Ulasan BigCartel – Pilihan Artis

Sebagai artis atau pencipta, sukar untuk mengetahui platform eCommerce yang harus anda gunakan – BigCartel, Shopify, atau mana-mana pilihan lain?

unsee tahuMenciptakan seni adalah satu perkara. Apa yang berlaku semasa anda ingin menjualnya dalam talian? Anda tidak mahu estetika kedai dalam talian anda menghilangkan ciptaan anda yang cantik, funky atau ganas.

Anda tidak boleh menjualnya di mana sahaja.

Produk-produk berseni pantas mempamerkan seni untuk memudahkan penjualan. Menggunakan platform eCommerce yang memberi khidmat kepada orang ramai mungkin membebankan, membingungkan, dan tidak perlu.

BigCartel melangkah masuk dan menjadikan mempamerkan produk cantik menjadi mudah dan menyeronokkan.

TLDR;

BigCartel adalah platform eCommerce yang dimaksudkan untuk artis dan pencipta. Ia sesuai di tempat yang manis kerana tidak memerlukan semua fungsi Shopify tetapi memerlukan lebih daripada Wix atau Squarespace tawaran untuk eCommerce.

Aspek yang sangat disukai oleh BigCartel membuat pameran untuk produk. Reka bentuk laman web yang ditawarkan BigCartel adalah mengenai produk yang sedang dijual.

Ini adalah pilihan hebat yang membolehkan artis dan pencipta memiliki kedai yang mereka mahukan. BigCartel menawarkan pelan percuma dengan ciri terhad yang membolehkan sesiapa sahaja melihat apakah mereka menyukai perkhidmatan sebelum menaik taraf ke pelan berbayar.

Kelebihan

Kelebihan khusus untuk BigCartel lebih penting daripada pro yang lain pembina laman web yang hebat kami telah mengkaji semula pada masa lalu. BigCartel adalah perkhidmatan khusus – jika pihak profesional bercakap dengan anda maka anda mungkin tinggal di ceruk tersebut.

Harga

Oleh kerana BigCartel mempunyai ciri terhad dan minimalisme adalah matlamat utama estetika reka bentuk mereka tidak dapat menilai perkhidmatan mereka dengan cara yang sama seperti syarikat seperti Shopify.

Maklumat lebih lanjut boleh didapati di bahagian harga di bawah tetapi satu-satunya pembezaan antara rancangan mereka ialah berapa banyak produk yang dapat anda jual sekaligus.

Jelas sekali, ini menyedihkan bagi artis yang mempunyai 500 lukisan yang ingin mereka jual. Untuk sebahagian besar pasaran sasaran BigCartel, cara harganya menarik. Sekiranya anda hanya menjual 7 produk dalam satu masa, bil laman web anda akan menjadi rendah.

Dibuat untuk Artis

Inti keseluruhan dari BigCartel adalah menarik minat para penonton seni. Tema yang ditawarkan syarikat semuanya dirancang untuk mempamerkan produk yang indah. Semua contoh reka bentuk BigCartel terbaik adalah minimalis dan sepenuhnya mempamerkan produk-produk yang estetik menyenangkan yang dijual oleh pelanggan mereka.

desktop thegoodtwin

Contoh di atas hanya menjual notepad tetapi seperti yang anda lihat, produk adalah ciri utama. Reka bentuk laman web minimalis. Ini sesuai dengan artis kerana lebih banyak maklumat selain dari apa produk kelihatan tidak relevan.

Dengan seberapa mudah perkhidmatan ini digunakan dan masa penyediaan berada pada tahap yang sangat rendah, ada banyak masa yang tersisa untuk mengusahakan seni dan produk anda.

Mudah untuk digunakan

Sifat minimalis BigCartel membawa salah satu platform eCommerce yang paling mudah digunakan di pasaran. BigCartel adalah bukan untuk orang yang ingin terjun ke dalam eCommerce.

Papan pemuka besar-Kartel

Mereka memberi anda papan pemuka ringkas yang membolehkan anda menyelesaikan beberapa tugas yang berbeza. Penyesuaian tahap tinggi bukanlah nama permainan dengan BigCartel dan ini memberikan UI yang hebat untuk orang yang berminat dengan kesederhanaan

Perkhidmatan lain juga mudah digunakan tetapi BigCartel sebenarnya mungkin memenangi mahkota dalam kategori ini. Saya membuat masa, saya boleh mendapatkan laman web yang kelihatan baik di BigCartel dengan lima produk masuk 18 minit dan 47 saat.

Jelas, tidak ada salahnya meluangkan masa anda. Saya cuma katakan – anda pasti tidak perlu dan masih boleh memiliki laman web yang cantik.

Keburukan

Tidak Berskala

Sungguh senang bermain dengan kedai seni kecil anda di BigCartel dan kemudian menjadi viral kerana beberapa sebab. Anda ingin meningkatkan perniagaan anda kerana wang akan masuk. Masalahnya ialah BigCartel tidak mempunyai fungsi untuk itu. Anda pasti perlu beralih ke perkhidmatan lain.

Saya rasa memukulnya dengan kedai anda bukanlah masalah besar. Masalahnya ialah jika anda melakukannya, anda mungkin ingin beralih ke penyelesaian eCommerce yang berbeza.

Juga, mempunyai perpustakaan produk yang besar dan penskalaan dengan cara itu tidak berfungsi dengan baik di BigCartel. Harga berdasarkan berapa banyak produk yang anda ada dan mereka mengira jumlah produk pada 300. Diberikan, 300 produk bermaksud anda mempunyai katalog produk yang sangat besar. Saya mungkin akan menasihati sesiapa sahaja yang mempunyai banyak produk untuk menurunkannya.

Ciri dan Integrasi Terhad

Kerana sifat BigCartel yang minimalis, mereka sememangnya kehilangan beberapa ciri yang termasuk dalam platform eCommerce terbaik. Ciri-ciri seperti mereka alat pengiraan cukai tinggalkan banyak yang diinginkan dan kos penghantaran hanya boleh ditetapkan sebagai kadar penghantaran rata.

BigCartel memang mempunyai beberapa integrasi tetapi jumlahnya rendah, terutama jika dibandingkan dengan perkhidmatan seperti Shopify – yang memiliki ribuan.

Masalahnya – jelas bahawa ini adalah berdasarkan reka bentuk. BigCartel jelas tidak berminat untuk melayani pasaran yang luas. Mereka hanya mahu pencipta dan artis menggunakan perkhidmatan mereka untuk mempamerkan ciptaan dan seni mereka.

Tidak ada yang benar-benar salah dengan pendekatan ini, itu hanya bermaksud bahawa tidak semua ciri dan integrasi perkhidmatan seperti yang dimiliki Shopify akan tersedia.

Membina Kedai Anda

Menyiapkan kedai anda semudah yang disertakan dengan BigCartel. Secara harfiah tidak ada yang membingungkan atau sukar mengenainya dan penyediaan perlu kurang dari satu jam walaupun anda benar-benar mahu meluangkan masa anda. Seperti yang saya nyatakan sebelumnya, saya membina sebuah kedai yang baik di di bawah 20 minit.

Bagaimana ia berfungsi

Tepat selepas anda membuat akaun anda, antara muka penyediaan yang mudah akan muncul di hadapan anda. Sekiranya ada yang mengelirukan anda atau menghadapi kesukaran, anda boleh mendapatkan bantuan di pusat bantuan atau anda boleh menghubungi sokongan pelanggan.

halaman tambah kartel besar

Setelah anda melalui beberapa langkah dengan antara muka persediaan, papan pemuka (ditunjukkan di bahagian pro) akan menjadi perkara seterusnya yang anda lihat. Langkah seterusnya hanya untuk tambah produk dan reka kedai anda – kedua-duanya adalah langkah demi langkah dan sangat mudah.

Tema

BigCartel kini mempunyai lima belas tema. Kesemuanya minimalis dan lebih fokus pada produk daripada reka bentuk laman web yang sebenarnya.

Tema Kartel Besar

Masing-masing mudah diedit dan dapat mempamerkan foto besar. Tema sangat mudah dimanipulasi dan membuat cara yang indah untuk memaparkan produk.

Masalahnya timbul apabila lebih banyak penyesuaian diinginkan. Anda perlu membuat pengekodan sendiri atau mengupah seseorang untuk melakukannya untuk anda. Sekiranya itu adalah sesuatu yang anda ingin lakukan maka BigCartel tidak masuk akal sebagai pilihan untuk anda.

Terdapat juga tema pihak ketiga tetapi kebanyakannya pada dasarnya adalah apa yang anda dapat di BigCartel itu sendiri dan mungkin tidak mempunyai tahap sokongan atau pengoptimuman mudah alih yang sama.

Ciri eCommerce

Kemampuan

Cara terbaik untuk menggambarkan kemampuan BigCartel adalah dengan mengatakan bahawa ia mampu dari apa yang mampu. Apa yang dilakukan – ia berfungsi dengan baik.

BigCartel mempunyai alat SEO yang hebat yang dapat memastikan anda tidak melakukan kesalahan palsu SEO besar-besaran. Ia juga membolehkan anda membuat kod diskaun dan membolehkan anda menguruskan kedai Facebook anda.

Selain itu, BigCartel mempunyai aplikasi mudah alih yang bermaksud anda boleh menguruskan kedai anda di mana sahaja.

Kesepaduan

Tidak mengejutkan bahawa BigCartel tidak mempunyai banyak penggabungan. Perkara yang baik ialah mereka mempunyai semua yang diperlukan dan semuanya berkualiti tinggi.

BigCartel menampilkan integrasi seperti Facebook Store, Google Analytics, LiveChat, Printful, MailChimp, Art Of Where, dan segelintir yang lain.

Pengoptimuman Mudah Alih

Semua tema BigCartel dioptimumkan sepenuhnya untuk mudah alih. Ini bermaksud bahawa anda tidak perlu membuat dua reka bentuk berasingan untuk kedai anda yang akan dilihat orang di komputer dan yang akan diakses oleh orang lain dari telefon mereka.

bigcartel untuk ios

Reka bentuk mudah alih sama seperti reka bentuk tradisional dan akan menjadikan pengalaman membeli-belah mudah alih menjadi mudah bagi pelanggan masa depan.

Berikut adalah dua statistik laman web eCommerce yang menyeronokkan untuk anda:

  • Reka bentuk mudah alih yang lemah sahaja sudah cukup untuk 57% pengguna internet untuk tidak mengesyorkan perniagaan anda kepada rakan mereka.
  • Hampir 80% pengguna akan berhenti berinteraksi dengan laman web anda sekiranya laman web mudah alih dipaparkan dengan tidak selesa.

Sokongan pengguna

BigCartel mempunyai sokongan pelanggan yang responsif dan bermanfaat. Di halaman pasukan laman web mereka, mereka bahkan mempamerkan semua ejen sokongan pelanggan mereka – yang bermaksud mereka sebenarnya mempunyai sokongan pelanggan yang diutamakan.

Masalahnya ialah sokongannya bukan 24/7 dan mereka tidak mempunyai sokongan telefon atau sembang. Cara kegemaran saya untuk menghubungi pasukan sokongan adalah melalui sembang dan tidak seperti itu.

Mereka juga mempunyai pusat bantuan yang merangkumi sebahagian besar masalah yang mungkin timbul ketika menggunakan perkhidmatan.

sokongan bigcartel

Ia disusun ke dalam bahagian yang berbeza – seperti bahagian asas yang dipaparkan di atas. Setiap bahagian menunjukkan arahan mudah mengenai cara menggunakan setiap aspek pembangun laman web.

Harga

BigCartel menangani harga yang agak berbeza daripada pilihan lain yang ada di pasaran. Ini boleh digunakan untuk kebaikan atau keburukan anda.

Dengan semua rancangan berbayar, setiap ciri tersedia untuk setiap pelanggan. Satu-satunya perbezaan adalah jumlah produk yang boleh anda jual. Sekiranya anda hanya merancang untuk menjual di bawah 20 produk selama-lamanya – BigCartel adalah pilihan murah yang luar biasa.

Syarikat ini juga menawarkan rancangan Emas percuma yang membolehkan sesiapa sahaja untuk mencuba BigCartel. Pelan percuma membolehkan anda memuat naik sehingga 5 produk dan mempunyai ciri terhad. Idea yang baik adalah cubalah rancangan percuma dan kemudian tingkatkan jika anda memutuskan anda menyukainya.

Kesimpulannya

BigCartel harus menjadi pilihan eCommerce anda jika anda seorang artis atau apa sahaja yang menyerupai artis dan anda mencari cara mudah untuk menjual produk anda di laman web anda sendiri – dan bukannya Etsy.

Terdapat hampir tidak ada keluk pembelajaran dan anda boleh mempunyai laman web berfungsi yang mempamerkan laman web anda produk dalam masa lebih kurang 30 minit.

Shopify adalah platform eCommerce yang luar biasa dan platform eCommerce kami yang paling disyorkan tetapi BigCartel mengejutkan kami membuktikan betapa baiknya mereka dalam melayani pasaran sasaran mereka.

Sekarang jika anda berfikir, “mengapa saya tidak boleh menjual seribu produk? Apa yang berlaku 6 bulan dari sekarang? ”, Maka anda mungkin ingin menyemak ulasan kami mengenai Wix vs WordPress untuk penyelesaian yang lebih berdaya maju.

Soalan Lazim

Adakah BigCartel Percuma?

BigCartel menawarkan rancangan percuma yang membolehkan anda menggunakan ciri terhad dan menjual hingga lima produk. Sangat sesuai untuk mencuba perkhidmatan sebelum menaik taraf.

Adakah Shopify lebih baik daripada BigCartel?

Dalam satu perkataan – ya. Dalam dua perkataan – ia bergantung. Shopify adalah pilihan terbaik bagi kebanyakan orang yang ingin membina kedai eCommerce. BigCartel adalah alternatif yang hebat untuk orang yang ingin mempamerkan produk seni mereka di ruang dalam talian mereka sendiri dan tidak mahu menyelami eCommerce secara mendalam.

Apa yang dilakukan oleh BigCartel?

BigCartel adalah platform eCommerce. Mereka bertujuan untuk melayani seniman yang menjual seni mereka dan jenama kecil yang menjual produk seni.

Adakah BigCartel memotong?

Terdapat yuran pemprosesan kad kredit dengan Stripe dan PayPal tetapi BigCartel hanya mengenakan yuran bulanan – tanpa bayaran transaksi.

Bagaimana pembayaran Stripe berfungsi?

Stripe sangat mudah digunakan. Yang anda buat hanyalah membuat akaun dan memasukkan maklumat akaun bank anda. Apabila seseorang membeli sesuatu dari anda, melalui Stripe, wang itu hanya dibayar terus ke akaun bank anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author