40 Statistikat shqetësuese të hackimit që shqetësojnë të gjithë ne në vitin 2020

A keni menduar ndonjëherë që pothuajse çdo pajisje elektronike mund të hackohet?

E di që kam.

Sot ne do të shikojmë disa statistika të hakerave për të ilustruar ndikimin e aktiviteteve të hakerave në shoqërinë moderne. Natyrisht, hacks janë një shqetësim i madh për pronarët e faqeve të internetit – kjo është arsyeja pse të gjitha përmbledhjet këtu në Hosting Tribunal përqendrohen shumë në siguri – por e vërteta është se të gjithë banorët e Web-it janë të ndjeshëm ndaj aktivitetit të hakerave.

Në tekstin më poshtë do të gjeni disa statistika fantastike të cilat do të na ndihmojnë të zbulojmë:

 • Cili është heisti më i madh bankar që u tërhoq nga kriminelët në internet?
 • Cila është shkelja më e rëndësishme e të dhënave të kohës sonë?
 • A janë bankomatët të prekshëm nga sulmet e hakerave?
 • Kur ndodhi hack-i i parë?

Gjithashtu, do të vizitojmë tregjet e errëta të internetit për të parë se sa kushton për të blerë një identitet të ri.

Tani le ta marrim këtë shfaqje në rrugë me disa statistika hakmarrjeje.

Contents

Statistikat e Hacking të Frikshme (Zgjedhja e Redaktorit):

 • Shtë një haker sulmoni çdo 39 sekonda.
 • Hakerët rusë janë më të shpejtë.
 • 300,000 malware të rinj krijohet çdo ditë.
 • Autentifikimi dhe kriptimi me shumë faktorë janë pengesat më të mëdha të hakerave.
 • Ti mundesh bëhet një qytetar amerikan për 6.000 dollarë.
 • Kostoja mesatare e shkeljeve të të dhënave do të jetë rreth 150 milion në vitin 2020.
 • Buxheti i sigurisë në internet në SHBA është 14.98 miliardë dollarë.

Tingëllon interesante, apo jo? Le të shqyrtojmë më thellë dhe të gjejmë më shumë detaje rreth secilit.

Statistikat fyese të hacking

Disa nga shkeljet në internet janë të guximshme, të tjera të egër, por të tjera thjesht mahnitëse.

1. Ka një sulm të hakerave çdo 39 sekonda.

(Burimi: Revista Security)

Deri në kohën kur personi mesatar merr një selfie dhe e ngarkon atë në Instagram, sulmi tjetër i hakerave tashmë ka ndodhur.

2. Krimi në internet është më fitimprurës sesa tregtia globale e paligjshme e drogës.

(Burimi: Sipërmarrjet e Sigurimit Kibernetik)

Fitimi nga industria e paligjshme e drogës arrin në rreth 400 miliardë dollarë në vit. Për krahasim, kriminelët në internet kanë fituar gjithsej rreth 600 miliardë dollarë në 2018.

3. Hakerët vjedhin 75 rekord çdo sekondë.

(Burimi: Indeksi i Nivelit të Shkeljes)

Faktet e sigurisë në internet na tregojnë numrin mesatar të rekordeve të vjedhura për sekondë. Shkeljet janë në të vërtetë shumë më të rralla se kaq – është thjesht se çdo shkelje lejon që të vidhen shumë rekorde.

4. 66% e bizneseve të sulmuara nga hakerat nuk ishin të sigurt se mund të rikuperohen.

(Burimi: Pasuri)

Shumica e bizneseve nuk e dinë vërtet nëse janë të përgatitur për një sulm në internet. Në të vërtetë, 75% e të gjitha bizneseve nuk kanë as një plan zyrtar të reagimit ndaj sulmeve kibernetike.

Statistikat e sulmeve kibernetike zbulojnë se në vitin 2018:

5. 73% e hakerave të kapelave të zeza thanë se zjarri tradicional dhe siguria antivirus nuk është e rëndësishme ose e vjetëruar.

(Burimi: Thycotic.com)

Sipas të njëjtit studim, 80% e hakerave thonë se “njerëzit janë më të përgjegjuarit për shkeljet e sigurisë”.

6. Buxheti i sigurisë në internet në SHBA14.98 miliardë dollarë në vitin 2019.

(Burimi: Statista)

Në vetëm dy vjet, buxheti amerikan i sigurisë në internet u rrit pothuajse 14%. Dikur ishte e drejtë 13.15 miliardë dollarë në vitin 2017.

Si gjithçka, ka një ekuilibër edhe në botën kibernetike. Faktet hakmarrëse tregojnë se:

7. Hakerat e kapelave të bardha fituan mbi 19 milion dollarë shitje në vitin 2018.

(Burimi: HackerOne)

Ajo që është interesante këtu është se 81% e tyre mësuan zanatin e tyre kryesisht përmes blogjeve dhe materialeve arsimore në internet. Vetëm 6% përfunduan një klasë zyrtare.

8. Ka mbi 715,000 ekspertë të sigurisë në internet të punësuar vetëm në SH.B.A..

(Burimi: Cyberseek)

Kishte 313735 hapje pune për ekspertët e sigurisë në internet deri në gusht 2018. Ky numër do të vazhdojë të rritet siç do ta shohim pak më vonë. Statistikat e sigurisë në internet sigurojnë që kjo do të jetë një nga punët me pagim më të mirë në të ardhmen e afërt.

A jeni duke mësuar gjëra? Mirë, ato statistika janë të mrekullueshme. Të gjithë këta numra duken mbresëlënës, apo jo? Ka shumë për të ardhur, por le të bëjmë pauzë për një sekondë ta shohin botën përmes syve të hakerave.

Për shembull – nëse shihni teknologji të re, pyetja e parë logjike që ju mund të parashtroni është – “doesfarë bën?”

Sidoqoftë, hakerët e shohin atë ndryshe – pyetja e tyre është “canfarë mund të jem make behet? “

Këto statistika për hakimin mund të mos na ndihmojnë të kuptojmë se si mendon një haker, por ne mund të bëjmë disa përfundime përfundimtare për natyrën e tyre.

Së pari, më lejoni të shpjegoj ndryshimin midis a haker i kapeles se zeze, një haker i kapeles se bardhe, dhe haker i kapeles gri.

Hakerat e kapelave të zeza janë hakerë me qëllim kriminal.

Hakerat e kapelave të bardha janë punësuar për të provuar sigurinë e një sistemi. Ata kanë leje ta bëjnë atë.

Hakerat me kapele gri nuk kanë motive kriminale, por pasi të fillojnë të shfrytëzojnë një sistem, ata mund të thyejnë disa ligje.

Tani që kemi bazat, le të vazhdojmë me disa…

Statistikat e frikshme të hakerave

Gjërat më poshtë janë fakte të kontrolluara, jo deklarata boshe.

9. Hakerët rusë mund të depërtojnë në një rrjet kompjuterik në 18 minuta.

(Burimi: Crowdstrike)

Dëshironi të rilexoni statin e mësipërm? 18 minuta. E pi kafen e mëngjesit më gjatë se kaq.

Hakerët rusë nuk po harxhojnë kurrsesi kur ta mendojnë këtë. Hakerat e Koresë së Veriut u duhen vetëm nën dy orë e gjysmë. Kinezët zgjasin më shumë – rreth 4 orë.

10. Hakerat janë frika më e madhe mesatare e Amerikës.

(Burimi: Statista)

71% e amerikanëve janë të kujdesshëm se hakerat që vjedhin kartën e kreditit ose informacionin financiar. Duke marrë parasysh se sa sulme kibernetike ndodhin në ditë në SH.B.A., ne mund të kuptojmë pse është kjo. Qytetarët e SH.B.A. gjithashtu shqetësohen për mundësinë e vjedhjes së identitetit – 67%.

Mundësia për t’u sulmuar ose vrarë nga një bashkëpuntor ku punoni – 7%. Jam i sigurt nuk duan të shkojnë në zyrën e tyre.

11. Ju mund të blini një llogari të konsumatorit për 1 $ në tregun e errët.

(Burimi: RSA)

Ju mund të blini një biletë autobusi për një dollar. Ose mund të blini një biletë në një sit të e-commerce. Zgjedhja është e juaja.

Kur shikojmë statistikat e shkeljes së të dhënave, ne mund të shohim se miliarda rekorde janë vjedhur. Kjo krijoi një bollëk kredencialesh për shitje, gjë që reflekton në çmimin e tyre. Llogaritë bankare ende kushtojnë më shumë – midis 3 dhe 24 dollarë një copë Shumica e llogarive të tjera në internet kushtojnë 1 dollarë ose më pak.

12. Më shumë se 6,000 tregje kriminale në internet shesin produkte dhe shërbime të hakmarrësve.

(Burimi: McAfee)

Nje total prej 45,000 produkte janë në shitje atje. Nëse shtojmë të gjitha produktet dhe shërbimet jo-ransomware, numri lehtë do të tejkalojë 1 milion.

13. 444.2259 sulme ransomware u zhvilluan në të gjithë botën në vitin 2018.

(Burimi: Statista)

Pothuajse 1 në 4 (100907) ka ndodhur brenda tregut të konsumatorit.

Statistikat e kollitjes për vitin 2020 gjithashtu na tregojnë se:

14. Hakerat krijojnë 300,000 copa të reja të malware çdo ditë.

(Burimi: McAfee)

Unë mendoj se gishtat e disa njerëzve nuk flenë kurrë. Le të shpresojmë që specialistët e sigurisë në internet të jenë në detyrë.

Dhe duke folur për specialistë të sigurisë në internet:

15. Do të ketë 3.5 milion hapje të vendeve të sigurisë në internet në 2021.

(Burimi: Sigurimet në internet)

Ka pothuajse 314000 hapjet e vendeve të punës për specialistët e sigurisë në internet vetëm në tetor të vitit 2018. Sipërmarrjet për sigurimin e kibernetikës presin që krimi kibernetik do të jetë më shumë se trefishi i numrit të vendeve të hapura të punës gjatë pesë viteve të ardhshme.

Tani le të bëjmë një pushim nga statistikat e kabllove për një kohë.

Shikoni, hakerat janë si ju dhe unë në një farë mënyre. Ata janë kuriozë për botën dhe veten e tyre. Disa prej tyre e përshkruajnë hakimin si një nxitim adrenaline. Të gjithë njerëzit kanë “gjënë e tyre” – disa kërcejnë, disa ngjiten malet etj. Hakerët shfrytëzojnë dobësitë. Ejani ta mendoni – është si një enigmë. Vendos të gjitha pjesët e duhura së bashku, dhe voila.

Tani le ta imagjinojmë një situatë. Ju jeni në një hotel. Ka një TV në dhomën tuaj. Cfare shikon? “Një TV”, shumica prej jush do të thoshit. Doesfarë sheh një haker? Një hyrje në rrjetin e hotelit. Shtë e ngjashme me çdo objektiv tjetër.

Si dhe pse u bllokuan ndërmarrjet në vitin 2018

Bizneset vlerësohen si një pre fitimprurëse dhe shpesh e lehtë. Sidoqoftë masa të mira sigurie i sigurojnë pëlqimet e SiteGround dhe HostGator, pronarët e bizneseve duhet të jenë gjithnjë vigjilentë.

16. 65% e kompanive kanë mbi 1000 llogari të përdoruesve të ndenjur.

(Burimi: Varonis)

Llogaritë e ndotura dhe lejet e vjetruara janë objektiva për shfrytëzim dhe përdorim me qëllim të keq. Hakerët dëshirojnë të dhëna dhe ata mund t’i marrin ato duke rrëmbyer një llogari.

Ndërsa jemi në temë:

17. 32% e hakerave të kapelave të zeza pranojnë llogari të privilegjuara janë mënyra e tyre numër një për të hakuar sistemet.

(Burimi: Tikotik)

Kapja e një llogarie të tillë mund të ishte shumë e lehtë me një sulm të thjeshtë phishing.

18. 75% e të gjithë biznesit të sulmuar raportuan email mashtrues.

(Burimi: Sondazhi për shkelje të sigurisë në internet 2018)

Emailet mashtruese si pjesë e një strategjie phishing janë akoma mjeti i preferuar i një hakeri për të marrë letrat kredenciale.

Statistikat e hakerave kompjuterikë tregojnë gjithashtu se:

19. 15% e bizneseve në Mbretërinë e Bashkuar humbën kontrollin mbi një rrjet tek një haker.

(Burimi: Sondazhi për shkelje të sigurisë në internet 2018)

Përdorimi i paautorizuar i sistemeve, kompjuterëve ose serverëve nga entitetet e jashtme u ngrit me 5% në 2018.

20. Kompanitë mbrojnë vetëm 3% të dosjeve të tyre.

(Burimi: Varonis)

dhe 88% e kompanive me mbi 1 milion dosje kanë mbi 100,000 dosje të hapura për të gjithë. Sigurisht e bën punën më të lehtë të një hakeri.

Mbrojtja ndaj gënjeshtrës është një nga arsyet kryesore pse…

21. 43% e bizneseve në Mbretërinë e Bashkuar kanë raportuar shkelje ose sulme në 12 muajt e fundit.

(Burimi: Sondazhi për shkelje të sigurisë në internet 2018)

Statistikat e sulmit kibernetik tregojnë 72% e ndërmarrjeve të mëdha raportojnë ngjarje të tilla.

22. Deri në Mars 2019, më shumë se 14 miliardë regjistrime të të dhënave ishin humbur ose vjedhur.

(Burimi: Indeksi i Nivelit të Shkeljes)

Numri i saktë që nga 27 Mars 2019, ishte 14717618286. Vetëm 4% e këtyre shkeljeve ishin “Shkelje të Sigurta”, domethënë të dhënat ishin të koduara dhe për këtë arsye u bënë të padobishme.

Deri më tani kemi shikuar mundësitë që hakerat të shkaktojnë dëme. Tani le të shikojmë disa shembuj të punës së tyre:

Si bien gjigantët – Statistikat e shkeljes së të dhënave

Numrat në disa nga shkeljet më të mëdha të të dhënave janë mahnitëse të mëdha.

23. Shkelja e të dhënave të Yahoo – 3 miliardë llogari të kompromentuara.

(Burimi: OSHC)

Shtë mjaft histori. Në vitin 2016 Yahoo pranon të vërtetën për shkeljen më të rëndësishme të të dhënave në histori. Ata e deklarojnë atë publikisht 500 milion llogari të përdoruesve u komprometuan në vitin 2014.

Më vonë kompania deklaroi se kishte një shkelje tjetër në 2013 me 1 miliard llogari të tjera të kompromentuara. Më në fund, në vitin 2017, Yahoo tha të gjithë të vërtetën – sulmet kishin kompromentuar një total 3 miliardë llogari të përdoruesve.

Ende është shkelja më e rëndësishme e të dhënave në histori.

Një prej hakave të mëdha të fundit ka ndodhur në vitin 2017, kur…

24. 209,000 numrat e kartave të pagesës dhe datat e skadencës u vodhën nga Equifax.

(Burimi: Reuters)

146.6 milion emra, data e lindjes dhe 145.5 milion numra të sigurimeve shoqërore në SHBA u morën nga firma e monitorimit të kredisë.

25. Marriot International – janë vjedhur të dhënat e 500 milion përdoruesve.

(Burimi: OSHC)

Në vitin 2018 Marriot International zbuloi sulmuesit, të cilët kishin mbetur në sistem që nga viti 2014. Hakerat vodhën numrat e kartave të kreditit dhe datat e skadimit të më shumë se 100 milion klientë. 400 milionët e tjerë humbën “vetëm” një pjesë të informacionit të tyre privat – emrat, numrat e pasaportave.

Dhe ja çfarë kompanitë e hakuara do të duhet të paguajnë në vitin 2020:

26. Kostoja e shkeljeve të të dhënave do të rritet në 150 milion dollarë në vitin 2020.

(Burimi: Juniper Research)

Siç tregojnë trendet e adoptimit të cloud, gjithnjë e më shumë biznese ndërlidhen, që do të thotë se më shumë objektiva bëhen të disponueshëm. Jo vetëm kaq, sasia dhe rëndësia e të dhënave të ruajtura në internet përjashton vlerën e rritur që hakerat mund të nxjerrin.

Meqenëse filluam të flasim për para, dua t’ju bëj një pyetje – ku janë paratë?

Një herë pas here, kishte disa njerëz me shumë para. Kishin aq shumë para, ata duhej të ndërtonin një shtëpi për paratë e tyre. Kjo është se si u shfaqën bankat.

Në pjesën tjetër, ne do t’i hedhim një sy bankave të hakuara në vitin 2018. farë bëjnë kriminelët me bankat? Ata i grabisin. Kriminelët në internet bëjnë të njëjtën gjë, në një mënyrë më delikate.

27. Hakerët larguan 13.4 milion dollarë nga Banka Cosmos në Indi.

(Burimi: Hindustan Times)

Në 2018 Kriminelët kibernetikë hakuan serverat e bankës në 11 dhe 13 gusht. Fajtorët vodhën detajet e kartave të rreth 12,000 karta Visa.

Histori e shkurtër – hakerat e bënë atë të shiu 15,000 transaksione më vonë.

Tjetra është vërtet emocionuese. Kjo e bën Jesse James të duket si një fëmijë i padëmshëm në rrugën e drejtësisë (babai i tij ishte një predikues).

Një nga faktet më interesante të hakerave në internet është se:

28. Banda e hakerave Carbanak ka vjedhur mbi 1 miliard dollarë në total.

(Burimi: Kaspersky, Securelist)

Ne nuk mund ta klasifikojmë këtë si grabitjen më të madhe të bankës në histori, por e sigurt është interesante. Ata synuan përreth 100 banka nëpër botë, dhe u deshën 2-4 muaj për të shlyer paratë nga secila. Humbjet për bankë ishin deri në 10 milion dollarë secila. Kriminelët kibernetikë filluan të testojnë malware-in Carbanak në 2013, dhe ai është akoma në gjendje të lirë.

Lajmi i mirë është në vitin 2018 autoritetet kapën mendjemprehtësinë në Spanjë.

Këto statistika të ardhshme të hakerave në internet vizualizojnë sa mund të na kushtojë krimi në internet.

29. Krimi kibernetik i kushtoi botës pothuajse 600 miliardë dollarë në vitin 2018.

(Burimi: McAfee)

Ky numër arrin 0.8% të PBB-së globale.

Për të fituar shuma të tilla parash, hakerat e kapelave të zeza kanë nevojë për mjete specifike. Ju nuk mund t’i gjeni shumica e tyre kudo. Ku i marrin ata? Le ta zbulojmë.

Statistikat e errëta të tregut

Konsumatorët e errët të uebit mund të gjejnë pothuajse gjithçka atje. Fatmirësisht, ana e dritës ka disa mashtrime të përgatitura për të ndryshuar statistikat e sulmeve kibernetike në vitin 2020.

30. 68% e hakerave të kapelave të zeza thonë se vërtetimi shumë-faktor dhe kriptimi janë pengesat më të mëdha të hakerave.

(Burimi: Tikotik)

Përdorni 2FA kur është e mundur. Vetëm një këshillë.

Ueb i errët nuk mund t’ju ndihmojë shumë me 2FA, por ka shumë sende që mund të blini nëse keni disa Bitcoin gati.

31. Për aq pak sa 1.25 dollarë mund të merrni një llogari Netflix.

(Burimi: Wondershare, dr.fone)

Strefimi i Netflix është një nga shërbimet standarde të hakerave dhe është në dispozicion të gjerë. Për një tarifë të vogël, do të merrni emailin dhe fjalëkalimin e llogarisë së dikujt Netflix. Vetëm imagjinoni se letrat kredenciale të shumë personave janë hakuar ose vjedhur për çmimin për ta ulur këtë.

32. Mund të blini malwarein WinPot për 1 bitcoin.

(Burimi: Securelist)

A nuk e dini se çfarë bën WinPot? Asgjë shumë �� Kjo i bën vetëm ATM-të nga një shitës i njohur i ATM të shpërndajë të gjitha paratë nga kasetat e tyre..

Nga rruga, e dinit ju atë

33. 92% e ATM-ve janë të prekshme nga sulmet e hakerave.

(Burimi: PTSecurance)

Ekzistojnë disa mënyra për të kollitur një ATM, por merrni parasysh këtë – nëse të dhënat e kartës suaj janë vjedhur, atëherë 100% e ATM-ve do të ishin të prekshme nga ky lloj sulmi.

Kur flasim për uebin e errët dhe hakerat, lind një pyetje – Sa hakerë janë atje?

Askush nuk e di.

Por ne mund të bëjmë një supozim të arsimuar bazuar në statistikën e mëposhtme:

34. Rrjeti Tor kishte më shumë se 2.2 milion përdorues në 2017.

(Burimi: Europol)

Ueb i errët priti gati 60,000 fusha unike të qepëve, dhe rreth 57% e tyre mbanin përmbajtje të paligjshme.

Dhe një fakt më interesant për tregun e errët, përpara se të vazhdojmë më tej:

35. Mund të bëheni një qytetar amerikan për 6,000 dollarë.

(Burimi: Blackhat)

Ju gjithashtu mund të blini një pasaportë të rreme + patentë shoferi + letërnjoftim nga vende të ndryshme nëse mund të kurseni 700-900 euro. (afro 787 – 1010 $ me kursin e këmbimit në kohën e shkrimit)

Le të lëvizim nga statistikat e hakerave të vitit 2018.

Hacking nuk është gjithçka për mendjet kriminale dhe sigurinë në internet. Ndonjëherë është kënaqësi, dhe unë kam një listë për ju.

Hacks kurioze

Jo të gjitha sulmet në internet janë me qëllim të keq apo të mbrapshtë. Hakerët kanë një humor të lig.

36. Operacioni Kupa

(Burimi: Washington Post)

Në vitin 2011 MI6 hoqi udhëzimet për bërjen e bombës nga një revistë në internet Al-Kaeda dhe i zëvendësoi ato me receta për tortë. Unë mendoj se Talibanët nuk u bënë për të pasi nuk kishte muffins shpërthejnë në tetë vitet e fundit.

37. #Lil ‘Trump

(Burimi: Eonline)

Kjo është një nga faktet e hakerimit që do ta vlerësoj në kujtesën time. Në vitin 2013 llogaria në Twitter e Donald Trump u hakua dhe hakeri postoi disa tekste të Lil ‘Wayne.

38. Thunderstruck

(Burimi: Daily Mail)

Në vitin 2012, objektet bërthamore të Iranit ishin nën sulm kibernetik. Hakerat detyruan punëtorët në dy nga objektet bërthamore të dëgjonin vazhdimisht në Thunderstruck të AC / DC në vëllim të plotë. Edhe nëse jeni tifoz, ai ende mund t’ju shqetësojë në një moment.

39. Samy pa miq

(Burimi: YouTube)

Në 2005 Samy Kamkar hodhi poshtë MySpace. Për lexuesit tanë më të rinj, MySpace ishte një rrjet social si Facebook, vetëm më i lezetshëm. Nëse dikush mbyll Facebook-un tani, do të ishte një nga pengesat më të mëdha të vitit 2020. Sidoqoftë, Samy nuk dëshironte të mbyllte MySpace. Gjithë sa dëshironte ishte…disa miq. Për të arritur ëndrrën e tij ai shkroi një krimb, duke shfrytëzuar një cenueshmëri në MySpace. Profilet e infektuara u bënë “miq” në faqen e Samy. Dhe pastaj miqtë e tyre si dhe kështu me radhë. U desh Samy një ditë për të marrë një milion shokë në faqen e tij. MySpace nuk mund ta merrte atë.

40. Hacka e parë

(Burimi: TheAtlantic)

1903 Guglielmo Marconi (babai i radios moderne) ishte gati të transmetonte një mesazh përmes teknologjisë së parë të transmetimit pa tel. Përdori të njëjtin sistem si telegrafi. Kur u përgatit për të dërguar mesazhin, aparatet filluan të shtypnin një mesazh në kodin Morse. Fjala ishte “RATS”, e përsëritur pa pushim.

E para nga shumë raste të hakerave që u shfaqën në histori ndodhi sepse kanali i radios nuk ishte aq privat sa mendoi Marconi. Më shumë se një shekull më vonë dhe pas përparimeve të jashtëzakonshme teknologjike, ne ende ndeshim probleme të ngjashme.

përfundim

Epo, të gjithë janë njerëz. Shpresoj se e keni parë këtë artikull të dobishëm dhe interesant. Ne mësuam disa fakte interesante së bashku dhe pamë se bota e hakerave nuk ka të bëjë vetëm me paratë. Kurioziteti dhe etika luajnë një rol të madh gjithashtu.

Qëndroni të sigurt në vitin 2020.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author