7 καλύτεροι δωρεάν ιστότοποι Blogging – Ξεκινήστε χωρίς να ξοδέψετε $

Θέλετε λοιπόν να κάνετε blog, ε; Σε νιώθω. Το να αφήσετε τον κόσμο να γνωρίζει τις σκέψεις σας και ενδεχομένως να κερδίσετε επιπλέον χρήματα από την πλευρά ακούγεται σαν καλή ιδέα.

κεφάλι άλκη που αναδύεται

Ας ελπίσουμε ότι κάποιος εκτός από τη μαμά σας ενδιαφέρεται για τις σκέψεις σας για το γιατί οι άλκες επηρεάζουν την ευφυΐα του κόσμου και πραγματικά τρέχουν πράγματα εδώ. Δεν θα εκπλαγώ αν αναπτύξετε ένα μεγάλο ακόλουθο.

Αυτός ο τύπος κρύβει κάτι.

Το πρώτο βήμα για να ενημερώσετε τον κόσμο για τα στοιχεία και την έρευνά σας είναι να ξεκινήσετε το blogging. Δεν είναι σαν να θέλετε να πληρώνετε χρήματα για να ξεκινήσετε το blogging. Η έρευνα χειραγώγησης αλκών είναι ένα μικρό πεδίο και πληρώνει χαμηλά.

Τα υπέροχα νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές δωρεάν επιλογές εκεί έξω για τον επίδοξο blogger. Οι καλύτερες δωρεάν πλατφόρμες blogging είναι όλες διαθέσιμες και θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια θα χρησιμοποιήσετε.

TLDR;

Εάν είστε σοβαροί για το δωρεάν blogging, υπάρχουν δύο επιλογές όταν πρόκειται για αυτό.

  • Επιλογή 1 – Το WordPress είναι για άτομα που θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα για τον ιστότοπό τους. Αυτοί είναι άνθρωποι που θέλουν να χτίσουν κάτι από το μηδέν και έχουν τις καλύτερες δυνατότητες SEO.
  • Επιλογή 2 – Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με λειτουργικότητα μεταφοράς και απόθεσης, όπου φροντίζεται η φιλοξενία, τότε το Wix είναι η επιλογή για εσάς.

7 καλύτεροι δωρεάν ιστότοποι Blogging

Το περιορίσαμε σε 7 μοναδικές επιλογές για δωρεάν blogging. Όλες αυτές οι επιλογές έχουν μια δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας τους, αλλά σας επιτρέπουν επίσης να πληρώσετε για να βελτιώσετε την εμπειρία.

Εάν θέλετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε τη σύγκριση πλατφόρμας blogging.

1. WordPress – Μεγαλύτερη καμπύλη μάθησης, Total Freedom

Το WordPress είναι το τέλος για όλα στο blogging. Η τιμή έρχεται σωστά με μηδενικά δολάρια και μηδέν σεντ. Εάν αναρωτιέστε γιατί, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα.

Αυτή είναι η λύση για όποιον θέλει να πάρει σοβαρά για το παιχνίδι blogging. Το WordPress είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει την απόλυτη προσαρμογή, τις βέλτιστες πρακτικές SEO και εργαλεία που σας επιτρέπουν να κάνετε οτιδήποτε.

Το WordPress τροφοδοτεί το 30% του Διαδικτύου όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Ο λόγος για τον οποίο το WordPress κατέχει αυτό το μεγάλο μερίδιο αγοράς του διαδικτύου είναι επειδή μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν δικό σας καταπληκτικό ιστότοπο.

Το μόνο πρόβλημα με το WordPress είναι ότι υπάρχει μια σχετικά μεγάλη καμπύλη μάθησης. Συνήθως δεν προτείνω το WordPress σε άτομα που δεν γνωρίζουν τίποτα για τη δημιουργία ιστότοπου, καθώς μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Το ίδιο το WordPress είναι εντελώς δωρεάν. Ωστόσο, υπάρχουν κόστος που μπορεί να αυξηθεί. Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε κάπου για να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας. Υπάρχουν δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας, αλλά γενικά δεν είναι πολύ καλές. Προτείνουμε μια ποικιλία υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων για το WordPress, με πολλή έρευνα για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της επιλογής μας εάν το WordPress είναι πράγματι η επιλογή blogging σας.

Εάν δεν σας αρέσει κανένα από τα δωρεάν θέματα που προσφέρει το WordPress, θα πρέπει επίσης να πληρώσετε για ένα θέμα. Υπάρχουν υπέροχα θέματα blogging που ξεκινούν περίπου $ 35, αλλά τα πιο δημοφιλή θέματα premium είναι περίπου 100 $.

θέματα wordpress

Ως αρχάριος, ο σχεδιασμός ενός ιστότοπου στο WordPress μπορεί να είναι λίγο συντριπτικός και πολλοί άνθρωποι παραιτούνται αμέσως μετά την εκκίνηση. Αποφασίζουν ότι εξακολουθούν να θέλουν έναν ιστότοπο, οπότε ψάχνουν έναν σχεδιαστή να προσλάβει. Οι σχεδιαστές κυμαίνονται άγρια ​​στην τιμή, αλλά ένα καλό θα είναι στις τέσσερις φιγούρες.

Επομένως, εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο στο μέλλον και έχετε δεσμευτεί να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το WordPress από ό, τι είναι σίγουρα η επιλογή για εσάς.

Βήματα για τη ρύθμιση της φιλοξενίας WordPress:

  1. Καταχωρήστε τον τομέα σας – Διαβάστε τον οδηγό μας εδώ
  2. Ρύθμιση φιλοξενίας – Φτηνές φιλοξενίες ή δωρεάν οικοδόμοι ιστότοπων.
  3. Εγκαταστήστε το WP μέσω cPanel ή Managed Host

2. Wix – Το καλύτερο εύκολο στη χρήση δωρεάν blog

Το WordPress είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας εάν έχετε τις γνώσεις, το χρόνο και τους πόρους. Με αυτό που λέγεται – το Wix είναι φοβερό.

Το Wix είναι ένα λογισμικό μεταφοράς και απόθεσης που επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργεί πραγματικά όμορφους ιστότοπους χωρίς τη μαζική καμπύλη εκμάθησης. Απευθύνεται σε κάποιον που θέλει προκατασκευασμένα πρότυπα και μια εύχρηστη, διαισθητική εμπειρία χρήστη.

Η υπηρεσία συνοδεύεται από πολλές δυνατότητες που επιτρέπουν την εύκολη κατασκευή χωρίς να χρειάζεται να εξερευνήσετε το backend, να καταλάβετε τη φιλοξενία ή να προσπαθήσετε να βρείτε το σωστό θέμα.

στοιχεία wix

Το Wix σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με την Τεχνητή Νοημοσύνη Σχεδίασης.

Αντί να αφιερώσετε χρόνο για να εξετάσετε όλα τα θέματα και τις διατάξεις που το λογισμικό επιλέγει για εσάς βάσει προτιμήσεων και ερωτήσεων. Είναι μια λειτουργία εξοικονόμησης χρόνου και μετριασμού αποφάσεων που αφαιρεί περίπου το 75% του συνόλου που δημιουργείται με τη δημιουργία ενός ιστότοπου.

Η εγγραφή για ένα blog στο Wix είναι επίσης πολύ εύκολη. Απλώς μεταβείτε στον ιστότοπο και επιλέξτε τη δωρεάν επιλογή για να ξεκινήσετε. Το σπουδαίο πράγμα για το Wix είναι ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα για να δοκιμάσετε πραγματικά το νέο σας ιστολόγιο. Εάν αποφασίσετε ότι το μισείτε και θέλετε να δείτε μια διαφορετική υπηρεσία, δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να το κάνετε.

Το Wix έχει εύχρηστα πρότυπα blogging που κάνουν τη σύνταξη της πρώτης σας ανάρτησης εύκολη και χωρίς πόνο και εάν χρειάζεστε βοήθεια, η βάση γνώσεων και η υποστήριξη πελατών είναι εξαιρετικές. Οι επιλογές SEO δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το WordPress, αλλά είναι εφικτές και τόσο καλές όσο γίνεται για έναν δημιουργό ιστότοπων.

Μια σημαντική σκέψη – Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας όνομα τομέα, θα πρέπει να πληρώσετε για να χρησιμοποιήσετε το Wix, αλλά η δωρεάν έκδοση είναι ιδανική για χρήση εάν δεν σας ενδιαφέρει ή θέλετε να το δοκιμάσετε πριν δεσμευτείτε σε ένα όνομα τομέα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να δείτε την κριτική μας για το Wix.

3. Μεσαίο – Καλύτερο Blogging εκτός ιστότοπου

Οι πιθανότητες είναι αν έχετε εκκινήσει το διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια έχετε διαβάσει κάτι στο Medium.

Το 2016, ο μέσος αριθμός ιστοριών που γράφτηκαν εβδομαδιαίος στο Medium ήταν 140.000. Αυτές είναι πολλές πληροφορίες για το Medium.

Το Medium υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση για τη δημιουργία μιας υπηρεσίας blogging. Όλο το περιεχόμενό σας που θα γράφατε θα είναι στο Medium και όχι στον δικό σας ιστότοπο. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε αυτό, αλλά για να επισκεφτεί κάποιος τον ιστότοπό σας (αν έχεις ένα) θα έπρεπε να κάνουν κλικ σε αυτό από την ανάρτηση ιστολογίου σας στο Medium.

επεξεργασία μέσου άρθρου

Τα δροσερά πράγματα για το μέσο είναι ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να πληρώσετε, ανεξάρτητα από το τι είναι, είναι τόσο εύκολο όσο καλό, και ότι υπάρχει ένα ενσωματωμένο κοινό με όλα τα άτομα που επισκέπτονται ήδη το Medium.

Το κακό είναι ότι αν είστε μετά την έκθεση SEO, το Medium αναγκάζει κάποιον να κάνει ένα επιπλέον βήμα για να βρει τον ιστότοπό σας.

Το Medium είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσετε το blogging. Εάν έχετε κάποιες ιδέες που θέλετε να δημοσιευτούν για να δείτε τον κόσμο – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στο Medium, να εγγραφείτε και να αφήσετε αυτές τις σκέψεις να σκοντάψουν.

Εάν αποφασίσετε ποτέ ότι θέλετε να δημιουργήσετε τον δικό σας χώρο, μπορείτε απλώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε ό, τι μεσαίες δημοσιεύσεις έχετε κάνει στον δικό σας ιστότοπο και να τις δημοσιεύσετε εκεί..

Εάν δεν είστε σίγουροι για τη δημιουργία του δικού σας ιστολογίου, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ξεκινήσετε με το Medium, να συνηθίσετε να γράφετε στο διαδίκτυο και μετά να πάτε από εκεί.

4. Weebly – Like Wix με λιγότερο σχεδιασμό

Το Weebly είναι ένα γνωστό πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που μοιάζει με το Wix, καθώς μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε όλα τα στοιχεία που θέλετε στη σελίδα.

Θα συνιστούσα την Weebly αν ταιριάζει σε δύο κριτήρια. Ένα: Δεν θέλετε να πληρώσετε για το ιστολόγιό σας. Δύο: Είστε συγκλονισμένοι από το Wix και θέλετε κάτι ακόμα πιο απλό.

Είναι δύσκολο να συγκλονιστείτε από το Wix εάν έχετε εμπειρία με τη χρήση λογισμικών και παίζοντας στο διαδίκτυο. Εάν είστε – Η Weebly διαθέτει ένα δωρεάν πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν απλό ιστότοπο που διαθέτει τις διαφημίσεις τους.

weebly-dragging-στοιχεία

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Weebly και η διεπαφή είναι τόσο απλή όσο γίνεται. Δεν θα δημιουργήσετε έναν τόσο όμορφο ιστότοπο όσο και οι δύο καλύτεροι κατασκευαστές ιστότοπων – το Squarespace και το Wix.

Ωστόσο, το Weebly εξακολουθεί να σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν όμορφο ιστότοπο με όλες τις λειτουργίες blogging που θα χρειαστείτε μαζί με κάποια βοήθεια SEO.

Το Weebly διαθέτει αναλυτικά στοιχεία για να δείξει πόσα άτομα επισκέπτονται τον ιστότοπό σας και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας τομέα.

Πλήρης κριτική Weebly εδώ.

5. Blogger – Old School Cool

Αν διαβάζατε ιστολόγια όταν ξεκίνησαν για πρώτη φορά, πιθανότατα έχετε διαβάσει ένα ιστολόγιο που ήταν στο Blogger. Ξεκίνησε το 1999 πριν από το συννεφάκι dot com, το Blogger δημιουργήθηκε για να επιτρέπει σε όλους και σε όλους την ευκαιρία να ακούσουν τη φωνή τους.

Τώρα που ανήκει στην Google, το Blogger επιτρέπει ακόμα στους επίδοξους συγγραφείς να ακούσουν τη φωνή τους στο διαδίκτυο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε στην υπηρεσία για να ξεκινήσετε. Η διεπαφή της πλατφόρμας μοιάζει σχεδόν με οτιδήποτε άλλο τρέχει η Google, αλλά σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το ιστολόγιό σας με διαφορετικά θέματα.

δημιουργία-a-blogger-blog

Οι διαθέσιμες επιλογές σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα προσωπικό ιστολόγιο που μοιάζει να είναι πραγματικά δικό σας.

Το μόνο πρόβλημα με το Blogger είναι ότι φαίνεται λίγο ξεπερασμένο. Εάν συγκρίνετε τον δικό σας ιστότοπο με το Blogger ή ακόμα και το Medium, μπορεί να μοιάζει με το ιστολόγιό σας από το 2006.

Όπως και με το Medium – το Blogger είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε αφού είναι δωρεάν. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το blogging και να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο αργότερα, είναι εύκολο να μετακινήσετε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις σας στον ιστότοπό σας.

6. Squarespace – Δωρεάν αλλά μόνο για 14 ημέρες

Η χρήση του Squarespace είναι εξαιρετικά παρόμοια με τη χρήση του Wix. Είναι και οι δύο δημιουργοί ιστότοπων, και οι δύο έχουν σχεδόν πανομοιότυπες δυνατότητες blogging και SEO και και οι δύο έχουν εκπληκτική υποστήριξη πελατών για να σας βοηθήσουν εάν κολλήσετε. Είναι και οι δύο επιλογές για αρχάριους.

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μεταξύ τους; Το Wix είναι εύκολο στη χρήση, αλλά το Squarespace είναι ακόμα πιο εύκολο. Το κακό (ή το καλό, ανάλογα με το πώς το βλέπεις) σχετικά με το Squarespace είναι ότι είναι πιο δύσκολο να προσαρμόσεις.

Το Squarespace είναι σαν να ζείτε σε μια όμορφη γειτονιά προκατασκευασμένων σπιτιών. Υπάρχουν περίπου δέκα διαφορετικά προκατασκευασμένα σπίτια σε ολόκληρη τη γειτονιά, αλλά υπάρχουν δεκάδες από το ίδιο προ-χτισμένο σπίτι που ζείτε σε όλη τη γειτονιά.

Οι άλλοι άνθρωποι που ζούσαν στην ίδια εκδοχή του σπιτιού όπως μετακομίσατε στα έπιπλα τους και κάνατε μερικές αλλαγές διακόσμησης, αλλά ο σύλλογος γειτονιάς δεν θα σας αφήσει να κάνετε μεγάλες αλλαγές.

Το Squarespace διαθέτει όμορφα πρότυπα που μπορείτε επίσης να κάνετε μικρές αλλαγές, αλλά πραγματικά περιορίζεστε στο πρότυπο. Το Wix από την άλλη πλευρά σας επιτρέπει να προσαρμόσετε πλήρως ό, τι θέλετε.

squarespace-theme1

Το μεγάλο πράγμα για το Squarespace είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να φτιάξετε έναν κακό ιστότοπο. Τα πρότυπα είναι καθαρά και η λειτουργικότητα του blogging αντικατοπτρίζει αυτό. Το Squarespace προσφέρεται πραγματικά για δημιουργικά όπως φωτογράφους και καλλιτέχνες που θέλουν επίσης να κάνουν blog.

Το Squarespace θα ήταν υψηλότερο στη λίστα εάν ήταν δωρεάν για περισσότερο. Η υπηρεσία προσφέρει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών για να δείτε αν θέλετε να διατηρήσετε το λογισμικό.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Squarespace, διαβάστε τη λεπτομερή κριτική μας για το Squarespace. 

7. Tumblr – Λύση πολυμέσων / κοινωνικών μέσων

Το Tumblr δημιουργήθηκε το 2007 ως πλατφόρμα blogging που λειτουργεί επίσης ως ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης.

Δεδομένου ότι το Tumblr δημιουργήθηκε για blogging, έχει πολλές λειτουργίες ενσωματωμένες για τη σύνταξη και για τη μεταφόρτωση οποιουδήποτε περιεχομένου μέσων που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Το Tumblr προσφέρει επιλογές για προσαρμογή, αλλά η προσαρμογή μοιάζει περισσότερο με ένα προφίλ κοινωνικών μέσων παρά από έναν ιστότοπο blogging.

Ένα σπουδαίο πράγμα για το Tumblr είναι πόσο εύκολο είναι στη χρήση και το εύχρηστο ταμπλό τους.

ταμπλό tumblr

Αυτό όμως είναι το Tumblr – δημιουργήθηκε ως πλατφόρμα blogging, αλλά οι περισσότεροι χρήστες του Tumblr το χρησιμοποιούν ως κοινωνικά μέσα περισσότερο από μια πλατφόρμα blogging. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν πραγματικά το Tumblr για να συμπληρώσουν την επισκεψιμότητα στο blog τους.

Αν θέλετε ένα κοινωνικά ενσωματωμένο blog χωρίς καμία ταλαιπωρία να έχετε το δικό σας, τότε το Tumblr μπορεί να είναι η επιλογή για εσάς.

Συνοψίζοντας

Όταν το καταλαβαίνουμε, υπάρχουν πραγματικά δύο επιλογές που οδηγούν στο χώρο του blogging. Εκτός αν δεν θέλετε πραγματικά να έχετε τη δική σας ιστοσελίδα δείτε το WordPress και το Wix ως τις δύο κύριες επιλογές σας. Αν δεν σας αρέσει το Wix υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις που είναι παρόμοιες στο Weebly και στο Squarespace.

Εάν εκτιμάτε την προσαρμογή και έχετε πραγματικά τον ιστότοπό σας, χρησιμοποιήστε το WordPress.

Εάν εκτιμάτε την απλότητα, την ευκολία χρήσης και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο, τότε πηγαίνετε με έναν δημιουργό ιστότοπων όπως το Wix.

Συχνές ερωτήσεις – Κορυφαίοι δωρεάν ιστότοποι Blogging

Πώς τα blogs για αρχάριους κερδίζουν χρήματα?

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα στο blogging. Το εισόδημα συνεργατών είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε, αλλά μπορείτε επίσης να πουλήσετε ψηφιακά προϊόντα, eBook και μαθήματα. Υπάρχει επίσης ανεξάρτητη γραφή και διαφήμιση επίσης.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω ένα δωρεάν blog στον Καναδά?

Ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε ένα δωρεάν blog στον Καναδά είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως το Medium. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε και να αρχίσετε να γράφετε.

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι ιστολογίου?

Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι είναι WordPress, Wix, Squarespace, Medium, Weebly, Blogger και Tumblr.

Κάνουν τα bloggers πραγματικά χρήματα?

Υπάρχουν αμέτρητοι bloggers σε όλο το Διαδίκτυο που χάραξαν ένα ζωντανό blogging. Υπάρχουν ακόμη bloggers που έχουν γίνει πλούσιοι μέσω του blog τους και έχουν κυκλοφορήσει βιβλία, podcasts κ.λπ..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author