Platformat më të mira të tregtimit të aksioneve (Kanada)

Nëse jeni në këtë faqe, me siguri keni kuptuar se përdorimi i llogarisë suaj lokale të brokerimit TD ose RBC nuk është alternativa më e mirë. Tarifa të larta dhe një ndërfaqe e tmerrshme për tregtimin / blerjen aktive të aksioneve.

Futni ndërmjetësin në internet.

Agjentët në internet kanë shpërthyer në popullaritet vitet e fundit me një arsye të mirë – ato janë mënyra më e lirë, më e shpejtë, më e sigurt dhe kanë një UX bukur të bukur. ��

Emri im është Gary dhe ndërsa ky blog është i dedikuar për të mësuar se si ndërtoj bizneset në internet, kam bërë mjaft kërkime në lidhje me mjete të ndryshme investimi (mëso më shumë në faqen e mjeteve të biznesit tim të vogël).

Kam provuar gjithçka, nga këshilltarët më të fundit dhe më të nxehtë të robo-ve deri tek investimi i artit në njerëz. Ashtë pak për të ardhur keq që Kanadezët nuk kanë aq banka dixhitale vetëm si kushërinjtë tanë në SHBA. Më pak konkurrencë do të thotë më pak marrëveshje për ne Canucks tru investimeve.

Në këtë përmbledhje unë do të shemb platformat më të larta tregtare dhe t’i kategorizoj ato sipas tarifave, shërbimeve dhe shërbimeve të tjera të lidhura.

⚠️ Ju lutemi vini re – unë nuk jam këshilltar financiar i licencuar. Unë nuk po bëj rekomandime financiare ose nuk miratoj asnjë prej këtyre kompanive. Ky përmbledhje është 100% objektive dhe e shkruar për të ndihmuar lexuesit të kuptojnë tarifat dhe shërbimet e ndryshme për secilën kompani. Ju lutemi vini re se përdorimi i platformave të tregtimit në internet është i rrezikshëm dhe mund të humbni paratë tuaja. ⚠️

Guide Udhëzues për Platformën e Aksioneve Kanadeze

Rritja e shpejtë e platformave të tregtimit të aksioneve në internet, veçanërisht në dekadën e kaluar, ka bërë që shumë më e lehtë dhe e përshtatshme për kanadezët të blejnë aksione. Sidoqoftë, për shkak të shumë karakteristikave të ofruara, ajo ka kërkuar gjithashtu nevojën për të nënvizuar fushat e dallimit midis tyre.

Pa një udhëzues blerjeje, nuk mund ta dini përfundimisht se cili kombinim i veçorive në një ndërmjetësi në internet janë në përputhje me llojin e tregtimit në të cilin jeni të angazhuar, së bashku me kufizimet e secilit.

Ekzistojnë faktorë themelorë që duhet të merren parasysh gjatë zgjedhjes së një ndërmjetësi në internet, të tilla si tarifat, komisionet e ngarkuara, zgjedhjet e investimeve të ofruara, opsionet e llogarisë, hulumtimi, shërbimi ndaj klientit, etj..

Tregtimi në internet është një tërheqje kryesore sepse ai siguron edhe një propozim me rrezik të lartë dhe shpërblim të lartë, i cili apelon për temperamentin e shumicës së tregtarëve të ditës.

Me kaq shumë brokerime në dispozicion në internet, gjithçka varet nga zgjedhja e platformës tregtare që mishëron tiparet më të rëndësishme për ju.

Këta janë disa nga faktorët e konsideruar dhe afruar një tregtar duhet të përdorë për të zgjedhur platformën e duhur.

 • Krahasimi i përzgjedhjeve duke u përqëndruar në veçoritë, mjetet dhe pasuritë e tyre përkatëse për të parë se si këto në secilën platformë i plotësojnë nevojat tuaja.
 • Krahasoni komisionin tarifat veçanërisht nëse tregtoni shpesh dhe në vëllime të mëdha. Kontrolloni nëse ndërmjetësi tarifon shtesë për porositë dhe produktet e investimeve që janë të specializuara. Konsideroni gjithashtu nëse tregtitë me vlerë të lartë po ngarkohen si përqindje e vlerës totale të tregtisë, sesa një shumë e caktuar tarifore.
 • Researchfarë kërkimesh, këshilla dhe edukative  ✅ burimet janë të disponueshme nga platforma? Si i krahasojnë mjetet e kërkimit të ofruara si lajmet në treg, analizat dhe azhurnimet me të tjerët. Kjo është e rëndësishme veçanërisht nëse jeni një rishtar dhe / ose një investitor i vetë-drejtuar.
 • Isshtë platforma tregtare të integruar me shërbimet bankare?  ✅ Disa shërbime brokerimi bëjnë të mundur transferimin e parave nga llogaria tregtare në llogari të tjera bankare, madje edhe kursimet. Disa ndërmarrin hapin e mëtutjeshëm për të siguruar kartat e debitit me llogaritë tuaja.
 • A është mirë të integruar me teknologjinë ekzistuese për të mundësuar që të maksimalizoni përpjekjet tuaja, si integrimi me llogaritë bankare, sigurimi i pajisjeve mobile, aplikacioneve dhe teknologjisë tjetër.

Dallimet e tregtimit midis Kanadasë dhe Shteteve të Bashkuara

Trading USA vs Kanada

Për shkak të afërsisë së të dy vendeve, barrierave të qeta tregtare, duke përfshirë lidhje të ngushta kulturore dhe politike, aksionet e tregtimit në internet në Kanada është e ngjashme në shumë mënyra për të tregtuar si një banor amerikan duke e bërë këtë nga Shtetet e Bashkuara.

Sidoqoftë, ekzistojnë disa konsiderata të rëndësishme tregtare që vazhdojnë në Kanada, por nuk janë një faktor në Shtetet e Bashkuara. Si një investitor kanadez, ju duhet të jeni të vetëdijshëm për këto dallime.

Llojet e rendit dhe operimet: Types Lloje të ndryshme të porosive janë standarde në të gjithë industrinë, si urdhërat e tregut, orët e limitimit dhe urdhërat e ndalimit. Sidoqoftë, ajo që është në dispozicion për sa i përket stoqeve të tregtimit ndryshon midis Kanadasë dhe tregut amerikan. Fushat e tjera që mund të ndryshojnë janë llojet e avancuara të porosive siç janë urdhrat me kusht dhe fleksibiliteti me tregtinë pas orarit.

Aplikacione celulare: Miratimi i aplikacionit celular është pothuajse i plotë në tregun amerikan. Në Kanada, megjithatë, jo çdo ndërmjetësi ka një aplikacion mobil, dhe madje edhe kur ato e bëjnë, cilësia mund të ndryshojë në mënyrë dramatike për sa i përket tipareve të ofruara.

Shërbime bankare:  ✅ Në SH.B.A., bankat që ofrojnë shërbime të tregtimit në internet (siç është Merrill Edge përmes Bankës së Amerikës) kanë tendencë të ofrojnë një përvojë të qetë të klientit. Ata përpiqen të sigurojnë një ndërfaqe të qëndrueshme të hyrjes midis bankës dhe krahut të saj të brokerimit, duke e bërë më të lehtë ndërrimin midis këtyre platformave. Kjo bën që edhe detyra të tjera si lëvizja e parave ndërmjet këtyre llogarive të jetë më fleksibël. Prandaj, banorët e SH.B.A.-së kanë pritur një përvojë më të integruar, holistike me funksionalitete të ngjashme thelbësore.

Përmbledhja e platformave më të mira të tregtimit të aksioneve në Kanada

Kategoritë

1. Më e mirë në përgjithësi – Questrade

 • Komisioni Standard i Kapitalit: Minimumi prej 4,95 $ deri në maksimum 9,95 $, por fondet e ndërsjella janë 9,95 dollarë për tregti.
 • Mimi më i mirë i komisionit: 0.01 dollarë për aksion (Maksimumi: 4,95 $).
 • Tarifa vjetore: Asnjë
 • Minimumi për të Hapur Llogarinë: 1.000 dollarë
 • Tarifat e mirëmbajtjes / pasivitetit: 24,95 dollarë të ngarkuar për tremujor kur gjendja e llogarisë bie nën 5,000 dollarë dhe të paktën një tregti nuk vendoset.
 • Komisioni ETF falas: Jo

Fotografi e shpejtë e informacionit

Për të nënvizuar ndikimin pozitiv të Questrade, Kanadezët e konsiderojnë këtë ndërmjetës online të themeluar në 1999 si jo vetëm më të mirët për tregtimin në tregun e aksioneve kanadeze, por edhe në SH.B.A..

Për Kanadezët që kanë mbajtur fundin e shkurtër të shkopit kur bëhet fjalë për tregtim me kosto të ulët për disa vite, veçanërisht në krahasim me Shtetet, çmimet dhe arritja e Questrade është një ndryshim freskues. Pa tarifa vjetore, pavarësisht nga madhësia e llogarisë që mbani, Questrade në mënyrë efektive ju lejon të ndërtoni një portofol të bazuar në ETF për 0 $.

Përvoja e klientit të Questrade është shumë e mirë, në fakt pothuajse e qetë. Ajo siguron një strukturë tarifore barebones që shoqërohet me një platformë të shkëlqyer tregtare të përbërë nga mjete të shumta për të ndihmuar tregtarët.

Si brokerimi më i madh i pavarur në Kanada, ai ka mbi 9 miliardë dollarë pasuri nën administrim në kohën e këtij shkrimi, duke lejuar kanadezët një alternativë të këndshme për tregtimin dhe investimin vetëm me bankat e mëdha.

Shkathtësia dhe çmimi transparent

Platforma e tregtimit të Questrade është e gjithanshme, duke lejuar një investitor të ndërtojë një portofol të larmishëm të bonove, Forex, aksioneve, CFD, fondeve të ndërsjella, ETFs. Ai gjithashtu lejon hyrjen në IPO, ekuacionet ndërkombëtare, madje edhe metalet e çmuara dhe certifikatën e investimit të garantuar (GIC).

Mantra e saj për të mundësuar që të mbani më shumë para, reflektohet në strukturën e saj duke i lënë klientët të kursejnë më shumë në tarifa, në mënyrë që ata të mund të investojnë më shumë për veten e tyre. Me komisionin e tij konkurrues të tarifave të ulëta, Questrade ka pozicionuar veten si udhëheqësi me kosto të ulët të vendit, duke ofruar tregti pa tarifa ETF për Kanadezët.

Freebies tjera të ofruara në shpërblimin e Questrade përfshijnë mos-pagimin e tarifave vjetore të llogarisë RRSP ose TFSA, mungesën e tarifave të hapjes ose mbylljes, dhe lirinë e transferimit të llogarisë.

Me blerjet pa komision dhe zbritjet në dispozicion për tregtarët aktivë, Questrade u siguron kanadezëve çmime transparente që u mundëson atyre të vlerësojnë në mënyrë efektive kthimin e investimeve të tyre në portofol..

Questrade lejon klientët e saj të bëjnë tregti përmes tre platformave tregtare, duke përfshirë platformën Forex dhe CFD. Ai përfshin paketat e të dhënave të tregut për të ndihmuar klientët të marrin vendime të informuara, me opsionet themelore dhe të zgjeruara që sigurojnë përkatësisht të dhëna në kohë reale dhe transmetim live. Questrade gjithashtu ofron mundësi të fuqishme për transaksione ndërkombëtare dhe rajonale.

Questrade u ofron klientëve dy mundësi për të investuar, secila e shoqëruar me tarifa më të ulëta: Kryesisht Investoni Vetë-Drejtuar Vetë-Kryerja dhe Portofolet e Questwealth. Kjo e fundit ju mundëson të krijoni një portofol të paracaktuar, ndërsa i pari ju lë në pajisjet tuaja me një llogari të vetë-drejtuar, megjithëse ju kurseni të kurseni.

Portofolet Questwealth janë të ngjashme me një fond të përbashkët, kështu që tarifat e menaxhimit aplikohen me këto portofole të larmishëm ETF. Sidoqoftë, për shkak se ky portofol është dizajnuar në mënyrë inteligjente nga ekspertë, mund të ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja financiare më shpejt, veçanërisht kundër sfondit të tarifave më të ulëta të tij (0.25% ose 0.20% pas 100,000 $).

Tarifat më të ulëta të Questrade nuk janë asgjë për të teshtitur, veçanërisht pasi ato kanë potencial për t’u kompleksuar dhe përfundimisht ju lënë deri në 30% më të pasur se sa do të ishit bërë ndryshe pa përfitimin e Portofolit të Questwealth.

Kanada më e mirë e tregtimit të aksioneve

Questrade është i bazuar në internet, por gjithashtu ofron mundësinë e një aplikacioni celular. Questrade u siguron klientëve të saj mundësi tregtare përmes tre platformave tregtare, përveç një platforme Forex dhe CFD.

Sidoqoftë, një nga gjërat që nuk i pëlqen Questrade është fakti që ajo tarifon një tarifë tremujore të pasivitetit prej 24,95 $ kur bilanci i një llogarie bie nën 5,000 dollarë dhe nëse nuk bëhen tregti.

Questrade siguron shkathtësi duke mbështetur një larmi llojesh të llogarive, duke filluar nga lloji tradicional i marzheve të llogarive, deri në llogaritë e daljes në pension, dhe madje edhe një dozë e mirë e disa llogarive të menaxhuara.

Një listë e plotë e këtyre llogarive përfshijnë si më poshtë: Llogaritë e Kursimeve pa Taksë (TFSA); Llogaritë e marzhave individuale, të përbashkëta ose të organizatës; Fondet e të ardhurave nga jeta (LIF); Planet e Regjistruara të Kursimeve të Pensionit (RRSP); Planet e Kursimeve të Regjistruara të Arsimit (RESP); Fondet e regjistruara të të ardhurave të pensionit (RIF); Llogaritë e pensionit të mbyllura (LIRA); dhe llogaritë e menaxhuara plotësisht.

Planet e Tregut Questrade

Një tregtar aktiv ka disponueshmërinë e disa opsioneve në lidhje me planet e të dhënave Questrade. Duke qenë një tregtar aktiv, ju automatikisht keni qasje në planin themelor, por duke paguar një tarifë shtesë mujore, ju mund të merrni qasje edhe më shumë shtesa të të dhënave.

Planet e të dhënave të tregut janë Themelore (Falas me të gjitha llogaritë, siguron të dhëna të tregut në kohë reale), Përmirësim ($ 19,95 / muaj CAD, përfshin të dhëna të drejtpërdrejta të transmetimit), ndërsa paketa e Avancuar shkon në 89,95 $ / muaj. Për më tepër, këto plane janë të kalibruara për të akomoduar të dy tregtarët kanadezë dhe amerikanë. Për shembull, Plani i Avancuar vjen si me Planet e Paketave të të Dhënave të Sh.B.A-së dhe SHBA.

Basic është ideal për tregtarët e rinj dhe të reja. Përveç sigurimit të të dhënave me një klikim në kohë reale, ai vjen edhe me citate të parakohshme të nivelit 1 kanadez dhe me vlera të parakohshme të nivelit 1 të SH.B.A.-së; të dyja janë falas.

Përmirësimi përfshin gjithçka që vjen me Basic, ndërsa shton një të dhënë të drejtpërdrejtë të nivelit 1 që është përmirësuar. Dispozita të tjera janë pajisje që ndihmojnë në lehtësimin e spekulimeve të tregtimit ditor, siç është transmetimi i drejtpërdrejtë për Tregtarin Intraday.

Nuk është për t’u habitur, Plani i Avancuar ofron më së shumti për tregtarin aktiv. Në dispozicion janë niveli i përparuar 1 dhe niveli 2, të cilat përfshijnë të dhëna të drejtpërdrejta të transmetimit për Kanadezët, së bashku me të dhënat e nivelit 1 të drejtpërdrejtë të Sh.B.A-së dhe sigurimin e shtesave të të dhënave individuale.

Karakteristikat kryesore dhe marrjet

 • Asnjë tarifë e ngarkuar në tregtitë ETF
 • Shumë ETF në platformën e saj janë të lira për t’u blerë
 • Pa tarifa vjetore
 • Absolutisht nuk ka tarifa hapjeje ose mbylljeje
 • Tarifat e ulëta të tregtimit
 • Ofron platforma të shumta tregtare
 • Mbështetje e shkëlqyeshme dhe shërbimi ndaj klientit i ofruar klientëve
 • Portofolet e menaxhuara si Questwealth me tarifa që variojnë nga 0,17% deri në 0.25% janë shumë më të ulëta se sa ato që paguajnë shumë fonde të ndërsjella
 • Besim dhe reputacion i ngurtë në Kanada

2. ndërmjetësi më i mirë ndërkombëtar në internet – Brokerat Interaktivë

 • Komisioni Standard i Kapitalit: 0.5% e vlerës së tregtisë, $ 0.005 / tregtia minimale 1.00 $.
 • Mimi më i mirë i komisionit: 1 $
 • Tarifa vjetore: Asnjë
 • Minimumi për të Hapur Llogarinë: 10,000 dollarë
 • Tarifat e mirëmbajtjes / pasivitetit: 10 $ / muaj – 20 / muaj.
 • ETF-të e lirë të Komisionit: Po (vetëm ETF globale X)

Fotografi e shpejtë e informacionit

Edhe pse Brokerat Interactive (IB) nuk janë një kompani me bazë në Kanada, suita e saj tregtare me bazë në SHBA vjen me karakteristika që kanadezët i duan. Ajo ofron qasje të plotë në tregjet e mëdha në të gjithë botën, dhe është vlerësuar si një Broker Online Online për nëntë vjet rresht nga Barron.

Megjithëse Questrade është akoma më i larti i malit, Brokerat Interactive nuk janë shumë larg dhe Kanadezët mund të zbulojnë se IB është një alternativë interesante – dhe joshëse sepse paraqet si një konkurrent serioz duke siguruar qasje të plotë në tregjet kryesore globale.

Krahu kanadez i kësaj firme brokerimi amerikan me zbritje është Brokerat Interactive Canada. Për dallim nga firmat e tjera kanadeze të zbritjeve të zyrave të cilat zakonisht janë filial i një banke të madhe, Brokerat Interactive nuk janë në pronësi të një banke. Sidoqoftë, nuk është asnjë zhgënjim: për shkak të vëllimit të tregtisë ditore të të ardhurave mesatare vetëm, Brokers Interactive është firma më e madhe e brokerimit elektronik me qendër në SH.B.A..

Etika e tij është më e orientuar dhe e prirur drejt tregtarëve aktivë sesa investitorët afatgjatë. Si një tregtar aktiv për shembull, struktura e çmimeve të Brokerave Interactive sigurisht ndihmon për të mbajtur në kontroll kostot tuaja të tregtimit.

Fatkeqësisht, nëse jeni një investitor fillestar dhe më pak aktiv, me siguri duhet të kërkoni diku tjetër për shkak të mungesës së mbështetjes që ofron platforma e IB. Sidoqoftë, për shkak të gjerësisë së gjerë të produkteve të saj dhe larmisë së llojeve të investimeve (madje përfshin aksione për qindarka!), Nëse jeni një tregtar me përvojë, i shpeshtë që kërkon komisione të ulëta, atëherë Brokerat Interaktivë ka të ngjarë të jenë një zgjedhje e shkëlqyeshme për ju.

Platforma e pasur e pasur

Brokerat Interaktivë ofrojnë disa platforma të ndryshme tregtare, siç është Stacioni i Punës i Tregtarëve (TWS) i cili funksionon si një desktop. Gjithashtu, grupi i tyre i produkteve përfshin shërbime tradicionale brokerimi së bashku me këshilltarët robo dhe menaxhimin e pasurisë.

TWS është i pasur me karakteristika, duke lejuar përdoruesit të mbajnë listat e shikimit, të monitorojnë tregtitë në kohë reale dhe të marrin njoftime. TWS ka një ndërfaqe të programit të aplikimit (API), i cili lejon përdoruesit të programojnë strategjitë e tyre të automatizuara që ekzekutojnë në lidhje me softuerin TWS.

Edhe pse Workstation e Tregtarëve është platforma e flamurit të IB-së, ajo ende ju lejon të regjistroheni në Portalin e Klientëve të bazuar në ueb për të hyrë në një forum të vetëm me klient, të përdorni mjetin e Përmbledhjes së Tregut, të kryeni analizën e portofolit dhe pajisje të tjera tregtare.

Sidoqoftë, me Brokerat Interaktivë duhet të vëzhgoni, çdo muaj, vëllimin tipik të tregtimit dhe madhësinë e porosisë së transaksioneve tuaja. Kjo për shkak se ka plane çmimesh paksa të ndryshme, të përshtatshme për secilën kategori. Për më tepër, IB gjithashtu ka minimale llogari për llogaritë e saj të ndryshme, të cilat duhet t’i përmbaheni me zell për të shmangur kostot e gjobitjes.

Questrade dhe IB përputhen ngushtë, kështu që një vendim midis dy ndërmjetësve ka të ngjarë të zbresë në një shkëmbim midis lehtësisë së përdorimit dhe kostove. Sidoqoftë, ndërmjetësit vendas si Questrade janë pozicionuar më mirë për të ndihmuar kanadezët të respektojnë ligjet dhe rregullat e taksave lokale, përfshirë menaxhimin e konvertimeve në monedhë..

Brokerat Interactive janë njohur për përsosmërinë e saj në vitin 2019 nga organizata që përqendrohen në investime dhe arsim financiar siç është Investopedia. Mimet e saj të shumta kanë qenë të gjerë dhe të shumëllojshme, duke nënvizuar shkathtësinë e tij.

Disa nga këto përfshijnë si më poshtë: Brokerat më të mirë në internet, më të mirët për tregtimin e opsioneve, më të mirat për kosto të ulët, më të mirat për aksionet e qindarkave, më të mirat për tregtimin ditor dhe më të mirën për tregtinë ndërkombëtare.

Karakteristikat kryesore dhe marrjet

 • Më e mira për tregtarët e përparuar, ata që merren me tregtarë të aksioneve me vëllim të lartë, opsione, Forex dhe qindarka.
 • Gjerësia e gjerë e zgjedhjes si klientë Interactive Brokers kanë mundësinë për të tregtuar në sa më shumë 120 tregje në 31 vende, duke përdorur 23 monedha.
 • Ai lejon tregtim pa komisione në Portalin e Klientëve të firmës përmes platformës IBKR Lite të Brokers Interactive.
 • Normat e marzhit janë një nga më të ultat në industri, përfshirë tarifat e ulëta për tregtarët me vëllim të lartë.
 • Sidoqoftë, ajo ka një minimum të lartë për hapjen e një llogarie, dhe shumë tarifa për tregtarët aktivë

3. Tarifat më të mira transparente – Edge e Investitorit CIBC

 • Komisioni Standard i Kapitalit: 6,95 $.
 • Mimi më i mirë i komisionit: 4,95 dollarë.
 • Tarifa vjetore: Asnjë
 • Minimumi për të hapur llogari: Asnjë kërkohet
 • Tarifat e mirëmbajtjes / pasivitetit: 100 dollarë nëse nuk ruhet një bilanc minimal prej 10,000 $ ose nëse mbajtësi i llogarisë mban të paktën një llogari të regjistruar.
 • Komisioni ETF falas: Jo

Fotografi e shpejtë e informacionit

Avantazhi i një brokerimi në pronësi të një banke është i dukshëm me Edge të CIBC Investor, dhe aftësinë e tij për t’u ofruar klientëve të saj lirinë për të menaxhuar dhe aksesuar produktet nga krahu i saj bankar. Kjo është një nga gjërat që e bën atë një nga brokerimet më të mira kanadeze.

Operuar nga CIBC Investor Services Inc., e cila është një degë e CIBC (Banka e Tregtisë Kanadeze Imperial), Edge e CIBC Investor’s është një broker online me zbritje të krijuar për investitorët e bërë vetë.

Krahina e brokerimit e Investitorit Edge u siguron kanadezëve qasje në tregjet e aksioneve dhe opsioneve amerikane dhe kanadeze, fondet e tregtuara nga këmbimi (ETF), certifikatat e garantuara të investimeve (GIC), bonot dhe fondet e ndërsjella me tarifa të ulëta komisionesh. Nëse nuk ndjeheni të dëshpëruar nga këto, atëherë merrni parasysh faktin se nuk ka tarifa për hapjen e llogarisë dhe asnjë madhësi minimale të llogarisë.

Siguron lehtësi dhe fleksibilitet nëse doni të kaloni nga ndërmjetësi juaj i mëparshëm, duke u rikthyer deri në 135 dollarë në tarifat e imponuara të transferimit për aktivet që vlerësohen në 25,000 dollarë ose më shumë. Ndoshta për të ekuilibruar ekuacionin, Edge e Investitorit gjithashtu ju penalizon që përpiqeni të largoheni, me një tarifë transferimi prej 135 $ nëse doni të transferoni llogaritë tuaja në një firmë tjetër brokerimi.

Përgjegjësia sociale është gjithashtu e përzier me fitimet në CIBC Investor’s Edge. Plani i Kursimeve të Regjistruara të Arsimit (RESP), një mjet jetësor i përdorur nga prindërit për të financuar arsimin pasardhës të fëmijëve të tyre, u eliminua. Për më tepër, studentëve u lejohet të përfitojnë me tarifat speciale të komisionit miqësor për studentët CIBC.

Tregtimi Qendror: Mjeti i Kërkimit dhe Analizës së gemimit të CIBC Investitorit

Shtimi i komisionit të tij miqësor për studentët me një çmim të sheshtë prej 5,95 $ për tregti, gjithashtu rriti avancimet e Edge të Investitorit të krijuara për të ndihmuar investitorët DIY. Një pjesë e kësaj karakteristikash për tregtarët të vetë-drejtuar përfshijnë arsimimin e investitorëve dhe ofertat e përmbajtjes.

CIBC Investor’s Edge është përshtatur me porosi për tregtarin aktiv dhe investitorët e vetë-drejtuar që dëshiron të përfitojë nga komisionet e ulëta të ngarkuara nga ky ndërmjetës. Për shkak se Edge e Investitorit është pjesë e bankës CIBC, tregtarët mund të integrojnë llogaritë e tjera financiare të tyre në llogarinë e tyre të brokerimit, duke përdorur një llogari të zgjuar të CIBC.

Brokeri u siguron tregtarëve një pjesë të platformave të tregtimit desktop, ueb dhe celular, përveç qasjes në burimet e kërkimit të palëve të treta, të cilat janë të dobishme për një investitor ose tregtar të vetë-drejtuar..

Ndërfaqja e përdoruesit e aplikacioneve të saj, veçanërisht faqja e internetit është minimale, e pastër dhe e thjeshtë; megjithëse disa mund ta akuzojnë atë si të vjetëruar. Megjithëse ka një aplikacion mobil, të dy në dispozicion në App Store dhe Google Play, faqja e internetit është miqësore me pajisjen celulare dhe plotësisht të përgjegjshme, duke ju lejuar të fitoni të njëjtin funksionalitet përmes një shfletuesi.

CIBC Investor’s Edge gjithashtu ju lejon të bëni tregti për sa më pak 6.95 dollarë, i cili përveç që është mjaft i arsyeshëm për një broker online zbritje kanadeze, krahasohet në mënyrë të favorshme me ndërmjetësi të tjera në Shtetet e Bashkuara. Kjo tarifë e sheshtë e komisionit aktualisht e bën Edge CIBC Investor midis brokerimeve më të lira në pronësi të bankave kanadeze.

Për ata tregtarë aktivë që konsiderohen (të cilët kryejnë të paktën 150 tregti çdo tremujor) – komisioni i tyre është ulur më tej në 4,95 $ për tregti. Ndoshta për shkak të lidhjes së saj të ngushtë bankare, Edge e Investitorit përfshin konceptin e llogarive shtëpiake (autoriteti i përbashkët / tregtimi). Këto lloje të llogarisë lejojnë që çdo tregtim i ekzekutuar nga një anëtar i caktuar i familjes të llogaritet në totalin e tregtisë tremujore.

Karakteristikat kryesore dhe marrjet

 • Tarifa të lira për planet e regjistruara të kursimeve të arsimit (ARSh)
 • Ofron mundësinë e integrimit të llogarive bankare dhe të brokerimit.
 • Nuk ka asnjë parashikim të tregtimit Forex
 • Siguron komisione miqësore për studentët

4. Mjetet më të mira të tregtimit të llojllojshëm – Investimi i drejtpërdrejtë i TD

 • Komisioni Standard i Kapitalit: 9,99 $
 • Mimi më i mirë i komisionit: 7 dollarë
 • Tarifa vjetore: Asnjë
 • Minimumi për të hapur llogari: Asnjë kërkohet
 • Tarifat e mirëmbajtjes / pasivitetit: $ 25 / tremujori.
 • Komisioni ETF falas: Jo

Fotografi e shpejtë e informacionit

Ky është një nga ndërmjetësit më të shtrenjtë, por ai përpiqet ta bëjë atë me një grup të gjerë dhe mbresëlënës të mjeteve dhe hulumtimeve të tregtimit, mirësjelljen e platformave të tij të WebBroker dhe Advanced Dashboard..

Investimi i drejtpërdrejtë i TD është pjesë e TD Ameritrade, e cila është një ofrues i madh i shërbimeve të investimeve amerikane dhe institucion financiar. Një nga pikat e saj të forta, si firma mëmë, është bollëku i burimeve kërkimore, me pasuri të mjeteve arsimore, veçanërisht në krahasim me bashkëmoshatarët e tij në pronësi të bankave.

Duke qenë një broker online në pronësi të bankës, ai u ofron klientëve mundësinë për të menaxhuar llogari dhe produkte të shumta përmes platformës online TD. Edhe pse është në qendër në internet, ajo gjithashtu ofron një platformë desktop për tregtarët aktivë, si dhe investitorët afatgjatë.

TD Direct Investing u jep tregtarëve akses në hartimin dhe mjetet tregtare të fundit. Ajo siguron një aplikacion mobil të shërbimit të plotë që integron aftësitë e tregtimit së bashku me rrjedhat e vazhdueshme të lajmeve dhe komenteve për të ndihmuar në rritjen e tregtisë.

Ajo ka një numër dyqanesh të shërbimit ndaj klientit, dhe nëse jeni kanadez, madje mund të caktoni një takim në degën tuaj lokale TD Direct për ndihmë personale..

Karakteristikat kryesore dhe marrjet

 • Mjaft e kushtueshme, por me mjete të mira arsimore dhe kërkimore
 • Mbushur me mjete dhe teknologji të përparme për të ndihmuar tregtarët me përvojë
 • Një nga aplikacionet më të mira për investime direkte
 • E bukur dhe e lehtë për t’u përdorur

5. Më e mira për hulumtime – Investitori Qtrade

 • Komisioni Standard i Kapitalit: 8,75 $
 • Mimi më i mirë i komisionit: 6,95 dollarë
 • Tarifa vjetore: Asnjë
 • Minimumi për të hapur llogari: Asnjë kërkohet
 • Tarifat e mirëmbajtjes / pasivitetit: $ 25 / tremujori.
 • Komisioni ETF falas: Po

Fotografi e shpejtë e informacionit

Qtrade Investor është një broker online, me një teknologji fituese të çmimeve, e kombinuar me mjete kërkimore të pavarura që u ofron përdoruesve një përvojë dinamike tregtare.

Shtë e besueshme, dhe reputacioni i saj për sigurinë është i fituar. Ajo ka një rekord të gjatë (themeluar në vitin 2000), siguron një nivel të lartë të mbrojtjes së investitorëve dhe rregullohet nga një rregullator i nivelit të lartë (Organizata Rregullatore e Industrisë së Investimeve të Kanadasë (IIROC)).

Ndërsa Questrade rreh Qtrade në sajë të platformës së saj superiore të tregtimit, Qtrade krenohet me mjete arsimore mbi mesatare. Ajo siguron një qendër shumë më të fuqishme të kërkimit të aksioneve dhe mjetet e analizës së portofolit. Për më tepër, Qtrade, sjell një përpjekje mikpritëse për hapjen e një llogarie.

Mjetet e shquara të kërkimit dhe arsimit

Ajo që e bën Qtrade një platformë të jashtëzakonshme tregtare është gjerësia e karakteristikave dhe aftësive të saj. Ai ndihmon investitorët me alokimin e pasurive kur ata po ndërtojnë një portofol të personalizuar, ofron hulumtime teknike të thelluara dhe kuotat e transmetimit në kohë reale. Madje ofron ndihmë për planifikimin e pensionit.

Partneriteti i tij me Morningstar ka rritur aftësinë e tij për të marrë hulumtime të jashtëzakonshme mbi fondet e ndërsjella, ndërsa u jep klientëve të saj një analizë themelore të financave dhe financave të kompanive publike.

Përveç qendrës së tij të kërkimit dhe arsimit të aksioneve, Qtrade tregon lidhje të dobishme informacioni, përveç kalkulatorëve për të ndihmuar tregtarët të vlerësojnë kthimet e tyre të mundshme. Qtrade gjithashtu është i paketuar me një kontrollues për të ndihmuar tregtarët të lokalizojnë rezervat e nevojshme, përfshirë ETF, shpenzimet për fonde dhe fondet e ndërsjella që plotësojnë kritere të caktuara të përcaktuara (shembulli i raportit P / E, dhe rendimenti i dividentit – kur është e aplikueshme).

Qtrade është i shkathët dhe i shpejtë, dhe mjaft preemptive për t’u siguruar tregtarëve një listë vëzhgimi për investime të mundshme, duke i paralajmëruar ata kur ndryshime të rëndësishme ose lajme ndodhin për investimet në të cilat ata kanë treguar interes për.

Të gjitha këto kombinohen së bashku për të krijuar një burim të mahnitshëm arsimor të krijuar për të përmirësuar aftësinë tuaj për të marrë vendime të shëndosha për investime. Edhe pse është shtëpiake, shtrirja e saj shtrihet përtej Kanadasë në Shtetet e Bashkuara dhe tarifat që ngarkon janë mjaft konkurruese kur krahasohen me ndërmjetësit e tjerë kanadezë.

Një nga pengesat e Qtrade është se i mungon ose karta e debitit / e kredisë ose integrimi elektronik i portofolit, duke e bërë të vështirë funksionimin e transaksioneve të depozitave dhe tërheqjeve.

Karakteristikat kryesore dhe marrjet

 • E shkëlqyeshme për blerjet e fondeve të ndërsjella.
 • Shërbimi më i lartë për klientët.
 • Mjete të shkëlqyera arsimore dhe kërkimore

Lloje të ndryshme të tregtimit

Tregtia themelore: Në tregtinë themelore, ndërmarrja ose individi i përfshirë kërkon të bëjë tregti bazuar në analiza themelore. Fundamentalistët matin një vlerë të brendshme aksionesh ose letrave me vlerë duke ekzaminuar dhe matur lajmet ekonomike dhe faktorët financiarë që lidhen me sigurinë themelore..

Disa nga faktorët e marrë në konsideratë janë ristrukturimi dhe riorganizimi i një kompanie, raportet aktuale ose të parashikuara të fitimeve, ngjarjet e korporatave, ndarjet e aksioneve, bashkimet dhe blerjet. Të gjitha këto mund të kenë një ndikim në vlerën e aksioneve që është e rëndësishme.

Tregtimi i lëkundur: Tregtitë e lëkundjes janë gjithashtu tregtarë themelorë. Dallimi i vetëm është se tregtarët ritëm mbajnë pozicionet e tyre të aksioneve më gjatë se një ditë të vetme, zakonisht 1 deri në 7 ditë. Prandaj, tregtarët ritëm specializohen në njohjen dhe kapjen e tendencave afatshkurtra, duke përdorur mendjemprehtësinë teknike për të gjetur aksione që shfaqin momentin e çmimeve afatshkurtra.

Scalping: E njohur ndryshe si mikro-tregtim, përpiqet të bëjë fitime nga ndryshimet e vogla të çmimeve, zakonisht përfshin tregti që zgjasin brenda sekondave ose minutave.

Tregtimi ditor: Kjo ka të bëjë me blerjen dhe shitjen e aksioneve në të njëjtën ditë, në krahasim me mbajtjen e një pozicioni afatgjatë të aksioneve. Krahasuar me shkallëzimin është një horizont kohor më i gjatë, me një tregtar ditor që mbyll të gjitha tregtitë para mbylljes së tregut.

Tregtimi teknik: Siç sugjeron emri, tregtia teknike përqendrohet në aspektet sasiore dhe të aplikuara të tregtimit, duke përdorur grafikët dhe tabelat për të analizuar stokun, së bashku me grafikët e indeksit. Tregtimi teknik kërkon modele, të tilla si shenja të konvergjencës ose divergjencës në pikat e të dhënave që mund të tregojnë për të blerë ose shitur sinjale për tregtarin.

Tregtimi i momentit: Në këtë lloj tregtie, tregtarët ngasin valën e vrullit të aksioneve, duke kërkuar lëvizjen e aksioneve që mund të tregojnë se ato lëvizin dukshëm në një drejtim të veçantë me vëllim të lartë. Akshtë njëlloj si të kërcej-mbi-bandwagon e një aksioni që po “shpërthen” në mënyrë që të kapë fitimet e momentit të tij të çmimeve.

Ligjet kanadeze për tregtimin e aksioneve

Kjo kategorizim është moreso jetike duke pasur parasysh që Bursa e Torontos (TSX) përshkruhet si shkëmbimi i 9-të më i madh në botë, shkëmbimi i tretë më i madh i aksioneve në Amerikën e Veriut në drejtim të kapitalizimit. Ajo pason menjëherë pas thembrave të Bursës së Nju Jorkut (NYSE) dhe Nasdaq. Vetëm në asete, TSX krenohet me një kapitalizim tregu në lagjen prej 2.3051 trilion dollarë.

Për më tepër, për shkak të afërsisë dhe lidhjeve miqësore, Kanadezët kanë qasje të qetë në tregtimin e letrave me vlerë në shkëmbimet NASDAQ dhe NYSE në Shtetet e Bashkuara. Dhe këto gjithashtu përfaqësojnë një pjesë të konsiderueshme të mundësive të tregtimit të aksioneve, pasi ato janë edhe shkëmbimet më të mëdha dhe të dyta më të mëdha në botë, përkatësisht.

Ndërsa një treg brokerimi i kësaj madhësie të kombinuar sjell avantazhet e veta, siç janë ekonomitë e shkallës dhe bollëkun e zgjedhjes, ajo gjithashtu mbart detyrime të caktuara që tregtarët në një treg më të vogël nuk janë të ngarkuar me.

Ky udhëzues ka për qëllim t’u sigurojë Kanadezëve njohuri për të bërë dallimin midis aftësive të brokerave më të mira të tregtimit të aksioneve, në mënyrë që ata të mund të përfitojnë nga pikat e forta që apelojnë në metodat e tyre të tregtimit..

Nëse nuk përcaktohet ndryshe, supozoni se çmimet e listuara në këtë udhëzues janë në dollarë kanadezë.

Organe të ndryshme drejtuese, mandate të ndryshme

Kanadasë i mungon një organ i vetëm, i unifikuar që rregullon tregtimin e aksioneve, kështu që ne shikuam dy shkëmbimet më mbizotëruese të tregtisë për të marrë sugjerimet tona në lidhje me ligjet e saj mbizotëruese të tregtimit. Meqenëse qendra e gravitetit të veprimtarive tregtare në Kanada janë Bursa e Torontos (TSX) dhe Shkëmbimi i Letrave me Vlerë Kanadeze (CSE), këto ishin subjektet e fokusit tonë.

Kanadaja ka dy shkëmbime të kapitalit të sipërmarrjeve publike, përkatësisht, TSX sipërmarrje Exchange (TSXV) dhe Kanada e Shkëmbimit të Sigurimeve (CSE). Bursa e Torontos (TSX) është rritur për t’u bërë më e madhja në Kanada.

Për të pa inituruarit, supozimi i Bursës së Torontos (TSE ose TSX) është i ngjashëm me versionin e Kanadasë të Bursës së Nju Jorkut, atëherë shkëmbimi i sipërmarrjeve TSX (TSX-V) është i barabartë me shkëmbimet e vogla të NASDAQ ose OTCBB. Për sa i përket dukshmërisë së tregut, TSXV është mbreti edhe pse CSE është më i mirë për sa i përket kostos, lehtësisë dhe efikasitetit.

Ne do të shikojmë ligjet kanadeze të tregtimit të aksioneve përmes rregullimit të këtyre organeve parësore të tregtimit.

Shënim: Pothuajse gjithçka e paraqitur më poshtë është përmbledhur dhe zvogëluar për shkak të kufizimeve në kohë dhe hapësirë. Ata që dëshirojnë të fitojnë një njohuri më të thelluar dhe më kokrrizore duhet të lexojnë këtu.

Shkëmbimi i Letrave me vlerë Kanadeze (CSE)

Kërkesat e raportimit të CSE janë më të thjeshtuara, me avantazhin e shtuar të zvogëlimit të barrierave për renditje.

Miratimi si tregtar

 1. Shkëmbimi, me mençurinë e tij, mund të ndjekë këto udhëzime në miratimin e një tregtari:
  1. A e pranoni aplikantin si tregtar pa kushte;
  2. Refuzoni të aprovoni aplikacionin posaçërisht pasi Këmbimi ka marrë parasysh faktorët e mëposhtëm të rëndësishëm, por jo i kufizuar në këto:
   1. tregtari është vlerësuar si jo i kualifikuar për shkak të integritetit, aftësisë paguese, trajnimit ose përvojës, ose
   2. Shkëmbimi vlerëson se një aprovim i tillë përndryshe nuk është në interes të publikut.

Të drejtat e aplikantit

 1. Nëse Bursa propozon të aprovojë ose të refuzojë një tregtar duke iu nënshtruar kushteve dhe kushteve të tij, aplikanti do të jetë:
  1. Informuar përmes një deklarate arsyet mbi të cilat Bursa propozon të aprovojë ose refuzojë aplikantin, sipas kushteve dhe kushteve të saj.
  2. Iu drejtua një ankesë për vendimin e marrë nga Bursa.

Qasja në sistemin e tregtimit

 1. Një tregtar nuk duhet të lejojë ose lejojë askënd qasje në sistemin e tregtimit, përveç nëse plotësohen kushtet e mëposhtme:
  1. Personi është një tregtar i aprovuar që është në gjendje të mirë në Bursën e Torontos ose në Bursën e Venture TSX.
  2. Në përdorimin e sistemit të tregtimit, tregtari ka pranuar shprehimisht të pranojë të gjitha përgjegjësitë që rrjedhin nga përdorimi i sistemit.

përmbledhje

Tregtari kanadez është i pozicionuar në mënyrë unike për të përfituar nga një treg i gjerë i brendshëm dhe i Amerikës së Veriut. Por që ky avantazh të përkthehet në një strategji fituese, një tregtar duhet të ketë një kuptim të qartë të mjeteve dhe tipareve të nevojshme për të pasur sukses në këtë treg.

Ky udhëzues siguron një përmbledhje të tregtisë dhe avantazheve konkurruese që ofrojnë brokerimet online që veprojnë në këtë rajon, qoftë për tregtarët fillestarë, aktivë ose të vetë-drejtuar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author