7 najboljših orodij in storitev za spremljanje spletnih strani (brezplačno in plačano)

spremljanje uspešnosti spletnega mestaAli želite spremljati uspešnost svojega spletnega mesta?

Mogoče bi radi videli, ali resnično dobivate teh 99,99% uptime, kot je obljubil vaš ponudnik spletnega gostovanja?

Morda vas skrbi, da vaše spletno mesto ni dovolj hitro?

No, počakaj – za vas imamo rešitev. Tu so lahko koristne storitve spremljanja spletnih strani. S temi orodji lahko vidite, kje so močne in šibke točke vašega spletnega mesta, kar vam pomaga izboljšati spletno mesto in povečati stopnjo konverzij. Super, kaj??

Spodaj si oglejmo nekaj najboljših BREZPLAČNIH in plačljivih storitev spremljanja spletnih strani, ki jih lahko začnete uporabljati takoj. Vzeli smo si prost dan in se odločili za preizkus vseh.

Vkopljemo se.

7 najboljših storitev nadzorovanja spletnih strani

1. StatusCake (na voljo brezplačna različica)

StatusCake vmesnik* Uporabniški vmesnik StatusCake

 • Stroški: 0 $ / mesečno (vključno z 10 monitorji, 5-minutnimi intervali spremljanja)
 • Premium: 66,66 $ / mesečno (vključno s 300 monitorji, 30-sekundnimi intervali spremljanja)

StatusCake ima tudi “Superior načrt” za 20,41 $ / mesec in vključuje 100 monitorjev s 15-minutnimi preskusnimi intervali. Če se letno prijavite na njihove plačljive načrte, boste dobili dva meseca brezplačno (za življenje!).

StatusCake je enostavno orodje za spremljanje in ima veliko odličnih funkcij, kot so:

 • Preskus hitrosti strani (brezplačni načrt vključuje 1 test na vsakih 24 ur)
 • Globalne testne lokacije (imajo 28 lokacij v 28 državah)
 • Spremljanje domen (samo s plačanimi načrti)
 • Nadzor strežnika (samo s plačanimi načrti)
 • Spremljanje SSL certifikatov (samo s plačanimi načrti)

Lahko se prijavite z njihovim brezplačnim načrtom (kreditna kartica ni potrebna) in takoj začnete preizkušati čas delovanja in hitrost spletnega mesta.

StatusCake bo preverjal na vašem spletnem mestu vsakih 5 minut in vas opozoril, če pride do izpadov prek e-pošte ali integracij s tretjo aplikacijo, kot je Zapier. StatusCake pomaga tudi pri analizi vzrokov, tako da boste vedeli, zakaj je prišlo do težave. Poleg tega boste s svojim brezplačnim načrtom morali preizkusiti čas nalaganja strani na spletnem mestu (1 test vsakih 24 ur).

Na splošno so plačani načrti StatusCake naloženi z več dobrotami, vendar je njihovo brezplačno različico vsekakor vredno preizkusiti. V primeru, da želite nadgraditi svoj načrt, imajo njihovi plačani načrti 7-dnevno preizkusno različico.

2. DotCom-Monitor (30-dnevna brezplačna preizkusna različica)

DotCom-Monitor nadzorna plošča* Uporabniški vmesnik DotCom-Monitor

 • Cena: 1,99 USD / mesec na cilj (min. 10 ciljev, 30 lokacij spremljanja, 5-minutna preglednost)
 • Premium: 19,99 USD / mesečno (10 nalog, 5-minutna preverjalna frekvenca)

DotCom-Monitor ima štiri platforme in vsaka ima pakete s kombinacijami različnih nalog spremljanja. Paketi so razdeljeni na dva dela, pogostost spremljanja in število nalog. Tako bo na primer njihova platforma za spletne storitve, ki prihaja z najmanj 10 cilji, vključno s 5-minutno preskusno frekvenco, stala 19,99 USD / mesec (Premium paket), 1-minutna testna frekvenca z 10 nalogami pa 39,98 USD / mesec (Platinum paket ).

Celotno platformo lahko brezplačno preizkusite 30 dni, da vidite, katere funkcije in rešitve najbolje ustrezajo vašim potrebam. Po 30 dneh so vsi načrti popolnoma prilagodljivi in ​​plačate le tisto, kar uporabljate.

DotCom-Monitor je bil ustanovljen leta 1998 in trenutno več kot 25 000 strank uporablja njihove storitve. Bili so prvo podjetje, ki je uvedlo enominutni nadzor.

Storitev spremljanja spletnih strani DotCom-Monitor vključuje vse ključne funkcije (transakcije, FTP, spremljanje poštnih strežnikov, poročilo o uptime, nadzorne plošče v realnem času itd.), Potrebne za analizo uspešnosti spletnih strani. Za preverjanje uspešnosti uporabljajo prave brskalnike iz oblaka in vas obvestijo, če težave odkrijejo po e-pošti, SMS-ju in telefonu.

To je enostavno orodje za spremljanje in zagotovo boste dobili najboljšo vrednost za denar.

3. Montastic (na voljo brezplačna različica)

Montastično spremljanje* Montastic uporabniški vmesnik

 • Stroški: 0 USD (vključno z 9 monitorji, 30-minutnimi intervali spremljanja)
 • Premium: 49 USD / mesečno (vključno s 500 monitorji, 5-minutnimi intervali spremljanja)

Obstajajo tudi številni različni načrti med brezplačnim in 49 USD na mesec. Funkcije lahko izberete glede na velikost in potrebe vašega podjetja.

Montastic je še eno orodje, priljubljeno med spletnimi skrbniki, ki iščejo brezplačno rešitev. Čeprav je precej osnovno, je koristno za posameznike in manjša podjetja, ki preprosto iščejo opozorilo, ko se njihovo spletno mesto zmanjša. Za razliko od drugih ponudnikov na seznamu, Monastic nima armaturne plošče – držijo jo zelo osnovno in preprosto, samo z obvestili, ko gre kaj narobe.

Montastic se bo na vašo spletno stran prijavljal vsakih 30 minut, kar ni nujno odlično v primerjavi s petminutnimi intervali, ki jih ponujajo druge brezplačne storitve, vendar lahko nadgradite, da dobite pogostejše intervale in URL-je za spremljanje.

Podjetje Montastic vam bo poslalo e-poštno sporočilo, ko se bo vaše spletno mesto poslalo in ko bo spet prikazano. Na spletni strani boste lahko videli tudi preverjanje prisotnosti ali odsotnosti ključnih besed; ponuja podporo za katero koli številko vrat; in vsebuje pripomočke za Mac, Windows in Android.

Čeprav Montastic ni tako močan kot nekatera druga orodja za spremljanje spletnih strani, ponuja dovolj funkcij, da je brezplačna storitev vredna za majhna mesta, za katera morda ne bodo potrebne dodatne možnosti.

Služba za nadzor Pingdom* Uporabniški vmesnik Pingdom

4. Pingdom (14-dnevna brezplačna preizkusna različica)

 • Stroški: 42,12 USD / mesečno (vključno s 50 monitorji, enominutnimi intervali spremljanja, stran z javnim statusom)
 • Premium: 228,25 USD / mesec (vključno z 250 monitorji, neomejenimi meseci evidenc, enominutnimi intervali spremljanja, dostopom za več uporabnikov in javno statusno stranjo)

Med računoma Standard in Premium (Professional) obstaja še en načrt. Cena naprednega načrta znaša 82,45 USD na mesec in vključuje 80 monitorjev. Pingdom ponuja tudi načrt podjetja, ki ponuja od 500.000 do 5 milijonov ogledov strani na mesec.

Če ljudje ne morejo dostopati do vašega spletnega mesta na določenih točkah čez dan, potem izgubljate uvrstitve v prodajnih in iskalnih iskalnikih. Na žalost ne morete ročno nadzorovati ure delovanja spletnega mesta ves čas in zato so tu še orodja Pingdom.

Čeprav Pingdom ponuja nekaj brezplačnih orodij, na primer hitrostni test na spletnem mestu, kjer resnično sije, je v svojih premium funkcijah. Pingdom vam lahko pomaga analizirati čas delovanja in uspešnost spletnega mesta tako, da spletno mesto preizkusite s strežnikov po vsem svetu in vas opozori, če obstaja težava.

Pingdom vam pomaga tudi izboljšati uporabniško izkušnjo z zagotavljanjem povratnih informacij resničnih uporabnikov in analizo dejavnikov uspešnosti, kot je hitrost spletnega mesta. Prav tako vam bodo pomagali natančno ugotoviti vzroke težav, da jih boste hitro odpravili.

Na splošno je to zmogljivo, zanesljivo orodje za manjša podjetja s proračunom, vendar se nekateri uporabniki pritožujejo, da daje malo poudarka na mobilnem prometu, ima nezanesljive SMS-zmožnosti in nimajo strežnikov za spremljanje v Aziji in Tihem oceanu. Pingdom uporabljamo tudi za spremljanje najboljših ponudnikov gostovanja.

5. Nova relikvija (14-dnevna brezplačna preizkusna različica)

Nova stran za nastavitev Relic-a* Nova stran za nastavitev Relic-a

 • Stroški: 12,50 USD / mesec (za podjetja z bolj osnovnimi potrebami spremljanja)
 • Premium: 25 USD / mesečno (za podjetja z naprednejšimi potrebami spremljanja)

Za monitorje ni omejitev, cene pa so odvisne od števila gostiteljev ali velikosti okolja.

New Relic je programska oprema v oblaku, ki uporabnikom pomaga spremljati uspešnosti svojih spletnih mest in aplikacij. Njihova tehnologija je na voljo v programski opremi kot storitev (SaaS) model. Podjetje je večinoma znano po svojih zmožnostih spremljanja uspešnosti aplikacij (APM), ponuja pa tudi druge storitve, kot so nadzor infrastrukture, brskalnika in sintetike, ki jih lahko kombinirate skupaj z APM.

New Relic podpira 8 jezikov: Ruby, PHP, Java, Microsoft.NET, Python, Node.js, C SDK in Go. Če želite začeti nadzirati aplikacijo v enem od teh jezikov, boste morali namestiti enega od zgoraj omenjenih agentov.

Njihovo spremljanje APM bo analiziralo uspešnost vaše aplikacije, kot je uptime in hitrost, in vam poslalo poročila o napakah, če se pojavijo težave. New Relic vključuje spremljanje podatkovnih baz za meritve, filtrable Error Analytics in Traces. Na voljo so tudi odzivni čas, pretok (zahteve na minuto prek aplikacije) in stopnje napak (odstotek napak v določenem časovnem obdobju za vašo aplikacijo).

New Relic je vsekakor močno orodje za spremljanje, vendar je med navigacijo med različnimi storitvami in njihovim delovanjem težko težko, še posebej v primerjavi z drugimi nadzornimi podjetji, kot sta StatusCake ali Montastic. Vendar pa se lahko brez kakršnih koli obveznosti brezplačno odpravite in preizkusite njihove storitve 14 dni.

6. Robot Uptime (na voljo brezplačna različica)

uptime_robot* Uporabniški vmesnik Uptime Robot

 • Stroški: 0 USD (vključno s 50 monitorji, 2 meseca zapisa, 5-minutnimi intervali spremljanja)
 • Premium: 129 USD / mesečno (vključno z 1000 monitorji, 24-mesečnimi dnevniki, enominutnimi intervali spremljanja in 160 kreditnimi sporočili SMS)

Izberete lahko Premium načrt, ki je na voljo od 50 do 20 000 monitorjev. Vsak načrt ima tudi večje število SMS-ov. Večje kot je število monitorjev, višji so stroški.

Če iščete popolnoma brezplačno rešitev, je Uptime Robot pravi kraj za začetek. Začela se je leta 2010, ko so se njegovi razvijalci odločili ustvariti brezplačno orodje za vse. Obljubljajo, da bo še naprej brezplačen, cene bodo dodane le za vse premijske lastnosti, ki jih bodo razvile v prihodnosti.

To orodje se bo vsakih pet minut prijavljalo na vašem spletnem mestu in vas opozorilo, če pride do izpadov. Čeprav deluje dobro, mu manjka večjih operacij, ki jih boste videli pri premijskih možnostih. Na primer, Uptime Robot ima glavni nadzor v Dallasu, ZDA, nekaj drugih pa jih je razpršenih po vsem svetu, vendar imajo vrhunska orodja za spremljanje običajno 40-50 strežniških lokacij za spremljanje in preverjanje izpadov vašega spletnega mesta..

Ko se prijavite za brezplačen račun, boste prejeli tudi dva meseca zapisov, da boste lahko pozorno spremljali, kako se je vaše spletno mesto s časom spremenilo. Brezplačno lahko spremljate tudi do 50 spletnih strani.

Uptime Robot je dobro orodje, ki vam je na voljo brezplačno, čeprav se nekateri uporabniki pritožujejo zaradi omejenih funkcij, kot je na primer ročno testiranje opozoril. Prav tako ne boste dobili vpogleda v hitrost strani, kot so nekatera plačana orodja za spremljanje spletnih strani.

7. Monitis (15-dnevna brezplačna preizkušnja)

Monitis.com uporabniški vmesnik* Uporabniški vmesnik Monitis.com

 • Stroški: 1,20 USD (vključno z 1 monitorjem, 24 ur dnevnika, enominutnimi intervali spremljanja)
 • Premium: 120 USD na mesec (vključno s 100 monitorji, 3 lokacijami spremljanja, enominutnimi intervali spremljanja)

Če se prijavite z njihovim letnim načrtom, prejmete 20% popust.

Svoj načrt lahko prilagodite tako, da izberete med spodnjimi funkcijami. Zato se načrti lahko gibljejo od centov do sto $$$ na mesec. Res je odvisno od vaših potreb, česa želite doseči ter vaših znanj in veščin.

Monitis.com je vsestranska IT rešitev, ki temelji na oblaku, ki se bo vsakih pet minut prijavljala na vašem spletnem mestu. Ponaša se z najboljšo uporabniško izkušnjo za svoje obiskovalce in ponuja vrsto orodij za spremljanje spletnih strani, ki so na voljo na eni nadzorni plošči. To orodje je opremljeno s funkcijami, ki olajšajo napovedovanje težav, preden se pojavijo, in jih enostavno rešiti, če se pojavijo. Z njim lahko spremljate:

 • Nadgradnja spletnega mesta: Spremljajte čas delovanja, odzivni čas in uspešnost na več lokacijah po vsem svetu.
 • Zdravje strežnika: Zaznajte ozka grla, preden nastanejo.
 • Uspešnost omrežja: Spremljajte omrežja na več mestih in prejemajte obvestila o morebitnih okvarah.
 • Meritve po meri: Prilagodite svoje edinstvene potrebe spremljanja.

Monitis.com oglašuje, da lahko z njegovo storitvijo izboljšate čas delovanja, odpravite težave, optimizirate uporabniško izkušnjo in povečate bazo strank. Poleg tega je na voljo v angleškem, portugalskem, španskem in nemškem jeziku.

Na splošno je to odlično orodje s številnimi funkcijami.

Kaj je razsodba? Katerega bi morali izbrati?

Ni mogoče reči, katera storitev spremljanja spletnih strani je boljša od drugih, ker je vse odvisno od tega, kakšni so vaši cilji s spletnim mestom.

Iz naših izkušenj bi bili najboljši brezplačni možnosti StatusCake in Uptime Robot. Imajo dovolj prilagodljivosti / funkcij in lahko nadzorujejo vašo spletno stran v 5-minutnih intervalih. Če torej samo preizkušate vode in niste prepričani, ali jo resnično potrebujete, pojdite naprej in jih preizkusite.

Največ denarja za dolar, ki ga boste verjetno dobili od DotCom-Monitorja, vendar imamo bolj všeč uporabniški vmesnik Pingdom, tako da je popolnoma odvisno od vas.

Zagotovo je eno – Premium orodja za spremljanje spletnih strani bodo nudila več funkcij in zanesljivih podatkov, ki vam bodo pomagali izboljšati spletno mesto. Če resno spremljate nadzor spletnega mesta, določite proračun, da boste lahko izkoristili ta orodja.

Ne pravimo, da so brezplačna orodja slaba. Pravzaprav so odlični, če ne potrebuješ vseh zvončkov. Začnete lahko z enim od omenjenih brezplačnih orodij in če menite, da potrebujete pogled na “večjo sliko”, razmislite o premium načrtu za spremljanje uspešnosti svojega spletnega mesta..

Ste uporabili katero od zgornjih orodij? Sporočite nam tako, da pustite komentar ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author