Rishikimi HostMonster: Konsideratat e rëndësishme dhe të mirat që duhet të merren parasysh para blerjes

Shqyrtimi i hostMonster

Disa gjëra përmirësohen me moshën. Kjo është adresa e vjetër gjithsesi.

Fatkeqësisht, nuk është gjithmonë kështu.

HostMonster u themelua në vitin 1996, duke i bërë ata një nga hostet më të vjetër të internetit në industri (përpara se të shkrihej me EIG në 2015).

Në qershor të vitit 2015, ne kemi blerë HostMonster Plan Plani Themelor ’për të filluar ekzekutimin e testeve të hollësishme të performancës për të vlerësuar performancën e tyre. Ne krijuam një uebfaqe themelore të WordPress dhe kemi monitoruar statistikat e faqeve si shpejtësia & kohën e duhur (midis kritereve të tjera të rëndësishme) për disa muaj për të përcaktuar se ku ata grumbullohen kundër hosteve të tjerë të internetit në industri.

A u jep përvojë nga HostMonster një avantazh konkurrues? Apo ka rënë performanca e tyre, si kaq shumë marka të tjera të fituara kohët e fundit?

Le të hedhim një vështrim në ato që gjetëm!

Mirat e përdorimit të HostMonster Hosting

Ne do të pranojmë: kemi pasur shpresa të mëdha për këta veteranë të industrisë.

Ata kanë qenë rreth bllokut disa herë dhe tani janë pronë e një prej konglomerateve më të mëdha të industrisë. Kështu që ju do të mendoni se ata duhet të kishin gjërat e tyre së bashku.

HostMonster ofron disa gjëra të mira (hedhja në disa veçori të këndshme shtesë si sigurimi i menjëhershëm).

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e aspekteve më të mëdha pozitive që kemi gjetur:

1. Gjatë Uptime mesatare (99,96%)

Mesatarja e industrisë për kohëzgjatjen është rreth 99.93% bazuar në analizën tonë.

HostMonster është mbi standardin e industrisë, me një mesatare kohëzgjatja prej 99,96 përqind gjatë 24 muajve të fundit. Prettyshtë shumë mirë.

Koha e fundit mesatare e 12 muajve:

 • Kohëzgjatja mesatare e Janarit 2020: 99.99%
 • Dhjetor 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,98%
 • Nëntori 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,96%
 • Koha mesatare e tetorit 2019: 99,85%
 • Koha mesatare e shtatorit 2019: 99,96%
 • Gusht 2019 mesatare e kohës: 99,96%
 • Koha mesatare e kohës së korrikut 2019: 99,93%
 • Qëndrueshmëria mesatare e qershorit 2019: 99,98%
 • Maj 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,97%
 • Koha mesatare e prillit 2019: 99,98%
 • Koha mesatare mesatare e Mars 2019: 99,96%
 • Shkurt 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%

Statistikat e fundit 24-mujore të HostMonsterKoha mesatare e hostMonster | Shihni statistikat

2. Mbështetje e Dendur (Megjithë Mospërputhje)

Gjatë rishikimit tonë personal të HostMonster, agjenti i tyre i mbështetjes së bisedës live u lidh brenda katër minutave dhe u përgjigj shumicës së pyetjeve tona brenda 2 minutave secila. Ne nuk u hodhëm në erë nga mbështetja, por ishte mjaft mirë për ta kryer punën në atë kohë.

Ndërsa ata ofrojnë mbështetje telefonike, emaili dhe bisede live, ekziston një proces i gjatë verifikimi që mund të jetë i papërshtatshëm për disa përdorues.

Sidoqoftë, një kontroll i sfondit ka zbuluar rishikime ekstremisht të papajtueshme nga klientët e tjerë. Kështu që shkel me kujdes.

Mbështetje HostMonster

Mbështetje e denjë për klientët nga HostMonster

3. Opsione të mira sigurie

HostMonster ofron disa opsione të ndryshme sigurie për të zgjedhur, për t’ju ndihmuar të mbroni faqen tuaj dhe të mbani njerëz keqdashës (ose programe) në gji.

Në mënyrë të pabesueshme, mënyra kryesore për të hakuar faqet e WordPress është përmes cenueshmërisë së kompanisë së tyre pritëse (deri në 41% në një studim)!

Pas ngushtë pas janë “temat e pasigurta” dhe “shtojcat e prekshme”, që është rezultati natyror i kaq shumë mjeteve të ndryshme të palëve të treta që përpiqen të punojnë së bashku në një mjedis të shpejtë evoluues.

HostMonster bën një punë të mirë duke përfshirë karakteristika të ndryshme sigurie si Hotlink Protection, SSH Access, mbështetje SSL, kopje rezervë të rregullt të faqes, dhe Spam Assassin Protection.

4. Sigurimi i menjëhershëm & Vendosja e shpejtë

Nëse vendosni të shkoni në pritjen e tyre të dedikuar ose VPS, ata premtojnë sigurimin e menjëhershëm të serverave të tyre.

Ky është një lajm i mirë për njerëzit që donin të fillonin shpejt (ose ata që ndodhen jashtë shtetit jashtë SH.B.A.) sepse nuk do të duhet të kaloni nëpër një telefonatë të gjatë, të tërhequr nga verifikimi ose ndonjë gjë tjetër. Në vend të kësaj, duhet të prisni që serverët tuaj të jenë gati brenda sekondave.

Ashtu si shumë ofrues të tjerë të mbajtjes së faqeve në internet, ata do të hedhin gjithashtu një emër domain falas për një vit me të gjitha planet e reja. urra!

5. Me vlera mjaft të mira (50 GB Magazinimit, Bandwidth i Unmetered, SSL Falas)

Plani Themelor i HostMonster nuk është më i lirë me 4,95 $ / muaj, por ju merrni një vlerë mjaft të mirë duke marrë parasysh disa nga kufizimet dhe shtesat.

Për fillestarët, ju do të merrni deri në 50 GB hapësirë ​​ruajtje dhe gjerësi bandë të pa-matur drejt portave. Për më tepër, po merrni edhe një certifikatë falas SSL.

Duke e konsideruar GoDaddy përpiqet të të shesë një $ 100 / vit vetëm për këtë veçori dhe ti e kupton që çmimi fillestar është një vlerë mjaft e mirë.

Kundër të përdorimit të HostMonster Hosting

Deri më tani, përvoja jonë mbështetëse ishte e mirë. Por kemi gjetur disa komente të përziera nga të tjerët.

Ne vlerësuam vëmendjen shtesë në detaje mbi çështjet e sigurisë, duke ndihmuar për t’u siguruar që faqet e klientëve të tyre janë të sigurt dhe të sigurt.

Por këtu janë gjërat interesante.

Le të shohim se cilat aspekte negative duhet të mbani në mend para se të vendosni për hostin tuaj të ardhshëm në internet.

1. Koha mesatare e ngarkesës në faqe gjatë 24 muajve të fundit

HostMonster dha një shpejtësi mesatare të faqes prej 936ms gjatë 24 muajve të fundit.

Kjo nuk është aspak më e mira por jo edhe më e keqja që kemi parë.

Criticalshtë kritike, duke marrë parasysh që Aberdeen Group zbuloi se vetëm një vonesë e vogël, e vogël e një sekondari shkakton një hit në të gjithë bordin:

 • 7% ulje e konvertimeve
 • 11% ulje në shikimet e faqeve
 • 16% ulje e kënaqësisë së klientit

Koha mesatare e ngarkesës së hostMonster:

HostMonster statistikat e fundit të hollësishme 16 muajshShpejtësia mesatare e HostMonster 2019-2020 | Shihni statistikat

2. Prmimet mashtruese me angazhim të gjatë të kërkuar

HostMonster nuk ofron një plan të vërtetë ‘nga muaji në muaj’, me kërkesën minimale që fillon nga 12 muaj.

Whatfarë është edhe më keq – çmimi është më i shtrenjtë edhe për këtë opsion.

Për shembull, nëse ju pëlqen niveli më i lirë ‘promovues” që ata shfaqin në faqe, do të duhet të angazhoheni për tre vjet (paguar në pjesën e përparme të plotë).

Ky është një angazhim i madh për të bërë kur nuk keni asnjë ide nëse nuk do t’i pëlqeni akoma.

Fatkeqësisht, kjo teknikë është gjithashtu praktikë standarde në arenën pritëse.

Mmimet e hollësishme të HostMonster

3. Kostot e fshehura & tarifat

Mjerisht, ka edhe disa shpenzime të fshehura përgjatë rrugës që mund t’ju habisin.

Së pari – Shkalla juaj e promovimit ‘e ulët’ është e disponueshme vetëm për plane të reja. Kur plani juaj rinovon, çmimi do të hidhet përsëri në normën e rregullt (të fryrë).

‘Emri i tyre i domain’ i lirë nuk është falas. Nëse vendosni të anulloni llogarinë tuaj, do t’ju paguhet një tarifë e pakthyeshme.

30 ditë para mbrapa

4. Ata ngarkojnë për kopje rezervë

Duke folur për tarifa shtesë, ka edhe një tarifë mujore prej 1,99 $ për rezervime (nëse doni këto). Shumë kompani të tjera të mbajtjes së faqes në internet që kemi shqyrtuar deri më tani do ta hedhin këtë funksion si një freebie, kështu që është vetëm një tarifë tjetër në listën e gjatë që po shtohet tani.

5. Kostot e shtrenjta të migracionit

Kalimi i faqes tuaj të internetit ekzistuese nga një kompani pritëse në një tjetër nuk është gjëja më sfiduese në botë. Teknikisht, procesi është mjaft i thjeshtë nëse e dini se çfarë po bëni.

Por ky është saktësisht problemi:

Bërja e gjithë kësaj pune manuale nuk ia vlen vërtet kohën tënde nëse nuk je tashmë një webmaster me teknikë.

Kjo është arsyeja pse shumë hostë në internet që kemi shqyrtuar do t’ju ofrojnë migrime në sit pa ndonjë kosto shtesë. Ka kuptim për ta, duke parë ndërsa ata në të vërtetë po fitojnë një klient të ri ndërsa konkurrenti i tyre po humbet njëkohësisht. Pra, është një bie freebie ’e lehtë të ofrosh njerëzit të fitojnë dëshirën e tyre të mirë.

Fatkeqësisht, HostMonster nuk është plotësisht dakord me këtë marrje. Përkundrazi, ata po e përdorin atë si një mundësi tjetër për të fituar para.

Ata do t’ju lejojnë të migroni faqen tuaj falas falas përmes FTP (i cili nënkupton “Protokollin e Transferimit të Dosjeve”). Por, siç kemi diskutuar, me siguri nuk ia vlen koha juaj.

Kështu që HostMonster mund ta bëjë këtë për ju, por për një 149,99 $ të ftohtë në këmbim. Ata do ta bëjnë këtë deri në pesë site dhe 20 llogari me postë elektronike. Sidoqoftë, është akoma mjaft e kushtueshme në skemën madhore të gjërave kur plani i pritjes që po blini ndoshta nuk ju kushton edhe aq shumë.

Të paktën, jo gjatë afatit të parë gjithsesi. Që na sjell në numrin tjetër…

6. Kostot e Ripërtëritjes së Planit të Lartë

Uebfaqet e uebfaqeve të pritjes nuk janë vetëm. Ata thjesht shtrinë të vërtetën pak.

Merrni si shembull faqen e çmimeve. Ato nivele të nivelit të poshtëm duken shkëlqim i parë i parë, apo jo? Disa dollarë në muaj me siguri nuk i mbulojnë as faturën tuaj të kafesë këto ditë.

Sidoqoftë, është vetëm kur gërmoni nëpër Pyetjet ose Kushtet dhe Kushtet e bëra më shpesh që të filloni të zhvisheni shtresat e mashtrimit.

E meta e parë e zakonshme zakonisht është që ju mund të merrni ato çmime të ulëta të reklamuara nëse parapagoni për minimumi tre vjet. Ne kalojmë nga keq në keq, sidoqoftë, kur filloni të shikoni se sa do të kushtojnë këto plane kur është koha për të rinovuar pas viteve të para.

Prmimet e rinovimit të HostMonster dyfishohen pas afatit të parë.

Tarifat mujore të “lirë” të HostMonster do të dyfishohen në dritën e syve, duke shkuar nga 4,95 $ / muaj në fund të ulët deri në gati dhjetë dollarë për të njëjtin shërbim të saktë. Planet më të mëdha Plus, Choice dhe Plus Pro rriten edhe më dramatikisht, duke ju kushtuar çmime të primit për një ofertë relativisht themelore në fund të ditës.

Pra, nëse nuk e shihni veten duke dashur të zhvendosni pritësit përsëri brenda disa viteve, me siguri ia vlen të grumbulloni disa dollarë shtesë dhe të merrni vlerën më të mirë për një kohë të gjatë.

Mmimet HostMonster, Planet Hosting & Fakte te shpejta

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e planeve të hostimit të HostMonster:

Ndarja e përbashkët: Ata kanë tre plane të përbashkëta të pritjes:

 • Plani themelor: Ky plan kushton 4,95 dollarë në muaj. Mbështet 1 faqe në internet dhe vjen me 50 GB ruajtje, bandë të pakufizuar, mbështetje për 5 llogari emaili dhe 25 nën-fusha.
 • Plani plus: Ky plan kushton 6,95 dollarë në muaj. Mbështet në uebfaqe të pakufizuara dhe vjen me ruajtje të pa matur, bandë të pakufizuar, nënfusha të pakufizuara dhe llogari të postës elektronike.
 • Plani Kryeministror: Ky plan kushton 14,99 dollarë në muaj, por është shpesh në shitje me 6,95 $ në muaj Mbështet faqet e internetit të pakufizuara, deponimin, llogaritë e postës elektronike, nën-fushat dhe bandwidth

Ju lutemi vini re se kjo çmim është në dispozicion vetëm nëse regjistroheni për mandatin tre vjeçar.

Prmimet dhe planet e HostMonster

 • Lehtësia e regjistrimit: Regjistrim me një faqe. Ata e bëjnë shumë të lehtë regjistrimin.
 • menyra pagese: Kartë krediti, PayPal.
 • Tarifat dhe klauzolat e fshehura: Duke u regjistruar, ju pranoni t’u jepni atyre një licencë jo-ekskluzive të familjes mbretërore për të përdorur përmbajtjen e disponueshme në llogarinë tuaj me ta ashtu siç gjykon të përshtatshme. Të gjitha llogaritë e përbashkëta të pritjes vijnë me një kufi prej 1000 tabelash të të dhënave totale, madhësia totale e bazës së të dhënave 3GB dhe 200,000 inode.
 • upsells: Disa upsells.
 • Aktivizimi i llogarisë: Aktivizimi i çastit.
 • Paneli i Kontrollit dhe Përvoja e Panelit: cPanel.
 • Instalimi i Aplikacioneve dhe CMS (WordPress, Joomla, etj.): Mojo Marketplace për instalim të thjeshtë të aplikacioneve dhe CMS të njohura.

A Rekomandojmë HostMonster?

Jo, ne jo.

Performanca e HostMonster është një mesatare mjaft e bukur në të gjithë tabelën, për të qenë e sinqertë.

Mbështetja e tyre ndaj klientit është e mirë por jo në përputhje.

HostMonster dështoi në testet tona të shpejtësisë dhe ky është një shqetësim i madh, duke parë si një uebfaqe “duke punuar” është një parakusht këtu.

Atëherë keni problemin e mashtrimeve të çmimeve shumë të zakonshme, të cilat nuk janë aq të mira sa reklamohen kur filloni të shtoni të gjitha tarifat dhe tarifat shtesë me kalimin e kohës.

Ta themi thjesht – ka hoste më të mirë atje për paratë tuaja.

Për shembull, rishikimet tona kanë treguar si A2 Hosting dhe SiteGround të jenë superiore në pothuajse çdo kategori. Ne ju rekomandojmë të provoni t’i jepni një nga ato dy para se të provoni HostMonster.

A keni ndonjë përvojë me HostMonster? Ne do të donim të shohim një përmbledhje më poshtë! Ne mirëpresim të gjitha vlerësimet – pozitive ose negative – për sa kohë që është e sinqertë dhe transparente.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author