Një Portokalli i Vogël – Pse 17 nga 30 Shqyrtime

Një faqe e vogël portokalli

Një Portokall i Vogël u ble në vitin 2012 nga Endurance International Group (EIG), i njëjti konglomerat prapa më popullor (dhe i drejtpërdrejtë i quajtur) Bluehost dhe HostGator.

Kjo mund të jetë një shenjë paralajmëruese për një kompani, etiketa e së cilës është “nikoqir i shtëpisë”. Sidoqoftë, ndryshe nga ato dy marka më të dukshme, Një Portokall i Vogël duket se nuk e ka humbur qasjen e tyre të drejtpërdrejtë.

Ne krijuam një uebfaqe themelore të WordPress në planin e tyre më të lirë të hostimit të quajtur ‘Tiny Plan’ në qershor 2015 dhe kemi mbledhur kohën e duhur & statistikat e shpejtësisë gjatë 24 muajve të fundit.

Si i krahasojnë ato me markat e tyre motra më të njohura? Le të hedhim një vështrim.

Mirat e përdorimit të një hostimi të vogël portokalli

Fillimisht e lansuar në vitin 2003 nga Tim Dorr, Një Portokall i Vogël tani ka dy lokacione serverash në Dallas, Texas, dhe Dearborn, Michigan. Një Portokalli i Vogël, megjithë statusin e tyre të vogël dhe emrin e çuditshëm, ka qenë në këtë biznes për një kohë. Të dhënat dëshmojnë se ata e dinë se çfarë bëjnë.

1. Uptime të forta prej 99.98%

Përfshirja e faqes suaj të internetit në një publikim të madh mund të lëshojë një përmbytje të trafikut brenda vetëm disa minutave. Kjo ekspozim është e mahnitshme … Deri sa faqja juaj të rrëzohet!

Për fat të keq, nuk ka rëndësi se sa mirë funksionon faqja juaj nëse vazhdon të trokitet jashtë linje nga një host web që funksionon me statistika të dobëta në kohë për të mbështetur performancën e saj.

Për fat të mirë, nuk është kështu me një Portokall të Vogël.

Analiza jonë tregoi një kohëzgjatje prej 99.98% gjatë një periudhe 24-mujore. Shtë fenomenale – ata janë shumë më të mirë se duke bërë emrat më të mëdhenj, më të dukshëm në industri (përfshirë kompanitë e tyre motra).

Këtu janë të dhënat e papërpunuara të 12 muajve të fundit:

 • Kohëzgjatja mesatare e Janarit 2020: 100%
 • Dhjetor 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%
 • Nëntori 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%
 • Koha mesatare e tetorit 2019: 100%
 • Koha mesatare e shtatorit 2019: 99,94%
 • Gusht 2019 mesatare e kohës: 100%
 • Koha mesatare e kohës së korrikut 2019: 99.99%
 • Qëndrueshmëria mesatare e qershorit 2019: 100%
 • Maj 2019 kohëzgjatja mesatare: 99.95%
 • Koha mesatare e prillit 2019: 100%
 • Koha mesatare mesatare e Mars 2019: 99,97%
 • Shkurt 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%

Një Portokall i Vogël statistikat e fundit 24-mujoreNjë mesatare me kohë të vogël portokalli | Shihni statistikat

2. Koha e shpejtë e ngarkesës – 645ms

Ne kemi konstatuar se një sit i qëndrueshëm është thelbësor për punën e faqes së internetit. Edhe një sit i qëndrueshëm, nëse është i ngadaltë, shpejt mund të bëhet pa vlerë.

Hulumtimet tregojnë se një vonesë një e dytë në kohën e ngarkesës në sit mund të rezultojë në një humbje të konvertimit 7%. 40% e trafikut të faqes tuaj do të largohet përgjithmonë nëse nuk arrin të ngarkojë brenda vetëm 3 sekondave.

për fat të mirë, Një Portokalli i Vogël dha një shpejtësi mesatare të faqes prej 645ms – shumë më shpejt se mesatarja e industrisë.

Këtu janë statistikat e papërpunuara që mbështesin këto pretendime:

Koha mesatare e ngarkesës 12 muajve të fundit:

Një Portokalli i Vogël statistikat e hollësishme 12-mujore të funditNjë statistikë mesatare e vogël portokalli 2019-2020 | Shihni statistikat

3. Mbështetje – miqësore dhe e dobishme

Edhe faqet e shpejta, të qëndrueshme, kanë nevojë për mbështetje të madhe për çështje të rastësishme që mund të shfaqen pa kërkime.

Mbështetja për klientët e një Portokalli të Vogël nuk na lejoi, duke u rikthyer shpejt tek ne me përgjigjet që ishin të detajuara dhe të informuara mirë. Përvoja jonë në trajtimin e tyre ishte një 10/10. Këtu është një shembull bisedë me ekipin e tyre:

Një mbështetje e vogël portokalli

Një agjent i vogël për mbështetje Portokalli ishte i dobishëm & i gëzuar

Ne e duam që një Portokalli i Vogël nuk u përpoq vetëm të dërgojë lidhje për të zgjidhur problemin tonë. Ata në të vërtetë morën kohën për të folur me ne, ndryshe nga disa host të tjerë të uebit që kemi shqyrtuar në të kaluarën.

4. Qasja e ndershme, afariste transparente

Një efekt anësor pozitiv i qasjes së tyre të ndershme është se nuk ka agjendë ose gjuhë të fshehur për t’ju mashtruar.

Për shembull, shumica e pritësve në internet bëjnë pretendime hiperbolike si ‘hostim i pakufizuar’. Por shumica nuk japin përfitime të pakufizuara.

Një Portokalli i Vogël nuk e bën atë. Ata shprehin, në anglisht të thjeshtë, atë që do të merrni për paratë tuaja.

Për më tepër, secili plan në faqen e tyre ofron të gjitha tiparet e tyre të primit (me përjashtim të “Planit të vogël”), duke përfshirë email të pakufizuar, mbështetje 24/7 me bazë në SH.B.A., serverë SSD dhe emra domainë të pakufizuar.

5. Garancia 90-ditore, e kthimit të parave

Praktika standarde e industrisë mund t’ju japë një rimbursim 30-ditor nëse gjërat nuk funksionojnë siç është planifikuar. Përsëri, Një Portokalli i Vogël ofron trendin duke siguruar deri në 90 ditë për të marrë paratë tuaja mbrapa. Vetëm një kompani e gatshme të qëndrojë pranë shërbimit të tyre do të ofrojë një periudhë kaq të gjatë të rimbursimit, duke e bërë atë rrezik relativisht të ulët për ju që të provoni makinën.

Nga rruga, InMotion Hosting gjithashtu ofron një garanci të kthimit të parave 90-ditore. Pjesa tjetër duhet të jetë rreth 30-45 ditë.

Garancitë për kthimin e parave janë të mëdha sepse nuk duhet të ndiheni të shqetësuar për angazhimin ndaj një hosti në internet vetëm për të zbuluar se nuk ju pëlqejnë shërbimet dhe tiparet e tyre.

Me një Portokall të Vogël, nuk do të duhet të ndjeheni mbërthyer për një shërbim që ju urreni.

Jini të vetëdijshëm që rimbursimet nuk zbatohen për disa mënyra të pagesave.

Sipas Kushteve të Shërbimit të një Portokalli të Vogël, ju nuk do të jeni në gjendje të merrni një rimbursim nëse paguani me një transferim teli bankar, pagesa të Western Union, kontroll, ose porosi të parave.

Sigurohuni që të paguani me një kartë debiti, karte krediti ose PayPal për të siguruar që llogaria juaj të ketë të drejtë për rimbursime.

Kundërpërdorimit të përdorimit të një hostimi të vogël portokalli

Një Portokalli i Vogël kaloi shumicën e provave tona me ngjyra fluturuese. Sidoqoftë, ka disa gjëra për të cilat duhet të keni kujdes para se të dorëzoni kartën tuaj të kreditit.

1. Rreziqet për tejkalimin e kufijve të tyre

Në rast se i tejkaloni kufijtë e planit tuaj, një Portokall i Vogël mund të pezullojë menjëherë llogarinë tuaj. Kjo është në Kushtet e tyre të Shërbimit kur regjistroheni, duke mos ju lënë alternativë tjetër përveçse të pajtoheni kur të filloni. Ndërsa shumica e planeve të tyre ofrojnë një sasi të mirë të gjerësisë së bandës, thjesht ki kujdes që kjo është një mundësi.

Kushtet e përdorimit të gjerësisë së bandës ASmallOrange

Kur është fjala për përdorimin e burimeve, Një Portokall i vogël pretendon se çdo klient është i detyruar të përdorë sa më pak burime të serverit të jetë e mundur në mënyrë që të gjithë klientët në serverët e tyre të kenë përvojë të mirë.

Meqenëse CPU dhe memorja janë burime të përbashkëta, një Portokall i Vogël mund të pezullojë ose përfundojë llogarinë tuaj për përdorimin e shumë burimeve sepse është “abuzive”.

Sipas kushteve të tyre të shërbimit, kufijtë e burimeve për paketat e përbashkëta dhe ato të shitësit janë si më poshtë:

 • 50 Proceset e Drejtimit
 • 15 Minutë Koha e Ekzekutimit Maks
 • 100,000 Gjithsej Inode
 • Përdorimi i CPU 10%
 • Përdorimi i kujtesës 5% (ose 512 MB)
 • 500 mesazhe në postë elektronike brenda çdo ore (ata do të heqin të gjitha mesazhet e tepërta pa i dorëzuar ato)

E njëjta vlen edhe për përdorimin e gjerësisë së bandës. Ata ju caktojnë një shtesë mujore të bandës, e cila bazohet në paketën pritëse që blini.

Nëse llogaria juaj tejkalon shumën e caktuar të brezit të bandës për muajin, një Portokall i Vogël mund të pezullojë llogarinë tuaj deri në:

 • Moreshtë shpërndarë më shumë bandë,
 • Ju blini më shumë bandwidth për një tarifë shtesë,
 • Ju azhurnoni në një paketë që ka më shumë bandwidth gjithsej.

Ata mund t’ju paguajnë një tarifë shtesë të mbipagesës, pavarësisht se si vendosni të riaktivizoni llogarinë tuaj.

2. Pa mbështetje telefonike

Shërbimi i klientit të një Portokalli të Vogël është fantastik. Ata ishin jashtëzakonisht të shpejtë dhe të hollësishëm në përvojën tonë, me disponueshmëri 24/7/365.

Problemi i vetëm? Asnjë mbështetje telefonike. Përkundrazi, ata mbështeten në një bazë të dhënash të thelluar të njohurive, chat live në uebfaqe dhe email.

Shumica e hostëve të tjerë të uebit ofrojnë mbështetje telefonike, kështu që rëndesa e kësaj konference mund të varet nga preferencat tuaja personale.

3. Menaxhimi i dobët i reputacionit

Gjatë gjithë periudhës sonë të testimit, Një Portokalli i Vogël performoi në mënyrë të shkëlqyeshme në detyrat kryesore të një hosti në internet (kohën e duhur, shpejtësinë dhe mbështetjen e klientit). Në internet do të gjeni vlerësime të tjera që nuk janë aq të ndezura. Objektivi ynë është gjithmonë të ofrojmë një përmbledhje gjithëpërfshirëse, dhe ka përmbledhje atje që kundërshtojnë tonën.

Kompania nuk ka thjesht një reputacion të dobët kur bëhet fjalë për rishikime.

Disa përdorues të Twitter kanë çuar në platformën sociale për të folur negativisht për shërbimet e një Portokalli të Vogël.

Një përdorues madje pretendoi se Një Portokalli i Vogël nuk do ta transferonte fushën e tyre në një host të ri në internet në vitin 2016.

Një Twitter i vogël me Portokalli

Në vitin 2017, u duk se biseda e përgjithshme për Një Portokall të Vogël është akoma po aq negativ, edhe nëse nuk pajtohemi.

Ja çfarë është dashur të thotë përdoruesi i Twitter-it @jackson_surfs për kompaninë:

Një Twitter i vogël 2 Portokalli

Një Portokalli i Vogël iu përgjigj të dy cicërimave dhe dukej se po përpiqej të korrigjonte çështjet.

Një çmim i vogël portokalli, planet pritëse & Fakte te shpejta

Një çmim i vogël Portokalli dhe planet

Plani i vogël: Ky plan kushton 6.51 dollarë në muaj. Ajo vjen me 500 MB hapësirë ​​ruajtjeje, 5 GB bandwidth, 24/7 email + mbështetje live chat dhe një maksimum prej 1 emri domain. Ju duhet të paguani të paktën një vit nëse vendosni të shkoni me këtë plan. – Ky është plani që kemi përdorur për testim.

Plani i vogël: Ky plan kushton 94,60 dollarë (7.88 dollarë në muaj) në vit (ose 8,80 $ në muaj) dhe mund të jetë me një tarifë më të lirë nëse paguani për një vit ose më shumë menjëherë. Ajo vjen me 5 GB ruajtje, 50 GB bandwidth, emra të pakufizuar domain, email 24/7, dhe mbështetje chat live.

Plani i mesëm: Ky plan kushton 136,40 dollarë (11,37 dollarë në muaj) çdo vit (ose 16,50 $ në muaj). Ajo vjen me 15 GB ruajtje, 150 GB bandwidth, emra domainë të pakufizuar, dhe 24/7 email dhe mbështetje të bisedës së drejtpërdrejtë. Ju mund të paguani më pak nëse vendosni të paguani për një periudhë më të gjatë një ose më shumë vjet.

Plan i madh: Ky plan kushton 250,80 $ (20,90 dollarë në muaj) çdo vit (ose 27,50 $ në muaj). Ajo vjen me 30 GB magazinim, 500 GB bandwidth, emra të pakufizuar domain, dhe 24/7 email dhe mbështetje të bisedës së drejtpërdrejtë. Kushton gjithashtu më pak nëse porositni për një periudhë më shumë se një vit.

Të gjitha planet e tyre të përbashkëta të pritjes së hosteve, përveç planit Tiny, vijnë me mbështetje për emrat e pakufizuar të domain-ve, postë elektronike të pakufizuar, mbështetje 24/7 dhe SSD.

 • Lehtësia e regjistrimit: Faqja e regjistruar e vetme. Procesi i lehtë i regjistrimit.
 • Opsionet e pagesave: Kartë krediti, PayPal.
 • Tarifat dhe klauzolat e fshehura: Pa tarifa të fshehura. Një kufi i përdorimit të 10 përqind të CPU-së, 5 përqind përdorim i memorjes, 50 procese drejtimi, 15 minuta kohë maksimale e ekzekutimit, 100,000 nyje totale dhe 500 mesazhe dalëse në postë elektronike për një periudhë 60 minutë është e zbatueshme për të gjitha paketat e përbashkëta dhe të shitësit.
 • upsells: Asnjë upsells. Hooray!
 • Aktivizimi i llogarisë: Aktivizimi i llogarisë së menjëhershme.
 • Paneli i Kontrollit dhe Përvoja e Panelit: cPanel në dispozicion.
 • Instalimi i Aplikacioneve dhe CMS (WordPress, Joomla, etj.): Softaculous në dispozicion për instalimin me një klik.

A ju rekomandojmë një Portokalli të Vogël?

po dhe jo.

Kohëzgjatja e qëndrueshme, ngarkimi i shpejtë i faqeve dhe një bisedë e shpejtë, miqësore me një përfaqësues mbështetës të njohur, vërtetuan se Një Portokall i Vogël e di se çfarë po bëjnë.

Por, kishte një por. Nëse duhet të tejkaloni kufijtë e tyre, atëherë faqja juaj madje mund të hiqet, gjë që për ne është e papranueshme.

Me siguri do të merrni më shumë zhurmë për një nga hostet tona më të mirë të rekomanduar.

A keni përdorur një host të vogël portokalli? Nëse po, ju lutemi lini një përmbledhje më poshtë. E mirë apo e keqe – nuk ka me të vërtetë rëndësi pasi ne po përpiqemi t’i mbajmë vlerësimet tona të qarta dhe të ndershme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author