Si të shpejtoni faqen e internetit të WordPress (pa ndryshuar host-in e internetit)

Cilat janë përfitimet e shpejtimit të një faqe në internet?

Si pronar i uebfaqes, ndikimi i shpejtësisë së faqes suaj të internetit në trafikun, konvertimet dhe të ardhurat nuk duhet të nënvlerësohet. Shpejtësia është gjithashtu shumë e rëndësishme kur kërkoni në ueb përmes pajisjeve mobile. Për shembull, hulumtimi i Google tregon se 53% e vizitorëve të sitit celular lënë një faqe që kërkon më shumë se tre sekonda për t’u ngarkuar.

Shumë studime të tjera janë botuar mbi ndikimin e shpejtësisë së faqes në internet. Për shembull, një studim në vitin 2017 zbuloi se një vonesë një sekondë në ngarkimin e faqes mund të zvogëlojë shikimet e faqeve me 11%, ul kënaqësinë e klientit me 16% dhe ha 7% të kursit të lakmuar të konvertimit.

Shtë gjithashtu e rëndësishme të theksohet se Google tani përdor shpejtësia e faqes në internet si një faktor renditje.

Me pak fjalë, të kesh një faqe në internet të ngadaltë do të ndikojë negativisht në vijim:

 • Pamjet e trafikut dhe faqeve
 • conversions
 • Sales
 • Imazhi dhe perceptimi i markës në mendjen e vizitorëve tuaj

Meqenëse është qëllimi ynë ta bëjmë hostingfacts.com burimin kryesor për ndërtimin e faqeve të suksesshme të internetit, ne kemi vendosur të përgatisim një udhëzues se si të rritni shpejtësinë e faqes suaj të internetit. Më poshtë janë 21 mënyra për të rritur shpejtësinë tuaj të internetit:

Do të mësoni:

UPDATE: Para se të filloni të optimizoni faqen tuaj të internetit për t’u ngarkuar më shpejt, ka dy gjëra që duhet t’i merrni parasysh:

Së pari, shkoni dhe kontrolloni kohën e ngarkesës aktuale të faqes suaj të internetit përmes Pingdom ose Google PageSpeed ​​Insights. Kjo ju ndihmon të krahasoni ndryshimet e shpejtësisë pasi të keni trokitur faqen tuaj.HostingFacts shpejtësia e pingdomit

Pasqyrime të faqeve të HostingFacts

Së dyti, sigurohuni që të bëni kopje rezervë të faqes tuaj pasi disa nga metodat kërkojnë tweaking / redaktimin e skedarëve që mund të rrëmbejnë faqen tuaj. Këtu keni si të bëni kopje rezervë të faqes në internet të WordPress dhe këtu mund të bëni kopje rezervë të ndonjë tjetër…

Ready? Le të fillojmë me HAPIN 1:

1. Hiqni Plugins dhe Shtesat e panevojshme

Shtojcat dhe shtesat e panevojshme mund të zvogëlojnë shpejtësinë e faqes suaj të internetit me një LOT, dhe është veçanërisht e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje atyre nëse përdorni CMS për Blogging si WordPress, Joomla ose Drupal.

Një studim i mirë rasti në lidhje me shtojcat e ndikimit që mund të ketë në shpejtësinë e një faqe në internet zbulon se si ishte në gjendje të merrte shpejtësinë e faqes së internetit nga 4.23 sekonda në 1.33 sekonda. Gjatë analizimit të uebfaqes, u zbulua se shtojcat kontribuan në një dajak të 86% të kohës së ngarkesës në faqen e internetit

Shtë shumë e rëndësishme të theksohet se nuk ka të bëjë vetëm me numrin e shtojcave që keni instaluar në faqen tuaj të internetit, por edhe për cilësinë; një uebfaqe me 50 shtojca mund të ngarkojë shumë më shpejt sesa një faqe interneti me 10 shtojca nëse faqja e internetit me më pak shtojca ka plugins të qarta; në përgjithësi, ju doni të shmangni shtojcat që ngarkojnë shumë skripta dhe stile, shtojcat që kryejnë shumë kërkesa në distancë dhe shtojcat që shtojnë pyetje shtesë të bazës së të dhënave në çdo faqe në faqen tuaj të internetit.

Në të vërtetë, shtojcat ndihmojnë në përmirësimin e funksionalitetit të faqes suaj të internetit, por është gjithashtu e rëndësishme të përdorni vetëm një plugin nëse jeni të bindur se është absolutisht e nevojshme.

Nëse jeni përdorues i WordPress, mund të dëshironi të instaloni P3 (Profil i Performancës së Plugin);

P3_performance

Kjo shtojcë do të skanojë të gjitha shtojcat tuaja të WordPress për të gjetur shufrat dhe do t’ju japë një raport në mënyrë që të shihni se si çdo plugin ndikon në punën e faqes tuaj të internetit.

2. Në mënyrë të konsiderueshme kufizoni, ose hiqni, butonat e ndarjes sociale në faqen tuaj të internetit

Nëse besoni se duhet të keni 100 butona të ndarjes sociale në faqen tuaj të internetit, mendoni përsëri; është e vështirë të përcaktosh hulumtime që krijojnë një ngritje masive në trafikun e faqeve në internet për shkak të butonave të ndarjes sociale (nëse ndonjë gjë, shumë butona të ndarjes sociale do të ngatërrojnë lexuesit tuaj), por hulumtimi tregon se një uebsajt i ngadaltë zvogëlon trafikun.

Shumica e butonave të ndarjes sociale përdorin JavaScript, dhe kjo mund të jetë shumë e mundimshme kur bëhet fjalë për performancën; ka pasur raste të përsëritura të një Facebook, ose ndonjë faqe tjetër të mediave sociale, ndërprerje që ndikojnë ndjeshëm në shpejtësinë e faqes në internet të personave që instaluan butonat e tyre të aksioneve.

Zgjidhja për këtë është ose të kufizoni / hiqni butonat e ndarjes sociale, ose t’i konfiguroni ato të ngarkojnë në mënyrë asinkron në mënyrë që një ndërprerje e një faqe të veçantë të mediave sociale të mos ngadalësojë faqen tuaj të internetit.

butona të ndarjes sociale

3. Ngarkoni Kodin e Analitikës dhe Ad Rrjeteve në mënyrë Asinkrone

Analizat që ndjekin kodet dhe kodet e rrjeteve të reklamave gjithashtu mund të pengojnë ndjeshëm shpejtësinë e faqes suaj të internetit, veçanërisht nëse serveri i largët është i ngadaltë ose i ulur; ju lehtë mund ta parandaloni këtë problem duke konfiguruar të gjithë kodet tuaja të ndjekjes për të përdorur shpërndarjen asinkron; në këtë mënyrë, një ndërprerje ose vonesë e serverit me rrjetin tuaj Ad ose shërbimin e analitikës nuk do të ngadalësojë faqen tuaj të internetit.

4. Aktivizoni skedarët e skaduar

Ka disa faktorë që ndikojnë sa shpejt është një faqe në internet, por koha e reagimit të serverit kontribuon shumë në shpejtësinë e faqes; sa më shumë kërkesa të bëhen për serverin tuaj, aq më i ngadalshëm do ta ngarkojë uebsajtin tuaj për të ngarkuar.

Skadon Headers i tregoni shfletuesit të vizitorit tuaj kur të kërkojnë skedarë të caktuar nga serveri juaj përkundrejt nga cache e shfletuesit të tyre; nëse një Headers Skadon është konfiguruar në mënyrë që shfletuesi i vizitorit tuaj të kërkojë vetëm një skedar një herë në muaj, dhe ai skedar është ruajtur në cache e tyre nga një vizitë e fundit, atëherë shfletuesi i tyre nuk do ta kërkojë atë skedar përsëri derisa të mbarojë një muaj. Kjo është si një shpatë me dy tehe për të rritur shpejtësinë e sitit sepse kufizon numrin e kërkesave HTTP në serverin tuaj dhe në të njëjtën kohë zvogëlon ngarkesën në serverin tuaj pasi që i njëjti skedar nuk do të kërkohet në mënyrë të përsëritur.

Nëse dëshironi të implementoni Shefat e skadimit në faqen tuaj të internetit, ky mësimdhënës nga GTmetrix ju tregon se si ta bëni vetëm atë.

5. Aktivizo Caching

Caching siguron një përvojë shumë më të shpejtë për përdoruesit e faqes suaj të internetit duke ruajtur një version të faqes tuaj në shfletuesin e tyre dhe duke u shërbyer atyre versionit derisa faqja juaj të azhurnohet ose derisa ta udhëzoni atë që të rifreskojë versionin e faqes tuaj të internetit për të cilën ato shërbehen.

Ka mënyra të ndryshme për të mundësuar caching të faqes në internet në varësi të asaj platforme që përdorni; për WordPress, mund të instaloni shtojcat e mëposhtme:

 • W3 Total Cache
 • W3 Super Cache

Nëse doni diçka më të përparuar, shkoni përpara dhe blini WP Rocket (është ndoshta më e mira!). Për Drupal, ju mund të ndiqni këtë burim.

Këtu janë më shumë mësime se si të aktivizoni caching për faqen tuaj të internetit:

 • Si ta zgjedhni sitin tuaj me ruajtjen HTTP
 • GTmetrix Artikull mbi memorjen e shfletuesit të Levave

6. Përdorni një Rrjet të Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN)

Shumica e faqeve janë të pritura në serverë në SH.B.A., dhe ndërsa këto uebfaqe në përgjithësi do të jenë më të shpejtë për njerëzit në SH.B.A. ose njerëzit që vizitojnë një shërbim VPN të SH.B.A.-së, faqja juaj e internetit do të jetë më e ngadaltë për njerëzit nga pjesët e tjera të botës. Një CDN e zgjidh këtë problem duke shpërndarë skedarët tuaj të internetit në një rrjet të serverëve në vende të ndryshme të botës, në mënyrë që dikush që përpiqet të vizitojë nga India, të shërbehet nga një server në Azi, në vend se nga një server në Evropë. Kjo do të çojë në një rritje të konsiderueshme në shpejtësinë tuaj të internetit.

Për të përcaktuar se sa efektive mund të jenë CDN-të, Matthew Woodward kreu një eksperiment dhe zbuloi se përdorimi i një CDN mund të rrisë shpejtësinë e faqes në internet deri në 60%.

Këtu janë disa nga opsionet më të mira CDN për ju:

 • Cloudflare (plani i tyre falas është mjaft i mirë!)
 • KeyCDN (ia vlen ta provosh)

7. Merrni një host më të mirë në internet

Lista e ofruesve të shpejtë të pritjes së faqes në internetNa vjen keq, por thjesht na u desh ta hidhnim këtu …

Nëse gjithçka që po bëni për ta bërë më të shpejtë faqen tuaj të internetit nuk po funksionon, ose thjesht po vini re pak, ndryshim të parëndësishëm në shpejtësinë e sitit nga ndjekja e praktikave më të mira, ndoshta është koha për të ndryshuar hostin tuaj të internetit.

Në një artikull për Magazine Smashing, Marcus Taylor zbuloi sesi hosti i faqes në internet që po përdorej ndikonte në shpejtësinë e faqes së dy prej klientëve të tij; të dy klientët kanë faqe të ngjashme, por një ofrues të ndryshëm pritës. Njëri nga klientët pret në një server të dedikuar të besueshëm ndërsa tjetri pret në një server të lirë, rezultati ishte një ndryshim masiv në kohën e reagimit të sitit; koha e përgjigjes së klientit në serverin e dedikuar DNS ishte 7 milisekonda ndërsa koha e përgjigjes së klientit në serverin e lirë ishte 250 milisekonda. Asnjë shkulje apo plugin nuk mund të korrigjojë një ndryshim të tillë!

Pritësi juaj në internet është shumë i rëndësishëm kur bëhet fjalë për shpejtësinë e faqes tuaj, prandaj zgjidhni diçka të mirë nga rishikimet tona të hostimit këtu. Sidoqoftë, sipas testeve dhe analizave tona në hostingfacts.com, ata tre ofruesit e pritjes duhet të jenë më të shpejtë (<400ms)

 1. A2 Hosting 320ms
 2. Hostinger 363ms
 3. Bluehost 380ms

Pra, nëse nuk keni përdorur ndërtuesit e faqeve të internetit (si Wix për shembull) për të ndërtuar faqen tuaj, bëni studimin tuaj për të gjetur hostin më të mirë për faqen tuaj të internetit.

8. Tema juaj e internetit

Saktësisht sa ndikim ka tema e faqes suaj të internetit me një shpejtësi në vend? Shumë! Julian Fernandes ishte në gjendje të marrë kohën e tij të ngarkesës në faqen e internetit nga 630ms në 172ms vetëm duke ndërruar temat; kjo ishte e njëjta faqe, me të njëjtin host, dhe asgjë tjetër nuk u ndryshua, por tema e faqes në internet dhe kjo rezultoi në një ngritje masive në kohën e ngarkimit të faqes.

Edhe konfigurimi më i mirë i serverit nuk do të kursejë faqen tuaj nëse përdorni një temë të çuditshme me kod të fryrë; sigurohuni që të merrni parasysh performancën kur kërkoni një temë në internet, jo vetëm estetikë.

9. Instaloni Google PageSpeed ​​në serverin tuajshpejtësia e faqes google

Moduli PageSpeed ​​është një modul me burim të hapur nga Google që automatikisht optimizon shpejtësinë e faqes suaj të internetit; ai bën modifikime në serverin dhe skedarët tuaj, duke ndjekur praktikat më të mira të performancës në internet, pa kërkuar që të bëni asgjë tjetër.

Nëse jeni teknik, mund ta instaloni vetë Google PageSpeed. Nëse nuk jeni teknik, ju mund të kërkoni nga hosti / zhvilluesit tuaj të uebit që ta instalojnë atë për ju.

10. Optimizoni dhe zvogëloni madhësinë e figurës

Imazhet e pa-optimizuara mund të jenë shumë të rënda, dhe si rezultat, përdorni shumë burime të serverit dhe zgjasin më shumë për t’u ngarkuar; nëse madhësia mesatare e figurës në uebfaqen tuaj është 1mb ose 2mb +, keni punë serioze për të bërë. Ju mund të zvogëloni ndjeshëm madhësinë e figurës tuaj duke siguruar që cilësia e saj të mos ndikohet negativisht duke përdorur mjetet e mëposhtme:

 • WP Smush (për përdoruesit e WordPress)
 • Optimizer EWWW Image (për përdoruesit e WordPress)
 • Kraken (për të gjithë – Drupal dhe Joomla)

11. Aktivizoni kompresimin në Gzip

Ju ndoshta keni provuar të kompresoni një skedar në kompjuterin tuaj dhe keni parë se çfarë ulje masive në madhësi mund të rezultojë; një skedar 60mb mund të kompresohet në vetëm 5mb. Kompresimi i Gzip funksionon në të njëjtën mënyrë, por për faqet e internetit; Gzip kompreson automatikisht skedarët e faqes suaj të internetit në skedarë zip, duke zvogëluar në mënyrë drastike madhësinë e skedarëve tuaj dhe duke rritur shpejtësinë e faqes tuaj si rezultat.compression gzip

Në artikullin Smashing Magazine që i referuam më herët, një faqe shkoi nga 68KB në 13KB vetëm për shkak të aktivizimit të Gzip.

Nëse dëshironi të aktivizoni kompresimin e Gzip në faqen tuaj të internetit, ky udhëzues nga GTmetrix është një vend i mirë për të filluar.

12. Optimizoni rregullisht bazën e të dhënave tuaja

Kjo është një mënyrë shpesh e injoruar por shumë e fuqishme për të rritur shpejtësinë e faqes suaj të internetit; është veçanërisht efektive nëse përdorni WordPress ose ndonjë CMS që mbështetet shumë në përdorimin e bazës së të dhënave.

Disa CMS dhe shtojcat që instaloni mbështeten shumë në bazën e të dhënave tuaja për të ruajtur të dhëna; kjo rrit të dhënat e ruajtura në bazën e të dhënave tuaja ndërsa përdorni CMS / plugin, duke e bërë faqen tuaj të internetit gradualisht më të ngadaltë. Kjo vlen veçanërisht për shtojcat që ruajnë regjistrat, statistikat dhe të dhënat e përdoruesit. Ai gjithashtu vlen nëse përdorni WordPress dhe aktivizoni rishikimet e postimit, pingbacks dhe ndjekëse.

Ju mund ta bëni faqen tuaj të internetit shumë më shpejt duke pastruar rregullisht bazën e të dhënave tuaja, një proces që mund të automatizohet me shtojcën WP-Optimize nëse përdorni WordPress, ose manualisht (për platformat e tjera) duke ndjekur këtë tutorial.

13. Minimizoni skedarët Javascript dhe CSS

Nëse faqja juaj e internetit përdor shumë skedarë JavaScript dhe CSS, ekziston një gjasë e madhe që faqja juaj po i thotë shfletuesit të vizitorit tuaj që t’i trajtojë këto skedarë individualisht; kjo çon në shumë kërkesa që përfundimisht ndikojnë negativisht në shpejtësinë e faqes tuaj. Minifikimi i skedarëve JavaScript dhe CSS zvogëlon numrin e skedarëve individualë JavaScript dhe CSS, duke i pasur ato në një vend, duke përmirësuar kështu ndjeshëm shpejtësinë e faqes suaj të internetit.

14. Kombinoni imazhet e sfondit tuaj në sprites image

Sa më shumë kërkesa që shfletuesi i përdoruesit duhet t’i bëjë serverit tuaj, aq më i ngadalshëm do të jetë faqja juaj e internetit për atë përdorues; shumica e shablloneve në uebfaqe janë të përbërë nga imazhe të shumta në sfond, dhe kjo përfundon duke krijuar disa kërkesa të ndryshme sa herë që një vizitor përpiqet të ngarkojë faqen e internetit. Zgjidhja për këtë është që të kombinohen ato imazhe në një në mënyrë që shfletuesi i një vizitori duhet të kërkojë vetëm një imazh kur përpiqet të ngarkojë faqen tuaj të internetit; kjo mund të arrihet me Sprites të imazhit.

Duke kombinuar imazhet e sfondit në spritet e figurave, do të keni mundësi të zvogëloni kërkesën lart, numrin e bajtëve që do të shkarkoni nga shfletuesit e shfletuesit të vizitorit tuaj dhe vonesën e shkaktuar nga shiritat e rrumbullakët të bëra kur serveri juaj po shkarkon burime të tjera. Kjo do të çojë në një faqe interneti shumë më të shpejtë.

Ju mund të përdorni SpriteMe për të kombinuar imazhet tuaja në sprites, ose mund të ndiqni sugjerimet në këtë artikull të Smashing Magazine.

15. Aktivizoni HTTP Keep-Alive

Zakonisht, kur shfletuesi në internet i një vizitori përpiqet të kërkojë një skedar nga serveri juaj në internet, ai do të rrëmbejë secilën skedar individualisht; me fjalë të tjera, një lidhje mbyllet kur një skedar është kapur dhe pastaj rihapet përsëri për të kërkuar një skedar të ri. Kjo përdor më shumë përpunues, rrjet dhe memorie dhe përfundimisht çon në një faqe në internet më të ngadaltë nëse ka shumë ngarkesë në serverin tuaj. Mundësimi i mbajtjes gjallë të HTTP siguron që të gjitha kërkesat e skedarëve në serverin tuaj të bëhen përmes një lidhje të vetme të hapur, duke çuar në një faqe interneti shumë më të shpejtë për përdoruesit tuaj duke kufizuar numrin e lidhjeve me serverin tuaj.

Ju mund të aktivizoni mbajtjen gjallë duke kopjuar dhe ngjitur kodin më poshtë në skedarin tuaj .htaccess:

Set header Lidhja mbaj gjallë

Përndryshe, ju mund t’i ndiqni këto udhëzime në varësi të serverit tuaj.

16. Fiksoni të gjitha lidhjet e thyera në faqen tuaj të internetit

Ndërsa lidhjet e prishura brenda përmbajtjes tuaj nuk do të ndikojnë në shpejtësinë e faqes suaj të internetit, megjithëse ato mund të bëjnë një përvojë të keqe të përdoruesit, lidhjet e prishura në URL-të tuaj JavaScript, CSS dhe Image mund ta bëjnë faqen tuaj të internetit në mënyrë të ngadaltë; sigurohuni të skanoni këto aspekte të faqes tuaj për lidhje të prishura dhe t’i rregulloni ato përpara se t’i dërgojnë përdoruesit tuaj larg.

17. Shmangni lidhjet e nxehta të imazhit

Ngjarja e nxehtë e figurave, e njohur edhe si “lidhja e brendshme” është akti i lidhjes me një imazh në faqen e internetit të një personi tjetër, në vend që të ngarkoni imazhin në serverin tuaj. Në sipërfaqe, kjo duket si një veprim që do t’ju kursejë shumë gjerësi bande, veçanërisht nëse keni një sit të trafikut të lartë, por në të vërtetë mund ta bëjë faqen tuaj të internetit me të vërtetë të ngadaltë nëse faqja e internetit që pret imazhin që ju keni lidhur në internet po përjeton një joproduktive ose është i ngadaltë.

Pavarësisht nëse janë imazhe brenda përmbajtjes tuaj ose imazhe me flamurin për reklamat tuaja, sigurohuni që së pari të strehoni imazhet tuaja në faqen tuaj të internetit përpara se të lidheni me ta.

18. Kufizoni numrin e kërkesave të jashtme

Për të siguruar një faqe në internet plotësisht funksionale, duhet të mbështeteni në skedarë dhe burime nga uebfaqe të tjera; si rezultat, ju duhet të ngulitni video, prezantime dhe skedarë të tjerë multimedia. Ndërsa kjo nuk është domosdoshmërisht e keqe, nëse është shumë ose nëse po kërkoni skedarë të jashtëm nga faqet e internetit të ngadalta, mund të ketë ndikim në kohën e ngarkesës së faqes tuaj.

Mundohuni të kufizoni numrin e kërkesave të jashtme që do të bëjë faqja juaj e internetit; nëse është e mundur, prit sa më shumë skedarë që të mundesh në serverin tënd. Për skedarët e tjerë, lejoni që faqja juaj e internetit t’i kërkojë ato nga uebfaqe shumë të besueshme.

19. Përdorni një CMS të besueshëm

CMS juaj është korniza e faqes suaj të internetit; nëse përdorni HTML të thjeshtë ose CMS të njohura dhe të besueshme si WordPress ose Drupal, duhet të jeni mirë. Nëse, megjithatë, po përdorni një CMS më pak të popullarizuar ose diçka që keni ndërtuar për veten tuaj, rrezikoni të keni një uebfaqe të ngadaltë; sigurohuni që të keni teste të përshtatshme dhe të bëni hulumtimin e duhur për të siguruar që një CMS është i shpejtë dhe i besueshëm përpara se ta përdorni.

20. Përdorni një përshpejtues PHP

PHP zvogëlon nevojën për të mbajtur të njëjtin informacion në faqen tuaj të internetit gjatë gjithë kohës, por mund të shtojë në kohën tuaj të ngarkimit në faqen tuaj të internetit. Ju ose mund të provoni të zëvendësoni skedarët PHP me skedarë statikë HTML kur është e mundur, ose mund të përdorni një përshpejtues PHP për ta bërë faqen tuaj shumë më shpejt nëse mbështetet shumë në PHP.

Kjo hyrje në Wikipedia përfshin një listë të disa përshpejtuesve të PHP që mund të përdorni.

21. Parandaloni të tjerët nga lidhja e shpejtë e fotove tuaja

Ashtu siç është e rëndësishme të shmangni lidhjet e nxehta të imazheve të njerëzve të tjerë, duhet të parandaloni që të tjerët të mos lidhin lidhjet tuaja personale.

Kur njerëzit lidhin lidhjet tuaja, ato në thelb po vjedhin bandwidth tuaj pasi një kërkesë do t’i bëhet serverit tuaj sa herë që lexuesit e tyre përpiqen të shikojnë imazhet në faqen e tyre të internetit. Ju mund ta parandaloni këtë duke çaktivizuar lidhjen e nxehtë të figurave të hostuara në serverin tuaj.

Ky artikull në Hongkiat do t’ju mësojë se si të parandaloni lidhjen e nxehtë të imazheve tuaja, dhe ky mjet do t’ju ndihmojë të gjeneroni automatikisht një skedar .htaccess që parandalon imazhet tuaja të mos shfaqen në internet.

Kthesa juaj – Testoni Shpejtësinë e Uebfaqit tuaj

Testoni shpejtësinë e faqes tuajPas zbatimit të sugjerimeve të mësipërme, duhet të shkoni përpara dhe të provoni shpejtësinë e faqes tuaj për të parë nëse ka ndonjë ndryshim (lini një koment më poshtë nëse shihni një ndryshim). Këtu janë rekomandimet tona kryesore për të provuar shpejtësinë e faqes suaj të internetit:

Testi i Shpejtësisë së faqes në internet Pingdom: Me këtë mjet, duhet të synoni të merrni një kohë të reduktuar të ngarkesës në sit, si dhe një numër të zvogëluar të kërkesave të serverëve. Ky mjet gjithashtu krahason shpejtësinë tuaj të internetit me faqet e internetit të tjera në internet.

GTMetrix: Ky mjet analizon shpejtësinë e faqes suaj të internetit duke përdorur Google Pagespeed Insights dhe Yslow dhe ju jep një vlerësim nga A në F. Ai gjithashtu ofron sugjerime për përmirësim.

Analizuesi i faqes në internet: Ky mjet ju jep informacione për madhësinë e faqes tuaj dhe kohën e shkarkimit të faqes në internet, dhe ofron sugjerime se si të përmirësoni kohën e ngarkesës së faqes tuaj.

Google Pagespeed Insights: Ju duhet të synoni drejt një rezultati më afër 100. Ai gjithashtu ka një mjet testimi të shpejtësisë së lëvizshme që mund të përdorni.

Yslow: Ky mjet analizon shpejtësinë e faqes suaj të internetit bazuar në rregullat e Yahoo!.

Testi i Uebfaqeve: Sa më afër rezultatit tuaj të jetë 100, aq më i shpejtë është faqja juaj e internetit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author