69 WordPress oktatóprogram a CMS összes titkának feltárására

Általában azzal kezdtem, ha néhány szót mondok a WordPressről és annak nagyszerűségéről, de úgy érzem, hogy itt értelmetlen lesz..

Ha ezen az oldalon van, akkor valószínűleg már tudja, milyen csodálatos lehet a WP.

Extra segítségre és útmutatásokra van szüksége a WordPress segítségével csodálatos webhely felépítéséhez. Tudja, azok a gyakorlati tippek és trükkök, amelyek segítenek jobban megérteni, hogy miről van szó, és hogyan kell ezt megfelelően végrehajtani.

Mindent megvan, és egy zacskóm zsetont!

Ebben a cikkben a WordPress oktatóanyagok átfogó listáját találja, kezdő és kezdő felhasználók számára egyaránt. Minden lépést megteszünk az első találkozással a WP-vel az újonnan létrehozott webhely utolsó részéig. Többet megtudhat a témákról, a különféle bővítményekről, a SEO-ról, a webhely biztonságáról és egyebekről.

Ezután meglátogathatja a legjobb WordPress tárhelyszolgáltatók támogatási fórumait, és szégyentelheti mindenkit.

Jól hangzik, igaz? Merüljünk közvetlenül be!

Kezdjük a legjobb általános oktatóanyagokkal az interneten. A fenti átfogó útmutatók mindegyike külön cikkeket érdemel, mivel szinte mindent lefedi, amire gondolhat a WordPress vonatkozásában.

Ha teljesen új vagy a webépítésben – itt kezdődik az utazás …

Contents

Elkezdeni

1. WordPress szótár

WordPress szótár

Nagyon sok munkunk van előttünk a WP világának feltárása előtt, ezért legjobb, ha megismerkedünk a lingóval. Ha nem ismeri egy olyan kifejezést, amely nem szerepel a listán, akkor mindig hozzáadhatja azt javaslatként.

2. WordPress.com és WordPress.org

WordPress.com és WordPress.org

A kezdő WP-felhasználókat könnyen összetéveszthetők a WordPress.com és a WordPress.org látszólag hasonló szolgáltatásokkal. A két platform valóban meglehetősen különálló, és teljesen eltérő beállításokat, korlátozásokat és támogatási szinteket tartalmaz. Ma a saját webhelyen futó, nyílt forrású verzióra fogunk összpontosítani, amely elérhető a WP.org webhelyen, ezért fontos, hogy megmondja a különbséget..

3. A végső WordPress útmutató

WordPress végső útmutató

Az első lépések a WordPress-ben még soha nem voltak ilyen egyszerűek. A WPBegginer az egyik legnagyobb WP közösség, és szerkesztői csapata gyakran kiad átfogó útmutatót a szoftverről. Nagyon jól tudják, milyen zavaró lehet weblapot először létrehozni. Tehát ez az útmutató egy logikus, lépésről lépésre ismerteti a folyamatot, és finoman bemutatja a WordPress-t és annak bonyolultságait.

4. Hogyan válasszuk ki a legjobb hostot?

Válasszon egy WordPress gazdagépet

Rengeteg host szolgáltató van odakint, és szinte mindenki azt állítja, hogy alkalmasak a WordPress projektek befogadására. A valóság azonban nem lehet távolabb az igazságtól, ezért mindenképpen gondosan végezze el kutatásait, mielőtt fejét kezdené az új online vállalkozásba. Azért édesítjük meg az üzletet, ha átfogó véleményeinket hozzáadjuk néhány kiemelkedő versenyzőnek – SiteGround és Bluehost.

5. Hogyan telepítsük a WordPress programot (manuálisan)

A WordPress kézi telepítése

A szoftver kézi telepítése kicsit trükkös lehet, ám szerencsére a WP fejlesztői könnyen megosztják az információkat közvetlenül a forrásból. Ezek átveszik a CMS különféle platformokra történő telepítésének folyamatát, és megoldásokat kínálnak az esetleges visszaesésekre, amelyekkel az út során találkozhat. Az útmutató különösen akkor hasznos, ha a WP-t telepítenie kell egy helyi számítógépre, és offline módban kell módosítania.

6. Hogyan telepítsük a WordPress programot (a Softaculous segítségével)

WordPress Softaculous telepítés

A PHP és a MySQL a WordPress középpontjában állnak, tehát az alkalmazás legjobban Linux szerverekre működik. Gyakran előfordul, hogy a Linux tárhely szolgáltatói cPanelrel felszerelik ügyfeleiket, amely tartalmazza a Softaculous Autoinstaller programot. Ez a nagy teljesítményű eszköz időt és energiát takarít meg a kézi telepítéshez, és néhány kattintással beállít több mint 450 web-készítő alkalmazást. A WP telepítése a Softaculous használatával 1-2-3-ra egyszerű, amint ezt a WordPress kezdő útmutatójában észreveszi.

7. Hogyan telepítsük a WordPress programot (a WAMP-n keresztül)

WordPress telepítés WAMP

A WAMP alapvetően az Apache, a PHP és a MySQL halmaza, amely Windows kiszolgálón fut. Ez azoknak a Windows felhasználóknak szól, akik a WordPress használatával szeretnének szórakozni anélkül, hogy Linuxra költöznének. Az oktatóanyagot gyakran frissítik, ami biztosítja, hogy a tartalom mindig naprakész legyen.

8. A témák telepítése

WordPress téma telepítése

Tudatosan vagy sem, az emberek a könyvet annak borítói alapján ítélik meg. Az Ön weboldala nem különbözik egymástól. Hacsak nem érdekli a látogatókat közvetlenül a get-go szolgáltatásból, akkor azzal kockáztathatja, hogy visszafordíthatatlanul elveszíti őket. A WP témák telepítése meglehetősen egyszerű feladat, így arra koncentrálhat, hogy megtalálja a tökéletes elrendezést, amely megfelel a webhelyének, mint egy kesztyű.

9. Hogyan kell telepíteni a bővítményeket

WordPress telepítés beépülő modulokkal

Következő lépésként megvan a plug-inek. A rendkívül hasznos kiegészítők lehetővé teszik a WordPress testreszabását – bevásárlókocsik, szociális média ikonok, kapcsolatfelvételi űrlapok – megnevezéssel. Az ABC WP-pluginjainak megtanulása nagyon hasznosnak bizonyul majd az úton, ezért feltétlenül ellenőrizze ezeket az ingyenes WordPress oktatóanyagokat.

10. A kütyü megértése

A WordPress kütyü megértése

A widgetek a WP architektúrájának egy részét képezik, amely gyakorlati módszert kínál a könnyebb web-tervezés és -kezelés számára. Van egy csomó alapértelmezett kütyü, amelyek minden friss WordPress-telepítéssel együtt jönnek, beleértve a Kategóriákat, a Keresősávot, a Címkefelhőket és még sok más. Számos téma és beépülő modul saját widgeteket tartalmaz, így az alapjaik megismerése segíthet a lehető legjobban kihasználni őket.

11. A Google Analytics beállítása

WordPress Google Analytics telepítő

Ismeri a Google Analytics szolgáltatást? Igen, az az eszköz, amely mindent tud a látogatókról – honnan jöttek, mire kattintottak, és mennyi ideig maradtak. Világszerte több mint 50 millió webhely remekül használja a Google Analytics szolgáltatást, és az Ön oldalának nem szabad különbséget tennie abban, ha kapcsolatba akar lépni a közönséggel.

12. Hogyan gyorsítsuk fel a WordPress-t

Gyorsítsa fel a WordPress alkalmazást

Csapatunk már felvázolta, mennyire döntő a sebesség az Ön webhelyén ezt a tényeket tartalmazó cikket. Miközben a digitális korszakban a dolgok ilyen gyorsan haladnak, akkor lépést kell tartania a trendek előtt, vagy annak kockázatát, hogy gyorsan lemaradhat. Az oldalak gyors betöltési idejének biztosítása minden helyről és bármilyen eszközről az, amit inkább előbb, mint később kell tennie.

13. Hogyan védjük a WordPress-t?

Biztonságos WordPress

A WordPress az egyetlen legnépszerűbb web-készítő alkalmazás. Mint ilyen, ez a szoftver-hackerek is a világ leggyakoribb célpontjai. A WP webhelyének védelme egy folyamatos folyamat, amely a platform első telepítésekor kezdődik. Csak akkor áll le, ha… nos, valójában soha nem áll le. Ez egy könyörtelen csata, de akkor is kijön a tetején, ha elég óvatos.

Most, hogy készen állunk a WordPress használatához, nézzük meg, mit tehetünk vele.

Együttműködés a WordPress-szel

14. Hogyan lehet testreszabni az irányítópultot

Testreszabása az irányítópulton

A WP háttérkép megjelenésének módosítása nem csak a kényelemről szól. Gyakran több ember dolgozik a weboldalunkon, és eltérő szintű hozzáférést igényelnek. Az általunk látott képet módosíthatjuk a legkisebb részletekig, egészen a bejelentkezési oldal stílusához és színsémájához..

15. Hogyan lehet posztot létrehozni?

WordPress Hozzon létre egy hozzászólást

Rendben, tehát elkészült a WordPress beállításával és megkezdheti a tartalom hozzáadását. Egy dolog, mielőtt tenned. Lehet, hogy hallotta, hogy a WP fejlesztői 2018-ban kiadtak egy vadonatúj szerkesztőt, Gutenberg néven. Sok szerzőt rázott fel, és jelentősen megváltoztatta a tartalom létrehozásának módját. Szerencsére vannak nagyszerű WordPress útmutatók kezdőknek, amelyek elég jól lefedik a Gutenberg témát.

16. A Gutenberg szerkesztő hasznosítása

Használja a WordPress Gutenberg alkalmazást

A nyomda feltalálójának tisztelve a WordPress legújabb szerkesztője megígérte, hogy forradalmasítja a tartalom létrehozásának és terjesztésének a módját. Az első kiadás egy sziklás kezdet volt, és a tapasztalt felhasználók szkeptikusak voltak. Azóta a dolgok visszatértek a pályára, és ez a modern blokk alapú szerkesztő egy fényes jövőre néz.

17. Hogyan lehet kategóriákat létrehozni?

WordPress Kategóriák létrehozása

A kategóriák alkotják a WP webhelyének teljes felépítését. Ezek képviselik az Ön webhelyének menüit, és segítenek a felhasználókat a kívánt oldalra navigálni. A tartalom kategorizálása olyan struktúrát hoz létre, amely átfogó mind a látogatók, mind a keresőmotor robotjai számára. A menük hozzáadása és módosítása gyermekek általi játék a drag-and-drop WP szerkesztővel, tehát folytassa és ellenőrizze.

18. Hogyan hozzunk létre egy céloldalt

WordPress hozzon létre egy céloldalt

A jól megtervezett céloldal csodákat tehet marketing marketing kampányai számára vagy vezethet generációs erőfeszítéseket. A vállalkozástulajdonosok és a marketingszakemberek gyakran egyéni elkészítésű oldalakat alkalmaznak, mivel ezek felhívhatják a figyelmet, előre meghatározott tevékenységekhez vezethetnek, és lényeges forgalmi adatokat gyűjthetnek. Akár egy terméket szeretne eladni, feliratkozásokat gyűjteni, akár egy videót népszerűsíteni – a céloldalak az út!

19. Fotógaléria létrehozása

WordPress Fotógaléria létrehozása

A vizuális tartalom manapság körülöttünk van. Hajlamosak vagyunk megosztani fényképeket mindazokról, amik jónak találnak – emberekről, ételekről, háziállatokról, a természetről. Végül is: „egy kép több ezer szót ér”, igaz? A WordPress az esztétikáról szól, és ezt minden bizonnyal megmutatja az osztály széles választéka és testreszabási lehetőségei.

20. Hogyan lehet e-kereskedelmi webhelyet létrehozni?

WordPress Hozzon létre egy e-kereskedelmi webhelyet

A világ lakosságának több mint 22% -a már online vásárol. Annyira hozzászoktunk, hogy egyszerűen beírunk egy webcímet, és két perc alatt megrendelünk egy terméket, olyan, mintha soha nem tudtunk másokat. Különböző bővítményeket is használhat online bolt létrehozásához, de kétségtelenül a WooCommerce a legelterjedtebb. A WooCommerce már viharral veszi az online kereskedelmet, sőt meghaladja azokat a piaci versenytársakat is, amelyek szigorúan az e-kereskedelemre koncentrálnak.

21. Hogyan hozhatok létre Amazon társult webhelyet?

WordPress Hozzon létre egy Amazon Store-t

Az Amazon leányvállalatainak köszönhetően termékeit a világ legnagyobb piacán értékesítheti. Különböző platformok, például a WordPress és az Amazon integrálása nagy ügynek tűnik, de valójában nem az. Ez az oktatóanyag végigvezeti a WP üzlet beindításának teljes folyamatát, a termékek áthelyezését az új piacon, és természetesen a legédesebb részt – a bevételek összegyűjtését..

22. Multimédia fájlok hozzáadása

WordPress Multimédia hozzáadása

Képek, hang- és videofájlok hozzáadása a hozzászólásokhoz gyerekjáték a WP-nek. Ez a kiterjedt WordPress oktatóprogram kezdőknek bemutatja, hogyan működik a beépített WISYWIG szerkesztő, és hogyan lehet a multimédiát integrálni, hogy tartalmát még vonzóbbá tegye. Bónuszként néhány kivitelezhető tipp található az igazítás és a méret optimalizálása érdekében.

23. Fájlok feltöltése FTP-n keresztül

A WordPress Fájlok feltöltése FTP

A legtöbb kezelőpanel beépített fájlkezelő rendszert tartalmaz, amely lehetővé teszi az adatok egyszerű feltöltését. Ezt a WP admin irányítópultján is elérheti. Mindkét lehetőség korlátozódik az egyszerre feltölthető fájlok számára és méretére. Az FTP viszont gyakran gyorsabb, biztonságosabb és megszünteti az összes ilyen korlátozást.

24. Favicon hozzáadása

WordPress Favicon hozzáadása

Észrevetted már, hogy a legtöbb weboldal minimalizált képpel rendelkezik, amely a nevük előtt megjelenik a böngésző lapon? Ezt faviconnak hívják. Kiváló lehetőséget kínál márkájának fejlesztésére és emlékezetesebbé tételére. Ráadásul, ha olyan vagy, mint én, és folyamatosan nyitva tart egy csomó ablakot, a bűncselekmények hatalmas segítséget jelentenek, amikor gyorsan meg kell találni egy adott fület.

25. Hogyan adhatunk hozzá Gravatar-t

WordPress Gravatar hozzáadása

A Gravatar, amely a Globálisan Elismert Avatár, a vizuális képet képviseli az interneten. Ahelyett, hogy különféle profilokat hozna létre több webhelyen, egyetlen fiókkal is rendelkezhet az előre definiált információk felhasználásával. Ez a megoldás különösen hasznos az aktív bloggerek számára, akik csak maguknak hívják fel a magukat.

26. Végső útmutató a WordPress Multisite webhelyhez

WordPress Multisite

A WordPress remek lehetőséget kínál több webhely futtatására egyetlen telepítés alatt. Mennyire hasznos ez? Milyen esetekben kell alkalmaznia ezt a módszert? Hogyan működik? Kövesse ezt a kiváló bemutatót a többoldalú funkció tényleges fejlesztőitől, és fedezze fel az előnyeit, ha egy teljes webhely-hálózatot egy kalap alatt működtet..

27. Több nyelv hozzáadása

WordPress Többnyelvű

Mi lenne a legjobb módja annak, hogy egy nemzetközi közönségnek gondoskodjanak, ha a saját anyanyelvükön beszélnek? Új nyelvek felvétele a meglévő WordPress webhelyre tökéletesen működik további WP telepítések nélkül.

A minőség szempontjából határozottan javaslom tartalmának kézi fordítását, hogy még a legfinomabb részleteket is finomítsa. A nyelvi bővítmények napról napra javulnak, a gépi tanulás fejlődésének köszönhetően, tehát ezek továbbra is kiváló lehetőség, hogy fontolóra vegye, hogy időt kell takarítani..

28. Hogyan kell használni a WordPress REST API-t

WP Rest API

Az alkalmazásprogramozási felületek (vagy egyszerűen az API-k) lehetővé teszik két különböző alkalmazás számára az adatok összekapcsolását és cseréjét. Például a Google Maps API segítségével térképet helyezhet el a webhelyén, amely releváns információkat szerez közvetlenül a Google-tól. Ugyanazt a logikát alkalmazva a WordPressre, jelentősen javíthatjuk a felhasználói élményt és javíthatjuk webhely képességeinket, mindezt a REST API segítségével.

29. WordPress webhelykarbantartási naptár

WordPress webhelykarbantartás

A webhely karbantartása folyamatos folyamat. Még akkor is, ha a tökéletes WP webhelyet építi ki, továbbra is figyelemmel kell kísérnie, és ügyelnie kell arra, hogy mindig naprakész legyen. Számos szempontot kell figyelembe venni, de ne féljetek – ezeket nem kell szívből megjegyeznie. Ez a lista meg fogja tenni az Ön számára.

Most, hogy elkészültünk az alapokkal, itt az ideje, hogy elgondolkozzunk a webhelyünk megjelenésében és megjelenésében.

WordPress témák

30. Hogyan válasszunk egy témát?

Válasszon egy WordPress témát

A webhely megfelelő témájának kiválasztása döntő fontosságú, és nem csak a szép megjelenésről beszélek. A vizuális elrendezés jelentősen javíthatja a látogatók navigációs élményét, és még tovább erősítheti a webhely általános biztonságát. Rengeteg hasznos WordPress-oktatóanyag található a témában, de ez az átfogó útmutató mindent lefedi.

31. A témák testreszabása

A WordPress téma testreszabása

Csakúgy, mint minden más nyílt forráskódú platformon, a WordPress infrastruktúra minden szempontja testreszabható. Megfelelő ismeretekkel és kis tapasztalatokkal hamarosan rájön, hogy a WP-téma módosítása nem csak a tervezőknek és a fejlesztőknek szól. Amint megkaptad, az ég a határ!

32. Hogyan lehet létrehozni egy gyermek témát

WordPress gyermek téma

Képzeljen el olyan gyermek témákat, mint egy tesztkörnyezet minden olyan csempészéshez és csavaráshoz, amelyet kipróbálni szeretne a webhelyén anélkül, hogy megzavarná annak online elérhetőségét. A gyermek témája megismétli „szülőjét”, és minden másot a képzeletére hagy. Ha az új elrendezés módosítása után hiányzik valamelyik funkció, akkor a szülőtéma kitölti a hiányosságokat.

33. Hogyan adhatunk hozzá egyedi betűkészleteket

WordPress Saját betűkészletek hozzáadása

A tartalmi betűkészlet a vizuális márkaépítés nélkülözhetetlen eleme, amely hozzáadhatja ezt a nagyon szükséges tulajdonságot új vállalkozásához. Akár elegáns is lehet, mint a beépített lehetőségek némelyike, mindig az egyediségre kell törekednie. Az Ön webhelyének betűtípusa a tökéletes módja annak.

34. A színpszichológia megértése

WordPress színes pszichológia

A legfrissebb tanulmányok szerint az online vásárlók óriási 85% -a rámutat arra, hogy a szín elsődleges oka, hogy szeretik vagy nem szeretik egy adott terméket. Függetlenül attól, hogy tudatosan csináljuk-e vagy sem, a színek érzelmeket válthatnak ki, és a haladó vállalkozások ezt a tényt már felhasználják.

35. Hogyan végezzünk A / B tesztet

A WordPress végezzen A-B tesztet

A forgalmazók szeretik az A / B tesztelési módszertant alkalmazni, mivel ez jelentős gyakorlati felhasználást eredményezhet. Alapvetően, amikor egy döntéssel szembesül, két (vagy több) változatra oszthatja azt. Tegyük fel, hogy azon gondolkodik, vajon a webhelyén zöld vagy kék színsémát kell-e elfogadni. Minden új látogatónak különféle verziókat is kiszolgálhat, és az összegyűjtött mutatók tudatják, hogy melyik szín teljesít a legjobban. Végül is – a számok nem hazudnak, igaz?

Miután elégedett webhelyének új stílusos megjelenésével, megfontolhatja néhány funkció hozzáadását. A WordPress plugins oktatóanyagok alábbi listáját kategorizáltuk értékük alapján a különböző szakemberek számára.

WordPress plugins

36. Kell a WordPress beépülő modulok

Must-Have WordPress plugins

Több mint 50 000 beépülő modullal a WP könyvtárban nagyon könnyű eltévedni. Szerencsére rengeteg hasznos WordPress plugin-oktatóanyagot talál, amelyek felvázolják az alapvető eszközöket, amelyekkel kezdetben lehet, és miért van szüksége rájuk. Innentől kezdve egészen a fantáziád függ. Csak a biztonsági kockázatok elkerülése érdekében feltétlenül adjon hozzá mindent, és rendszeresen frissítse.

37. WordPress plugins a tervezők számára

WordPress plugins a tervezők számára

A tervezők a WordPress segítségével kiaknázhatják teljes kreatív potenciáljukat. A WP webhelyének látványtervének minden apró eleme teljes mértékben testreszabható, és rengeteg eszköz van, amelyek segíthetnek. Nézze meg azokat a válogatásokat, amelyekben a tervezők a legjobban szeretik a kiegészítőket.

38. WordPress plugins a fejlesztők számára

WordPress bővítmények fejlesztők számára

Ez mindenki a webmestereknek, fejlesztőknek és kódkódoknak szól. Az ElegantThemes széles névjegykód-kiegészítővel és a legjobb WordPress-oktatóanyagokkal közzétették magukat a WP közösségben. útmutatása megmutatja a fejlesztők által leginkább preferált bővítményeket, és miért olyan népszerűek.

39. WordPress plugins a marketingszakemberek számára

WordPress plugins a marketingszakemberek számára

Neil Patelnek nincs szüksége bevezetésre, ha távolról érdekli a digitális marketing. Nem gondolok egy jobb embert, akiben megbízhat a marketing tanácsokkal, mint az egyik legfontosabb befolyásoló a területen és egy rendkívül sikeres digitális ügynökség alapítója. Örül, hogy megosztja néhány know-how-ját, és rámutat a kedvenc pluginjaira.

40. WordPress plugins a szerzők számára

WordPress plugins a szerzők számára

A WordPress eredeti célja a blogok népszerűsítése volt, tehát ne felejtsük el az összes ott levő szerzőt, akik továbbra is a WP-t használják blogjaik fejlesztésére. Az íráskészség fejlesztését segítő eszközöktől kezdve a webhely biztosításával kapcsolatos javaslatokig – ez az oktatóanyag mindent tartalmaz. Ráadásul az útmutatót gyakran frissítik, így biztos lehet benne, hogy a benne található információk időtlenek.

41. WordPress plugins az üzlettulajdonosok számára

WordPress plugins az üzlettulajdonosok számára

Manapság olyan online üzlet birtoklása ugyanolyan egyszerű, mint a pite. Már elkészítettünk egy közelebbről megnézheti a legjobb e-kereskedelmi webhely-készítőket, és most itt az ideje, hogy többet megtudjon a különféle kiegészítőkről, amelyek segítségével javíthatja üzlete teljesítményét. Válassza ki a vállalkozásához a megfelelő eszközkészletet, és a siker hamarosan követni fogja.

Miután elvégezte a beépülő modulokat, a következő ingyenes WordPress oktatóprogramok mindent megtanítanak, amit tudnia kell a webhely sebességének és teljesítményének javításáról..

A WordPress felgyorsítása

42. Hogyan ellenőrizhetjük webhelyének sebességét

WordPress Ellenőrizze a webhely sebességét

A webhely sebessége nem fordulhat le egyetlen számra, mivel számos tényező befolyásolja annak teljesítményét. Jó dolog, hogy vannak különféle eszközök, amelyek nemcsak lehetővé teszik a kapcsolat megmérését a világ minden tájáról, hanem ügyes optimalizálási tippeket is tartalmaznak. Azt tanácsolnám, hogy válasszon néhányat, és hasonlítsa össze az ugyanazon helyről származó eredményeket.

43. Hogyan optimalizálhatja képeit

WordPress Képek optimalizálása

Hadd tegyem világossá egy dolgot – a képei az egyik legfontosabb tényező, amelyre összpontosítani kell a webhely sebességének javításakor. A képoptimalizálás egy óvatos folyamat, amely megkezdődik, még mielőtt a weboldalra viszi a képet. Ez az optimalizálási útmutató a WordPress kezdőknek ajánlott, de a haladó felhasználók is találnak néhány ügyes tanácsot.

44. Hogyan lehet engedélyezni a Gzip-tömörítést

WordPress GZIP tömörítés

A képek tömörítése a WordPress használatával feltétlenül szükséges. A nagy felbontású képek vonzhatják látogatóinkat, de a rendszer erőforrásainak tisztességes megosztását is megkövetelik. A fényképek optimális betöltési idejének biztosítása megkönnyíti a betöltést, és ennek eredményeként élvezheti néhány boldog, visszatérő ügyfelet.

45. Hogyan kell CDN-t használni?

WordPress CDN

A CDN, vagy a tartalomszolgáltató hálózat egy szerverhálózat a világ minden tájáról, amely az Ön webhelyének tárolt másolatait tartalmazza. Ha egy látogató felszáll az oldalra, a helyére legközelebbi szerver megjeleníti a tartalmat. Ily módon elkerülhetők a nagy távolságok okozta lelassulások. A WordPress tárhelyszolgáltatója gyakran ajánlhat CDN-megoldást, és akár telepíthet.

46. ​​Hogyan javíthatjuk a böngésző gyorsítótárazását

A WordPress böngésző gyorsítótárazása

Ez a sebesség-hack lehetővé teszi, hogy a böngésző gyorsítótárban tárolja az oldal bizonyos részeit, így azok nem kerülnek betöltésre minden alkalommal, amikor valaki ráereszkedik. Az ügyes trükk miatt bizonyos módosítások szükségesek a .htaccess fájlban, de ez az oktatóprogram megtanítja, hogyan kell a WordPress böngésző gyorsítótárazását a lehető legnagyobb mértékben kihasználni..

47. Az aszinkron betöltés használata

A WordPress aszinkron betöltése

A Javascript a legtöbb weboldal középpontjában. Közösségi média gombok, SEO beépülő modulok, témák – minden kis webhely elem fut parancsfájlokat, és ezeknek a szkripteknek meg kell valósítani az erőforrások arányát. Ügyeljen arra, hogy optimalizálja a Javascript folyamatait, és ez azonnal tükrözi az általános sebességet.

A sebesség elengedhetetlen – és hasznos lehet néhány mélyreható tippből, hogyan lehet a WP webhelyét repülni -, de ugyanúgy a biztonság. A WordPress útmutatók következő sorozatában megtanulják, hogyan kell falot építeni a webhely körül (és nem kell, hogy Mexikó fizetjen érte).

42. Hogyan ellenőrizhetjük webhelyének sebességét

WordPress Ellenőrizze a webhely sebességét

A webhely sebessége nem fordulhat le egyetlen számra, mivel számos tényező befolyásolja annak teljesítményét. Jó dolog, hogy vannak különféle eszközök, amelyek nemcsak lehetővé teszik a kapcsolat megmérését a világ minden tájáról, hanem ügyes optimalizálási tippeket is tartalmaznak. Azt tanácsolnám, hogy válasszon néhányat, és hasonlítsa össze az ugyanazon helyről származó eredményeket.

43. Hogyan optimalizálhatja képeit

WordPress Képek optimalizálása

Hadd tegyem világossá egy dolgot – a képei az egyik legfontosabb tényező, amelyre összpontosítani kell a webhely sebességének javításakor. A képoptimalizálás egy óvatos folyamat, amely megkezdődik, még mielőtt a weboldalra viszi a képet. Ez az optimalizálási útmutató a WordPress kezdőknek ajánlott, de a haladó felhasználók is találnak néhány ügyes tanácsot.

44. Hogyan lehet engedélyezni a Gzip-tömörítést

WordPress GZIP tömörítés

A képek tömörítése a WordPress használatával feltétlenül szükséges. A nagy felbontású képek vonzhatják látogatóinkat, de a rendszer erőforrásainak tisztességes megosztását is megkövetelik. A fényképek optimális betöltési idejének biztosítása megkönnyíti a betöltést, és ennek eredményeként élvezheti néhány boldog, visszatérő ügyfelet.

45. Hogyan kell CDN-t használni?

WordPress CDN

A CDN, vagy a tartalomszolgáltató hálózat egy szerverhálózat a világ minden tájáról, amely az Ön webhelyének tárolt másolatait tartalmazza. Ha egy látogató felszáll az oldalra, a helyére legközelebbi szerver megjeleníti a tartalmat. Ily módon elkerülhetők a nagy távolságok okozta lelassulások. A WordPress tárhelyszolgáltatója gyakran ajánlhat CDN-megoldást, és akár telepíthet.

46. ​​Hogyan javíthatjuk a böngésző gyorsítótárazását

A WordPress böngésző gyorsítótárazása

Ez a sebesség-hack lehetővé teszi, hogy a böngésző gyorsítótárban tárolja az oldal bizonyos részeit, így azok nem kerülnek betöltésre minden alkalommal, amikor valaki ráereszkedik. Az ügyes trükk miatt bizonyos módosítások szükségesek a .htaccess fájlban, de ez az oktatóprogram megtanítja, hogyan kell a WordPress böngésző gyorsítótárazását a lehető legnagyobb mértékben kihasználni..

47. Az aszinkron betöltés használata

A WordPress aszinkron betöltése

A Javascript a legtöbb weboldal középpontjában. Közösségi média gombok, SEO beépülő modulok, témák – minden kis webhely elem fut parancsfájlokat, és ezeknek a szkripteknek meg kell valósítani az erőforrások arányát. Ügyeljen arra, hogy optimalizálja a Javascript folyamatait, és ez azonnal tükrözi az általános sebességet.

A sebesség elengedhetetlen – és hasznos lehet néhány mélyreható tippből, hogyan lehet a WP webhelyét repülni -, de ugyanúgy a biztonság. A WordPress útmutatók következő sorozatában megtanulják, hogyan kell falot építeni a webhely körül (és nem kell, hogy Mexikó fizetjen érte).

A WordPress biztosítása

48. Hogyan frissítsük a WordPress programot

A WordPress frissítése

Az alkalmazásfrissítések nagy dolog. Miért? A kezdők számára sok új funkciót hoznak az asztalra, tartalmaznak hibajavításokat, és javítják a webhely általános teljesítményét. Ez önmagában elég meggyőző legyen. De itt van az igazi probléma: a frissítések javítják a biztonsági réseket, amelyeket a hackerek gyakran kihasználnak. Valójában a WP alapvető számítógépes támadásai a WordPress összes biztonsági megsértésének 31,5% -át teszik ki. Jobban biztonságos, mint sajnálom, igaz?

49. A WordPress biztonsági mentése

A WordPress biztonsági mentése

Annak ellenére, hogy bízik a házigazdaban és a biztonsági óvintézkedésekben, mindig készítsen biztonsági másolatot. Ebben az esetben – egészen szó szerint. Váratlan hibák fordulnak elő, és nem kockáztathatja az adatok elvesztését, mert meglepő volt. Tehát légy proaktív, és rendszeres biztonsági mentési stratégiával biztosítsa vállalkozása zökkenőmentes vitorlázását.

50. Hogyan lehet elrejteni a rendszergazdai bejelentkezési oldalt

WordPress Rendszergazda oldal elrejtése

Hallottál már brutális erőszakos támadásokról? A hackerek elindítják őket, hogy jogosulatlanul férjenek hozzá a weboldalakhoz. A brute-force támadások érkeznek az admin oldalán (amely alapértelmezés szerint a / Wp-admin), és hajtson végre egy algoritmust, amely szimulálja a bejelentkezési kísérleteket. Több millió felhasználói / átadási kombinációt futtatnak, amíg végül be nem jelennek. Most képzelje el, ha „áthelyezi” az admin oldal egy másik, biztonságosabb helyre. Egyszerűen hangzik, de hihetetlenül hatékony.

51. Hogyan lehet korlátozni a bejelentkezési kísérleteket?

A WordPress korlátozási bejelentkezési kísérletei

Egy másik módja annak, hogy megvédje magát a bosszantó brute-force támadásoktól, ha korlátozza a bejelentkezési kísérleteket az admin oldalán. Ilyen módon, még ha a hackerek is megtalálják a helyét, a rosszindulatú algoritmus futtatása több próbálkozás után csak egy kőfalba fog ütni. A nap végén egy extra biztonsági szint hozzáadása a webhelyéhez csak az Ön javára működhet.

52. Hogyan lehet a WordPress jelszóval védeni?

Jelszóvédett WordPress

Számos oka lehet annak, hogy miért akarja tartalmának egy részét (vagy egészét) elrejteni a kíváncsiságtól. Szerencsére a WordPress lehetővé teszi a biztonságos bejelentkezés engedélyezését a webhely bármely részére – egy oldalra, egy termékre, egy letölthető fájlra -, amit megnevez. Kövesse ezt a hasznos útmutatót, hogy megtudja, hogyan.

53. Két tényezős hitelesítés hozzáadása

A WordPress telepítése Két tényezős hitelesítés

A WP alkalmazás további erősítésének egyik módja egy kétfaktoros hitelesítés hozzáadása bejelentkezéskor. Tudod, ezek a néhány extra dolog, amelyeket néha meg kell tennünk a felhasználónk megadása és átadása mellett, például egy fotóra kattintással vagy egy betű / szám kombináció beírásával. Ma megtudsz még néhány kreatív módszert a bejelentkezési oldal védelmére.

Biztonságunk naprakész – ha még mindig érzi magát valami hiányossága, megtanulja, hogyan lehet valóban impregionálhatatlanná tenni -, és jobban összpontosíthatunk webhelyünk optimalizálására. A WordPress oktatási útmutatók következő köre ezt a feladatot a lehető legkevesebb erőfeszítéssel teszi meg.

A WordPress optimalizálása

54. Végső SEO útmutató

Végső SEO útmutató a WordPress-hez

A keresőmotor optimalizálása (vagy röviden a SEO) azt jelzi, hogy a webhely milyen messze van a felbukkanó keresési eredmények között. A Google, az abszolút piaci vezető, az eredmények megjelenítésénél több mint 200 tényezőt vesz figyelembe, és ezek befolyásolhatják a legtöbbjét. Az, hogy miként használják őket, megkülönböztetheti a zümmögő vállalkozást vagy a bukott üzletet.

55. Hogyan lehet megtalálni és kijavítani a megszakadt hivatkozásokat

A WordPress megszakadt hivatkozások keresése és javítása

A WordPress webhely áttelepítése vagy domainjének megváltoztatása elkerülhetetlenül azt jelenti, hogy biztosítania kell a linkek megfelelő átirányítását az új helyre. Ellenkező esetben a látogatókat és a keresőmotorok bejáróit egy nem létező oldalra vezetik, amely egy teljesen új féreg dobozt nyit meg.

56. Hogyan állíthatjuk le a keresőmotorok webhelyének indexelését?

A WordPress állítsa le a keresőmotorok indexelését

A webhelyek nem csak egy éjjel jelennek meg. Sok gondos tervezést, kipróbálást és hibát, valamint sok változatot vesznek, amíg el nem érik a tökéletességet. Noha megengedheti magának, hogy közvetlenül az élő webhelyen végezzen változtatásokat a korai szakaszában, jobb, ha nem engedi be a keresőrobotokat, mielőtt elvégezné a fő optimalizálási feladatokat..

57. Hogyan finomíthatom a Permalinks-eket

WordPress Finomítsa a Permalinks-eket

A tökéletes URL-struktúra tiszta, olvasható és a lehető legrövidebb. A WordPress megérti, hogy az átfogó linkek mennyire nélkülözhetetlenek az általános SEO stratégiánál, és néhány finom, beépített lehetőséget kínál azok tökéletesítésére. Ez a kiterjedt oktatóanyag lefedi az egészet, és kiegészíti a témában gyakran feltett kérdésekre adott válaszokkal.

58. Fejlesztők Cheat Sheet

WordPress Cheat Sheet

Ez a fejlettebb felhasználók számára szól. Ha rendelkezik kódolási ismeretekkel és szeretné ezeket alkalmazni a WordPress webhelyén – ez a lista nélkülözhetetlen asszisztensnek bizonyul. A cheat lap elindítja a WordPress alapjait, majd lefedi azokat az alapvető tudnivalókat, amelyek elősegítik fejlesztési készségeidet.

59. Hogyan állítsuk be a Yandexet a WordPressen

WordPress telepítő Yandex

A Google messze a legnépszerűbb keresőmotor … de nem feltétlenül minden országban. Ha a közönség túlnyomórészt Oroszországból származik, akkor fontolóra kell vennie a helyi keresőmotor, a Yandex optimalizálását. A társaság csak birtokolja az orosz keresőmotor-piac több mint 50% -a, az országot azon kevés helynek a világon egyikévé téve, ahol a Google nem állítja a legfontosabb helyet.

Addig a WP-nek elég nagynak kell lennie, hogy késztetni szeretne a meglévő platformon (és érthető módon). Ezek a következő WordPress útmutatók végigvezetik a folyamatot.

WordPress migráció

60. Hogyan helyezze át a Blogger webhelyet a WordPressbe

Vigye a Bloggert a WordPressbe

A Blogger az egyik legnépszerűbb blogplatform, és ennek egy sor jó oka van. Ingyenes regisztráció, egyszerű navigáció, egyértelmű menük – ezek mind alapvető előnyök, amelyeket az új felhasználók nagyon kedvelik. A webhely növekedésével azonban elkerülhetetlenül korlátozásokba ütközik, ezért a WordPress-re való költözés logikailag több megoldás.

61. Hogyan lehet Wix webhelyet áthelyezni a WordPress programra

A Wix áthelyezése a WordPressbe

Egy másik népszerű weboldalépítési megoldás a Wix. Olyan vonzó, mint önmagában, amikor összehasonlítjuk a WordPress-rel, egyszerűen nincs ott. A WP a sokoldalúság és a kreatív szabadság szempontjából a legjobb választás, tehát nem természetellenes, ha váltani akarunk.

62. Hogyan lehet átalakítani a Joomla webhelyet WordPress-re

Vigye a Joomlat a WordPressbe

Joomla évek óta a legfontosabb helyet foglal el a CMS piacon. Aztán a WordPress emelt, és ellopta a versenyt. Tehát nem volt meglepő, amikor a Joomla felhasználók elindultak az új platformon. A két webes építési alkalmazás természetéből adódóan eltér, és a folyamat nem pontosan egyszerű. Szerencsére találtunk valamit, amely végigvezeti Önt az egész folyamaton.

63. Hogyan konvertálhatjuk HTML-t WordPress-re

HTML a WordPress-hez

A statikus HTML oldal WordPress-formá történő átalakítása ijesztő feladat lehet. Szerencsére a HTML macska bőrének egynél több módja is van, így válasszon egy olyan módszert, amelyről úgy érzi, hogy a legjobban megfelel Önnek. Ha elkészült, élvezheti az egyik legnagyobb online közösség részvételét, és felhasználhatja annak összes forrását.

64. Hogyan lehet áthelyezni a WP-t a helyi szerverről az élő webhelyre

A WordPress áthelyezése a Helyi alkalmazásból az Élőbe

Ilyen gyakran a fejlesztők inkább a WordPress helyi verziójának építésére és módosítására törekszenek, ahelyett, hogy a változtatásokat közvetlenül az élő környezetre alkalmaznák. Ez a módszer nyilvánvaló előnyeit jeleníti meg az offline működés és a testreszabás tesztelése nélkül, azzal a további kockázattal, hogy webhelye banánszik. Most néhány egyszerű lépésben megtanulhatja, hogyan kell csinálni.

65. A WordPress áttelepítése új gazdagépen

A WordPress áthelyezése az új gazdagépre

Leggyakrabban, amikor a webhelyét egy új gazdagépre költözteti, ők gondoskodnak a webhely átadásáról. Ennek ellenére ez nem adott, ezért mindig hasznos, ha felkészülünk a saját képességeidek tesztelésére. Itt van egy átfogó bemutató, amely segít a WordPress áthelyezésében, és közben nem veszíthet el semmilyen adatot.

Most már lefedtük a WordPress webhelyének létrehozásának minden lényeges szempontját, és rengeteg olvasási lehetősége van. Mielőtt hagytam, hogy elmélyítse ezt a sok információt, kaptam egy kis dolgot – azoknak, akik inkább az audiovizuális útmutatóktól tanulnak.

WordPress Video oktatóprogramok

66. Hogyan lehet elindítani a WordPress webhelyet 10 perc alatt

YouTube - indítson el egy WordPress webhelyet

A WPBeginner oktatóvideója gyors bemutatóra vezet minket a host kiválasztásának első lépéseitől egészen az élő WP webhely elindításához. Ha ennyi információ elfér 10 perc alatt, akkor csak képzelje el, milyen gyors bejutni a WordPress játékba.

67. Hogyan lehet egy témát kidolgozni a semmiből?

YouTube - A WordPress téma fejlesztése

Ez az oktatóprogram egy kicsit mélyebben belemerül a WP témák mögött meghúzódó bonyolultakba, és lehetővé teszi, hogy magad is WordPress fejlesztővé váljanak. A videó megnézése után jobban megértheti a CSS-t és a JS-t, és ezeket a készségeket megvalósíthatja egy vizuálisan lenyűgöző weboldal létrehozásában..

68. Hogyan lehet online áruházat létrehozni?

Youtube - Hozzon létre egy WordPress Store-t

Egy új üzleti webhely elindítása a WordPress-szel nem nagy ügy, ám van néhány fontos részlet, amelyet figyelembe kell venni. Ezért úgy döntöttem, hogy megmutatom az egyik legszélesebb YouTube WordPress oktatóprogramot, hogy biztosan hiányoljon semmit. Függetlenül attól, hogy segítségre van szüksége a kosárban, a termék megvalósításában vagy a fizetési átjáróban – ez a videó fedezte fel Önt.

69. A Docker Compose használata a WordPress használatával

A WordPress Docker komponálása

A Docker Compose egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a WordPress új szintre állítását a többtartályos technológia felhasználásával. Nem igazán alkalmas kezdő felhasználók számára, de ha ismeri a hasonló keretek és szkriptnyelvek körüli útját, a Docker segít csodákat csinálni a WP-vel.

Csomagolás fel

Itt van, emberek!

Ez lezárja a HostPribunal WordPress útmutatók listáját. Még akkor is, ha teljes WP kezdőként kezdte el, most már olyan magabiztosnak kellene éreznie magát, mint egy tapasztalt felhasználó. Mint láthatja, a legnépszerűbb CMS nem olyan nehéz működtetni. Tehát egy kis gyakorlattal hamarosan létrehozhatja álmai webhelyét.

Gondoljon, hiányzott valami, vagy keressen további információkat egy WordPress témában?

Értesítsen, és örömmel hozzáadom. Viszlát most, és…

… Szerinted elfelejtettük a zacskó chipset? Ha elérted ezt a pontot, akkor nagyon megérdemled azt.

Zsák zseton

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author