Pregled FastComet – komet, ki leti gor ali dol?

FastComet je relativno neznan ponudnik spletnega gostovanja, toda ko sem videl spletno mesto podjetja, sem vedel, da ga moram natančno preveriti.

Samo v realnem času in natančno merjenje lahko to tehnično naravnano geeky podjetje pravita Prijavil sem se, ustvaril osnovno WordPress spletno mesto in ga povezal z robustnimi orodji za spremljanje dostaviti čim podrobnejši pregled FastComet in odgovoriti na vprašanje:

Je FastComet dober?

Kaj je FastComet?

S sedežem v San Franciscu v Kaliforniji je FastComet sprva zagotavljal gostovanje in sistemsko administracijo izključno za korporativne stranke.

Štiri leta od ustanovitve, leta 2013, je podjetje lansiralo rešitev gostovanja v oblaku, ki se je odprla zasebnim strankam in lastnikom malih podjetij.

Tehnična ostrina FastComet je očitna. Z osmimi podatkovnimi centri na treh celinah in izjemno podrobnim spletnim mestom je FastComet videti obseden s tehnologijo in infrastrukturo.

Še nikoli nisem videl gostujočega podjetja, da bi kar zadeval netopirje. SiteGround se približuje, vendar je raven podrobnosti in informacij, ki jih FastComet deli, nekaj drugega.

Toda ali to obsedenost prevede v kakovostno storitev?

Oglejmo si, kaj naj bi povedale številke in kakšen bo izgled v tem mesecu 2019 FastComet v nekaj mesecih.

"Gostovanje za oblikovalce in novince"

Potek:

99,99%

Hitrost nalaganja:

1,27s

Podpora:

Odlična podpora, odlična baza znanja

Nadzorna plošča:

cPanel

SPLOŠNO4

Bistve – FastComet Uptime, Hitrost in Podpora

1. Odličen čas – 99,99%

V bistvu gostovanje spletnih strani pomeni eno: narediti gostovano spletno mesto dostopno od kjer koli in kadar koli.

Prosti čas določa, ali je storitev dobra ali povprečna.

V tem pogledu FastComet odlikuje. Kljub temu, da spletno mesto podjetja ne daje nobenih obljub, je občasno moje WordPress spletno mesto izjemno impresivno.

Edini izpad, zabeležen v več kot šestih mesecih spremljanja, se je zgodil oktobra in ni bil dovolj dolg, da bi skupna razpoložljivost dosegla pod 99,9%. Približno 15 minut premora v šestih mesecih je popolnoma sijajno.

Povprečno Uptime 2018:

 • Avgust – 100%
 • September – 100%
 • Oktober – 99,97%
 • November – 100%
 • December – 100%

Povprečno Uptime 2019:

 • Januar – 99,99%

"FastComet vzdržuje zelo velik čas delovanja."

2. Zelo dobra hitrost

 • Razumni odzivni čas – 0,57s (8.)
 • Razumni čas nalaganja – 1.27 s (11.)
 • Razumno pod obremenitvijo – 1,05s (8.)

Opomba: Če v moji domeni izvajate hitrostne preizkuse, lahko rezultati nekoliko nihajo. Tudi na isti preskusni platformi bi dva testa običajno pokazala nekoliko drugačne rezultate. Moje spletno mesto FastComet gostuje v Londonu, zato sem ga preizkusil iz krajev v Veliki Britaniji. Vsi vtičniki in predpomnjenje na strani strežnika so bili onemogočeni.

Hitrost je vsaj tako pomembna kot podaljšek. Hitrejša spletna mesta opažajo veliko višje stopnje konverzije, boljši SEO in večje zadovoljstvo strank. Po drugi strani pa počasne strani končni uporabniki in iskalniki kaznujejo podobno.

FastComet sem preizkusil s tremi različnimi orodji, da dobim povprečen čas, potreben, da strežnik pošlje prvi bajt in v celoti naloži domačo stran mojega spletnega mesta WordPress.

Rezultati so bili zelo dobri. Čeprav je TTFB nekoliko povprečen, je čas, ki je potreben, da se stran v celoti naloži, le drugi DreamHost. Oktobra 2018 pa so se vsi rezultati precej podražili, čas, ko se je spletno mesto naložilo skoraj podvojilo čas v primerjavi s prejšnjim mesecem.

Hitro je hitro, vendar je enako pomembno, kako strežnik reagira, ko je zasut z obiskovalci. Zato sem šel v Load Impact in poslal 50 virtualnih uporabnikov, da preizkusijo odziv pod obremenitvijo.

Kakovostna izvedba pod obremenitvijo.

Hitrost in stabilnost sta značilni za FastComet strežnike.

FastComet deluje z izjemno stabilnostjo pri močnih obremenitvah.

V prvih nekaj mesecih se je zaledje hitro streljalo, potem pa so se odzivni časi podvojili. Kljub temu strežniki FastComet dobro upravljajo s prometom, vendar je podjetje že izpadlo iz top 5 najhitrejših varnostnih kopij.

Januarja 2019 je bil najslabši rezultat doslej, 2,03 sekunde. V primerjavi z mnogimi drugimi gostitelji je to še vedno zelo hitro in je dovolj, da FastComet dobro uvrsti med 10 najboljših.

Skupni rezultati funkcije FastComet so bili zelo stabilni in precej hitri. Povprečni odzivni čas je le 0,92 sekunde, vendar moram pojasniti, da se je po prvih dveh mesecih testiranja le približno podvojil. Sprva je bila pod 0,50s.

FastComet s spodobno hitrostjo podkrepi svoj skorajda brezhiben čas delovanja.

Povprečni odzivni čas 2018:

 • Avgust – 0.40s
 • September – 0,43s
 • Oktober – 0,65s
 • November – 0,68s
 • December – 0,59s

Povprečni odzivni čas 2019:

 • Januar – 0,64s

V celoti naložena stran 2018:

 • Avgust – 0,92s
 • September – 0,79s
 • Oktober – 1,51s
 • November – 1.65s
 • December – 1,57s

V celoti naložena stran 2019:

 • Januar – 1,19s

Odziv pod obremenitvijo 2018:

 • Avgust – 0,45s
 • September – 0.40s
 • Oktober – 1.10s
 • November – 1.10s
 • December – 1,23s

Odziv pod obremenitvijo 2019:

 • Januar – 2,03s

"Zelo hitra storitev, ki z lahkoto upravlja s prometnimi konicami."

3. Odlična podpora

V preteklosti sem izrazil mnenje, da manjša podjetja zagotavljajo boljšo izkušnjo s strankami. Zdi se, da FastComet to dokazuje, saj ima relativno majhno bazo strank in čudovito podporo.

Kalifornijci imajo močno infrastrukturo, ki jo vzdržujejo resnični gostiteljski strokovnjaki. Preverite morebitne tehnične objave na spletnem dnevniku na FastComet.com ali vnose v bazi znanja, da se prepričate sami.

Za ta pregled FastComet sem večkrat poklepetal s podporo in neizogibno dobil hitre, prijazne in koristne odgovore. Toliko, da nisem več prepričan, kdo je najboljši ponudnik storitev v tej kategoriji.

Do nedavnega je bil SiteGround nesporna številka ena, toda če bi moral primerjati podporo FastComet in SiteGround, bi me težko pritisnil, da bi izkazal jasnega zmagovalca. FastComet zagotovo ima zvezdniško podporo ekipi.

Baza znanja, ki jo FastComet vzdržuje, je zelo lepo razporejena in ima veliko uporabnih vadnic in vodnikov.

"Eden najboljših, če ne celo najboljši podporni tim v gostiteljski panogi."

Prednosti FastComet-a

Resnici na ljubo je mogoče napisati več pregledov FastComet samo o funkcijah, ki so privzeto vključene v skupni rešitvi podjetja. Ker pa želim ta končni pregled FastComet končati pred koncem leta 2018, bom na kratko omenil le najbolj impresivne vidike načrtov FastComet.

1. Namenski viri načrta

Ena glavnih pomanjkljivosti skupnega gostovanja je neenakomerna porazdelitev virov. Včasih lahko slabo kodirano – ali prekaljeno – spletno mesto zaskoči napajanje strežnika in upočasni vsa druga imena domen, ki se tam gostijo.

FastComet obljublja zelo dobro izolacijo računa in namenske vire za vsako spletno mesto.

FastComet dodeli namenske vire vsakemu skupnemu uporabniku.

Veste, kaj dobite z vsakim načrtom FastComet.

To je odlična novica na več ravneh. Napredna izolacija računa povečuje varnost, namenski viri pa zagotavljajo uspešnost in tudi jasno prikazujejo, kaj boste dobili, če nadgradite na večji načrt.

2. Odlična infrastruktura

Osem podatkovnih centrov zveni impresivno, ker v resnici so.

UPORABA: Od leta 2019 ima FastComet 10 podatkovnih centrov.

FastComet ima tudi optimizirane strežnike. SSD diski na krovu in nekaj pospeševalnikov hitrosti zagotavljajo zvezdne zmogljivosti. Agresivno stiskanje GZIP, vsebina, optimizirana za brskalnik, stiskanje podatkov brez izgub, asinhrono nalaganje virov in Keep Alive so privzeto omogočeni v vseh računih v skupni rabi.

In če se to tehnično babenje sliši tako brezskrbno, kot sumim, morda, ne skrbite, saj vam ni treba razumeti ničesar.

Dovolj je, da ljudje na FastCometu znajo nastaviti te tehnologije tako, da vsa spletna mesta s podjetjem delujejo na optimalni ravni.

3. Redno varnostno kopiranje

Varnostne kopije in digitalni podatki bi morali iti z roko v roki. Nenehno.

Še posebej, ko so zadevni podatki na internetu prikazani, da jih svet lahko vidi in uporablja.

FastComet ustvari samodejno varnostno kopiranje, ki je enostavno dostopno prek cPanel. Dva načrta družbe hranijo kopije iz preteklih sedmih dni, največji načrt pa iz zadnjih 30.

4. Brezplačen prenos domene

FastComet je imel doslej brezplačno registracijo domen, vendar je bila ta funkcija žal prekinjena.

Kljub temu podjetje ponuja soliden nadomestek – popolnoma brezplačen vhodni prenos domene. Prenosi domen privzeto dodajo dodatno leto obstoječi registraciji.

Z drugimi besedami, premik vaše domene na FastComet bi vam omogočil brezplačno leto registracije.

Poleg tega FastComet ponuja izredno mamljive pristojbine za obnovo, saj podjetje od kupcev zaračuna samo registracijsko ceno.

5. Zelo močna varnost

FastComet varnost predstavlja kot sestavni del svojih storitev.

Napredna izolacija računa prek CageFS in Cloud Linux zagotavlja, da okuženo mesto ne bi širilo zlonamerne programske opreme po strežniku.

Požarni zid spletne aplikacije (WAF) je optimiziran za najbolj priljubljene sisteme za upravljanje vsebine, kot so Magento, WordPress in Joomla. Blokira 99% vseh poskusov pridobitve nepooblaščenega dostopa do gostih spletnih mest.

Varnost je v FastCometu glavna prednostna naloga.

BitNinja doda še en sloj zaščite tako, da ustavi injekcije skripta, DDoS in napade XSS.

Če gre vse na jug, je ekipa FastComet za spremljanje in varovanje v živo pripravljena 24/7. V nekaj minutah lahko vsebujejo kramp, skenirajo in čistijo prizadet uporabniški račun.

6. Napredna orodja za razvijalce

FastComet je zagotovo uporabniku prijazen, vendar to ni doseženo na račun naprednejših uporabnikov.

Nasprotno, kdor ima znanje in željo, lahko uporabi široko paleto orodij za razvijalce. WP-CLI, bash, Drush, Laravel, Genesis in Symphony so le nekateri od mnogih modulov in instrumentov, ki so na voljo v vseh skupnih načrtih.

GIT je tudi prednameščen.

7. Več lokacij podatkovnega centra

Teoretično je, da imate spletno mesto bližje tistemu, od koder prihaja večina prometa, boljše splošno delovanje. To teorijo sem preizkusil, ko sem pripravljal svoj nepristranski pregled spletnega gostovanja FastComet, tako da sem prejel merila hitrosti iz celotnega Atlantika in videl počasnejše odzivne čase.

FastComet ima dva strežnika v Aziji ter po tri v Evropi in ZDA.

8. Veliko Freebies

Vsi načrti FastComet v skupni rabi vključujejo brezplačen SSL, SEO paket, brezplačni odjemalec za klepet in 75 USD vreden oglasni denar.

Tudi če ne pridobite kupona FastComet s spletnega mesta s popustom, na katerem ste za lepo ponudbo, o tem ni dvoma..

9. 45-dnevna garancija za vračilo denarja

Večina gostujočih podjetij ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja. FastComet, tako kot HostGator, to podaljša na 45 dni, kar je odlično. En mesec je komaj dovolj za pravilno preizkušanje spletnega gostitelja.

45 dni ima več prostora za eksperimentiranje in sondiranje.

10. Proste migracije

FastComet vam bo pomagal kopirati obstoječe spletno mesto na njihove strežnike. Najmanjši načrt daje samo eno selitev, drugi dve pa do tri lokacije.

Vprašal sem tehnično podporo v zvezi s temi omejitvami in odgovorili so mi, da so v razumnem dogovoru.

Ni slabo.

11. Enostavna cena

FastComet predvideva precej inovativen pristop k polnjenju.

Začetne pristojbine so bistveno nižje od tistih, ki vas pričakujejo, ko se bliža čas obnove. To je običajen zalogaj in je narisan zelo jasno.

Vendar so oglaševane začetne pristojbine pavšalne – ne spreminjajo se glede na dolžino začetnega obdobja.

To bistveno poenostavi stvari, saj lahko dobite cenovno zelo ugodno gostovanje za en mesec ali leta.

Osvežujoče je videti takšno preprostost.

Slabosti FastComet-a

FastComet se oblikuje kot eden najboljših gostiteljev, ki sem ga preučil na gostovanju, vendar ni brezhiben. Na primer, gostovanje FastComet WordPress je popolnoma enako kot standardna skupna ponudba. Vendar to ni glavno vprašanje.

1. Zavajajoče trženje

Zdi se, da sta tržni skupini FastComet in InMotion hodili v isto šolo. Obe podjetji imata orodje za neposredno primerjavo med njimi in konkurenti.

Zavajajoča samopromocija je v najslabšem primeru.

Te hitrosti se ne odjavijo.

Večina ljudi bere ocene gostovanja, FastComet ali drugače, redko preveri več kot tri podjetja, zato težko objektivno presodijo, ali je primerjava, najdena na spletnem mestu FastComet.com, resnična.

Naj vam pomagam tam: ni.

Prednost hitrosti, ki je vidna tam, je daleč od resnice, kot lahko vidite v naši študiji primera.

Na spletnem mestu FastComet.com lahko vidite neposredne primerjave, kot so FastComet vs GoDaddy, FastComet proti HostGator, in tako naprej, vendar te podrobne meritve pogosto vsebujejo napačne informacije.

UPDATE: FastComet je poleti 2019. predstavil povsem novo iteracijo svojega spletnega mesta. Neposredna primerjava je zdaj veliko bolj natančna. Če dobiva redne posodobitve, bo FastComet v svojem pregledu ostal samo en sam.

2. Omejen prostor na disku

Vsi načrti FastComet prihajajo z omejenim diskovnim prostorom. Na splošno so meje razumne, vendar so vse enake.

15 GB za najmanjši načrt je več kot dovolj, saj ima tako ali tako lahko eno spletno mesto gosti tam. Vendar pa lahko največjo od treh ponudb 35-GB pokrov občutijo uporabniki z več spletnih mest.

Ali priporočamo FastComet?

Da!

FastComet je sorazmerno majhno podjetje, ki je veliko vložilo v množično in sodobno infrastrukturo.

Brezhibna uptime, zelo dobra hitrost, odlična podpora in ogromno tehnologij, ki so na voljo za novince in izkušene spletne skrbnike, naredijo FastComet zelo močnega gostitelja.

Cene so poštene in preproste, medtem ko je vrednost v zameno preprosto osupljiva. Poleg tega družba ponuja celoten niz izdelkov za gostovanje, da lahko ta podjetja tam enostavno rastejo. Na prvi pogled so FastComet VPS in namenske rešitve videti obetavne.

To je zagotovo eno najboljših spletnih mest, ki sem jih preveril, če pa se ne strinjate z mojim pregledom FastComet, spustite vrstico spodaj ali preverite druge gostitelje, ki smo jih pregledali tukaj, na sodišču za gostovanje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author