Shqyrtimi i CloudWays – A është i mirë ky host “i menaxhuar”?

Shqyrtimi i reveFaqja fillestare e cloud

Cloudways është një platformë e menaxhuar në internet me bazë cloud, e popullarizuar me sipërmarrësit.

Ajo dallon nga konkursi për disa arsye kryesore.

Për fillestarët, ju lejon të zgjidhni nga pesë platforma të ndryshme, përfshirë disa goditje të rënda si Google Cloud dhe Amazon Web Services.

Por ndërhyrja më e madhe që ka shumica e njerëzve kur shikojnë në Cloudways është planet e personalizueshme të pagimit-si-ju-shkoni. Ata nuk kërkojnë një periudhë të gjatë kontrate si disa shërbime të tjera pritëse dhe madje ju lejojnë të provoni shërbimin (përfshirë një ndërtues të faqes në internet) falas.

Por si i mat Cloudways deri në disa prej ofruesit më të mirë të pritjes atje jashte?

Në këtë përmbledhje pritëse, ne vendosëm Cloudways përmes mollëzave, duke kryer një numër testimesh mbi të për të përcaktuar nëse i meriton apo jo ato të fituara nga paratë e tua.

Si bëri Cloudways në krahasim me mbajtjen e peshave të rënda si Bluehost dhe Godaddy? Lexoni më tej për të zbuluar.

Informacion i përgjithshëm & Pasqyrë e hostimit

VERDIKTI JON: Recommended
SPEED: 540ms (Shkurt 2020 deri në Prill 2020)
uptime: 100% (Shkurt 2020 deri në Prill 2020)
SUPPORT: 24/7 Bisedë Live, Sistemi i Biletave, Baza e njohurive
Apps: Shërbime Ueb në Amazon, Google Cloud, WordPress, Joomla, Drupal & më shumë
TIPARET: Klonimi i faqes, Monitorimi Proaktiv, Ndërtuesi i faqes në internet
PLANET HOSTING: Oqeani Dixhital, Linode, Vultr, AWS, Google Cloud
TRANSFERI I SITIT: falas
Çmimi: Duke filluar nga 10,00 dollarë / muaj (ndryshon në bazë të serverit)

Mirat e përdorimit të hostimit në cloud

1. Uptime e jashtëzakonshme

Uptime është një nga faktorët më të rëndësishëm për një shërbim pritës. Në fund të fundit, i gjithë qëllimi i mbajtjes së faqes tuaj në internet është të siguroheni që njerëzit mund të qasen në të.

Duke u thënë kështu, është e vështirë të nënshkruani asgjë mbi kërkesën prej 99.9%. Dhe nëse shikoni kohën mesatare për ofruesit e pritjeve të përbashkëta, do të shihni që 100% kohën e duhur nuk është gjë e zakonshme, madje edhe midis ofruesve të cloud.

Cloudways pretendoi një kohë mesatare 100% tek ne përmes mbështetjes së klientëve të tyre live chat. Dhe deri më tani ata e kanë provuar me sukses këtë. Në tre muajt e fundit, ata nuk kanë pasur fare kohë joproduktive, duke treguar një kohë të gjatë 100%.

Kohëzgjatja në shpejtësi dhe shpejtësiaMesatare në kohën e vrenjtur | Shihni statistikat

Ne do të azhurnojmë këtë përmbledhje në të ardhmen me një informacion më të saktë në kohën e duhur pasi të ketë kaluar më shumë kohë dhe të kemi mbledhur më shumë të dhëna.

2. Mbështetje e Bisedës Live

Cloudways ofron mbështetje për biseda live, 24/7/365, që është e shkëlqyeshme.

Pyetjet komplekse të shërbimit të klientit mund të ndiqen nga Cloudways duke përdorur biletat në internet. Këto mund të krijohen nga stafi i Cloudways ose nga vetë përdoruesit.

Për këtë, megjithatë, duhet të keni një llogari me Cloudways para se të filloni çdo lloj mbështetje. Ekziston një mundësi për regjistrim falas, por ju ende duhet të dorëzoni disa informacione para se ata të flasin me ju.

Tani për tani, ne do të përqendrohemi në përvojën aktuale që kemi pasur ndërsa bisedojmë me një përfaqësues mbështetës.

Biseda për mbështetjen e klientëve u lidh menjëherë dhe ne morëm përgjigje të sjellshme dhe të shpejta.

Mbështetje në cloud

Ne kemi bërë një pyetje me dy pjesë në mënyrë që të vlerësojmë efektivitetin e përgjigjes së mbështetjes.

Abbas filloi menjëherë në gjysmën e parë të pyetjes sonë.

Ai iu përgjigj pyetjes sonë për migracionin pjesërisht, duke injoruar pjesën në lidhje me çmimin. Kur shtrënguam pyetjen, ai u përgjigj shpejt dhe madje na dha një lidhje. Sidoqoftë, ai nuk arriti të adresojë gjysmën e dytë të pyetjes sonë, kështu që ne e përsërisim atë.

Me pak fjalë, ndërsa nuk ishte biseda më e mirë në internet që kemi pasur, pyetjet tona u përgjigjën shpejt dhe biseda ishte e dobishme në përgjithësi.

3. Monitorimi Proaktiv

Një tipar që ne e duam absolutisht me planin e përbashkët të pritjes së Cloudways është monitorimi aktiv.

Në thelb, kur serveri ose rafte është i fikur, Cloudways arrin të ju njoftojë.

Ata ju mbajnë të azhurnuar kur fillojnë të hetojnë shkakun e problemit.

Askush nuk dëshiron ta shikojë faqen e tyre të internetit të zbritet, por kjo ndodh. Shtë më mirë të dëgjosh nga ndërmarrja së pari, para se t’iu qaseni atyre. Në atë mënyrë, shërbimi i pritjes mund t’ju njoftojë menjëherë se çfarë është problemi, çfarë po bëhet për ta trajtuar atë dhe sa kohë besojnë se problemi do të vazhdojë.

Ekzistojnë gjithashtu mjete të monitorimit të aplikacioneve të ndërtuara në platformë dhe klientët mund të monitorojnë të gjitha aplikacionet që janë pritur në një server.

Ky shërbim vjen me dy nivele të ndryshme monitorimi.

 • analitikë tregon të gjitha kërkesat e PHP, si dhe informacionin e trafikut, përdorimin e diskut, dhe kërkesat e MySQL.
 • Identifikohu tregon regjistrin e gabimeve të faqes në internet dhe regjistrin e aksesit.

4. Gjykim falas

Shtë gjithmonë mirë të shohësh një kompani që është e gatshme të qëndrojë pranë shërbimeve që ofron.

Cloudways është një nga ato kompani, duke ofruar një provë falas tre-ditore.

Ndërsa tre ditë nuk është një kohë shumë e gjatë për ju që të merrni një ndjenjë të shërbimit, mund t’ju japë një ide të përgjithshme nëse doni të vazhdoni apo jo me Cloudways.

Shumë host pret rrugën e një garancie për kthimin e parave në vend të një gjykimi falas. Shtë mirë të shohësh që Cloudways është i gatshëm të të lejojë të provosh strehimin e tij pa hequr para.

5. Koha e shpejtë e ngarkimit të faqes

Kur jeni duke pritur një uebsajt (pa marrë parasysh madhësinë e biznesit tuaj), duhet të përqendroheni në shpejtësinë.

Koha e ngarkesës është e rëndësishme për suksesin e një faqe në internet për disa arsye kryesore.

 1. Rezultati juaj i SEO merr parasysh përvojën e përdoruesit. Shpejtësia është një pjesë e madhe e përvojës së përdoruesit.
 2. Perspektivat e reja janë të padurueshëm dhe do të braktisin faqen tuaj nëse nuk do të ngarkojë sa duhet.

Sa shpejt është mjaft shpejt?

Kur kërkon faqen tuaj të internetit midis një dhe pesë sekondave për të ngarkuar, probabiliteti i një largimi nga perspektiva rritet me një masiv 90%.

Pra, qartësisht më shpejt është më mirë.

A mundet Cloudways të ofrojë atë shpejtësi?

Duket kështu, në tre muajt e fundit koha e tyre mesatare e ngarkimit të faqeve ka qenë e fortë 540ms (0.5 sek).

Shqyrtimi i reveShpejtësia mesatare e cloud-it Shkurt 2020 – Prill 2020 | Shihni statistikat

Sidoqoftë, ne jemi akoma në proces të mbledhjes së të dhënave të mëtejshme dhe do të vazhdojmë të azhurnojmë kohën dhe shpejtësinë e tyre ndërsa koha vazhdon.

6. Transferim falas i faqes për herë të parë

Kur po ndërroni ofruesit e pritjes për një uebfaqe tashmë të krijuar, do të keni nevojë ta transferoni atë sit në shërbimin e ri.

Fatmirësisht, Cloudways ofron transferimin tuaj të parë falas. Kjo ju ndihmon të mbani ulur kostot dhe ta bëni ndërprerësin më lehtë.

7. Siguria e Certifikatës Falas SSL

Siguria është e rëndësishme, veçanërisht për një faqe në internet të biznesit të vogël. Klientët tuaj duhet të dinë që mund t’i besojnë faqes tuaj.

Si e tillë, shumë ofrues të pritjes së pritjes ofrojnë certifikata Secure Socket Layer (SSL). Ndërsa disa ju bëjnë të blini këtë azhurnim thelbësor të sigurisë, Cloudways e përfshin atë falas.

Një çertifikatë SSL do të thotë që URL-ja juaj do të ketë HTTPS në pjesën e përparme të saj. Pse është një punë e madhe? Në krye të kërcënimeve të mundshme të sigurisë, Google në të vërtetë flamurin të gjitha faqet HTTP si jo të sigurta përmes shfletuesit të tij Chrome.

Nëse po provonit të merrni një klient për t’ju besuar me informacionin e kartës së kreditit, duke u etiketuar si jo i sigurt nga një shfletues i popullarizuar në internet do të dëmtonte rëndë shanset tuaja.

8. Paneli i Kontrollit i Lehtë për t’u përdorur

Cloudways përdor një pult të personalizuar në vend të cPanel klasik të përdorur nga shumica e ofruesve të pritjes së pritjes. Në fillim, mund të duhet pak kohë për t’u mësuar me të, por në përgjithësi, është logjike dhe e lehtë për t’u përdorur si për fillestarët ashtu edhe për përdoruesit e përparuar.

Shqyrtimi i reve

Nga paneli i administratorit të serverit ju mund të menaxhoni domenet, mjetet e monitorimit të hyrjes (analitikë, shkrime), aktivizoni certifikatat SSL, caktoni rezervimet tuaja të automatizuara, ndryshoni cilësimet e aplikacionit etj. Pra, në thelb, gjithçka që mund të bëhet me përdorimin e cPanel është gjithashtu e mundur me pultin e CloudWays.

Kundër përdorimit të hostimit në cloud

1. Kostot e ndihmës Premium shtesë

Më parë vlerësuam përgjegjësinë e departamentit të mbështetjes së Cloudways, dhe ne 100% jemi pranë.

Withështja me sistemin e saj të mbështetjes është se:

 1. Ju duhet të keni një llogari për të marrë ndonjë nivel mbështetjeje, dhe
 2. Mund të merrni mbështetje më të mirë nëse paguani shtesë.

Mbështetja është e domosdoshme, dhe shumë kompani atje kanë sukses në bazë të efektivitetit të shërbimit të tyre ndaj klientit.

Duke akuzuar më shumë para për një mbështetje më të mirë, thjesht ndjehemi keq për ne.

Mbështetje premium për cloud

Cloudways ka tre nivele mbështetës. Ato janë standarde, të përparuara dhe premium

 • Standardi opsioni është falas dhe vjen me chat live, mjetet e vetë-shërbimit, mbështetjen e platformës dhe mbështetjen e infrastrukturës. Janë lëshuar paralajmërime monitoruese proaktive, por kjo është aq sa shkon. Ekziston një biletë pritjeje prej 3 orësh për çështje me përparësi të lartë.
 • Të Avancuar niveli ka gjithçka të përfshirë në opsionin Standard. Shton një sistem biletash 30-minutëshe për çështje me përparësi të lartë. Ai gjithashtu përfshin mbështetjen e personalizimit dhe fillon me 100 dollarë në muaj.
 • Mbështetje Premium ka një kohë përgjigjeje prej 10 minutash për çështje me përparësi të lartë. Ajo gjithashtu lejon qasje në një kanal privat Slack dhe mbështetje të telefonit. Kjo fillon me 500 dollarë në muaj.

2. Asnjë regjistrim i domenit

Nëse po krijoni një uebfaqe të re, nuk mund të regjistroni një domen me Cloudways.

Duhet të bëhet me një shërbim të palëve të treta si GoDaddy. Për më tepër, mund të jetë e vështirë të drejtosh URL në konfigurimin e pritjes.

Një shumë e shërbimeve të domenit të palëve të treta gjithashtu ofrojnë pritje. Njerëzit mund ta kenë më të lehtë të përdorin një shërbim që lejon të bëhet gjithçka në të njëjtën platformë.

3. Kosto shtesë për Email

Një tjetër shërbim që ofruesit e pritjes dëshirojnë të hedhin falas janë llogaritë e postës elektronike.

Asnjë shërbim email nuk është i përfshirë me Cloudways. Nëse doni e-mail të markës përmes hostimit të Cloudways, do të duhet të punoni përmes një shërbimi të quajtur RackSpace.

Pagesa 1 $ për llogari të postës elektronike në muaj. Ndërsa kjo nuk është një shumë e madhe, ajo mund të shtojë kompanitë më të mëdha me më shumë se 100 të punësuar.

Shumica e shërbimeve të pritjes ofrojnë njëfarë niveli shërbimesh me email edhe përmes planeve të tyre më themelore.

Prmimet CloudWays, Planet e hostimit & Fakte te shpejta

Cloudways ofron një larmi pagash ndërsa shkoni në plan. Nuk ka kontrata ose periudha të zotimit.

Pajtimtarët mund të paguajnë ose mujore ose çdo orë për Cloudways. Planet ndryshojnë në bazë të serverit që ju zgjidhni.

Cloudways ofron midis 7 dhe 14 plane të ndryshme për secilin shërbim.

Prmimet dhe planet e Cloudways

Do nivel i shërbimit ndryshon në RAM, procesorin, ruajtjen dhe gjerësinë e brezit.

 • Oqeani Dixhital plani më i vogël fillon me 10 dollarë në muaj, përfshirë tarifat e pritjes. Ajo vjen me 1 GB Ram, një procesor 1 thelbësor. Ruajtja në këtë nivel është 25 GB me 1 T Bandwidth. Plani i tij më i madh është 192 GB me një procesor 32 bërthamor, 3,840 GB depo dhe 12 TB Bandwidth. Ajo del në 1.035 dollarë në muaj.
 • Linode-së Plani më i vogël është 12 dollarë në muaj me 1 GB Ram, një procesor 1 thelbësor, 25 GB depozitë dhe 1 TB bandwidth. Më i madhi nga opsionet e Linode është 1,205 dollarë në muaj me 192 GB Ram, një procesor 32 bërthamë, 3,840 GB hapësirë ​​ruajtje dhe 20 TB bandwidth..
 • Vultr fillon 11 dollarë në muaj. Ajo ka 1 GB dash, një procesor 1 thelbësor, 25 GB depozitë dhe 1 TB bandwidth. Plani i tij më i madh kushton 385 dollarë në muaj. Ajo vjen me 64 GB dash, një procesor 16 Core, 1,280 GB depo dhe 10 TB të bandës
 • Shërbime Ueb Amazon fillon me 36.51 dollarë në muaj. Mundësia e tij më e vogël vjen me 1.75 GB Ram, një procesor 1vCPU, 20 GB depo dhe 2 GB Bandwidth. Në fund më të lartë, ju jeni duke kërkuar 3.567.98 $ në muaj. Ky plan AWS vjen me 384 GB RAM, një procesor 96vCPU, 20 GB depo dhe 2 GB gjerësi bande.
 • Google Cloud fillon me 33,30 dollarë në muaj. Plani bazë përfshin 1.70 GB RAM, një procesor 1vCPU, 20 GB ruajtje dhe 2 GB bandwidth. Fundi tjetër i spektrit përmban 120 GB ram, një procesor 32vCPU, 20 GB depo dhe 2 GB bandwidth. Kushton 1,290,42 dollarë në muaj

A Ne Rekomandojmë Udhetare?

Po, ne e bëjmë.

CloudWays shpërndau shpejtësinë e shpejtë të ngarkesës në faqe dhe kohën e mahnitshme të mahnitshme pa kohëzgjatje gjatë periudhës së testimit 3-mujor dhe kemi shpresa të mëdha edhe për muajt e ardhshëm.

Ne ishim gjithashtu tifozë të mëdhenj të shërbimeve të tyre proaktive të monitorimit dhe opsioneve të sigurisë.

Ndërsa ne nuk na pëlqen sistemi i tyre i njëanshëm i mbështetjes, mbështetja e bisedës live është në dispozicion edhe në nivelin e lirë, dhe është jashtëzakonisht efektive.

Në përgjithësi, ky është një shërbim i mirë me një sërë planesh për të zgjedhur.

P.S. A keni përdorur Cloudways më parë? Ju lutemi konsideroni të lini një përmbledhje më poshtë – e mirë ose e keqe – nuk ka me të vërtetë rëndësi për sa kohë që është e dobishme për vizitorët tanë. Faleminderit per mbeshtetjen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author