Oqeani Dixhital – A është një host i mirë dhe ofrues i serverëve? (Rishikimi i vitit 2020)

Shqyrtim DigitalOceanFaqe Hyrëse DigitalOcean

Ne kemi monitoruar sitin tonë të testimit të hostimit DigitalOcean që nga fillimi i 2018.

Ne kemi qenë një klient pagues i DigitalOcean gjatë gjithë kësaj kohe, duke monitoruar me kujdes metrics jetike të sistemit. Konkretisht ngarkesat, përgjegjësia e shërbimit ndaj klientit, dhe, më e rëndësishmja, koha e pritjes dhe joproduktive.

Deri më tani rezultatet janë premtuese, këtu është shqyrtimi ynë i thelluar i mënyrës se si ato maten me të tjerët atje.

Nisja e serverit të saj të parë në 2011, DigitalOcean është një kompani amerikane e pritjes së cloud, e përqendruar në ndihmën e zhvilluesve për të filluar më shumë aplikacione më shpejt dhe më lehtë.

Ajo që filloi si një kompani e vogël fillestare e bazuar në qytetin e Nju Jorkut është rritur në mënyrë eksponenciale, duke arritur një bazë të klientit që arrin në mbi gjysmë milioni zhvilluesit.

Qëllimi përfundimtar i DigitalOcean është të përdorë një makinë me gjendje të ngurtë, ose SSD, për të krijuar një platformë miqësore për përdoruesit që do të lejojë që pasuria e tyre e klientëve të transferojnë projekte në dhe nga cloud, duke rritur prodhimin me shpejtësi dhe efikasitet.

A është mjaft mirë që një ditë të renditet si një nga 10 Shërbimet tona kryesore të Pritjes?

Le ta zbulojmë!

Pro për përdorimin e DigitalOcean Hosting

1. Uptime fantastike “Mesatare” prej 99,99%

Koha mesatare e industrisë për një shërbim të pritjes së cloud është 99.94%.

DigitalOcean fryn se nga uji (qëllimi i synuar) me një dajak 99,99%.

Kjo do të thotë që nga Prilli 2018 deri në Mars 2019, DigitalOcean kishte vetëm tetë ndërprerje që të gjithë së bashku u barazuan me vetëm 43 minuta.

Që lidh Bluehost si azhurnimi më i besueshëm i azhurnimit tonë deri më sot. Ne nuk mund të mbingarkojmë sa e mahnitshme është kjo. Shumica e dhjetë shërbimeve tona më të mira vijnë midis 99,96% dhe 99,98% të kohës.

DigitalOcean statistikat e fundit 12-mujoreMesatarja e mesatares dixhitaleOcean 2018-2019 | Shihni statistikat

Koha mesatare e zgjatjes për 12-muajt e fundit:

 • Koha mesatare mesatare e Mars 2019: 100%
 • Shkurt 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%
 • Koha mesatare e Janarit 2019: 99,98%
 • Dhjetor 2018 Kohëzgjatja mesatare e: 100%
 • Nëntori 2018 kohëzgjatja mesatare: 100%
 • Koha mesatare e kohëzgjatjes së Tetorit 2018: 100%
 • Koha mesatare e shtatorit 2018: 100%
 • Gusht 2018 mesatare e kohës: 100%
 • Koha mesatare e kohës së korrikut 2018: 99,94%
 • Qëndrueshmëria mesatare e qershorit 2018: 100%
 • Maji i pritjes mesatare të vitit 2018: 100%
 • Koha mesatare e prillit 2018: 100%

Siç mund ta shihni, ka një rënie të vogël gjatë verës, me përqindjen më të ulët të regjistruar në Uptime që vjen në 99.94% në korrik. Por sistemi tërhiqet në gusht, pa ndërprerje të ndodhura gjatë gjithë shtatorit, tetorit, nëntorit ose dhjetorit.

Ky është një përmirësim në drejtimin e duhur. Shigjeta po ecën vazhdimisht lart, tregon se DigitalOcean është në krye të problemeve të saj.

2. Koha të shpejta të rrufesë

Uptime është statistika numër një për të parë kur zgjedh një host në internet.

Në fund të fundit – çdo zile dhe bilbil në planet nuk do të ketë llogari për një kodër fasule nëse faqja juaj e internetit po kalon periudha të gjata jashtë linje.

Hyrja në sekondë është shpejtësia.

Humbja e faqeve në internet gjithashtu mund të jetë “poshtë”, për të gjitha qëllimet dhe qëllimet. Faqet e ngadalta janë praktikisht të papërdorshme. Trafiku juaj nuk do të hezitoni të kërcej. Fjalë për fjalë. Një ndryshim prej vetëm disa sekondash mund t’ju kushtojë gati tre të katërtat e trafikut të mundshëm të faqes suaj të internetit.

Tingëllon i çmendur? Fatkeqësisht, nuk është kështu.

Studimi i tregut thotë se faqet e internetit që nuk mund të ngarkojnë brenda pesë sekondave mund të humbasin më shumë se 74% të trafikut të faqeve celular.

Në anën tjetër, koha e zvogëluar e ngarkesës është treguar se rrit trafikun dhe shndërrimet në shitje për më shumë se 74%. Ne e quajmë atë 74% sharre. Kur përkulet në një drejtim, ju po fitoni, dhe në tjetrën, po humbni.

Pra, çfarë do të thotë kjo për mikun tonë DigitalOcean?

Gjëra të mira. Gjëra vërtet të mira.

DigitalOcean nuk është thjesht i shpejtë … është produkti më i shpejtë që ne kemi rishikuar ndonjëherë. Në mënyrë serioze, ajo lë programet e tjera më të mira të pritjes që ne i kemi shqyrtuar në pluhur.

Shpejtësia mesatare e ngarkesës së industrisë është 890ms.

Me shpejtësinë e saj, DigitalOcean po lëvizte me një shpejtësi të jashtëzakonshme prej 218ms. Në të ngadaltën e saj, ishte 496ms. Edhe kur performonte në nivelin më të ulët, ajo ishte akoma gati 50% më e shpejtë se mesatarja e industrisë.

Pra, le të bëjmë një vështrim muaj pas muaji për të parë se si performoi DigitalOcean:

DigitalOcean statistikat e hollësishme 12-mujore të funditShpejtësia mesatare DigitalOcean 2018-2019 | Shihni statistikat

Ky është një pritje e shpejtë, me një shpejtësi mesatare të përgjithshme 357ms.

Muajt ​​e fundit janë relativisht disa nga më të shpejtë që kemi parë ndonjëherë gjë që e bën DigitalOcean një konkurrencë në vendin e parë në shpejtësinë e përgjithshme të faqes. Aktualisht, shpejtësia më e shpejtë i përket A2 Hosting.

3. Ekosistemi i Produkteve-Miqësore për Zhvilluesit

DigitalOcean nuk është vetëm një kalë i vogël.

Në fakt, grupi i tyre i produkteve ofron mijëra potencial për zhvilluesit.

Cilat janë opsionet e ndryshme të ofruara nga DigitalOcean? Gëzuar ju pyeti!

Pikat

Droplets është një platformë e shkallëzueshme informatike që mund të personalizohet për të përmbushur të gjitha nevojat e aplikimit të një biznesi. Ai gjithashtu përfshin ruajtje shtesë, monitorim dhe siguri të përparuar.

Pika DigitalOcean

Ju mund të zgjidhni midis pikave standarde ose të optimizuara dhe më pas të përshtateni me përmbajtjen e zemrës suaj. Droplets lejojnë që devs të kalojë instalimin dhe konfigurimin që kërkon kohë dhe të shkojë drejt e në drejtim të vendosjes së kodit.

✅ Hapësirat

Ndërsa pikat e pikave janë për vendosjen e aplikacioneve, Hapësirat kanë të bëjnë me ruajtjen e thjeshtë të objekteve.

Ne po flasim për një sistem të sigurisë që ju lejon të ruani dhe dërgoni të dhëna për aplikacionet dhe përdoruesit fundorë. Hapësirat funksionojnë nën një proces të thjeshtë, duke krijuar një depozitë të besueshme me një UI ose API të zvarritjes.

Hapësira dixhitaleOcean

Hapësirat mund të përdoren për të ruajtur skedarët rezervë, ueblogjet, analizën e të dhënave dhe shumë më tepër.

Shërbimi është gjithashtu i shkallëzueshëm, kështu që Hapësirat tuaja mund të rriten me kompaninë tuaj. Për më tepër – Hapësirat mund të kombinohen me veçori të tjera DigitalOcean, ose ato mund të përdoren vetë.

✅ Kubernetes

Kubernetes është një produkt i ardhshëm që po lansohet nga DigitalOcean në fund të vitit 2018.

Nuk ka shumë informacione në lidhje me të, por kompania deklaron në faqen e saj zyrtare se Kubernetes, “Projektuar për zhvilluesit dhe bizneset që duan një mënyrë të thjeshtë për të vendosur dhe menaxhuar ngarkesat e punës me kontejnerë në cloud.”

Ata aktualisht po ofrojnë qasje të hershme në produkt, i cili vjen me një grup falas Kubernetes deri në shtator të 2018.

4. Prmimi i përshtatshëm

Edhe pse ne gjithashtu e kemi atë nën Cons, ne mendojmë se është shumë e mrekullueshme që ju mund të rregulloni gjithçka që ju paguani – ruajtjen e faqes tuaj, përdorimin e CPU, bandwidth, bazën e të dhënave, memorie, etj. It’sshtë me të vërtetë një avantazh i madh nëse jeni përdorues i përparuar dhe tashmë i njohur me saktësisht se çfarë ju nevojiten, cilat janë qëllimet tuaja, ato që nuk ju duhen, etj.

5. Kopje rezervë ditore

DigitalOcean kryen kopje rezervë të përditshme dhe gjithmonë mund të rivendosni çdo të dhënë deri në 7 ditë më parë. Edhe pse DigitalOcean ka një kohë më të mirë kohore, është gjithmonë më mirë të jesh i sigurt sesa të vjen keq!

6. Siguri e mirë

Të dhënat dhe trafiku juaj janë gjithmonë të sigurta. Kjo është diçka që shumë pritës të tjerë nuk e theksojnë shumë ose as nuk e sigurojnë. DigitalOcean siguron që të dhënat tuaja të mbrohen nga fundi në fund. Shtë një avantazh i madh për të mbajtur ato lidhje me dëshirë të keq dhe viruset jashtë sistemit të faqes suaj.

Si parazgjedhje, DigitalOcean ka shtuar encryption në vëllimet e saj. Nëse doni të shtoni një shtresë shtesë të sigurisë, si me shumicën e karakteristikave të tyre, do të duhet të kaloni një mësimdhënie, të ndiqni hapat dhe të njihni disa kodifikime në mënyrë që të keni sukses.

Kundërpërdorimit të përdorimit të DigitalOcean Hosting

1. Për Përdoruesit e Avancuar (Jargon + Kompleksi)

Shenja e një produkti vërtet të shkëlqyeshëm qëndron në aftësinë e tij për të përmbledhur shërbimet e saj në terma të laikëve.

Kjo është diçka që kompanitë e teknologjisë, në veçanti, e kanë shumë të vështirë të mbështesin kokën e tyre kolektive.

Si e tillë, shumica e siteve dhe platformave të teknologjisë priren të jenë plot zhargone. Si në, “fjalë ose shprehje të veçanta që përdoren nga një profesion ose grup i veçantë dhe janë të vështirë për të tjerët t’i kuptojnë”.

Kur shikoni produktet e teknologjisë si DigitalOcean, tundimi për të përdorur gjuhë të bazuar në zhargon bëhet e qartë. Ju po merreni me shumë të dhëna teknike – një ekspert i fushës do të detyrohej t’i shkruante ato ashtu siç e dinë ata, dhe jo se si qenia njerëzore mesatare mund ta kuptojë atë.

Opsionet e shkallëzimit DigitalOcean

Kjo nuk është punë e madhe për përdoruesit e përparuar të energjisë. Ata do ta marrin atë. Do të ketë kuptim të gjithë.

Por për fillestarët? Asnje shanc.

Kjo është një zonë në të cilën DigitalOcean dështon në mënyrë dramatike. Kopja e faqes është e mbushur me terma teknikë dhe akronime pa asnjë shpjegim. Ata në mënyrë të qartë po tregtojnë produktin e tyre posaçërisht për zhvilluesit.

Prandaj, të tjerët do të përpiqen të kuptojnë se si të lëvizin një faqe interneti, të lansojnë, mirëmbajnë, ose madje edhe të rritin faqen e tyre të internetit.

Në krahasim, HostGator bën një punë të mahnitshme për të thjeshtuar gjuhën e faqes së tyre në terma që një Jane apo Joe mesatare mund ta kuptojë në mënyrë gjithëpërfshirëse. Shtë një produkt miqësor për përdoruesit, si për fillestarët ashtu edhe për përdoruesit e përparuar.

Nuk është rasti me DigitalOcean.

2. Mungojnë Karakteristikat Themelore Të Tjera Ofruesit e Konsumatorëve

Shumica e hostëve në internet që ne kemi rishikuar do të hedhin të njëjtat shtesa. “Mjete si kopjet rezervë, ndoshta një CDN e mirë, dhe madje edhe një certifikatë SSL.

Për dallim nga të tjerët, sepse DigitalOcean i afrohet një turme më të përparuar, ata nuk hedhin një mori karakteristikash themelore që shumë host të tjerë do të ofrojnë ose kujdesen për ju pasi të regjistroheni.

Sende si:

 • Name Emri i domain falas me pritjen
 • ❌ Mundësia për të blerë madje një emër domain
 • Migr Migrime falas në sit

Dua të them – ata mund t’ju ndihmojnë me disa nga këto gjëra. Por nuk duhet të prisni shumë shërbime për mbajtjen e duarve kur regjistroheni.

E cila në të vërtetë na sjell në pikën tjetër:

3. Ndihma e Kufizuar e Konsumatorëve

Shumica e kompanive pritëse ofrojnë disa ndryshime të mbështetjes 24/7.

Mund të mos jetë gjithmonë mirë, por të paktën është diçka.

Fatkeqësisht, DigitalOcean nuk ka asgjë të tillë. Nëse faqja juaj e internetit zbret në mes të natës (e cila mund të jetë katastrofike nëse merreni në tregjet e huaja), nuk ka kush për ju që të bisedojë. Ju duhet të shkoni në faqen e tyre të internetit dhe të hapni një biletë mbështetëse duke përdorur formularin e tyre në internet.

Mbështetje për klientët DigitalOcean

Nëse kemi një problem, neve na pëlqen të vendosim besimin tek një kompani që do të ketë në dispozicion një chatbot për të biseduar me (ose të paktën një linjë telefonike mbështetëse).

Edhe nëse nuk është 24 orë, aftësia për të biseduar me një qenie njerëzore të vërtetë në kohë reale gjatë orarit të punës është më e mirë sesa një formë kontakti me premtime të paqarta të “Ne do t’ju kthehemi shpejt.”

Për më tepër, forma e tyre e kontaktit nuk funksionoi as!

Ne u përpoqëm ta plotësonim me një pyetje në lidhje me produktin e tyre Kubernetes, pasi në uebfaqe dukej pak e paqartë se çfarë mund të bënte.

Ne u takuam me një mesazh gabimi.

Mbështetja e klientëve DigitalOcean që nuk përgjigjet

Si pasojë, ne u është dashur t’i dërgojmë me email direkt, duke i dërguar të njëjtën pyetje të saktë, dhe ende nuk kemi marrë një përgjigje, brenda një ditë më vonë.

Jo vetëm që duhet të jeni përdorues i energjisë për të kuptuar produktin e tyre, por si duket, ju gjithashtu duhet të jeni një për të zgjidhur problemet tuaja, gjithashtu.

4. cPanel i komplikuar

Siç u përmend tashmë, DigitalOcean nuk është padyshim për fillestarët. Në thelb, një cPanel është ajo që ju duhet të ndërtoni faqen tuaj të internetit sot (përveç nëse jeni në kushte të mira me gjuhët e programimit).

CPanel dixhitalOcean

Për DigitalOcean, për të filluar, ju do të duhet të krijoni një Droplet të zgjedhur tuaj (serverat DigitalOcean). Atëherë do të duhet të instaloni cPanel duke ndjekur një udhëzues të plotë që përfshin futjen e disa komandave të kodit (po, duhet të dini disa kodime), regjistrimin e llogarisë tuaj, instalimin e skedarit të ekzekutimit, etj..

Mbi të gjitha gjërat e tjera, do të duhet të blini të drejtën nga një palë e tretë për të përdorur cPanel. Sshtë një pagesë mujore prej 20 dollarë ose 15 dollarë, nëse e dini se ku mund të kërkoni.

Nëse nuk keni përvojë me kodimin dhe si të jeni vetë një zhvillues, ju sugjerojmë, ose të punësoni një zhvillues (një të mirë) ose të shmangni DigitalOcean dhe të gjeni zgjidhje që i përshtaten nevojave dhe aftësive tuaja më shumë.

Përdorshmëria e cPanel është relativisht intuitive, por përsëri përsëri – ka një kurbë mësimi dhe nuk është përfundimisht jo për fillestarët.

5. Prmimi është i shtrenjtë (në mënyrë krahasuese)

Sayingshtë një thënie e vjetër që ju merrni atë që paguani. Kjo thënie zakonisht përdoret për të diskutuar sende të lira që nuk funksionojnë me të vërtetë. Përkundrazi po ndodh e kundërta këtu.

DigitalOcean është një produkt shumë funksional që kushton një qindarkë të bukur.

Së pari, le t’i shikojmë pikat:

Mimet DigitalOcean

Siç mund ta shihni, ne kemi pikat standarde që fillojnë me 5 dollarë në muaj. Tani, kjo vjen vetëm me 1 GB memorie. Mimet rriten prej atje, duke u bërë më të larta dhe deri sa të paguani $ 80 në muaj për shërbime më të larta.

Kur shikoni pikat e optimizuara të CPU-së, ato kanë filluar me 20 dollarë dhe shkojnë deri në 920 dollarë në muaj.

Duke parë çmimet e ruajtjes, nuk është shumë më mirë.

Prmimet e ruajtjes DigitalOcean

Hapësirat, të cilat fillojnë me 250 GB ruajtje, fillojnë me 5 dollarë në muaj, të cilat – shoqëruar me nivelin e parë të pikave standarde – do të dilnin në 10 dollarë në muaj.

Ata kanë një ton shërbimesh të tjera shtesë. Secila prej tyre do t’ju kushtojë një qindarkë të bukur.

Këto janë disa çmime të pjerrëta, veçanërisht kur konsideroni se shumë nga shërbimet tona më të vlerësuara shkojnë për 3 dollarë në muaj ose më pak.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të mbani mend që merrni një shpejtësi dhe performancë të pakrahasueshme për çmimin më të lartë me DigitalOcean. Kjo është sigurisht diçka për t’u marrë parasysh.

Ju nuk po paguani vetëm për pritjen themelore ose gjerësinë e bandës, këtu. Nëse keni nevojë për këtë, kjo është ndoshta një mbingarkesë.

Vetëm nëse keni një sit të trafikut të lartë (ose disa prej tyre), kjo do të ishte diçka që dëshironi. Dhe duhet.

6. Prmimi është gjithashtu i komplikuar

Pasi të futeni në planet e çmimeve, do të merrni mendje për të gjitha opsionet dhe mundësitë që mund të përdorni dhe azhurnoni. Ekzistojnë kategori të ndryshme për gjerësinë e bandës, hapësirën, serverat (me shpejtësi të ndryshme), CPU, opsionet e sigurisë, etj.

E thënë thjesht – me DigitalOcean ka shumë mënyra për ta bërë tarifën tuaj mujore me të vërtetë të kushtueshme. Shumica e ofruesve të tjerë ofrojnë 2-5 plane të ndryshme që ju japin një përmbledhje të mirë të asaj që merrni. Me DigitalOcean ju mund të rregulloni gjithçka vetë. Mund të jetë një gjë e mirë, por nëse nuk jeni një përdorues i përparuar (siç u përmend më lart), është mjaft i ndërlikuar dhe kërkon shumë kohë. Plus, siç u tha në pjesën e mëparshme, çmimet janë mjaft të pjerrëta në krahasim me ofruesit e tjerë.

A Rekomandojmë DigitalOcean?

Po…

… Për sa kohë që ju jeni një zhvillues.

Nëse jeni thjesht një person mesatar që kërkon të nisë një prani në internet, ka produkte shumë më miqësore për përdoruesit atje që do t’ju kushtojnë shumë më pak.

Për dikë që e di rrugën e tij rreth botës së teknologjisë, duket se nuk ka asnjë produkt më të shpejtë apo më të performancës sesa DigitalOcean.

Issueështja e mbështetjes së klientit dhe çmimi nuk janë të lehta për t’u stomakuar.

Nëse uptime dhe shpejtësia janë faktorët më të rëndësishëm për ju, DigitalOcean është ndër zgjedhjet më të mira në treg.

A keni ndonjë përvojë pozitive ose negative me pritjen e DigitalOcean? Nëse e bëni këtë, ju lutemi lini një përmbledhje transparente dhe të ndershme!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author