7 най-добри сайтове за безплатни блогове – Започнете без да харчите никакви $

Значи искате да блог, нали? Усещам те. Да кажете на света да разбере мислите ви и потенциално да спечелите допълнителни пари встрани звучи като добра идея.

лосова глава, възникваща гифи

Надяваме се, че някой освен майка ви се интересува от вашите мисли за това, защо лосът влияе на световната интелигенция и наистина работи тук. Не бих се изненадал, ако развиеш голямо следване.

Този човек крие нещо.

Първата стъпка към информиране на света за вашите доказателства и изследвания е да започнете блогове. Не е като да искаш да плащаш пари, за да започнеш да водиш блогове. Изследванията за манипулация на лос са малко поле и плащат лошо.

Страхотната новина е, че има много безплатни опции за амбициозния блогър. Всички най-добрите безплатни блог платформи са достъпни и ще се радваме да ви помогнем да решите коя да използвате.

TLDR;

Ако се отнасяте сериозно към безплатния блог, има два варианта, когато става въпрос за него.

  • Опция 1 – WordPress е за хора, които искат да знаят всичко за своя уебсайт. Това са хора, които искат да построят нещо от нулата и имат най-добрите SEO възможности.
  • Вариант 2 – От друга страна, ако искате да създадете уебсайт с функционалност за плъзгане и пускане, където се грижи хостингът, тогава Wix е изборът за вас.

7 най-добрите безплатни блог сайтове

Ние го стеснихме до 7 уникални опции за безплатни блогове. Всички тези опции имат безплатна версия на тяхната услуга, но също така ви позволяват да платите, за да подобрите опита.

Ако все още искате повече информация, проверете сравнението на нашата платформа за блогове.

1. WordPress – по-голяма крива на обучение, пълна свобода

WordPress е краят на всичко, що се отнася до блоговете. Цената е подходяща, като идва с огромни нула долара и нула цента. Ако се чудите защо, WordPress е система за управление на съдържанието с отворен код.

Това е решението за всеки, който иска да се заеме сериозно с блоговата игра. WordPress е платформа, която позволява максимална персонализация, най-добрите SEO практики и инструменти, които ви позволяват да правите каквото и да било.

WordPress захранва 30% от интернет, както го познаваме днес.

Причината WordPress да притежава този голям дял от пазара в интернет е, защото може да ви помогне да създадете невероятен собствен уебсайт.

Единственият проблем с WordPress е, че има сравнително голяма крива на обучение. Обикновено не препоръчвам WordPress на хора, които не знаят нищо за създаването на уебсайт, тъй като това може да бъде объркващо.

Самата WordPress е напълно безплатна за използване. Има обаче разходи, които могат да се добавят. Първата стъпка е да намерите някъде, където да хоствате вашия уебсайт. Има безплатни хостинг услуги, но като цяло не са много добри. Препоръчваме разнообразни уеб хостинг услуги за WordPress, с много изследвания, които да подкрепят избора ни, ако WordPress наистина е вашият избор за блогове.

Ако не харесвате нито една от безплатните теми, които WordPress предлага, ще трябва да платите и за тема. Има страхотни теми за блогове, които работят около $ 35, но най-често използваните премиум теми са около $ 100.

теми за WordPress

Като начинаещ проектирането на уебсайт на WordPress може да бъде малко преодоляващо и много хора се отказват скоро след като стартират. Те решават, че все още искат уебсайт, така че търсят дизайнер, който да наемат. Дизайнерите варират дивно в цената, но добър ще бъде в четирите фигури.

Така че, ако искате да създадете сайт дълго в бъдещето и сте ангажирани да научите как да използвате WordPress, това определено е изборът за вас.

Стъпки за настройка на хостинг на WordPress:

  1. Регистрирайте своя домейн – Прочетете нашето ръководство тук
  2. Хостинг за настройка – Евтини хостинг или безплатни уебсайтове.
  3. Инсталирайте WP чрез cPanel или Managed Host

2. Wix – най-добрият лесен за използване безплатен блог

WordPress е най-добрият начин за изграждане на вашия уебсайт, ако имате знания, време и ресурси. С казаното – Wix е страхотно.

Wix е софтуер за плъзгане и пускане, който позволява на потребителя да създава наистина красиви уебсайтове без масивната крива на обучение. Той е предназначен за някой, който иска предварително изградени шаблони и лесно за използване, интуитивно потребителско изживяване.

Услугата се предлага с цял куп функции, които позволяват лесно изграждане, без да се налага да се задълбочавате в бекенда, да измисляте хостинг или да се опитвате да намерите правилната тема.

wix елементи

Wix ви позволява също да създадете уебсайт с техния интелект за изкуствен дизайн.

Вместо да отделяте време да разгледате всички теми и оформления, софтуерът избира за вас въз основа на предпочитанията и зададените въпроси. Това е функция за намаляване на времето и намаляване на решенията, която отнема около 75% от преобладаващата част от създаването на уебсайт.

Регистрирането в блог в Wix също е изключително лесно. Просто отидете на уебсайта и изберете безплатната опция, за да започнете. Страхотното в Wix е, че не е нужно да плащате нищо, за да изпробвате новия си блог. Ако решите, че го мразите и искате да проверите различна услуга, нищо не ви спира да го правите.

Wix има лесни за използване шаблони за блогове, които правят писането на първата ви публикация лесно и без болка и ако имате нужда от помощ, базата от знания и поддръжка на клиенти са страхотни. Опциите за SEO не са на същото ниво като WordPress, но са обслужващи и толкова добри, колкото се получава за създателя на уебсайт.

Едно важно съображение – Ако искате да използвате собственото си име на домейн, ще трябва да платите, за да използвате Wix, но безплатната версия е чудесна за използване, ако не ви пука за това или искате да го тествате, преди да се ангажирате с име на домейн.

Ако искате да знаете повече, не се колебайте да разгледате нашия преглед на Wix.

3. Среден – най-добър офшън блог

Шансовете са, ако сте заредили интернет на ol през последните няколко години, че сте прочели нещо в Medium.

През 2016 г. средният брой написани истории седмично на Medium беше 140 000. Това е много информация, която лети наоколо по Medium.

Medium използва различен подход при създаването на услуга за блогове. Цялото ви съдържание, което бихте написали, ще бъде на Medium, а не на вашия собствен уебсайт. Има плюсове и минуси за това, но за да може някой да посети уебсайта ви (ако имате такъв) ще трябва да кликнат върху него от публикацията ви в блога на Medium.

средно редактиране на статията

Хубавите неща на носителя са, че никога няма да ви се налага да плащате, независимо какво е, лесно е да се използва, както и че има вградена публика с всички хора, които вече посещават Medium.

Лошото в него е, ако след SEO експозиция Medium принуждава някой да направи допълнителна стъпка, за да намери вашия уебсайт.

Medium е едно от най-добрите места за започване на блогове. Ако имате някои идеи, които искате да бъдат публикувани, за да видите светът – всичко, което трябва да направите, е да скочите на Medium, да се регистрирате и да оставите тези мисли да се разкъсат.

Ако някога решите, че искате да създадете свое собствено пространство, можете просто да копирате и поставите каквито и средни публикации да направите в собствения си уебсайт и да ги публикувате там.

Ако не сте сигурни в създаването на свой блог, силно препоръчваме да започнете с Medium, да свикнете да пишете онлайн и след това да отидете от там.

4. Weebly – като Wix с по-малко дизайн

Weebly е добре известен създател на уебсайтове, който е подобен на Wix по това, че можете да плъзнете и пуснете всички елементи, които искате на страницата.

Бих препоръчал Weebly, ако отговаряте на два критерия. Едно: Вие абсолютно не искате да плащате за блога си. Второ: Вие сте преуморени от Wix и искате нещо още по-просто.

Трудно е да бъдеш затрупан от Wix, ако имаш опит с използването на софтуер и играене в интернет. Ако сте – Weebly има безплатен план, който ви позволява да изградите прост уебсайт, който представя техните реклами.

Weebly-плъзгане-елементи

Много хора използват Weebly и интерфейсът е толкова лесен, колкото се получава. Няма да създадете толкова красив уебсайт, колкото двамата най-добри създатели на уебсайтове – Squarespace и Wix.

Въпреки това, Weebly все още ви позволява да създадете приятен изглеждащ уебсайт, който разполага с цялата функционалност на блоговете, от която бихте се нуждаете, заедно с някои SEO помощ.

Weebly се предлага с анализи, за да покаже колко хора идват на вашия уебсайт и ще трябва да използвате платен план, ако искате да използвате собствения си домейн.

Пълен преглед на Weebly тук.

5. Blogger – Old School готино

Ако четете блогове, когато са започнали за първи път, сте чели блог, който е бил в Blogger. Стартиран през 1999 г. преди балонната точка, Blogger е създаден, за да позволи на всеки и всеки да чуе гласа си.

Сега притежаван от Google, Blogger все още позволява на начинаещите писатели да чуят гласа си в интернет.

Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате за услугата, за да започнете. Интерфейсът на платформата изглежда като почти всичко останало, управлявано от Google, но ви позволява да персонализирате своя блог с различни теми.

създаване на-а-блогър-блог

Предлаганите опции ви позволяват да изградите личен блог, който изглежда, че наистина е ваш.

Единственият проблем на Blogger е, че той изглежда малко остарял. Ако сравните вашия собствен уебсайт с Blogger или дори среден, това може да изглежда като вашето блогване от 2006 г..

Подобно на Medium – Blogger е чудесно място за начало, тъй като е безплатно. Ако искате да опитате блоговете и след това да създадете уебсайт по-късно, е лесно просто да преместите предишните си публикации към вашия уебсайт.

6. Квадратура – безплатно, но само за 14 дни

Използването на Squarespace е изключително подобно на използването на Wix. И двамата са създатели на уебсайтове, и двамата имат почти идентични възможности за водене на блогове и SEO и двамата имат страхотна поддръжка на клиенти, за да ви помогнат, ако се забиете. И двете са опции за начинаещи.

Каква е разликата между тях тогава? Wix е лесен за използване, но Squarespace е още по-лесен. Лошото (или доброто в зависимост от това как го гледате) за Squarespace е, че е по-трудно да персонализирате.

Squarespace е като да живееш в красив квартал на предварително изградени къщи. Има около десет различни предварително построени къщи в целия квартал, но има десетки същите предварително построени къщи, в които живеете в целия квартал.

Останалите хора, които живеят в същата версия на къщата, както вие сте се преместили в мебелите си и направихте няколко промени в декорацията, но съседните асоциации няма да ви позволят да направите големи промени.

Squarespace има красиви шаблони, в които също можете да правите малки промени, но наистина сте ограничени до шаблона. Wix от друга страна ви позволява напълно да персонализирате каквото искате.

Squarespace-THEME1

Страхотното в Squarespace е, че е много трудно да се направи лошо изглеждащ уебсайт. Шаблоните са чисти и функционалността на блоговете отразява това. Squarespace наистина се поддава на творци като фотографи и художници, които също искат да правят блогове.

Квадратното пространство ще бъде по-високо в списъка, ако беше безплатно за по-дълго. Услугата предлага 14-дневна безплатна пробна версия, за да видите дали искате да се придържате към софтуера.

Ако искате да научите повече за Squarespace, прочетете нашия подробен преглед на Squarespace. 

7. Tumblr – мултимедийно / социално медийно решение

Tumblr е създаден през 2007 г. като блог платформа, която също действа като сайт за социални мрежи.

Тъй като Tumblr е създаден за блогове, той има много функционалност, вградена за писане и качване на всяко медийно съдържание, което може да искате да използвате.

Tumblr предлага опции за персонализиране, но персонализирането е много по-скоро като профил в социалните медии, а не на уебсайт за блогове.

Едно страхотно нещо за Tumblr е колко е лесен за използване и тяхното лесно за използване табло.

табло за управление на tumblr

Това е Tumblr – той е създаден като платформа за блогове, но повечето потребители на Tumblr го използват като социална медия повече от платформа за блогове. Много компании всъщност използват Tumblr, за да допълнят трафика към своя блог.

Ако искате социално интегриран блог без каквато и да е мъка да притежавате свой собствен, тогава Tumblr може да бъде изборът за вас.

Обобщавайки го

Когато се свежда до него, наистина има две възможности, които водят пътя в пространството за блогове. Освен ако наистина не искате да притежавате собствен уебсайт, гледайте на WordPress и Wix като на двата си основни избора. Ако не ви харесва Wix, има две алтернативи, които са подобни и в Weebly и в Squarespace.

Ако цените персонализирането и наистина притежавате уебсайта си, използвайте WordPress.

Ако цените простотата, лекотата на използване и не е нужно да се притеснявате толкова много, тогава отидете с конструктор на уебсайтове като Wix.

Често задавани въпроси – Най-безплатни сайтове за блогове

Как блоговете за начинаещи печелят пари?

Има няколко начина да печелите пари блог. Партньорският доход е най-лесният начин да започнете, но можете също така да продавате цифрови продукти, електронни книги и курсове. Има и писане на свободна практика и реклама.

Как да започна безплатен блог в Канада?

Най-бързият и лесен начин да започнете безплатен блог в Канада е да използвате услуга като Medium. Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате и да започнете да пишете.

Кои са най-популярните сайтове за блогове?

Най-популярните уебсайтове са WordPress, Wix, Squarespace, Medium, Weebly, Blogger и Tumblr.

Наистина ли блогърите печелят пари?

В интернет има безброй блогъри, които издълбават блоговете си. Има дори блогъри, които станаха богати чрез своя блог и пуснаха книги, подкасти и т.н..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author