Pritja më e mirë e Windows

Si një agjenci në internet me shumë llogari pritëse (kemi projekte të panumërta anësore dhe dëshirojmë të eksperimentojmë), kemi një ide mjaft të mirë të asaj që përcakton një host të shkëlqyeshëm të faqes në internet. Këto janë ofruesit tanë më të mirë të pritjes së Windows, pa cilësi të vërtetë që pret pa u prishur banka.

Kompania e Web Hosting – klikoni për të vizituar sitin Vlerësimi i Përgjithshëm rmimi / mo.Disk Hapësirë ​​Shqyrtime për Dënime (Vetëm 5 kryesorët) Vetëm Ndarja e NdërmarrjesLletë HostingDetikuar HostingReseller Hosting
Hostgator 8.9 / 10 2.78 dollarë (deri në 60% zbritje duke përdorur kuponin tonë – MANGOGATOR) i pakufizuar Hapësirë ​​e lirë + e pakufizuar në diskut! po po po po
A2HostingLogo 8.6 / 10 $ 3,92 (nga 7,99 $) i pakufizuar Hapësirë ​​e Pafund Disk! po po po po
në lëvizje 8.5 / 10 4,19 $ (40% zbritje) i pakufizuar Me përvojë, të besueshëm, pak më të shtrenjtë. po jo po po
Dreamhost 8.2 / 10 $ 7.95 i pakufizuar Performancë e shkëlqyer & mbështetje po po po jo
cloudwayslogo 8/10 $ 7 20 GB Referimi i përsëritur i cloud. jo po jo jo

Shqyrtime më të mira për Windows Hosting 2020

1. HostGator

Nëse po shikoni në HostGator për të pritur faqet tuaja, dijeni që shumë njerëz i besojnë kësaj kompanie – dhe për arsye të mira. Shikoni disa nga karakteristikat e tyre më të mira më poshtë.

 • Mime të përballueshme – Do të kurseni veçanërisht para duke paguar 36 muaj përpara.
 • 99.9% me kohë – jo vetëm që HostGator është i përkushtuar të përmbushë premtimin e tyre, por ata gjithashtu do t’ju japin 1 muaj kredi pritëse nëse nuk arrijnë të kryejnë këtë. Ju mund të monitoroni kohën e duhur të faqes tuaj në pultin tuaj, nëse jeni veçanërisht me këtë veçori.
 • Mbështetja e klientit – HostGator krenohet të sigurojë përdoruesit e tyre 24/7/365 mbështetje të klientit. Prandaj, ata premtojnë të jenë atje për ju në çdo kohë të ditës, çdo ditë. Ju mund t’i kontaktoni ata përmes postës elektronike, telefonit dhe bisedës live.
 • Opsione të ndryshme strehimi – Ju mund të zgjidhni nga Hatchling, Baby, ose plan biznesi. Të gjithë vijnë me një bandë të paketuar dhe uebfaqe të pakufizuara (përveç planit Hatchling).
 • Ndërtues i faqes në internet – HostGator ka një ndërtues të integruar të internetit të quajtur Gator. Fillestarët do ta vlerësojnë veçanërisht këtë veçori pasi do të lejojë ndërtimin e shpejtë të faqeve në internet edhe pa njohuri teknike.

Siç mund ta shihni më lart, HostGator tërheq klientët për shkak të performancës së tyre të mirë dhe planeve të përballueshme.

Pros:

 • Paneli i kontrollit miqësor për përdoruesit
 • Larmi opsionesh për planet
 • Ndërtues falas i faqes në internet

Cons:

 • Disa njerëz raportojnë për një pritje të gjatë kur kërkojnë mbështetje
 • Artikujt e lidhur me bazën e tyre të njohurive nuk janë aq të lehta për t’u gjetur
 • Sitet e HostGator nuk janë automatikisht në përputhje PCI.

2. A2 Hosting

A2 Hosting ka disa karakteristika të shkëlqyera që ndoshta do t’ju pëlqejnë, si në vijim:

 • Transferimi falas i faqes – Kjo është veçanërisht e dobishme për ata që po transferojnë faqet e tyre nga një kompani pritëse në A2 Hosting. Sidoqoftë, vini re se vetëm një faqe në internet ka të drejtë për shërbimin e migracionit falas.
 • Planet e çmimeve – A2 paraqet qartë paketat e tij të çmimeve. Ata kanë tre plane – Lite, Swift dhe Turbo. Siç mund ta thoni tashmë, plani i Turbo është më i shpejtë në mesin e tre. Ajo gjithashtu vjen me të gjitha tiparet e bartura nga dy planet më të lira. Gjithashtu, mos zgjedhni planin e Lite nëse planifikoni të keni shumë faqe (ju keni lejuar vetëm një faqe në internet në planin Lite).
 • Mbështetja e klientit – Nëse keni nevojë të kontaktoni me A2 Hosting, ato kanë shumë mënyra për komunikim – biseda live, mbështetje telefonike dhe sistemi i biletave.
 • Garancia e kthimit të parave – A2 Hosting u jep klientëve të saj deri në 30 ditë për të kërkuar një rimbursim. Në rastet e shërbimit të papërdorur, ata gjithashtu ofrojnë rimbursime të çmuara.
 • Integrimi në cloud – Pasja e kësaj karakteristike rezulton në ngarkim më të shpejtë të faqeve pasi serverët e faqes tuaj nuk përdoren shumë.

Përveç sa më sipër, dijeni që A2 Hosting gjithashtu siguron siguri duke skanuar për malware dhe forma të tjera të sulmeve 24/7.

Pros:

 • Politikë e mirë e rimbursimit
 • Disa opsione në planet e çmimeve
 • Opsione fleksibël në një domen (ju mund të regjistroheni, transferoni ose përdorni një domen ekzistues)

Cons:

 • Migrimi falas i faqeve është i zbatueshëm vetëm për një faqe në internet
 • Disa përdorues ankohen për joproduktive të shpeshta
 • Anulimi i një plani nuk është aq i lehtë (ata kanë udhëzime të rrepta në lidhje me këtë)

3. Pritja për lëvizje

Për dallim nga planet tipike, InMotion Hosting u prezanton klientëve të tij veçori unike siç janë:

 • Plani i nisjes – Ky është plani më i lirë i InMotion megjithatë ai tashmë vjen me ruajtje të pakufizuar dhe bandë të pakufizuar. Në fakt, ju mund të keni dy faqe në internet kur vendosni të shkoni me këtë plan (planet më të lira të kompanive të tjera lejojnë vetëm për një faqe në internet).
 • Plani i energjisë – Me këtë plan me çmim të mesëm, ju mund të keni deri në 6 faqe në internet (planet me çmime të mesme të Kompanive të tjera zakonisht vijnë me faqe interneti të pakufizuara (prandaj merrni parasysh këtë cilësim). Sigurisht, ai gjithashtu vjen me gjithçka të pakufizuar dhe është shumë më shpejt sesa plani i Nisjes.
 • Plani Pro – Plani më i çmuar i InMotion i ka të gjitha tiparet e mishëruara në planet e Nisjes dhe Fuqisë. Ky është plani i vetëm që lejon uebfaqe të pakufizuara.

Kur vendosni të merrni InMotion si ofruesin tuaj të pritjes, dijeni që gjithashtu do t’i merrni këto:

 • Kohëzgjatja e garantuar prej 99,95%
 • Serverë të shpejtë
 • Mbështetja e klientit (chat live, telefon, email, etj)
 • Garancia e kthimit të parave 30-ditore
 • Transfer falas në sit

Bazuar në raportet e klientëve, InMotion mund të përmbushë shumicën e premtimeve të tyre. Megjithatë, ne këshillojmë të krahasoni shërbimet e tyre me Kompanitë e tjera pritëse përpara se të bëni zgjedhjen tuaj përfundimtare.

Pros:

 • Rezervime falas të të dhënave (deri në 10 GB)
 • Siguri e mirë (me sistemin e mbrojtjes kërcënuese)
 • Magjistar i aplikacioneve Google

Cons:

 • Ju merrni vetëm zbritje të mëdha kur regjistroheni në një plan 24-mujor
 • Nuk ka qasje të menjëhershme në llogarinë tuaj pas pagesës (procesi i verifikimit kërkon shumë kohë)
 • Nuk ka asnjë premtim për kohën e humbjes zero gjatë një migracioni në sit

4. DreamHost

Nëse jeni duke kërkuar për një ofrues pritës që nuk ka shumë mundësi për të zgjedhur, mund të shikoni DreamHost. Për dallim nga kompanitë e tjera të pritjes që zakonisht kanë të paktën tre mundësi, DreamHost ka vetëm 2 (duke e bërë aktin e zgjedhjes pak më të thjeshtë).

Me pritjen e përbashkët të DreamHost, mund të zgjidhni planin e tyre Starter ose Pafund. Plani Starter është plani më themelor i tyre – dhe ai vjen me 1 faqe interneti, ruajtje të pakufizuar dhe bandë të pakufizuar. Vini re se kjo është shumë (me përjashtim të 1 kufizimit të faqes në internet) pasi shumica e planeve themelore nuk përfshijnë ruajtje të pakufizuar dhe bandë të pakufizuar. Në fakt, plani i Starter i DreamHost madje vjen me një domen të lirë dhe çertifikatë falas SSL.

Nëse ju mahnitni me planin e Starter të DreamHost, do të jeni më shumë përshtypje me planin e tyre të Pafund. Përveçse të keni gjithçka të pakufizuar (uebfaqe, ruajtje, gjerësi bandë), paketa e Pafund është gjithashtu shumë më e shpejtë sesa plani i Fillestarit. Lessshtë e panevojshme të thuhet, çmimi i planit të Pafund është gjithashtu (pothuajse) dyfish sesa plani i Starter.

Këtu janë disa nga karakteristikat më interesante të DreamHost:

 • 99.96% e garantuar në kohën e duhur
 • Faqet me ngarkim të shpejtë për përvojën e këndshme të vizitorëve dhe SEO
 • Ndihma për klientët përmes sistemit të biletave dhe telefonit

Pros:

 • I besueshëm shumica e kohës
 • Baza e gjerë e njohurive për artikujt
 • Pricesmimet e rinovimit nuk janë aq të larta në krahasim me çmimet origjinale (hapëse)

Cons:

 • Shumë hapa në procesin e regjistrimit
 • Biseda live nuk është në dispozicion 24/7
 • Plani themelor i tyre nuk është aq i lirë

5. Hapësira cloud

Me CloudWays, ju duhet të zgjidhni ofruesin tuaj Cloud – CloudWays do të lidhë platformën e tyre me ofruesin tuaj të thënë. Ai mbështet ofruesit e mëposhtëm të cloud:

 • DigitalOcean
 • Vultr
 • Platforma Google Cloud
 • AWS (Amazon)
 • Linode

Me planin DigitalOcean Starter, ju merrni hapësirë ​​ruajtjeje 25 GB, RAM 1 GB dhe gjerësi të brezit 1TB.

Plani Vultr Starter mbanë 25Gb hapësirë ​​ruajtjeje, 1 GB RAM dhe gjerësi bandë 1TB.

Shkoni për planin e Google Cloud Starter dhe merrni hapësirë ​​ruajtjeje 20 GB, RAM 1.70 GB dhe gjerësi bandë 2 GB.

Nëse zgjidhni planin fillestar AWS, do të merrni hapësirë ​​ruajtjeje 20 GB, RAM 1.75 GB dhe gjerësi bandë 2 GB.

Për planin e Linode Starter, ajo vjen me hapësirë ​​ruajtjeje 25 GB, RAM 1 GB dhe gjerësi bandë 1TB.

Të gjitha planet e mësipërme vijnë me tre plane me çmime më të larta që gjithashtu mbajnë hapësira më të mëdha të ruajtjes, RAM, bandwidth, dhe karakteristika të tjera shtesë. Ndërsa secili plan dyfishon veçoritë e tyre, çmimet e tyre pak a shumë dyfish.

Vini re se të gjitha planet që përmendëm vijnë me një gjykim falas 3-ditor. Po, janë vetëm tre ditë – sigurohuni që ta përdorni këtë kohë me mençuri. Lajmi i mirë është që ju nuk do të kërkoni as detajet e pagesës suaj ende gjatë kësaj periudhe prove 3-ditore.

Pros:

 • Instalim i lehtë i aplikacioneve
 • Mbështetje 24/7 e klientit
 • Serverë të shpejtë

Cons:

 • Kurba e mësimit të pjerrët pasi që formati nuk bazohet në cPanels standarde.
 • Sistemi i komplikuar i çmimeve (ju paguani siç shkoni)
 • Instaluesi i integruar mbështet vetëm 12 aplikacione (WordPress, Joomla, Magento, PrestaShop, Drupal, MediaWiki, OpenCart, Tridhjetë, Koken, Moodle, SugarCRM, dhe Laravel)

Windows hosting: Si ta gjesh një më të mirën!

Zgjidhni një host të mirë të Windows-it për sitin tuaj dhe do të jeni në gjendje të minimizoni problemet tuaja (dhe dhimbjen e kokës) më vonë. Duke ndjekur këshillat tona se cilat karakteristika për të kërkuar në planet e pritjes, ju mund të shmangni ndërprerjet e shpeshta, hacks, çështjet e serverit dhe më shumë. Në fund, ju do të jeni në gjendje të merrni një vendim të informuar se cili është ofruesi më i mirë i pritjes për të zgjedhur për faqen tuaj në Windows.

Vendndodhja e serverit

Ndërsa është e këshillueshme që të merrni një ofrues pritës me serverë që ndodhen afër jush (të paktën brenda vendit tuaj), ju mund të refuzoni në fakt këtë kërkesë nëse është e nevojshme. Zgjidhja për këtë është të merrni një host të Windows-it që është i integruar me CDN – kjo është e gjitha.

CDN (Rrjeti i Shpërndarjes së Përmbajtjes) bën të mundur që përmbajtja e faqes tuaj të ruhet në serverët e tyre. Nëse vizitorët e faqes tuaj hapin faqet tuaja në internet, përmbajtja e ruajtur do t’iu dërgohet atyre përmes serverit më të afërt. Dhe serverët e tyre janë përhapur në të gjithë botën – duke e bërë funksionin të mos funksionojnë.

Ju mund të njihni një CDN popullore të quajtur CloudFlare. Kompanitë pritëse të Windows shpesh vijnë me këtë lloj CDN falas për të lehtësuar ngarkesën në serverat e tyre. Reallyshtë me të vërtetë e lehtë për t’u përdorur dhe konfiguruar (siç janë shumica e shërbimeve CDN).

Uptime serveri

Të gjithë duam 100% në kohë dhe 0% joproduktive – por kjo nuk është e mundur tani. Sidoqoftë, ka ndërmarrje pritëse që garantojnë deri në 99.99% në kohën e duhur – dhe ato janë më të mirat në këtë fushë (nëse mund të dorëzojnë, domethënë). Pra, shikoni për kohëzgjatjet e serverëve që janë rreth 99% dhe duhet të jeni mirë. Mund të gjeni në kohë shifrat e serverit të ofruesve të ndryshëm të serverave në shifra duke thjesht kërkuar në Google.

Certifikata SSL

Sertifikatat SSLCertifikatat e SSL (Sockets Sockets Layer) janë një tregues i sigurisë së një siti. Nëse faqja juaj nuk vjen me të, do të thotë që nuk është aq e sigurt për t’u përdorur (në sytë e vizitorëve të faqes tuaj dhe motorëve të kërkimit).

SSL funksionon duke kriptuar transferimet e të dhënave midis vizitorëve të faqes tuaj dhe serverëve – duke fshehur kështu të gjitha informacionet private si detajet e kartës së kreditit, fjalëkalimet, etj..

Nëse faqja juaj ka një çertifikatë SSL, URL e faqes suaj do të ketë një “shtesë” në URL-në e saj. Pra, në vend se vetëm http: //, do të bëhet https: //. Kjo veçori e sigurisë është bërë aq e rëndësishme sot sa Google zyrtarisht njoftoi se tani është një faktor renditje në SEO.

Ne sugjerojmë të shkoni për të pritur planet me një shërbim të quajtur Let’s Encrypt. Shtë një nga ato shërbime që ju japin çertifikatat themelore falas SSL. Sigurisht, ju gjithashtu mund të blini vetë certifikata SSL (nëse plani juaj i pritjes nuk e përfshin atë) – ky shërbim kushton rreth 10 dollarë në vit.

shpejtësi

Sigurisht, shpejtësia është një tipar shumë i rëndësishëm. Ne kemi biseduar më parë për vendndodhjet e serverit dhe CDN – dhe ata të dy kontribuojnë në shpejtësinë e faqes tuaj. Disa host të uebit vijnë me karakteristika shtesë për shpejtësi, megjithatë, ato janë të gjitha të mira (të gjithë duam faqe të ngarkuara me shpejtësi, apo jo?).

Konsideroni një shpërblim kur ofruesi juaj i zgjedhur i pritjes përfshin burime shtesë të CPU në llogarinë tuaj. Skriptet e personalizuara për optimizimin e serverëve për faqet e Windows janë gjithashtu një lajm i mirë.

Hapësira e diskut

Ndërsa hapësirat e mëdha të depozitimit janë me të vërtetë shumë tërheqëse, ju nuk mund të keni nevojë për të vërtetë ato (dhe, për këtë arsye, mos i jepni përparësi veçorisë së thënë në kërkimin tuaj për kompaninë pritëse të përsosur për ju). Ju nevojiten vetëm 100 GB hapësirë ​​në diskut ose më të mëdha (ose të pakufizuara) nëse vendosni një sit të madh të tregtisë elektronike ose një sit shumë të madh të forumit të anëtarësimit. Nëse jo, një hapësirë ​​ruajtëse prej rreth 1 GB është shpesh e mjaftueshme.

Vini re se planet e lira që vijnë me hapësira të pakufizuara depozitimi zakonisht vijnë me kufizime të tjera. Për t’ju siguruar këtë karakteristikë (për të cilën në radhë të parë nuk mund të keni nevojë vërtet), burimet tuaja të tjera mund të dëshmojnë se janë të paplota ose joadekuate. Pra, nëse keni nevojë të blini shërbime dhe mjete të caktuara për të funksionuar plotësisht, do të mposhtte qëllimin e blerjes së një plani të lirë sidoqoftë. Mund edhe të marrë një më të shtrenjtë me të gjitha tiparet e nevojshme.

Bandwidth dhe Transferimi i të Dhënave

Bandwidth dhe transferimi i të dhënave janë shumë të rëndësishme nëse keni shumë skedarë për shkarkim në faqen tuaj të internetit. Shembuj të skedarëve të mëdhenj përfshijnë muzikë dhe skedarë video, PDF dhe të tjera. Në këtë situatë, zgjidhni një kompani pritëse që ofron një bandë të gjerë dhe trafik të shpejtë të të dhënave. Skedarët e mëdhenj hanë shumë të dhëna dhe do t’ju duhet bandë e gjerë për të lehtësuar transferimin e shpejtë të informacionit në rrjetin tuaj. Ju gjithmonë mund të kontaktoni siguruesin tuaj të Windows hosting nëse keni pyetje në lidhje me këtë veçori në shërbimin e tyre.

Ndihma për klientët

Merrni një shërbim të mbajtjes në internet të Windows që mbart 24/7 mbështetje të klientit dhe gjithmonë do të keni paqe në mendje. Sidomos ju rekomandojmë të gjeni një që ofron mbështetje telefonike dhe / ose bisedë live.

Windows Hosting: Detajet

Gjetja e ofruesit të duhur të mbajtjes së Windows do t’ju lejojë të vazhdoni të përdorni teknologjitë e bazuara në Windows që ju jeni mësuar të — përfshirë kornizën e.Net, bazat e të dhënave MSSQL dhe ASP — përveç ruajtjes së aksesit Sharepoint dhe Exchange dhe gjuhëve mbështetëse si #C dhe ColdFusion. Sidoqoftë, përveç ofrimit të planeve që mbështesin këto teknologji, ofruesi më i mirë i mbajtjes së faqes në internet gjithashtu do të ketë një ekip me përvojë të përkrahjes teknike që është i specializuar në serverët Windows dhe në dispozicion për t’iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Për t’ju ndihmuar të zgjidhni mbajtjen më të mirë të Windows që është e përshtatshme për ju, ne kemi përpiluar rekomandimet tona kryesore.

Avantazhet e Windows Hosting

Edhe pse mbajtja e Windows nuk është një kërkesë për ata që kanë një sistem të bazuar në Windows, shpesh është zgjidhja më e mirë e disponueshme për pritjen. Kjo sepse nëse dëshironi të krijoni faqen tuaj në internet me skenarin neto dhe ASP, vetëm një host Windows do të jetë në gjendje ta mbështesë atë si duhet.

Zgjedhja e një plani të pritjes ndonjëherë mund të jetë një vendim i ndërlikuar sepse ka shumë faktorë që duhet të mbani mend. Përveç marrjes në konsideratë të përfitimeve të planeve të ndryshme përsa i përket alokimit të burimeve, shpejtësive dhe kapaciteteve, do të duhet të vendosni midis platformave të ndryshme: Windows vs Linux.

Shumë prej tyre fillimisht tërhiqen në hostimin e Linux-it sepse është opsioni më i përballueshëm, si dhe hosti më i përdorur në të gjithë botën. Sidoqoftë, konfigurimi i Linux nuk është i duhuri për të gjithë, dhe megjithëse mund të jetë një opsion i mirë i përgjithshëm i pritjes, ai mund të dëshmojë të jetë sfidues për ata që duan të përdorin teknologji dhe aplikacione specifike.

Këtu janë disa pika për tu mbajtur në mend kur vendosni midis Linux dhe Windows:

 • Do t’ju duhet një server Windows nëse doni të mbështesni. Skriptet Net dhe ASP (faqet e serverëve aktiv)
 • Nëse jeni duke përdorur ColdFusion, Visual Basic (VB) ose C #, do t’ju duhet një server Windows
 • Nëse dëshironi të keni akses në produktet e pirgut Microsoft si Exchange, ose nëse po krijoni faqen tuaj të internetit me SharePoint, një host Windows është një kërkesë.
 • Nëse dëshironi të përdorni përmbajtjen e trashëgimisë që u krijua me Microsoft FrontPage, rekomandohet të përdorni një host Windows pasi Microsoft do të vazhdojë të mbështesë Extension FrontPage deri në korrik 2015.

Disavantazhet e Windows Hosting

Një disavantazh i Windows është se nuk është i përshtatshëm për CGI, PHP, Python ose Perl. Nëse dëshironi t’i përdorni këto, Linux mund të jetë një mundësi më e mirë pasi ka aftësi më të përgjithshme. Përveç kësaj, nëse planifikoni të përdorni Word Press (ose tashmë jeni) mund të jeni më mirë të zgjidhni Linux-in mbi Microsoft sepse ka shumë më shumë burime mbështetëse për këtë konfigurim në rast se ndodh një problem – megjithëse WordPress është akoma në përputhje me Windows hosting shumë.

Ju gjithashtu do të dëshironi të kontrolloni me ofruesin tuaj të pritjes se llojin e bazës së të dhënave që ata përdorin. Në përgjithësi, Linux ka tendencë të funksionojë në MySQL, ndërsa Windows zakonisht përdor MS SQL dhe MS Access. Së fundmi, nëse e dini se do të duhet të lidheni përmes SSH, atëherë do të duhet të zgjidhni Linux hosting.

Panelet e kontrollit

Panelet e kontrollit do të ndryshojnë nga hosti në pritës, kështu që nëse nuk jeni gati të mësoni një ndërfaqe krejt të re, mund të jeni më mirë të zgjidhni një ofrues pritës që përdor të njëjtin panel kontrolli ku jeni mësuar tashmë. Për shembull, nëse jeni mësuar të përdorni Plesk ose DirectAdmin, me siguri do të përfundoni duke zgjedhur një host të Windows pasi ato zakonisht përdorin këtë lloj paneli kontrolli. Nga ana tjetër, nëse jeni më të kënaqur me cPanel dhe WHM, do të kufizoheni në mbajtjen në një server Linux.

Një tipar i favorshëm i Windows hosting është gjithashtu që ju mund të përdorni qasje të drejtpërdrejtë në desktop të largët direkt nga PC ose Mac në serverin tuaj; megjithatë, kjo zakonisht ofrohet vetëm me plane të dedikuara pritëse.

Të mirat dhe të mirat e Windows Hosting

Nëse fillimi i një uebsajti të thjeshtë është qëllimi juaj, ju mund ta realizoni këtë me çdo lloj pritjeje. Sidoqoftë, në varësi të faktit nëse ju nevojiten thjesht mjete të përgjithshme ose shpresoni të përdorni teknologji dhe aplikacione specifike, Windows mund të jetë një opsion i mirë për ju.

Pro për Windows Hosting

 • Pritja më e mirë në Windows është miqësore për përdoruesit dhe nuk kërkon shumë ndërveprime me linjën e zakonshme të serverit.
 • Më mirë për fillestarët dhe përdoruesit e papërvojë pasi shumë e konsiderojnë më të lehtë azhurnimin dhe menaxhimin
 • Kombinohet me gjuhën e specializuar të shkrimeve
 • Njëlloj i qëndrueshëm si Linux hosting kur menaxhohet siç duhet

Kundërvajtjet e Windows Hosting

 • Nëse skripti që ju kërkohet është shkruar në PHP do të jetë shumë më e lehtë të përdorni një server Linux
 • Ka më pak informacion mbështetës për përdorimin e WordPress me një server Windows sesa me një server Linux
 • Windows është gjithmonë më i kushtueshëm se hostingu i Linux-it, për këtë arsye shumë nga ata që janë me një buxhet të ngushtë janë tërhequr fillimisht në Linux
 • Disa ofrues të pritjes nuk ofrojnë Windows
 • Nuk është i përshtatshëm për modulet Apache ose Apache
 • Nëse dëshironi të rregulloni serverin tuaj është më lehtë me hostimin Linux

Pritja e përgjithshme e Windows është më e mira për ata që janë të gatshëm të paguajnë pak më shumë në mënyrë që të marrin një zgjidhje pritëse që kërkon më pak ndërhyrje dhe kanë fuqinë për të krijuar faqe interneti të fuqishme me teknologji dhe aplikacione specifike.

FAQ të hostimit të Windows

A kam nevojë për një kompjuter Windows për të pritur Windows hosting?

Jo. Lloji i sistemit operativ që keni në kompjuterin tuaj është i pavarur nga lloji i pritjes që mund të përdorni. Në mënyrë të ngjashme, nëse zgjidhni Windows hosting që nuk do të thotë se gjithmonë duhet të përdorni një kompjuter Windows. Ju mund të keni një kompjuter Mac dhe pritës të Windows, një kompjuter Windows dhe host Linux dhe çdo kombinim tjetër.

Pse Windows hosting është më pak i zakonshëm se ai i Linux-it?

Shumica e faqeve të internetit në botë janë të hostuara në një server Linux, kryesisht sepse është efikas dhe falas. Për më tepër, shumë aplikacione dhe shkrime janë zhvilluar posaçërisht për Linux gjatë viteve, kjo është arsyeja pse ajo vazhdon të jetë opsionet më të njohura.

Pse të zgjidhni Windows kur Linux është më i lirë?

Në disa raste, zgjedhja e Windows mbi hostimin Linux mund të jetë më i përshtatshëm nëse nuk kërkohet. Disa faqe në internet duhet të jenë të hostuara në një server Windows në mënyrë që të mbështesin skriptet specifike si .NET ose të përdorni Microsoft Exchange.

Mund të përdoret një kompjuter Windows për të pritur një faqe në internet?

Po! Ju mund të përdorni një softuer të Windows server për të publikuar faqet e internetit.

Farë lloj hosti mund të blej me Windows hosting?

Typedo lloj hostimi është i disponueshëm në serverat e Windows. Kjo përfshin hostimin e dedikuar, hostimin e përbashkët, hostin e shitësit dhe më shumë.

Versionfarë versioni të Windows përdorin ofruesit e mbajtjes së uebit?

I gjithë hostimi i Windows po funksionon në Windows Server. Për të zbuluar më saktësisht se cili version i Windows Server është duke u përdorur, do të duhet të pyesni ofruesin tuaj të pritjes.

A mund të përdor cPanel në Windows Hosting?

Aktualisht, cPanel nuk është në përputhje me Windows hosting, do t’ju duhet të përdorni një lloj tjetër të panelit të kontrollit. Shumë hostë Windows përdorin Plesk por disa përdorin të tjerë.

A duhet të blej Windows në mënyrë që të ketë Windows hosting?

Paketat e hostimit të Windows tashmë përfshijnë çmimin e një licence të Windows-it për serverin tuaj të dedikuar — që është një nga arsyet që ky lloj i planit të pritjes është më i lirë se Linux.

Cili është parazgjedhur i serverit në Windows në Windows?

Microsoft ekzekuton IIS në sistemin operativ Windows Server.

Pse përdoruesit e internetit përdorin skriptet. Net?

Një nga avantazhet më të mëdha të përdorimit .Net është që ju lejon të shkruani aplikacione në gjuhë të shumta programimi.

A mund të transferoj skedarë nga kompjuteri im Mac ose Linux në një server Windows?

Po. Ju do të duhet të përdorni një transferim themelor të skedarit me FTP (ose një ndryshim të tij) por përndryshe, duhet të jeni në gjendje të ngarkoni skedarët me lehtësi.

Cilat teknologji mund të përdor vetëm me mbajtjen e Windows?

Do produkt në pirun e Microsoft do të duhet të operohet në Windows hosting. Kjo përfshin Microsoft Exchange dhe Silverlight.

Mund të përdoret Remote Access për të menaxhuar një server Windows?

Po! Nëse keni zgjedhur një VPS ose një plan të dedikuar pritës, zakonisht mund të përdorni qasje në distancë për të menaxhuar serverin tuaj të internetit. Sigurisht, megjithatë, kjo nuk do të jetë e mundur nëse zgjidhni një pritje të përbashkët.

Cilat janë disa alternativa për pritjen e Windows?

Nëse Windows hosting nuk duket si zgjedhja e duhur për ju, një tjetër mundësi popullore është hostimi i Linux. Linux është një alternativë e shkëlqyeshme për ata që kërkojnë pritje të përballueshme që do t’u japë atyre mjete të përgjithshme, sesa aftësinë për të përdorur teknologji specifike.

Ekziston edhe Mac hosting, por ky lloj i pritjes është shumë i rrallë dhe shpesh është thjesht “Mac-miqësor” i Linux që pret me mbështetje shtesë Mac.

A është Apache Web Server i pajtueshëm me Windows hosting?

Po, edhe pse është shumë më pak e zakonshme se IIS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author