Si të presësh një faqe në internet (Udhëzues për Vendosjen e Serverit Tuaj)

Si të krijoni një server

Për të pritur një faqe në internet në një server, do t’ju duhet të ndani duart tuaja të ndyra dhe të vendosni të gjithë mjedisin vetë. Më poshtë, do të gjeni një shembull të përgjithësuar se si t’i kryeni gjërat duke përdorur një server virtual virtual Ubuntu 18.04

Me pak fjalë, do të duhet:

  • Kryeni konfigurimin fillestar të serverit
  • Vendosni një zonë DNS dhe tregoni fushën tuaj
  • Instaloni një pirg softveri
  • Krijoni një host virtual
  • Merrni faqen tuaj në internet dhe funksionon

P.S. Nëse nuk doni të kaloni nëpër këto hapa të ndërlikuar, konsideroni të merrni një pritje në internet.

1. Hapat e parë të konfigurimit të serverit

Nëse vendosni të merrni me qira një server të dedikuar ose një VPS, së pari duhet të vendosni një themel të fortë. Kjo përfshin hyrjen në serverin tuaj përmes një terminali ose një klienti SSH dhe bërja e kontrollit dhe azhurnimeve të sigurisë.

Lidhu me serverin tënd

Filloni duke u lidhur me serverin tuaj. Komanda e mëposhtme do të bëjë hile:

ssh [email i mbrojtur] _server_IP -port

Kur lidheni për herë të parë, mund t’ju kërkohet të shtoni IP të serverit tuaj në listën e hosteve të njohur. Shkruaj po për të vazhduar dhe atëherë do t’ju kërkohet të hyni në fjalëkalimin rrënjë.

duke shtuar IP serverin tek hostet e njohura

Këtu është një shembull i asaj që duhet të shihni në ekranin tuaj nëse gjithçka shkoi si duhet.

ekran fillestar i hyrjes në Ubuntu SSH

Merrni azhurnimet më të fundit

Drejtoni urdhërat e mëposhtëm për të marrë azhurnimet më të fundit për serverin tuaj Ubuntu 18.04:

azhurnim sudo i përshtatshëm
azhurnim i prirur sudo

Kur drejtoni komandën e dytë, do të shihni një ekran konfirmimi. Shkruaj Y për të vazhduar.

duke konfirmuar azhurnimet e serverit Ubuntu

Krijoni një përdorues të ri

Tjetra, do të duhet të shtoni një përdorues të ri, pasi përdorimi i rrënjës së parë për detyrat e përditshme nuk rekomandohet. Le ta quajmë atë si webmaster. Për të filluar krijimin e përdoruesit, ekzekutoni:

webmasteri i adhuruesve

duke krijuar një përdorues të ri Ubuntu

Pasi të krijoni një fjalëkalim, do t’ju kërkohet të shkruani detajet e përgjithshme (të cilat mund t’i lini bosh). Pastaj, shkruani Y për të konfirmuar krijimin e ri të përdoruesit.

Si parazgjedhje, përdoruesi i ri nuk do të ketë privilegje të mjaftueshme për të bërë gjithçka që ju nevojitet, prandaj do t’ju duhet t’i shtoni ato me dorë. Ja se si e bëni:

usermod -aG sudo webmaster

Kjo eshte! Përdoruesi juaj i ri administrativ është gati. Për të filluar përdorimin e tij në vend të rrënjës, ekzekutoni:

su – webmaster

duke ndryshuar përdoruesin e sistemit

Vendosni vërtetimin e çelësit publik (opsionale)

Përdorimi i një fjalëkalimi për të vërtetuar ju lë të prekshëm ndaj përpjekjeve brutale dhe e vendos serverin tuaj në një rrezik të moderuar (veçanërisht nëse jeni dembel të vendosni një fjalëkalim unik dhe të fortë).

Një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar integritetin e serverit është të përdorni çelësat SSH në vend të një fjalëkalimi të rregullt. Hapat duhet të jenë identikë, pavarësisht se me cilën shpërndarje Linux po drejtoni. Te filloj shkyç të serverit tuaj dhe ekzekutoni komandën e mëposhtme në tuaj kompjuter lokal për të krijuar një çelës të ri publik:

ssh-keygen

Do t’ju kërkohet të vendosni një frazë shtesë dhe vendndodhjen se ku mund të ruani çelësin publik. Si parazgjedhje, kursen gjithçka në /Users/Your_User/.ssh direktoriumi (të cilin mund ta mbani nëse nuk keni në mendje plane të tjera).

drejtimi i keygen SSH

Sapo të mbarojë, kopjoni tastin SSH në serverin tuaj duke përdorur:

ssh-kopjim-id [email i mbrojtur] _server_IP

Ju gjithashtu mund të bëni të njëjtën gjë për përdoruesin tuaj rrënjë vetëm në rast se:

ssh-kopjim-id [email i mbrojtur] _server_IP

duke lëvizur tastin SSH në server të largët

Më në fund, do të duhet të identifikoheni përsëri në serverin tuaj. Vetëm këtë herë, do të përdorni tastin SSH dhe frazën e tij për të vërtetuar. Nëse fjalëkalimi juaj supozohet nga dikush, ata nuk do të jenë në gjendje të regjistroheni, pasi çelësi publik kërkohet të bëjë një lidhje të suksesshme.

hyrja në server me çelës SSH

Disaktivizoni vërtetimin e fjalëkalimit (opsionale)

Meqenëse tani jeni në gjendje të hyni në serverin tuaj me çelësin SSH të krijuar rishtazi, është e këshillueshme që të çaktivizoni vërtetimin e rregullt të fjalëkalimit. Për ta bërë këtë, ne mund të përdorim nano redaktori i tekstit:

sudo nano / etj / ssh / sshd_config

Kërkoni një rresht që thotë #PasswordAuthentication po, fshini # dhe ndryshoni po në një jo. Rezultati përfundimtar duhet të duket si:

paaftësimi i vërtetimit të fjalëkalimit në konfigurimin e sshd

Për të ruajtur këto ndryshime dhe për të dalë nga redaktori nano, shtypni CTRL + X, shkruani Y dhe shtypni hyj. Dhe së fundi, aplikoni gjithçka duke ringarkuar shërbimin sshd:

sudo systemloadl reload sshd

Dhe kjo eshte! Tani do të përdorni një çelës publik për të vërtetuar në vend të një fjalëkalimi, i cili konsiderohet një mënyrë më e sigurt për të hyrë dhe menaxhuar një server.

Vendosni një firewall

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, është e këshillueshme që të përdorni një mur zjarri për të mbrojtur veten tuaj nga rreziqet që rri në internet. Firewall i pakomplikuar është një nga mjetet më të mira për punën. Për ta vendosur, ekzekutoni:

sudo apt-get install ufw

Kur të instalohet, zjarri i zjarrit nuk do të funksionojë nëse nuk ndizet me dorë. Mund ta aktivizoni duke përdorur:

sudo ufw mundësojnë

duke mundësuar ufw Ubuntu

Për të parë nëse është në punë dhe ekzekutimi, ekzekutoni:

statusi sudo ufw folje

2. Vendosni një zonë DNS

Sfida tjetër do të jetë krijimi i një zone DNS, e cila vepron si material detyrues midis një emri domaini dhe një serveri. Ne mund ta ndajmë atë në dy hapa më të vegjël:

 1. Vendosja e një zone DNS brenda serverit tuaj
 2. Krijimi i serverave të emrave të personalizuar në regjistrin tuaj të domain

Krijoni një Zonë të Re DNS

Për të bërë një zonë të re DNS, do të përdorim një mjet të quajtur bind9. Në fund të fundit, ky është shërbimi që na lejon të ngarkojmë një faqe në internet përmes një emri domaini në vend të një adrese IP.

Për të instaluar Bind9 në serverin tuaj Ubuntu 18.04, ekzekutoni:

sudo apt-get install bind9

Pasi të instalohen, të gjitha skedarët do të jenë të disponueshëm në / Etj / lidh directory. Le të lundrojmë së pari në të:

cd / etj / lidh

Për të mbajtur gjithçka të rregullt dhe të organizuar, ne do të krijojmë një drejtori të veçantë për zonat tona DNS:

zonat sudo mkdir -p

Le të krijojmë një skedar të ri të zonës DNS për domenin tonë. Ne do të përdorim domain-example.com për qëllime demonstrimi (ju duhet ta zëvendësoni atë me emrin aktual të domain).

zonat sudo nano / domain-example.com

Shembull i copëzave të zonës DNS:

;
; BIND skedar i të dhënave për domain-example.com
;
$ TTL 3h
@ N SO SOA ns1.domain-example.com. admin.domain-example.com. (
1; rendor
3h; Freskojeni pas 3 orësh
1h; Provoni përsëri pas 1 ore
1w; Eksperiment pas 1 jave
1h); Ruajtja negative e TTL prej 1 dite
;
@ NS ns1.domain-example.com.
@ NS ns2.domain-example.com.

domain-example.com. IN A YOUR_SERVER_IP
ns1 N A NJ Y YOUR_SERVER_IP
ns2 N A NJ Y YOUR_SERVER_IP
www N CN CNAME domain-example.com.
postë në një YOUR_SERVER_IP
ftp N domain CNAME domain-example.com.
domain-example.com. N M MX 10 domain-example.com.

Sigurohuni që të zëvendësoni të gjitha rastet e juaj Your_Server_IP dhe domain-example.com me vlerat aktuale. Ruani skedarin e zonës duke shtypur CTRL + X dhe pastaj shtypni Y për të konfirmuar ndryshimet.

Më tej, do të duhet të modifikojmë konfigurimin lokal dhe të specifikojmë vendndodhjen e zonës sonë të krijuar rishtas DNS. Kjo siguron që serveri të dijë se cila skedë zonë i përket cilit emër domaini.

sudo nano me emrin.conf.local

Pastedown vijat e mëposhtme në fund të skedarit ndërsa zëvendësimi domain-example.com me adresën tuaj të internetit.

zonë "domain-example.com" {
mjeshtër i tipit;
skedar "/etc/bind/zones/domain-example.com";
};

shtyp CTRL + X dhe të dhëna Y për të ruajtur ndryshimet tuaja dhe për të dalë nga redaktori nano.

Ju gjithashtu mund të provoni nëse gjithçka është shtuar dhe konfiguruar saktë duke ekzekutuar komandën e mëposhtme:

sudo me emrin-checkzone domain-example.com /etc/bind/zones/domain-example.com

verifikimi i zonës dns

Së fundmi, ekzekutoni këto dy komanda për të rifilluar shërbimin DNS të serverit tuaj dhe për t’u siguruar që po funksionon:

sudo /etc/init.d/bind9 rinisni
sudo /etc/init.d/bind9 start

Në këtë pikë, zona DNS është e gatshme nga ana juaj e serverit. Për ta përfunduar atë, ju do të duhet të krijoni hyrje të personalizuesve të emrave brenda regjistruesit të domenit tuaj.

Krijoni emra serverë të personalizuar për domenin tuaj

Meqë kemi specifikuar dy servera emrash (ns1.domain-example.com dhe ns2.domain-example.com) në shembullin tonë të zonës DNS, do të duhet t’i krijojmë këto regjistrime në regjistrin e domenit dhe t’i përdorim ato.

Ja se si duhet të duken shënimet:

Emrat personal Pika për
ns1.domain-example.com Your_Server_IP
ns2.domain-example.com Your_Server_IP

krijimi i emrave të fëmijëve

Pasi të keni krijuar, do të duhet të tregoni domenin tuaj tek këta serverë të rinj të emrave.

azhurnoni serverat e emrave

3. Instaloni Stack LAMP

LAMP është një nga pirgjet më të përdorura të programeve kompjuterike në internet. Ai qëndron i shkurtër për Linux, Apache HTTP Server, MySQL / MariaDB dhe PHP. Para se të presni një sit, do të duhet të siguroheni që të gjithë këta përbërës të jenë në dispozicion në serverin tuaj. Ja se si do të dukej procesi i vendosjes së tyre duke përdorur Ubuntu 18.04:

Apache

Server HTTP Apache tashmë mund të përfshihet në paketat e paracaktuar që vijnë me serverin tuaj. Nëse jo, atëherë ekzekutoni:

sudo apt-get install apache2

instaloni Apache

Meqenëse ka një firewall, duhet të sigurohemi që këto porte janë të hapura pasi Apache nuk do të funksionojë siç duhet ndryshe. Ja çfarë duhet të lejoni përmes murit të zjarrit:

sudo ufw lejoni 80 / TCP
sudo ufw lejoni 443 / tpp

Pastaj, rindizni atë për t’u siguruar që ndryshimet janë aplikuar:

sudo ufw ringarkoni

Në këtë pikë, ja çfarë duhet të shihni duke vizituar Adresa IP e serverit tuaj përmes një shfletuesi:

faqe e paracaktuar Apache2

PHP

Për të marrë versionin e fundit të PHP me disa module shtesë që i duhen WordPress, ekzekutoni:

sudo apt-get install php php-zakonshëm php-mysql php-gd php-cli

konfirmoni instalimin e PHP

Mund të kontrolloni se cili version i PHP u instalua në serverin tuaj duke shtypur:

php -v

kontrolloni versionin PHP

MySQL / MariaDB

MariaDB dhe MySQL janë dy nga zgjidhjet më të mira për serverin tuaj të bazës së të dhënave në Linux. Për këtë shembull, ne do të përdorim MariaDB. Për ta instaluar në serverin tuaj, ekzekutoni:

sudo apt-get install mariadb-server mariadb-klient

instaloni Mariadb

Pasi të keni mbaruar, do të duhet të përdorni një skenar shtesë që vjen me paketën. Do të krijojë masat themelore të sigurisë për serverin tuaj të bazës së të dhënave. Filloni atë duke shtypur:

sudo mysql_secure_instalimi

Në hapin e parë, do t’ju kërkohet të siguroni fjalëkalimin rrënjë të MySQL. Shtypni hyj butoni për të vazhduar pasi nuk është krijuar akoma. Pastaj ndiqni pjesën tjetër të udhëzimeve që shfaqen në ndërfaqen e linjës komanduese.

Instalim i sigurt Mariadb

Më në fund, mund të kontrolloni nëse serveri im i databazës është funksional duke ekzekutuar:

statusi sudo systemctl mysql

4 Krijoni një host virtual

Detyra tjetër do të jetë krijimi i një direktori të dedikuar për skedarët tuaj të internetit. Filloni duke ndryshuar drejtorinë tuaj të punës:

cd / var / www / HTML

Përdorni këtë komandë për të krijuar një dosje për domenin tuaj dhe një shtesë brenda:

sudo mkdir -p domain-example.com/public_html

Pastaj, bëni webmaster përdorues që kemi krijuar më parë pronarin duke përdorur:

sudo chown -R webmasteri: webmaster domain-example.com/public_html

Do të duhet të siguroheni që lejet e leximit të aplikohen në drejtorinë e rrënjëve Apache. Në këtë rast:

sudo chmod -R 755 / var / www / html /

Në këtë pikë, Apache merr të gjitha cilësimet nga 000-default.conf file. Do të na duhet të kopjojmë përmbajtjen e këtij skedari dhe të krijojmë një të veçantë për emrin tonë domain. Mënyra më e lehtë për të kopjuar një model të konfigurimit të hostit virtual është duke përdorur komandën e mëposhtme:

sudo cp /etc/apache2/sites-available/000-default.conf /etc/apache2/sites-available/domain-example.com.conf

Në thelb, kjo e bën një kopje të skedarit nën një emër tjetër në të njëjtin direktori. Ky është skedari që i tregon serverit tuaj të internetit Apache vendndodhjen e drejtorisë rrënjësore të një domeni, regjistrin e gabimeve dhe shtigjet e tjera të rëndësishme. Për të ndryshuar përmbajtjen e tij, ne do të përdorim nano:

sudo nano /etc/apache2/sites-available/domain-example.com.conf

Shembull konfigurimi Apache:

# Direktiva e ServerName përcakton skemën e kërkesës, emrin e hostit dhe portin që
# serveri përdor për të identifikuar vetveten. Kjo përdoret kur krijohet
# URL të ridrejtimit. Në kontekstin e hosteve virtualë, ServerName
# specifikon se çfarë emri pritës duhet të shfaqet në hostin e kërkesës: header to
# përputhen me këtë host virtual. Për hostin virtual të paracaktuar (këtë skedar) këtë
# vlera nuk është vendimtare pasi përdoret si një host i fundit, pavarësisht.
# Sidoqoftë, duhet ta vendosni në mënyrë të qartë për çdo host tjetër virtual.

ServerAdmin [email i mbrojtur]
DocumentRoot /var/www/html/domain-example.com/public_html
Emri i serverit – shembulli.com
ServerAlias ​​www.domain-example.com

# Google të disponueshëm: trace8, …, trace1, debug, informacion, njoftim, paralajmërim,
# gabim, kritik, vigjilent, dal.
# Isshtë gjithashtu e mundur për të konfiguruar në veçanti loglevel
# module, p.sh..
#LogLevel informacion ssl: paralajmëroj

ErrorLog $ {APACHE_LOG_DIR /error.log
CustomLog $ {APACHE_LOG_DIR /access.log e kombinuar

# Për shumicën e skedarëve të konfigurimit nga konfidencial /, të cilat janë
# aktivizuar ose çaktivizuar në një nivel global, është e mundur që të
# përfshijnë një linjë për vetëm një host virtual të veçantë. Për shembull
# rreshti vijues mundëson konfigurimin e CGI vetëm për këtë host
# pasi është çaktivizuar me globalisht "a2disconf".
# Përfshi konf-në dispozicion / serve-cgi-bin.conf

Sigurohuni që të zëvendësoni të gjitha rastet e domain-example.com me emrin aktual të domain. Për të ruajtur skedarin, shtypni CTRL + X dhe konfirmoni duke shtypur Y. Rezultati përfundimtar duhet të duket si:

duke shtuar konfigurimin e domenit në Apache

Në këtë pikë, do të duhet të fikni skedarin e konfiguruar të konfigurimit të pritësit virtual dhe të përdorni atë të krijuar rishtazi. Kjo komandë do ta çaktivizojë atë:

sudo a2dissite 000-default.conf

Pastaj, shtoni skedarin e konfigurimit të krijuar kohët e fundit siç tregohet më poshtë:

sudo a2ensite domain-shembull.com.conf

Së fundmi, do të duhet të rindizni Apache-në për ndryshimet që do të zbatohen. Ju mund ta bëni atë duke vrapuar:

sudo systemctl rimbushni apache2

Ju instaluat me sukses LAMP në serverin tuaj. Meqenëse domeni juaj është drejtuar tashmë te serveri, mund t’ju duhet të prisni disa orë që DNS të përhapë plotësisht. Atëherë duhet të shihni një ekran të ngjashëm kur vizitoni fushën tuaj përmes shfletuesit.

përmbajtja e drejtorisë së rrënjës së domenit

5. Vendosni WordPress (ose ngarkoni një faqe në internet)

Meqenëse konfigurimi fillestar i serverit përfundimisht është i plotë, është koha për të pritur një faqe në internet në të. Në këtë pjesë, ne do t’ju tregojmë një shembull të përgjithësuar se si të punoni me një faqe WordPress.

Krijoni një bazë të dhënash dhe përdorues të ri të MySQL

Filloni duke hyrë në ndërfaqen MySQL përmes terminalit:

sudo mysql

>Përdorni sintaksën e mëposhtme për të krijuar një bazë të dhënash të re:

Krijoni DATABASE wpdatabase;

Pastaj, krijoni një përdorues të ri dhe specifikoni fjalëkalimin:

KRIJONI PERRDORIMIN ‘wpuser’ @ ‘localhost’ të identifikuar nga ‘SuperSecurePassword123’;

Tjetra, caktoni privilegje administrative për përdoruesin tuaj të sapokrijuar me:

DUHET T ALL GJITHA PRIVILEGJAT N w wpdatabase. * T ” wpuser ‘@’ localhost ‘;

Kjo eshte! Përdoruesi juaj dhe baza e të dhënave tuaja MySQL janë gati për veprim. Për të fikur ndërfaqen, shkruani:

dalje

Kaloni skedarët WordPress në serverin tuaj

E fundit, por jo më e rëndësishmja, ne duhet të marrim skedarët aktualë të faqeve të internetit të ngarkuar në direktorinë rrënjësore të domenit tuaj. Ka dy qasje që ne do t’i përshkruajmë hap pas hapi:

 • Përdorimi i komandës wget për të marrë versionin e fundit të WordPress
 • Konfigurimi i një klienti FTP (siç është FileZilla)

Metoda 1: Përdorimi i mjeteve të linjës komanduese

Mënyra e parë është të përdorni një komandë të quajtur wget. Për ta përdorur atë në serverin tuaj, duhet të instaloni:

sudo apt-get instaloj wget

Pastaj, ndryshoni direktorinë tuaj të punës në dosjen rrënjësore të emrit të domain:

cd /var/www/html/domain-example.com/public_html

Përdorni komandën wget për të shkarkuar versionin e fundit të WordPress nga uebi:

wget https://www.wordpress.org/latest.zip

Pastaj, nxirrni të gjithë përmbajtjen e arkivit duke përdorur:

unzip fundit.zip

Si parazgjedhje, të gjithë skedarët do të shfaqen në një drejtori të re të quajtur WordPress (e cila mund të rezultojë në faqen tuaj të internetit duke punuar përmes domain-example.com/wordpress). Që gjithçka të funksionojë si duhet, ne do të duhet t’i zhvendosim të gjithë skedarët nga ai drejtori në atë më lart. Ja se si ta bëni atë:

wordpress cd

Komanda e mëposhtme do të zhvendosë të gjithë skedarët nga drejtoria aktuale në vendndodhjen tuaj të specifikuar:

sudo mv * /var/www/html/domain-example.com/public_html/

Para fillimit të instalimit, do të duhet të përgatitni skedarin tuaj wp-config.php. Meqenëse është dhënë vetëm një mostër. Filloni duke e riemëruar atë:

sudo mv wp-konfigurim-kampion.php wp-konfig.php

Pastaj, modifikoni skedarin duke përdorur nano dhe shtoni detajet e konfigurimit të bazës së të dhënave MySQL.

sudo nano wp-konfigurim.php

Sigurohuni që të azhurnoni MySQL përdorues, Baza e të dhënave, dhe Mikpritës seksione me vlerat që keni krijuar më parë.

redaktimi i konfigurimit WP

Së fundmi, vizitoni emrin e domain në shfletuesin dhe do të shihni ekranin fillestar të konfigurimit të WordPress.

konfigurimi fillestar i WordPress

Pasi ta keni mbaruar atë, mund të instaloni një shtojcë migracioni siç është Migrimi Gjithë në një WP për të importuar një uebfaqe ekzistuese të WordPress.

Metoda 2: Përdorimi i një Klienti FTP

Përndryshe, mund të përdorni një klient FTP siç është FileZilla. Në rast se konfiguroni një çelës të SSH dhe vërtetimin e fjalëkalimit të çaktivizuar, do të duhet ta përdorni për të hyrë në vend të kombinimit të rregullt të emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimit. Për të konfiguruar lidhjen SFTP:

 1. Shko tek Menaxher i faqes FileZilla dhe shtoni një Sit i ri.
 2. Vendosni protokollin në Protokolli i transferimit të skedarëve SFTP – SSH.
 3. Vendosni IP-në e serverit tuaj në Mikpritës fushë dhe vendosur portin në 22.
 4. Vendosni llojin e hyrjes në Dosja kryesore.
 5. Specifikoni shtegun në tastin tuaj SSH (p.sh.. /Users/Name/.ssh/id_rsa).
 6. FileZilla do ta shndërrojë atë në një .PPK skedar, të cilin më pas mund ta përdorni për të krijuar një lidhje.

konvertimi i çelësit SSH

Konfigurimi përfundimtar duhet të duket diçka si kjo:

Konfigurimi i sftp FileZilla

Tani, ju do të keni mundësi të hyni në serverin tuaj përmes FTP dhe të ngarkoni çdo skedar direkt nga kompjuteri juaj.

Lidhje FileZilla sftp

Urime! Ju keni mësuar se si të presni një faqe në internet në një server virtual virtual që drejton Ubuntu 18.04. Everythingdo gjë nga vendosja fillestare e serverit deri në përgatitjen e pirgut të softuerit është mbuluar. E gjithë kjo që mbetet është të kapni një server dhe t’i merrni duart tuaja të ndyra!

Ky artikull u botua me ndihmën e Hostinger.com.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author