Rishikimi i GreenGeeks – A është i mirë kjo “Hosting Green”? (2020)

faqja fillestare e greengeeksGreenGeeks: host i rekomanduar në ueb

GreenGeeks u themelua në vitin 2008 nga Trey Gardner, dhe ata tani kanë arritur të presin mbi 300,000 faqe në internet (me qendrat e të dhënave në SH.B.A., Kanada dhe Hollandë).

Sfondi i Trey është i rëndësishëm, pasi ai ka punuar me tetë kompani të ndryshme të mbajtjes në internet, duke përfshirë iPowerweb, iPage, StartLogic, Dot5Hosting, Globat, Lunarpages, Hostpapa dhe tani GreenGeeks.

Në faqen e tyre të internetit, GreenGeeks vazhdon të bëjë dy kërkesa të guximshme:

 • 99.9% në kohën e duhur
 • Kënaqësi 100% e klientit

Cila është aktgjykimi? A kanë kohë dhe mbështetje të shkëlqyeshme, të mbështetur në erë? Apo pretendimet e tyre promovuese janë thjesht plot me ajër të nxehtë?

Për të parë veten, ne kemi blerë GreenGeeks Plan Planin e Ndarë ’në qershor të vitit 2015. Krijuam një uebfaqe themelore të testit WordPress për të ekzekutuar teste të performancës për më shumë se 24 muaj. Statistikat e detajuara të performancës, si koha e shpejtë dhe shpejtësia, mund të shihen duke klikuar këtu për më shumë informacion.

Informacion i përgjithshëm & Pasqyrë e hostimit

VERDIKTI JON: Pritësi më i mirë i gjelbër në internet
SPEED: 445ms (Shkurt 2018 deri në Janar 2020 mesatare)
uptime: 99,98% (Shkurt 2018 deri në Janar 2020 mesatare)
SUPPORT: 24/7 Bisedë live
Apps: WordPress, Joomla, PrestaShop dhe WHMCS
TIPARET: Gjerësia e pakufizuar e bandës, ruajtja dhe llogaritë e postës elektronike, domain falas 1 vit
PLANET HOSTING: Të përbashkët, WordPress dhe Rishites
TRANSFERI I SITIT: Transferimi i Vetëm i Faqes
Çmimi: Duke filluar nga 2,95 $ / muaj (rinovon me 9,95 $ / muaj)

Mirat e përdorimit të GreenGeeks Hosting

GreenGeeks ka shumë gjëra të mira për ta. Kjo përfshin kohë të qëndrueshme, mbështetje dhe shërbim të rëndësishëm të drejtuar nga misioni. Këtu janë detajet:

1. Mbi mesataren e Uptime

GreenGeeks ka bërë pretendimin e guximshëm të 99,90% të garantuar me kohë. A kanë qenë ata në gjendje të plotësojnë atë kërkesë?

Po. Analiza jonë e thelluar, 24-mujore e mbështet këtë, duke treguar një kohëzgjatja mesatare prej 99.98%.

Gjatë 24 muajve të ndjekjes, GreenGeeks mbresëlënëse kishte gjithsej vetëm 4 orë kohë joproduktive (46 ndërprerje). Ata kanë performuar veçanërisht mirë në 12 muajt e fundit, duke e mbajtur kohën e duhur në shumicën e muajve midis 99.98-100%.

Hidhi nje sy:

Koha e fundit mesatare e 12 muajve:

 • Kohëzgjatja mesatare e Janarit 2020: 100%
 • Dhjetor 2019 kohëzgjatja mesatare: 99.99%
 • Nëntori 2019 kohëzgjatja mesatare: 99.99%
 • Koha mesatare e tetorit 2019: 99,98%
 • Koha mesatare e shtatorit 2019: 99,98%
 • Gusht 2019 mesatare e kohës: 100%
 • Koha mesatare e kohës së korrikut 2019: 100%
 • Qëndrueshmëria mesatare e qershorit 2019: 100%
 • Maj 2019 kohëzgjatja mesatare: 99.99%
 • Koha mesatare e prillit 2019: 99,94%
 • Koha mesatare mesatare e Mars 2019: 99,98%
 • Shkurt 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%

greengeeks-performance-24monthsSite testi live: hostingfacts-greengeeks.com | Avg. kohën e shpejtë dhe shpejtësinë: 24-muaj+

2. Koha e mirë e ngarkimit të faqes (445 minuta)

Ne gjithashtu testuam herë të ngarkesës së faqes GreenGeeks gjatë procesit tonë të rishikimit 24-mujor.

Shpejtësia e tyre është më e mirë se mesatarja e industrisë, duke shënuar sahatin në rreth 445ms.

Kjo e vendos GreenGeeks lehtësisht në mesin e 10 hosteve më të shpejtë që kemi shqyrtuar.

Koha mesatare e ngarkesës GreenGeeks:

GreenGeeks-2019-2020-statisticsShpejtësia mesatare e GreenGeeks 2019-2020 | Shihni statistikat

3. Mbështetje e mirë me përgjigje të shpejta

Ndihma për klientët ishte elementi i fundit ‘i madh’ për tu shqyrtuar.

Ne ishim të lidhur me një agjent për mbështetjen e klientit brenda një minutë, i cili më pas iu përgjigj pyetjeve shpejt dhe konciz.

Ështja e vetme?

Kishte disa gabime gramatikore gjatë rrugës. Nga përvoja jonë e mëparshme, ne mund të pak në këtë. Mbështetja mund të jetë e jashtme nga folësit anglezë jo-vendas, ose përgjigjet e shërbimit të tyre ndaj klientit mund të jenë të mbingarkuar dhe të shtrirë hollë.

Sido që të jetë, në përgjithësi, ne ishim të lumtur dhe të kënaqur me përvojën tonë. Dhe një kontroll i sfondit zbuloi se klientët e tjerë janë të kënaqur me mbështetjen e GreenGeeks gjithashtu.

Mbështetje e GreenGeeks

GreenGeeks ka një ekip të përgjegjshëm për mbështetjen e klientëve 24/7 dhe një bazë të gjerë njohurish, ku përdoruesit mund të kërkojnë përgjigje për pyetjet e tyre.

Kjo është një vështirësi e shkëlqyeshme nëse preferoni vetë-ndihmë nëse kërkoni një përfaqësues të shërbimit të klientit për ndihmë.

GreenGeeks ka një ton të kategorive të ndryshme të artikujve dhe nënkategorive për të zgjedhur, duke përfshirë pyetjet e shitjeve, hostin e përgjithshëm, hostin e shitësit, hosting VPS, pyetjet e faturimit, mësimet video, dhe më shumë.

Ju mund të përdorni shiritin e kërkimit në rast se nuk mund ta gjeni zgjidhjen tuaj brenda kategorive të lartpërmendura.

Baza e njohurive e GreenGeeks

Në atë mënyrë, gjithmonë keni akses në ndihmën që ju nevojitet, edhe nëse tipari i bisedës live të GreenGeeks është offline për ndonjë arsye.

4. Emri i Domainit Falas & Migracioni në Uebfaqe

GreenGeeks ofron regjistrim dhe transferim falas të emrit të domainit. Nëse merrni emrin e domain tuaj përmes tyre, ata do ta mbajnë atë falas për aq kohë sa ju përdorni shërbimet e tyre – lloj. Shikoni seksionin Cons për detajet.

Nëse faqja juaj e internetit tashmë është pritur diku tjetër, ata mund t’ju ndihmojnë të transferoni faqen tuaj te serverët e tyre falas.

5. Mjedisi-miqësor

GreenGeeks pretendon të jetë – mirë – jeshile. Farë do të thotë saktësisht?

Ja se si e shpjegojnë:

GreenGeeks do të blejë 3 herë kredi të energjisë së erës për të kompensuar energjinë e përdorur nga shërbimet e tyre për të fuqizuar faqen tuaj të internetit.

Ata zëvendësojnë më shumë se 615,000 kWh në vit. Për ta parë këtë, perspektiva mesatare amerikane konsumon 12,000 kWh energji elektrike në vit.

GreenGeeks është një partner i njohur i Energjisë së Gjelbër me Agjencinë e Mbrojtjes së Mjedisit të Shteteve të Bashkuara (EPA), gjithashtu.

Certifikata GreenGeeks

6. Garancia e kthimit të parave 30-ditore

Nëse nuk jeni të kënaqur me transferimin në GreenGeeks, ata kanë një garanci të plotë të 30-ditësh, pa pyetje të kthimit të parave në shumicën e planeve të pritjes.

Ekzistojnë disa përjashtime, sidoqoftë. Lexoni më shumë në seksionin Cons.

7. Kopje rezervë nate

Ndonjëherë, gjërat e këqija ndodhin.

Ndoshta është i vetë-imponuar, ose mund të jetë dikush me qëllim të keq duke u përpjekur të bllokojë rrugën e saj. Pavarësisht, GreenGeeks siguron kopje rezervë falas të natës (përveç qasjes në SSH). Në këtë mënyrë, ju mund të flini mirë, duke e ditur që edhe nëse diçka nuk shkon mirë, të dhënat tuaja rezervohen rregullisht.

Për masa shtesë të sigurisë, ata gjithashtu ofrojnë skanim sigurie në kohë reale, zbulim automatik të forcës brutale, mbrojtje Spam Assassin, server të sigurt SSL dhe mundësi për të mbrojtur me fjalëkalim drejtoritë tuaja.

8. Vende të shumta të serverëve me cilësi të lartë

GreenGeeks ofron qendra të të dhënave në katër lokacione:

 • Agoikago, SH.B.A.
 • Phoenix, SH.B.A.
 • Montreal, CA
 • Amsterdam, NL

Zgjedhja e vendndodhjes së duhur të serverit mund të ketë një ndikim të madh dhe pozitiv në SEO të faqes suaj të internetit. Plus, nëse zgjedh një server më afër jush, do të përjetoni shpejtësi më të shpejtë.

GreenGeeks gjithashtu premton klientëve se ata do të mbajnë serverë të azhurnuar me specifikimet e mëposhtme:

 • Asnjëherë mos u zhduk
 • Lidhshmëria Gigabit
 • Procesorët Intel Xeon me efikasitet të gjeneratës së gjeneratës së fundit
 • Minimumi i 64 GB DDR3 Memoria e regjistruar në ECC
 • Asnjë pajisje desktop çfarëdo
 • Lidhja BGP4 Gigabit në disa shtylla kurrizore me fibër GigE Tier 1
 • Emri i pjesëve të serverit të markës
 • RAID-10 SSD Storage Arrays për t’ju dhënë performancën maksimale & tepricë
 • Përshpejtimi i makinës së ngurtë të gjendjes (SSD)

Nuk ndalet këtu. Centerdo qendër e të dhënave përfshin karakteristikat e mëposhtme:

 • Sistemi i sigurisë biometrike dhe i kartave kyçe me kurthe njeriu dhe një mekanizëm bllokimi në raft
 • SAS 70 Tipi 1 i çertifikuar (me raportin e auditimit të disponueshëm sipas kërkesës)
 • Sistemi i shtypjes nga zjarri i sigurt FM 200 me server që ka një mekanizëm të hershëm të zbulimit para zjarrit
 • Burimet e energjisë elektrike të rrjetit me dy qytete, plus rezervimin e baterisë që përfshin një çelës automatik transferimi dhe një gjenerator dizel në vend
 • Stafi 24 × 7 nga inxhinierë dhe teknikë të qendrës së të dhënave SingleHop dhe monitorohen nga distanca
 • Kontrolli automatik i klimës dhe sistemi i temperaturës me sensorë të temperaturës dhe lagështisë në të gjithë objektin

Kështu që ju mund të jeni të sigurt me GreenGeeks se të dhënat tuaja ruhen në serverë me cilësi të lartë, të arteve.

9. CDN falas

Të gjithë bashkëveprojnë me një Rrjet të Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN) çdo ditë nëse shfletojnë uebin, pavarësisht nëse ata shikojnë në faqet e lajmeve, faqet e mediave sociale ose blerjen në internet.

GreenGeeks ofron një CDN për përdoruesit që mundësohen nga Cloudflare. Ky është një lajm i shkëlqyeshëm për optimizimin e faqes tuaj, veçanërisht nëse keni një arritje globale.

Pjesa me e mire? Absolutelyshtë absolutisht falas.

Cloudflare lejon përdoruesit të fshehin përmbajtjen dhe të përdorin serverët më të afërt me vizitorët e faqes në internet për ta shpërndarë atë. Si rezultat, surfimi në internet është shumë më i shpejtë për ata që vijnë në faqen tuaj të internetit.

Kundër të përdorimit të GreenGeeks Hosting

Fatkeqësisht, gjithçka që shkëlqen nuk është e artë.

Pavarësisht nga të gjitha ndikimet e sipërme të GreenGeeks, ka disa gjëra për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm përpara se të merrni një vendim përfundimtar.

1. Manipulimi i Prmimeve standarde të industrisë

GreenGeeks ndjek praktikën e provuar dhe të vërtetë të industrisë standarde të reklamimit të një mase shumë të ulët mujore prej 2,95 $ në faqen e tyre të internetit, vetëm që ju të zbuloni se në të vërtetë duhet të regjistroheni për tre vjet paraprakisht për ta marrë atë.

Përndryshe, nëse doni të paguani çdo muaj, do t’ju kthejë me 9,95 $ çdo muaj.

Gemimet Greengeeks në muaj

2. Politika e Rimbursimit e diskutueshme

Shumë hostë në internet do të hedhin në një emër domain falas kur të krijoni një llogari të re me ta.

GreenGeeks gjithashtu ju ofron një emër domain falas me ta.

Përndryshe, kostoja mund të shkojë nga 3,00 – – 9,99 $ për vitin.

Por kini kujdes për printimin e shkëlqyer:

Nëse kërkoni garancinë e lartpërmendur për kthimin e parave dhe i keni marrë ato me ofertën e domain-it ‘falas’, rimbursimi juaj do të zbritet me 24,95 $ për një tarifë të regjistrimit të emrit të domain.

Kjo do të thotë që emri i domain nuk është me të vërtetë falas dhe se garancia e tyre për kthimin e parave ka disa tela të bashkangjitur.

Gmimet GreenGeeks, Planet Pritëse & Fakte te shpejta

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e planeve të pritjes të ofruara nga GreenGeeks:

Gmimet dhe planet e GreenGeeks

Ndarja e përbashkët: Për dallim nga shumica e pritësve të tjerë të uebit, GreenGeeks ka vetëm një plan të përbashkët të pritjes. Plani kushton 2,95 dollarë nëse paguani për 3 vjet më parë (kostoja aktuale është 9,95 $ në muaj nëse paguani çdo muaj). Ajo vjen me hapësirë ​​të pakufizuar në internet, transferim të pakufizuar të të dhënave, mbështetje për emra domainë të pakufizuar dhe llogari të pakufizuara të emailit dhe bazave të të dhënave MySQL. Ky plan gjithashtu vjen me një emër domain falas dhe backup falas të natës. Mundësohet nga ruajtja RAID-10 SSD për performancën.

WordPress Hosting: Pritja e tyre në WordPress është në thelb e njëjtë me planin e tyre të përbashkët të pritjes, por duket se është përmirësuar veçanërisht për WordPress. Ne nuk e kemi testuar ende por do ta bëjmë së shpejti.

Gmimet GreenGeeks

 • Domain falas? po.
 • Lehtësia e regjistrimit: Procesi i lehtë i regjistrimit.
 • menyra pagese: Kartë krediti, PayPal.
 • Tarifat dhe klauzolat e fshehura: Llogaria juaj nuk duhet të përdorë më shumë se 100 përqind të 1 memorjes bazë të CPU dhe / ose 1 GB, ose 20 lidhje të njëkohshme ose 750000 skedarë ose do të rrezikoni pezullimin e llogarisë. Nëse një faturë e caktuar nuk paguhet brenda katër ditësh, llogaria juaj do të pezullohet dhe do t’ju duhet të paguani një tarifë riaktivizimi prej 15 $ për ta kthyer llogarinë tuaj në internet.
 • upsells: Asnjë upsells.
 • Aktivizimi i llogarisë: Aktivizimi i shpejtë i llogarisë.
 • Paneli i Kontrollit dhe Përvoja e Panelit: cPanel.
 • Instalimi i Aplikacioneve dhe CMS (WordPress, Joomla, etj.): Vegël instalimi me 1 klik për të instaluar me lehtësi aplikacione popullore dhe CMS.

A ju rekomandojmë GreenGeeks?

GreenGeeks ka një mision më të madh sesa thjesht sigurimi i web hosting, dhe ne e duam atë.

Ata nuk janë domosdoshmërisht më të mirët që kemi parë, por ato ofrojnë shpejtësi të fortë, kohën e duhur dhe mbështetje të mirë të klientit.

Për ato arsye, ju duhet të konsideroni t’u jepni atyre një vështrim.

Vetëm të jenë të vetëdijshëm se do të duhet të regjistroheni për një afat të gjatë nëse dëshironi që të keni nivelin e tyre më të ulët. Dhe se “domeni juaj” i lirë dhe “garancia për kthimin e parave” mund të mos jetë aq i veshur me hekur nëse vendosni të kërkoni rimbursim.

P.S. Nëse doni të shihni ofruesit e pritjes që renditen mbi GreenGeeks, kontrolloni këtu ushtruesit më të mirë të performancës.

A keni ndonjë përvojë me GreenGeeks – pozitive apo negative? Nëse po, ju lutemi lini një përmbledhje transparente dhe të ndershme më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author