Kako zgraditi spletno stran iz nič

Želite izdelati spletno mesto iz nič, a ne veste, kako? Na pravem ste mestu, napisali smo ta obsežen vodnik za 7000+ besed samo za vas! Ni pomembno, ali želite ustvariti blog ali ustvariti spletno mesto za svoje podjetje. Na koncu boste imeli popolnoma delujoče spletno mesto in vedeli boste, kako narediti osnovne prilagoditve oblikovanja in dodati vsebino.

Ne, ni težko storiti. In ne, ne potrebujete veščin kodiranja in oblikovanja, da lahko oblikujete čudovito spletno mesto profesionalnega izgleda.

Z načini, ki jih bomo obravnavali v tem članku, boste lahko približno približno eno uro (od začetka do konca) postavili delujoče spletno mesto. Ne bomo uporabljali HTML ali CSS kodiranja (ti trajajo predolgo), zato morate resnično slediti korakom, ki vam jih bomo dali, kliknite tukaj in kliknite tam, dokler ne končate..

Če upoštevate vse, kar povemo v tem članku, boste imeli svojo lastno domeno in funkcionalno spletno mesto WordPress, ne da bi morali najeti profesionalne spletne oblikovalce (ti so dragi, veste).

Kako ustvariti spletno stran

Contents

Zakaj uporabljamo WordPress

Pred vsem drugim želimo vedeti, da bomo za ustvarjanje vašega spletnega mesta uporabljali platformo WordPress. Da, obstajajo tudi druge platforme (imenovane tudi sistemi za upravljanje z vsebinami ali CMS) – vendar verjamemo (z izkušnjami), da je trenutno najboljša možnost za izdelavo spletnih strani.

Oglejte si najnovejšo uporabniško statistiko BuiltWith (super orodje, ki vam lahko pove, kakšno tehnologijo uporablja določeno spletno mesto, vsekakor priporočljivo, da se vrti).

 • * WordPress – 52%
 • ** Wix – 7%
 • * Joomla – 4%
 • ** SquareSpace – 4%
 • * Napredek Sitefinity – 4%
 • ** Weebly – 2%

Referenca:

* Prost
** Plačano

WordPress logotip

Kot vidite, veliko spletnih strani, razvijalcev in oblikovalcev raje uporablja platformo WordPress. Povedali smo vam, da ga je zelo enostavno uporabiti, če ga primerjate z drugimi ustvarjalci spletnih strani in CMS platformami. In seveda je waaaay lažje in hitreje, kot če bi spletno mesto zagnali iz nič, z uporabo HTML in CSS. Če niste poznavalec kodiranja, boste morda celo postali osrednje spletno mesto. Medtem ko lahko pri WordPressu tudi začetniki s profesionalnim videzom in privlačnimi spletnimi mesti oblikujejo spodobno temo WordPress.

Prednosti in slabosti uporabe WordPressa

Morda se sprašujete, kaj so prednosti in slabosti uporabe WordPressa. Tako se bomo lotili tistih v tem razdelku.

Najprej bomo pogledali prednosti:

 • Prosti – Da, BREZPLAČNO. Samo to pove veliko, kajne? Prav tako lahko razširite funkcionalnost spletnega mesta WordPress z uporabo BREZPLAČNIh dodatkov v obliki vtičnikov. Poleg tega prejmete BREZPLAČNO podporo s strani razvijalcev in drugih uporabnikov. Pravzaprav boste samo na YouTubu našli veliko vadnic za WordPress.
 • Prilagodljiv – S svojimi prilagodljivimi nastavitvami lahko WordPress uporabljate za mala in velika podjetja. Prav tako je priljubljena platforma za spletne trgovine.
 • Ni potrebno znanje / veščine kodiranja – učenje HTML / CSS lahko traja mesece, preden lahko postavite spodobno spletno mesto. Z WordPressom lahko deljeno spletno mesto postavite v uro – ali na dan, če želite res prilagoditi veliko nastavitev na svojem spletnem mestu. V vsakem primeru ste lahko prepričani, da bo vaše spletno mesto videti profesionalno (kot so to storili profesionalci!).
 • Ugodne teme in vtičniki – WordPress ima brezplačne teme, cenovno dostopne teme in drage teme (premium teme lahko stanejo 100 ali več dolarjev). Medtem ko je veliko vtičnikov brezplačnih (z možnostmi darovanja), obstajajo tudi plačani vtičniki, za katere se lahko odločite. Kljub temu ne pozabite, da z brezplačnimi in cenovno dostopnimi lahko naredite zelo dobro (pravzaprav super).
 • Uporabnikom prijazen – Začetniki lahko preprosto uporabljajo WordPress. Profesionalci (tudi tisti, ki imajo veščine kodiranja) prav tako cenijo hitre in časovno varčne funkcije programa WordPress.

In zdaj, za slabosti:

 • Krivulja učenja – Potrebno je nekaj časa in potrpljenja, da v celoti obvladate uporabo WordPressa – vendar je to pričakovati pri vsaki novi nalogi. Če torej prvič uporabljate, ne pričakujte sprehoda po parku. S to objavo na vajah pa je tako, kot da nas imate ob strani. Vzeli vas bomo za roko in vam pomagali skozi to (kar bo olajšalo učno krivuljo).
 • Napake – No ja, nekatere WordPress teme in vtičniki lahko imajo napake. Vendar njihovi razvijalci vedno delajo na posodabljanju in izpopolnjevanju svoje programske opreme pred napakami. Napake so pogoste (in jih lahko pričakujemo) tudi na internetu. Zaradi tega vedno predlagamo, da preverite ocene uporabnikov in ocene pri izbiranju in uporabi tem (pa tudi vtičnikov).

V redu, pretehtali smo prednosti in slabosti uporabe WordPress-a ter ga priporočali za začetnike in profesionalne spletne graditelje. Samo naredi celotno delo ustvarjanja spletnega mesta soooo veliko hitrejše in enostavnejše. Da ne omenjam, da boste s preprostim vtičnikom (na primer Yoast SEO) imeli spletno mesto, ki ga bodo imeli radi celo Google in drugi iskalniki..

Kako ustvariti spletno mesto – Vodnik po korakih

Tu smo – pripravite se za izdelavo vaše spletne strani. To so osnovni koraki:

 1. Vpišite ime domene in pridobite spletno gostovanje.
 2. Nastavite svoje spletno mesto.
 3. Oblikujte svojo spletno stran.
 4. Dodajte vsebino na svoje spletno mesto.
 5. Dodajte vtičnike na svoje spletno mesto.

Vsakega se bomo lotili podrobneje spodaj (skupaj z navodili po korakih). To smo zelo enostavno naredili, ko smo poenostavili korake. Potem, ko končate in spletno mesto zaživi, ​​smo dodali dodatnih 20 korakov, da boste na pravi nogi (ti so izbirni, vendar vam lahko življenje olajšajo).

1. Registrirajte ime domene in pridobite spletno gostovanje

Spletno gostovanje SiteGround

Zakaj bi dobili domensko ime in spletno gostovanje? No, nimate druge izbire :).

 • Ime domene – to je vaš URL ali internetni naslov. Izgleda nekako takole: www.yourwebsite.com.
 • Spletno gostovanje – to storitev potrebujete, da bo vsebina vašega spletnega mesta vidna v spletu. Vaš ponudnik spletnega gostovanja je tisti, ki dejansko gosti datoteke vaših spletnih mest.

Če želite prevzeti ime domene in gostovanje, toplo priporočamo, da uporabite spletno mesto. So najboljši ponudnik gostovanja, ki ga uradno priporoča WordPress, WordPress in imajo več podatkovnih centrov po vsem svetu, da zmanjšajo čas nalaganja strani. Tako lahko registrirajo vaše ime domene in gostijo vaše novo spletno mesto. Če želite narediti dodatne raziskave, imamo splošno primerjavo spletnega gostovanja, primerjavo za Avstralijo, Kanado in drugo.

Opomba: Če že imate ime domene z drugim registratorjem domen (na primer NameCheap, GoDaddy itd.) In ga želite uporabiti, lahko še naprej spremljate brez težav, vendar morate samo v račun registracijskega registra, pojdite na domene nameserver nastavite in prilepite strežnike imen SiteGrounds tja, ko kupite gostovalni paket od SiteGround (več informacij tukaj).

Če želite nadaljevati z domenskim imenom in spletnim gostovanjem, sledite tem korakom:

 1. Pojdite na siteground.com
 2. Pojdite na zavihek gostovanja.
 3. Kliknite Spletno gostovanje.
 4. Korak # 3 vas bo preusmeril na stran s tremi možnostmi:
 • Začeti
 • GrowBig
 • GoGeek

Predlagamo, da izberete prvo možnost (Startup). Startup paket je odličen za začetnike. Upoštevajte, da lahko načrt kadar koli nadgradite ali nadgradite (po potrebi).

Paketi za gostovanje spletnega mesta

 1. Kliknite Pridobite načrt
 2. Korak # 5 vas bo preusmeril na njihovo stran Izberi domeno. Kliknite »Registracija nove domene«, če še nimate imena domene. Če že imate ime domene in preprosto potrebujete spletno gostovanje, kliknite »Imam domeno.«
 3. Pomislite na ime domene in ga vnesite v prazno polje. Na primer, xyzcompany.
 4. Privzeto je razširitev (končni del naslova vašega spletnega mesta) nastavljena na .com. Pustite to pri tem, čeprav vidite, da imate druge možnosti.
 5. Kliknite Nadaljuj. Ta korak vas bo pripeljal do strani s čestitkami (za izbiro razpoložljivega imena domene).

Opombe:

 • Ime vaše domene je odvisno od vrste spletnega mesta – na primer v primeru podjetja ali osebnega bloga. Lahko se odločite, da boste uporabljali ime svojega podjetja za poslovno spletno mesto ali svoje ime za osebno spletno mesto.
 • Predlagamo, da poiščete .com (prva možnost), .net (druga možnost) ali .org (tretja možnost). To so najpogosteje uporabljene in jih veliko ljudi že smatra za ugledne (tukaj nas skrbi blagovna znamka in avtoriteta).
 • Pripravite več domenskih imen (možnosti), saj je izbira imena domene lahko precej težka. Igrajte se z več možnostmi in zagotovo boste našli popolno (na voljo) za vas.

Podatki o računu spletnega mesta

 1. Ko dokončate korak 9, se odpre stran za pregled in dokončanje. Izpolnite vse potrebne podatke, kot so:
 • Podatki o računu – Vaš e-poštni naslov in geslo.
 • Podatki o stranki – Vaša država, ime, priimek, naslov, telefonska številka itd.
 • Podatki o plačilu – številka vaše kreditne kartice, potek kartice itd.
 • Podatki o nakupu – Vaš načrt (StartUp, če ste upoštevali naš predlog). Prav tako morate v spustnem meniju Obdobje izbrati dolžino časa za vašo storitev gostovanja (npr. 12 mesecev).
 • Dodatne storitve – Preverite, ali je v potrditvenem polju Registracija domene kljukica. Predlagamo tudi, da dobite možnost zasebnosti domene (kliknite potrditveno polje), da bodo podatki o registraciji ostali zasebni (nihče ne bo vedel, kdo je lastnik vašega spletnega mesta – zaradi zaščite pred neželeno pošto).

Podatki o nakupu na spletnem mestu

 1. V koraku 10 vam bo prikazan skupni znesek, ki vas bo stal nakup / storitev. Prav tako boste morali potrditi (s potrditvijo potrditvenega polja), da ste prebrali njihove pogoje storitve.
 2. Kliknite gumb Plačaj zdaj, da dokončate postopek pridobivanja imena domene in storitve gostovanja od SiteGround.

Opomba: Po zaključku zgornjih korakov boste že imeli ime domene in spletno gostovanje. Čestitamo!

Siteground Plačajte zdaj

2. Nastavite spletno mesto

Namestitev orodij WordPress

Zdaj, ko imate ime domene in spletno gostovanje, je čas, da zgradite svoje spletno mesto z namestitvijo WordPress-a. Brez skrbi, obstaja možnost namestitve z enim klikom, s katero lahko hitro nastavite WordPress (spet niso potrebne veščine kodiranja). Izbirate lahko med dvema načinoma:

 • 1. način – z namestitvijo z enim klikom
 • 2. način – S pomočjo Softaculous namestitve

Spodaj vam bomo podrobno pokazali podrobnosti.

SiteGround cPanel

1. način – prek namestitve z enim klikom

 1. Prijavite se v svoj račun Siteground. Uporabite poverilnice za korak # 10 v prejšnjem razdelku (podatki o računu). Ne pozabite, da boste tu (vaš SiteGround račun) kupili domene (dodatne) in nadgradili ali znižali svoj načrt. Upoštevajte, da ne boste mogli dostopati do svojega spletnega mesta WordPress z enakimi podrobnostmi (o vaših poverilnicah za WordPress bomo govorili kasneje v tej objavi).
 2. Kliknite na svoje račune.
 3. Kliknite Upravljanje računov. Tu boste videli svoj račun domene in kombinacijo gostovanja.
 4. Kliknite gumb cPanel poleg vaše domene in gostovalnega paketa (oranžna barva).
 5. Kliknite Varno dostopa do cPanel.
 6. Kliknite Nadaljuj.
 7. Korak # 6 vas bo popeljal na stran z veliko stvarmi. Poiščite razdelek Orodja za WordPress in kliknite na WordPress.
 8. Korak # 7 vas bo popeljal na stran za namestitev WordPress-a. Kliknite zgornji levi gumb Namestitev. Prav tako imate možnost, da pod stranjo kliknete gumb Namestite zdaj (enaki so).
 9. Korak # 8 vas bo vodil do strani, kjer lahko prilagodite svoje nastavitve WordPress. Naredite naslednje:
 • V spustnem meniju protokola domene izberite to: http: // www.
 • Za možnost In Directory pustite prazno.

WordPress Namestitev z enim klikom

 1. Pomaknite se navzdol po trenutni strani, dokler ne vidite nastavitev spletnega mesta. Tukaj boste prilagodili ime in opis svojega spletnega mesta – za obiskovalce svojega spletnega mesta in za SEO namene (ti bodo prikazani pri iskanju). Tukaj je nekaj:
 • V imenu spletnega mesta piše “Moj blog” – spremenite ga v ime svojega spletnega mesta, na primer ime vaše domene (npr. XYZ Company).
 • V opisu spletnega mesta piše “Moj WordPress Blog” – spremenite ga v opis svojega spletnega mesta (npr. Spletna trgovina oblačil).
 • Spremenite uporabniško ime v eno izmed svojih možnosti. Ta poverilnica boste uporabili za dostop do svojega spletnega mesta WordPress.
 • Admin geslo spremenite v novo (mora biti močno in težko ugibati). To geslo boste uporabili z zgornjim uporabniškim imenom za dostop do zadnjega dela spletnega mesta.
 • Za možnost e-pošte lahko pustite takšno, kot je, in prejeta e-poštna sporočila, prejeta na vaš e-poštni račun za vaše spletno mesto. Prav tako se lahko odločite, da ga spremenite v trenutno e-pošto in prejemate svoja sporočila neposredno v omenjenem računu e-pošte.
 1. Kliknite Shrani.
 2. Korak # 11 vas bo preusmeril na stran s čestitkami (za dokončanje namestitve WordPress).

Opombe:

 • S svojim prejšnjim primerom bodo obiskovalci vaše strani šli sem (to je URL vašega spletnega mesta):

http://www.xyzcompany.com.

 • Če uporabljate isti primer, boste tukaj uredili spletno mesto (to je vaš skrbniški URL):

http://www.xyzcompany.com/wp-admin.

Opomba: to je zadnji del vašega spletnega mesta in tukaj se boste morali prijaviti, če želite objaviti nekaj novega ali poševiti z nastavitvami spletnega mesta.

 • Če se želite prijaviti na nadzorno ploščo skrbnika WordPress, uporabite svoj skrbniški URL in vnesite svoje uporabniško ime in geslo (glejte korak # 10). Po tem ste v!

2. način – S pomočjo Softaculous Namestitve

Čeprav zelo priporočamo uporabo 1. metode (namestitev WordPress z enim klikom), vam želimo pokazati svojo drugo možnost. Tokrat boste morali namestiti WordPress z uporabo Softaculous-a.

Tu je nekaj korakov za uporabo te metode:

 1. V prvi metodi naredite korake od 1 do # 6.
 2. V razdelku AutoInstallers poiščite ikono Softaculous in kliknite nanjo.
 3. Korak # 2 vas bo preusmeril na stran, kjer lahko izberete, katero programsko opremo želite namestiti. Poiščite WordPress in kliknite nanj.
 4. V prvi metodi naredite korake od 8 do # 11.

Opomba: korak 4 vas bo preusmeril na stran s čestitkami (za uspešno namestitev WordPress-a).

WordPress gumb za namestitev

3. Oblikujte svojo spletno stran

Oblikovanje vašega spletnega mesta je zelo odvisno od vaše teme (natančno izbrane teme). Posebna tema, ki jo izberete, bo delno določila vašo blagovno znamko.

Resnično bi morali vložiti veliko časa in truda v iskanje prave teme WordPress za svoje spletno mesto (če gradite poslovno spletno mesto, bi morali na primer poiskati poslovne teme). V tem razdelku pa ne bomo porabili toliko časa za izbiro teme (to je mišljeno le kot primer, ki mu morate slediti). Poleg tega lahko pozneje vedno spremenite temo – torej izberite le vse, kar vam je všeč.

Privzeto namestitev programa WordPress že vsebuje temo, ki je že pripravljena. Če želite, se lahko dogovorite za tisto. Kljub temu priporočamo, da izberete drugo temo WordPress (saj so običajno uporabljene privzete teme in želimo, da je spletno mesto edinstvenega videza, kajne?). Torej, pojdite naprej in izberite temo za svoje spletno mesto in ne pozabite na naslednje:

 • Na izbiro je več kot 1500 tem WordPress.
 • Veliko WordPress tem je brezplačnih.
 • Teme WordPress-a so zelo prilagodljive, tako da lahko resnično ustvarite spletno mesto edinstvenega videza.

Da bi vam dali idejo, bomo zdaj namestili temo. Sledite tem korakom:

 1. Prijavite se na svoje WordPress spletno mesto s svojim skrbniškim URL-jem (seveda uporabite svoje skrbniško uporabniško ime in geslo).
 2. Na nadzorni plošči WordPress pojdite na Videz (v meniju na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Teme.
 4. Kliknite Dodaj novo temo.
 5. Na strani Dodaj teme poiščite iskalno polje in vnesite ključne besede za želeno temo. V tem primeru bomo vnesli te ključne besede: modra, dva stolpca.
 6. Poglejte rezultate in izberite temo. Za ključne besede, ki smo jih uporabili, sta se prikazala dva rezultata – tema modrega planeta.
 7. Kliknite Namestitev.
 8. Po uspešni namestitvi kliknite na Aktiviraj.

Teme WordPressaOpombe:

 • Korak # 8 bo samodejno spremenil temo vašega spletnega mesta iz privzete v novo.
 • Teme lahko spreminjate, ne da bi izgubili prejšnjo vsebino.
 • Če najdete manjkajočo vsebino (ob spremembi teme), preprosto izberite drugo (dve temi morda ne bosta združljivi).

4. Dodajte vsebino na svoje spletno mesto

V tem koraku boste izvedeli o dodajanju strani na svoje spletno mesto, ustvarjanju menijev, dodajanju objav in urejanju objav.

Koraki za dodajanje osnovnih strani na vašo spletno stran

Če imate strani na svojem spletnem mestu, bo to bolj organizirano in privlačno za vaše občinstvo. Te strani predstavljajo tudi določene odseke in funkcije na vašem spletnem mestu. Če želite dodati strani, sledite tem korakom:

 1. Prijavite se v svoj skrbniški URL za WordPress.
 2. Na nadzorni plošči pojdite na Strani (nahaja se v meniju na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Dodaj novo.
 4. Korak # 3 vas bo usmeril na stran, ki je videti kot Microsoft Word. V polje Naslov napišite naslov strani (npr. Vizitka). V besedilno območje vnesite svoje sporočilo (v tem primeru nekaj o vašem spletnem mestu, podjetju ali podjetju).
 5. Kliknite Objavi.

Koraki za ustvarjanje menijev na vašem spletnem mestu

WordPress meniČe boste imeli menije za navigacijo, bodo obiskovalci vaše spletne strani olajšali iskanje, kar iščejo na vašem spletnem mestu. Tu so naslednji koraki:

 1. Pojdite na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Videz (na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Meniji.
 4. Kliknite Ustvari nov meni in mu poimenujte nekaj, kot sta primarni meni ali glavni meni. Upoštevajte, da nekatere teme že imajo privzete menije.
 5. V meni dodajte elemente s klikom na strani, ki ste jih že ustvarili (na levi strani). Lahko kliknete na strani O strani in na drugih straneh, ki ste jih morda že ustvarili do izdelave menijev. Upoštevajte, da lahko nove strani v svojem meniju preprosto dodate, ko postanejo na voljo.
 6. Ko so preverjene vse potrebne strani, kliknite Dodaj v meni.
 7. Kliknite Shrani.

Opombe:

 • Če želite preurediti elemente v svojem meniju, jih preprosto povlecite (spustite in spustite).
 • S klikom na zavihek Upravljanje lokacij izberite, kje želite prikazati svoje menije.

Koraki za dodajanje objav na vaše spletno mesto

Če želite dodati nov članek na svoje spletno mesto, sledite tem korakom:

 1. Odprite nadzorno ploščo WordPress.
 2. V meniju poiščite razdelek Objave (leva stranska vrstica).
 3. Kliknite Dodaj novo.
 4. Na strani urednika vnesite naslov in telo članka.
 5. S seznama Kategorije (desno) izberite kategorijo članka s klikom na potrditveno polje.
 6. Kliknite Objavi.

WordPress Dodaj novo objavo

Koraki za urejanje objav na vašem spletnem mestu

Včasih morate urediti objave za popravke in posodobitve. Če želite to narediti, sledite tem korakom:

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Objave (v meniju na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite na Vse objave.
 4. Na seznamu objav najdete objavo, ki jo želite urediti, in kliknite urejanje (najde se pod naslovom objave).

5. Dodajte vtičnike na svoje spletno mesto

WordPress Vtičniki Dodaj novo

Vtičniki so razširitve za WordPress, namenjene razširitvi lastnosti in funkcionalnosti teme. Če potrebujete določeno funkcijo, ki ni vgrajena v vašo trenutno / izbrano temo, lahko namesto tega uporabite vtičnik.

Resnica je, da vam bo dodajanje vtičnikov na vaše WordPress spletno mesto omogočilo, da kar najbolje izkoristite svojo temo. Pravzaprav ne poznamo nobenega uporabnika WordPressa, ki ne uporablja vtičnikov. Poleg tega, da so zelo koristni, je večina vtičnikov brezplačna (nekateri pridejo tudi z možnostjo darovanja).

Tu je nekaj korakov za namestitev vtičnika:

 1. Pojdite na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Vtičnike (v meniju na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Dodaj novo.
 4. Na strani Dodaj novo poiščite vtičnik tako, da vnesete njegovo ime (npr. Kontaktni obrazec 7). Ključne besede lahko vnesete tudi, če ne iščete določenega vtičnika (npr. Kontaktni obrazec).
 5. Ko so prikazani rezultati, kliknite na vtičnik.
 6. Kliknite Namestitev.
 7. Kliknite Aktiviraj.

Kako namestiti kontaktni obrazec 7

Kontaktni obrazec WP 7

V zgornjem primeru smo uporabili kontaktni obrazec (za iskanje vtičnika za kontaktni obrazec), saj je trenutno najbolj priljubljen kontaktni obrazec za WordPress. S tem vtičnikom (tako kot pri večini vtičnikov za kontaktne obrazce) vam bodo obiskovalci spletnega mesta lahko pošiljali e-poštna sporočila neposredno s svojega spletnega mesta (varno, učinkovito in hitro).

Da bi vam dali primer, kako namestiti vtičnik, vam bomo dali spodnja navodila za namestitev kontaktnega obrazca 7 spodaj.

 1. Prijavite se v svojo nadzorno ploščo WordPress Admin.
 2. Pojdite na vtičnike (najdete jih v meniju na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Dodaj novo.
 4. Na strani Dodaj novo poiščite iskalno polje in vnesite »Kontaktni obrazec 7.«
 5. Ko vidite vtičnik Contact Form 7, kliknite Namestite zdaj, da ga prenesete.
 6. Po uspešni namestitvi kliknite na Aktiviraj.
 7. Vrnite se na nadzorno ploščo in kliknite stik (zdaj je vključen v meni na levi stranski vrstici).
 8. Korak # 7 vas bo preusmeril na stran obrazcev za stike, kjer boste na seznamu elementov videli »Obrazec za stik 1« (če ga prvič uporabljate, mora biti le en). Kliknite bližnjico obrazca za stik, da jo kopirate v odložišče. Kratka koda je videti nekako takole: [kontaktni obrazec-7 id = “123” naslov = “Obrazec za stran s stiki”].
 9. Prilepite bližnjico na stran, objavo ali besedilni gradnik (če želite, da kontaktni obrazec postavite na stransko vrstico svojega spletnega mesta). V tem primeru pa ga bomo postavili na stran, da bomo ustvarili stran za stike.

Skoraj smo že tam. Izvedite te dodatne korake za dokončanje korakov za ustvarjanje kontaktne strani s kontaktnim obrazcem 7:

 1. Vrnite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Strani (v meniju na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Dodaj novo.
 4. V urejevalniku Dodaj novo stran vnesite naslov »Kontakt« ali »Pišite nam« v naslovno polje.
 5. V razdelek za telo strani prilepite kratko kodo obrazca za stik 7 (glejte korak 8 v prejšnjem razdelku).
 6. Kliknite Objavi.

Ustvarili ste svoje spletno mesto!

Sledite Vsem korakom, ki smo jih podrobneje opisali zgoraj, in imeli boste lastno delujoče spletno mesto. Spodaj je nekaj drugih pomembnih stvari, ki jih morate storiti po ustvarjanju spletnega mesta. Te stvari so potrebne za prilagoditev uspešnosti vašega spletnega mesta (da bo tudi uporabnikom prijazen in iskalnikom prijazen). Vključuje konfiguriranje nekaterih privzetih nastavitev na svojem mestu WordPress in namestitev vtičnikov glede na vaše posebne potrebe.

20 stvari, ki jih je treba storiti po izdelavi spletnega mesta

Ne pozabite, da je WordPress uporabniku prijazna platforma in z njo je zelo enostavno pokukati. Prav tako je zelo prilagodljiv z uporabo vtičnikov. Tu je še 20 stvari, ki jih morate storiti po končani namestitvi in ​​nastavitvi svojega spletnega mesta:

 1. Izbrišite svojo lutko / vzorčno vsebino WordPress
 2. Ponastavite geslo za WordPress
 3. Uredite ime in oznako spletnega mesta
 4. Uredite nastavitve datuma in časa na svojem spletnem mestu
 5. Nastavite jezikovne nastavitve na svojem spletnem mestu
 6. Ustvarite osnovne strani za svoje spletno mesto
 7. Določite strukturo stalnih povezav vašega spletnega mesta
 8. Posodobite svoj WordPress profil
 9. Uredite in prilagodite stransko vrstico svojega spletnega mesta
 10. Nastavite svojo domačo stran in vir spletnega dnevnika
 11. Ustvarite kategorije objav za svoje spletno mesto
 12. Konfigurirajte nastavitve komentarjev na svojem spletnem mestu
 13. Konfigurirajte možnost članstva na svojem spletnem mestu
 14. Na svoje spletno mesto dodajte druge uporabnike
 15. Posodobite različico svojega spletnega mesta WordPress
 16. Na svojem mestu WordPress dodajte seznam pingov
 17. Načrtujte varnostno kopijo za svoje spletno mesto
 18. Naložite logotip za favicon spletnega mesta
 19. Odstranite vse neuporabljene vtičnike na svojem mestu WordPress
 20. Očistite in organizirajte svojo WordPress nadzorno ploščo

V nadaljevanju vam bomo podrobno predstavili navodila, kako vse to storiti.

# 1 – Izbrišite svojo lutko / vzorčno vsebino WordPress

WP Vzorčni post

Ko prvič namestite WordPress na svoje spletno mesto, bo z vzorčno objavo z naslovom “Hello World.” Za telo bo rekel nekaj takega: “To je vaša prva objava.” Ni treba posebej poudarjati, da ne boste imeli nobene uporabe za to objavo, saj je zgolj vzorec za nove uporabnike. Če želite izbrisati to preskusno vsebino, sledite tem korakom:

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na strani.
 3. Kliknite na Vse strani.
 4. Poiščite naslov Hello World in kliknite smetnjak (najdeno je na dnu objave).

Opombe:

 • Ob objavi Hello World na vašem spletnem mestu bo vaše občinstvo pokazalo, da gre samo za novo spletno mesto (še ni pooblaščen).
 • Profesionalna spletna mesta ne hranijo navidezne vsebine Hello World – zato se ga čim prej znebite.

# 2 – Ponastavite geslo za WordPress

Upravljanje računov uporabnikov WordPress

Po namestitvi WordPress cPanel boste morali nemudoma spremeniti geslo, da bo vaše spletno mesto bolj varno. Tukaj je nekaj korakov za to:

 1. Pojdite na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Uporabnike (v meniju na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite svoj profil.
 4. Kliknite na Ustvari geslo.
 5. Kliknite Posodobi profil.

Opombe:

 • Zapišite novo geslo, saj boste to geslo uporabljali pri naslednjih prijavah.
 • Če ste že ustvarili novo geslo z upoštevanjem navodil, ki smo jih dali v enem od prejšnjih zgornjih razdelkov (2. korak – Nastavitev spletnega mesta 1. način z namestitvijo z enim klikom, korak # 10), lahko ta korak preskočite..

# 3 – Uredite ime in oznako spletnega mesta

Oznaka naslova spletnega mesta WordPress

Ime in oznako vašega spletnega mesta sta vidna na domači strani in na zavihku brskalnika – zato sta zelo pomembna za namene trženja. Tu so naslednji koraki za urejanje teh polj:

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Nastavitve (nahaja se na levi stranski vrstici na nadzorni plošči).
 3. Kliknite na Splošno.
 4. Korak # 3 vas bo preusmeril na stran Splošne nastavitve. Videli boste polje za naslov spletnega mesta (piše, da je spletno mesto WordPress) in oznako (piše, da tukaj gre vaša oznaka). Obe polji uredite tako, da kliknete znotraj polja in vnesete svoj naslov in vrstico.
 5. Kliknite Shrani spremembe.

Opombe:

 • Vaš naslov je lahko ime vašega podjetja, ime trgovine ali ime domene.
 • Vaša oznaka je lahko karkoli, kar opisuje vaše spletno mesto ali vsebino. To bi lahko bil vaš moto, izjava o misiji ali kaj podobnega.
 • Odločite se lahko tudi za prazno vrstico – to bo povzročilo čist videz brskalnika, ko ljudje dostopajo do vašega spletnega mesta.

# 4 – Uredite nastavitve datuma in časa na svojem spletnem mestu

Nastavitve datuma WP datuma

Z nastavitvami nastavitev datuma in časa lahko nadzorujete, kako se bodo elementi datuma in časa prikazali na vašem spletnem mestu. Spodaj so navedeni koraki za to.

 1. Pojdite na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Nastavitve (v meniju na levi stranski vrstici)
 3. Kliknite Splošno.
 4. Korak # 3 odpre stran Splošne nastavitve in tam lahko konfigurirate naslednje:
 • Časovni pas – npr. UTC + 0
 • Oblika datuma – npr. 24. marec 2019, 24. 3. 2019 itd.
 • Časovna oblika – npr. 00:30, 00:30 itd.
 • Teden se začne – Izberite iz spustnega menija (privzeto je določeno v ponedeljek).
 1. Kliknite Shrani spremembe

Opombe:

 • Nastavitve ure in datuma so še posebej pomembne za blogerje, ki redno objavljajo na svojih blogih.
 • Nastavitev ure in datuma na vašem spletnem mestu je prav tako pomembna, če načrtujete objave za prihodnjo objavo.

# 5 – Nastavite nastavitve jezika na svojem spletnem mestu

Na voljo imate možnost izbire jezika, ki ga želite uporabiti na svojem spletnem mestu. Če želite to narediti, sledite spodnjim korakom.

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Nastavitve (v meniju na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Splošno.
 4. Korak # 3 vas bo vodil do zavihka Splošne nastavitve. Pomaknite se navzdol, dokler ne najdete razdelka Jezik spletnega mesta.
 5. Kliknite spustni meni in izberite določen jezik – npr. Angleščina (Združene države).
 6. Kliknite Shrani spremembe.

# 6 – Ustvarite osnovne strani za svoje spletno mesto

WordPress Dodaj o strani

Preden začnete spletno mesto polniti z vsebino (objavami), morate najprej ustvariti osnovne strani. Pravzaprav je ustvarjanje strani idealno pred ustvarjanjem menijev (seveda lahko v svoj meni dodate tudi novo ustvarjene strani).

V enem od zgornjih razdelkov smo vam že pokazali, kako lahko ustvarite stran za stike. Poleg strani za stike pa morate ustvariti tudi stran O strani in druge strani, ki so pomembne za vaše spletno mesto. V tem razdelku vam bomo pokazali, kako ustvariti stran About (o isti strani lahko ustvarite druge strani). Spodaj so navedeni koraki.

 1. Pojdite na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Strani (najdete jih v meniju na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Dodaj novo.
 4. Korak # 3 vas bo preusmeril na stran Dodaj novo. V polje Naslov vnesite besedo »Vizitka«.
 5. Izpolnite telo urejevalnika vsebine s svojim sporočilom o vašem podjetju, spletnem dnevniku ali svoji izjavi o poslanstvu (zakaj ste ustvarili svoje spletno mesto).
 6. Kliknite Objavi.

Opomba: Zdaj, ko veste, kako ustvariti 2 strani (Kontakt in Vizitka), lahko med nadaljevanjem dodate še druge strani.

# 7 – Določite strukturo stalnih povezav vašega spletnega mesta

WP Permalink settings

WordPress ustvari URL-je za vsako vašo objavo – ti se imenujejo Permalinks. Permalinks WordPress privzeto ima strukturo, ki je videti nekako takole:

http://www.xyzcompany.com/?p=12

Kot vidite, ni preveč informativen (in tudi res ni tako privlačen). Uporabniki bi si med ogledovanjem stalnih povezav želeli vedeti, o kakšni objavi (ali strani) gre. Nekaj ​​takega bi bilo bolje:

http://www.xyzcompany.com/mens-clothes-for-sale

Spodaj je seznam korakov za dosego tega cilja.

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Nastavitve (na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite na Permalinks.
 4. Korak # 3 vam bo pokazal 6 možnosti za vašo nastavitev stalne povezave. Izberite možnost Objavi imena, saj bo na naslovu spletnega mesta prikazan naslov vašega članka.
 5. Kliknite Shrani spremembe.

Opombe:

 • Toplo priporočamo, da pred objavo prve objave konfigurirate trajne povezave na svojem spletnem mestu.
 • Po zgornjih postopkih bodo obiskovalci vaše strani vedeli, o kakšni objavi gre.
 • Uporaba ustreznih trajnih povezav vam bo pomagala izboljšati strategijo SEO, saj lahko ključne besede umestite na naslove objav.

# 8 – Posodobite svoj WordPress profil

Ko je vaše spletno mesto WordPress aktivno, preverite, ali je vaš uporabniški profil posodobljen. Sledite tem korakom:

 1. Pojdite na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Uporabnike (meni na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite na svoj profil.
 4. Korak # 3 vas bo pripeljal na stran s profilom. Vnesite vse potrebne podatke (zlasti tiste, ki so označeni kot zahtevane), na primer naslednje:
 • Ime
 • Priimek
 • Vzdevek (to je ime, ki bo kot avtor prikazano v vaših objavah)
 • Podatki za stik (npr. E-pošta)
 • Yahoo IM
 • Google+
 • Twitter
 • Facebook
 • O sebi – Biografski podatki (tu lahko postavite kratek, a privlačen življenjepis)

# 9 – Uredite in prilagodite stransko vrstico svojega spletnega mesta

WP widgeti stranske vrstice

Stranske vrstice na sprednjem delu vašega spletnega mesta so uporabne za obiskovalce vaše spletne strani, saj lahko dostopajo do potrebnih elementov na vašem spletnem mestu. Vendar pa ima preveč elementov tam lahko tudi zmedeno in kontraproduktivno. Če želite ohraniti čistost stranske vrstice (še posebej, ko ste končali postopek nastavitve na svojem novem mestu WordPress), naredite naslednje:

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Videz (meni na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Widgets.
 4. S stranskih vrstic odstranite gradnike tako, da jih povlečete in spustite v bazen pripomočkov na levi strani zaslona.
 5. Če potrebujete gradnike iz zbirke pripomočkov, jih preprosto povlecite na stranske vrstice svojega spletnega mesta.
 6. Spremembe, ki jih opravite na tem področju vašega nadomestnega programa WordPress, se samodejno shranijo.

Opombe:

 • Ker so spremembe shranjene v realnem času, lahko preverite, kako je videti na sprednjem delu, tako da ponovno naložite stran.
 • Priporočamo, da odstranite elemente, ki niso najbolj uporabni za vas in obiskovalce vaše spletne strani (npr. Meta, Arhivi itd.).
 • S pripomočkom Text Text lahko prikažete elemente, ki uporabljajo HTML kode (npr. Oglase). Enostavno prilepite kodo v pripomoček in ta bo pravilno prikazana na sprednjem delu vašega spletnega mesta.

# 10 – Nastavite domačo stran in vir spletnega dnevnika

Nastavitve branja WP

Privzeto bo na vaši domači strani WordPress prikazane najnovejše objave. Vendar pa se lahko odločite, da boste eno od svojih strani prikazali kot domačo stran. Tu so naslednji koraki:

 1. Pojdite na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Nastavitve (na levem meniju stranske vrstice).
 3. Kliknite na branje.
 4. Korak # 3 bo prišel do strani z nastavitvami branja. Videli boste te možnosti:
 • Vaše najnovejše objave
 • Statična stran

Privzeto je nastavitev nastavljena na “vaše najnovejše objave”. Če želite to spremeniti, kliknite poleg možnosti “statična stran”.

 1. Na isti strani boste videli možnost izbire domače strani s puščico. Kliknite puščico in izberite določeno stran, ki jo želite uporabiti kot domačo stran svojega spletnega mesta.
 2. Zdaj se na isti strani pomaknite navzdol in poiščite območje, kjer lahko konfigurirate število objav, ki jih želite prikazati na svojih straneh in v RSS-u. Privzeto boste videli naslednje:
 • Strani bloga prikazujejo največ – 10 objav
 • Viri za združevanje prikazujejo najnovejše – 10 elementov

Številke lahko spremenite s klikom na polje in urejanjem številk. Priporočamo pa, da za to nastavitev zadržite privzete nastavitve (10 je dobra številka, če želite neokusen videz).

 1. Na isti strani se pomaknite navzdol in poiščite območje, na katerem lahko določite dolžino članka v viru spletnega mesta. Na voljo imate dve možnosti:
 • Celotno besedilo – članek bo prikazan v celoti.
 • Povzetek – ta možnost bo prikazala samo odlomek članka.

Opomba: Priporočamo uporabo možnosti Povzetek, saj bo to prineslo bolj urejen in čistejši videz. Odlomek bo imel gumb »Preberi več« za bralce, ki si želijo ogledati celotno stvar.

# 11 – Ustvarite kategorije objav za svoje spletno mesto

Kategorije WordPressa

Zagotovo že poznate vrsto vsebine, ki jo boste objavili na svojem spletnem mestu, še preden ste jo ustvarili. Ideje za kategorije lahko dobite iz svojih možnih tem za svojo nišo. Sestavite seznam kategorij in ustvarite seznam kategorij, tako da sledite tem korakom:

 1. Pojdite na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdi na Objave (meni na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Kategorije.
 4. Korak # 3 vas bo pripeljal na stran Dodaj novo kategorijo. V polje Ime vnesite kategorijo.
 5. Kliknite Dodaj novo kategorijo
 6. Ponovite koraka # 4 in # 5 za vsako kategorijo.

Opombe:

 • Uporaba funkcije Kategorije bo pomagala organizirati vaše spletno mesto.
 • Obiskovalci vaše spletne strani bodo lažje krmarili po vašem spletnem mestu, če imate kategorije za svoje teme.
 • WordPress ima privzeto kategorijo z imenom Nekategorizirani. Vse objave, ki niso kategorizirane, bodo samodejno spadale pod to kategorijo.
 • Članek lahko kategorizirate, ko ga objavite, tako da pred objavo izberete s seznama kategorij v urejevalniku vsebine.

# 12 – Konfigurirajte nastavitve komentarjev na svojem spletnem mestu

Nastavitve razprave WordPress

Lahko izberete in onemogočite komentarje na svoje stare in nove objave. Tu so naslednji koraki za konfiguracijo nastavitev komentarjev na spletnem mestu:

 1. Pojdite na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Nastavitve (nahaja se na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite na razpravo.
 4. Na strani za razpravo boste videli tri privzete nastavitve – in jih lahko ohranite vse, kot so. Vendar upoštevajte tretjo nastavitev, ki pravi: Dovoli ljudem, da objavljajo komentarje na nove članke. To pomeni, da lahko kdo komentira vaše nove članke. Naj bo to preverjeno, če to želite. Upoštevajte tudi, da je to možnost mogoče prilagoditi (preglasiti) za vsak članek.
 5. Na isti strani se pomaknite navzdol, da nastavite nastavitve za druge možnosti komentiranja. Konfigurirajte nastavitev na to: Samodejno zaprejte komentarje na članke, starejše od – 14 dni. Za to možnost priporočamo od 14 do 30 dni. Lahko pa ga preprosto počistite, če želite dovoliti komentiranje starih objav.
 1. Tik pod nastavitvijo v koraku # 5 boste našli to možnost: Omogoči navojene (ugnezdene) komentarje. Priporočamo, da preverite možnost za omogočanje navoženih komentarjev, saj boste tako uporabniki lahko spremljali svoje razprave o določenih komentarjih.

# 13 – Konfigurirajte možnost članstva na svojem spletnem mestu

Če imate spletno mesto za članstvo, je pomembno, da konfigurirate možnosti članstva. Sledite spodnjim korakom.

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Nastavitve (najdete jih v meniju na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite na Splošno.
 4. Korak # 3 odpre stran Splošne nastavitve. Videli boste nekaj takega:

Članstvo: _ Vsak se lahko prijavi.

 1. Prepričajte se, da potrditveno polje poleg možnosti Kdor koli se lahko registrira ni potrjeno.

Opomba: Če potrdite polje, bo to omogočilo vsakemu, da se registrira na vašem spletnem mestu. Da, kdor koli – vključno z neželeno pošto.

# 14 – Dodajte druge uporabnike na svoje spletno mesto

WordPress Dodaj novega uporabnika

Če imate spletno mesto ali blog z veliko avtorji, bi bilo dobro uporabiti funkcijo WordPress za dodajanje drugih uporabnikov na vaše spletno mesto. Tako lahko vsakemu uporabniku dodelite drugačno vlogo in lahko se prijavi sam, da opravi svoje posebne naloge. Tu so naslednji koraki:

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Uporabnike
 3. Kliknite Dodaj novo.
 4. Korak # 3 vas bo pripeljal na stran Dodaj novega uporabnika. Tam vnesite potrebne podrobnosti (zlasti zahtevane), na primer naslednje:
 • Uporabniško ime – obvezno
 • E-pošta – obvezna
 • Ime
 • Priimek
 • Spletna stran
 • Geslo – obvezno
 1. Kliknite Pošlji obvestilo uporabnika – to bo omogočilo sistemu, da novim uporabnikom pošlje gesla (po e-pošti).
 2. Kliknite Dodaj novega uporabnika

Opombe:

 • Novi uporabniki lahko posodobijo svoj profil.
 • Novi uporabniki lahko enkrat v notranjosti spremenijo gesla.

# 15 – Posodobite različico svojega spletnega mesta WordPress

Posodobite različico WordPress-a

Običajno namestitveni program WordPress z enim klikom prenaša starejše različice aplikacije. Priporočljivo je imeti najnovejšo različico WordPress-a ves čas – zato posodobite različico WordPress-a svojega spletnega mesta tako, da sledite spodnjim korakom.

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Če vidite obvestilo o posodobitvi, to pomeni, da uporabljate starejšo različico WordPress-a. V tem primeru boste videli nekaj takega: na voljo je WordPress 5.x.x. Prosimo, posodobite zdaj.
 1. Kliknite na sporočilo “prosim posodobite zdaj” in sistem bo samodejno posodobil vašo različico WordPress-a.

Opombe:

 • Če obstaja posodobljena različica WordPress-a, boste videli obvestilo o posodobitvi.
 • Če na nadzorni plošči opazite obvestilo o posodobitvi različice WordPress, se prepričajte, da takoj kliknete povezavo za posodobitev.
 • S posodobljeno različico bo vaše spletno mesto bolj varno.

# 16 – Dodajte seznam pingov na svojem mestu WordPress

Za namene SEO je zelo pomembno imeti seznam pingov. WordPress ima na seznamu pingov samo en privzeti element, vendar jih lahko dejansko imate veliko. Torej, če želite dodati na ping seznam vašega spletnega mesta WordPress, samo sledite tem korakom:

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Nastavitve (v meniju na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Pisanje.
 4. Korak # 3 se odpre do strani za nastavitve pisanja. Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite razdelka Posodobitvene storitve.
 5. V to polje dodajte seznam ping storitev.
 6. Kliknite Shrani spremembe.

Opombe:

 • Zgornje nastavitve bodo WordPressu omogočile pošiljanje obvestil pingovim storitvam ob vsaki objavi nove objave.
 • V Googlu lahko poiščete najnovejši seznam ping storitev.

# 17 – Načrtujte varnostno kopijo za svoje spletno mesto

Varnostno kopiranje WP

Pomembno je načrtovati varnostne kopije za vaše spletno mesto, da boste lahko v primeru zrušitve in drugih nepričakovanih težav prišli do datotek. Ni treba posebej poudarjati, da morate za to namestiti vtičnik. Spodaj so koraki, kako to storiti.

 1. Pojdite na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na vtičnike (najdemo jih v meniju na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Dodaj novo.
 4. Korak # 3 odpre stran za razdelek Vtičniki.
 5. V iskalno polje vnesite ključne besede, kot je „varnostno kopiranje besedila“.
 6. Izberite enega od rezultatov (izberite tistega z dobrimi ocenami in visokimi ocenami).
 7. Kliknite Namestitev.
 8. Ko je vtičnik nameščen, kliknite Aktiviraj.

Opomba: Obstaja veliko brezplačnih rezervnih vtičnikov za WordPress – zagotovo boste našli enega, ki bo deloval za vas.

# 18 – Naložite logotip za spletno mesto Favicon

Majhna slika, ki jo vidite na levi strani naslova spletnega mesta (ko jo odprete na zavihku brskalnika), se imenuje Favicon. Uporablja se predvsem za namene blagovne znamke. Če želite naložiti favicon na svoje spletno mesto, sledite tem korakom:

 1. Pojdite na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na videz (poiščite ga na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Prilagodi. Tako boste prišli na stran z veliko možnostmi. Zaenkrat se bomo osredotočili na prenos Favicon-a.
 4. Kliknite identiteto spletnega mesta.
 5. Kliknite ikono spletnega mesta.
 6. Kliknite na polje, da izberete sliko, ki jo želite naložiti iz računalnika. Na desni strani iskalnega polja si boste lahko ogledali, kako je videti.
 7. Slika se samodejno shrani, ko jo uspešno naložimo. Nato boste imeli dve pripravljeni možnosti:
 • Odstrani
 • Spremeni sliko

Opombe:

 • Brez favicon-a bo na zavihku vašega spletnega mesta preprosto prikazan naslov vašega spletnega mesta. V nekaterih primerih je logotip ponudnika spletnega gostovanja prikazan kot favicon.
 • Priporočamo, da favicon ne uporabljate samo z namenom trženja, ampak tudi iz estetskih razlogov (zavihek brskalnika bo videti brez dolgočasnih).
 • Lahko se poigrate s sliko favicon (velikost, barva, dizajn), dokler ne najdete najboljšega videza za svoje spletno mesto.

# 19 – Odstranite vse neuporabljene vtičnike na svojem mestu WordPress

WP Nameščeni vtičniki

Paketi WordPress prihajajo z vnaprej nameščenimi vtičniki, ki se vam morda sploh ne bodo zdeli koristni. Če jih želite odstraniti, sledite spodnjim korakom.

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Pojdite na Vtičnike (videli jih boste na levi stranski vrstici).
 3. Kliknite Instalirani vtičniki.
 4. Kliknite Deaktiviraj na vseh aktivnih vtičnikih, ki jih želite izbrisati. Možnost brisanja se prikaže samo na deaktiviranih vtičnikih.
 5. Izbrišite vse deaktivirane vtičnike, ki jih želite odstraniti s svojega spletnega mesta.
 6. WordPress vas bo prosil, da potrdite svoje dejanje – samo potrdite s klikom da in s tem boste samodejno odstranili vtičnik s svojega seznama nameščenih vtičnikov (in vašega sistema).

Opombe:

 • Imate možnost obdržati nameščene vtičnike, tudi če jih ne uporabljate. V tem primeru jih preprosto izključite.
 • Če odstranite nekoristne vtičnike (zlasti tiste, za katere ste prepričani, da jih nikakor ne boste uporabljali) bo vaš WordPress zadnji del urejen (vsaj v razdelku Vtičniki).

# 20 – Očistite in uredite nadzorno ploščo WordPress

Možnosti zaslona WP nadzorne plošče

Namestitve WordPressa iz cPanela ponavadi pridejo v kompletu s pripomočki in vtičniki, ki vam niso najbolj uporabni – zato lahko samo nadgradijo nadzorno ploščo. Če želite očistiti nadzorno ploščo WordPress, sledite tem korakom:

 1. Pojdite na nadzorno ploščo.
 2. Poiščite spustno puščico možnosti zaslona (nahaja se v zgornjem desnem kotu nadzorne plošče, blizu slike vašega profila skrbnika). Kliknite puščico na spustnem meniju.
 3. Korak # 2 vam bo razkril vse pripomočke, ki so trenutno privzeto preverjeni. Počistite vse pripomočke, ki jih ne potrebujete.

Opombe:

 • Ko sledite zgornjim korakom, na nadzorni plošči ne boste več videli vseh nepotrebnih (nepreverjenih) pripomočkov.
 • Če v meniju z možnostmi zaslona ne počistite nekaterih gradnikov, jih boste videli vsakič, ko se prijavite na nadzorno ploščo WordPress.
 • Priporočamo, da odstranite pripomoček dobrodošlice.
 • Razmislite o odstranitvi pripomočka Activity.
 • Razmislite o odstranitvi pripomočka WordPress News.

Čestitamo vam za novo spletno mesto!

Stran WordPress

Kot lahko vidite, je ustvarjanje spletnega mesta brez poznavanja kodiranja resnično mogoče. Seveda, gre za veliko korakov – vendar se jih lahko navadiš, ko delaš na svojem spletnem mestu (ali morda ustvarjaš nove v prihodnosti).

Upoštevajte ta navodila za korake kot referenco in prepričani smo, da lahko v svoji niši ustvarite resnično lepo in funkcionalno spletno mesto. Vso srečo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author