Най-добрите безплатни уебсайтове

пай гифиНамирането на безплатен създател на уебсайт е интелигентно решение за много хора.

Потъването на пари в нещо, с което не знаете съвсем точно какво правите, все още не е най-добрата идея. Повечето хора обичат да карат кола, преди да я купят, така че защо да не шофирате строител на уебсайтове, преди да купите?

Няма уебсайт за строители на уебсайтове, на който да отидете. Откъде по дяволите започвате, когато създавате уебсайт? Ако нямате предишен опит, това може да бъде наистина объркващо.

Какво означава хостинг? Как да намаля разходите за разработка на уебсайта си? Защо има WordPress.com и WordPress.org? Това е доста объркващо, поради което стартирането на безплатно изобщо не е лоша идея.

Страхотната новина е, че има някои страхотни опции за безплатни създатели на уебсайтове и е толкова лесно, колкото пай. Дори не знам колко е лесен пай – това може да е по-лесно.

Contents

Нашите най-добри избор за най-добрите безплатни уебсайтове

Първото място, което трябва да отидете, за да използвате безплатен конструктор на уебсайтове, е постоянен контакт. Страхотното нещо при постоянния контакт е, че той също е избран от нас като най-доброто имейл маркетингово обслужване. Фактът, че предлагат безплатна версия на тяхната услуга, е просто глазура на тортата (не знам защо десертите имат толкова много общо със създателите на уебсайтове).

Използването на постоянен контакт е най-лесният начин да създадете уебсайт и да работите безплатно без добавени усложнения, като същевременно се потопите в имейл маркетинга веднага.

1. Постоянен контакт – Най-добър строител за Канада (Включва безплатен хостинг)

Постоянният контакт не влиза в играта със създателите на уебсайтове. Те са известни като най-добрият софтуер за имейл маркетинг на пазара.
Те се втурнаха в целевите страници и вероятно заключиха, че хората се нуждаят от наистина добър безплатен създател на уебсайтове. След това го построиха.

Постоянният контакт свърши фантастична работа, създавайки своя създател на уебсайтове и безплатната версия на него ви прави далеч по-далеч от всеки друг безплатен строител на уебсайтове.

Безплатна версия

Има ограничения за безплатната версия на услугата, но тя ще ви накара да започнете с изграждането на вашия уебсайт. Не е необходимо да плащате никакви пари, за да разберете какво правите, е огромна добавена стойност.

Нещото в безплатните планове на Constant Contact е, че получавате почти всичко, което получавате в платен план. Поне можете да го изпробвате. Ето някои други неща, които получавате в безплатен план, който повечето други създатели на уебсайтове не включват:

 • Социално споделяне
 • Интеграция във Facebook
 • Управление на контакти
 • Оловни форми за улавяне
 • LogoMaker
 • Продажба на 3 продукта
 • Онлайн плащания
 • Управление на запасите, поръчките и данъците
 • Купони и отстъпки
 • Трансакционни имейли
 • Управление на доставките

За някои от тези функции, като отстъпка, трябва да преминете във втория или третия платен слой на услугите за електронна търговия. Фактът, че можете просто да използвате тези функции безплатно, е луд.

Лесно използване

Току-що скочих на маркетинговата страница за създатели на уебсайтове на Constant Contact. Направих таймер точно, когато щракнах върху „Създайте безплатен сайт“.

Постоянен контакт

Реших да направя уебсайт на туристическа агенция, където някой може да се свърже с мен по имейл или чрез обаждане. 

Използвах стокови снимки и просто запазих логото като думите „Туристическа агенция“.

Дори не се шегувам, имах уебсайт, създаден за 4 минути и 37 секунди. Дори не бързах и изглеждаше доста добре.

Ако прекарах още десет минути, играейки с повече снимки на снимки или промяна на цветовете наоколо, мисля, че този уебсайт би изглеждал също толкова добре, колкото други уеб сайтове, създадени по поръчка на агенции за туристически агенти.

Ако искате да създадете най-лесния уебсайт, който наистина изглежда добре, не виждам смисъл да използвам нищо освен техния създател. 

Как е възможно?

Не започва от нулата

Constant Contact създадоха своя бърз и лесен създател на уебсайтове, като използват изкуствен интелект. Софтуерът ви задава няколко въпроса за типа уебсайт, който искате и след това ви предлага конкретни стокови снимки и шаблони.

Нямате милион избор, но имате изключително голяма сума за безплатен създател на уебсайтове. Можете дори да качите свои собствени снимки и лого, ако искате. 

Създателят на уебсайтове предлага цветни оформления, които можете да превключвате напред и назад между това, което се допълват. След това ви пита кои шрифтове искате и използва ли множество, които също се допълват с правилното оразмеряване. Наистина не е нужно да се тревожите за нищо.

Наличието на луд избор със стотици шаблони не е това, което излизате от създателя на уебсайта за постоянен контакт. Това, което получавате, е най-простият създател на уебсайтове, който изглежда най-добре. Не можете да го персонализирате, за да бъде точно това, за което копнее душата ви, но ако това е това, от което се нуждаете, вероятно трябва да наемете уеб програмист и да седите до него, докато той изгражда вашата визия.

2. Wix – бърз, лесен и функционален (Включва безплатен хостинг)

Wix не е някакъв безплатен софтуер, който работи наполовина, както хората, които заплащат строителите на уебсайтове.

Wix е лидер в индустрията, когато става въпрос за строителите на уебсайтове. Също така просто им се случва да предлагат безплатна версия на услугата си.

Безплатна версия

Има ограничения за безплатната версия на услугата, но тя ще ви накара да започнете с изграждането на вашия уебсайт. Не е необходимо да плащате никакви пари, за да разберете какво правите, е огромна добавена стойност.

Нито един от аспектите на безплатния план не бива да ви разубеди да го използвате. Ако решите, че се нуждаете от първокласни функции в бъдеще, щяхте да стигнете до това да разберете дали уебсайтът е това, което всъщност искате.

Лесно използване

Всъщност има по-лесни за използване строители на уебсайтове. С казаното – Wix все още е доста лесен за използване.

Можете да създадете уебсайт с масово персонализиране, без кодиране и без допълнителни главоболия. Има начини да се игнорира масовото персонализиране и просто да се създаде професионално изглеждащ уебсайт, без да се прави твърде много.

Има много услуги за разработка на уебсайтове, които имат функция за плъзгане и пускане. Всичко това означава, че влачите нещо, което искате да използвате и след това го изпускате. Това е толкова лесно, колкото става.

Wix живеене елемент навсякъде

Това е идеално за редактиране, което дава приоритет на скоростта и лекотата на използване.

Не започва от нулата

Wix има тази страхотна функционалност, наречена изкуствен дизайн интелигентност. Основно това, което прави ADI е да ви задава различни въпроси и да го прилага към алгоритъм, който създава сайт за вас. Той отнема всички възможности на елемент, теми и оформления от ръцете ви и взема от всяка комбинация.

Вместо да отделяте време да разгледате всички теми и оформления, софтуерът избира за вас въз основа на предпочитанията и зададените въпроси. Това е функция за намаляване на времето и намаляване на решението.

Wix е за хора, които искат да създадат уникален за тях уебсайт, без да се налага да се справят с всички допълнителни неща, които се предлагат при работа със уебсайт.

За повече информация прочетете нашия подробен преглед на Wix.

3. WordPress – По-голяма крива на обучение, Обща персонализация (Изисква платен хостинг)

WordPress е друга чудесна опция, ако търсите най-добрия безплатен създател на уебсайтове. Не е толкова интуитивен и лесен за начинаещи, колкото Wix, но дава възможност за много повече персонализиране (на цена).

Ако търсите да създадете сайт в дългосрочен план и можете да си позволите 10-15 часа научаване как да използвате WordPress, това определено е по-добрият избор.

Преди да скочим в предимствата на WordPress, трябва да изясним каква е разликата между WordPress.com и WordPress.org.

Dot Com

WordPress.com е подобен на Wix. Отидете на уебсайта, регистрирате се и започнете да правите своя уебсайт. Супер просто е.

Когато използвате Wix – самият Wix хоства вашия уебсайт. Това означава, че Wix всъщност предоставя технологиите и услугите, необходими за уеб страницата, която да се гледа в интернет.

WordPress.com прави същото. Той хоства вашия уебсайт за вас, а също така ви предоставя безплатно изграждане на уебсайт. Той също така предлага премиум версии на неговия създател на уебсайтове и куп опции за премии.

Можете просто да скочите на уебсайта и да започнете безплатно днес, за да го проверите.

Dog Org

Това е WordPress, за който повечето хора говорят, когато говорят за WordPress.

Тази версия е напълно безплатна за използване с премиум опции като теми и приложения. Освен това работи различно от версията на WordPress.com и Wix.

Вместо WordPress хостинг на вашия сайт, трябва да излезете в страхотната мрежа и да намерите своя собствена хостинг услуга. Това е просто, но в действителност добавя допълнителна стъпка и ниво на усложнение в процеса. Всяка добра услуга за хостинг струва пари, но има няколко безплатни версии, които могат да се използват.

Как работи WordPress

Противно на това, което много хора мислят – не е нужно да знаете как да кодирате, за да използвате WordPress. Много теми позволяват много от функционалностите, които Wix предлага с възможност за допълнително персонализиране с код.

WordPress-табло

Темите са различни от Wix. В WordPress трябва да изберете тема за изграждане на вашия уебсайт. Темите са основно това, което Wix вече е вграден в софтуера. Те са костите на вашия уебсайт. Всяка тема има определени ограничения за това как ще изглежда уебсайтът ви, но можете да изберете къде отиват всичките ви елементи на уеб страницата, както и цветовата схема.

Всяка тема ще има своя собствена функционалност и ще ограничи персонализирането – особено безплатните. Безплатните теми са ограничаващи, но все пак могат да ви позволят да създадете красив уебсайт.

Безплатна версия на WordPress.com

Едно нещо, което трябва да имате предвид, е, че версията на WordPress.org винаги е безплатна. Единственото нещо, което трябва да платите освен хостинг, са всички премиум теми и приложения, които може да искате.

За простота е по-смислено да използвате Wix, ако търсите безплатна версия на създателя на уебсайт.

4. Zyro Website Builder – Най-лесният начин за изграждане на уебсайт

Безплатна версия

Безплатната версия на Zyro наистина има какво да хареса. Безплатни потребители и платени потребители получават безплатно SSL сертифициране и SEO оптимизация на уебсайтове веднага, заедно с някои AI инструменти, интегриране на пляскане и оптимизация на уебсайтове за мобилни потребители.

Безплатната версия обаче страда малко, защото нямате право да включвате Google Analytics, което е огромен минус за сериозните собственици на онлайн бизнес. Трябва да се занимавате и с реклами.

Templates

Zyro предоставя десетки шаблони, ако плащате за някой от другите планове, от които има два: Basic и Unleashed. Те се предлагат с допълнителни екстри като премахване на реклама, свързване с основния ви домейн и Google Мениджър на маркери. Освен това получавате много повече честотна лента от 10 GB за Basic или неограничен за Unleashed.

Шаблоните, от които можете да избирате, са разнообразни и добре обмислени, въпреки че не трябва да ги променяте толкова, колкото често позволяват другите създатели на уебсайтове. Например, не можете да промените шрифтовете в нито един от шаблоните.

Все пак наличните шаблони са добре проектирани за няколко ниши или теми, като изкуство или мода.

AI Инструменти

Също така ще споменем, че включените AI инструменти са полезни и достъпни за всички. AI Writer може да ви помогне да запълните вашия уебсайт със съдържание, преди да имате време да наемете истински копирайтър, а AI Heatmap може да ви помогне да разберете кои страници правят най-доброто от посетителите, така че можете да увеличите процента на реализация.

Grid Builder

Интерфейсът на строителя, включен в Zyro, използва предварително зададен формат на мрежата, който е доста лесен за използване и интуитивен за разбиране. Недостатъкът е, че можете да промените оформлението или размера на решетките, така че сте ограничени до това, което Zyro е най-добре. По този начин този конструктор на уебсайтове определено е оптимизиран за нови потребители, а не за опитни строители на уебсайтове, които искат малко повече персонализиране или контрол под ръка..

Почетни споменавания за други безплатни строители на уебсайтове в Канада

Wix и WordPress са първият ни избор за безплатни създатели на уебсайтове и можете да се чувствате свободни да разгледате нашето по-дълго и подробно сравнение на двете опции.

Те не са единствените безплатни опции там. Всъщност има куп безплатни създатели на уебсайтове. Повечето не са страхотни. Трудно е да предлагате фантастична услуга безплатно. Въпреки това, има някои други опции, които си струва да бъдат споменати: Weebly, Pixpa и Droopal.

Weebly е лесен за използване, прост и лесен с опростен интерфейс. Почти направиха препоръката, но това е по-лоша версия на Wix. И все пак, ако искате алтернатива на Wix. Не ни разбирайте погрешно, все още смятаме, че Weebly е страхотен строител, но му липсва пълната функционалност на Wix.

Pixpa е нещо друго. Да започнем с това:

Pixpa: Най-добрият строител на уебсайтове за фотографи

Pixpa е фантастичен вариант, ако искате да създадете специално уебсайт за портфолио, за да демонстрирате и продадете най-новото си и най-добро творческо произведение.

Ако бързате да започнете кариерата си и нямате време да научите как да използвате създателя на уебсайт, Pixpa е правилният избор.

Това сериозно трябва да бъде един от най-лесните и достъпни конструктори на уебсайтове за влачене и пускане, създадени специално за дизайнери и фотографи. Освен това те имат 15-дневна безплатна пробна версия, така че можете свободно да тествате Pixpa без прикачени низове.

Pixpa планове

За разлика от много други създатели на уебсайтове на пазара, Pixpa не предлага безплатен план. В резултат на това ще трябва да избирате между малкия набор от месечни планове, които са на разположение, след като изтече безплатната ви 15-дневна пробна версия.

Като каза това, основният план е изключително достъпен и наистина няма толкова ограничения, когато става въпрос за изграждането на вашия сайт. Всъщност вие получавате почти всичко, което бихте получили с премиум план, освен неограничено съхранение на снимки и няколко разширени функции.

теми за портфолио pixpa

След като безплатният ви пробен период приключи, можете да изберете от три плана, съобразени с вашите специфични изисквания като създател. Тези планове са изброени на страницата за ценообразуване като „за фотографи“, „за творци“ и „клиентски галерии“. Важно е да се отбележи, че последният не идва с уебсайт.

Pixpa за фотографи

Фотографските планове са подходящи за онези, които искат да създадат сайт за портфолио, за да демонстрират и продават изображения като цифрови изтегляния или разпечатки с помощта на галерии за електронна търговия, а не физически продукти. Четирите плана варират от 6 до 32 долара на месец в зависимост от това дали искате да се таксуват ежегодно или месечно.

Pixpa за творци

Плановете за създатели са насочени към онези, които търсят да създадат уебсайт, както и магазин, който ви позволява да продавате физически и цифрови продукти и услуги. Помислете електронни книги, тениски и работилници. За разлика от фотографските планове, създателите могат да избират от три плана, които варират от 6 до 20 долара на месец.

Клиентски галерии на Pixpa

Планът за клиентски галерии е независим продукт, който ви позволява да работите директно с клиентите си чрез редактиране, проверка, споделяне и продажба на изображения. След като бъде публикувана, можете също да получавате любими клиенти и отзиви за вашите снимки. Като се има предвид, че е важно да се отбележи, че този тип план не включва уебсайт за портфолио.

Всеки план включва уеб хостинг чрез Amazon Web Service (AWS). Дори получавате една година безплатна регистрация на домейни, когато се регистрирате за годишния план.

Едно нещо, което трябва да вземете предвид, преди да изберете план, е, че не можете да добавяте както галерии за електронна търговия, така и онлайн магазин на един уебсайт. На всичкото отгоре всички планове идват с 30-дневна гаранция за връщане на пари в допълнение към денонощната поддръжка на клиенти, така че ако не сте доволни, не е нужно да рискувате да хвърлите пари в канализацията.

Как да използвате Pixpa

Въпреки че има много удобни за ползване услуги за уеб разработка за фотографи и създатели, нищо съвсем не бие Pixpa. Накратко, Pixpa е проста платформа за уеб дизайн, направена сама, фокусирана върху онлайн портфейлите. Най-добрата част за това? Не е нужно дори опит с кодиране, за да създадете зашеметяващо портфолио благодарение на простия създател на уебсайтове на Pixpa.

pixpa уебсайт строител

След като се регистрирате за безплатна пробна версия, ще ви бъдат зададени редица прости въпроси, свързани с вида на уебсайта, който планирате да създадете и дали планирате или не продажбата на продукти и услуги. След това ще бъдете помолени да изберете проста тема.

Ако не ви харесва, не се страхувайте; можете да го промените по-късно. Що се отнася до таблото за управление на Pixpa Home, не е нужно да сте ракетен учен, за да го разберете: той е прост, минималистичен и много лесен за навигация.

Както при почти всеки създател на уебсайтове, всички контроли са отляво, така че ако сте го използвали в миналото, Pixpa няма да се чувства твърде чужд. За да улесните нещата, основният уебсайт разполага с предварително направени страници, които можете да съхранявате, променяте или дори изтривате.

Добавянето на страници е просто; отнема само едно щракване на бутон, за да бъдете изпратени до визуалния дизайнер, където можете да редактирате страници по-подробно. Като някой с малко познания за уеб дизайн, аз го опитах за себе си и бях доста изненадан, че успях да създам малък, професионално изглеждащ уебсайт за толкова кратко време.

Weebly – Друг страхотен безплатен уебсайт

Weebly работи много като Wix и вероятно е третият или четвъртият най-добър строител на уебсайтове на пазара.

Когато става въпрос за безплатни създатели на уебсайтове, това е вторият или третият най-добър създател на уебсайт в зависимост от това, което смятате за категорично WordPress.

По какво се различава от Wix

Weebly е лесен за използване – всичко има смисъл. Проблемите при строителя са, че крайният продукт винаги изглежда малко изключен. Когато свършите с уебсайт на Wix, можете уверено да кажете, че изглежда добре, или да направите корекциите, за да изглежда добре.

Weebly-плъзгане-елементи

С Weebly има голяма вероятност да разгледате крайния продукт и да се чувствате като вид MEH за това. Просто ще е наред.

Персонализирането на темите в Weebly е доста ограничено, особено в сравнение с празен редактор на тип платно като Wix. Макар че е лесно да се използва там, просто не са толкова много опции.

Едно нещо, което Weebly се справя по-добре от Wix, е да поддържа всичко чисто и подредено. Wix може да бъде малко затруднителен с безбройните опции да се влачи наоколо. Weebly се чувства по-организиран, което може да помогне много при стрес и тревожност около изграждането на вашия уебсайт.

За повече информация прочетете нашето ревю на Weebly.

Безплатна версия

Безплатната версия на Weebly предлага достатъчно, за да започнете. Надграждането е лесно, след като разберете дали ви харесва платформата. Намокрянето на краката ви определено си струва малкото време.

WebSelf – Най-добрият френски уебсайт строител

WebSelf е най-добрият френски създател на уебсайтове на пазара. Той се вписва точно във формата на другите създатели на уебсайтове за влачене и пускане, споменати в този списък.

Този френски конструктор на уебсайтове ви позволява да правите доста с безплатната си версия и ви позволява да видите точно за какво става дума, без да плащате нито сто.

По какво се различава от Weebly

Току-що споменахме Weebly като най-лесният създател на уебсайтове, който все още може да направи доста добър уеб сайт изключително бързо.

Ето един шок, WebSelf всъщност е още по-лесен за използване. Целта на основателите на WebSelf беше да направят уеб разработката достъпна за всички.

Това буквално отнема само няколко кликвания. Можете да промените как изглежда фонът, да добавите персонализираните си снимки и да напишете малко остроумно копие за минути.

С WebSelf имате достъп до дизайни, които компанията вече е създала. Те дори добавят нови през цялото време, така че можете да намерите шаблона, който отговаря на това, което търсите.

Пример за WebSelf

С WebSelf високото ниво на персонализиране не е това, което получавате. Получавате доста излъскан продукт, без да правите много. Също така е важно да се спомене, че WebSelf улеснява много следването на указанията за достъпност на канадските уебсайтове.

Персонализирането на темите в WebSelf е по-скоро ограничено точно като Weebly и промяната на аспектите от него са доста сходни. Големият диференциатор тук са вече изградените дизайни, които WebSelf предлага. 

WebSelf наистина поддържа нещата чисти, това прави Weebly да изглежда като бъркотия. Плъзгането и пускането на наличните елементи може да бъде най-лесният начин да се каже, че сте създали уебсайт някога. Почти не са нужни усилия.

Безплатна версия

Безплатната версия на WebSelf предлага достатъчно, за да започнете. Надграждането е лесно, след като разберете дали ви харесва платформата. Намокрянето на краката ви определено си струва малкото време.

Други

Не препоръчвам непременно тези опции, но определено са алтернативни варианти.

ucraft логоUcraft: Безплатните планове ви позволяват да създадете потребителски домейн. Дизайнът на уебсайтове, базиран на блокове, е вид ограничаване. Някои хора го обичат, но намирам строителите с влачене и пускане малко по-удобни за потребителите.

поразително логоВпечатляващо е: Поразително има плюсове. Например, можете да продадете един единствен продукт на вашата уеб страница. Те са специализирани в създаването на уебсайтове с една страница, така че темите и дизайна да не са толкова важни.

site123 логоSITE123: Чудесен вариант за най-малко технологичните умения от нас. SITE123 има система от шаблони, наречена помощ при проектиране. Това прави почти автоматично да се направи уебсайт, който изглежда доста добре. Ако искате да участвате творчески във вашия уебсайт, SITE123 не е най-добрият избор.

лого на jimdoJimdo: Безплатните планове на Jimdo идват с някои страхотни функции като електронната търговия и вграждането на видеоклипове. Дизайнерският интерфейс не е най-добрият, но можете да направите средно изглеждащ уебсайт с него.

заключение

Когато се свежда до това – ако търсите безплатен създател на уебсайт, вероятно не искате да усложнявате решението.

Лесно е да изпробвате всяка опция по-горе, тъй като е безплатно да се регистрирате и да изпробвате някоя от тях. Това би бил най-добрият начин да разберете кой от тях ви харесва най-добре.

Ако не искате да го направите, просто използвайте Постоянен контакт. Опростява нещата, като просто отидете там и започнете. Необходимо е много, за да може един начинаещ да бъде разочарован от Константа Контакт. За повече информация вижте нашата гигантска статия за най-добрите строители на уебсайтове.

Често задавани въпроси за безплатни уебсайтове

Има ли добри безплатни създатели на уебсайтове?

Да! Wix и WordPress са страхотни опции за безплатни създатели на уебсайтове.

Кой е най-лесният безплатен конструктор на уебсайтове?

Най-лесният за използване безплатен конструктор на уебсайтове е SITE123. Най-лесното обаче не винаги е най-доброто Wix предлага най-много функции, като същевременно е сравнително проста.

Wix по-добър ли е от WordPress?

Краткият отговор е „не“. По-дългият отговор е, че може да бъде. Ако искате да персонализирате уебсайта си без солидна крива на обучение, тогава Wix е по-добра от WordPress за вас. WordPress е дълбоко гмуркане в изграждането на уебсайтове, докато Wix е нещо като навлизане в плиткия край и флирт с идеята за плуване в дълбокия край.

Наистина ли е Wix безплатно?

Wix има безплатна версия, но името на вашия домейн ще има този формат: username.wixsite.com/siteaddress. За да използвате персонализиран домейн и да отключите много функция, ще трябва да изберете платен план

Как да получа безплатно име на домейн от Wix?

Безплатно име на домейн е достъпно, след като изберете платен план. Все още трябва да плащате за плана на Wix, но те хвърлят име на домейн безплатно – за една година

Кой е най-добрият безплатен конструктор на уебсайтове за малкия бизнес?

Препоръчваме WordPress за малки фирми, тъй като те са повече функции за плащания, анализи и проследяване. Прочетете нашия преглед за малък бизнес.

Референции и графични кредити:

 • MageeWP.com
 • WebsiteSetup.org

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author