Kako kupiti ime domene – Enostaven vodnik (2020)

Čestitamo vam za ustanovitev novega spletnega podjetja! ������

Začetek novega podjetja je lahko vznemirljiv (in zastrašujoč), vendar se morate lotiti nekaj stvari, preden se zabava začne…

V prvi vrsti bo vaše novo spletno podjetje potrebovalo dobro domena.

Težko je preceniti pomen imena domene … dobesedno lahko ustavi ali prekine vaše podjetje (kot je težko ugotovil en zagon s sedežem v Torontu).

Ime domene vašega spletnega mesta je pomembno tudi za vaše občinstvo in iskalnike. Zato je ključnega pomena, da izberete ime domene, ki odraža vašo blagovno znamko, je nepozabno in bo trajalo približno leta.

Če se sprašujete, kako hitro in cenovno kupiti ime domene, ste na pravem mestu. To je preprost, neboleč in preprost postopek, če poznate najboljše registratorje domen, ki jih lahko izbirate in kako jih uporabljati.

Ste pripravljeni pridobiti novo ime domene? Super, potem začnimo.

�� PRIDOBITE: Pred nakupom domene…

1. Naredite svoje raziskave (DYOR)

Preden začnete iskati ime domene, vedno naredite nekaj domače naloge vnaprej.

Z “domačo nalogo” mislimo, da morate imeti poglobljeno predstavo o tem, kaj dejansko želijo vaši bralci – in / ali stranke. Tudi vi bi morali preuči svojo nišo razumeti priljubljene ključne besede in iskalne izraze, ki jih uporablja vaša ciljna publika.

Oglejte si spletna mesta podobnih podjetij in preverite imena domen vaših konkurentov. Brskajte, če želite izvedeti, kdaj je bilo določeno ime domene nazadnje prodajano in kdo so ali so ponudniki spletnih gostovanj. Najboljši kanadski spletni gostitelji in registrarji dobro ravnajo s svojimi strankami (in domenami njihovih strank) in se izogibajo “senčnim” praksam, ki so pogoste med nizkokakovostnimi spletnimi gostitelji v nekaterih državah.

2. Domene, ki jih je enostavno vnesti in si zapomniti

Naj bo preprosto in enostavno. Vedno ne pozabite izbrati imena domene, ki ga lahko publika zlahka črkuje. Ne sledite pridom in trendom dneva in izberite preprosto ime domene.

Najbolje je, da se izognete neparnim črkovanjem in drugim znakom. Črki, ki zmedejo občinstvo, jih lahko prikažejo na napačne strani in morda celo izgubite stranke. Kratko ime, ki govori o vašem poslu in ga je enostavno razširjati ustno, je res najbolj primerno.

3. Pojdi z .com

Ali veš ogromnih 48% imen domen ima razširitev .com?

Da, še vedno je najboljša razširitev, ki jo lahko ima vaše ime domene v letu 2020 in pozneje. Ne le, da si ga je najlažje zapomniti, ampak ga vsi poznajo.

V primeru, da je .com razširitev sprejeta, lahko greste z drugimi priljubljenimi TLD-ji, kot so “.net”, “.org” itd. Sami napišite nekatere razširitve. (Priporočamo pa, da se izogibate čudnim priponam, kot je .pizza.)

4. Pazite na skrite pristojbine

Cena igra ogromno vlogo pri odločitvi za nakup imena domene. Trg je poln registratorjev domen, ki vas bodo poskušali zvabiti v nakup pri njih. Ključno pa je, da bodite pozorni in se ne smete zavajati, da bi kupili cenovno poceni, vendar imajo na voljo številne skrite pristojbine in drage prodajne cene (gledam vas, GoDaddy).

Nekateri registrarji vam lahko prodajo ime domene po ugodni ceni v imenu promocijskih ponudb. Vendar pa bo veliko stroškov na račun pristojbin za obnovo, pogodbenih pristojbin, dragih položnic in še več. Preden sprejmete odločitev, dobro opravite raziskavo.

5. Iščite preglednost

Vedno ne pozabite sodelovati z registratorji, ki ohranjajo optimalno raven preglednosti svojega poslovanja. Vnaprej morate poznati vse cene, storitve in druge pomembne podrobnosti.

Na primer, morate vedeti za stroške obnavljanja, pristojbine za prenos in znesek odpovedi. Če kateri koli registrar noče deliti tako pomembnih vidikov, o njem nekaj ni v redu. Najbolje je, da z njim ne sklenete nobenega posla.

6. Izberite blagovno znamko

Blagovna znamka je eden najpomembnejših parametrov za uspeh katerega koli poslovnega podviga. Če ima vaše ime domene, ki ga je mogoče označiti, je edinstvena identifikacija. Kaj je to? In zakaj se zahteva?

Tržno ime domene nima posebnega pomena. Je edinstven in ga je mogoče enostavno izgovoriti in zapomniti. Google na primer ni beseda in nima pomena, vendar je tako znan in enostaven za zapomnitev. Če niste prepričani, kako izbrati znamko domenskega imena, si oglejte katerega koli od teh generatorjev domenskih imen – odlično vam bodo pomagali izbrati ime za svoje spletno mesto (in tudi zabavno za uporabo).

7. Prepričajte se, da ime ni zaščiteno z blagovno znamko in uporabljeno

Nihče od nas ne želi končati v pravni spori na samem začetku poslovanja. Medtem ko izbirate ime domene, se prepričajte, da ni zaščiteno z blagovno znamko. Prav tako morate preveriti spletna mesta družbenih medijev, da preverite, ali je že izbrano ime.

Uporaba istega imena v domeni in družbenih omrežjih je idealna stvar. Občinstvu boste pomagali, da se seznani z imenom in vas poišče po spletu.

8. Varujte svojo zasebnost

Zasebnost je največja skrb pri nakupu domenskega imena. Medtem ko kupujete ime domene, poiščite registratorje, ki vam nudijo zaščito brezplačno ali po minimalni ceni. Ker so imena domen javna evidenca v imeni WHOIS in RDAP, je najbolje, da vaše osebne podatke ohranite zasebne.

Odločite se, da boste lastništvo in kontaktne podatke ohranili zasebne. Bodite pozorni in ne sodite v pasti registratorjem, ki zaračunavajo zneske premij za zaščito vaše zasebnosti. Za zaščito zasebnosti ne iščite več kot Namecheap; ponujajo brezplačno WHOIS zaščito zasebnosti. Zahvaljujoč podjetju Namecheap, da so “državljani vzorcev” v registrski industriji, ko gre za zaščito podatkov svojih strank.

9. Mislite dolgoročno

Vsaka odločitev, sprejeta za vaše podjetje, naj bo majhna ali velika, mora biti dolgoročno perspektivna. Podobno je vaše ime domene vaša naložba in to bi moralo biti dolgoročno stvar.

Ne pojdite z imenom, ki ga bo treba v bližnji prihodnosti spremeniti ali izrezati. Namesto tega izberite ime, ki lahko predstavlja vaše podjetje in blagovno znamko za prihodnja leta. Upoštevajte svojo nišo in izberite ime, ki bo opredelilo vaše poslovne storitve, tudi če se odločite za širitev v bližnji prihodnosti.

Pomen imena domene:

  • Zgradi vašo blagovno znamko – Imena domen pomagajo povečati ozaveščenost o vašem podjetju in blagovni znamki. Popolno ime domene občinstvu olajša spoznavanje vaših storitev. Moč besednih ust bo pripomogla k širjenju zavesti o vaši blagovni znamki med množicami.
  • Ime domene doda vašemu podjetju verodostojnost – Ime domene pušča dober vtis na občinstvo. Ime domene bo vzbudilo zaupanje vaše ciljne publike v vaše podjetje in storitve. Vaše podjetje se bo zdelo bolj profesionalno in zaupanja vredno. Če niste pripravljeni porabiti tega dodatnega denarja za registracijo domenskega imena, zakaj bi občinstvo zaupalo vašim izdelkom in storitvam?
  • Privablja posel – Izbira domenskega imena, ki ustreza naravi vašega podjetja, lahko pritegne veliko podjetij v spletu. Na primer, če se ukvarjate z lepotnimi izdelki, bo ime domene, kot je lookbeautiful.com, takoj pritegnilo pozornost tistih, ki iščejo lepotne izdelke.
  • Vzpostavite svoje podjetje kot tehnično dobro – V dobi digitalne revolucije bo ime domene vaše podjetje uveljavilo kot podjetje, ki razmišlja naprej. Zgradila bo vaš ugled kot tehnološko varna blagovna znamka. Ljudje zaupajo podjetjem, ki imajo spletno prisotnost več kot tistim brez spletne prisotnosti.
  • Uvrstitev v iskalnikih – Dobro razvito spletno mesto s kakovostno vsebino in dobrim domenskim imenom bo povečalo uvrstitev v iskalnikih. Ime vaše domene bo bolj prepoznavno na iskalnikih, kot je Google. To bo posledično povečalo vašo stranko in vam prineslo več poslovanja.

Kako kupiti ime domene (natančni koraki)

Zdaj, ko veste, kako izbrati ime domene, vas pojdimo skozi korake pri nakupu domenskega imena.

Ko ste izbrali ime domene, ga morate zdaj kupiti za svoje podjetje. Tukaj je opisano tako:

1. Izberite ime domene

Izberite ime, ki ga želite imeti v vašem podjetju. Ustrezno mora opredeliti vaše storitve in, če je mogoče, biti nepozaben in nekoliko privlačen.

namebo generator domenskih imen

Uporabite generator domen, kot je Nameboy, da si pomagate pri ustvarjanju dobrega imena za svojo domeno.

2. Poiščite registratorja domene

Prvi korak je iskanje registrarja, ki bo registriral vaše ime domene. Kot rečeno, predlagam Namecheap.

iskanje po imenih

3. Razpoložljivost domene

Ko izberete ime, morate preveriti, ali je na voljo. Prizadevajte si za dobro znano in zaupanja vredno razširitev TLD, kot so .com, .net ali .org.

preveri razpoložljivost

Upoštevajte, da domena z želeno končnico morda ni na voljo.

V tem primeru si prizadevajte za “naslednjo najboljšo” razpoložljivo razširitev. Ko ga najdete, preprosto plačajte domeno in zaključite transakcijo.

4. Registracija domene

Ko izvedete plačilo, boste morali opraviti registracijo.

registracija domene

Izpolnite vse potrebne kontaktne podatke, ki jih zahteva vaš registrar. Ne pozabite, da če imate WHOIS zasebnost, bodo vaši osebni podatki ostali zasebni. .

5. Preverjanje

Zadnji in zadnji korak pri nakupu imena domene je preverjanje podatkov o lastništvu, ki ste jih navedli. Ko preverite, ste pripravljeni.

Čestitamo!

Vaše spletno podjetje ima zdaj novo bleščeče novo ime domene.

Pripravljeni za nakup vaše domene?

Za reševanje zadev imajo domenska imena ključno vlogo pri zastopanju, ustanavljanju in promociji vašega podjetja na internetu.

Ime domene vsebuje ime identiteta vašemu podjetju in pomaga, da to storite daleč.

Poleg blagovne znamke naj bi dobro ime domene pomagalo vašemu podjetju ustvariti promet na vašem spletnem mestu in pritegniti kupce.

Upamo, da vam bo ta članek pomagal izbrati in kupiti najustreznejše ime domene za vaše podjetje.

Če ste zmedeni glede izbire imena domene za vaše podjetje ali imate vprašanja o različnih registratorjih, nam preprosto posnet sporočilo na naši strani za stike in vas bomo korak za korakom popeljali skozi postopek..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author