Najboljše gostovanje v Linuxu

Kot spletna agencija, ki ima veliko računov za gostovanje (imamo nešteto stranskih projektov in radi eksperimentiramo), imamo kar dobro predstavo o tem, kaj opredeljuje odličnega spletnega gostitelja. To so naši najboljši ponudniki gostovanja za Linux, odlično gostovanje, ne da bi zlomil banko.

Podjetje za spletno gostovanjeSkupna ocenaCena / mo.Disk SpaceFeaturesSpletna stran
site2 9.3 / 10 3,95 USD (začasen 67% popust) 10 GB Zmogljiva, hitra, epska podpora + 30-dnevna garancija za vračilo denarja! = Win!
hostgator 8.7 / 10 2,78 USD Neomejeno Poceni + neomejen prostor na disku!
A2HostingLogo 8.5 / 10 3,92 USD (manj od 7,99 USD) Neomejeno Neomejeno prostora na disku!
v gibanju 8.3 / 10 4,19 USD (40% popust) Neomejeno Izkušeni, zanesljivi, nekoliko dražji.
Dreamhost 8/10 7,95 USD Neomejeno Odlična predstava & podpora

Najboljši Linux gostovanje 2020 – Ocene

1. SiteGround

Logotip SiteGround

Spletna stran: www.siteground.com
Cena: 3,95 USD
Prostor na disku: 10 GB

Po našem mnenju, najboljše Linux gostovanje je SiteGround. Na izbiro imajo tri načrte:

 • Zagon – ta načrt priporočamo, če šele začenjate in niste ravno prepričani, kako naj nadgrajujete svojo spletno prisotnost. Dovoljeno vam je samo eno spletno mesto s tem načrtom (zato upoštevajte to).
 • GrowBig – To je najbolj priljubljen načrt SiteGround. Razlog, da veliko ljudi raje ta načrt je, da lahko z njim gostite neomejeno število spletnih strani. V bistvu imate več možnosti za rast, ko izberete ta načrt (v primerjavi s načrtom zagona).
 • GoGeek – Če želite s svojo naročnino imeti vrhunske funkcije, pojdite z načrtom GoGeek SiteGround. Ni treba posebej poudarjati, da lahko gostite neomejeno število spletnih mest s tem načrtom. Prav tako je večji in hitrejši od prvih dveh načrtov, ki smo jih omenili zgoraj.

Če niste prepričani, na kateri načrt se naročite, priporočamo, da izberete njihovo možnost GrowBig (predvsem zaradi neomejene funkcije spletnih mest). Če pa želite, lahko začnete tudi z njihovim zagonskim načrtom, saj lahko tako ali tako vedno nadgradite na višji načrt.

Ne glede na to, kakšen načrt izberete, ne pozabite, da lahko za hitro postavitev spletnega mesta vedno uporabite vgrajen ustvarjalec spletnih mest SiteGround. Če bi pri tem potrebovali kakšno pomoč, je njihova ekipa za podporo strankam vedno tam, ki vam pomaga.

Prednosti

 • Odlična podpora strankam
 • Prožni načrti za oblikovanje cen
 • Enostavno upravljanje spletnega mesta

2. HostGator

Logotip HostGator

Spletna stran: www.hostgator.com
Cena: 2,75 USD
Prostor na disku: Neomejeno

Če HostGator razmišljate kot ponudnika gostovanja, vedite, da imate na voljo tri možnosti – Hatchling, Baby in Business.

Hatchling je njihov najcenejši načrt in je res zelo dostopen. Vendar upoštevajte, da lahko imate samo eno spletno mesto z njim.

Otrok, njihov načrt srednjih cen je dejansko najbolj priljubljen načrt podjetja. Pravzaprav ga priporočamo preko Hatchlingovega načrta, saj boste z njim dobili toliko več (z dodajanjem le nekaj dolarjev cenejšemu načrtu). Še več, z njimi lahko gostite neomejeno spletno mesto.

Seveda, če si to lahko privoščite (in če želite vse najboljše funkcije HostGatorja), je najboljša možnost, da se odločite za njihov poslovni načrt. Ta vrsta gostovanja lahko obravnava zahtevna podjetja in tudi spletne trgovine.

HostGator svojim strankam zagotavlja tudi 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja, s katerim bodo zagotovili, da so resnično zadovoljni z izbranimi načrti. Zato priporočamo, da na svojem spletnem mestu delate takoj ob prijavi, da ne bi zapravili teh 45 dni (oni so vaša odločilna točka, če se boste nastanili za HostGator ali ne).

Vedite, da ima HostGator tudi uporabniku prijazen cPanel – hitro se ga boste naučili. In če ne, ste vedno lahko odvisni od njihove podpore strankam. Imajo dobrega.

Prednosti

 • Stabilna podpora
 • Namestitev za aplikacije z enim klikom
 • Dober odzivni čas

Slabosti

 • Nizke cene veljajo samo prva leta.
 • Dragi načrt premij
 • Brez brezplačnih SSL potrdil

3. Gostovanje A2

Logotip A2 gostovanja

Spletna stran: www.a2hosting.com
Cena: 3,92 dolarja
Prostor na disku: Neomejeno

Za razliko od večine ponudnikov spletnega gostovanja A2 gostovanje zagotavlja neomejeno shranjevanje in neomejeno pasovno širino za vse njihove načrte. Njihov najcenejši načrt je načrt Lite, ki ima resnično neomejeno količino prostora in pasovne širine, vendar le za eno spletno mesto. To se nam zdi nekoliko nenavadno, saj večina podjetij na enem spletnem mestu tako ali tako ne potrebuje neomejenega prostora za shranjevanje in pasovno širino.

A2 srednji načrt gostovanja, imenovan Swift, je bolj realističen. Poleg neomejenega prostora za shranjevanje in pasovne širine je na voljo tudi z neomejenimi spletnimi mesti in neomejenimi prenosi.

Turbo načrt (najdražji načrt A2 gostovanja) je prav tako dober. Na voljo je z vsemi funkcijami, ki jih najdete v načrtu Swift, vendar je veliko hitrejši. A2 gostovanje dejansko uporablja integracijo Cloudfare (v njihovem celotnem sistemu) – in to pojasnjuje njihove strani, ki se hitro nalagajo.

Všeč nam je tudi garancija za vračilo denarja A2 Hosting. Poleg tega, da vam dodelijo 30 dni za preizkus njihovega spletnega mesta, vam v nekaterih primerih povrnejo tudi neuporabljene storitve.

A2 gostovanje vam omogoča tudi veliko možnosti plačila, kot so kreditne kartice, PayPal in bančni nakazili.

In seveda podpirajo veliko aplikacij, kot so WordPress, Joomla, Drupal, Magento in druge.

Kar zadeva podporo strankam, se tudi na tem področju zagotavljajo. Imajo klepet v živo, telefonsko podporo, e-pošto itd.

Prednosti

 • Neomejeno vse v vseh njihovih načrtih
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja ali nadomeščeno vračilo
 • Podpira veliko aplikacij CMS

Slabosti

 • Povišanje cen ob obnovi je res veliko
 • Dovoljeno je samo 1 spletno mesto z najcenejšim načrtom
 • Na najcenejšem načrtu ni samodejnih varnostnih kopij

4. Gostovanje inMotion

InMotion Hosting logotip

Spletna stran: www.inmotionhosting.com
Cena: 6,39 USD
Prostor na disku: Neomejeno

InMotion gostovanje že dolgo zagotavlja svojim strankam dobre storitve spletnega gostovanja. Če razmišljate o načrtu gostovanja pri tej družbi, vedite, da lahko izbirate med tremi načrti – zagon, Power in Pro.

Vedite, da vsi njihovi načrti vključujejo brezplačno domeno, neomejeno shranjevanje in neomejeno pasovno širino. Glavna razlika med načrti je število dovoljenih spletnih mest za vsak načrt.

Če se odločite za svoj najcenejši načrt (Izstrelitev), lahko med tem načrtom gostujete do največ 2 spletna mesta (ne pozabite, da lahko vedno nadgradite).

Zdaj, če načrtujete samo približno 6 spletnih mest, je načrt napajanja morda bolj primeren za vas, saj omogoča do 6 spletnih mest.

Pojdite na načrt Pro, če menite, da boste potrebovali več kot 6 spletnih mest po poti. S tem načrtom ne omogoča le neomejeno število spletnih strani, ampak tudi vašim spletnim mestom zagotavlja največ moči (v primerjavi z drugima dvema cenejšima).

Če je varnost ena glavnih prednostnih nalog na vaših spletnih mestih, vedite, da je InMotion Hosting opremljen s sistemom za zaščito pred grožnjami (je zelo učinkovit pred različnimi napadi).

Prednosti

 • Odličen obrambni sistem pred zlonamernimi napadi
 • Neomejen prostor in pasovna širina na vseh načrtih
 • Brezplačen prenos spletnega mesta

Slabosti

 • Neposreden dostop do računa, saj lahko postopek preverjanja traja nekaj časa
 • Če živite zunaj ZDA, se postopek preverjanja lahko izkaže za težaven
 • Veliko denarja lahko prihranite le, če plačate vnaprej v prvih 24 mesecih.

5. DreamHost

DreamHost logotip

Spletna stran: www.dreamhost.com
Cena: 2,95 dolarja
Prostor na disku: Neomejeno

Če nameravate izbrati DreamHost za svojega ponudnika gostovanja, vedite, da je dejansko eno najbolj priljubljenih spletnih ponudnikov spletnih gostovanj danes. To ne pomeni nujno, da je to dobro, ampak dejansko vsebuje veliko funkcij, kot so naslednje:

 • 1-klik namestitvenega programa za CMS aplikacije
 • Ima ustvarjalca spletnih strani Remixer
 • 97-dnevna politika vračila (kar je LETO daljše od večine ponudnikov gostovanja)
 • 24/7 podpora strankam prek lastne ekipe (plus e-pošta, zbirka podatkov o člankih, forumi itd.)
 • Sprejeti načini plačila vključujejo glavne kreditne kartice, čeke, denarne naloge, PayPal itd.

Če ste se odločili, da svojega gostitelja dobite iz DreamHosta, imate na izbiro dva načrta skupnega gostovanja – Starter in Neomejeno.

Medtem ko načrti zaganjalnika in neomejeni vključujejo neomejeno količino prostora za shranjevanje in pasovno širino, imate v načrtu zaganjalnika dovoljeno le eno spletno mesto. Če se vam to zdi veliko, pojdite namesto na Neomejeno, saj gre za neomejena spletna mesta.

Kar zadeva zanesljivost podjetja glede uspešnosti, vedite, da DreamHost prevzame 99,96% uptime – in se večino časa srečujejo z njim. Znano je tudi, da je hitrost njihovega spletnega mesta dobra.

Prednosti

 • Jasni načrti cen
 • Cene obnove niso zelo visoke
 • Aktivacija računa je hitra

Slabosti

 • Preveč korakov v postopku prijave
 • Nadzorna plošča se lahko izkaže za zelo zmedeno (zlasti za začetnike)
 • Prenos spletnega mesta ni brezplačen

Linux gostovanje: Kako najti najboljšega!

Če iščete dobrega gostitelja Linuxa, morate najprej vedeti, kaj iskati. V tej objavi bomo opredelili nekatere najpogosteje uporabljene terminologije, povezane z gostovanjem, da bomo bolje razumeli, na katere funkcije je treba iskati. Upoštevajte naš vodnik spodaj, da boste na koncu dobili res dobro podjetje za gostovanje.

Lokacija strežnika

zemljevid lokacije strežnikaSvetujemo, da preverite lokacije vašega Linux strežnika za gostovanje, da preverite, ali je blizu vas, in se prepričajte, da je to tako, da poiščete ponudnike spletnih gostovanj v svoji državi. Na primer, če živite v Kanadi, bi iskali kanadske spletne gostitelje, če pa živite v Avstraliji, bi morali poiskati avstralske storitve gostovanja spletnih strani. Če želite zagotoviti hitrost, v najboljšem primeru želite izbrati ponudnika gostovanja, ki ima strežnike v vaši državi. Vemo pa, da to ni vedno mogoče, saj se strežniki uglednih gostiteljev lahko nahajajo na različnih koncih sveta.

Če ugotovite, da podjetje, ki vas zanima, nima strežnikov v bližini, tega še ne zavrnite. Če ponudnik gostovanja uporablja CDN (Network Content Network), je to dobro kot strežniki v vaši državi.

Vidite, CDN-ji imajo mreže po vsem svetu in shranjujejo predpomnjeno različico vašega spletnega mesta za distribucijo (kjer je to potrebno). Obiskovalci vaše spletne strani bodo nato lahko dostopali do vaše spletne strani, kjer koli bodo na svetu.

CloudFlare je še posebej priljubljena vrsta CDN-ja. In na srečo veliko Linux gostujočih podjetij to vključi v svoje pakete brezplačno.

Uptime strežnika

Ko iščete določeno gostovalno podjetje, najprej preverite njegove podatke o času delovanja v Googlu, da vidite, kako deluje. Toplo priporočamo, da izberete ponudnika gostovanja s približno 99,9% uptime, da zagotovite minimalne izpade. Prekinitve lahko pomenijo izgube v poslu – in temu se želimo izogniti za vsako ceno.

SSL potrdila

Vsi ponudniki gostovanja ne vključujejo brezplačnih SSL certifikatov – vendar vedite, da potrebujete to varnostno funkcijo. Potrdila SSL (Secure Sockets Layer) so protokol za šifriranje podatkov (med obiskovalci vaše spletne strani in strežniki), da se prepreči zloraba ukradenih informacij.

Lahko ugotovite, ali ima spletno mesto certifikat SSL. Če njegov URL vsebuje »s« (https: //), to pomeni, da je zaščiten. Če nima “s” (http: //), to pomeni, da spletno mesto nima SSL certifikata in zato ni tako zaščiteno.

Vedite, da so SSL certifikati zdaj dobri tudi za SEO (to je eden izmed dejavnikov, ki jih Google upošteva pri razvrščanju spletnega mesta). Uporabniki, ki so pozorni na svoje zasebne podatke, so tudi bolj nagnjeni k uporabi zaščitenih spletnih mest (zlasti kadar so potrebni podatki o kreditni kartici).

Gostovalska podjetja, ki uporabljajo storitev z imenom Let’s Encrypt, ponujajo brezplačna osnovna SSL potrdila. Tudi ostali ponudniki gostovanja v svoje načrte vključujejo brezplačne SSL certifikate. Če ne, priporočamo, da to storitev kupite za plačilo (približno 10 USD na leto) samo zato, da boste imeli varno spletno mesto (in za namene SEO).

Hitrost

Hitrost je tudi dejavnik razvrstitve pri SEO. In seveda bodo obiskovalci vaše spletne strani tudi cenili, če se strani vaše strani hitro naložijo. Z upoštevanjem naših prejšnjih nasvetov o lokacijah strežnikov in CDN-jev imate v bistvu pokrito funkcijo hitrosti. Če ugotovite, da podjetje, ki gosti Linux, ponuja več virov CPU-ja, upoštevajte, da celotnemu scenariju prinaša dodatno hitrost.

Prostor na disku

Prostor za shranjevanje je res pomembna lastnost pri izbiri ponudnika gostovanja. Vendar ne potrebujete vedno ogromnega (ali neomejenega) prostora, odvisno od vrste spletnega mesta. Večina spletnih dnevnikov in poslovnih mest lahko zelo dobro uspe s samo 1 GB prostora na disku (z Gmailom kot e-poštnim računom vašega spletnega mesta). Če torej ne ustvarite spletnega mesta za e-trgovino ali resnično ogromnega foruma, lahko na svojem spletnem mestu Linux poiščete nekaj GB prostora za shranjevanje.

Pasovna širina in prenos podatkov

deljeno gostovanje grafikePasovna širina in prenos podatkov sta povezana v smislu, da oba omogočata hiter pretok informacij na vaših strežnikih. Te funkcije zelo potrebujete, če vaše spletno mesto vključuje nalaganje velikih datotek, kot so videoposnetki, glasba in PDF (med drugim). V tem primeru svetujemo, da se lotite načrta z veliko (ali neomejeno) pasovno širino, saj lahko takšne datoteke brez težav porabijo pasovno širino in podatke.

Pomoč strankam

Ne glede na to, kaj pravijo drugi, verjemite nam, ko rečemo, da je imeti 24/7 kupca zelo, ZELO pomembno. Vsakič boste potrebovali hitre odgovore (in rešitve) – in ključnega pomena je vedeti, da je vedno na voljo pomoč (zlasti prek klepeta v živo ali telefona).

Linux: Podrobnosti

Linux gostovanje raziskav

S toliko različnimi ponudniki, ki ponujajo gostovanje v Linuxu, imate možnost izbirati med najboljšimi načrti na trgu. Pri izbiri ponudnika gostovanja za Linux je ključnega pomena, da najdete, da je načrt bogat z funkcijami in da bo povečal vašo sposobnost za enostavno upravljanje strežnika in ustvaril zasnove spletnih strani z lahkoto. Poleg osnov preproste razporeditve virov, garancij za uptime in podpore strankam 24 ur na dan lahko izberete tudi načrt, ki temelji na drugih pomembnih dejavnikih, kot so prostor na disku, pasovna širina, e-poštni naslovi, baza podatkov in še več.

Da bi vam pomagali najti najboljše gostovanje v Linuxu za vaše potrebe, smo pripravili naša glavna priporočila.

Kaj je Linux?

Logotip LinuxaLinux je najpogosteje uporabljen operacijski sistem na svetu za ponudnike gostovanja spletnih strani. Poleg visoke priljubljenosti je Linux tudi najbolj dostopna možnost spletnega gostovanja, pri čemer nekateri ponujajo tudi brezplačne ali “freemium” pakete.

Številni gostitelji dejansko privzemajo Linux, saj že zdaleč velja za vodilnega na trgu, zlasti pri skupnem gostovanju. Pravzaprav Google deluje na Linuxu s svojimi stalno rastočimi bankami strežnikov, ki so jih do zdaj dosegli več kot 15.000.

Zgodovina Linuxa

Linux je leta 1991 ustvaril finski sistemski inženir Linus Torvalds, ki je operacijski sistem ustvaril v okviru svoje stopnje računalništva. Linux, ki je bil poimenovan po svojem ustvarjalcu, je v naslednjih letih v skupnosti razvijalcev postal izjemno priljubljen, saj je pridobil ogromno oboževalcev, ki so ga še naprej izboljševali in vzdrževali vse do danes. Leta 1996 je bil Linux zaščiten s svojim znanim logotipom, ki vsebuje pingvina, ki ga je zabavno dejstvo navdihnil pingvin v avstralskem nacionalnem živalskem vrtu, ki je ugriznil Trovaldsa.

Z leti se je znamka operacijskega sistema razdelila, združevala, preoblikovala, ponovno uvajala in se nenehno spreminjala in izboljševala. Danes obstaja več različnih distributerjev Linuxa, zato boste morda videli, da ga kličejo več različnih imen, vključno z Red Hat Linux, Fedora, CentOS, Ubuntu in še več. Vendar kljub veliki skupnosti, ki nenehno podpira Linux, niso vsi ljubitelji tega operacijskega sistema. Na primer, Steve Ballmer (nekdanji izvršni direktor Microsofta) je na dogodku leta 2000 v Seattlu v Washingtonu zloglasno komentiral, da ima Linux “značilnosti komunizma”..

Pri Linuxu je ena stvar ta, da ga podjetja lahko sprejmejo in uporabijo, da iz njega ustvarijo edinstvene operacijske sisteme. Na primer, operacijski sistem Google Chrome je v bistvu različica Linuxa, Android pa je tudi prilagodil OS. In kljub prejšnjim očitkom Stevea Ballmerja, se je Microsoft prav tako spopadel z Linuxom in ga uporabljal za svoje telefone Nokia X. Dell prodaja tudi prenosnike, ki so vnaprej nameščeni z Ubuntu, ustvarjalci Ubuntu, Caconical, pa prodajajo pametni telefon Linux.

Prednosti Linux gostovanja

Mnogi ljudje izberejo spletno gostovanje, ne da bi se tega sploh zavedali. To je zato, ker je najcenejša vrsta gostovanja, zato je odlična možnost za tiste, ki delajo s proračunom ali morda nimajo izkušenj v tehničnih vidikih upravljanja strežnika..

Nekatere največje prednosti najboljših Linux gostovalnih načrtov vključujejo:

 • Dokler je strežnik sproti posodobljen, je gostovanje v Linuxu zelo varno in ima manj hekerjev.
 • Mnogi menijo, da je selitev gostiteljev v Linux veliko lažje kot Windows, ker je Linux združljiv s cPanel in drugo priljubljeno programsko opremo za spletno gostovanje.
 • Je ena izmed najbolj dostopnih možnosti gostovanja, v nekaterih primerih celo brezplačna
 • Med gostitelji je splošna standardizacija

Sodobni strežniki Linux so konfigurirani v skladu s standardom LAMP, ki je kratica za:

L – Linux (operacijski sistem)

A – Apache (strežniška aplikacija)

M – MySQL (strukturni jezik poizvedb)

P – PHP (procesor hiperteksta)

S tem standardom lahko ustvarite sodobno spletno mesto z malo težav. Čeprav je nekaj stvari, ki se jih boste morali naučiti, da boste postali naprednejši, kot so dovoljenja za datoteke Linux, je na voljo veliko virov za podporo Linux gostovanja.

Zakaj je Linux priljubljen med spletnimi gostitelji?

Obstaja več razlogov, zakaj gostitelji izberejo Linux, nekateri med njimi so:

 • Je močan sistem gostovanja
 • Ko se potrebe po gostovanju povečujejo, jih je mogoče preprosto spremeniti
 • Je cenovno dostopna, pogosto celo brezplačna
 • Ima veliko skupnost uporabnikov in podpornikov
 • Združljiv je s starejšimi strežniki
 • Je enostavno prilagodljiv
 • cPanel in druge nadzorne plošče omogočajo gostitelju, da zaščiti strežnik, tako da stranke slučajno ne konfigurirajo operacijskega sistema

Številna podjetja za spletno gostovanje so veliko vložila v Linux, s čimer je seznanjanje z njegovim operacijskim sistemom zaželeno tehnično znanje tehnikov in razvijalcev. Dejansko obstaja nekaj različnih vrst certifikacijskih programov, kot je RedHat Certified Engineering Program, ki omogočajo kandidatom, da dokažejo svoje znanje z Linuxom, podjetja pa lahko usposobijo svojo ekipo za tehnično podporo o najnovejših novostih in posodobitvah..

Windows Vs Linux

Linux in Windows sta dve najbolj priljubljeni vrsti gostovanja in glede na vaše potrebe je lahko eden boljši od drugega. Medtem ko je Linux najbolj priljubljena svetovna izbira, se lahko v sistemih Windows uporablja tudi veliko jezikov in skript. Na primer, WordPress, PHP in Perl se lahko zaženejo na Windows strežniku, vendar te aplikacije v Linuxu delujejo precej bolj gladko. Zlasti za WordPress je na voljo veliko več virov za tiste, ki gostujejo prek Linuxa kot Windows.

Vendar pa obstaja tudi nekaj aplikacij in skriptov, ki jih Linux ne podpira. Na primer IIS in ASP ni mogoče zagnati v Linuxu, vendar sta združljiva z Windows. Za tiste, ki želijo uporabljati te posebne aplikacije in skripte, bi bil Windows lahko bolj praktična možnost.

Pogosta vprašanja o gostovanju v Linuxu

Je Linux gostovanje uporabniku prijazno?

Mnogi menijo, da je Linux preprosta rešitev za gostovanje za upravljanje in uporabo. Linux je lahko dobra izbira za začetnike, saj lahko z najboljšim gostovanjem Linuxa večino upravljanja strežnika dokončate z enostavnim krmarjenjem po cPanelu.

Kaj je vključeno v paket Linux gostovanja?

Specifične lastnosti paketa Linux gostovanja se med ponudniki razlikujejo, vendar obstajajo nekatere standardne skupne značilnosti. Na primer, pri deljenem gostovanju Linuxa običajno na strežniku dobite omejeno količino prostora in pasovne širine. V večini primerov boste lahko namestili tudi druge skripte, kot so wikiji, forumi in CMS.

Kateri programski jezik uporablja Linux?

Vsak gostitelj uporablja drugačen programski jezik, tako da ni nobenega standarda, povezanega z gostovanjem Linuxa, vendar skupni jeziki ponavadi vključujejo PHP, Perl in Python. Vendar pa ne samo, da ni standardnega jezika, temveč bodo različni ponudniki uporabljali tudi različne različice vsakega od teh jezikov.

Ko nakupujete načrt gostovanja, se pozanimajte o podprtih jezikih vsakega paketa.

Ali ima distribucijska različica Linuxa veliko razliko?

V večini primerov ni toliko pomembno, katero distribucijo Linuxa imate kot del svojega gostiteljskega načrta, saj gre za vsa odstopanja istega sistema. Osnovne funkcije spletnega gostovanja ponavadi delujejo popolnoma enako v distribucijah Linuxa, največje razlike med distribucijami Linuxa pa so opazne le na namiznem računalniku v grafičnem uporabniškem vmesniku (GUI) – česar v računu za gostovanje nikoli ne vidimo..

Ali moram imeti Windows gostovanje, če imam računalnik z operacijskim sistemom Windows?

Ne! Vrsta operacijskega sistema, ki ga imate na domačem ali delovnem računalniku, je popolnoma neodvisna od vrste operacijskega sistema vašega strežnika. Uporabite lahko katero koli vrsto operacijskega sistema, vključno z Linuxom, tudi če imate računalnik z operacijskim sistemom Windows. Edini čas, ki lahko vpliva na vaše gostovanje, je, ko poskušate razviti velike aplikacije Windows.

Katera programska oprema je potrebna za gostovanje v Linuxu?

Po nakupu vašega gostovalnega načrta za Linux se lahko odločite, katere programe želite namestiti za ustvarjanje svojega spletnega mesta. Glede na to, ali ste se sami odločili kodirati svoje spletno mesto ali uporabljati spletno aplikacijo za razvijalce, boste morda morali namestiti CMS, aplikacijo za bloganje ali drugo vrsto programske opreme za spletni razvoj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author