Kako se izogniti odstranjevanju ponudnika spletnega gostovanja

Izbira gostovalne rešitve je v najboljših časih težavna, zmede in oteževanje pa v najslabšem.

Obstaja veliko vrst storitev, različne sheme oblikovanja cen, veliko odločitev, veliko dejavnikov. Da bi se stvari poslabšale, obstaja nekaj vprašanj, o katerih morda niti ne veste!

V tem članku vam bomo poskusili predstaviti nekatere bolj tanke točke izbire gostitelja in se prepričajte, da niste iztrgani..

Ne glede na to, ali iščete gostitelja spletnega dnevnika ali spletnega mesta o WordPressu, vam bo teh 8 točk kasneje pomagalo preprečiti težave.

# 1 Uporabite znane in ugledne gostitelje

Najboljši gostitelji na hostingfacts.comNajboljši gostitelji na hostingfacts.com

To bi moralo iti pred čim drugim. Na spoštljivih mestih so tudi pasti, in čeprav imajo nekaj grdih trikov v rokavu, njihov cilj ni, da bi vas odtrgali naravnost. Lahko se igrajo z zvijačo s pristojbinami za obnovo ali servisnimi strukturami, vendar na koncu dneva dejansko želijo, da vam nudijo dobro storitev.

Neznana podjetja, zlasti lokalna mala podjetja, bodo morda hitro iskala dober znesek in bodo igrala lepo predprodajo in pozabila na vas, ko bodo dobili vaš denar. To ni vedno tako, ampak je treba vedeti nekaj.

Na srečo smo za vas opravili vse raziskave. Pojdite naprej in preverite to stran z ocenami spletnega gostovanja. Večino ponudnikov gostovanja smo razvrstili po hitrosti, podaljšku & pomoč strankam.

Nekoliko težje je ugotoviti, ali je lokalni gostitelj vreden vašega časa. Poskusite poiskati nekaj strank in jih vprašati, kako se počutijo glede storitve. Vedno se splača najti manjše stranke. Gostitelji vedno posvečajo posebno pozornost svojim velikim strankam, tako da bodo seveda imeli dobro storitev. Če vse drugo odpove, preizkusite njihovo storitev mesec dni in poglejte, kaj je s seboj.

# 2 Upoštevajte cene in pristojbine za podaljšanje

Zvišanje cen za obnovo v klepetu v živoSplošne cene so se zvišale. Res?

Včasih so cene lahko vsaj neintuitivne. Nekatera podjetja vam dajo znižanje cen, ki se zdi končna cena. Poskrbijo, da z majhno vrsto označijo, da ta cena velja le do datuma obnovitve.

Če plačate vnaprej za en mesec, znižanje prejmete samo za en mesec. Če plačujete 3 leta, velja 3 leta. Po datumu obnove vam zaračunamo celotno ceno.

# 3 Ni takega, kot je “NEVELJAVLJEN”

Govoriti, da imate kar koli neomejenega, je najmanj napaka. Najprej ne morete imeti neomejene pasovne širine ali shranjevanja, ker to pomeni, da bi vam družba omogočila – in bila sposobna – shraniti sto trilijonov teraflopov in vse to prepeljati na Mars. In to še vedno ni neomejeno.

Kar v resnici tukaj pomeni, je, da vam zagotavljajo toliko pasovne širine in prostora za shranjevanje, ki ga lahko uporablja vaša strojna oprema. Izraz ni določen, kar preprosto pomeni, da ne bodo merili vaše uporabe ali jo umetno omejili.

To ne pomeni, da lahko vse podatke, ki jih želite, pošljete po internetu. Če imate namenski strežnik z 10Mbps vrati, lahko prenašate 10 megabajtov na sekundo. Zdi se, da je veliko, vendar je še vedno omejeno. Mesečno to pomeni približno 24TB. Če vaše podjetje deli visokokakovostni 4k video, bo morda kmalu zmanjkalo. Če pride do velikih prometnih pritiskov, ki porabijo več kot 10 megabajtov na sekundo, lahko pride do velikih ozkih grl.

To je univerzalna resnica, okoli nje ni poti. Če imate namenski strežnik, ga boste morali razširiti, kar vas bo stalo denarja. Če imate načrt v oblaku, verjetno plačujete GB ali TB, medtem ko vi stori imeti neomejen načrt v ohlapnem smislu dela, boste zanj primerno plačali.

# 4 Pazite na tako imenovane pristojbine za »nastavitev«

pristojbine za namestitev spletnega gostitelja15 $ za “postavitev”? Kaj pravzaprav postavljajo??

Še pomembneje je, bodite pozorni na neprimerne pristojbine za nastavitev. Če dobite namenski strežnik, je razumljivo, če obstajajo povezani stroški nastavitve. Nekdo lahko dejansko fizično vstopi in doda komponente strojne opreme, ki ste jih naročili, če uporabljate upravljano storitev, bo moral nastaviti programsko opremo in opravljati različna druga opravila.

Če uporabljate katero koli drugo vrsto storitve, pristojbina za nastavitev ni res upravičena, razen če od podjetja zahtevate, da preseli vaše spletno mesto.

# 5 Registracija domene ni v vašem imenu

To je nekaj, za kar so krivi številni gostitelji. Zelo je priročno prijeti ime domene prek svojega gostitelja, saj je vse avtomatizirano. Vtipkate ime domene, plačate nekaj denarja in dvignete, imate domeno.

Vendar je ime domene v vseh primerih, ki smo jih videli, zakonito v lasti gostitelja in ne vi. To se podleže vsem vrstam vprašanj. Predstavljajte si, da imate podjetje, ki deluje odlično z odlično trgovino eCommerce in tehnično nimate spletnega mesta.

V praksi to ne povzroča toliko težav, kot bi si mislili. Kolikor vemo, gostitelji večinoma to počnejo, ker je obema stranema lažje, poleg tega pa lažje zapreta račune, ki kršijo zakon s krajo vsebine ali vročanjem nezakonite vsebine.

Kljub temu verjamemo, da je najvarnejša in najbolj profesionalna možnost, da uporabite registrarja in registrirate domeno v svojem imenu. Preprosto je, da domene usmerite na gostitelja in na ta način imate vse o svojem podjetju in spletnem mestu!

# 6 Zagotovite, da lahko vrnete svoj denar (če je potreben)

Denar nazaj 30 dniPonavadi ne zahtevamo mojega denarja nazaj, vendar je izbira gostitelja lahko precej težavna in možnost, da eno od njih preizkusim nekaj dni, potem pa rečem ne, hvala, je v veliko pomoč. Govorili smo z uglednim lastnikom gostitelja, ki nam je zagotovil, da imajo garancijo za vračilo denarja, medtem ko v skladu s svojimi pogoji storitve ne.

Ne dvomimo, da imajo dobre namene in delujejo v dobri veri, vendar nasprotujoči se dokazi niso nekaj, kar bi radi videli, ko govorimo o načrtu v višini 350 USD.

Nekateri gostitelji vam bodo morda dali mesec ali nekaj dni brezplačnega, če lepo vprašate, se pogovorite s podporo strankam, da vas bodo lahko usmerili v pravo smer. Če bi bili na vašem mestu, bi izbrali spletni strežnik, ki ima zajamčeno najmanj 30-dnevno vračilo denarja. Oglejte si seznam najboljših ponudnikov gostovanja, ki ponujajo 30+ dni denarja.

# 7 Zagotovite, da boste dobili tisto, za kar ste plačali

To vprašanje smo zasledili pri iskanju upravljanega gostovanja WordPressa. Ta vrsta gostovanja vam bo verjetno omogočila le namestitev WordPress mest, vendar je celotna predpostavka, da je vse, od strojne opreme do strežnika predpomnilnika, optimizirano za WordPress.

Nekateri gostitelji ponujajo namensko gostovanje v programu WordPress / Joomla, toda to v resnici je samo ponovno pakiranje njihovih skupnih storitev z “spletno stranjo”, ki jo ustrezno nadomesti z besedo WordPress ali Joomla..

Mrtva podelitev je cena (izogibajte se poceni ponudnikom gostovanja). Najcenejše pravilno upravljano gostovanje v WordPressu se začne od 28 do 30 USD. To so lahko še vedno skupna okolja, vendar so usmerjena v WP.

# 8 Zaščita gostitelja DDOS verjetno ni popolna

Nekateri gostitelji se ponašajo z neko stopnjo zaščite DDOS. Čeprav je to samo po sebi morda res, menimo, da gostitelj ne bo mogel zaščititi vas, še posebej, če imate račun na ravni od 29 do 300 USD. Obstaja le en način zaščite pred napadom DDOS: a ogromno omrežje in mislimo ogromno!

Za njegovo odvzemanje so potrebna znatna sredstva, zato je varstvo spletnega mesta, vrednega 29 dolarjev, mesečno. Če menite, da je DDOS resna grožnja za vas, morate investirati v nekaj Cloudfare, ki ima večje možnosti, da vas zaščiti.

Zaključek

Ko izberete gostitelja, lahko storite tri stvari: se prepričajte, da grete z uglednim, uporabljajte zdrav razum in opravite svoje raziskave. Prva bo šla daleč do zagotavljanja stabilnega mesta. Zdrav razum je koristen, če se srečujete z izrazi, kot so neomejena sredstva ali neumni izrazi, ki vas samo zaslepijo pri izbiri gostitelja.

Raziskave so koristne za prepoznavanje lastnih potreb in ugotavljanje, kaj počnejo storitve. Znanje je vedno vaša najboljša obramba pred tem, da bi vas odtrgali!

Če boste potrebovali nadaljnje branje, je tukaj sestavljena infografija: 10 stvari, zaradi katerih je spletno gostovanje dobro

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author