Pregled HostMonster: Pomembne slabosti in prednosti, ki jih morate upoštevati pred nakupom

HostMonster pregled

Nekatere stvari se s starostjo izboljšajo. To je tako ali tako stara pregovor.

Žal ni vedno tako.

HostMonster je bil ustanovljen že leta 1996, zaradi česar so postali eden najstarejših spletnih gostiteljev v panogi (pred združitvijo z EIG leta 2015).

Junija 2015 smo kupili HostMonster “Osnovni načrt”, da začnemo izvajati podrobne preizkuse zmogljivosti za oceno njihove uspešnosti. Ustvarili smo osnovno spletno mesto WordPress in spremljali statistiko spletnega mesta, kot je hitrost & čas delovanja (med drugimi pomembnimi merili) za nekaj mesecev, da ugotovijo, kje se povezujejo z drugimi spletnimi gostitelji v panogi.

Ali jim izkušnje HostMonsterja ponujajo konkurenčno prednost? Ali pa je njihova uspešnost zdrsnila, tako kot številne druge nedavno pridobljene blagovne znamke EIG?

Poglejmo, kaj smo našli!

Prednosti uporabe HostMonster gostovanja

Priznali bomo: za te veterane smo imeli veliko upanja.

Nekajkrat so bili okoli tega bloka in so zdaj v lasti enega največjih industrijskih konglomeratov. Torej bi si mislili, da bi morali imeti svoje stvari skupaj.

HostMonster ponuja nekaj spodobnih stvari (doda nekaj lepih dodatnih funkcij, kot je takojšnje zagotavljanje).

Tu je kratki povzetek največjih pozitivnih vidikov, ki smo jih našli:

1. Nad povprečjem (99,96%)

Glede na našo analizo povprečje v industriji za produženo delo znaša približno 99,93%.

HostMonster je nad industrijskim standardom, s povprečjem podaljšanje 99,96 odstotka v zadnjih 24 mesecih. To je kar dobro.

Zadnji 12-mesečni povprečni čas podaljška:

 • Povprečni čas podaljška za januar 2020: 99,99%
 • Povprečno podaljšanje za december 2019: 99,98%
 • Povprečno podaljšanje za november 2019: 99,96%
 • Oktober 2019 povprečno podaljšanje: 99,85%
 • Povprečni čas podaljška za september 2019: 99,96%
 • Povprečni čas podaljška za avgust 2019: 99,96%
 • Povprečni čas podaljška v juliju 2019: 99,93%
 • Povprečni čas podaljška za junij 2019: 99,98%
 • Povprečni čas dela v maju 2019: 99,97%
 • Povprečno podaljšanje aprila 2019: 99,98%
 • Povprečni čas podaljška za marec 2019: 99,96%
 • Februar 2019 povprečno podaljšanje: 100%

Zadnja 24-mesečna statistika HostMonster-jaPovprečno podaljšanje HostMonsterja | Glej statistiko

2. Dostojna (še vedno nedosledna) podpora

Med osebnim pregledom HostMonsterja se je njihov agent za podporo v klepetu v živo povezal v štirih minutah in v 2 minutah odgovoril na večino naših vprašanj. Podpora nas ni odpihnila, vendar je bilo dovolj dobro, da se je takrat opravil.

Čeprav nudijo podporo za telefon, e-pošto in klepet v živo, obstaja dolgotrajen postopek preverjanja, ki bi bil lahko za nekatere uporabnike neprijeten.

Preverjanje preteklosti pa je razkrilo divje nedosledne ocene drugih strank. Zato bodite previdni.

Podpora za HostMonster

Dostojna podpora strankam s strani HostMonster-a

3. Dobre možnosti varnosti

HostMonster ponuja nekaj različnih varnostnih možnosti, s katerimi lahko zaščitite svoje spletno mesto in obdržite zlonamerne ljudi (ali programe).

Neverjetno, vodilni način, kako se WordPress spletna mesta lotijo, je v ranljivosti njihovega gostiteljskega podjetja (kar 41% v eni študiji)!

Sledijo tesno zadaj „nezanesljive teme“ in „ranljivi vtičniki“, kar je naravni rezultat toliko različnih orodij drugih proizvajalcev, ki poskušajo sodelovati v hitro razvijajočem se okolju.

HostMonster opravlja dobro delo, vključno z različnimi varnostnimi funkcijami, kot so zaščita Hotlink, SSH dostop, podpora SSL, redne varnostne kopije spletnega mesta in zaščita pred neželeno pošto.

4. Takojšnja ponudba & Hitra namestitev

Če se odločite za namensko ali VPS gostovanje, obljubljajo takojšnjo ponudbo svojih strežnikov.

To je dobra novica za ljudi, ki so želeli začeti hitro (ali tiste, ki se nahajajo v tujini zunaj ZDA), ker vam ne bo treba opraviti dolgega, izvlečenega potrditvenega klica ali česar koli drugega. Namesto tega pričakujte, da bodo strežniki pripravljeni v nekaj sekundah.

Tako kot mnogi drugi ponudniki spletnih gostovanj bodo tudi pri vseh novih načrtih eno leto vrnili brezplačno ime domene. Yippee!

5. Precej dobra vrednost (50 GB pomnilnika, neomejena pasovna širina, brezplačen SSL)

Osnovni načrt HostMonsterja ni najcenejši pri 4,95 USD na mesec, vendar dobite precej dobro vrednost, če upoštevate nekatere omejitve in dodatke.

Za začetek dobite do 50 GB prostora za shranjevanje in neomejeno pasovno širino takoj izven vrat. Poleg tega prejmete tudi brezplačno SSL potrdilo.

Glede na to, da vam GoDaddy poskuša prodati še dodatnih 100 USD / leto samo za to funkcijo in se zavedate, da je začetna cena precej spodobna vrednost.

Slabosti uporabe HostMonster gostovanja

Doslej so bile naše izkušnje s podporo dobre. Toda našli smo več mešanih mnenj drugih.

Veseli smo dodatne pozornosti podrobnosti o varnostnih vprašanjih in tako zagotavljamo, da so spletna mesta njihovih strank varna.

Tu pa so stvari zanimive.

Poglejmo, na katere negativne vidike morate biti pozorni, preden se odločite za svojega naslednjega spletnega gostitelja.

1. Povprečen čas nalaganja strani v zadnjih 24 mesecih

HostMonster je v zadnjih 24 mesecih dosegel povprečno hitrost strani 936 ms.

To vsekakor ni najboljše, ampak niti najslabše, kar smo jih videli.

To je ključnega pomena, saj je skupina Aberdeen ugotovila, da le majhen, majhen sekundni zamik povzroči zadetek po celotni plošči:

 • 7-odstotno znižanje konverzij
 • 11% zmanjšanje ogledov strani
 • 16-odstotno zmanjšanje zadovoljstva strank

Povprečni čas nalaganja HostMonster:

Zadnje 16-mesečne podrobne statistike HostMonster-jaPovprečna hitrost HostMonster 2019-2020 | Glej statistiko

2. Zavajajoče cene z dolgimi obveznostmi

HostMonster ne ponuja pravega načrta “mesec v mesec”, pri čemer se minimalne zahteve začnejo pri 12 mesecih.

Še huje – cena je tudi dražja za to možnost.

Na primer, če vam je všeč cenejša “promocijska” cena, ki jo prikazujejo na spletnem mestu, se boste morali zavezati za tri leta (plačana v celoti).

To je velika obveznost, ko dobesedno nimate pojma, ali vam jih bo še všeč.

Na žalost je ta tehnika tudi običajna praksa v areni gostovanja.

Podrobne cene HostMonster

3. skriti stroški & Pristojbine

Na žalost je na poti tudi nekaj skritih stroškov, ki bi vas lahko presenetili.

Najprej – vaša nizka promocijska cena je na voljo samo za nove načrte. Ko se vaš načrt obnovi, se bo cena vrnila na običajno (napihnjeno) ceno.

Njihovo „brezplačno ime domene“ ni brezplačno. Če se odločite za preklic računa, vam bomo zaračunali pristojbino, ki ni vračljiva.

30-dnevni denar nazaj

4. zaračunavajo varnostne kopije

Ko že govorimo o dodatnih provizijah, je za varnostno kopiranje na voljo tudi 1,99 USD mesečno plačilo (če jih želite). Številna druga podjetja za spletno gostovanje, ki smo jih doslej pregledali, bodo to funkcijo vrgla kot zastonj, zato je to le še ena pristojbina na dolgem seznamu, ki se zdaj sešteva.

5. Dragi migracijski stroški

Premik obstoječega spletnega mesta iz enega gostiteljskega podjetja v drugega ni najbolj zahtevna stvar na svetu. Tehnično je postopek precej preprost, če veste, kaj počnete.

A ravno v tem je problem:

Izvajanje vsega tega ročnega dela v resnici ni vredno vašega časa, če še niste strokovno usposobljen spletni skrbnik.

Zato vam bodo številni spletni gostitelji, ki smo jih pregledali, zagotovili migracije spletnih mest brez dodatnih stroškov. Za njih je to smiselno, saj v bistvu pridobijo novo stranko, medtem ko njihov konkurent hkrati izgublja. Torej je enostavno “prosto” ponuditi ljudem, da pridobijo dobro voljo.

Žal se HostMonster ne strinja s tem. Namesto tega jih uporabljajo kot drugo priložnost za zaslužek.

Omogočili vam bodo brezplačno selitev lastnega spletnega mesta prek FTP (kar pomeni “protokol za prenos datotek”). Kot smo že razpravljali, pa verjetno ni vredno vašega časa.

Torej HostMonster lahko to stori za vas, vendar v zameno za 149,99 USD. To bodo storili za največ pet spletnih mest in 20 računov e-pošte. Vendar pa je v veliki shemi stvari še vedno precej drago, ko načrt gostovanja, ki ga kupite, verjetno niti ne stane toliko.

Vsaj ne v prvem mandatu. Kar nas pripelje do naslednje številke …

6. Stroški obnove visokega načrta

Spletna spletna gostovanja sama po sebi ne lažejo. Le malo raztegnejo resnico.

Kot primer vzemite stran s cenami. Te najnižje stopnje izgledajo prvo odlično, kajne? Nekaj ​​dolarjev na mesec verjetno danes sploh ne pokriva vašega računa za kavo.

Plasti prevare začnete odstranjevati šele, ko kopate po pogosto zastavljenih vprašanjih ali pogojih in pogojih..

Prva pogosta napaka je ponavadi, da lahko nizke oglaševane cene dobite le, če predhodno plačate najmanj tri leta. Ko pa začnemo gledati, koliko bodo stali ti načrti, ko bo čas za obnovo po prvih nekaj letih, gremo od slabega k slabšemu..

Cene za podaljšanje HostMonster se podaljšajo po prvem mandatu.

“Poceni” mesečne cene HostMonster-ja se bodo na trenutek podvojile, in sicer od 4,95 dolarja na mesec do skoraj deset dolarjev za isto natančno storitev. Večji načrti Plus, Choice in Plus Pro se še bolj dvignejo, kar vas bo stalo premijskih cen za razmeroma osnovno ponudbo na koncu dneva.

Če se vam ne zdi, da želite čez nekaj let znova preseliti gostitelje, je verjetno vredno zaslužiti nekaj dodatnih dolarjev in dolgoročno dobiti najboljšo vrednost..

Cene HostMonster, načrti gostovanja & Hitra dejstva

Tu je kratek pregled HostMonster načrtov za gostovanje:

Skupno gostovanje: Imajo tri skupne načrte gostovanja:

 • Osnovni načrt: Ta načrt stane 4,95 USD na mesec. Podpira 1 spletno mesto in ima 50 GB prostora za shranjevanje, neomejeno pasovno širino, podporo za 5 e-poštnih računov in 25 poddomena.
 • Plus načrt: Ta načrt stane 6,95 USD na mesec. Podpira neomejeno spletno mesto in ima neomejeno shranjevanje, neomejeno pasovno širino, neomejeno poddomena in e-poštne račune.
 • Glavni načrt: Ta načrt stane 14,99 USD na mesec, vendar je pogosto v prodaji po 6,95 dolarja na mesec. Podpira neomejeno spletno mesto, shrambo, e-poštne račune, poddomene in pasovno širino

Upoštevajte, da je ta cena na voljo samo, če se prijavite za triletni mandat.

Cene in načrti HostMonster

 • Enostavnost prijave: Prijava na eno stran. Zelo enostavno se prijavijo.
 • načini plačila: Kreditna kartica, PayPal.
 • Skrite pristojbine in klavzule: S prijavo se strinjate, da jim boste podelili neizključno licenco za brezplačno uporabo vsebin, ki so na voljo v vašem računu z njimi, če se jim zdi to primerno. Vsi računi gostovanja v skupni rabi so omejeni na 1000 tabel zbirke podatkov, skupno velikost baze podatkov 3 GB in 200 000 inode.
 • Upsells: Nekaj ​​prodaje.
 • Aktivacija računa: Takojšnja aktivacija.
 • Izkušnje na nadzorni plošči in nadzorni plošči: cPanel.
 • Namestitev aplikacij in CMS-ov (WordPress, Joomla itd.): Tržnica Mojo za enostavno namestitev priljubljenih aplikacij in CMS-ov.

Ali priporočamo HostMonster?

Ne, nimamo.

Iskreno gledano, uspešnost HostMonsterja je precej povprečna.

Njihova podpora strankam je spodobna, vendar nedosledna.

HostMonster ni uspel v naših hitrostnih testih in to je velika skrb, saj je kot pogoj za to ključnega pomena, saj je „delovno“ spletno mesto.

Nato imate težavo z vse preveč običajnimi triki s cenami, ki niso tako dobri, kot se oglašujejo, ko začnete sčasoma seštevati vse dodatne pristojbine in stroške..

Preprosto povedano – tam so za vaš denar boljši gostitelji.

Na primer, naše ocene so pokazale, da sta A2 Hosting in SiteGround v vsaki kategoriji boljši. Priporočamo, da poskusite pogledati enega od teh dveh, preden preizkusite HostMonster.

Imate kakšne izkušnje z HostMonster? Zelo radi bi videli pregled spodaj! Pozdravljamo vse ocene – pozitivne ali negativne – če so iskrene in pregledne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author