Statistikat e përdorimit të internetit

4.48 miliardë përdorues aktivë të internetit… mbi 58% të popullsisë globale, këto janë disa numra mjaft mbresëlënës! Por le të gërmojmë pak më thellë…

Statistikat globale të përdorimit të internetit 2019

Ndërsa Interneti mund të arrihet nga e gjithë bota, përdorimi i tij ndryshon në mënyrë të konsiderueshme bazuar në vendndodhjen.

statistikat e vendit në internet

Që nga qershori 2019, përqindja e përdoruesve aktivë të internetit në të gjithë globin u shpërndanë si më poshtë:

  • Azi: 50.7%
  • Evropë: 16.0%
  • Afrika: 11.5%
  • Amerika Latine dhe Karaibe: 10.0%
  • Amerika e Veriut: 7.2%
  • Lindja e Mesme: 3,9%
  • Oqeania / Australia: 0.6%

Vende me përdoruesit më të internetit në internet 2019

Përdorimi i Internetit luhatet dukshëm në varësi të faktorëve të ndryshëm në rajone të ndryshme të botës. Me një popullsi botërore prej afro 7,7 miliardë dhe në ngjitje, 4.48 miliardë përdorin Internetin globalisht.

Për sa i përket vendeve, që nga Marsi 2019, Kinë ka përdoruesit më aktivë, në 829 milion. Indi pret numrin e dytë më të lartë, me një total prej 560 milion, i ndjekur nga Shtetet e Bashkuara në vendin e tretë, me 292.89 milion.

Rajonet me përdorues shumë më pak të internetit përfshijnë Afrikën dhe Lindjen e Mesme. Anglishtja mbetet gjuha më e përdorur në internet, duke u përdorur nga mbi 25% e përdoruesve.

Rritja e përdorimit të Internetit 2009 – 2019

Midis 2009 dhe 2019, pati një rritje të konsiderueshme në përdorimin e internetit. Në qershor 2009, 24.7% e popullsisë botërore po përdornin Internetin, por deri në qershor 2019, kjo kishte më shumë se dyfish në 58.8%.

rritja e popullsisë në internet

Popullsia në rritje më e shpejtë në internet

Statistikat për popullsinë në rritje më të shpejtë në internet janë reflektuese në rritjen vjetore të përdoruesve, që nga janari 2019. The Rajoni i Saharës Perëndimore demonstruan popullsinë në internet në rritje më të shpejtë, me një normë prej 364%.

Kjo pasohet nga Djibouti në vendin e dytë, me një normë prej 203%, dhe Tanzania në të tretin, me 173%.

Statistikat e Trafikut të Internetit 2019

Statistikat e trafikut të Internetit përfshijnë faktorë të tillë si regjistrimet e emrave të domain, faqet e internetit më të vizituara globalisht, dhe faqet kryesore për media sociale, e-commerce dhe lajme.

Numri total i faqeve të internetit sipas Regjistrimeve të Emrave të Domainit

Bazuar në regjistrimet e emrave të domain, ka 370.954.537 faqe në internet në internet. Prej tyre, 50.555,429 janë fusha të reja gjenerike të nivelit të lartë (ngTLD), ndërsa 185.065.885 janë fusha gjenerike të nivelit të lartë (gTLD), dhe 135,333,223 janë fusha të nivelit të lartë të kodit të vendit (ccTLDs).

regjistrimet e emrave të domain

Numri i domeneve të regjistruara nga TLD

TLD i referohet fushave të nivelit të lartë për regjistrimin e faqes në internet, e cila është gjithnjë e në rritje ndërsa Interneti evoluon. Me pjesën më të madhe, 42.48% e domeneve janë regjistruar me .com, ndërsa .net vjen në vendin e dytë me 4.30%, e ndjekur nga afër nga .tk me 4.0%, dhe .de në vendin e katërt me 3.87%, dhe .cn me 3.83%.

Vendet kryesore me domen të regjistruar

Ndërsa 32.5% e domeneve të regjistruara janë nga vende të panjohura, Shtetet e Bashkuara fiton pjesën më të madhe të njohur, me 26.25%. Në vendin e dytë, është Kinë, me 8.15%, pasuar nga Kanadë, me 3.41%. Në vendin e katërt, Holandë, me 3.41%, i ndjekur nga vendet e fshehura, me 3.30%.

Regjistruesit kryesorë me numrin e domeneve të regjistruara

GoDaddy.com, LLC, është regjistruesi më i lartë në internet, me 70.300,276 domene të regjistruara, i ndjekur nga EmriCheap, Inc., me 11,610,169, dhe Domain Inc Tucows. në vendin e tretë, me 11.1158.739 domene të regjistruara.

Në vendin e katërt, është HiChina Zhicheng Technology Limited, me 7,610,202 domene të regjistruara, pasuar nga Zgjidhjet e Rrjetit, LLC, me 7,332.929.

Uebfaqet më të vizituara në botë

Google.com është uebfaqja më e vizituar në botë, me 42.46 miliardë vizita në muaj. Youtube.com është në vendin e dytë me 23,35 miliardë në muaj, pasuar nga Facebook.com në 22.30 miliardë. Në vendin e katërt, është Baidu.com me 10.45 miliardë në muaj, pasuar nga Wikipedia.org me 5.33 miliardë.

Sitet kryesore të mediave sociale nga shumica e vizitorëve

Facebook.com është faqja më e përdorur në mediat sociale me 22.30 miliardë vizitorë mujorë dhe 2.38 miliardë përdorues aktivë mujorë që nga qershori 2019, pasuar nga Twitter.com me 3.92 miliard vizitorë dhe 321 milion përdorues aktivë. Instagram.com në vendin e tretë me 2.67 miliardë vizitorë dhe 1 miliard përdorues aktivë.

mediat sociale

Uebfaqet më të vizituara në E-commerce dhe Pazar

Amazon.com është uebfaqja më e vizituar e tregtisë elektronike dhe blerjeve me 236 miliardë vizitorë, e ndjekur nga eBay.com me 809.98 milion. AliExpress.com është në vendin e tretë, me 679.45 milion. Në vendin e katërt, është Amazon.de, e ndjekur nga Taobao.com.

Lajmet kryesore dhe faqet e internetit të mediave nga Trafiku

Yahoo.com është faqja kryesore e lajmeve dhe mediave nga trafiku me 3.43 miliardë vizitorë, e ndjekur nga Yahoo.co.jp  me 2.08 miliardë, dhe Naver.com me 1.91 miliardë. Qq.com është në vendin e katërt, pasuar nga MSN.com.

Statistikat e përdorimit të internetit në internet 2019

Që nga Prilli 2019, ka pasur 4 miliardë përdoruesit e internetit celular në të gjithë globin. Në shkurt 2019, Azi dhe Afrika ishin në krye të tregjeve të parë mobil, me Nigeri në epërsi për përdorimin e internetit celular, i ndjekur nga Indi, me Gana në vendin e tretë, pasuar nga Kenya. Për vitin 2019, parashikohej përdorimi mesatar ditor i internetit në celular 132 minuta në ditë, lart nga konsumi i vitit 2018 prej 122 minutash.

statistikat e përdorimit të celularit

Përdorimi i celularit me desktopin

Ndërsa përdorimi i të dhënave celulare vazhdoi të rritet në vitin 2010, përdorimi i internetit në desktop ra në mënyrë dramatike para se të barazohej në fillim të vitit 2017. Që nga janari 2019, rreth 53.2% e përdoruesve të Internetit shfletojnë me një pajisje celulare, ndërsa vetëm 43.99% shfletojnë përmes desktopit, dhe 2.72% përmes një tableti.

Infografi

statistikat e përdorimit të internetit infografik 1

statistikat e përdorimit të internetit infografik 2

statistikat e përdorimit të internetit infografik 3

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author