Hostinger Review – deljeni ponudnik gostovanja s finim razmerjem med ceno in zmogljivostjo

Ko sem prvič obiskal spletno mesto Hostinger.com, sta me presenetili: izredno nizke cene skupnega gostovanja in informativna vrednost spletnega mesta. Seveda, uporabnike vabi, da kupujejo gostovanje z nekaterimi običajnimi marketinškimi triki, vendar ima tudi veliko zakonitih informacij, medtem ko so mesečne pristojbine nerealno nizke.

Druga stvar, ki sem jo opazil med pripravo predhodnih raziskav za ta pregled Hostingerja, je bila, da gre za gostitelja z močnim tehničnim rodovnikom. Vendar tehnično zdravih gostiteljev je na straneh gostiteljskega sodišča v izobilju. Potrebnih je bilo več informacij.

Zato sem kupil načrt skupne rabe Premium, nanj namestil čisto WordPress in začel spremljati njegovo vzdržljivost in hitrost.

Po mesecih testiranj vam lahko povem, kaj vam lahko povem o Hostingerju, vse skupaj pa je povzeto v nepristranskem, podrobnem pregledu.

Kaj je Hostinger?
Hostinger je bil ustanovljen v Litvi pred približno 15 leti, mednarodna blagovna znamka z zelo močno prisotnostjo na številnih trgih. To je podjetje, ki se ne prikloni EIG ali GoDaddy. Namesto tega si prizadeva za ustvarjanje lastnega imperija. Le da se ta imperij počuti presenetljivo dobro.
Konec koncev je Hostinger ustvaril in še vedno vodi največjega brezplačnega ponudnika spletnega gostovanja. Zdaj 000webhost ni brez svojih napak – daleč od tega – ampak dejstvo, da so ga zasnovali in realizirali ljudje, ki stojijo za Hostingerjem, in še vedno ničesar ne zaračunava, ker zanje ne šteje nekaj.

"Najboljši gostitelj za 17 mesecev"

Občasni čas

99,90%

Podpora

9/10

Hitrost nalaganja

0,68 sek

Lastnosti

9/10

SPLOŠNO3.6

Bistve – Hitrost gostovanja, potek in podpora

Nekateri pravijo, da je ponudnik gostovanja dober le kot njegov najpočasnejši strežnik, drugi se osredotočajo na uptime in skrb za stranke. Ne diskriminiram in jih vse preizkušam. Obsežno

1. Dober čas – 99,91%

Uptime je eden glavnih znakov uspešnosti kakovostnega spletnega gostitelja in Hostinger dokaj dobro deluje.

99,91-odstotno nadaljevanje spremljanja v šestih mesecih ni slab rezultat; spada v obljubljenih 99,9%.

Do zdaj, šele decembra 2018, je bilo moje majhno spletno mesto WordPress dalj časa brez povezave, kar je povzročilo 99,63-odstotno podaljšanje časa. Resnici na ljubo, zaradi prazničnega obdobja, v katerem je padel, nisem našel časa, da vložim pritožbo pri gostitelju.

Hostinger obljublja 5-odstotno povračilo mesečne pristojbine za gostovanje, kadar koli se krši dogovorni SLA. Glede na to, da je bilo nadomeščanje v štirih od 6 mesecev brezhibno, ne pričakujem, da se bom lahko kmalu pritožil.

Kljub temu je obljubljena odškodnina zelo majhna

"Hostinger podpira 99,9% uptime, vendar obljublja zelo omejeno nadomestilo."

Povprečno Uptime 2018

 • Oktober – 100%
 • November – 100%
 • December – 99,62%

Povprečna Uptime 2019

 • Januar – 99,99%
 • Februar – 100%

2. Vrhunska hitrost

 • Izjemno hitri odzivni časi – 0,19 s (prvo)
 • Zelo hitri časi nalaganja – 0.68s (1.)
 • Stabilno pod obremenitvijo – 1.17s (8.)

Opomba: Če v moji domeni izvajate hitrostne preizkuse, lahko rezultati nekoliko nihajo. Tudi z iste preizkusne platforme dva testa običajno prikazujeta nekoliko drugačne rezultate. Moje spletno mesto Hostinger gostuje prek Atlantika, zato sem ga preizkusil z ameriških lokacij. Vsi vtičniki in predpomnjenje na strani strežnika so bili onemogočeni.

Soglasje med uporabniki in strokovnjaki je v spletu redka stvar. Kljub temu se večina ljudi v svojih pregledih Hostingerja strinja, da je to hiter gostitelj. Podatki, ki sem jih zbral iz štirih različnih orodij za primerjalno testiranje, potrjujejo toliko.

Pravzaprav, to je eden najhitrejših ponudnikov gostovanja Do sedaj sem preizkušen.

Hitrost sprednjega dela ni nič manj spektakularna. Strežnik Hostinger traja 0,19 sekunde odgovoriti s prvim bajtom podatkov. Potem je treba samo 0,68 sekunde da bo stran v celoti upodobljena.

S takšnimi rezultati je moja namestitev programa Hostinger WordPress najhitreje naložena spletna stran pod nadzorom, ki ureja všečke InterServerja in Dreamhosta.

slike / hostinger-review-the-shared-hosting-provider-s-fino ravnotežje med ceno in zmogljivostjo-3.png

Ko se spusti do podporne hitrosti, ponuja tudi Hostinger.

Daleč ni med najboljšimi izvajalci v tej kategoriji, vendar je enako oddaljen od najslabših. 1,17 sekunde povprečni odzivni čas na skoraj 300 hkratnih prošenj sploh ni slabo.

Povprečni odzivni čas 2018:

 • Oktober – 0,13s%
 • November – 0,12s
 • December – 0,21s

Povprečni odzivni čas 2019:

 • Januar – 0,21s
 • Februar – 0,14s

V celoti naložena stran 2018:

 • Oktober – 0,71s
 • November – 0,59s
 • December – 0,60s

V celoti naložena stran 2019:

 • Januar – 0,84s
 • Februar – 0,83s

Odziv pod obremenitvijo 2018:

 • Oktober – 1,12s
 • November – 1.12s
 • December – 1,15s

Odziv pod obremenitvijo 2019:

 • Januar – 1,27s

"Hostinger je resno hiter ponudnik spletnega gostovanja."

3. Podpora bi lahko bila boljša

Če obiščete spletno mesto Hostinger.com, vas bo morda presenetilo, da je skupina za podporo poimenovana “Team Success Team”. Sliši se veličastno, toda moja izkušnja z impresivnimi marketinškimi izrazi je bila precej neenakomerna.

V trenutku, ko sem odprla stran za podporo, sta se dva alarma ugasnila.

Najprej, ni nikjer navedena telefonska številka. Nenavadno je, da sta sedeža podjetja v Kaunasu in Larnaki tam, tako da lahko domnevno pošljete pismo. Obe lokaciji sta navedeni z ustreznima poštnima kodama.

Navidezno pomanjkanje telefonske podpore je izredno čudno, vendar Hostingerja še nisem bil pripravljen popustiti.

Nato sem videl drugo čudno stvar pod krinko živahnega »Let’s Chat!« gumb, ki omogoča … pošiljanje e-pošte?

slike / hostinger-review-the-shared-hosting-provider-s-fino ravnotežje med ceno in izvedbo.jpg

Resno ga kliknete in pripelje vas do kontaktnega obrazca. Poskusil sem ga večkrat, misleč, da morda pošiljam poizvedbo klepetalcu, ki lahko pripravi ustrezne odgovore. Dobil sem e-poštno sporočilo, ki je vsebovalo enovrstični odgovor na moje enovrstno vprašanje.

V zvezi s tem se zdi kot klepet.

Samo, da ni.

Misel, Uspelo mi je priti do klepeta, sčasoma. Dostopna je samo na strani za podporo Hostingerju; sama stran ni povezana na domači strani. Poskusil sem z Hostinger.in in tudi iz različice gostitelja v Veliki Britaniji, vendar nisem našel neposrednih povezav do podpore.

Oh, in Firefox ni deloval.

Kakorkoli. Gumb za klepet se nahaja v spodnjem desnem kotu, na koncu pa sem se prijetno, čeprav ne povsem prepričljiv, pogovarjal s podpornim agentom. Bil je hiter in prijazen, a malo pokanja in sondiranja je razkrilo, da nekatere oglaševane funkcije zavajajo. Več o tem v razdelku o slabosti mojega pregleda Hostingerja.

Medtem ko sem se sprehajal po spletnem mestu Hostinger in iskal možnosti za klepet, sem se odločil, da preverim teme spletnega gostovanja Reddit za dodaten vpogled.

Moje iskanje najboljšega spletnega gostovanja me pogosto popelje na Reddit, kjer gostuje tudi Hostinger. Podpora tam je ocenjena precej dobro, vendar je navidezno pomanjkanje nekaj glavnih kanalov komunikacije grozno.

"Podporna ekipa se zdi kompetentna, vendar je pomanjkanje telefona resen izpust. Možnost klepeta v živo bi bilo mogoče dostaviti tudi na veliko bolj dostopen način."

Profesionalci gostovanja

Hostinger rešitev za gostovanje komaj šteje za izjemen paket, vendar je dobro zaokrožen in trden. Tako novorojenci kot tudi napredni uporabniki lahko najdejo veliko stvari, ki so jim všeč.

1. Noro poceni

Podrobneje bom podrobneje povedal o honorarjih Hostingerja, a naj vam povem, da je podjetje zgolj 0,99 USD od tega, da so ga poimenovali brezplačnega gostitelja spletnega mesta. Brez heca. 99 centov. Niti dolarja.

2. Namenska sredstva

Hostinger obljublja določeno moč CPU-ja in RAM-a za vsakega od treh načrtov gostovanja, kar je odlična novica za tiste, ki rastejo in širijo. Vedeti za kaj plačujete in ves ta džez.

Vedno je težko povedati, kako dobro je izvedeno tako natančno upravljanje virov, vendar je vedno videti prizadevanje, da bi vsakemu uporabniku namenili določeno računsko moč..

3. SSD prek celotnega odbora

Glede infrastrukture se Hostiger drži najnovejših industrijskih standardov. Vsi njegovi strežniki delujejo na SSD diskih. Pogoni SSD so veliko hitrejši od starejših trdih diskov, zato je to očitna nadgradnja.

4. Vgrajen predpomnilnik

V vseh Hostingerjevih načrtih je omogočeno predpomnjenje Nginx. Ne spuščajte se globlje v tehnične lastnosti, dovolj je reči, da je Nginx močan in hiter spletni strežnik; je bil zasnovan tako, da je prekašal Apache in to tudi pravilno stori. Ko je predpomnilnik Nginx na strani strežnika pravilno konfiguriran (kar mi je zagotovila podpora Hostinger-ja), bi morala tudi dinamična spletna mesta, obremenjena z vsebino, delovati brezhibno..

5. Redne varnostne kopije

Medtem ko samo poslovni načrt zagotavlja dnevne varnostne kopije, vsaka od skupnih rešitev gostovanja vsak teden varnostno kopira vaše podatke. Mnogi bi menili, da je to najnižji minimum, ki ga mora imeti spletni strežnik premium – v celoti se strinjam s tem pojmom – toda resnica je, da redne varnostne kopije niso na splošno. Gledam te, očka.

6. 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Garancije za vračilo denarja so običajna praksa med najboljšimi podjetji za spletno gostovanje. Hostinger se pri tem ne odlikuje, ampak gre s tistim, kar ponuja večina ponudnikov. 30 dni ni toliko, da bi pravilno preizkusili spletno gostovanje, a so neskončno boljši kot nič. Gledam te, očka.

slike / hostinger-review-the-shared-hosting-provider-s-fino ravnotežje med ceno in zmogljivostjo-2.jpg

7. Neomejeno Cronjobs

Slišali ste tisto pravo, neomejeno kronjo. Najmanjši načrt (ki je že z eno nogo v kategoriji brezplačnega spletnega gostovanja) podpira naenkrat samo en nagon, vendar se v drugih dveh skupnih rešitvah lahko ukvarja toliko, kot želite. Cronjobs so super. Nikoli jih ne morete imeti preveč.

8. Git čez desko

Medtem ko smo že pri tem, poglejmo do konca. Vsi načrti Hostinger-ja so opremljeni s skladiščem za nadzor različic Gita. Če ne veste, kaj je to, ga verjetno vseeno ne boste uporabljali, če pa – super, kajne?

9. Optimiziran za WordPress

WordPress predpomnilni vtičniki in strežniki, pripravljeni za namestitev tega priljubljenega sistema za upravljanje vsebin, naredijo Hostinger odličen dom zanj.

Namestitveni program z enim klikom in samodejne posodobitve naredijo paket Hostinger WordPress precej mamljiva ponudba.

10. Lastniška nadzorna plošča

Resnici na ljubo, potreboval sem kar nekaj časa, da sem se odločil, ali bo lastna vgrajena nadzorna plošča spadala v kategorijo Pros ali ne.

Čeprav občudujem takšne pobude, so le redko boljše od obstoječih rešitev. Instinktivno sem se vprašal, zakaj Hostinger ne uporablja cPanela.

slike / hostinger-review-the-shared-hosting-provider-s-fino ravnotežje med ceno in zmogljivostjo-3.jpg

Vendar pa so podjetja devs opravila precej spektakularno delo. Res je, da je nadzorna plošča podobna cPanelu, vendar to ni slabo; prihrani čas za učenje.

Je gladek in funkcionalen, omogoča dovolj nadzora in neoviran dostop, zaradi česar je idealen za novince.

11. Builder spletnih strani

Hostinger ponuja dostojno količino namestitvenih programov z enim klikom, ima pa tudi spodobno orodje za gradnjo spletnih mest. Izdelovalec spletnega mesta Hostinger je vključen v vse načrte in ima funkcijski vmesnik povleci in spusti, s pomočjo katerega lahko hitro in učinkovito oblikujete spletno stran..

slike / hostinger-review-the-shared-hosting-provider-s-fino ravnotežje med ceno in zmogljivostjo-4.jpg

Čeprav nisem ravno ljubitelj takšnih ustvarjalcev spletnih strani, moram priznati, da je to ena izmed boljših ponovitev, ki sem jih videl.

12. Ali ste rekli popuste?

Zdaj sem omenil, da so uvodne cene smešno nizke, lahko pa tudi z relativno lahkoto dobite nekaj resnih popustov Hostingerja. Nekoliko nadrealistično je tipkanje, saj so izhodiščne cene tako nizke, da jih začnemo s popuščanjem komajda smiselno.

Pa vendar, to je zelo realna možnost.

13. Odziva se na povratne informacije

Manj kot tri mesece po objavi moje ocene Hostinger se je podjetje zahvalilo, ker sem na Hostinger.com opozoril na nekatere težave.

Prva negativna točka mojega pregleda v poglavju o kontrastu je bila o zavajajočih frazah, ki jih je podjetje uporabljalo pri opisovanju svojih načrtov.

Vendar je Hostinger sprejel aktivne ukrepe za reševanje problema in zdaj so parametri njegovih načrtov opisani veliko bolj primerno. Omejitve so pojasnjene z zvezdicami, zaradi česar je vse bistveno bolj pregledno in manj zavajajoče tudi za najbolj moteče uporabnike.

Priznati moram, da se je na osebni ravni počutil odlično, saj je boljše in preglednejše spletno podjetje za gostovanje eden od glavnih razlogov za obstoj gostujočega sodišča.

Seveda je viden gostitelja, ki dejansko skrbi dovolj za nekaj preprostih korakov do poštenega trženja, ogromen pozitiven znak.

Kudos, Hostinger.

Hostinger Cons

Medtem ko ima Hostinger precej solidno rešitev za gostovanje, njegova ponudba še zdaleč ni brezhibna.

1. Omejeno za napredne uporabnike

Hostinger ima dobro zaokrožen paket gostovanja v skupni rabi, toda napredni uporabniki ga na določenih področjih morda primanjkuje. Da, obstajajo Git, cronjobs in Curl, toda veliko dobrot na voljo v cPanelu preprosto ni. Ruby on Rails, Python in drugih ni nikjer.

2. Težke migracije

Selitev spletnega mesta na Hostinger je lahko problematična. Medtem ko je podpora pripravljena pomagati na kakršen koli način – nasvet ali neposredno vključitev v postopek, dejstvo, da gostitelj vodi lastniško ploščo za gostovanje, otežuje prenos obstoječih spletnih mest v.

Možno je, vendar je zelo verjetno, da gre za resne težave.

3. Brez brezplačnega SSL-ja

Če želite svojemu spletnemu mestu brezplačno zagotoviti SSL, Hostinger ni idealen. Samo največji od treh načrtov vključuje varno potrdilo.

Na splošno se mi zdi to čudno, ker pomanjkanje SSL poslabša SEO in rešitev Let’s Encrypt, ki jo lahko relativno enostavno vključimo v večino gostovalnih okolij.

Če želite pridobiti SSL, bi ga morali plačati ločeno, ročno naročite Let’s Encrypt enega ali kupite največji od treh Hostingerjevih načrtov.

Ali priporočam Hostinger?

Da, priporočam Hostinger iz več razlogov.

Če iščete poceni gostovanje, je to verjetno najboljša možnost.

Hitrost in zmogljivost sta prav tako impresivni.

Dostop do podporne skupine je mogoče optimizirati, vendar so agenti odzivni in dobro obveščeni.

Pomanjkanje naprednejših možnosti gostovanja in več primerov značilnega linga za trženje gostovanja, ki sem ga omenil v tem podrobnem pregledu Hostingerja, ne spreminjajo dejstva, da to podjetje zagotavlja veliko vrednost za denar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author