web mereka menjamin 99% waktu operasi, yang tidak sesuai dengan hasil ujian kami sendiri.

Saya ingin menyebutkan bahawa jika anda baru mula membina laman web pertama daripada mendapat sokongan berkualiti sangat penting. Ini bukan sahaja dapat menjimatkan sakit kepala anda kerana perlu mencari tahu masalah teknikal sendiri, anda akan menjimatkan wang sekarang dengan mendapatkan bantuan dari luar. Anda akan terkejut berapa banyak permintaan yang boleh anda buat kepada staf sokongan mereka. ��

Adakah Kami Mengesyorkan Gator?

Kami betul-betul melakukannya. HostGator adalah seperti Ford Focus dari dunia hosting dalam talian. Tidak mewah atau mencolok, tidak terlalu cepat atau terlalu perlahan. Sebaliknya ia duduk betul-betul di tengah dengan prestasi yang hebat berbanding dengan harga, sokongan berkualiti dan pelbagai ciri tambahan lain.
Kami juga pernah menghoskan beberapa laman web kami sendiri menggunakan HostGator pada masa lalu dan memperoleh hasil yang hebat. Seperti yang anda lihat dari metrik dalam penjejakan langsung kami, HostGator telah terbukti menawarkan kebolehpercayaan yang hebat dan kelajuan sambungan yang lebih pantas..

 • HostGator juga menawarkan harga yang berpatutan dengan pelbagai tahap rancangan mereka, yang sangat setanding dengan syarikat hosting utama yang lain. Yang penting, HostGator juga menyertakan sijil SSL asas percuma untuk semua pelanggan, tanpa mengira rancangan mereka.
 • logo hostgator

Kontrak dengan penyedia hosting web sering dapat dikunci selama beberapa bulan atau bahkan bertahun-tahun. Sekiranya laman web anda kini dihoskan di tempat lain, anda harus mengetahui jenis komitmen yang telah anda daftarkan dan pilihan peralihan yang tersedia. Dengan HostGator, anda boleh memindahkan projek web yang ada ke platform mereka dengan gangguan minimum. Kemudian anda boleh terus maju dan menikmati pengalaman hosting terbaik di cloud.

Menjumlahkannya

HostGator adalah pesaing yang kuat dalam industri hosting web, menjadikan awan berpatutan untuk pelanggan Kanada dan menawarkan sejumlah ciri tambahan.

Awak juga mungkin menyukai:

 • Web Hosting Terbaik
 • Pembina Laman Web Terbaik

Rujukan dan kredit gambar:

 • VisualModo.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author