Shërbimet më të mira të mbajtjes në internet për Malajzi

Si një agjenci në internet me shumë llogari në web hosting (pjesërisht për të pritur klientët tanë, dhe pjesërisht sepse kemi shumë projekte anësore dhe dëshirojmë të eksperimentojmë ��), kemi një ide mjaft të mirë të asaj që përcakton një host të shkëlqyeshëm të faqes në internet.

Ne i kaluam të gjitha llogaritë tona, analizuam se cilat hostë të Internetit po punojnë mirë për Malajzinë (duke përdorur përcjelljen e drejtpërdrejtë), dhe cilat nuk janë (dhe pse). Atëherë vendosëm të ndërtojmë këtë faqe masive krahasimi për të ndarë atë që gjetëm, shijojmë!

Për referencë të shpejtë, gjeni 3 kryesorët tanë më poshtë!

Kompania e Web Hosting Vlerësim i përgjithshëm rmimi / muaj.Servers në mbarë botënFigurat eKërkimeVendet në internet
Logoja e hostingerit RM2.99 (Shitje e madhe)

 • Shume lire
 • Vendosje super e lehtë
 • Mbështetje e përgjegjshme
 • Performancë dhe shpejtësi e shkëlqyeshme
 • Serverat e Singaporit + Rrjeti global
 • 30 ditë garanci për kthimin e parave!

Rishikimi i hostingerit
siteground2 3,95 USD (67% zbritje vetëm në faturën e 1)
 • Serverat e Singaporit + një rrjet global
 • Affordable
 • Performancë e shkëlqyer
Rishikimi i sitit rrethues
GreengeeksLogo 2,95 dollarë amerikanë
 • Pritja e gjelbër
 • Hapësirë ​​e pakufizuar në disk
Rishikimi i GreenGeeks

Rreth Shqyrtimeve tona të hostimit

Kur shkruajmë rishikimet për hostimin në internet për Malajzinë, kemi konsideruar shumë faktorë.

Këto përfshijnë uptime, opsionet e mbështetjes dhe kohën e reagimit, shpejtësinë, vendet e serverit, lehtësinë e përdorimit, koston kundrejt vlerës, hapësirën e diskut, etj..

2 faktorët më të rëndësishëm në të cilët përqendrohemi, janë mbështetja speed dhe shpejtësia.

Le të marrim shpejtësinë e faqes në internet për shembull, a e dini se një vonesë 1 sekondë do të thotë që shikimet e faqeve të ulen me 11%, kjo do të thotë se mbi 1/10 e vizitorëve thjesht do të largohen për çdo sekondë faqja juaj është akoma duke u ngarkuar … kjo është arsyeja pse një ueb i mirë ofruesi i pritjes është thelbësor!

Siç mund ta shihni, cilësia e ofruesit tuaj të mbajtjes në internet mund të ketë një ndikim masiv në suksesin e mundshëm të faqes tuaj!

Disa nga faqet që na janë shfaqur në:

E preferuar në faqet e internetit

Mirëmbajtja më e internetit në Malajzi – Shqyrtime të vitit 2020

Këtu janë 10 vlerësimet më të mira për mbajtjen në internet për Malajzinë, duke detajuar koston e tyre, opsionet e mbështetjes dhe hapësirën e diskut:

1. Hostinger Malajzia – Më së miri Gjithëpërmbajtja në Internet

www.hostinger.my

Logoja e hostingerit

Çmimi: RM2.99
Hapësira e diskut: 10 GB
mbështetur: Biseda live

Hostinger është shërbimi më i mirë për mbajtjen në internet të disponueshëm për Malajzinë… seriozisht, ato ofrojnë vlerë të çmendur për një kosto super të përballueshme, procesi i tyre i konfigurimit është shumë i qetë dhe i qetë, DHE ata kanë një garanci 30-ditore për kthimin e parave!

Ata kanë një qendër të fuqishme të të dhënave në Singapor, i cili përdor ruajtjen e makinës me gjendje të ngurtë për performancën maksimale. Për shkak se kjo qendër e të dhënave është afër Malajzisë, shpejtësia bëhet një çështje që nuk lëshohet.

Teknologji hostinger

Sa për llojet e pritjes, ata kanë ndarë pritjen (e cila është ajo që u nevojitet shumica e njerëzve), pritja në cloud, hostimi i WordPress dhe VPS hosting nëse ju nevojitet shumë energji. Ata gjithashtu mund të kujdesen për emrin e domain-it nëse ende nuk e keni regjistruar një të tillë.

Hostinger gjithashtu ofron një garanci në kohë të 99.9% (dhe ato ofrojnë). Në rastin e kohës së ndërprerjes, mund të mbështeteni në mbështetjen e klientëve të përgjegjshëm dhe të lokalizuar të Hostinger, i cili është në dispozicion 24/7 përmes bisedës live, dhe biletave mbështetëse.

Duke parë vlerën që merrni vetëm RM2.99 / muaj, dhe cilësinë që ato ofrojnë … është sinqerisht një mosbesues!

rekuizitë

 • Shpejtësi të shpejtë të ngarkimit të faqes në internet
 • Mbështetje e shkëlqyeshme
 • Shumë e përballueshme
 • Rrjeti global i serverave
 • Vendosje super e lehtë
 • Qasje 24/7 në mbështetjen profesionale të klientit

Cons

 • N / A

2. SiteGround – Kontrollues i përgjithshëm i Web Hosting

www.siteground.com

Logoja e SiteGround

Çmimi: 3,95 dollarë dollarë
Hapësira e diskut: 10 GB
mbështetur: Telefon, Chat Live, Bileta

SiteGround është një shërbim i njohur pritës me qendrat e të dhënave në të gjithë globin. Si rezultat, ju mund t’i siguroni audiencës tuaj të synuar kohë të shpejtë të ngarkimit të faqes në internet, pavarësisht se ku ndodhen në botë.

Ky host ofron tre plane pritëse, StartUp, GrowBig dhe GoGeek. Këto plane janë të gjitha relativisht të përballueshme, dhe të gjitha ato ofrojnë karakteristika me vlerë të lartë. Burimet dhe veçoritë që merrni me të tre programet përfshijnë trafik të pa matur, instalim falas të WordPress dhe azhurnime automatike, një çertifikatë falas SSL, rezervë ditor dhe baza të të dhënave të pakufizuara.

Të tre planet gjithashtu përfshijnë një funksion falas CloudFare CDN, të cilin mund ta aktivizoni për të rritur shpejtësinë e faqeve tuaja edhe më shumë. Me planin fillestar, ju mund të regjistroheni vetëm një faqe në internet, por me programet e nivelit më të lartë, mund të regjistroheni në uebfaqe të pakufizuara.

SiteGround ka një ekip mbështetës shumë të përgjegjshëm që është në dispozicion 24/7 përmes bisedës live, telefonit dhe postës elektronike. Kjo e fundit zakonisht merr një përgjigje brenda dhjetë minutash.

rekuizitë

 • Koha e shpejtë e ngarkimit të faqes në internet
 • I përshtatshëm për të synuar audiencën kudo në botë
 • Planet e përballueshme, me vlerë të lartë të pritjes
 • Një gamë gjithëpërfshirëse e veçorive të sigurisë
 • Një ekip mbështetës i përgjegjshëm që është i lehtë për tu përdorur

Cons

 • Kosto e lartë, madje edhe kosto më e lartë e rinovimit

3. Greengeeks – Hosting më i mirë i Gjelbër në Gjelbër

www.greengeeks.com

Logo GreenGeeks

Çmimi: 2,95 $ (USD)
Hapësira e diskut: i pakufizuar
mbështetur: Telefon, Chat Live, Bileta

GreenGeeks është një tjetër mundësi e mundshme pritëse në Malajzi. Një nga karakteristikat e tyre dalluese është se ata blejnë certifikata të energjisë së rinovueshme me vlerë 300% të konsumit të tyre të energjisë. Kompania më pas eksporton këtë energji në rrjet për të kompensuar përdorimin e saj.

Për sa i përket performancës së sitit, ofertat e GreenGeek janë në barazim me ato të drejtuesve të industrisë. Kompania ka qendra të shumta të të dhënave, grupe ruajtjeje RAID-10 me bazë SSD dhe integrim falas të CDN. Si pasojë, ju mund t’i siguroni audiencës në shënjestër shpejtësi të shpejtë ngarkimi dhe një përvojë të jashtëzakonshme të përdoruesit kudo në botë.

Karakteristika të tjera falas, por me vlerë të lartë, që merrni me GreenGeeks Hosting përfshijnë një ndërtues faqesh, të shpërngulur në internet, migracionin e faqes në një domain të ri dhe llogaritë e postës elektronike. Ju gjithashtu merrni hapësirë ​​në internet të pakufizuar SSD, transferimin e të dhënave, bazat e të dhënave MySQL dhe fushat.

Mbështetja që ofron GreenGeeks përfshin mbështetje teknike 24/7, dhe mbështetje përmes biletave të bisedave të drejtpërdrejta, telefonit dhe postës elektronike. Mbështetja e mësipërme dhe më gjerë është ideale për klientët që kanë nevojë për vëmendje teknike teknike për problemet e tyre.

rekuizitë

 • Shërbim i sigurt dhe i besueshëm i mbajtjes në internet
 • Mbështetje teknike 24/7
 • 300% e kompensuar me energjinë e rinovueshme
 • Shpejtësi të larta të ngarkimit në uebfaqe
 • Një gamë e gjerë burimesh të pakufizuara, përfshirë hapësirën e diskut

Cons

 • Asnjë qendër e të dhënave në Singapor

4. A2 Hosting – Hosting më i mirë për Rishites

www.a2hosting.com

Logoja e hostimit A2

Çmimi: 3,92 dollarë (USD)
Hapësira e diskut: i pakufizuar
mbështetur: Telefon, Chat Live, Bileta

A2 Hosting është një shërbim pritës i përballueshëm që ofron një gamë gjithëpërfshirëse të përfitimeve dhe veçorive. Shërbimet që ofron ky host përfshijnë hostimin e përbashkët, opsionet e planit të shitësit dhe opsionet VPS.

Ky shërbim është ideal për pronarët e faqeve të Malajzisë që synojnë audiencën në Azinë Juglindore, falë qendrave të fuqishme të të dhënave të hostit në Singapor. Ky host dhe përdorimi i tij i ruajtjes SSD dhe CloudFare CDN mundësojnë shpejtësi të shpejtë të ngarkimit, të cilat kontribuojnë ndjeshëm në renditjen e faqeve të rezultateve të motorit të kërkimit dhe përvojën e përdoruesit.

Karakteristikat e tjera që ofrojnë planet e A2 Hosting përfshijnë migrimin falas në sit, garanci në çdo kohë të kthimit të parave dhe një ndërfaqe të përdoruesit të hyrjes në klient. Për më tepër, A2 Hosting gjithashtu siguron një garanci në kohën e duhur 99.9%, e cila është shumë më e lartë se mesatarja. Kjo përqindje e lartë në kohë është gjithashtu themeli për besueshmërinë e këtij shërbimi.

A2 Hosting ka një ekip mbështetës të aftë, të cilit mund t’i qaseni 24/7 përmes bisedës live ose telefonit. Ju gjithashtu mund të paraqisni një biletë nëse keni një problem me shërbimin. Sidoqoftë, ekziston një periudhë pritjeje me veçorinë e bisedës live, e cila mund të jetë zhgënjyese.

rekuizitë

 • Koha e shpejtë e ngarkimit të faqes në internet
 • Përqindje e lartë në kohë
 • Një ndërfaqe hyrëse e klientit intuitiv
 • Ruajtja e SSD me funksionin CDN CloudFare
 • Një gamë gjithëpërfshirëse e burimeve të pakufizuara

Cons

 • Mbështetja e bisedës live mund të përmirësohet

5. Shinjiru – Web Web Hosting

shinjiru.com.my

Logo Shinjiru

Çmimi: RM192.36 / yr
Hapësira e diskut: 10 GB
mbështetur: Telefon, Chat Live, Bileta

Shinjiru është një ofrues i shërbimit të pritjes me bazë në Malajzi që ofron një gamë të gjerë zgjidhjesh dhe karakteristika të përballueshme për pronarët e faqeve të internetit që synojnë audiencën lokale. Shërbimet e strehimit që ofron Shinjiru përfshijnë një pritje të përbashkët, VPS, dhe zgjidhje të dedikuara pritëse për përdoruesit që janë serioz në lidhje me sigurinë e sitit.

Shinjiru është gjithashtu një regjistrues i certifikuar i domain. Ata ofrojnë pritje të postës elektronike dhe ofrojnë shërbime falas të migracionit në uebfaqe. Kompania ka një shërbim të fuqishëm në Malajzi dhe ofron një garanci në kohë 99.9% për paqen e mendjes së shtuar. Shpejtësitë e ngarkimit të Shinjiru janë paralel me ofruesit më të spikatur të shërbimit të pritjes, duke e bërë atë një mundësi të përballueshme për faqet lokale.

Ky host ofron një gamë të gjerë karakteristikash të sigurisë gjithashtu, duke përfshirë një rrjet gjithëpërfshirës të mbrojtjes nga sulmet kundër DDoS dhe monitorimin 27/7. Serverët e kompanisë gjithashtu shfaqin dështime të integruara dhe sisteme të sigurisë së nivelit të lartë.

Nëse hasni një problem me pritjen e faqes tuaj, mund të kontaktoni ekipin e mbështetjes profesionale të Shinjiru, i cili është në dispozicion 24/7 përmes bisedës live, postës elektronike ose telefonit.

rekuizitë

 • Karakteristika të shkëlqyera të sigurisë, përfshirë mbrojtjen e sulmit anti-DDoS
 • 99.9% garanci në kohë
 • Prmime të përballueshme me oferta me vlerë të lartë
 • Migrimi falas i faqes dhe regjistrimi i domain

Cons

 • Mund të mos jetë i përshtatshëm për të arritur një audiencë ndërkombëtare

6. Kinsta – Hosting më i mirë i WordPress i Menaxhuar

kinsta.com

logoja kinsta

Çmimi: 30 dollarë (USD)
Hapësira e diskut: 10 GB
mbështetur: Chat Live, Biletat

Kinsta është një host i menaxhuar në WordPress që ofron një gamë të gjerë mjetesh të menaxhimit të WordPress dhe një ndërfaqe intuitive, të drejtpërdrejtë. Rrjeti premium i Google Cloud fuqizon të gjitha zgjidhjet pritëse të Kinsta, duke e bërë atë opsionin ideal për pronarët e faqeve të WordPress.

Përfitimi më i spikatur i këtij shërbimi është koha e ngarkimit të shpejtë, falë vendndodhjeve të serverëve, të cilat përfshijnë Singaporin. Ju gjithashtu mund të aktivizoni teknologjitë CDN ose caching për të zvogëluar kohën e ngarkimit të faqes suaj të internetit edhe më shumë.

Kinsta gjithashtu ofron një garanci prej 99.9% në kohën e duhur, në mënyrë që të jeni të sigurt për minimale të ndërprerjeve. Sidoqoftë, Kinsta ka pasur një kohë të shpejtë 100% që nga dhjetori i vitit 2018, që është rezultat i infrastrukturës së saj të pritjes nga cloud.

Për më tepër, me kontrolle të rregullta dhe monitorim të vazhdueshëm, ekipi i Kinsta mund të reagojë menjëherë ndaj kodeve të përgjigjes ndaj gabimeve. Nëse Kinsta nuk e zgjidh problemin brenda tridhjetë minutash, ata do të kreditojnë llogarinë tuaj.

Ju mund të kontaktoni ekipin e ndihmës Kinsta përmes widget interkomunikacionit, bisedës live dhe biletave mbështetëse. Mbështetja e tyre ndaj klientit është shumë e përgjegjshme, dhe ju mund të prisni një përgjigje brenda pesë minutave pasi t’i kontaktoni.

rekuizitë

 • Një nga hostet më të mirë të WordPress-it
 • Ngarkimi i shpejtë i faqes në internet
 • 100% në kohë që nga viti 2018
 • Mbështetje e dobishme dhe e përgjegjshme
 • Kinsta përdor rrjetin premium të Google Cloud

Cons

 • i kushtueshëm

7. HostPapa

www.hostpapa.com

Logoja e hostPapa

Çmimi: 3,95 dollarë dollarë
Hapësira e diskut: 100 GB
mbështetur: Telefon, Chat Live, Bileta

HostPapa ofron shërbime thelbësore të pritjes me një fokus të veçantë në praktikat e qëndrueshme të biznesit dhe pritjen miqësore me mjedisin. Ky host ka tre plane në dispozicion për të zgjedhur, një llogari Starter bazuar në cPanel, një llogari biznesi dhe një llogari të biznesit Pro.

Plani Fillestar ofron shumë karakteristika, duke përfshirë gjerësinë e brezit të pa-matur, një domen të lirë dhe migrimin falas të faqes në internet. Ju gjithashtu merrni akses në instalimin me një klikim të WordPress me një klik dhe Le të Encrypt SSL, një ndërtues bazë të faqes me një kufi tre faqesh.

Plani i Biznesit ofron një gamë të gjerë të burimeve të pakufizuara që përfshijnë hapësirën në internet, bandwidth, domenet dhe postat elektronike. Ju merrni vetëm një çertifikatë SSL dhe azhurnime automatike nëse përmirësoheni në llogarinë e biznesit Pro.

Mbështetja e klientit të HostPapa është në dispozicion 24/7 përmes bisedës live, telefonit dhe postës elektronike. Mbështetja telefonike është në dispozicion në 17 vende, përfshirë Malajzinë. Sidoqoftë, funksioni i bisedës live nuk funksionon mirë dhe duke klikuar në të hap një skedë të re, ku duhet të futesh përsëri në llogarinë tënde HostPapa.

rekuizitë

 • Shpejtësi të denjë për ngarkim të faqes në internet
 • Përqindje e lartë kohore prej 99.9%
 • Një gamë e gjerë zgjidhjesh pritëse në dispozicion
 • 1-Klikoni në veçoritë e instalimit të WordPress
 • Mbështetja e klientit është në dispozicion 24/7

Cons

 • Planet janë relativisht të shtrenjta
 • Funksioni i bisedës live mund të përmirësohet

8. BlueHost – Pritësi i mirë në internet për fillestarët

www.bluehost.com

Logo Bluehost

Çmimi: 3,95 $ (USD)
Hapësira e diskut: 50 GB
mbështetur: Telefon, Chat Live, Bileta

Bluehost është një nga ofruesit më të spikatur të shërbimit të pritjes në internet në botë dhe është kompania që WordPress rekomandon për sistemin e tyre të menaxhimit të përmbajtjes. Kjo kompani ofron çmime të përballueshme, asnjë tarifë të fshehur, dhe një domain falas për vitin e parë pas regjistrimit.

Bluehost ka qendra të të dhënave në Singapor dhe Japoni, që do të thotë se ju mund t’u siguroni përdoruesve nga kjo pjesë e botës kohë të ngarkimit të shpejtë dhe përvojë optimale të përdoruesit. Ju mund ta përdorni këtë host për një gamë të gjerë zgjidhjesh të hostimit, duke përfshirë hostimin e përbashkët, pritjen e cloud, serverin virtual privat, hostimin WooCommerce dhe mbajtjen e WordPress.

Ka tre plane për të zgjedhur, Basic, Plus, dhe Prime. Plani themelor përfshin vetëm pritjen për një sit, një fushë dhe 25 nënfusha. Me planet e nivelit më të lartë, ju merrni një pritje për një numër të pakufizuar faqesh në internet me një bandë të pakufizuar dhe hapësirë ​​në internet.

Ju gjithashtu mund të regjistroni një numër të pakufizuar të llogarive të postës elektronike. Këto plane nuk përfshijnë migracionin falas në uebfaqe, që është një tipar që mund të kenë nevojë për pronarët ekzistues të faqes në internet.

rekuizitë

 • Koha e shpejtë e ngarkimit të faqes në internet
 • Një gamë gjithëpërfshirëse e burimeve të pakufizuara
 • Mbështetje e përgjegjshme dhe e dobishme
 • Rekomanduar nga WordPress
 • Një gamë e gjerë shërbimesh pritëse në dispozicion

Cons

 • Rritja e çmimit të rinovimit
 • Nuk ka migracion falas në sit

9. Dreamhost

www.dreamhost.com

Logoja e Dreamhost

Çmimi: 7,95 $ (USD)
Hapësira e diskut: i pakufizuar
mbështetur: Telefon, Chat Live, Bileta

DreamHost është një nga ofruesit e mëparshëm të shërbimeve të mbajtjes së faqeve në internet në industri dhe një mundësi e zbatueshme për pronarët e faqeve të vogla të internetit me buxhet të kufizuar. Ky host ka disa servera në disa vende që bëjnë të mundur shpejtësinë e shpejtë të ngarkimit.

DreamHost ka një përqindje mesatare të uptime prej 99.4%. Kjo përqindje nuk është e keqe në krahasim me ato të ofruesve të shërbimit të nivelit të ulët në treg, por ka pritës të uebit që vazhdojnë të ruajnë përqindjet në kohë të 100%.

Një nga përfitimet e paketave të DreamHost është se ato përfshijnë një bandë të pakufizuar dhe hapësirë ​​në disk. Ju gjithashtu mund të përdorni këtë shërbim pritës me ndërtuesin e faqes në internet të DreamHost, si dhe produkte të tilla si Wix dhe Weebly.

Karakteristikat e tjera që merrni me këtë shërbim përfshijnë një instalues ​​me 1 Klikim, një domain falas, mbrojtje falas nga privatësia, siguri falas SSL, konfigurim WordPress dhe rezervë automatik. Planet e DreamHost janë relativisht të përballueshme, dhe ato nuk i rrisin tarifat e rinovimit të tyre si shumica e pritësve të tjerë.

rekuizitë

 • Një gamë e gjerë karakteristikash me vlerë të lartë të disponueshme
 • Asnjë rritje e tarifave të rinovimit nuk është e aplikueshme
 • Planet janë relativisht të përballueshme
 • Gjerësia e pakufizuar e bandës dhe hapësira e diskut
 • Punon mirë me disa ndërtues të faqeve të internetit

Cons

 • Nuk paraqet cPanel
 • Ju duhet të paguani për migracionin në uebfaqe
 • Përqindja mesatare e orarit është shumë e ulët

10. Sempoi – Web Web Hosting

sempoihosting.com

Logoja e Sempoi

Çmimi: RM500.00 / vit për një plan të mirë
Hapësira e diskut: 10 GB
mbështetur: Telefon, bileta

Sempoi Hosting është një kompani Malajziane e hostimit që ofron një gamë të gjerë zgjidhjesh të besueshme pritjeje dhe burime të pakufizuara. Kohët e fundit, Sempoi Hosting azhurnoi qendrat e saj të të dhënave për të përfshirë serverët e Internetit LiteSpeed ​​dhe përdorimin e bazave të të dhënave SSD dhe MariaDB. Rezultati është koha e shpejtë e ngarkimit të faqes dhe një përvojë optimale e përdoruesit për audiencën në Malajzi.

Sempoi Hosting ofron tre zgjidhje pritëse, fleksibël, eXtra dhe SupereXtra. Karakteristikat e planit fleksibël janë disi të kufizuara, me vetëm 150 MB hapësirë ​​në disk dhe 10 GB gjerësi bandë në muaj. Plani SupereXtra përfshin 10 GB hapësirë ​​në disk dhe 100 GB bandwidth mujor.

Karakteristikat e sigurisë që merrni me Sempoi Hosting janë të kufizuara dhe nuk përfshijnë çertifikata SSL ose zgjidhje SiteLock. Sidoqoftë, ju keni qasje në burime të pakufizuara që përfshijnë llogari të postës elektronike, MySQL, domene shtesë, parkim domaini dhe llogari FTP.

Sempoi Hosting mund të duket si një mundësi e vlefshme për shkak të çmimeve të ulëta, por shërbimi i pritjes ofron vetëm një cikël të vetëm faturimi vjetor. Për më tepër, mbështetja nuk është në dispozicion 24/7 dhe nuk mund të kontaktoni mbështetje përmes bisedës live.

rekuizitë

 • Disa burime të pakufizuara
 • Një gamë e gjerë zgjidhjesh pritëse
 • Një ngarkim relativisht i shpejtë i faqes në internet

Cons

 • Karakteristika të kufizuara
 • Gjerësia e bandës së ulët dhe hapësira e diskut
 • Karakteristikat e kufizuara të sigurisë

Si të gjeni hostin më të mirë në internet për Malajzinë

Kur zgjidhni hostin më të mirë të internetit për faqen tuaj në Malajzi, duhet të kuptoni qëllimet e uebfaqes tuaj. Për shembull, nëse doni të përdorni faqen tuaj për transaksione dhe shkëmbimin e informacionit të ndjeshëm, keni nevojë për një host që ofron zgjidhje të gjerë sigurie.

Për më tepër, ju gjithashtu dëshironi që faqet tuaja të internetit të ngarkohen shpejt, dhe faqja juaj duhet të jetë në gjendje të trajtojë vëllime të mëdha të trafikut me lehtësi.

Për të siguruar që uebfaqja juaj i plotëson këto kërkesa, duhet të keni parasysh disa faktorë. Më poshtë, ne shikojmë disa nga konsideratat më të rëndësishme kur zgjedhim hostimin më të mirë në internet.

Vendndodhja e serverit

Vendndodhja e serverit të shërbimit të pritjes është një nga faktorët që përcaktojnë shpejtësinë e faqes në internet. Idealisht, hosti që ju zgjidhni duhet të ketë një server që është afër audiencës tuaj të synuar.

harta e vendndodhjes së serveritPër shembull, nëse synoni audiencën në Malajzi, hosti juaj duhet të ketë një server në Singapor ose Malajzi. Për audiencën globale, zgjidhni një mori me qendrat botërore të të dhënave.

uptime

Uptime i referohet kohës që qendrat e të dhënave të shërbimit tuaj të pritës janë operacionalë, dhe ajo ka një matje përqindjeje. Sa më e lartë kjo përqindje, aq më e besueshme është shërbimi pritës.

Një përqindje në kohë prej 99.94% mund të duket e lartë, por është shumë e ulët nëse faqja juaj ka vëllime të mëdha të trafikut. Ndiqni shërbimet e pritjes me përqindje në kohë prej të paktën 99.8%. Ju mund të kontrolloni pultin tonë të gjurmimit të drejtpërdrejt këtu me të gjitha hostet që ne po ndjekim aktualisht.

Hapësira e diskut

Hapësira në diskut tregon se sa të dhëna mund të ruani në faqen tuaj në formën e tekstit, imazheve dhe videove. Nëse keni një faqe interneti të pasur me përmbajtje, shikoni për planet e pritjes që ofrojnë hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje. Për më tepër, zgjidhni një platformë pritëse që përdor disqet me gjendje të ngurtë (SSD) pasi ato gjithashtu kontribuojnë në shpejtësinë e faqes në internet.

Bandwidth dhe Transferimi i të Dhënave

Bandwidth është një tjetër faktor që ndikon në shpejtësinë e ngarkimit të faqes suaj të internetit dhe përvojën e përdoruesit. Nëse keni një gjerësi të kufizuar, faqja juaj mund të mos funksionojë mirë. Ju gjithashtu mund të humbni renditjen tuaj në Google dhe koha e ngadaltë e ngarkimit mund të irritojë vizitorët tuaj. Planet që ofrojnë një bandë të pakufizuar janë opsioni më i mirë për faqet e internetit të mëdha.

shpejtësi

Vendndodhjet e serverit, gjerësia e bandës dhe hapësira e ruajtjes janë të gjithë faktorët e pritjes që ndikojnë në shpejtësinë e faqes suaj të internetit. Google dëshiron t’u tregojë përdoruesve të tij rezultatet më të mira për pyetjet e tyre, dhe nëse faqja juaj është e ngadaltë, motori i kërkimit do të zhvendos faqen në renditje për të siguruar përvojën optimale të përdoruesit.

Shpejtësia e serverit

Uebfaqet e ngadalta gjithashtu mund të ndikojnë në besueshmërinë e markës suaj.

mbështetje

Kur diçka nuk shkon me mbajtjen e faqes tuaj të internetit, ju duhet qasje të menjëhershme te një anëtar i aftë i ekipit të hostit. Shumica e shërbimeve të pritjes u japin akses ekipeve të tyre të mbështetjes përmes bisedës live, telefonit, postës elektronike ose përdorimit të biletave mbështetëse. Nëse shërbimet mbështetëse të një hosti mungojnë, mos regjistrohuni për shërbimet e tyre.

siguri

Të gjitha faqet e internetit janë të ndjeshme ndaj çështjeve të sigurisë dhe shkeljeve të të dhënave, veçanërisht nga hajdutët në internet që duan qasje në informacione të ndjeshme. Nëse një klient i juaji është viktimë e një shkelje të të dhënave, ai mund të dëmtojë besnikërinë dhe përfitimin e klientit tuaj. Ofruesit e shërbimit të mbajtjes së uebit ofrojnë veçori të sigurisë që përfshijnë skanimin e malware dhe azhurnimet automatike për të parandaluar problemet e sigurisë.

Certifikata SSL

Një certifikatë Sockets Layer (SSL) siguron faqen e internetit tuaj me autentifikim dhe lejon një lidhje të koduar. Motorët e kërkimit si Google rendisin faqet e internetit me certifikata SSL më të larta në përpjekjen e tyre për të maksimizuar vlerën që ata ofrojnë.

Sertifikatat SSL

Shumica e planeve falas përfshijnë një certifikatë SSL, e cila është ideale nëse keni një buxhet të kufizuar. Encrypt-i i Lets është kompania kryesore që lëshon çertifikatat themelore SSL dhe partnerët me kompanitë e mbajtjes së faqes në internet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author