Rishikimi Arvixe (+ statistikat): 24 muajt e fundit? Tmerrshme. Këshillë: Uptime & Shpejtësia

faqja kryesore e arvixeFaqe Arvixe

Arvixe u themelua nga Arvand Sabetian në 2003, përpara se të fitohej më vonë nga EIG (i cili zotëron një TON të kompanive të tjera pritëse përfshirë Bluehost dhe madje edhe HostGator) në vitin 2014.

Në atë kohë, Arvixe kishte mbi 150,000 fusha dhe 70,000 llogari pritëse, me 80 punonjës me kohë të plotë dhe kontraktorë të vendosur në të gjithë botën.

Ndërsa fillimisht u themeluan në San Luis Obispo, CA, ata gjithashtu kanë qendra të të dhënave në Amerikën e Veriut (Dallas), Evropë (Amsterdam) dhe Azi (Hong Kong).

Kuptimi i zakonshëm është që të jesh i fituar nga një konglomerat i madh me përvojë me xhepa të thellë duhet të të japë burime më të mëdha për të ofruar shërbim më të mirë.

Fatkeqësisht, pas shqyrtimit të shumë kompanive të tyre, ne kemi parë të kundërtën të jetë e vërtetë. Të qenit i fituar nga EIG duket më shumë si një varrezë pritëse sesa rilindje.

Por ne duam të provohemi të gabuar!

Ne e kemi blerë Arivxe Plan Planin e Klasës Personale ’në qershor 2015, krijuam një uebfaqe themelore të WordPress për të provuar performancën e tyre dhe për ta bërë këtë përmbledhje sa më adekuate që të jetë e mundur.

Gjatë viteve të fundit, ne kemi mbledhur statistika të hollësishme si kohën e duhur & shpejtësia, për të krahasuar në mënyrë objektive performancën e tyre me gati tridhjetë kompani të tjera pritëse.

Këtu është një përmbledhje e paanshme e asaj që kemi gjetur

Pro për përdorimin e Arvixe Hosting

Për të qenë i sinqertë, lista ‘PROs’ e Arvixe nuk është shumë e gjatë. Ja një përmbledhje e shpejtë e përfitimeve të tyre:

1. Karakteristikat e planit të përparuar

Arivxe nuk është hosti më i lirë atje …

Por të paktën ato përfshijnë veçori më të përparuara në të gjitha planet e tyre themelore që normalisht duhet të paguani shumë më tepër me hostet e tjerë. Për shembull, plani i tyre më i lirë i përbashkët i pritjes së strehimit ka standard të ruajtjes dhe gjerësisë së pakufizuar. Ata madje do t’ju lejojnë të përdorni deri në gjashtë emra domain.

Ato gjithashtu do të përfshijnë kredi falas për reklama në Google, Yahoo dhe Bing, që është një bonus i mirë i shtuar nëse tashmë po mendoni të përdorni reklama në internet për të rritur biznesin ose leximin tuaj.

2. Opsione të shumta, Proaktive të Sigurisë

Arvixe gjithashtu përfshin një shumëllojshmëri të masave proaktive të sigurisë për t’ju ndihmuar të mbroni faqen tuaj. Për shembull, planet e tyre vijnë me:

 • SpamAssassin
 • Spamhaus&AMP
 • Kontrollet SpamCop
 • .Elësat e domainit
 • SPF për sigurinë e postës elektronike

Përveç kësaj, ata gjithashtu ofrojnë kopje rezervë të përditshme (!), Zbulim brutel të forcës, azhurnime të sigurisë së natës, një firewall, mbështetje SSL dhe qasje në SSH gjithashtu.

Nëse gjithçka që nuk do t’ju japë paqe mendore, nuk jam i sigurt se do të ketë ndonjë gjë.

3. Migrimet Falas faqes cPanel

Arvixe trajton klientët e rinj drejtë. Në vend që të përpiqeni të bëni disa dollarë shtesë duke ju ngarkuar ekstra për transferimet në sit, ata për fat të mirë do të kujdesen vetëm për to – për sa kohë që hosti juaj aktual siguron qasje cPanel.

As nuk ka asnjë kosto për shumë site. Kështu që ju mund të kurseni orë (dhe potencialisht qindra dollarë) duke u mbështetur në Arvixe për t’ju ndihmuar.

4. Asnjë rritje e çmimit të rinovimit

Arvixe gjithashtu nuk ka klientë të rinj me nikel dhe monedhë pasi skadon plani i tyre fillestar.

Mendoni për këtë si kjo:

Ju kaloni nëpër të gjitha dhimbjet dhe vuajtjet për të gjetur një host të ri në internet tani. Ju lëviz faqen tuaj, domenin dhe gjithçka. Ju parapagoni për disa vjet për të marrë marrëveshjen më të mirë.

Tani, sa ka të ngjarë të doni të ndërroni pritësit përsëri kur skadon plani juaj? Shanset nuk janë shumë të mundshme.

Problemi është se shumë pritës të tjerë do të shfrytëzojnë këtë mundësi për të dyfishuar çmimin pikërisht nën hundën tuaj. Ju po merrni të njëjtin shërbim të saktë, por paguani shumë më tepër rrugë, sepse ata e dinë që nuk do të doni të ndryshoni hostet në fund të ditës.

Arvixe nuk e bën këtë, sidoqoftë. Prmimi juaj për rinovimin do të jetë saktësisht i njëjtë me koston fillestare për të cilën keni regjistruar. Kështu që duket sikur Arvixe ka interesin tuaj më të mirë në mendje në fund të ditës.

5. Shumë karakteristika të përfshira të sigurisë (pa kosto shtesë)

Mashtrimi përfundimtar i çmimeve që shumica e pritësve të internetit pëlqejnë të tërheqin është të pretendosh se ato ofrojnë veçori shtesë si siguria e SiteLock ose backup-i i përditshëm.

Pra, në sipërfaqe, duket sikur po e merrni këtë vlerë të mahnitshme.

Përveç, kur jeni duke kontrolluar, do të kuptoni se pothuajse të gjitha këto shërbime janë në shitje që mund të dyfishojnë ose trefishojnë çmimin e përgjithshëm përpara se të ekzekutoni kartën tuaj të kreditit.

Edhe një herë, Arvixe nuk po ndalet në këto mashtrime. Ato përfshijnë gjithçka nga përgjigja e sulmit DDoS për monitorimin e rrjetit, firewalls, zbulimin brut të forcës dhe azhurnimet e natës të gjitha falas.

6. Garancia e kthimit të parave 45-ditore

E fundit, Arvixe përmban një politikë kthimi pa pyetje. Kjo do të thotë që ju mund të parapagoni për disa vjet për të marrë zhurmën më të mirë për gjellën tuaj. Dhe mund të provoni shërbimin e tyre për gjashtë javë të plota me një rrezik relativisht të vogël.

Nëse nuk jeni të kënaqur me shpejtësinë e ngarkimit të faqes ose kohën e duhur ose ndonjë gjë tjetër, thjesht thoni fjalën dhe do të merrni paratë tuaja përsëri.

mbrapa arvixeGaranci për kthimin e parave Arvixe

Ju lutemi mbani në mend se këto rimbursime janë të disponueshme vetëm për planet e përbashkëta, shitësin dhe hostet e VPS. Serverët e përkushtuar nuk janë të përfshirë në këtë klauzolë. As tarifat administrative apo blerjet shtesë, si emrat e domain. (Asnjë host tjetër nuk i përfshin këto, as, për ato që ia vlen.)

Kundërpërdorimit të përdorimit të Arvixe Hosting

Opsionet e sigurisë së Arivxe, tiparet e planit të avancuar dhe emri i domain falas për jetën përbëjnë një përzierje imponuese për të ndihmuar për t’i vendosur ato në krye.

Fatkeqësisht, është zona kryesore e performancës së një host në internet që i lejon ato të ulen. Hidhi nje sy:

1. Mbi 7 herë të ngarkesës së dytë

Përveç kohës së dobët, Arvixe fatkeqësisht lufton edhe me kohën e ngarkimit të faqeve të tyre.

Gjatë 24 muajve të fundit, koha e tyre mesatare e ngarkesës në faqe ishte 7280ms – kjo është koha më e keqe e ngarkesës që pamë gjatë periudhës sonë të testimit me hostet e tjerë.

Ky nuk është një rezultat i mirë, veçanërisht duke marrë parasysh sa shpejtësi të rëndësishme (megjithatë të lënë pas dore) të faqeve janë për suksesin e faqes suaj të internetit.

Vite më parë, Google pa një trafik në rënie 20% gjatë natës, kur pati një vonesë të shpejtë të faqes 0.5 sekondë. Nëse një faqe në internet eCommerce nuk ngarkon plotësisht brenda tre sekondave, ata do të humbasin gjysmën e trafikut të tyre.

Kështu është shpejtësia kritike e faqes. Ndikon në shfrytëzueshmëri deri në atë pikë sa ju kushton në konvertime të humbura.

Koha mesatare e ngarkesës 12-mujore:

Arvixe statistikat e hollësishme 12-mujore të funditShpejtësia mesatare Arvixe 2019-2020 | Shihni statistikat

2. Përgjigja e dobët e mbështetjes së klientit

Përvoja jonë me mbështetjen e klientëve të Arvixe nuk ishte e mirë.

Përfaqësuesi i klientit u lidh brenda pesë minutave, por përgjigjet ishin të ngadalta dhe disa detaje që ne kemi dhënë tashmë janë injoruar plotësisht. Kështu që ne duhej të përsërisnim veten dhe të bënim të njëjtën pyetje dy herë, derisa të morëm një përgjigje që po kërkonit.

Gjithashtu, përvojat tona të së kaluarës me mbështetjen e Arvixe kanë qenë negative (veçanërisht me kohën e përgjigjes së ngadaltë).

biseda live arvixe 1Një bisedë e shpejtë me mbështetjen e klientit Arvixe

3. Planet e shtrenjta & Çmimeve

Plani më i ulët i Arvixe në 7.70 dollarë në muaj nuk do të tingëllojë shumë keq për sa i përket tij, derisa të kuptoni se janë dy vjet, paguar në pjesën e përparme të plotë.

Dëshironi një periudhë më të shkurtër kohore? Edhe muaj pas muaji? Do të paguani pothuajse dyfishin e çmimit origjinal me 11 dollarë çdo muaj.

Shtë bukur që hedhin disa shtesa të dobishme, si emri i lartpërmendur i domain-it për jetë dhe gjerësia e bandës së pakufizuar, për të kompensuar këtë kosto. Sidoqoftë, është ende e pjerrët, veçanërisht duke marrë parasysh çështjet e performancës që diskutuam më lart.

Detaje të çmimeve ArvixeDetajet e planit të çmimeve Arvixe

4. Uptime të ulëta të papranueshme – të ulëta – 92,95%

Gjatë periudhës 24 muajsh të provës, site siti ynë i provës ’në Arvixe dha një kohë të tmerrshme.

Arvixe ka një mënyrë nën performancën mesatare të kohës në 24 muajt e fundit, duke arritur në 92.95%.

Koha e fundit mesatare e 12 muajve:

 • Kohëzgjatja mesatare e Janarit 2020: 100%
 • Dhjetor 2019 kohëzgjatja mesatare: 99.99%
 • Nëntori 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%
 • Koha mesatare e tetorit 2019: 99.99%
 • Koha mesatare e shtatorit 2019: 99,98%
 • Gusht 2019 mesatare e kohës: 99,98%
 • Koha mesatare e kohës së korrikut 2019: 100%
 • Qëndrueshmëria mesatare e qershorit 2019: 100%
 • Maj 2019 kohëzgjatja mesatare: 99.99%
 • Koha mesatare e prillit 2019: 99,96%
 • Koha mesatare mesatare e Mars 2019: 94,61%
 • Shkurt 2019 kohëzgjatja mesatare: 82.18%

Arvixe statistikat e fundit 24-mujoreKoha mesatare e Arvixe | Shihni statistikat

5. Kostot e Certifikatës së SSL-të shtesë ($ 25 / vit)

Uebfaqeve sot u kërkohet praktikisht të përdorin certifikata SSL. Google Chrome, shfletuesi më i popullarizuar në internet sot, paralajmëron në mënyrë aktive njerëzit të përdorin faqe të caktuara që nuk i kanë ato.

Në përgjithësi, kjo është një gjë e mirë për të gjithë. Kjo ndihmon për të mbajtur informacionin tuaj të sigurt dhe të shëndoshë ndërsa shfletoni përreth.

Kjo është arsyeja pse shumë web host do të përfshijnë çertifikata falas SSL në të gjitha planet e tyre tani. Anydokush mund të marrë një të lirë edhe përmes Encrypt të Let.

Por për fat të keq, ju nuk mund të merrni një të lirë përmes Arvixe. Ata po paguajnë një tjetër $ 25 / vit për secilin.

Vmimet Arvixe, Planet Pritëse & Fakte te shpejta

Arvixe ofron pesë klasa të strehimit, për t’u kujdesur për njerëzit me nevoja të ndryshme.

Ne do të shkatërrojmë planet e tyre të pritjes për ju:

Ndarja e përbashkët: Pritja e përbashkët e tyre vjen me dy plane kryesore:

 • PersonalClass: Ky plan kushton 7,70 dollarë në muaj. Mbështet deri në gjashtë uebfaqe.
 • PersonalClass PRO: Ky plan kushton 11 dollarë në muaj. Mbështet faqet e internetit të pakufizuara.

Prmimet Arvixe 1Plani i çmimeve Arvixe 1

 • PersonalClass ASP: Ky plan kushton 8,80 dollarë në muaj. Mbështet një uebfaqe dhe transferim të pakufizuar mujor të të dhënave.
 • PersonalClass ASP PRO: Ky plan kushton 12,10 dollarë në muaj. Mbështet pesë faqe në internet dhe transferim mujor i pashembullt i të dhënave.

Plani i çmimeve Arvixe 2Plani i çmimeve Arvixe 2

Të gjitha planet e përbashkëta të pritjes së pritjes vijnë me një bandë të pakufizuar dhe ruajtje të pakufizuar.

 • Domain falas? po.
 • Lehtësia e regjistrimit: Regjistrim me faqe të vetme. Regjistrim i lehtë.
 • menyra pagese: Kartë krediti, PayPal.
 • Tarifat dhe klauzolat e fshehura: Asnje.
 • upsells: Asnjë upsells.
 • Aktivizimi i llogarisë: Aktivizimi i çastit.
 • Paneli i Kontrollit dhe Përvoja e Panelit: cPanel për Linux dhe WebSitePanel për Windows Hosting.
 • Instalimi i Aplikacioneve dhe CMS (WordPress, Joomla, etj.): Softaculous për instalimin me një klik të aplikacioneve dhe CMS.

A Rekomandojmë Arvixe Hosting?

Jo, ne jo!

Arvixe ka pak për të pëlqyer. Ne na pëlqejnë opsionet e sigurisë dhe kopjet rezervë të përditshme. Gjerësia e bandës dhe ruajtja e pakufizuar janë të dobishme, zakonisht shihen vetëm në plane më të shtrenjta diku tjetër. Një emër domain falas për jetën është një prekje shumë e bukur.

Sidoqoftë, ne thjesht nuk mund të kalonim performancën e dobët të tyre në tre përgjegjësitë kryesore të një hosti në internet.

Kohëzgjatja e tyre ishte më e ulta nga ato që kemi parë gjatë 24 muajve të fundit dhe koha e ngarkimit të faqeve të tyre ishte shumë e ngadaltë, gjë që mund të ndikojë negativisht më shumë sesa përvoja e vizitorit të faqes suaj të internetit (libri juaj i xhepave).

Shërbimi i tyre për klientët nuk ishte thjesht i mjaftueshëm.

Ndërsa ata mund të kenë qenë një host i shkëlqyeshëm vite më parë, ata tani ngjajnë shumë afër markave të tjera EIG me të cilat ne kemi hasur që mbështeten në reputacionin e tyre dhe emrat e familjeve (ndërsa performanca e tyre vazhdon të përkeqësohet me kalimin e kohës).

Do të ishit më mirë të kontrollonit nikoqirët tanë me performancë të lartë këtu për të gjetur hoste më të besueshëm dhe më të lirë.

Ndonjë përvojë me Arvixe? Ju lutemi lini një koment më poshtë. Ne i mirëpresim të gjitha – vlerësime të mira ose të këqija – për sa kohë që ato janë të sinqerta dhe transparente.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author