5 najboljših platform za bloganje, pregledanih do leta 2020 (plačano in brezplačno)

Pripravljeni stopiti v svet bloganja?

Potem morate bolje začeti svojo pot na pravi poti z izbiro najboljša platforma za bloganje… Izbrana platforma za bloganje bo vplivala na kakovost vašega spletnega dnevnika (in na to, kako zelo uživate v blogerskem potovanju.)

Vendar je to lažje reči kot storiti …

V internetu je danes več kot milijarda spletnih dnevnikov, število dostopnih blogerskih platform pa otežuje izbiro samo enega.

Ta vodič vam bo pomagal ugotoviti, katera platforma za bloganje je primerna za vas, če primerjate prednosti in slabosti vsakega.

Predvidevamo, da ste novi bloger, ki želi platformo za bloganje, ki je enostavna za uporabo in nastavitev. Želite platformo, ki bo rasla z vami, ko rastejo vaše izkušnje in občinstvo.

Izbira napačne platforme za bloganje bo na začetku povzročila izzive v prihodnosti, še posebej, če upate, da boste svoj blog uporabili kot način zaslužka.

Pripravljeni za začetek? Potopimo se noter.

Naš izbor številke 1: Wix

Wix je naš izbor številka ena ker je intuitiven, ima številne vaje in je preprost za začetnike.

polje z logotipom wix

Obiščite Wix.com

Prednosti:
 • Preprosto prilagodljivo s pomočjo predlog in aplikacij drugih proizvajalcev
 • Niso potrebne veščine kodiranja. Izdelajte spletno mesto z orodji za povleci in spusti
 • Enostavna in hitra nastavitev
Slabosti:
 • Brezplačni račun prikazuje blagovno znamko WIX in oglase na vašem spletnem mestu
 • Omejeno število brezplačnih aplikacij drugih ponudnikov
 • Ko je izbrana, predloge ni mogoče spremeniti

WIX izstopa od drugih ustvarjalcev spletnih strani. Svojo blagovno znamko gradijo predvsem od ust do ust od leta 2006. Ustvarili so izdelek, ki je intuitiven in vsestranski, a enostaven za uporabo za nove blogerje ki iščejo povleci in spusti platformo. Je vseobsegajoč graditelj spletnih strani.

WIX omogoča ustvarjanje vašega spletnega mesta, skupaj s spletnim dnevnikom, z uporabo njihovih orodij, programske opreme in strežnikov. Skrbniška plošča Wix vam omogoča dostop do vašega spletnega mesta. Druge rešitve za gradnjo spletnih mest zahtevajo, da različne dele svojega Wixa namestite, prenesete in upravljate ločeno.

Wix lahko primerjamo z najemom stanovanja v nasprotju z nakupom hiše. Lahko prilagodite jedro in videz spletnega mesta.

Toda za infrastrukturo, varnost in gradnjo skrbi lastnik nepremičnine, ki je v tem primeru Wix. Obstaja kompromis med udobnostjo in nadzorom.

Po več kot 14 mesecih, ko sem pregledoval Wix na svojem spletnem mestu in na številnih spletnih mestih naših strank, to čutim dosega odlično uravnoteženost oblikovanja, lastnosti in cen.

Cene Wix-a

Brezplačni načrt Wixa je namenjen vsem, ki nimajo nič proti strukturiranemu naslovu spletnega mesta: http://yourwebsite.wix.com/yourwebsite. Prosti načrt omogoča neomejeno število strani in vrst strani. Omejeni ste za shranjevanje in funkcije.

cene za wix

Plačani načrti se gibljejo od 5 do 25 dolarjev. Načrt domene 5 USD Connect vključuje 1 GB pasovne širine, 500 MB prostora za shranjevanje in možnost povezave z vašo domeno.

Načrt VIP znaša 25 dolarjev na mesec. To vključuje neomejeno pasovno širino, 20 GB prostora za shranjevanje, strokovni pregled spletnega mesta, spletno trgovino, brezplačno domeno in druge funkcije. Plačilo lahko izvedete s katero koli večjo kreditno kartico.

Aplikacija Wix blog vam olajša dodajanje blogov na vaše spletno mesto, ki bo podprto na mobilnih napravah. Wix ponuja podporo strankam po e-pošti in telefonu, da odgovori na vsa vprašanja.

Wix uresničuje svojo obljubo, da bo stoodstotno priročen za domače spletne oblikovalce in blogerje. Pomanjkanje prilagodljivosti je lahko izziv za profesionalne razvijalce (za tiste, ki jim priporočamo Squarespace), toda za začetnike, ki želijo razvijati svoj blog, menimo, da Wix predstavlja najboljše, kar je trenutno na trgu.

Naš izbor številke 2: WordPress

WordPress je naš drugi izbor, saj je preprost, brezplačen in enostaven za vzdrževanje.

Logotip WordPress logotip

Obiščite WordPress.com

Prednosti:
 • Popoln nadzor nad vašo spletno stranjo
 • Dodajte funkcije, vključno s spletnimi trgovinami, članstvom in forumi
 • Na tisoče brezplačnih in vrhunskih WordPress tem
 • Več kot 45.000 brezplačnih vtičnikov
 • WordPress dobro sodeluje s SEO
Slabosti:
 • Relativno strma krivulja učenja za upravljanje vašega bloga
 • Odgovorni ste za varnostne kopije in varnost

Za oblikovanje vašega prvega bloga WordPress, za razliko od naše prve izbire Wix, zahteva nekaj več znanja. To je veliko lažje kot učenje kodiranja, vendar ni povleci in spusti.

Preden smo z našim pregledom nadaljevali veliko dlje, smo želeli razložiti razliko med WordPress.org in WordPress.com.

Podpora za teme
 • WordPress.org ponuja popolno podporo temam. Lahko uporabljate, spreminjate in prilagajate komercialne in brezplačne teme. S svojim spletnim mestom lahko storite karkoli želite.
 • WordPress.com omejuje vaše teme na tiste, ki so trenutno prisotne v skladišču WordPress. Obstoječih tem ni mogoče prilagoditi, prav tako jih ni mogoče naložiti po meri.
Vtičniki
 • WordPress.org vam omogoča, da povečate moč WordPressa kot CMS. Lahko naložite in prilagodite kateri koli vtičnik, ki ga želite.
 • WordPress.com ne dovoljuje nobenih vtičnikov. V platformo je vgrajenih nekaj vtičnih funkcij.
WordPress.com Cene

cene WordPressa

 • WordPress.org zahteva, da kupite gostovanje in plačate, če želite registrirati svojo domeno pri storitvi tretjih oseb.
 • WordPress.com omogoča bloge brezplačno in zagotavlja do 3 GB prostora za shranjevanje. Domene ne morete prilagoditi in ste omejeni na poddomene. WordPress bo prikazal oglase na vašem spletnem mestu.
Monetizacija
 • WordPress.org vam omogoča prodajo oglasov, če izberete na svojem spletnem mestu. Lahko shranite 100 odstotkov tistega, kar zaslužite na svojem spletnem mestu.
 • WordPress.com ne dovoljuje prodaje oglasov na vašem spletnem mestu. Če ima vaše spletno mesto 25.000 ali več mesečnih ogledov strani, obstaja možnost delitve dohodka.
Blagovna znamka
 • WordPress.org vas ne sili, da svoje spletno mesto z blagovno znamko uporabljate karkoli od WordPressa. Lahko, če želite, vendar je čisto neobvezno.
 • WordPress.com od vas zahteva, da na svojem spletnem mestu pokažete povezavo »powered by«. Poleg tega bo WordPress prikazoval oglase na vašem spletnem mestu, ne da bi vam zagotovil dohodek.

To je nekaj razlik med WordPress.com in WordPress.org. Druge razlike vključujejo, kako platforme uporabljajo SEO, analitiko, e-trgovino in vzdrževanje.

WordPress.com in WordPress.org nudijo blogerjem neprimerljivo podporo pri vajah, ki jih ponujajo spletna mesta in tudi ogromno skupnost uporabnikov, ki želijo drugim uporabnikom pomagati pri vprašanjih ali pomislekih.

Z vsemi razpoložljivimi informacijami lahko novi blogerji hitro pospešijo in začnejo s prilagajanjem svojega spletnega mesta skoraj brez težav.

Naš številka 3 Izbira: Medium.com

Medium.com je naš izbor številka tri zaradi enostavne uporabe. Je odlična možnost za brezplačno platformo za bloganje.

srednje veliko poljePrednosti:
 • Enostavnost uporabe
 • Kodiranje ni potrebno
 • Nastavitev ni potrebna
 • Osredotočite se na pisanje, ne na oblikovanje spletnega mesta
 • Povezuje vas s spletno pisno skupnostjo
Slabosti:
 • Omejene funkcije
 • Medium.com je lastnik vaše publike. Če izgubite svoj blog, ga obišče tudi vaše občinstvo
 • Monetizacija ni možnost prek oglasov

Medium.com je platforma, ki avtorjem omogoča izmenjavo vpogledov od leta 2012. Svojo vsebino omogoča, da doseže veliko občinstvo. Medium.com so v dolgoročni obliki opisali kot Twitter.

Eden od ugodnih ponudb je možnost uvoza vsebine spletnega dnevnika od koder koli v internetu. Ko je uvožena, jo lahko prosto uredite.

Še bolje, vaš družbeni medij vas spremlja za Medium.com. Povezava vašega računa Medium na spletna mesta, kot sta Facebook in Twitter, vas samodejno poveže s prijatelji, ki uporabljajo medij.

Srednja vam pokaže, koliko bralcev imate. Pove vam, kateri se naredijo do konca. Nekateri založniki se na Medium.com obrnejo kot način, kako najti nove prispevke za svoja spletna mesta.

kako medij deluje

Medij ne vsebuje API-ja. Spremljevalci, ki jih imate, so legitimni in dodajo več verodostojnosti v to, kar pišete.

Medium ni prava platforma za zapleteno in tehnično pisanje. Blogerji, ki se osredotočajo na življenje, podjetništvo in politiko, lahko postanejo boljši.

Za razliko od WordPressa, nimate ničesar na Medium.com. Srednja korporacija vas lahko po lastni presoji ustavi. Račun lahko prekličejo po želji in lahko spremenijo cenovne načrte.

Če uporabljate Medium, vaše blagovne znamke ne raste toliko, kolikor raste. Ko pišete, v bistvu promovirate Medium.com.

Če ste priljubljeni pisatelj, se bodo ljudje spomnili tega, kar ste napisali, in si zapomnili, da so ga našli na Medium.com, vendar so se ne bo spomnil vašega imena tako dobro, kot bi ga napisali na svoji domeni ali račun družbenih medijev. Ravno obratno je pri spletnih mestih, kot je WordPress.

Medium.com je brezplačen. Lahko poveča vašo izpostavljenost, vendar ima resne omejitve. Menimo, da je vredno cene, ki jo plačate za to.

Naš izbor številke 4: Blogger

Blogger je stara platforma, ki se bori za potrebe sodobnih blogerjev.

logotip bloggerjaPrednosti:
 • Brezplačno je
 • Enostavna nastavitev in upravljanje
 • Izkoristi Googlovo varnost in zanesljivost
Slabosti:
 • Omejene funkcije
 • Omejene predloge in možnosti oblikovanja
 • Posodobitve so redke
 • Google lahko prekliče ali blokira vaš blog po lastni presoji

Bloggerja, dedka blogerstva, je ustanovil Evan Williams v devetdesetih. Evan Williams je pozneje ustanovil Twitter in Medium. Nezadovoljstvo Matta Mullenwega z Bloggerjem ga je pripeljalo do tega, da je začel WordPress. Blogger mnogi velja za starinsko in polno pozabljene tehnologije.

Blogger je zdaj v lasti Googla in je popolnoma brezplačen. Njegova vseobsegajoča narava vam daje vse, kar potrebujete. Pa vendar, pisatelji morajo zaradi lažjega trgovanja nadzorovati nadzor.

Blogger se osredotoča na bloganje (… duh); Zmogljivost za upravljanje vsebine je vgrajena v platformo malo. Ni presenetljivo, da je največji očitek Bloggerja ta, da nima funkcij, zaradi česar bi pisci hitro prerasli platformo.

Google vidi Blogger kot potresno misel. Storitev za stranke in podporo, ki jo ponujata, sta manj kot zvezdni. Morebitno odpravljanje težav, ki jih morda potrebujete, boste prišli s forumi za podporo ali iskanjem videoposnetkov v YouTubu.

bloger na Googlovih spletnih mestih

Blogger je platforma, ki noče rasti. Njihov edini poudarek je bloganje. Druga spletna mesta vam omogočajo, da oglašujete svojo vsebino z uporabo družbenih medijev.

Vendar se zdi, da se Blogger z veseljem zasmehuje tako, kot je vedno storil. To ni nujno slabo, če se osredotočate samo na bloganje. Če pa želite, da so zvonovi in ​​piščalke prisotni na drugih platformah, tukaj preprosto ne obstajajo.

Google je Blogger nadaljeval več kot desetletje. Ni znakov, da bo kmalu izginil. Vendar pa, Google ima ugled, da svoje izdelke ubija na muhavost. Blogger trenutno še ni, niti še nikoli ni bila prednostna naloga Googla. Nenehno grozi, da se bo zaprl.

Ker vaša vsebina gostuje na Googlovi spletni dnevniki, morate upoštevati Googlov pravilnik o vsebini. Politika je liberalna (in vsako leto je bolj liberalna …), vendar je več kot en bloger videl, da je njihov blog zaprt zaradi Googlovega samovoljnega izvrševanja.

Če je vaš blog o temi, ki bi jo lahko označili za sporno, morate dvakrat premisliti, preden vložite svoj čas in energijo v pisanje na platformi, nad katero nimate popolnega nadzora.

Morda je majhna publika koristna od uporabe Bloggerja. Vendar menimo, da ni primeren za večino blogerjev.

Naš izbor številke 5: Tumblr

Tumblr je platforma za mikroblogiranje, ki vključuje nekatere funkcije družbenega omrežja.

logotip tumblr logotipPrednosti:
 • Enostaven za uporabo
 • Komponente družbenih medijev je enostavno vključiti
 • Olajšajte uporabo slik, videoposnetkov, GIF-jev itd.
Slabosti:
 • Omejene funkcije
 • Slaba izbira tem
 • Težko je varnostno kopirati svoj spletni dnevnik
 • Projekti težko uvažajo ali izvažajo

Tumblr je namenjen mlajšim strankam. Armaturna plošča mora biti intuitivna, vendar zahteva resno krivuljo učenja. Blog je podrejen multimediji.

tumblr postavitevBesedila, ki temeljijo na besedilu, nimajo resnih možnosti in orodij. Kot začetnik boste morda uživali v nekaterih umetniških orodjih, ki so na voljo. Vaš blog morda izgleda privlačno, vendar manjkalo bo zvonov in žvižgov, na katere so se navadili vaši bralci.

Orodja za optimizacijo iskalnikov pri tej storitvi niso prisotna. To je velika pomanjkljivost, še posebej, če svoj blog vidite kot prihodnji vir prihodka. Tumblr se ponaša z vedno večjo bazo članstva. Vseeno pa ne omenjajo množice ljudi, ki vsak mesec zapustijo storitev, ko se zavedajo, da ji primanjkuje orodij, potrebnih za uspešen blog.

Ne mislimo, da je Tumblr dobra možnost, zlasti za nove pisce. Nočete, da bi vas frustracije sprožile, da bi v celoti opustili bloganje.

Priporočamo, da si ogledate naš izbor številk ena Wix. Ponuja vam vsa orodja, ki jih potrebujete za ustvarjanje privlačnega bloga. Je enostaven za uporabo in intuitiven.

Zaključek

Po vsem svetu obstaja več kot 400 milijonov blogov. Ljudje se obrnejo na bloge in poiščejo skupnost, ki ima enake ideale, interese, upanja in želje. Če želite začeti svoj blog, začenjate ogromno poti, ki ima številne koristi.

Preden začnete blogati, morate izbrati pravo platformo za bloganje. Želite, da je platforma, ki jo izberete, enostavna za uporabo, cenovno dostopna, zmogljiva in brezhibno deluje s socialnimi mediji. Za naš denar, Wix je odgovor.

Upamo, da ste uživali v branju naše objave. Ste novi bloger? Katere platforme ste uporabili? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje. Do naslednjič.

Ko boste pripravljeni nadgraditi svoj blog, boste potrebovali dobrega gostitelja. Oglejte si naš vodič o najboljšem spletnem gostovanju za kanadske blogerje in si oglejte, kdo vzame torto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author