Statistikat dhe faktet në internet (përfshirë celularin) për vitin 2020

Statistikat dhe faktet në internet për vitin 2020

Interneti ndryshon aq shumë nga viti në vit sa që faktet dhe statistikat nga një vit shpesh duken krejtësisht ndryshe nga tjetra.

Në vend që t’ju lëmë të dhëna të vjetra ose të parëndësishme për t’u referuar dhe shkëmbyer, ne rregullisht rishikojmë dhe rishikojmë listën tonë të statistikave në Internet.

Në Statistikat e mëposhtme të Internetit & Faktet për vitin 2020, ne kemi rrumbullakuar të gjitha të dhënat e rëndësishme që lidhen me:

 • Interneti
 • Ueb-i celular
 • Emrat e domainit
 • Web hosting dhe faqet e internetit
 • kerkim ne rrjet
 • Reklama në internet
 • E-commerce
 • Mediat sociale

Statistikat e Internetit 2020

1. Atje jane 7,77 miliardë njerëzit në botë. (Worldometer), 4,54 miliardë prej tyre janë përdorues aktivë të Internetit. (Statista)

2. Azia ka përqindjen më të madhe të Internetit përdoruesit sipas kontinentit / rajonit (Statistikat botërore të Internetit):

 • 50.3% janë në Azi
 • 15.9% janë në Evropë
 • 11.5% janë në Afrikë
 • 10.1% janë në Amerikën Latine dhe Karaibe
 • 7.6% janë në Amerikën e Veriut
 • 3.9% janë në Lindjen e Mesme
 • 0.6% janë në Oqeani dhe Australi

Përqindja e përdoruesve të Internetit sipas kontinentit / rajonit.

3. Kuvajti është vendi me depërtimi më i lartë i përdoruesve të Internetit, me 99.6%. (Statistikat e Botës në Internet)

6. Shtetet e Bashkuara kanë numrin e tretë më të lartë të përdoruesve të Internetit sipas vendit, me 293 milion. (Statista)

7. Përdoruesit e të gjitha moshave përdorin internetin në Sh.B.A. Megjithatë, një përqindje më e madhe e përdoruesve të rinj janë në internet: (Statista)

 • 100% e të rinjve 18- 29 vjeç
 • 97% e fëmijëve 30- deri 49 vjeç
 • 88% e moshave 50- deri 64 vjeç
 • 73% e 65-vjeç dhe më të vjetër

Përdoruesit e të gjitha moshave përdorin internetin në SH.B.A.

8. Më shumë përdorues përdorin internetin me një Shfletuesi Chrome (64.45%) se çdo shfletues tjetër. (StatCounter)

9. Më shumë përdorues përdorin internetin me një Pajisje Android (38.9%) se çdo pajisje tjetër kompjuterike ose celular. (StatCounter)

10. Harxhon mesataren e përdoruesit të Internetit 6.5 orë në internet çdo ditë. (Ne jemi Raport Global Digital Digital 2019 2019)

11. Për çdo sekondë të ditës, ka 88,555 GB të trafikut të Internetit. (Statistikat e drejtpërdrejta të Internetit)

12. Shpejtësia mesatare e lidhjes në internet është 11.03 Mbps.  (Seasia 2019)

Statistikat dhe Faktet e Internetit Mobile 2020

13. Atje jane 4.18 miliardë përdorues të Internetit celular. (Statista)

14. Mbi gjysmën e të gjitha Vizitat e kërkimit në Google (61%) bëhen në celular pajisje. (Statista)

15. Mesatarisht, ka 40,77 eksabajt të trafikut celular cdo muaj. (Statista)

16. 29.15 petabajtë të atij trafiku mujor vijnë nga video. (Statista)

17. Mesatar Shpejtësia e lidhjes në internet është 17.6 Mbps. Koreja e Jugut ka shpejtësinë më të shpejtë të Internetit me 52.4 Mbps. (OpenSignal Shteti i përvojës së lëvizshme 2019)

18. Në SH.B.A., përdoruesit e smartphone-ve kalojnë mesatarisht 3 orë 49 minuta në pajisjet e tyre çdo ditë. (EMarketer)

19. 90% e kohës në celular shpenzohet brenda aplikacioneve për celular. (EMarketer)

20. Ka miliona aplikacione në dyqanet e aplikacioneve celular (Statista):

 • 2,570,000 në Google Play Store
 • 1,840,000 në Apple App Store
 • 669,000 në Windows Store
 • 489,000 në Amazon Appstore

Miliona aplikacione në dyqanet e aplikacioneve celular.

21. Vetëm në vitin 2019, ka pasur 204 miliardë shkarkime të aplikacioneve celular. (Statista)

22. 25% e atyre aplikacioneve u përdorën vetëm një herë. (Statista)

23. Estimatedshtë vlerësuar se aplikacionet e lëvizshme do të gjenerojnë 581.9 miliardë dollarë në të gjithë botën në vitin 2020. (Statista)

Statistikat e Emrit të Domainit 2020

24. Emri i parë i domain ishte Symbol.com, regjistruar në vitin 1985. (Wikipedia)

25. Emri i domain më i shtrenjtë i shitur (që u raportua publikisht) ishte Voice.com për 30 milion dollarë. (Wikipedia)

26. Ka 362.3milion emra të regjistruar të domain. (Përmbledhje e industrisë së emrave të domainit VeriSign Q3 2019)

27. Domeni më i popullarizuar i nivelit të lartë (TLD) është .com me 145.4 milion. (Përmbledhje e industrisë së emrave të domainit VeriSign Q3 2019)

28. Ka 161.8 milion fusha që përdorin një kod të vendit TLD (ccTLD). (Përmbledhje e industrisë së emrave të domainit VeriSign Q3 2019)

29. TLD (gTLD) me rritje më të shpejtë është .icu, të cilat përdorin 6.330.341 fusha të regjistruara. (NameStat)

Web Hosting / Statistikat e Uebfaqeve dhe Faktet 2020

30. Tim Berners-Lee krijoi serverin e parë në internet (të quajtur CERN HTTPd) dhe uebfaqen e parë në http://info.cern.ch/. (Wikipedia)

31. 3 kompanitë më të njohura të mbajtjes në internet janë (W3Techs):

 1. GoDaddy
 2. Amazona
 3. Endurance Group (kompani mëmë e HostGator, Bluehost, dhe më shumë)

32. Shtetet e Bashkuara janë shtëpi për më shumë serverë në internet se çdo vend tjetër, me 42.8%. (W3Techs)

33. Atje jane 1.75 miliardë faqe në internet. (Statistikat e drejtpërdrejta në internet)

34. 59.9% e të gjithë faqeve të internetit përdorin HTTPS. (W3Techs)

35. 44.1% e të gjithë faqeve të internetit përdorin HTTP / 2. (W3Techs)

36. Këto janë 3 gjuhët më të mira të përdorura në faqet e internetit (W3Techs):

 1. Anglisht: 59.3%
 2. Rusisht: 8.4%
 3. Spanjisht: 4.2%

3 gjuhët më të mira të përdorura në faqet e internetit.

37. Madhësia mesatare e transferimit të një faqe në internet është (Arkivi HTTP):

 • Desktop: 1,957.8 KB
 • Celulare: 1,791.9 KB

38. Mesatar faqja celulare kërkon 9.3 sekonda për t’u ngarkuar (deri në ndërveprim). (Arkivi HTTP)

39. Vizitorët celular janë 123% ka më shumë të ngjarë të kërcej nga një faqe interneti celular nëse duhen 10 sekonda për t’u ngarkuar (në krahasim me 1 sekondë). (Mendoni me Google)

40. WordPress është sistemi kryesor i menaxhimit të përmbajtjes me 63% të tregut dhe 36.2% të të gjitha faqeve të internetit të ndërtuara me të. (W3Techs)

Statistikat e kërkimit në internet 2020

41. Google mban pjesën më të madhe të tregut e gjithë veprimtaria e motorit të kërkimit, me 92.07%. (StatCounter)

42. Google gjeneroi 160.74 miliardë dollarë të ardhura në vitin 2019. (Statista)

43. 134.81 miliardë dollarë të ardhurave vjetore të Google në 2019 erdhën nga reklamat. (Statista)

44. Google merr rreth 40,000 pyetje kërkimi çdo sekondë. (Statistikat e drejtpërdrejta në internet)

45. Google ka indeksuar qindra miliarda faqe në internet. Vlerëson se Indeksi i Kërkimit Google përmban mbi 100,000,000 gigabajt të të dhënave. (Google)

46. Duke filluar nga 1 korriku 2019, Google indekson të gjitha faqet e internetit duke përdorur një algoritëm të parë celular. (Zhvilluesit e Google)

47. Më shumë se gjysma (50.33%) e të gjitha kërkimeve në Google rezultojnë me zero klikime. (SparkToro)

Trendet e Reklamimit në Internet 2020

48. 66% e kompanive përdorin reklama në internet dhe e bëjnë këtë përmes një kanalesh të shumtë. Më të njohurit janë (Manifesti):

 • Reklama në media sociale: 86%
 • Shfaq reklamat: 80%
 • Marketingu i kërkimit i paguar: 66%
 • Reklama të rifituara: 43%

66 përqind e kompanive përdorin reklama në internet.

49. Pjesa më e madhe e shpenzimeve për reklama (për të gjitha mediat) shkon në vijim (Zenith Media):

 1. Televizioni: 29%
 2. Kërkimi i paguar: 17%
 3. Media sociale: 13%

50. Bizneset e Sh.B.A-ve të gjeneruara gjatë 100 miliardë dollarë nga reklamimi në 2018. (Statista)

51. 65% e të ardhurave vijnë nga përpjekjet për reklamim celular. (Statista)

52. 6.85% e të gjitha klikimeve të kërkimit në desktop në Google dhe 11.38% e celularit janë në reklama me pagesë. (SparkToro / Jumpshot)

53. 20.3% e konsumatorëve kurrë nuk kanë blerë asgjë pasi të shohin një shpallje për të në kërkim ose në mediat sociale. (Statista)

54. Më shpesh, 37.9% e konsumatorëve do të blejnë diçka çerekun e kohës kur shohin një shpallje. (Statista)

55. Gati 50% e konsumatorëve kishin të instaluar një bllokues reklamash të paktën në një pajisje në 2018. Këtu është paraqitja e ndarjes gjeografike (globalwebindex Global Adapter Blocking Behaviour infographic):

 • APAC: 50%
 • MEA: 49%
 • Amerika Veriore: 45%
 • Amerika Latine: 44%
 • Evropë: 40%

56. 3 arsyet kryesore që konsumatorët japin për përdorimin e bllokuesve të reklamave janë:

 1. Shumë reklama: 48%
 2. Reklamat janë bezdisëse ose të parëndësishme: 47%
 3. Reklamat janë tepër ndërhyrës: 44%

(GlobalWebIndex Global Sjellja Ad-Bllokuese infografike)

57. Estimatedshtë vlerësuar se bizneset do të humbasin 16 miliardë dollarë në vitin 2020 nëse vendosin kundërmasa për bllokimin e reklamave. Nëse jo, ata do të humbasin 78 miliardë dollarë. (Digiday / Ovum)

Statistikat e E-Tregtisë 2020

58. Atje jane 2.05 miliardë njerëz që blenin në internet. (Statista)

59. 47% e të gjitha shitjeve globale me pakicë bëhen online. (Mendoni me Google)

60. Në Q1 2019, 28% e shitjeve në internet kanë ndodhur në celular pajisje. (gjendje e shitjes me pakicë comScore)

61. Transaksionet globale të tregtisë elektronike arritën $ 2.86 trilionë dollarë në vitin 2018. (Tregtia Dixhitale 360 ​​ecommerce në raportin e rishikimit)

62. 100 të parët vendet e tregut në internet shitën 1.66 trilion dollarë në mallra në 2018, 58% e të gjithë tregut të tregtisë elektronike. (Tregtia Dixhitale 360 ​​ecommerce në raportin e rishikimit)

63. Vetëm Amazon shiti 275.86 miliard dollarë mallra. 160 miliard dollarë të saj erdhën nga tregtarët e tregut. (Tregtia Dixhitale 360 ​​ecommerce në raportin e rishikimit)

64. 83% e konsumatorëve amerikanë përdorën të dhënat nga faqet e internetit të tregtisë elektronike për të informuar përvojat e tyre të blerjes me pakicë. (Mendoni me Google)

65. vlera mesatare e porosisë online ndryshon në varësi të pajisjes (Statista):

 • Desktop: 128.08 dollarë
 • Celulare: 96.88 dollarë
 • Tableti: 86,47 dollarë
 • Tjetër: $ 80.06

Vlera mesatare e porosisë online.

66. 50% e konsumatorëve thonë se transporti falas është faktori # 1 kur vendosni nëse do të bëni një blerje. (gjendje e shitjes me pakicë comScore)

Statistikat e mediave sociale 2020

67. Atje jane 3.8 miliardë përdorues aktivë të mediave sociale rreth e rrotull globit. (Statista)

68. konsumatorët kaloni mesatarisht 2 orë e 24 minuta çdo ditë në mediat sociale dhe aplikacionet e mesazheve. (GlobalWebIndex Trendet e Medias Sociale 2020)

69. 3 platformat më të njohura të mediave sociale dhe platformat e mesazheve janë (në miliona) (Statista):

 1. Facebook me 2.449,000 përdorues
 2. YouTube me 2,000,000 përdorues
 3. WhatsApp me 1.600,000 përdorues

3 platformat më të njohura sociale dhe platformat e mesazheve.

70. Megjithëse përdoruesit e mediave sociale zakonisht janë në më shumë se një rrjet, ekziston një ndarje gjeneruese në atë se sa ata menaxhojnë në një kohë (GlobalWebIndex Social Media Trends 2020):

 • Mijëvjeçarët kanë më së shumti me 8.1 llogari
 • Gjenerali Z ka 7.9
 • Gen X ka 6.3
 • Boomers Baby kanë 4.6

71. Ka mbaruar 140 milion biznese që përdorin Facebook dhe pronat e tij të lidhura (d.m.th. Instagram, Messenger, etj.) çdo muaj. (Facebook)

72. mbi Dërgohen 100 miliardë mesazhe dhe 1 miliard histori ndahen përmes produkteve në Facebook çdo ditë. (Facebook)

73. 70% e kohës së kaluar në YouTube është përmes pajisjeve mobile të përdoruesve. (YouTube)

74. 60% e përdoruesve në Instagram kanë zbuluar produkte të reja atje. (Instagram)

75. mbi 200 milion përdorues në Instagram do të vizitojnë të paktën një profil biznesi çdo ditë. (Instagram)

76. Njerëzit më së shpeshti përdorin mediat sociale në mënyrat e mëposhtme kur bëjnë blerje (GlobalWebIndex Social Media Trends 2020):

 1. Bëni hulumtime mbi produktet për të cilat interesohen (43%)
 2. Mësoni rreth markave dhe produkteve nga reklamat (27%)
 3. Merrni rekomandime nga lidhjet e tyre (24%)

77. 20% e blerësve në internet kanë blerë diçka sepse e rekomandoi një ndikues social. (Raporti i Prirjeve të Blerjeve të Adobe 2019)

78. 57% e blerësve në internet kanë gjetur frymëzim për dhuratat e festave në mediat sociale. (Raporti i Prirjeve të Blerjeve të Adobe 2019)

79. Mesatarisht, 11% e trafikut të internetit në celular vjen nga media sociale. (Raporti i Prirjeve të Blerjeve të Adobe 2019)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author