Pregled imenske ocene – ali je res tako dober?

Že nekaj mesecev preizkušamo Namecheap in verjamemo, da lahko damo pošten, podroben pregled storitve in primerjave njenih orodij z drugimi možnostmi, ki so podobne.

Kdo je Namecheap in za kaj gre?

Najprej malo o tem, kaj je Namecheap in kaj počne.

Namecheap se je začel leta 2000 in v dveh desetletjih poslovanja je nabral milijone strank. Namecheap je podjetje za spletno gostovanje in registracijo domen in ima več kot sedem milijonov domenskih imen in uporabnikov pod svojim nadzorom.

Tu se zdi, da se Namecheap razlikuje od nekaterih drugih podjetij. Obstaja ogromno gostujočih podjetij, ki so znana po takšnih in podobnih, ki to dobro znano blagovno znamko in finančno vlogo uporabljajo za dodatno storitev.

Vendar se izkaže, da niso dobri v tej novi storitvi in ​​morda sploh niso odlični v svojih prvotnih ponudbah storitev – imajo samo znano ime v industriji.

Kako se razlikuje Namecheap?

V idealnem primeru bi lahko Namecheap uspeh, ki ga imajo z delom z imeni domen, prenesel na druga področja, kot sta gostovanje in registracija domene. Poskušali smo ugotoviti.

Z registracijo domenskih imen smo kupili njihov najcenejši načrt gostovanja in ustvarili testno spletno mesto, da bi videli, kako deluje.

Naše meritve so temeljile na uptime in hitrosti. Poglobljeno bomo opisali, kaj smo se naučili, vendar bomo začeli s tem, kar mislimo, da je najboljše pri gostovanju Namecheap-ovega gostovanja.

Profesionalne ponudbe gostovanja imen

Namecheap ponuja številne funkcije, vključno z:

Brezplačna domena in migracije

To je njihova ponudba kruha in masla. Namecheap se najbolje obnese pri imenih domen.

To je eden glavnih razlogov, da dobite eno brezplačno, ko se prijavite na gostovanje. Če ste spletno mesto že ustanovili drugje, vam bo Namecheap brezplačno pomagal pri migraciji tega obstoječega spletnega mesta.

Da ne omenjam, da vse domene Namecheap nudijo brezplačno zaščito zasebnosti, zaradi česar je to eden mojih najljubših registratorjev domen na splošno.

Jamstvo za vračilo denarja

30-dnevni vektor jamstva za vračilo denarjaNamecheap ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja. Ta garancija ni šala in ves mesec uporabljate storitev in določite, ali je to najboljša možnost za vas ali vaše podjetje. To pomeni, da boste imeli dovolj časa, da jo preizkusite in izstopite iz situacije, če se odločite, da raje krenete v drugo smer.

To je dobra novica in pomeni, da jo morate preizkusiti sami, ne glede na to, kaj je še kdo povedal o tem. Konec koncev, dokler se odločite v 30-dnevnem oknu, nimate česa izgubiti.

Popolnoma naložen načrt vrednosti

Imamo veliko izkušenj s preizkušanjem in pregledovanjem načrtov spletnega gostitelja. Vemo, kaj je tam in vemo, kaj vse ponujajo.

V večini primerov smo se prijavili za najbolj osnovni načrt in uporabili testno mesto, kot smo to storili tukaj z Namecheapom. To počnemo zato, ker večina načrtov ponuja v bistvu isto stvar in želimo biti prepričani, da svojo analizo temeljimo na podobnih okoliščinah. V bistvu se trudimo, da jabolka primerjamo samo z jabolki.

Kljub uporabi običajnih meril za ocenjevanje Namecheap smo bili presenečeni nad tem, kar smo se naučili o podjetju. Za začetek so v svojem najdražjem načrtu ponudili neomejeno pasovno širino.

Omogočajo tudi dostop do standardnih funkcij, vključno z dostopom do cPanela in aplikacije WordPress in drugih. Z najmanj dragim načrtom dobite tudi brezplačno SSL potrdilo za celotno prvo leto. Po tem boste plačali, vendar je to še eno leto, ki ga boste dobili brezplačno.

cpanel nameche

V načrtu je tudi varnostno kopiranje, ki se zgodi dvakrat na teden, kar ščiti vaše spletno mesto, če posodobitev ne bo potekala po načrtih.

In končno, in kar se nam zdi zelo privlačno glede ponudbe osnovnega načrta, dobite 50 baz podatkov MySQL. Večina gostujočih podjetij vam v osnovnem načrtu ne ponudi ničesar, kar je blizu tega.

Z osnovno možnostjo lahko nastavite tudi tri spletna mesta. Večina vrednostnih načrtov vam ponuja možnost gostovanja samo enega samega spletnega mesta. Če imate več kot eno spletno mesto, recimo osebno in poslovno mesto ali več poslovnih mest, je ta možnost neprekosljiva. Še več je.

Takoj, ko se prijavite, dobite kar 50 e-poštnih naslovov. To vam omogoča, da vodite podjetje s celovitim spletnim mestom in zaposlenim zagotovite lastne e-poštne naslove, povezane s poslovnim mestom.

Ogromno prihranka stroškov ne boste našli pri večini gostujočih podjetij.

Ocene tretjih strank so izjemne

Nismo edini, ki smo opazili, da Namecheap opravlja odlično delo.

Del našega ocenjevalnega postopka je ugotoviti, kaj imajo drugi povedati o gostovalnih podjetjih, ki jih ocenjujemo. V primeru Namecheap je večina tega, kar govorijo, res dobra. Tako zelo, da so nas presenetili nekateri pozitivni kritiki.

ocena ocene imenske ocene

Namecheap ima 4,6-zvezdico ocene Shopper Reviewed, ki naj bi temeljila na skoraj milijonu recenzij. Združite to močno oceno s tem, kar smo že vedeli o njihovem osnovnem načrtu, in nad Namecheapom smo se navduševali. Šele ko smo postavili testno mesto, smo začeli opažati nekatere pomanjkljivosti Namecheap-a.

Nasveti za gostovanje imen

Obstajajo tri stvari, ki jih upoštevamo pri ocenjevanju spletnega gostitelja. Naše splošno oceno temeljimo predvsem na teh treh stvareh, pri čemer je nekaj drugih dejavnikov, ki se razlikujejo od podjetja do podjetja.

Tri glavne kategorije so:

 • Potek: Ali moja spletna stran živi večino časa?
 • Hitrost: Ali obiskovalcem spletnega mesta ponujajo pozitivno izkušnjo, zato se bodo zagotovo želeli vrniti?
 • Podpora: Ali mi pomagajo, če gre kaj narobe?

Imenik ni bil dostavljen na nobenem od teh treh področij.

Navedli vam bomo nekaj primerov:

Uptime je bil slab

Na začetku smo v tem prvem poskusnem mesecu doživeli 100-odstotno podaljšanje (se spomnite 30-dnevnega jamstva za vračilo denarja?). Naši upi so bili veliki, vendar v naslednjih nekaj mesecih nadaljevanje sploh ni doseglo povprečja v panogi. Konec koncev je bilo naše podaljšanje le okoli 99,876%, kar je več kot 60 minut, ko je vaše spletno mesto vsak mesec manjše.

Nadomestni preizkus imena

Tudi če menite, da imate kos ure izpusta na mesec, je nemogoče napovedati, kdaj se bo to zgodilo. Kaj pa, če je med najbolj zasedenim letnim časom? Kaj pa, če se bo zgodila vaša najpomembnejša prodaja? Ni mogoče načrtovati tega nepredvidljivega izpada, zato boste morali trpeti, kadar koli se zgodi. To ni dobro in pomeni izgubljen prihodek za vaše podjetje.

Tu je natančna razčlenitev številk od meseca do meseca v desetih mesecih. Lahko vidite sledenje v živo tukaj. Preberite več o našem Tu je 4-stopenjski raziskovalni postopek.

 • December 2017 povpreč. podaljšek: 99,83%
 • Januar 2018 avg. podaljšek: 99,85%
 • Februar 2018 avg. podaljšek: 99,78%
 • Marec 2018 avg. podaljšek: 99,94%
 • April 2018 avg. podaljšek: 99,94%
 • Maj 2018 avg. podaljšek: 99,94%
 • Junij 2018 avg. podaljšek: 99,89%
 • Julij 2018 avg. podaljšek: 99,84%
 • Avgust 2018 avg. podaljšek: 99,80%
 • September 2018 avg. podaljšek: 99,95%

Čas nalaganja je bil počasen

Nihče ne želi počakati, da se spletno mesto naloži in ta izjava postane vsako leto bolj resnična in resnična. Ljudje so nestrpni in to bi moral biti glavni cilj vsakega podjetja, ki gostuje, čim hitreje naložiti čas nalaganja. Čas nalaganja je drugi najpomembnejši vidik pri ocenjevanju gostujočega podjetja, in sicer za iztekom nadure.

čas nalaganja imenika

Lastniki spletnih strani želijo obiskovalce osrečiti in če hitro ne dobijo želenih informacij, ne bodo zadovoljni. Nekaj ​​Googlovih statistik, ki prikazujejo pomen časa nalaganja in kako hitri časi nalaganja ustvarjajo srečne stranke:

 • Spletna mesta, ki si naložijo tri sekunde ali manj, imajo povprečno stopnjo obiskov 32%.
 • Ko se čas nalaganja poveča na pet sekund, se stopnja odklona poveča na 90%.
 • Do šest sekund se stopnja odklona poveča na 106%.
 • Če obiskovalci čakajo 10 sekund, da se spletno mesto naloži, je stopnja obiskov ene strani 123%.

Spodnja črta? Preganjate ljudi, če se vaše spletno mesto počasi nalaga. Poglejte na to takole: če se vaše spletno mesto prepočasi nalaga, bo morda tudi slabo, ker bo toliko ljudi odšlo drugam.

Po podatkih ima Namecheap v zadnjih 10 mesecih povprečno 942 milisekund hitrosti ure. To je dvakrat počasneje kot HostGator Cloud in A2 Hosting.

Še nekaj, kar smo opazili: ni bil niti en slab mesec znižanje povprečja. Namecheap je bil počasi za nas že od prvih dni, ko smo ga uporabljali in šele pred kratkim je začel malo pospeševati.

Tu so naše številke za testno mesto v desetih mesecih:

 • December 2017 povpreč. hitrost: 905 milisekund
 • Januar 2018 avg. hitrost: 1,127 milisekund
 • Februar 2018 avg. hitrost: 1,297 milisekund
 • Marec 2018 avg. hitrost: 1.299 milisekund
 • April 2018 avg. hitrost: 1.303 milisekund
 • Maj 2018 avg. hitrost: 1,117 milisekund
 • Junij 2018 avg. hitrost: 590 milisekund
 • Julij 2018 avg. hitrost: 559 milisekund
 • Avgust 2018 avg. hitrost: 662 milisekund
 • September 2018 avg. hitrost: 559 milisekund

Manj kot Stellarjeva podpora strankam

Storitev za stranke je končno področje, kjer smo ocenili Namecheap. Ugotovili smo, da kljub močni platformi FAQ, ki je bila v resnici koristna kot ponudniki gostovanja, na podporni ekipi ni bilo veliko drugega..

Podano je, da se večina težav, ki bi se pojavile, lahko reši z informacijami, ki jih nudijo pogosta vprašanja. Prav tako pa želimo vedeti, da je na voljo klepet v živo in druga podpora, če je treba.

Klepet v živo je možnost z Namecheap. Hitro se je povezalo in predstavnik podpore je bil prijazen. Vendar nam ni uspela pomagati in nas je morala preusmeriti v concierge – zdi se mi dovolj ustrezna in prijazna. Ni bilo.

podpora za klepet z imeni2

V bistvu je concierge podjetja Namecheap pravkar razrezal in prilepil članek osnovnih informacij v klepetalnico, kar pa sploh ni pomagalo. Nismo potrebovali nekoga, ki bi mu razlagal postopek, ampak smo ga potrebovali za opravljanje storitve – nekaj, kar je povprečno gostiteljsko podjetje več kot pripravljeno storiti, tudi kot del svojega osnovnega načrta. V bistvu smo dobili nekaj dodatnih informacij in rekli, da to storimo sami.

Poleg tega smo po izročitvi prvotnega zastopnika upočasnili postopek. Veliko. Kar nekaj minut je trajalo in vsi, s katerimi smo se odpravili, so bili podatki, ki bi jih lahko našli sami, če bi pogledali, ki sploh niso ponudili ločljivosti.

To je slaba novica. Če je vaše spletno mesto propadlo in potrebujete pomoč, ga potrebujete hitro in morate imeti vero v skupino za pomoč strankam, ki bo odpravila težavo.

Cene za imenske kupce, načrte gostovanja in dejstva

Preden zaključimo pregled, si oglejmo podatke o maticah in maticah, ki jih imamo o gostovanju Namecheap.

Gostovalni načrti vključujejo:

 • Stellar: Neomejena pasovna širina do treh spletnih mest za 2,88 USD na mesec v prvem letu.
 • Stellar Plus: Večji prostor na disku do Unmetered, za 4,88 USD na mesec v prvem letu.
 • Poslovni SSD: prostor na disku SSD v velikosti 50 GB, kar je dovolj za deset spletnih mest in vse, kar dobite s samo 8,88 USD na mesec.

Prvo leto dobite brezplačno domeno in prijava je enostavna. Sprejemajo plačila s kreditnimi karticami, pa tudi PayPal, Bitcoin in Dwolla.

Kar se tiče skritih pristojbin, uradno ni nobenega, vendar morate upoštevati, da so ponudbe na voljo samo za nove nakupe gostovanja. Cena je dobra 12 mesecev, ko letno plačujete in se obnavlja po rednem tečaju. Morebitne nadgradnje ali nadgradnje se izvedejo po polni ceni obnove.

načrti za načrtovanje imenskih imen

Doživeli boste nekaj prodaje, ki ni pretirano ali nadležno. Aktivacija računa je hitra in dobili boste dostop do nadzorne plošče in nadzorne plošče, ki je cPanel.

Končno lahko namestite aplikacije in CMS, vključno s tistimi iz WordPressa in Joomla, pa tudi druge z orodjem za namestitev z enim klikom, ki ga je enostavno namestiti.

Spodnja črta

Spodnja črta? Menimo, da so bile naše izkušnje z Namecheapom na začetku pozitivne, a dolgoročno nismo bili srečni.

Tam je veliko zadovoljnih strank in ničesar ne zanikajo vsega, kar spada v njihov osnovni načrt.

Žal ta velika vrednost odide po prvem letu in stopnja obnove se bo zvišala za več kot 300%. Brez dvoma, Namecheap je fantastično lahko kupite novo ime domene, vendar ne tako super, če želite dejansko gostiti svoje spletno mesto.

Dejavnik pomanjkanja uptime, počasnih nizkih hitrosti in pomanjkanja podpore za stranke, in to preprosto ni vredno.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author