Rishikimi i Sheshit Hapësirë ​​- Kundrimet dhe mirat për blerësin e mundshëm (2020)

Gjatë shtatë muajve të fundit, ne kemi monitoruar performancën e përgjithshme të Squarespace si një host në internet. Ne kemi testuar kohën e duhur, kohën e ngarkesës, mbështetjen e klientit, veçoritë e shërbimit dhe më shumë. Më poshtë është rishikimi ynë i thelluar i hapësirës katror i cili mbështetet shumë në të dhëna.

Farë është Squarespace?

Shqyrtimi i hapësirës katrorFaqe Hyrëse për katror

Squarespace u themelua në dhomën e fjetjes së CEO Anthony Casalena në Prill të 2003.

Këto ditë, është shumë më tepër sesa një operacion në dhomën e fjetjes.

Me seli në Maryland, kompania krenohet me 827 të punësuar në të tre vendet e saj. Miliona faqe në internet janë pritur në platformën Squarespace.

Në vitin 2017, Squarespace u emërua “# 1 Markë Punëdhënës me bazë në New York” nga HIRED.

Në të njëjtin vit, kompania u quajt nga Fortune si një nga 50 vendet më të mira për të punuar për prindërit, duke u renditur në numrin 26 në listë.

Në faqen e tyre fillestare, marka pretendon të jetë “Besuar nga më të mirët në botë”, duke renditur disa klientë të shquar si Lyft dhe Airwalk.

Por, a është vërtet Squarespace gjithçka që mund të bëhet? Për të zbuluar veten, ne krijuam faqen tonë të testimit me Squarespace në maj të vitit 2018. Për ata që janë të interesuar për të dhëna të papërpunuara, shihni faqen tonë Pingdom publike.

Ready? Le të fillojmë…

Mirat e përdorimit të hapësirës katror

Hapësira e katrorit ka një ton marramendësie, si kohën e duhur, përkrahjen dhe veçoritë. Këtu janë të gjitha detajet.

1. E fortë, 99.98% Uptime

Analiza jonë për kohën e duhur të Squarespace gjatë dymbëdhjetë muajve të fundit doli me një mesatare prej 99.98%. Shumë i respektueshëm në krahasim me shumë host të tjerë në internet.

Përgjatë Janarit, Dhjetorit, Tetorit, Shtatorit, Korrikut, Qershorit dhe Prillit, ne nuk kemi përjetuar asnjë ndërprerje në sitin tonë Squarespace. Thjesht shikoni rezultatet tona për veten tuaj.

Koha e fundit mesatare 12-mujore (2019-2020):

 • Kohëzgjatja mesatare e Janarit 2020: 100%
 • Dhjetor 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%
 • Nëntori 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,87%
 • Koha mesatare e tetorit 2019: 100%
 • Koha mesatare e shtatorit 2019: 100%
 • Gusht 2019 mesatare e kohës: 99.99%
 • Koha mesatare e kohës së korrikut 2019: 100%
 • Qëndrueshmëria mesatare e qershorit 2019: 100%
 • Maj 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,94%
 • Koha mesatare e prillit 2019: 100%
 • Koha mesatare mesatare e Mars 2019: 99,96%
 • Shkurt 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,97%

Statistikat e katrorit 12 muajt e funditKohëzgjatja mesatare e katrorit | Shihni statistikat

2. Mbështetje gjithëpërfshirëse e klientit

Squarespace ofron mbështetje të gjerë të klientit, i plotë me një bazë të njohurive të kërkueshme, një forum të komunitetit dhe uebfaqe.

Ata gjithashtu ofrojnë chat live. Para se të lidhni përdoruesit me një agjent shërbimi, Squarespace automatikisht sugjeron artikuj të bazës së njohurive që mund të ndihmojnë në zgjidhjen e problemit tuaj.

Mbështetje për klientët në katror

Nëse këto sugjerime nuk do të gudulisni dashurinë tuaj, ju keni mundësinë që të dërgoni me email kompaninë ose të bisedoni live me një agjent (nëse biseda live është e hapur).

email dhe opsion chat live

Orët e bisedave të drejtpërdrejta janë nga e hëna deri të premten, nga 4 deri në 8 të mëngjesit EST.

Ne testuam tiparin e bisedës live për të parë se sa efektivë janë agjentët e Squarespace në ofrimin e mbështetjes. Këtu është pyetja që ne dërguam:

Biseda për mbështetjen e klientit

Dy minuta më vonë, ne u përshëndetëm me një përgjigje duke thënë se të gjithë këshilltarët e tjerë aktualisht janë duke ndihmuar klientët e tjerë dhe mesazhi ynë u vendos në pozicionin e radhës numër tre.

biseda e vazhdueshme për mbështetjen e klientit

Tri minuta më vonë, morëm këtë mesazh:

vonesa e bisedës për mbështetjen e klientit

Katërmbëdhjetë minuta pasi arritëm, ne u lidhëm përfundimisht me një agjent. Pasi u lidh, agjenti ishte shumë i ditur dhe i shpejtë për t’u përgjigjur.

Agjent bisede për mbështetjen e klientit

Ajo ishte gjithashtu shumë e hollësishme dhe bënte pyetje teknike që mund ta ndihmonin më mirë të kuptonte situatën tonë.

Biseda për përkrahjen e klientëve në katror

Në fund të bisedës sonë, ajo la me disa burime dhe udhëzime që zgjidhnin problemin tonë.

Informacione të ndihmës së bisedave supprt të klientit

Dhe ajo madje hodhi një tip shtesë ose dy, që menduam se ishte mjaft i mrekullueshëm. Ajo bëri kohën e pritjes gati pesëmbëdhjetë minutëshe me vlerë sherr.

sugjerime për mbështetjen e klientit

Jo shpejtë nga çdo shtrirje. Ne pothuajse e vendosëm nën Cons më poshtë vetëm për këtë arsye. Sidoqoftë, Amanda ishte aq e dobishme kur ajo u lidh, saqë tani po largohemi si Pro.

3. Emri i domain-it pa pagesë (i ri) me blerje vjetore

Squarespace ofron një emër domain falas me blerjen e një plani vjetor. Për sa kohë që ju po paguani për shërbimet e tyre çdo vit, një emër domain i regjistruar rishtazi nuk do t’ju kushtojë asgjë.

Por nëse faqja juaj e internetit tashmë është pritur diku tjetër, Squarespace do t’ju paguajë një tarifë për ta transferuar atë. Ose të paktën të paguajnë për fushën e nivelit të lartë (TLD).

Ja çfarë thotë faqja e Squarespace në lidhje me transferimet e domenit:

“Prmimet bazohen në TLD, nga 20 në 70 $. Për të përfunduar transferimin, ju do të paguani për një vit regjistrimin e domain. Nuk ka asnjë tarifë shtesë për vetë transferimin. Do të mbani kohën e mbetur në regjistrimin tuaj në krye të vitit shtesë që do të regjistroheni përmes nesh. “

4. Intimitet falas i WHOIS dhe SSL

Ytdo herë që është regjistruar një emër domain, duhet të siguroni informacione personale siç janë emri, adresa, numri i telefonit dhe adresa e emailit.

Të gjitha këto informacione janë plotësisht publike me një kërkim të thjeshtë WHOIS. Kjo është vetëm një nga mënyrat që tregtarët ose spammers të gjejnë informacionin tuaj personal.

Intimiteti WHOIS mbron informacionin e pronarit të emrit të domain-it duke zëvendësuar këtë personal me informacion nga një shërbim përcjellës që maskon identitetin e pronarit të vërtetë të domain-it.

Kjo veçori është plotësisht e lirë kur regjistroni një domen me Squarespace.

Pra, është një çertifikatë SSL, e cila qëndron për Secure Sockets Layer. Kjo do të thotë që faqja juaj do të fillojë me një “https: //” të sigurt sesa me një “http: //” të pasigurt, duke i lënë të gjithë vizitorët tuaj lehtësisht që faqja juaj e internetit të mund t’i besohet.

5. Modele moderne, version i integruar celular dhe opsione të dyqaneve online

Sheshi hapësinor nuk është thjesht një kompani pritëse, vetvetiu.

Sshtë një ndërtues i plotë i faqes në internet.

Me Squarespace, ka mijëra modele të dizajnuara bukur në internet për të zgjedhur. Asnjë kodim ose HTML nuk nevojitet.

Modelet e hapësirës katror

Ju madje mund të instaloni modele të shumta në një faqe dhe të ekzekutoni dizajne të shumta në të njëjtën kohë.

Do shabllon është plotësisht i përshtatshëm. Ju mund të zgjidhni shkronjat, ngjyrat dhe konfigurimet e faqeve që i përshtaten më së miri stilit tuaj.

Pjesa me e mire? Secili dizajn përfshin automatikisht një version celular që përputhet me modelin e përgjithshëm të faqes tuaj, kështu që përmbajtja juaj do të duket e shkëlqyeshme pa marrë parasysh pajisjen që përdoruesit e vizitorëve.

Ju madje mund të krijoni një dyqan në internet me Squarespace, ku mund të shtoni katalogë produktesh, mallra dhe të menaxhoni produktet tuaja dhe t’i kujtoni klientët për artikujt që kanë lënë në karrocën e tyre.

Shembull i dyqanit në internet Squarespace

Karakteristikat e dyqanit në internet vijnë të gjitha me një çmim të shtuar, për të cilin do të flas më shumë më vonë.

1. Mbi Shpejtësitë Mesatare të Performancës (733ms)

Ne gjithashtu testuam kohët e ngarkesës së faqes Squarespace gjatë procesit tonë të rishikimit 12-mujor.

Ne zbuluam se shpejtësia e tyre ishte pak më e shpejtë se mesatarja e përgjithshme e industrisë prej 890ms, duke zënë kohën me një shpejtësi mesatare prej 733ms.

Shpejtësia mesatare e katrorit:

Statistikat e katrorit 2019-2020Shpejtësia mesatare e katrorit 2019-2020 | Shihni statistikat

Kundër përdorimit të hapësirës katror

Rosedo trëndafil ka gjembin e saj. Dhe çdo host në internet ka rëniet e tij.

Përkundër të gjitha gjërave të mahnitshme në lidhje me Squarespace, ka disa flamuj të kuq për tu menduar para se të hidheni armën me këtë host të uebit.

1. Nuk ka rimbursime për planet mujore

Shumica e hostëve në internet ofrojnë një garanci 30-ditore për kthimin e parave. Dhe shumica nuk janë – nuk bëhen pyetje. ‘

Squarespace ofron rimbursime, por duhet të anuloni pajtimin tuaj brenda 14 ditëve nga blerja.

Dhe kjo vlen vetëm për planet vjetore!

Kompania nuk ofron kthime fare për planet mujore. Ata gjithashtu nuk ofrojnë rimbursime për pagesa të rinovimit.

Kur bëhet fjalë për rimbursimet e domenit, bëhet edhe më ngjitës. Sheshi hapësirë ​​ofron vetëm kthime për ata që anulojnë domenet brenda pesë ditëve ose regjistrimin.

Pas asaj periudhe, ju në fakt jeni të dehur. Nëse regjistroheni ose transferoni një domen .co.uk, nuk ka asnjë periudhë mospagimi pesë-ditore ose rimbursim në dispozicion.

2. Manipulimi i shtrenjtë, i mimeve të Standardit të Industrisë

Prmimet e katrorit janë pak mashtruese, ashtu si shumica e hostëve të tjerë të internetit në treg.

Ata mbështesin përdoruesit me një çmim të ulët mujor prej vetëm 12 dollarë në muaj për planin personal të faqes në internet. Por kjo normë është për planin vjetor, i cili do t’ju kthejë 144 dollarë në vit.

Nëse me të vërtetë dëshironi plan një muaj në muaj, do të duhet të hidhni 16 dollarë çdo muaj, që vjen në 192 dollarë në vit.

Websitemimet e faqes në internet Squarespace

E njëjta gjë vlen edhe për planin e biznesit. Listedshtë renditur si 18 dollarë në muaj (216 dollarë në vit), por kjo është për një plan vjetor. Opsioni nga muaji në muaj është në të vërtetë 26 dollarë në muaj, ose 312 dollarë çdo vit.

Mimet për tiparet e dyqanit në internet vendosen në të njëjtën mënyrë.

Plani themelor i dyqanit në internet është 26 dollarë në muaj i faturuar çdo vit, ose 312 $. Një e vërtetë nga muaji në muaj është 30 dollarë në muaj ose 360 ​​dollarë në vit.

Plani i dyqanit të përparuar në internet është 40 dollarë në muaj i faturuar çdo vit, ose 480 dollarë. Shkalla e vërtetë mujore? 46 dollarë në muaj, ose 552 dollarë në vit.

Aresmimet e dyqaneve në internet Squarespace

Në fund të fundit? Nëse doni një normë të zbritur, do të duhet të angazhoheni në Squarespace për një vit të tërë në minimum.

Prmimet e hapësirës katror, ​​planet pritëse & Fakte te shpejta

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e planeve të pritjes që ofron Squarespace.

Mimet katrorPlanet vjetore të çmimeve në katror

Plani personal i hostimit në uebfaqe përfshin veçoritë e mëposhtme për 12 dollarë në muaj me planin vjetor:

 • Faqet, galeritë dhe blogjet e pakufizuara
 • Gjerësia e bandës dhe ruajtja e pakufizuar
 • 2 kontribues
 • Uebfaqja e optimizuar për celular
 • Metricat e faqes në internet
 • Domain falas me porosi (me planin vjetor)
 • Siguria SSL dhe intimiteti WHOIS
 • Mbështetje 24/7 e klientit

Për 18 dollarë në muaj, plani i biznesit përfshin:

 • Email profesional nga Google
 • Kredi 100 $ Google Ads
 • Pop-Up-et promovues
 • Integruar plotësisht tregtinë elektronike
 • Shitet produkte të pakufizuar, pranoni dhurime të pakufizuara
 • Tarifa e transaksionit 3%
 • Bari i informacionit celular
 • Rregullimi CSS dhe JavaScript
 • Blloqet Premium / Integrimi
 • Bar njoftimi

Nëse planifikoni të pritni një sit të e-commerce në Squarespace por dëshironi të zhbllokoni tipare të zbukuruara si tarifa të transaksioneve zero, arka në domenin tuaj dhe rigjenerim automatik të braktisur, ju do të duhet të regjistroheni për një nga llogaritë më të shtrenjta të dyqaneve online.

 • Domain falas? Me një plan vjetor.
 • Lehtësia e regjistrimit: Procesi i lehtë i regjistrimit.
 • menyra pagese: Visa, MasterCard, Discover, American Express, JCB, Diners Club
 • Tarifat dhe klauzolat e fshehura: Rimbursimet nuk janë të disponueshme në planet mujore ose pagesa për rinovim. Ka një tarifë prej 20 deri në 70 $ për të transferuar një domen ekzistues.
 • upsells: Asnjë upsells.
 • Aktivizimi i llogarisë: Aktivizimi i shpejtë i llogarisë.
 • Paneli i Kontrollit dhe Përvoja e Panelit: Pulti.
 • Instalimi i Aplikacioneve dhe CMS (WordPress, Joomla, etj.): Instaloni me një klik për shumicën e CMS dhe aplikacionet e njohura. Sheshi i hapësirës ka artikuj të bazës së njohurive që shpjegojnë se si të instaloni integrimet më të mbështetura.

A Ne Rekomandojmë Hapësirë ​​Squares?

Hapësira Squares është e mbushur plot me karakteristika, dhe ato janë një gjigant në botën e web hosting.

Ata ofrojnë mijëra karakteristika të sofistikuara, përfshirë një ndërtues intuitiv të faqes në internet që vjen me shabllone moderne dhe opsione të tregtisë elektronike. Eachdo dizajn është gjithashtu i optimizuar për celular.

Uptime është e fortë në 99.98%, dhe mbështetja e klientit është shumë e ditur. (Megjithëse, pak i ngadaltë.)

Shpejtësia e ngarkimit të faqeve ishte pak mbi mesataren e pranueshme (890ms) me 733ms.

Ata që regjistrohen në planin vjetor do të marrin një domain falas, dhe intimiteti WHOIS dhe SSL janë përfshirë me të gjitha planet.

Por, politika e tyre për rimbursim është pak fituese dhe zhgënjyese, dhe çmimet janë mashtruese.

Do të duhet të angazhoheni për ta për një vit nëse doni të merrni nivelin më të ulët, pavarësisht planit që zgjidhni.

Nëse jeni të interesuar të shihni se cilët ofrues të pritjes janë renditur sipër Shesares, hidhni një sy në tonë nikoqirët kryesorë këtu.

Ose, nëse doni të hidhni një vështrim të shpejtë se si po bëjnë ndërtuesit e tjerë të faqes në internet atëherë ne gjithashtu e kemi mbuluar atë.

A keni ndonjë përvojë pozitive ose negative me Squarespace? Lini një përmbledhje transparente, autentike më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author