Najboljše gostovanje Java

Kot spletna agencija, ki ima veliko računov za gostovanje (imamo nešteto stranskih projektov in radi eksperimentiramo), imamo kar dobro predstavo o tem, kaj opredeljuje odličnega spletnega gostitelja. To so naši najboljši ponudniki gostovanja Java. Upoštevajte, da Java ni ceneje podprta pri cenejših načrtih, običajno potrebujete VPS ali namenski strežnik, da omogočite vse funkcije Java. Zelo priporočamo, da preverite centre za pomoč gostiteljev in se prepričate, da imate pravi načrt!

Podjetje za spletno gostovanjeSkupna ocenaCena / mo.Disk SpaceFeaturesSpletna stran
A2HostingLogo 9.2 / 10 5 USD Neomejeno Neomejeno prostora na disku!
hostgator 8.7 / 10 118,99 USD Neomejeno Poceni + neomejen prostor na disku!
site2 8.5 / 10 269 ​​dolarjev 10 GB Zmogljiva, hitra, epska podpora + 30-dnevna garancija za vračilo denarja! = Win!
v gibanju 8.3 / 10 29,19 USD Neomejeno Izkušeni, zanesljivi, nekoliko dražji.
Dreamhost 8/10 149 USD Neomejeno Odlična predstava & podpora

Najboljši Java Hosting 2020 mnenja

1. Gostovanje A2

Logotip A2 gostovanja

Spletna stran: www.a2hosting.com

Mislimo najboljše Java gostovanje je A2 gostovanje. Od leta 2003 je A2 gostovanje že daleč – zdaj je eden najboljših ponudnikov gostovanja. Seveda pa ga boste morali primerjati z drugimi gostiteljskimi podjetji, da boste točno določili pravega za vas (saj imajo uporabniki različne potrebe).

Z A2 gostovanjem vam bodo pri izbiri načrta na voljo tri možnosti. To so:

 • Lite
 • Hitro
 • Turbo

Če se boste lotili njihovega najcenejšega načrta (Lite), vedite, da ima manj funkcij kot cenejši. Čeprav je na voljo z neomejenim pomnilnikom in neomejeno pasovno širino, ga lahko uporabljate samo za eno spletno mesto. Prav tako je veliko počasnejši od drugih dveh načrtov.

Zdaj, če želite, da je neomejeno spletno mesto, vendar imate omejen proračun, lahko preprosto dobite načrt Swift. Na voljo je z vsemi značilnostmi programa Lite in njegovim hitrejšim. Seveda pa, če želite, da je A2 Hosting najbolj skupen gostovalni načrt, je Turbo načrt najbolj očitna izbira. Spet ima vse funkcije, vključene v prva dva načrta in še veliko več (to je tudi najhitrejši načrt).

Ko se naročite na katerega koli od načrtov A2 gostovanja, lahko uživate tudi v 30-dnevni garanciji za vračilo denarja. To je postalo običajno obdobje vračila za večino gostujočih podjetij in svetujemo vam, da ga dobro uporabite.

Prednosti

 • 24/7 spremljanje pregledov zlonamerne programske opreme
 • Sprejetih je veliko načinov plačila (Paypal, kreditne kartice itd.)
 • Integracija oblakov (za hitro nalaganje strani)

Slabosti

 • Pri obnovi načrta pričakujte visoke stopnje obnove
 • Obstajajo poročila o spodrsljajih dela
 • Preveč omejitev na njihovem najcenejšem načrtu

2. HostGator

Logotip HostGator

Spletna stran: www.hostgator.com

HostGator je eden izmed vodilnih v gostiteljski industriji predvsem zaradi velikega števila strank. Veliko ljudi zaupa svoja spletna mesta HostGatorju zaradi naslednjega:

 • Ugodne cene – Najcenejši načrt HostGator je resnično zelo dostopen. Če resnično želite prihraniti več denarja, lahko plačate 36 mesecev, ko se prvič prijavite.
 • 24/7 podpora za stranke – podporo lahko dobite po e-pošti, telefonu in v klepetu v živo. Imajo tudi bazo znanja koristnih člankov.
 • 45-dnevna garancija za vračilo denarja – HostGator ima velikodušen rok vračila (drugi ponudniki gostovanja imajo samo 30 dni).

Da pa bo Java delovala na njihovih sistemih, boste potrebovali namenski strežnik za Linux ali Windows… tega ne morete storiti na svojih poceni skupnih načrtih.

Prednosti

 • Zanesljiva podpora strankam
 • Obsežno obdobje vračila

Slabosti

 • Ponujajo neomejeno pasovno širino, vendar še vedno obstajajo omejitve
 • V nobenem od njihovih načrtov nimate brezplačne domene (drugi ponudniki gostovanja imajo to)

3. SiteGround

Logotip SiteGround

Spletna stran: www.siteground.com

Ljudje imajo večinoma dobre stvari za povedati o SiteGround zaradi njegove splošne učinkovitosti in lastnosti. Za Java pa boste morali poiskati namenski strežnik s korenskim dostopom, drugi cenejši načrti pa ga ne podpirajo ….

Prednosti

 • Njihova 99,99-odstotna garancija za nadgradnjo je zelo zanesljiva
 • Odlična storitev za stranke (klepet v živo, e-pošta, telefon itd.)

4. Gostovanje inMotion

InMotion Hosting logotip

Spletna stran: www.inmotionhosting.com

InMotion Hosting ima dva podatkovna centra v Los Angelesu in Virginia Beachu. Imajo visoke hitrosti strežnika, ki zagotavljajo hitro nalaganje spletnih strani. Njihova povprečna zabeležena uptime je 99,95%, kar je res dobro.

Če vas zanimajo njihovi načrti cen, vedite, da svojim uporabnikom trenutno ponujajo tri načrte, med katerimi lahko izbirajo – imenujejo jih Zagon, Moč in Pro.

Kot že ime pove, je načrt za zagon dobro izhodišče za zagon vašega prvega spletnega mesta. Zdaj je že na voljo brezplačna domena in z njo lahko gostite dve spletni strani. Upoštevajte, da je to ena najboljših funkcij InMotion-a, saj drugi ponudniki gostovanja dovoljujejo samo eno spletno mesto za svoje najcenejše načrte.

Njihov Načrt moči je res močnejši od načrta Izstrelitev. Za začetek lahko ob nakupu tega načrta imate do 6 spletnih mest.

Če želite doseči najhitrejši in najpomembnejši načrt InMotion, potem pridobite načrt Pro. To je končni načrt za poslovna spletna mesta in je tudi najzmogljivejši od vseh njihovih načrtov.

Upoštevajte, da ima InMotion gostovanje uporabniku prijazen cPanel – zlahka se boste spopadli s tem, tudi če boste prvič ustvarili spletno mesto. In če potrebujete podporo strankam, jo ​​imajo tudi (klepet v živo, e-pošta, telefon itd.).

Prednosti

 • V celoti naložen načrt zagona
 • Zanesljiv čas delovanja
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Slabosti

 • Od novih strank se lahko zahteva, da predložijo potrditvene dokumente (npr. I.D.)
 • Nekateri poročajo o izpadih med migracijskim procesom
 • Obstajajo pritožbe zaradi množičnih napak pri pošiljanju pošte

5. DreamHost

DreamHost logotip

Spletna stran: www.dreamhost.com

Ko se odločate, za katerega ponudnika gostovanja boste šli, upoštevajte tudi DreamHost. Je eno izmed najuglednejših gostujočih podjetij, ki je že več kot 20 let. Čeprav prihaja tudi z VPS, Dedicated in Cloud gostovanjem, so njegovi najbolj priljubljeni načrti v obliki skupnega gostovanja.

Za razliko od drugih ponudnikov gostovanja ima DreamHost na izbiro le dva načrta skupnega gostovanja – Starter in Unlimited. Žal tu ni nobenega srednjega dela – torej lahko dobite njihov osnovni načrt ali končni načrt. Ni treba posebej poudarjati, da se njihov načrt Starter morda zdi preveč omejujoč – zaradi česar je njihov načrt Neomejen dolgoročno boljša izbira.

DreamHost ima tudi druge ugodnosti – še posebej nam je všeč njihovo 97-dnevno jamstvo za vračilo denarja. To je resnično velikodušna politika vračila, saj večina gostujočih podjetij da le 30 dni. Edina izjema od te garancije je, da nadomestilo ne velja za plačila čekov in denarnih nalogov.

In če govorimo o plačilnih metodah, ima DreamHost tudi enega izmed najbolj sprejetih načinov plačila – plačujete lahko s kreditnimi karticami, Paypalom, denarnim nakazilom in čekom (kot je bilo že omenjeno).

Prednosti

 • Dobro podporo strankam
 • Med prijavo je bilo le nekaj cen
 • Cene za podaljšanje se ne podvojijo in ne potrojijo

Slabosti

 • Omejena izbira načrtov
 • Brezplačno domeno boste dobili le, če boste prejeli letni načrt
 • Dolg postopek prijave

Java gostovanje: Kako najti najboljšega!

Zagon spletnega mesta Java ni tako preprost – zato se morate resnično osredotočiti nanj. To lahko storite učinkovito, če imate zanesljivo podjetje za gostovanje, saj bo manj težav z gostovanjem, ki jih je treba obravnavati (izpadi, težave s strežniki, vlomljena mesta itd.). V tej objavi vam bomo pokazali najpomembnejše lastnosti gostitelja Java, na katerega morate biti pozorni. Prepričajte se, da imate tukaj vse naštete stvari (ali vsaj dajte prednost najpomembnejšim za vaše potrebe).

Lokacija strežnika

Če vas zanimajo določene storitve gostovanja Java, najprej preverite, kje so njegovi strežniki. V idealnem primeru bi želeli, da bi bili njegovi strežniki na istem območju kot vi (vaša država). To med drugim vpliva na hitrost vašega spletnega mesta.

Če pa razmišljate o podjetju, ki ima strežnike, ki se nahajajo na drugih mestih (ali državah), se prepričajte, da uporablja CDN (Network Distribution Network). Kot že ime pove, bo CDN zadolžen za distribucijo vsebine vaše spletne strani po vsem svetu. Torej, v resnici ni pomembno, kje ste ali kje so vaši obiskovalci, saj so strežniki CDN omrežja po vsem svetu. Zato je podobno, da imate strežnike na isti lokaciji kot vi in ​​tudi vaše občinstvo.

Zdaj je običajno, da ponudniki gostovanja uporabljajo CDN – zato to poiščite v opisu izdelkov. Če vidite nekaj podobnega CloudFlare, je to ena vrsta CDN-ja in je dobra. Je ena tistih storitev, ki običajno prihaja v brezplačne pakete gostovanja Java.

Uptime strežnika

Vedno iščite čas delovanja strežnika v višini 99,9% ali nekaj podobnega. Če ne, bodite pripravljeni na pogoste odmore. Na Googlu lahko preverite, katera podjetja, ki gostujejo v Javi, izvajajo okoli te vrstice. Oglejte si dejanske podatke o obdobijih in jih primerjajte, preden se odločite, katero izbrati. Res je ta zelo pomembna.

SSL potrdila

SSL potrdilaSSL potrdila so dokaz varnosti na internetu. To funkcijo želite, če želite oblikovati varno in verodostojno spletno mesto Java. Potrdilo SSL je postalo celo tako pomembno za Google, da ga je vključil kot dejavnik za razvrščanje spletnih mest (SEO).

SSL, kar pomeni Layer Secure Sockets, omogoča šifriranje podatkov med strežnikom in uporabnikom. V nasprotnem primeru lahko hekerji dobijo zaupne podatke ljudi, ko dostopajo do vašega spletnega mesta.

Pri iskanju ponudnika gostovanja poiščite tistega, ki ponuja brezplačen SSL certifikat. Nekatera podjetja brezplačno ponujajo osnovne SSL certifikate s pomočjo integriranega orodja Let’s Encrypt. Če pa ne ponujajo SSL certifikatov, lahko to storitev preprosto kupite za približno 10 USD na leto.

Spletna mesta s SSL certifikati izgledajo nekako takole: https://www.yourwebsite.com. Medtem ko tisti, ki nimajo SSL certifikatov, izgledajo nekako takole: http://www.yourwebsite.com. Opazno “s” pomeni vse, kako uporabniki interneta vidijo vaše spletno mesto (ali je varno ali ne) in kako Google vidi tudi vaše varnostne nastavitve.

Hitrost

Ko smo že govorili o lokaciji strežnika in CDN, so ti že namenjeni pospeševanju vaše spletne strani. Upoštevajte pa, da obstajajo spletni gostitelji, ki svojim uporabnikom zagotavljajo druge funkcije za čim večjo hitrost vašega spletnega mesta. To vključuje dodatne vire procesorja in ustvarjanje skriptov po meri, ki so narejeni posebej za Javo.

Prostor na disku

Prostor na disku je pomemben – vendar vam to morda ni tako pomembno. Če preprosto načrtujete ustvarjanje spletnega dnevnika ali poslovnega spletnega mesta, vam lahko zadostuje prostor za shranjevanje približno 1 GB (vendar boste morali uporabiti e-pošto drugih ponudnikov, kot je Gmail, za zmanjšanje uporabe dodeljenih prostor).

Neomejeno prostora na diskih je resnično potrebno le, če postavljate ogromno spletnih mest za članstvo in e-trgovino. Velika podjetja in blogi res ne potrebujejo preveč prostora na disku, vidite.

Pravzaprav bi morali biti previdni pri gostovanju podjetij, ki ponujajo neomejeno vse po zelo nizkih cenah. Običajno nudijo storitve z vprašanji (o drugih vidikih gostovanja). Ne pravimo, da niso nič dobrega – želimo le, da ste zelo previdni pri preverjanju VSEH njihovih vključenih funkcij v svojih paketih.

Pasovna širina in prenos podatkov

Za prenos podatkov po omrežju potrebujete veliko pasovne širine. In če potrebujete resnično veliko pasovno širino, če želite postaviti spletno mesto za nalaganje datotek, kot so PDF in video posnetki. Takšne datoteke so zelo velike in zahtevajo veliko podatkov za pravilno (in hitro) nalaganje. Za takšno nastavitev boste morali dobiti približno 20 do 30 GB pasovne širine (ali neomejeno).

Pomoč strankam

Bodite prepričani, da boste našli veliko člankov in video vadnic, kako rešiti določene težave v zvezi s svojim računom gostovanja. Vendar ne obstaja nič drugega kot podpora 24/7/365 prek telefona in klepeta v živo. Resnično je neprijetno soočiti se s težavami na spletnem mestu s svojim gostiteljem Java, saj tam ni nikogar, ki bi vam pomagal čim prej. Prosimo, da pri izbiri spletnega gostitelja to funkcijo pripisujete velikemu pomenu.

Kaj je Java?

Raziskovanje Java gostovanja

Java je široko uporabljan programski jezik in računalniška platforma, namenjena ustvarjanju programov za računalnike, aplikacije in spletna mesta. Ta jezik na visoki ravni je odličen za sprotne, vgrajene aplikacije in se uporablja med vsemi napravami, medtem ko deluje na številnih platformah, kot so Windows, Linux, Android, iOS, Mac OSX in celo naprave mobilnega telefona. Izbira najboljšega gostovanja Java za vas je hitra in enostavna.

Java logotipSun Microsystems, ki ga je leta 1995 predstavil Sun Microsystems, je ta programski jezik, ki se ga je enostavno naučiti, na voljo za vse ravni znanja. V dveh desetletjih, ki je obstajala, se je izkazalo, da je dostopno, funkcionalno in učinkovito. Danes je Java v lasti korporacije Oracle in je eden vodilnih programskih jezikov na trgu. Java se kljub temu srečuje z neko konkurenco HTML5. Ker obstaja veliko spletnih mest, ki že uporabljajo in so odvisna od Jave, spletni razvijalci in programerji Java načrtujejo že dolgo.

Prednosti in slabosti

Razumevanje prednosti in slabosti uporabe in dela z Javo vam bo pomagalo ugotoviti, ali je pravi za vas. Njegove obsežne lastnosti so idealne za številne uporabnike, ki se uvrščajo visoko glede na priljubljenost, vendar je treba vse dejavnike upoštevati, preden se odločite, ali je to dobra izbira za vas in vaše potrebe.

Tako kot kateri koli drug skriptni jezik je tudi razvoj Jave slabšen.

 • Java ima funkcionalne načrte gostovanja, ki lahko stanejo več, v primerjavi z gostovanjem za druge skriptne jezike, kot je PHP.
 • Java ni vedno na voljo za skupne gostovalne načrte.
 • Java se razlikuje od drugih skriptnih jezikov in od uporabnikov zahteva, da se naučijo povsem novega programskega jezika.
 • Če želite, da so opravljene le majhne in preproste naloge, je Java morda preveč napredna. Alternativa je lahko PHP.

Javo je leta 1991 razvila majhna ekipa visoko usposobljenih inženirjev in nato izdala štiri leta. Od takrat so bile narejene različne izboljšave, zaradi česar je to še bolj priljubljeno in močno orodje. Nekaj ​​funkcij, zaradi katerih je Java tako odlična, vključuje naslednje:

 • Java je med razvijalci zelo znan in zelo uporabljan računalniški programski jezik. Zelo verjetno so uporabniki že naleteli na Javo med zagonom aplikacij ali spletnih mest zaradi njenega glavnega jezika, priljubljenosti in sposobnosti, da naredijo skoraj vse.
 • Java je na voljo v vseh vrstah naprav in lahko deluje na številnih platformah, kot so Windows, Mac OSX, Linux, iOS in druge.
 • Relativno enostavno se je naučiti osnov Jave in cilja na vse ravni strokovnega znanja. Uporabnikom in razvijalcem je na voljo veliko izobraževanj, knjig, spletnih seminarjev in vadnic, ki želijo svoje znanje o Javi in ​​načinu njenega delovanja še izboljšati..
 • Nove različice Jave se še naprej izdelujejo in izboljšujejo ter še naprej razvijajo njene funkcije, zaradi česar je najboljši programski jezik, kar je lahko. Java obravnava potrebe potrošnikov, saj se je že od prve izdaje bistveno izboljšala.

Priporočen gostitelj za Javo

Izbira najboljšega Java gostovanja za nadaljnji razvoj vaših potreb je enostavna zaradi dobrega temelja spletnega mesta, ki ga ponuja Java. Java ni samo dovolj dolga, da se je izkazala za varno, hitro in zanesljivo, ampak je tudi združljiva z večino gostiteljev. Najboljši Java hosting, ki so ga našli spletni razvijalci, je SiteGround.

Pogosto zastavljena vprašanja

Kaj je Java?

Java je splošni računalniški programski jezik, zasnovan za ustvarjanje programov, združljivih s katerim koli računalniškim sistemom. To je široko uporabljen programski jezik in računalniška platforma, namenjena ustvarjanju programov za računalnike, aplikacije in spletna mesta. Ta jezik na visoki ravni je odličen za sprotni čas, vgrajene aplikacije in se uporablja za vse vrste naprav, medtem ko deluje na številnih platformah, kot so Windows, Linux, Android, iOS ali Mac OSX.

Ali je Java enaka JavaScript?

Ne, edino, kar imata Java in JavaScript preprosto skupna, je ime. Razen tega je razmerje med njima zelo malo.

Za kaj se uporablja Java?

Java se večinoma uporablja za gradnjo programskih aplikacij in storitev, vendar jih je mogoče uporabiti za razvoj aplikacijskih modulov ali apletov znotraj spletne strani. Java Runtime Environment ali JRE omogoča, da se aplikacije ali spletna mesta, napisana v programskem jeziku Java, izvajajo znotraj različnih brskalnikov, pa tudi razvijajo dinamične spletne strani in vsebino.

Ali se Java še vedno pogosto uporablja?

Da. Java obstaja že od leta 1995 in je še vedno splošno znana in pogosto uporabljana. Novejše različice Jave se še naprej izdelujejo, prinašajo nove in izboljšane programske funkcije, zaradi česar bo Java verjetno ostala še dolga leta.

Ali je odprtokodna programska oprema Java?

Java jezik ni povsem odprtokodna programska oprema, ker lahko vsak uporabnik razvije lastni prevajalnik za zagon kode Java. Obstaja možnost uporabe odprtokodne implementacije Jave, na primer OpenJDK ali Open Java Development Kit.

V kakšnih operacijskih sistemih deluje Java?

Neodvisnost platforme Java omogoča, da se programi Java izvajajo v različnih računalnikih. Obstaja tudi možnost namestitve JRE ali Java Runtime Environment, ki je na voljo za računalnike z operacijskim sistemom Windows, Macintosh, Mac OSX, Unix ali Linux in celo za mobilne telefone. Java je zasnovana tako, da deluje na skoraj vseh operacijskih sistemih.

Kako deluje Java?

Po prenosu programske opreme Java je vključeno Java Runtime Environment (JRE). JRE je sestavljen iz navideznega stroja Java (JVM). JRE je čas izvajanja programske opreme Java, kar je vse, kar potrebujete, da jo zaženete v svojem spletnem brskalniku, medtem ko JVM računalniku omogoča zagon programov Java. Priporočljivo je, da se Java kodo zbere v bajt kodi JVM, kar zagotavlja združljivost s katerim koli računalniškim sistemom, ki ima JVM, ki je večina računalniških sistemov.

Ali lahko Java uporabim za izdelavo spletnega mesta?

Vsekakor. Za Javo obstajajo različni okviri, odvisno od vsebine, ki jo poskušate ustvariti. Java je podobna PHP, Ruby ali katerem koli drugemu programskemu jeziku v smislu, da se lahko uporablja za ustvarjanje dinamičnih spletnih strani in aplikacij.

Kakšne so možnosti Java za programiranje na strani odjemalca?

Na strani odjemalca Java potrebuje vtičnik za brskalnik. S tem je mogoče JavaScript uporabiti kot alternativo Javi, predvsem zato, ker je JavaScript izvorni za brskalnike in se mora v njih izvajati hitreje kot Java.

Ali obstajajo časi za uporabo Java za programiranje na strani stranke?

Zaradi narave med platformi Jave je ena najboljših možnosti, ki jih imate na voljo, če gradite odjemalsko aplikacijo, ločeno od brskalnika..

Ali obstajajo dobre alternative Java za spletno programiranje na strani strežnika?

Pri spletnem programiranju na strani strežnika so najbolj priljubljene možnosti PHP in nato Ruby on Rails. Na primer, PHP ima veliko enostavnejši vmesnik aplikacijskega programa in je v mnogih primerih lahko bolj intuitiven kot Java.

Kako se Java primerja z okvirom .NET?

Okvir Microsoft .NET razvija in izvaja aplikacije v operacijskem sistemu Windows odjemalec in strežnik. Microsoft .NET najbolje deluje, če se uporablja med drugimi Microsoftovimi orodji in storitvami, medtem ko je Java bolj znana in ima večjo skupnost, ki vključuje knjižnico velikega razreda s kodami za večkratno uporabo.

Kako Java primerja Ruby on Rails?

Java in Ruby on Rails sta varna, učinkovita in objektno usmerjena programska oprema. Glavna razlika je v tem, da vam ni treba sestavljati kode v Rubyju, saj je treba Ruby razlagati. Zaradi tega je Java veliko hitrejša kot Ruby. Vendar pa ima Ruby on Rails prednost pri razvoju aplikacij. Običajno so veliko hitrejši.

Kako se Java na strani odjemalca primerja s Flashom?

Java je zrel, stabilen in bolje podprt izdelek z močnimi, učinkovitimi okviri. Flash ima na drugi strani neverjetne animacije, vendar je ponavadi bolj priljubljen med neizkušenimi ali novinci. Možno je, da nekega dne zaradi napredovanja in dopolnitve HTML5 ne bo več nepotrebne obe programski opremi. Ker se Java tako pogosto uporablja in je od nje že odvisno veliko spletnih mest in aplikacij, bo predvidoma še približno dve desetletji.

Kako se Java na strani odjemalca primerja s Silverlight?

Java je boljša možnost v primerjavi s Silverlight, ker je na voljo v večini sistemov, medtem ko Silverlight ni. Medtem ko ima Silverlight nekaj funkcij, ki jih Java nima (na primer Deep Zoom), vendar potrebuje razširitve brskalnika, ne morejo ga izvajati vsi, velikokrat pa je težko ustvariti brezhibno izkušnjo.

Kaj je JSP?

JSP (Java Server Pages) je zgodnja Java tehnologija, razvita za ustvarjanje dinamičnih spletnih strani z uporabo HTML-ja. Podobno je s PHP, le da uporablja jezik Java.

Kako se JSP primerja s PHP?

PHP je skriptni jezik za splošno uporabo, narejen za razvoj spleta, ki je zelo podoben JSP. Odličen je med vsemi stopnjami strokovnega znanja in ponuja funkcije za enostavno uporabo. JSP je ponavadi močnejši in zastrašujoč, saj uporablja Javo kot skriptni jezik, ki ima dostop do knjižnic Javas. Medtem ko se obe tehnologiji pogosto uporabljata, je JSP močnejši.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author