Shopify Vodnik za leto 2020 (Kako nastaviti trgovino iz nič)

Shopify, kanadsko podjetje za e-trgovino, ki praznuje 15. obletnico leta 2020, resno razmišlja o odvzemu tržnega deleža od največje spletne trgovine na svetu.

Ali lahko ta tehnološki zagon res prevzame eCommerce velikan Amazon? Nemški tehnološki podjetnik Tobias Lutke, ustanovitelj Shopifyja, še ni dopolnil 40 let, vendar se zdi, da je na dobri poti, da postane naslednji Jeff Bezos, zato ga zagotovo spodbuja potencial, ki ga vidi v ZDA, država, v kateri mala in srednje velika podjetja trenutno opravljajo 98 odstotkov vse poslovne dejavnosti.shopify web dev

Čeprav je res, da velika imena e-trgovine, kot je Amazon, postajajo vse večja, resnica je, da lastniki majhnih spletnih trgovin kolektivno odvzamejo tržni delež velikim blagovnim znamkam in to storijo zahvaljujoč platformam za e-trgovino, kot je Shopify, ki zagotavlja vse od spletne strani do upravljanje zalog in iz oskrbovalna veriga vse do proge nakupovalni voziček. S pravilno konfigurirano trgovino Shopify lahko vaše možnosti za uspeh v spletu na drobno znatno povečate in z upoštevanjem korakov v tem priročniku za začetnike se boste približali temu cilju.

Če želite dobiti predstavo o tem, kako resno se Shopify ukvarja s konkurenco Amazonu, upoštevajte naslednje: podjetje bo sredi leta 2020 predvajalo televizijske reklame na dvanajstih severnoameriških trgih, kampanjo pa bo osredotočil na to, kako lahko bodoči podjetniki v e-trgovini hitro začnejo postavitev trgovine Shopify.

Poleg teh televizijskih spotov, ki bodo vsebovali temo “naj vam postane poslovna tema”, bo Shopify promoviral svojo blagovno znamko tudi na radijskih postajah, kanalih družbenih medijev in digitalnih video prodajnih mestih.

Omogočite e-trgovino

Tukaj je tisto, kar bi morali vedeti o podjetju Shopify leta 2020: je največja spletna trgovina v oblaku za posameznike, ki želijo nastaviti svoje lastne internetne maloprodajne dejavnosti. Če se ukvarjate z internetnim nakupovanjem izven Amazona in eBayja, obstaja velika možnost, da je bila zadnja spletna trgovina, ki ste jo obiskali, trgovina Shopify; nenazadnje več kot pol milijona lastnikov podjetij za e-trgovino deluje na tej platformi.

Kako uporabljati ta priročnik za Shopify začetnike

Ta vodič vas bo vodil po korakih skozi postopek spoznavanja storitve. Tudi če ste že seznanjeni z internetno maloprodajo, ni priporočljivo, da preskočite na razdelke, ki jih boste morda želeli najprej pregledati. Sčasoma bomo prišli do upravne plošče / nadzorne plošče, vendar ne želite zamuditi pomembnih korakov na tej poti.

Izbira teme vaše spletne trgovine Shopify

Spletno nakupovanje je zelo vizualna dejavnost, zato boste želeli prilagoditi temo svoje trgovine, preden dodate izdelke.

Izbirate lahko med njimi na stotine brezplačnih in vrhunskih tem Shopify z različnimi nivoji konfiguracije in vam ni treba skrbeti za kodiranje. To je pravi čas za brskanje po trgovini s temi Shopify in začnite razmišljati o premijskih možnostih v prihodnosti, saj ponujajo večje prilagoditve obsega skupaj s podporo strankam.

Ne pozabite oceniti mnenj o temah, ki vas zanimajo – nekatere od njih imajo prednosti mobilne e-trgovine, ki jih drugim morda primanjkuje. Če niste popolnoma prepričani, da bodo vaši bodoči kupci nakupovali samo od namiznih in prenosnih računalnikov, bi morali delati le z odzivenimi temami, ki dobro delujejo na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih.

Za predogled teme kliknite ali tapnite na »Prikaži predstavitev« gumb. Če ga želite nastaviti kot temo svoje trgovine, kliknite ali tapnite »Objavi kot tema moje trgovine.« Vedno se lahko vrnete in spremenite teme, če se za to odločite, vendar ne, preden se z nastavitvami poigrate in pridobite občutek, kako delujejo.

Spreminjanje Nastavitve vaše spletne trgovine ShopifyČe ste tip osebe, ki se rada pokramlja, boste verjetno namenili nekaj časa v tem priročniku za začetnike. Preden se lotimo dejanskega mehanizma za urejanje trgovin, določimo spodnjo vrstico, zakaj bi morali urediti nastavitve trgovine: ne želite, da vaša trgovina izgleda kot ponovitev e-trgovine več tisoč drugih trgovin, ki jih upravljajo lastniki, ki se niso trudili prilagoditi njihove teme.

Kar morate imeti v mislih pri prilagajanju teme uporabniška izkušnja + trženje blagovne znamke.

shopify trgovina resdiign

Preden začnete urejati nastavitve teme, naredite dvojnik tako, da izberete to možnost iz ikone s tremi pikami v zgornjem desnem kotu zaslona teme. Začnite ustvarjati vizualne spremembe, ki odražajo vašo blagovno znamko; nekatere ideje v zvezi s tem vključujejo izbiro barv in pisav, ki se dobro mešajo z vašim logotipom in s slikami izdelkov, ki jih nameravate prodati.

Prosti proti plačljivim temam

Prav tako si boste želeli predstavljati, kako bodo obiskovalci gledali v vaši trgovini in kako bodo krmarili po spletnem mestu. Dajte si jih v čevlje. Brezplačne teme ne ponujajo toliko prožnosti kot njihove premije, in to je nekaj, kar morate upoštevati.

Razmislite o umestitvi elementov strani in o tem, ali omogočajo prijetno nakupovalno izkušnjo. Na primer, ikona nakupovalne košarice je element, ki se ga želite premikati, tako da je do njega enostavno dostopati, ne da bi bil vsiljiv.

Ker ste shranili dvojnik teme, jo lahko zdaj uporabite za izvajanje A / B testiranja. Nekaterim prijateljem ali sorodnikom pokažite eno različico spletnega mesta Shopify eCommerce, prilagojeno različico pa drugim.

Zapomnite si njihove reakcije in mnenja, zlasti glede njihovega poteka v trgovini. Ne pozabite, da boste svojo trgovino promovirali z zunanjih spletnih mest.

Če na primer vozite predvsem v prometu z bloga WordPress, želeli boste temo prilagoditi tako, da se ujema z videzom spletnega mesta, od koder izvira promet. V ta namen pametne uporabnike Shopify, ki usmerite promet iz Instagrama pogosto uporabljajo temne teme in kvadratne slike, ki spominjajo na fotografije iz družbenega omrežja. Ideja je spodbuditi vizualno kontinuiteto od vira prometa vse do nakupovalnega vozička.

Pri temah Shopify morate imeti v mislih vedno vizualni cilj. Na primer, pooblaščeni prodajalec blaga Los Angeles Lakers se mora igrati s postavitvijo, tako da poudarja rumeno in vijolično barvno shemo. Ne pozabite strateško postaviti gumbov za skupno rabo družabnih medijev v svojo trgovino.

Dodajanje izdelkov v trgovino Shopify

Za tiste, ki imate predhodno izkušnjo z e-trgovino, boste z veseljem vedeli, da je postopek dodajanja izdelkov na vaše spletno mesto Shopify veliko prijaznejši in enostavnejši od ustvarjanja Amazonskih standardnih identifikacijskih številk. V bistvu je dodajanje novega izdelka mogoče iz vašega glavnega zaslona na nadzorni plošči; možnost, da to storite, kliknete ali pritisnete na gumb »Izdelki« na levi strani, nato pa v zgornjem desnem kotu gumb »Dodaj izdelek«..

Izdelki Shopify so v bistvu sestavljeni iz dveh besedilnih polj: naslov in opis, vendar njunega pomena ni mogoče podcenjevati z vidika optimizacije iskalnikov. Dobra novica v zvezi s tem je, da ta platforma že ima SEO prednost, podobno kot WordPress.

Shopify je SEO prednosti

Google je to platformo za e-trgovino všeč zaradi vgrajenih dejavnikov SEO, vključno z njeno varnostjo, funkcionalnostjo postavitve nakupovalnih košaric in drugimi. Na vas je, da priskrbite SEO-prijazne naslove in opise izdelkov, kar pomeni pisanje za bodoče kupce in ne za pajke iskalnikov..

Shopify nastavitev izdelka

Pri pisanju opisov izdelkov vključite zdravo kombinacijo lastnosti in prednosti. Namesto da razmišljate o tem, kako hitro lahko na strani nakupovalnega vozička pripeljete obiskovalce, pomislite, kako se lahko v razdelkih z izdelki vaše trgovine zapletejo.

Dlje ko obiskovalci porabijo na straneh izdelkov, nižja bo stopnja obiskov ene strani in to bo povečalo uvrstitev vaših izdelkov na strani z rezultati iskalnika Google (da ne omenjam, gradite zaupanje s svojim občinstvom). Opazili boste, da ima potek dela z vnosom izdelkov kar nekaj razdelkov, kamor lahko vnesete informacije, dobro pravilo pa je v tem pogledu zagotoviti čim več podatkov..

Kupci e-trgovine uspešno napredujejo informacije, zato bi morali izkoristiti vsako oznako in vsako polje. Kupcem ne bodo vidne vse informacije, vendar jih bodo morda zbirali pajki iskalnikov.

Shopify povečevalnik slikeShopify slike izdelka – nekaj nasvetov

Shopify ponuja funkcionalnosti, podobne Amazonu in drugim platformam za e-trgovino: kupci lahko z miškami pokažejo miške nad slikami izdelkov za samodejno povečanje. Če želite kar najbolje izkoristiti to vrhunsko funkcijo, slike, ki jih naložite naj bo najvišje možne ločljivosti.

Ni treba posebej poudarjati, da so vaše slike izdelka nujno potrebne za spreminjanje priložnostnih kupcev v kupce in dolgoročne kupce. zaradi tega bi morali prepustite se navadi nalaganja visokokakovostnih slik ki prikazujejo najboljše lastnosti vaših izdelkov. Enotnost je ključna pri oblikovanju teme trgovine, poskusite, da bodo vse vaše slike po enakih dimenzijah in oblikah, po možnosti kvadratne.

Slike, ki jih naložite, ne smejo biti v točno določenem vrstnem redu, vendar pa je njihovo urejanje v zbirke dobra praksa, na katero bi se morali navaditi. Zbirke so skupine izdelkov, za katere bodo kupci morda videti bolj zanimivi, ko so prikazani skupaj, kot pa če so ločeni.

V idealnem primeru bi morale biti zbirke narejene po maloprodajni logiki; na primer, trgovina, ki ima dovoljenje za prodajo mercha blaga NBA ��, lahko naredi zbirke za vsako ekipo, lahko pa jih sestavljajo predmeti, ki so na prodaj, ali pa jih lahko razvrstimo po konferencah med končnico… V bistvu, kakršna koli kombinacija izdelkov, na katere bi bili kupci pozorni.

Spodnja točka zbirke je, da lahko olajšajo življenje kupcem, ki imajo raje prijaznejšo izkušnjo kot brskanje po katalogu izdelkov po posameznih artiklih. Te zbirke so za enostaven dostop postavljene v navigacijske menije vaše teme.

Cene, nakupovalna košarica in zaloga

To je morda najbolj tehničen vidik pri ustanovitvi vašega podjetja Shopify, vendar je to še vedno veliko lažje kot to storiti na tržnici FBA tretjih strank na Amazonu. Cene vaših izdelkov so v celoti odvisne od vas; ni razloga, da bi vas skrbelo, da vas Amazon podreja s posebnimi ponudbami svojim glavnim članom in lahko popolnoma nadzorujete, kdaj bodo izdelki prodani.

Na upravni plošči lahko upravljate samo tri polja za določanje cen: cena, primerjava in obračunavanje davkov. V zvezi s slednjim boste morali raziskati zakon o trgovini in trgovini na drobno, ki ustreza zakonodaji, v kateri nameravate poslovati, in ne pozabite, da zbiranje davkov na promet pomeni, da jih boste morali preusmeriti na organ za prihodke.

Cenovno polje je samoumevno, če kupcem ne želite pokazati, da dobivajo popust na izbrane izdelke; v tem primeru uporabite »Primerjaj po ceni“, Ker bo kupce spodbudil, da se hitro premaknejo v nakupovalni voziček in plačilne odseke.

Postopek izbire prehoda za plačila mora upoštevati več kot samo provizije in provizije. Kar nekaj novincev bo izbralo Shopify Payments in to je dobra izbira.

Če na primer prodajate dodatke za iPhone, boste morda želeli omogočiti Apple Pay, da se bodo kupci počutili prijetno po kliku na možnost odjave v razdelku nakupovalnih košaric. PayPal je še en priljubljen prehod in morda se vam bo zdelo priročno, če tako nameravate prejemati plačila ali če že imate račun trgovca PayPal..

Vsaj vaša izbira plačilnega prehoda mora sprejeti MasterCard in Visa, morda pa boste želeli razmisliti tudi o rešitvi, ki lahko obdelujejo žetone kripto valut, kot je Bitcoin, da bi sprejeli bolj izpopolnjene – ali zvezdniške oči – kupce. �� ��

Omogočite izbiro prehoda za plačila

»Drugo«, da poiščete in aktivirate lažni prehod za testiranje. Našli boste navodila za uporabo tega orodja za testiranje, za katerega boste morali vnesti določeno številko kreditne kartice, ki jo je v ta namen nastavil Shopify.

Poleg nakupovalne košarice boste morali začeti razmišljati o zadevah z zalogami in pošiljanjem. E-knjige in druge digitalne izdelke, ki ne zahtevajo fizične dostave, je treba kot take navesti tako, da se zagotovi ustrezno potrditveno polje, in to možnost najdete v polju »Zaloga in različice“Na strani z izdelki.

Za predmete, ki ne zahtevajo dostave, ne boste potrebovali vnosa uteži za pošiljanje; vendar bodo vsi drugi predmeti. Če je vaš katalog izdelkov majhen, je tehtanje vsakega izdelka in vnos ustreznih podatkov enostavno. V nasprotnem primeru je bolje, da te podatke dobite pri proizvajalcu ali distributerju.

Uteži izdelkov so vezane na vaše cene pošiljanja, ki jih lahko nastavite v polju »Nastavitve“In”Dostava“Na vaši skrbniški plošči. Ko začnete graditi večji zalog, boste morali zaradi organizacije izdelati sistem številčenja zalog (SKU) zaradi organizacije in morda boste lažje dodali nove izdelke z datoteko z vrednostmi, ločenimi z vejico (.csv), ki jo lahko prenesete pravilno strukturo Shopify iz »Uvoz“V možnosti”Dodajte izdelek“Meni.

Shopify sisteme inventarja

Ko nastavite svoj inventarni sistem, se poskušajte vzdržati uporabe črtnih kod izdelkov kot številke SKU, razen če ste jih sami pridobili. Proizvajalci izdelkov, izumitelji in ekskluzivni distributerji lahko uporabijo črtne kode, ki jih naročijo za svoje edinstvene izdelke kot SKU-ji, ker imajo maloprodajni nadzor nad svojimi artikli, vendar to ne velja za tretje trgovce.

Nekatere najučinkovitejše SKU, ki jih upravljate, so alfanumerične; nekaj črk blagovne znamke, ki jim sledijo tri številke, bi moralo biti dovolj, da ustvarite zaporedje, ki bo olajšalo analizo poročil o maloprodajnih dejavnostih.

Dodelitev domene trgovini

Vse nove trgovine ob ustvarjanju dobijo naslove myshopify.com. Preden začnete živeti s trgovino, boste želeli dodati domeno, po možnosti tisto, ki jo boste uporabili za namene trženja in promocije.

Ko boste pripravljeni na ta korak, bodo vaše možnosti vključevale povezovanje, prenos ali nakup nove domene. Če izberete slednjo možnost, ne pozabite, da se boste ukvarjali z registratorjem domen in ponudniki storitev gostovanja, ki jih je Shopify izbral za poslovne partnerje, in morda ne bodo nujno ponudili tistega, kar iščete.

dodelitev domene na shopify

Vaša najboljša stava bo vedno pridobiti domeno trgovine sami in za to morate oceniti različne registratorje domen na podlagi pregledov, ki jim lahko zaupate. Seveda je izbira pravega imena za domeno vaše trgovine ključnega pomena, kar pomeni, da bi morali porabiti nekaj časa za razmišljanje o pravem klicu.

Če želite povezati domeno, pojdite na skrbniško ploščo trgovine in kliknite ali tapnite na Skrbnik – Nastavitve – Domene. Ne pozabite se vrniti na skrbnik cPanel spletnega gostovanja in posodobiti nastavitve DNS, da se bodo ujemale s Shopifyjevimi, ki so 23.227.38.32.

Končne misli o Shopifyju

Ne glede na to, ali ste novi v svetu e-trgovine ali prihajate s tržnice Amazon, boste Shopify našli celovito rešitev. Kot si lahko ogledate iz tega vodnika za začetnike, je začetek iz nič – ko se boste udobno začeli ozirati pod pokrovom, boste ugotovili, da ste se pravilno odločili.

Čeprav je Shopify večinoma znan kot rešitev za lastnike malih podjetij, je resničnost te platforme za e-trgovino v oblaku ta, da lahko prenaša vse, od proizvodne verige do vhodne logistike in od naprednega dropshippinga do izhodne logistike. Vaša trgovina lahko znatno poveča, če se prodaja začne hitro povečevati, čeprav boste morda morali ohraniti storitve razvijalca, ko pridete na to raven.

Čeprav se ta platforma pojavlja v prepoznavnosti velikih iskalnikov, kot je Google, se bodoči operaterji trgovin ne bi smeli zanašati samo na SEO, da bi spodbudili prodajo; skoraj vse zgodbe o uspehu Shopify vključujejo pametne in pridne spletne trženjske kampanje.

Pogosta vprašanja

V: Ali lahko na Shopify uporabljate dropshipping?

A: Podporni poslovni model je močno podprt. Pravzaprav aplikacije, kot je Oberlo, to zelo enostavno olajšajo, kar pomeni, da lahko začnete brez inventarja izdelkov ali celo skladišča.

Shopify partnerja Oberlo

Glede na izbrani način izkrcavanja bo poslovni partner z zelo ugodnimi stroški upravljal pošiljanje in ravnanje.

V: Ali potrebujete poslovno licenco, da začnete prodajati na Shopify?

A: V nekaterih primerih za začetek ne boste potrebovali dovoljenja za poslovanje; če pa nameravate graditi blagovno znamko in pričakujete, da bo dohodek presegel določeno raven, ki bo sprožila obdavčitev, se boste morda želeli posvetovati z računovodjo ali pravnim strokovnjakom, da bi razpravljali o zadevah skladnosti. V drugih primerih lahko vrste izdelkov, ki jih nameravate prodati, zahtevajo, da od regulativnih agencij v določenih jurisdikcijah pridobite licence in potrdila..

V: Koliko časa traja plačilo Shopifyja?

A: Plačila se lahko nakažejo na vaš PayPal ali na bančni račun takoj, ko se uri 24 ur po nakupu, vendar jih boste morda želeli dati nekaj dni.

V: Kaj je Shopify Partner?

A: Podjetja, ki ponujajo storitve trgovcev in maloprodaje za uporabnike e-trgovine na tej določeni platformi, so prednostni poslovni partnerji. Nekateri partnerji ponujajo razvojne storitve, aplikacije za izboljšanje izkušenj z upravljanjem trgovine, Dropshipping, obdelavo plačil in druge.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author