Преглед на HostGator (2020)

Имате генерален план. Ще напуснете скучната си работа през деня, ще създадете уебсайт и след това ще спечелите достатъчно пасивни приходи, за да се пенсионирате на тропически плаж някъде в Тайланд … ��

Но преди да започнете да пишете писмото си за подаване на оставка, което да предадете на шефа си, уверете се, че имате план за това къде ще хоствате новия си уебсайт. Без солиден, надежден и бърз уеб хостинг доставчик, новото ви начинание ще бъде обречено на провал.

лого на hostgator

За щастие, в наши дни не е необходимо да сте технически съветник, за да стартирате и работи нов уебсайт. Този преглед на HostGator ще ви помогне да създадете и хоствате новия си сайт само за няколко минути.

Вероятно сте виждали реклами за HostGator онлайн или чух реклами за него в любимите си подкасти. Компанията съществува от 2002 г. и всъщност отвори първия си международен офис в Канада през юни 2006 г..

Няма да намерите много алигатори в канадската пустиня (надяваме се), но прочетете, за да разберете дали HostGator живее до свръх.

Как тествахме – Проследяване на живо на HostGator

Прегледът на уеб хост не е малка задача. Доставчиците трябва да бъдат оценявани по редица фактори, включително скорост, надеждност, и разбира се цена. Най-добрият начин да получите тези данни е да ги тествате. За съжаление това не е нещо, което повечето хора могат да правят ефективно.

В HostingCanada ние основаваме всички прегледи на нашия уеб хост на измерими показатели и статистически данни. Ако доставчик на уеб хост не струва парите, ще ви кажем направо. Вижте нашите проследяване на живо тук, включително HostGator.

При оценка на ефективността на HostGator спрямо други топ доставчици, ние заснехме показатели от няколко големи канадски градове и провинции. Вашите крайни потребители вероятно ще бъдат разпространени в цялата страна и по целия свят, така че е важно вашият уеб проект да се зарежда бързо от всички места. За по-подробна информация проверете нашия процес за тестване.

Ето преглед на нашия подход към този преглед на предложенията на HostGator:

 • Първо, ще ви дадем суровия брой от представянето на HostGator, включително продължителност, бързина и надеждност.
 • След това ще преминем към ценообразуването и ще оценим предлаганите от HostGator продукти, за да ви помогнем да намерите най-добрата стойност.
 • И накрая, ще сравним Hostgator с други популярни платформи и ще дадем общата ни препоръка за вас, нашите верни канадски читатели.

Резултати от 4 града

Ето, статисти глупаци. Време е да разгледаме математиката на уеб хостинга с HostGator. Всички наши тестове бяха проведени в рамките на Канада, за да помогнем за получаване на точна комбинация от резултати в цялата страна. За да започнете, разгледайте резултатите по-долу от нашите четири тестови места.

 • Монреал
  • Време за изпълнение – 98,6%
  • Средно време за натоварване – 1,912ms
 • Торонто
  • Време за изпълнение – 98,9%
  • Средно време за натоварване – 2,012ms
 • Ванкувър
  • Време за изпълнение – 97,5%
  • Средно време за натоварване – 2,182ms
 • Уинипег
  • Време за изпълнение – 98,09%
  • Средно време за натоварване – 1,658ms

Хората казват, че в Уинипег няма какво да се прави, но вижте! Имат интернет! И доста бърз интернет също. ��

И така, какво всъщност означават тези числа? Е, първо е важно да разберем терминологията. Когато говорим за актуализация на HostingCanada, тя се отнася до мярка доколко последователни са услугите на доставчика на хостинг услуги. Статистиката е представена като процент, за да посочи общото време, че хостинг доставчикът е онлайн и функционира нормално.

Например HostGator се е представил с 98,6% продължаване от местата за тестване в Монреал. Това означава, че във всички данни, които събрахме при нашите тестове, услугите на HostGator не бяха в състояние само за 1,4% от времето за потребителите в Монреал. Математиката се равнява на около 122 часа престой в рамките на една година. Това е доста добре. 

Когато оценявате ефективността на безработицата, дори част от процентната точка може да доведе до съществена промяна в наличността на уебсайта Ви. В HostingCandada смятаме, че показателите за продължителност на над 98% за силни, с нищо под това, класифицирано като лошо. Най-добрите хостинг компании гарантират 99% ъптайм или иначе ще ви възстановят част от вашите плащания, ако това очакване не бъде изпълнено.

Какво ще кажете за времето за зареждане на HostGator? ъптайм срещу престой

Сега при превключване на предавки към времена на натоварване, фокусът ни се измества от общата наличност към реалните измервания на скоростта. Цифрите, съставени от HostingCanada, са средно за месеци тестване с платформата на HostGator с различни браузъри като Google Chrome, Mozilla Firefox и Microsoft Internet Explorer. Предоставените времена се измерват в милисекунди и обхващат продължителността на пълна заявка и отговор на облачен уеб сървър.

Имайте предвид, че крайните потребители на вашия уебсайт могат да изглеждат различни изменения в времената на реакция поради различни фактори, включително скоростта на локалната мрежа, поведението на браузъра и трафика на сървъра. Като цяло скоростите на HostGator за натоварване се представят добре в сравнение с други разпространени доставчици в Канада.

Времетраене, което е средно при 2000 милисекунди или по-малко се считат за висока производителност, тъй като това означава, че крайният потребител ще се сблъска с много малко забавяне при зареждане на уеб страницата. Хостинг доставчиците с по-бавни времена за реакция са рискови за използване, защото вашите читатели и клиент може да се дразнят от закъсненията и да изберат да разглеждат други сайтове вместо това.

Обяснено ценообразуване на HostGator

Разбира се, бързината и надеждността са важни при избора на вашия уеб хост, но когато се стигне до вземането на окончателно решение, ценообразуването може да бъде най-големият фактор. В края на краищата, ако сте собственик на малък бизнес или се опитвате да стартирате ново стартиране, вашият бюджет вероятно ще бъде малък и ще искате да намерите най-достъпния план, който все още може да осигури стабилни резултати. В същото време е важно не просто да изберете най-евтината хостинг опция и да се надявате на най-доброто.

HostGator разделя хостинг офертите си на три варианта на план: Люкане, бебе и бизнес. Първите две са вдъхновени от техния талисман за влечуги и са насочени към малки клиенти или отделни уебсайтове, докато бизнес планът е насочен към бизнес потребителите. Вижте по-долу текущите цени, които HostGator предлага за канадски клиенти, въпреки че имайте предвид, че тези цени се променят често, особено когато HostGator управлява продажбите по техните различни планове.

Планове за уеб хостинг Споделен cPanel хостинг HostGator

Има само една основна разлика между плановете Hatchling и Baby и е броят на домейните, разрешени за управление. С Hatchling план можете да свържете само едно име на хост, като .com или .net, към вашата хоствана среда. Чрез надграждане до плана Baby, HostGator ще ви позволи да конфигурирате вашата облачна среда да работи с неограничен брой домейни. Поради тази причина увеличението на разходите за бебешки план е полезно, ако планирате да разпространявате уеб проекта си в множество сайтове и домейни.

Изненадващо, бизнес планът на HostGator не включва голям брой значителни предимства. Той обаче включва специален IP адрес за стабилен хостинг и автоматично надграждане до Положителния SSL, предоставен от Comodo. Специализиран хост може да осигури допълнителна сигурност и по-ефективно изпълнение на вашия уеб проект. Опцията за бизнес план също ви позволява да инсталирате персонализиран SSL сертификат, ако решите да не използвате включения такъв.

За канадски уеб клиенти HostGator предлага обща солидна стойност на парите. В сравнение с други опции за хостинг от същия калибър получавате приблизително същите услуги, но с много по-бърза производителност от някои от неговите конкуренти.

Допълнителни екстри от домакина – безплатни SSL и рекламни разходи

Компаниите за уеб хостинг често ще добавят допълнителни функции или езикова поддръжка като начин да подсладят сделката. HostGator не се различава. Вижте по-долу някои примери за техните добавени пакети.

Споделено сравнение на хостинг Вижте цените Планове HostGator

Важно е да се отбележи, че всички планове на HostGator сега включват основен SSL сертификат, който ще ви позволи да криптирате всички предавания между хоствания уебсайт и браузърите на крайния потребител. Не сте сигурни как работи SSL. Прочетете тази статия, за да научите основите.

Всички планове на HostGator също идват с кредит от 100 долара както за Google Adwords, така и за Bing реклама. С този кредит можете да настроите рекламни кампании на двете платформи и след това да осигурите приходи от ефективността на своя уебсайт.

HostGator улеснява стартирането на уебсайт, използвайки език за програмиране, който предпочитате. Платформата поддържа Python, PHP и Perl, наред с други.

HostGator предоставя на всички клиенти хостинг по имейл, което ви позволява да конфигурирате различни пощенски кутии за използване в домейна на уебсайта си. Това включва поддръжка както за IMAP, така и за POP3 имейл протоколи. Подкрепата за хостинг на имейли е от решаващо значение, ако планирате да провеждате маркетингови кампании по имейл чрез новия си уеб проект.

Оценка за обслужване на клиенти на HostGator 8/10

Може да искате да си помислите, че никога няма да се обърка с вашия уебсайт, след като го хостите в интернет на живо, но това не е така. Винаги трябва да обмисляте репутацията и предложенията за поддръжка на клиенти на доставчика, преди да изберете коя платформа да използвате.

поддръжка за чат на hostgatorHostGator предлага поддръжка на клиенти през целия ден, всеки ден, през цялата година, независимо от какъв тип ценови план сте се регистрирали. Можете да се свържете с техния персонал за поддръжка чрез имейл, телефон или система за чат на живо.

Въз основа на опита на HostingCanada, ние открихме, че техническата поддръжка на HostGator е доста полезна и лесна за връзка. Но трябва да отбележите, че уебсайтът им гарантира 99% продължаване, което не съвпада с нашите собствени резултати от тестване.

Искам да спомена, че ако само започвате да изграждате първия си сайт, отколкото да имате качествена поддръжка, е изключително важно. Не само ще ви спести огромно главоболие от необходимостта сами да измисляте технически проблеми, но в крайна сметка ще спестите пари, наемайки външна помощ. Ще се изненадате колко заявки можете да отправите към техния екип за поддръжка. ��

Препоръчваме ли Gator?

Ние абсолютно правим. HostGator е като Ford Focus от онлайн хостинг света. Не е фантазия или наперен, не е ултра бърз или твърде бавен. Вместо това седи точно в средата с отлично представяне в сравнение с цена, качествена поддръжка и множество други допълнителни функции.
В миналото също бяхме домакини на няколко от нашите собствени сайтове, използващи HostGator и имахме страхотни резултати. Както можете да видите от показателите в нашето проследяване на живо, HostGator доказа, че предлага голяма надеждност и по-бързи скорости на връзката.

 • HostGator предлага също така достъпни цени с различните нива на планове, които са много сравними с други големи хостинг компании. Важното е, че HostGator включва и безплатен основен SSL сертификат за всички клиенти, независимо от техния план.
 • лого на hostgator

Договорите с доставчици на уеб хостинг често могат да бъдат заключвани за период от много месеци или дори години. Ако вашият уебсайт в момента се хоства на друго място, трябва да разберете какъв вид ангажимент сте подписали и какви опции за преход са налични. С HostGator можете да мигрирате съществуващ уеб проект върху тяхната платформа с минимални прекъсвания. След това можете да продължите напред и да се насладите на най-доброто хостинг изживяване в облака.

Обобщавайки го

HostGator е силен конкурент в уеб хостинг индустрията, което прави облака достъпен за канадски клиенти и предлага голям брой добавени функции.

Може също да ти хареса:

 • Най-добър уеб хостинг
 • Най-добрият уебсайт

Референции и графични кредити:

 • VisualModo.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author