Rishikim Weebly

imazhi i njeriut që bën pyetje në lidhje me pritjenWeebly, më e lehtë për t’u përdorur ndërtues i faqes në internet.

Kjo do të ishte përgjigjja ime për një skenar imagjinar të çuditshëm specifik.

Cili është ai skenar? ?

Një burrë vjen tek unë në rrugë, më kap për shpatull dhe pëshpërit gjithnjë aq qetësisht, “Miku më i mirë i kushëririt tim nuk ka dëgjuar kurrë për një faqe në internet. Si do ta kishe ndërtuar atë? ”

Unë do të isha pak i frikësuar, por do të doja të mendoja se do të thoja me qetësi, “Weebly, më e lehtë për t’u përdorur ndërtues i faqes në internet”.

Kjo ndoshta nuk do të ndodhë kurrë, por më pëlqen të planifikoj përpara vetëm në rast se ndodh diçka e tillë.

Ok, më falni për analogjinë time të çuditshme le të hyjmë në detaje. ?

TLDR;

Weebly është një nga krijuesit më të thjeshtë të faqeve të internetit që është i aftë të ndërtojë një faqe në internet me pamje të mirë.

Ka me të vërtetë vetëm dy konkurrentë të tjerë, Wix dhe Squarespace. Mënyra më e mirë për të vendosur se cili, nga të tre, të përdoret është të kuptosh saktësisht se çfarë po kërkon nga ndërtuesi i faqes suaj të internetit.

Nëse jeni duke kërkuar zgjidhjen më të thjeshtë dhe mos harroni të sakrifikoni personalizueshmërinë, atëherë mos kërkoni më larg se Weebly si zgjedhjen tuaj për një ndërtues të faqes në internet. Nëse personalizimi total është ajo që dëshironi, atëherë shkoni për një ndërtues të rregullt të faqeve.

Kush Weebly është For

Weebly është krijuesi i faqes në internet që duhet të përdorni nëse nuk keni pothuajse asnjë përvojë të lundrimit të softuerëve.

Ekziston një shkallë për ndërtuesit e faqeve të internetit. ⚖️

Në njërën anë keni Weebly – jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur me pak aftësi përshtatjeje. Uebfaqja që krijoni do të ndahet në kuti dhe do të transmetojë informacionin që dëshironi t’i transmetoni këdo që po viziton faqen tuaj.

Nga ana tjetër, ju keni Wix që është për personalizim të nivelit të lartë dhe ka një kurbë të vogël të të mësuarit. Wix është në thelb një version kanavacë bosh e një krijuesi të faqes në internet me një sasi të çmendur opsionesh. Për Wix me të vërtetë të sfiduar teknologjikisht në të vërtetë mund të jetë dërrmuese. Kushdo që ka përdorur softuer gjysëm të komplikuar në këtë ditë dhe moshë nuk duhet ta ketë problem ta kuptojë atë.

Squarespace operon në tokën e mesme me modele të thjeshta për t’u përdorur dhe artistike. Ka hapësirë ​​për të lundruar jashtë shablloneve dhe ndryshimi i gjërave përreth, prapë mund të hapë një kanaçe krimbash. Nëse ngjiteni brenda shabllonit është pothuajse aq i lehtë për t’u përdorur sa Weebly.

Kur zbret në të Weebly thjesht ju mban të përmbajtur. Nuk ka shumë vendime për të marrë dhe ato që duhet të bëni nuk janë të ndërlikuara. Bukuria e Wix është thjeshtësia e saj. 

Vendosja për një ndërtues në internet është aq e lehtë sa të kuptosh se ku je në atë spektër.

Nëse nuk keni besim në aftësinë tuaj për të përdorur një program ndërtimi në internet, atëherë përdorni Weebly. Edhe pse nuk jeni të sigurt – ne jemi ende të sigurt se mund të ndërtoni një faqe në internet të qëndrueshme duke përdorur Weebly.

Ndërtues i tërheqjes dhe tërheqjes (nuk kërkohet kodim)

ekran tërheqës zvarritës

Ka shumë shërbime të zhvillimit të faqes në internet që kanë funksionalitet tërheqës dhe rënie. Siç u përmend më lart, Wix dhe Squarespace janë konkurrencë në hapësirën e krijuesit të faqes në internet. Ju merrni një element që dëshironi të ndërtoni në faqe dhe tërhiqeni atë atje ku dëshironi.

Ju e tërhiqni atë, pastaj hidheni!

Weebly e bën atë edhe më të thjeshtë sepse pasi të zgjidhni një temë jeni të kufizuar në atë që në të vërtetë mund të lëvizni. Fjalët me ndershmëri nuk mund të shprehin sa e lehtë është Weebly të përdoret me funksionalitetin e tyre tërheqës dhe rënie.

Pasi të zgjidhni një temë, ekzistojnë vetëm një pjesë e vogël e opsioneve për zvarritje dhe rënie. Kjo ju lë të ndërtoni faqen tuaj te internetit dhe më pas të ndjeheni si mirë, mendoj se faqja ime është bërë tani.

Ndërtoni faqen tuaj në pak orë

Mënyra më e mirë për të përshkruar Weebly është çmendurisht e thjeshtë. Tregtia këtu është se nuk ka shumë mundësi në softuer. ’Shtë një tregti e madhe – jo domosdoshmërisht e keqe – por nuk ka shumë mundësi dhe përshtatje.

E mira – Ka bukuri në thjeshtësi

Jam i sigurt se 97% e njerëzve që e lexojnë këtë artikull mund të krijojnë një uebfaqe në më pak se katër orë në Weebly. 3% e tjerë do të përbëheshin nga njerëz si gjyshi im – më vjen keq gjyshi. ?

Ai është lloji i personit që ka aftësinë të hapë një shfletues në internet dhe të gjejë një postim në blog, por ai do të ketë shumë probleme duke përdorur çdo lloj programi. Jo keq për një 88-vjeçar.

Weebly-SSLNëse jeni në gjendje ta gjeni këtë faqe dhe të bëni aktivitete të tjera të tilla pa një luftë, do të bëni mirë me Weebly. Reallyshtë vërtet qesharake e lehtë për t’u përdorur.

Për më tepër, ka shumë cilësi të mira kur bëhet fjalë për përdorimin e Weebly. Mos u shqetësoni për shpejtësinë dhe sigurinë është një aspekt i madh i përdorimit të një ndërtuesi në internet. Weebly përfundimisht jep në këtë kategori pasi ato kanë kohë të shpejtë ngarkese.

Ata gjithashtu kujdesen për parandalimin e hacker dhe spam dhe me planet e biznesit, ato përfshijnë një SSL.

Më shumë detaje do të jepen më tej, por gjërat e tjera të shkëlqyera rreth Weebly janë çmimi, lehtësia e përdorimit, mbështetja e klientit, ndërhyrja dhe besueshmëria.

E keqja – jo e mirë për njerëzit që duan të rregullojnë gjithçka

Shtë gjithçka në lidhje me spektrin që kam prekur më herët. Nëse nuk hyni në kategorinë që përmenda, ekziston një shans i madh që nuk do të kënaqeni duke përdorur Weebly.

Weebly është themelor – i cili është i shkëlqyeshëm për shumë njerëz. Kjo themelësi lë shumë për të dëshiruar për dikë që është i motivuar të rritet një biznes. Do të ketë bllokime rrugësh të personalizuara në rrugë, nëse rritja është një përparësi e lartë.

Opsionet për faqen tuaj të internetit janë në thelb të kufizuara plotësisht në ato që ofron Weebly. Përsëri, nuk është një gjë e keqe sepse akoma mund të ndërtoni një faqe në internet, por kjo është arsyeja pse shërbimi është kaq i lehtë për t’u përdorur.

Weebly-editor

“Mbështetja” e faqes në internet gjithashtu lë shumë për të dëshiruar. Thjeshtësia është qartë qëllimi kryesor kur bëhet fjalë për Weebly dhe rregullimi i çdo gjëje është jashtëzakonisht i vështirë në ndërfaqe.

Weebly gjithashtu ka shtesa dhe shtesa por ato lënë shumë për të dëshiruar.

Nëse duhet të përdorni Weebly?

Përgjigje = Njerëzit duan të ndërtojnë shpejt

duke menduar ikonënPërveç asaj ku ju bien në spektrin e asaj që dëshironi për të ndërtuar një faqe në internet ka edhe një arsye tjetër për të përdorur Weebly.

Nëse në të vërtetë e dini se çfarë po bëni me ndërtimin e një faqe në internet dhe të sigurt në aftësitë tuaja, por me të vërtetë dëshironi të ndërtoni një faqe në internet sa më shpejt që të jetë e mundur dhe nuk kujdeseni për asgjë tjetër, atëherë Weebly është zgjidhja më e mirë atje.

Tregu i krijuesve të uebfaqeve është i shkëlqyeshëm sepse me të vërtetë ka vetëm tre vrapues përpara dhe ne me besim mund t’ua rekomandojmë një prej secilit për një grup specifik njerëzish. Nëse vetëm çdo industri bënte gjëra kaq të lehta!

Thyej

Koha për disa detaje. Ju i dini të gjithë se kush duhet ta përdorë programin, por është gjithmonë mirë të dini specifikat – veçanërisht nëse jeni në gardh midis dy opsioneve të ndryshme.

Lehtësinë e përdorimit

Kështu përdorni Weebly:

Weebly-Shqyrtimi-zbutjen-e-përdorim

Nuk duket shumë e vështirë, e bën atë?

Nuk ka shumë shpërqendrime në anën e faqes dhe vetëm disa opsione në krye të faqes. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ndërroni disa tekste dhe të ndryshoni fotot e aksioneve për vete dhe ju keni një faqe interneti funksionale.

Realisht nëse nuk keni ndryshuar asgjë në shabllon, përveç fotove dhe tekstit, mund të keni një faqe në internet me një faqe dhe të funksionojë në tridhjetë minuta.

Ka më shumë ndërtues se kaq. Mund të personalizoni më tej brenda secilit shabllon me butona, video, imazhe, slideshows, seksione, ndarës, etj.

Ndryshimi i secilit element është i lehtë pasi gjithçka që duhet të bëni është të klikoni mbi të për të parë opsionin. Për më tepër, ju keni mundësi për cilindo nga elementët në faqe.

Ky është thjesht niveli tjetër për t’u përdorur lehtë. Nëse vetëm gjithçka në jetë ishte e thjeshtë.

Modelet Falas – Opsione të Kufizuara

Modelet më të mira në treg për një krijues të faqeve në internet ekzistojnë në Squarespace. Disa vjet më parë do të kisha thënë që Weebly nuk mund as të krahasohet.

Nuk është më rasti pasi Weebly ka rritur lojën e saj tematike. Jo të gjitha temat që mund të blihen në Weebly janë përgjegjëse për celularë, kështu që do të dëshironi të jeni të kujdesshëm ndaj kësaj. Shumica e tyre janë kështu që ju thjesht dëshironi ta mbani mend këtë kur i shikoni.

modele të dobta

Kur kërkoni për një temë mund të hidhni një sy në të gjitha opsionet ose të shikoni kategoritë e ndryshme të ofruara.

Ekziston gjithashtu mundësia për të blerë modele nga faqet e internetit të palëve të treta, por patjetër që dëshironi të jeni të kujdesshëm në lidhje me atë pasi mbështetja që do të merrni për ata nuk mund të garantohet.

Integrimet dhe Aplikimet

Një pjesë e nënvlerësuar e vlerës së një krijuesi të faqes në internet është një qendër e mirë aplikacioni ose dyqani i aplikacioneve që do t’ju lejojë të arrini personalizimin, përndryshe nuk do ta bënit. Disponueshmëria më e çmendur e aplikacionit është me WordPress por përdorimi i WordPress përfshin shumë hapa mbi të ndërlikuar për të shkuar.

Dyqani më i mirë për përdorim i faqeve të ndërtuesve të faqeve në internet është padyshim Shopify. Shopify është ndërtuesi më i mirë i faqes elektronike eCommerce atje dhe ka mijëra aplikacione të dobishme në dispozicionin tuaj.

Ky është një lloj vendi ku Weebly është i çuditshëm në krahasim me ndërtuesit e tjerë të faqeve të internetit. Weebly përcakton qartë prioritetin e thjeshtësisë – në fillim, kjo ju lejon një numër të zgjedhur elementësh që mund të përdorni.

Qendra e aplikacioneve në të vërtetë ju lejon të shtoni elemente të reja për përdorim dhe shumica e tyre janë falas. Shtë e qartë, nëse doni diçka më të komplikuar sesa më e thjeshta e elementeve Weebly dëshiron që ju të shkoni shtoni ato vetë, sesa të mbingarkoni dikë nga fillimi.

Kjo është në të vërtetë një strategji mjaft e lezetshme dhe me të vërtetë funksionon për njerëzit që kurrë më parë nuk kanë ndërtuar një faqe në internet.

modele të dobta

Opsione të tjera interesante në këtë kategori që janë më të vlerësuarat në uebfaqe, përfshijnë një tabelë të numërimit, pop-ups, titujt e lajmeve, thirrje për veprime dhe kalendarët.

Këto shtesa specifike nuk do të shkojnë në të gjithë Weebly-in e shndërruar në Wix por ato ofrojnë disa funksionalitete të shtuara.

Aplikacione të tjera ekzistojnë në Weebly për qëllime të marketingut, komunikimit dhe tregtisë elektronike. Këto mund t’ju ndihmojnë me ndonjë gjë nga Google Ads dhe SEO për të përdorur shërbime të tilla si Printful për të shitur bluza.

Duke shkuar përtej modelit

Nëse keni ndonjë interes të ndryshoni më shumë se tre gjëra jashtë një modeli që Weebly ofron, unë do të thosha thjesht shkoni diku tjetër.

Lehtësia e qartë e Weebly brenda një shablloni është e mrekullueshme. Kështu ndryshoni ngjyrat:

Weebly-Ndryshimi-Colors

Nëse jeni një dizajn grafik është e lehtë të shtypni në vendin e kësaj. Përpjekja për të ndryshuar ngjyrat specifike do t’ju bëjë të çmendur dhe ju duhet të përpiqeni të provoni kodin që mposht qëllimin e Weebly. Ndryshimi i shkronjave dhe aspekteve të tjera janë një histori e ngjashme.

Do t’ju paralajmëroj edhe një herë – mos përdorni Weebly nëse doni të dilni jashtë temës.

Baza e njohurive dhe mbështetja

bisede mbështetëse weeblyGjëja e shkëlqyeshme për Weebly është se nuk do të ketë shumë raste ku do t’ju duhet të kontaktoni ekipin mbështetës.

Sureshtë e sigurt se Weebly e bën mbështetjen një përparësi, pasi ato kanë bileta mbështetjeje, bisedë live dhe mbështetje telefonike.

Mbështetja telefonike është rreth e rrotull gjatë orarit të punës, por ato kanë email në dispozicion 24/7.

Nëse pyetja juaj është më shumë e lidhur me veçoritë, Weebly ka një bazë të pasur njohuri të plotë me përgjigje të dobishme.

Të gjithë artikujt janë vendosur si është ai i mësipërm. Zakonisht ato vijnë me udhëzime hap pas hapi kur aplikohen. Nuk është e nevojshme të kontaktoni mbështetjen e klientit, përveç nëse gjeni një problem, veçanërisht me bazën e njohurive.

këmbë të ndryshueshme në këmbë

Blogim dhe SEO

seo-Blogging-grafikPërfshihen të gjitha karakteristikat themelore që çdokush mund të dëshirojë për Blogging. Blogimi në sipërfaqe nuk është i komplikuar, kështu që nëse një krijues i faqes në internet rrëmon që është pjesë e tij, është një flamur i madh i kuq.

Për më tepër që motori i kërkimit është miqësor me aftësinë për të modifikuar përshkrimet, etiketat dhe titujt, aftësitë e SEO madje shkojnë edhe më tej. Ju jeni gjithashtu në gjendje të redaktoni tekstin alt dhe URL të figurës.

Ekzistojnë gjithashtu mjete SEO të disponueshme në qendrën e aplikacioneve të cilat do t’ju ndihmojnë të siguroheni që jeni në rrugën e duhur të SEO.

Karakteristika të tjera mbresëlënëse të blogjeve që janë në dispozicion janë programuesit e postimeve në blog dhe sistemet e komentimit.

Një pengesë kryesore është se nuk mund të drejtosh një blog me autorë të shumtë, i cili duket si një pengesë e çuditshme.

Mimi Weebly

Gjëja më e mirë në lidhje me Weebly (dhe çdo shërbim që ofron këtë) është që ju mund të provoni funksionalitetin themelor të shërbimit absolutisht falas. Kompanitë që ofrojnë këtë kanë një vend të veçantë në zemrën tonë.

Karakteristikat dhe çmimet janë të detajuara më poshtë:

Siç mund ta shihni versioni falas kufizon disa nga veçoritë tuaja, por është një mënyrë e shkëlqyeshme për të provuar programin jashtë. Në atë pikë, do të duhet të vendosni se cilat tipare janë me të vërtetë të rëndësishme për ju dhe të vendosni midis Pro dhe Business.

A keni nevojë për strehimin me Weebly?

Përgjigja e shkurtër është jo.

Përgjigja e gjatë është gjithashtu jo por dua t’ju jap pak më shumë informacione se pse.

Kur krijoni një faqe në internet, një aspekt që duhet të kuptohet është se si të presni faqen tuaj te internetit. Për të pritur një uebfaqe, ju duhet një server për të siguruar hapësirë ​​ruajtjeje dhe akses në faqen e gjerë botëror. Nëse nuk përdorni një ndërtues të faqes në internet, ka dhjetra shërbime pritëse atje që mund të siguroheni që faqja juaj e internetit të funksionojë.

Gjëja e shkëlqyeshme për ndërtuesit e faqeve të internetit është se ato janë platforma të gjitha-në-një që ofrojnë pritje me shërbimin e tyre. Një aspekt tjetër pozitiv i kësaj marrëveshje është se faqet e internetit që janë ndërtuar në ndërtuesin e faqes në internet janë optimizuar për serverët që janë duke u përdorur për të pritur faqen tuaj të internetit.

Nëse doni të dini më shumë rreth pritjes, lexoni udhëzuesin tonë për hostet kanadeze në internet.

Duke i mbështetur të gjitha lart

Weebly mund të jetë një zgjedhje e shkëlqyeshme për ndërtimin e uebfaqes tuaj. Këshilla më e mirë që mund të jap është të mendoni me të vërtetë për atë që ju po kërkoni nga një ndërtues i faqes në internet dhe në përgjithësi.

Nëse kryesisht po kërkoni një ndërtues të lehtë për t’u përdorur në internet dhe një faqe në internet që do të përhapë pak informacion, atëherë nuk mund të gaboni me Weebly.

FAQ

A është Weebly plotësisht e lirë?

Weebly ka një version plotësisht falas, ku mund të ndërtoni një faqe interneti të shkëlqyeshme. Sidoqoftë, nuk do të keni fushën tuaj të personalizuar që nuk është ideal në shumicën e rrethanave.

A është Weebly ndonjë i mirë?

Weebly është një zgjedhje e shkëlqyeshme për njerëzit me përvojë zero në ndërtimin e një faqe në internet, si dhe për njerëzit që janë në ankth për përdorimin e programeve të komplikuara. Weebly është i shkëlqyeshëm për thjeshtësinë.

Sa kushton të përdoret Weebly?

Weebly ka tre nivele çmimesh. Një version falas është në dispozicion së bashku me një version prej 12 $ në muaj dhe një version prej 15 $ në muaj.

A është Wix më e mirë se Weebly?

Varet plotësisht nga ajo që vlerësoni. Nëse jeni duke kërkuar për qasjen më të thjeshtë dhe më të lehtë për të ndërtuar një faqe në internet, atëherë Wix nuk është më i mirë se Weebly. Nëse jeni duke kërkuar liri dhe përshtatje të plotë, atëherë Wix është më i mirë se Weebly.

Referenca dhe kredi për imazh:

  • Mycmcu.org
  • WestMark.org
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author