Mala pomaranča – Zakaj 17. od 30. Pregled

Mala oranžna domača stran

Majhno pomarančo je leta 2012 kupila Endurance International Group (EIG), isti konglomerat za bolj priljubljenima (in naravnost imenovanima) Bluehost in HostGator.

To bi lahko bil opozorilni znak za podjetje, katerega oznaka je “domače gostovanje”. Vendar, za razliko od teh dveh pomembnejših znamk, se zdi, da A Small Orange ni izgubil svojega neposrednega pristopa.

Junija 2015 smo na njihovem najcenejšem programu gostovanja z imenom »Tiny Plan« postavili osnovno spletno mesto WordPress in zbrali njihovo uptime & statistika hitrosti v zadnjih 24 mesecih.

Kako se primerjajo s svojimi bolj znanimi sestrskimi znamkami? Poglejmo.

Prednosti pri uporabi majhnega oranžnega gostovanja

Prvotno ga je leta 2003 predstavil Tim Dorr, družba Small Orange ima zdaj dve lokaciji strežnikov v Dallasu, Teksas in Dearborn v Michiganu. Mala pomaranča kljub svojemu majhnemu statusu in muhastim imenom že nekaj časa deluje v tem poslu. Podatki dokazujejo, da vedo, kaj počnejo.

1. Močna poraba 99,98%

Če je vaše spletno mesto predstavljeno v večji publikaciji, lahko sprostite promet v samo nekaj minutah. Ta izpostavljenost je neverjetna… Dokler se vaše spletno mesto ne zruši!

Na žalost ni pomembno, kako uspešno deluje vaše spletno mesto, če spletnega gostitelja, ki ima premalo uspešnosti, s slabimi statističnimi podatki o času upodabljanja nenehno trka brez povezave, kar podpira njegovo uspešnost.

Na srečo pri Mali oranž ni tako.

Naša analiza je pokazala 99,98-odstotno podaljšanje v obdobju 24 mesecev. To je fenomenalno – daleč presegajo večja, opaznejša imena v panogi (vključno s sestrskimi podjetji).

Tu so neobdelani podatki zadnjih 12 mesecev:

 • Povprečni čas podaljška za januar 2020: 100%
 • Povprečno podaljšanje za december 2019: 100%
 • Povprečno podaljšanje za november 2019: 100%
 • Oktober 2019 povprečno podaljšanje: 100%
 • Povprečni čas podaljška za september 2019: 99,94%
 • Povprečni čas podaljška za avgust 2019: 100%
 • Povprečni čas podaljška v juliju 2019: 99,99%
 • Povprečni čas podaljška za junij 2019: 100%
 • Povprečni čas dela v maju 2019: 99,95%
 • Povprečno podaljšanje aprila 2019: 100%
 • Povprečni čas podaljška za marec 2019: 99,97%
 • Februar 2019 povprečno podaljšanje: 100%

Mala oranžna zadnja 24-mesečna statistikaMajhna oranžna povprečna ura | Glej statistiko

2. Čas hitrega nalaganja – 645 ms

Ugotovili smo, da je stabilno spletno mesto ključnega pomena za uspešnost spletnega mesta. Tudi stabilno mesto, če je počasno, lahko hitro postane brez vrednosti.

Raziskave kažejo, da lahko ena sekunda zamude pri času nalaganja spletnega mesta povzroči 7-odstotno izgubo pretvorbe. 40% prometa na vašem spletnem mestu bo za vedno ostalo, če se ne naloži v manj kot 3 sekundah.

Na srečo, Small Orange je dosegla povprečno hitrost strani 645 ms – veliko hitreje od povprečja v panogi.

Tu je naslednja statistika, ki podpira te trditve:

Povprečni čas nalaganja v zadnjih 12 mesecih:

Mala oranžna zadnja 12-mesečna podrobna statistikaPovprečna statistika za majhne oranžne 2019–2020 | Glej statistiko

3. Podpora – prijazna in koristna

Tudi stabilna hitra spletna mesta potrebujejo veliko podporo za naključne težave, ki se lahko nepričakovano pojavijo.

Podpora za stranke Small Orange nas ni pustila na cedilu in nam je hitro odgovorila z odzivi, ki so bili podrobni in dobro obveščeni. Naše izkušnje z njimi so bile 10/10. Tu je primer klepeta z njihovo ekipo:

Majhna oranžna opora

V pomoč mi je bil podporni agent Small Orange & vesel

Všeč nam je, da Mala Oranžna ni poskušala poslati povezav, da bi rešila našo težavo. V resnici so si vzeli čas za pogovor z nami, za razliko od nekaterih drugih spletnih gostiteljev, ki smo jih pregledali v preteklosti.

4. Iskren, pregleden poslovni pristop

Pozitiven stranski učinek njihovega poštenega pristopa je, da ni „skrite“ agende ali jezika, ki bi vas zavajal.

Na primer, večina spletnih gostiteljev navaja hiperbolične trditve, kot je „neomejeno gostovanje“. Toda večina dejansko ne prinaša neomejenih koristi.

Majhna pomaranča tega ne počne. V navadni angleščini pišejo, kaj boš dobil za svoj denar.

Poleg tega vsak načrt na svojem spletnem mestu vsebuje vse svoje vrhunske funkcije (razen njihovega “Tiny Plan”), vključno z neomejeno e-pošto, 24/7 ameriško podporo, SSD strežniki in neomejeno ime domene.

5. 90-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Običajna industrijska praksa vam lahko povrne 30 dni, če se stvari ne bodo odvijale po načrtih. Ponovno, Orange Orange zmanjšuje trend, tako da zagotovi do 90 dni, da vrnete svoj denar. Samo podjetje, ki je pripravljeno sodelovati pri njihovi storitvi, bi ponudilo tako dolgo obdobje vračila, zato je za vas testna vožnja relativno nizka.

Mimogrede, InMotion Hosting ponuja tudi 90-dnevno garancijo vračila denarja. Počitek naj bo približno 30-45 dni.

Garancije za vračilo denarja so ogromne, saj vam ni treba čutiti težav, če se zavezujete k spletnemu gostitelju, da bi ugotovili, da vam njihove storitve in funkcije niso všeč.

Z Small Orange vam ne bo treba plačati za storitev, ki jo sovražite.

Upoštevajte, da povračila ne veljajo za določene načine plačila.

V skladu s pogoji storitve Small Orange vam ne bo mogoče vrniti denarja, če boste plačali z bančnim nakazilom, plačilom Western Union, čekom ali z denarnim nakazilom.

Ne pozabite plačati z debetno kartico, kreditno kartico ali PayPal, da zagotovite, da je vaš račun upravičen do vračila.

Slabosti uporabe majhnega oranžnega gostovanja

Majhna oranžna je večino naših testov opravila z letečimi barvami. Vendar morate upoštevati nekaj stvari, ki jih morate zavedati, preden izročite svojo kreditno kartico.

1. Tveganja za preseganje njihovih meja

V primeru, da presežete omejitve svojega načrta, lahko Mali oranž takoj blokira vaš račun. To je v njihovih pogojih storitve, ko se prijavite, vam ne preostane drugega, kot da se dogovorite, ko začnete. Medtem ko večina njihovih načrtov ponuja spodobno količino pasovne širine, le zavedajte se, da je to možnost.

Pogoji uporabe pasovne širine ASmallOrange

Kar zadeva porabo virov, A Small Orange trdi, da mora vsaka stranka uporabiti čim manj strežniških virov, tako da imajo vsi odjemalci na svojih strežnikih dobro delovanje.

Ker sta CPU in pomnilnik skupna vira, lahko Small Orange začasno prekine ali ukine vaš račun zaradi uporabe preveč virov, ker je “zlorabljiv”.

Glede na njihove pogoje storitve so omejitve virov za pakete v skupni rabi in preprodajalce naslednje:

 • 50 Zagon procesov
 • 15 minut Max Čas izvedbe
 • 100.000 skupnih vnosov
 • 10% uporaba CPU-ja
 • 5% poraba pomnilnika (ali 512 MB)
 • 500 odhodnih e-poštnih sporočil v vsaki uri (zavrgli bodo vsa presežna sporočila, ne da bi jih poslali)

Enako velja za uporabo pasovne širine. Dodelijo vam mesečno dovoljenje za pasovno širino, ki temelji na paketu gostovanja, ki ga kupite.

Če vaš račun presega dodeljeno količino pasovne širine za mesec, lahko Small Orange začasno ustavi račun, dokler:

 • Dodeljeno je več pasovne širine,
 • Za doplačilo kupite več pasovne širine,
 • Nadgradite na paket, ki ima več skupne pasovne širine.

Lahko vam zaračunajo dodatno nadomestilo za presežek, ne glede na to, kako se odločite za ponovno aktiviranje računa.

2. Brez telefonske podpore

Storitev za stranke Small Orange je odlična. Po naših izkušnjah so bili izredno hitri in podrobni z razpoložljivostjo 24/7/365.

Edina težava? Brez telefonske podpore. Namesto tega se zanašajo na poglobljeno bazo znanja, klepet s spletnim mestom v živo in e-pošto.

Večina drugih gostiteljev spleta ponuja telefonsko podporo, zato je resnost tega ‘con’ lahko odvisna od vaših osebnih želja.

3. Slabo upravljanje s ugledom

V celotnem preizkusnem obdobju je Small Orange čudovito opravljal glavne naloge spletnega gostitelja (uptime, hitrost in podpora strankam). Na spletu boste našli druge ocene, ki niso tako žareče. Naš cilj je vedno zagotoviti celovit pregled, zunaj pa obstajajo pregledi, ki nas nasprotujejo.

Tudi družba nima samo slabega ugleda, ko gre za preglede.

Več uporabnikov Twitterja se je oglasilo na družabni platformi, da bi negativno spregovorili o storitvah Small Orange.

En uporabnik je celo trdil, da Small Orange leta 2016 svoje domene ne bo prenesel na novega spletnega gostitelja.

Majhen oranžni Twitter

V letu 2017 se je izkazalo, da je celoten pogovor o Mali oranžni še vedno tako negativen, čeprav se ne strinjamo.

Takole je povedal uporabnik Twitterja @jackson_surfs o podjetju:

Mali oranžni Twitter 2

Mala Orange se je odzvala na oba tvita in zdelo se je, da poskušata odpraviti težave.

Majhne oranžne cene, načrti gostovanja & Hitra dejstva

Cene in načrti za majhne oranžne

Drobni načrt: Ta načrt stane 6,51 USD na mesec. Na voljo je s 500 MB pomnilnika, 5 GB pasovne širine, 24/7 e-poštno sporočilo + podpora za klepet v živo in največ 1 domensko ime. Če se odločite za ta načrt, morate plačati vsaj eno leto. – To je načrt, ki smo ga uporabili za testiranje.

Majhen načrt: Ta načrt stane 94,60 USD (7,88 USD na mesec) na leto (ali 8,80 USD mesečno) in lahko po nižji ceni, če plačate za eno leto ali več naenkrat. Na voljo je s 5 GB pomnilnika, 50 GB pasovne širine, neomejenimi imeni domen, 24/7 e-pošto in podporo za klepet v živo.

Srednji načrt: Ta načrt stane 136,40 USD (11,37 USD na mesec) letno (ali 16,50 USD mesečno). Na voljo je s 15 GB pomnilnika, 150 GB pasovne širine, neomejenimi imeni domen ter 24/7 podporo e-pošte in klepetanja v živo. Lahko plačate manj, če se odločite za plačilo za daljše obdobje enega ali več let.

Veliki načrt: Ta načrt vsako leto stane 250,80 USD (20,90 USD na mesec) (ali 27,50 USD mesečno). Na voljo je s 30 GB pomnilnika, 500 GB pasovne širine, neomejenimi imeni domen ter 24/7 podporo za e-pošto in klepet v živo. Prav tako stane manj, če naročite za obdobje več kot eno leto.

Vsi njihovi načrti gostovanja, razen načrta Tiny, imajo podporo za neomejena imena domen, neomejeno e-pošto, podporo 24/7 in SSD.

 • Enostavnost prijave: Posamezna stran za prijavo. Enostaven postopek prijave.
 • Možnosti plačila: Kreditna kartica, PayPal.
 • Skrite pristojbine in klavzule: Brez skritih pristojbin. Za vse pakete v skupni rabi in preprodajalce se uveljavlja omejitev 10-odstotne porabe CPE-ja, 5-odstotna poraba pomnilnika, 50 potekajočih procesov, največ 15 minut izvajanja, 100.000 skupnih vozlišč in 500 odhodnih e-poštnih sporočil v 60-minutnem obdobju..
 • Upsells: Brez upsells. Huoray!
 • Aktivacija računa: Takojšnja aktivacija računa.
 • Izkušnje na nadzorni plošči in nadzorni plošči: cPanel na voljo.
 • Namestitev aplikacij in CMS-ov (WordPress, Joomla itd.): Softaculous na voljo za namestitev z enim klikom.

Ali priporočamo majhno pomarančo?

Da in ne.

Stabilno uptime, hitro nalaganje strani in hiter, prijazen klepet z dobro podprtim predstavnikom za podporo so dokazali, da Small Orange ve, kaj počnejo.

Ampak, bilo je vendar. Če presežete njihove meje, se lahko vaše spletno mesto celo poruši, kar je za nas nesprejemljivo.

Verjetno boste dobili več denarja za dolar z enim izmed naših najboljših priporočenih gostiteljev.

Ste uporabili gostovanje z majhnimi oranžami? V tem primeru pustite pregled spodaj. Dobro ali slabo – v resnici ni pomembno, saj poskušamo pregledovati preglednosti in poštenosti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author