Bluehost vs HostGator – Cila është “në të vërtetë” më mirë? (Rishikimi i vitit 2020)

Bluehost dhe HostGator janë dy nga markat më të mëdha pritëse në botë. BlueHost vs HostGator

Qesharak mjaft, të dy janë në pronësi të së njëjtës kompani – Endurance International (EIG).

Meqenëse janë kaq të mëdhenj, ata kanë më shumë para për të investuar në serverat e tyre (uptime dhe shpejtësi), mbështetje, veçori dhe kështu me radhë.

HostGator dhe Bluehost të dy ofrojnë të gjitha llojet e shërbimeve, nga emrat e thjeshtë të domainit deri në pritjen e përbashkët (atë që do të rishikojmë këtu), hostimin në cloud, serverat virtualë privatë (VPS) dhe madje edhe serverët e dedikuar.

Pas pak, ne hapëm portofolin tonë, duke paguar për planet e pritjes në BlueHost dhe HostGator. Ne krijuam faqet e internetit të thjeshta të “testit” për Bluehost – hostingfacts-bluerock-bluehost.com dhe HostGator – hostingfacts-hg.com.

Duke përdorur një mjet të palëve të treta si Pingdom për të matur performancën midis Bluehost të përbashkët dhe HostGator të përbashkët, ne arritëm të mbledhim disa të dhëna të rëndësishme, të tilla si shpejtësia dhe koha e duhur.

Pra, Bluehost vs HostGator – cili është në të vërtetë më i mirë? Le ta zbulojmë…

1. Cila është më e besueshme (Uptime)? Bluehost …

Kjo krahasim bazohet në të dhëna me vlerë 12 muaj.

Sidoqoftë, e vërteta është se ne i vëzhgojmë ata për më shumë se tre vjet.

Ne do të pranojmë:

Bluehost dhe HostGator jo gjithmonë kanë performancë të ndezur në kohë.

Por disa vjet më parë, infrastruktura e tyre e teknologjisë pati një rregullim të madh. Dhe rezultatet që nga atëherë kanë qenë si një ndryshim natë dhe dite.

Për një kohë të gjatë, Bluehost ka qenë në gjendje disi të ofrojë një kohë të përsosur të kufijve mbi 99,99%. Ne kemi parë vetëm disa ndërprerje, dhe ato kurrë nuk zgjatën më shumë se disa momente.

Ne kemi rishikuar mbi 30+ kompani pritëse deri më sot, të cilat kanë dalë me një standard mesatar të industrisë prej 99.94%. ’Shtë goxha e mirë, por performanca e Bluehost e ka hedhur në erë nga uji.

Shikoni ndarjet nga muaji në muaj për veten tuaj:

Uptime Bluehost

Kohëzgjatja mesatare e Bluehost për periudhën 12 muaj është <99,99% me vetëm 44 minuta kohë joproduktive dhe 25 ndërprerje.

Statistikat e performancës Bluhost 12 muaj

 • Kohëzgjatja mesatare e Janarit 2020: 100%
 • Dhjetor 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%
 • Nëntori 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%
 • Koha mesatare e tetorit 2019: 99,96%
 • Koha mesatare e shtatorit 2019: 99.99%
 • Gusht 2019 mesatare e kohës: 99.99%
 • Koha mesatare e kohës së korrikut 2019: 100%
 • Qëndrueshmëria mesatare e qershorit 2019: 99,98%
 • Maj 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%
 • Koha mesatare e prillit 2019: 100%
 • Koha mesatare mesatare e Mars 2019: 99.99%
 • Shkurt 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%

HostGator Shared Uptime

Mesatarja e kohës së pritjes së HostGator për periudhën 12 muaj është <99.98% me 2 orë joproduktive dhe 29 ndërprerje.

Statistikat e performancës 12-mujore të HostGator

 • Kohëzgjatja mesatare e Janarit 2020: 99.7%
 • Dhjetor 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,89%
 • Nëntori 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%
 • Koha mesatare e tetorit 2019: 100%
 • Koha mesatare e shtatorit 2019: 100%
 • Gusht 2019 mesatare e kohës: 99.99%
 • Koha mesatare e kohës së korrikut 2019: 100%
 • Qëndrueshmëria mesatare e qershorit 2019: 99.99%
 • Maj 2019 kohëzgjatja mesatare: 99.95%
 • Koha mesatare e prillit 2019: 99,98%
 • Koha mesatare mesatare e Mars 2019: 99.99%
 • Shkurt 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%

2. Cila është më e shpejtë? Bluehost …

Shpejtësia e faqes është e dyta vetëm deri në kohën e duhur.

(Në fund të fundit, është e vështirë të ankoheni për kohën e ngadaltë të ngarkimit nëse faqja juaj është plotësisht jashtë linje.)

Por shpejtësia e ngadaltë e faqes mund të ndikojë tek ju në të gjitha llojet e mënyrave, nga largimi i vizitorëve larg nga faqja juaj, deri te sabotimi i plotë i shitjeve.

Disa vjet më parë, nëse do të na pyesnit për shpejtësinë e faqes për të dy Bluehost dhe HostGator, do të kishit marrë një pamje të hutuar. Ose një fjalë e përdhosur F.

Arsyeja është: Nuk ishte e madhe. Si, me të vërtetë e keqe në të vërtetë. Renditjet e këqija në fund.

Koha mesatare e ngarkesës mesatare të përbashkët të Bluehost:

Për shembull, Bluehost tregoi një performancë të shkëlqyeshme me një shpejtësi mesatare të faqes 368ms në 12 muajt e fundit.

Kjo është një kokë mbi pjesën tjetër të konkurrencës.

Performanca e shpejtësisë Bluehost

 • Shpejtësia mesatare e Janarit 2020: 404ms
 • Shpejtësia mesatare e Dhjetorit 2019: 566ms
 • Shpejtësia mesatare e Nëntorit 2019: 365ms
 • Shpejtësia mesatare e Tetorit 2019: 478ms
 • Shpejtësia mesatare e Shtatorit 2019: 385ms
 • Shpejtësia mesatare e gushtit 2019: 351ms
 • Shpejtësia mesatare e korrikut 2019: 386ms
 • Shpejtësia mesatare e qershorit 2019: 415ms
 • Shpejtësia mesatare e majit 2019: 384ms
 • Shpejtësia mesatare e prillit 2019: 307ms
 • Shpejtësia mesatare e Marsit 2019: 236ms
 • Shkurt 2019 Shpejtësia mesatare: 339ms

Koha mesatare e ngarkesës mesatare të HostGator:

Shpejtësitë e faqes së HostGator kanë qenë zhgënjyese.

Gjatë 12 muajve të fundit, ata kanë arritur vetëm të mbledhin mesatarisht 1385ms, që do të thotë se duhet më shumë se 1 sekondë për të ngarkuar një faqe në internet.

Gara e shpejtësisë së faqeve është mezi konkurencë në këtë rast sepse mesatarja e këtij HostGator është më shumë se tre herë më e ngadaltë se ajo e Bluehost.

Hostgator-ndahet-speed-performance

 • Shpejtësia mesatare e Janarit 2020: 2,189ms
 • Shpejtësia mesatare e Dhjetorit 2019: 1,640ms
 • Shpejtësia mesatare e Nëntorit 2019: 1,378ms
 • Shpejtësia mesatare e Tetorit 2019: 1,423ms
 • Shpejtësia mesatare e Shtatorit 2019: 1,328ms
 • Shpejtësia mesatare e gushtit 2019: 1,494ms
 • Shpejtësia mesatare e korrikut 2019: 1,763ms
 • Shpejtësia mesatare e qershorit 2019: 1,331ms
 • Shpejtësia mesatare e majit 2019: 931ms
 • Shpejtësia mesatare e prillit 2019: 957ms
 • Shpejtësia mesatare e Marsit 2019: 1,068ms
 • Shkurt 2019 Shpejtësia mesatare: 1,107ms

3. Cili ka një plan më të gjatë afatgjatë? të dy

Të dy Bluehost dhe HostGator kanë plane të ngjashme dhe nivele çmimesh.

Por le të fillojmë me Bluehost, së pari.

Planet Bluehost dhe nivelet e çmimeve për vitin 2019

 • themelor: Mundësia më e ulët e përbashkët e pritjes është vetëm 2.75 dollarë në muaj me kodin tonë ekskluziv. Ai çmim i ulët, i lirë përfshin gjithçka që ju nevojitet për një uebfaqe të vetme, përfshirë 50 GB memorie SSD, Bandwidth pa tel, unifikim SSL, çertifikatë falas SSL, një domain (gratis), dhe madje pesë llogari emaili. Ky është çmimi më i mirë atje.
 • Plus: Niveli i dytë i përbashkët do t’ju kthejë $ 5,45 në muaj. Por, për dyfishin e çmimit të hyrjes, ju mund të organizoni uebfaqe të pakufizuara! Magazinimi dhe gjerësia e brezit janë të dy të pa-matura. Thrownshtë hedhur një çertifikatë falas SSL. Dhe ju merrni gjithçka pothuajse të pakufizuar, nga fushat e parkuara deri në nëndominët dhe adresat e postës elektronike..
 • Zgjedhja Plus: Mundësia më e madhe e përbashkët e pritjes në të vërtetë kushton njësoj si plani Plus me kodin tonë – 5,45 dollarë në muaj. Ju merrni gjithçka të përfshirë në planin Plus, me disa gjoja shtesë, si ndihma për spam, privatësia e domain dhe kopjet rezervë të faqes.

(Bluehost gjithashtu ka një shumëllojshmëri të VPS dhe serverave të dedikuar për të blerë nëse keni nevojë për diçka me pak më shumë kuaj fuqi.)

Sidoqoftë, ka një kapje të këtyre çmimeve të ulëta.

Do të duhet të regjistroheni për një mandat të plotë tre vjeçar për të përfituar. Ky është edhe një lajm i mirë dhe i keq, sidoqoftë.

Lajmi i keq është që ju të jeni më të sigurt se ju pëlqen shërbimi i tyre para se të parapagoni për tre vjet. Fatmirësisht, ata sigurojnë një garanci 30-ditore për kthimin e parave, me disa kufizime. Shërbimet e shtesave, si emrat e domain nuk përfshihen. Dhe ata do të zbrisin 15,99 $ për koston e emrit të përmendur në këtë fushë.

Lajmi i mirë është që po mbylleni në këtë tarifë me zbritje.

Shikoni, shumica e kompanive të tjera pritëse bëjnë të njëjtat mashtrime çmimesh në të gjithë industrinë. Ata ju mbështjellin me çmime tepër të ulëta për vitin e parë, vetëm për të rritur tarifat për ju (ndonjëherë dy ose tre herë) në vitet në vijim.

Por në këtë rast, parapagimi në të vërtetë funksionon në favorin tuaj.

Ju mund të paguani për Bluehost me të gjitha kartat kryesore të debitit ose kredisë, plus PayPal.

Fatkeqësisht, ky çmim nuk përfshin migrime falas në sit. Kështu që do të duhet të paguani ekstra nëse transferoheni nga një ofrues tjetër i pritjes.

Tani, le ta kthejmë vëmendjen tonë te HostGator.

Ja se si planet e tyre dhe ndarja e çmimeve:

Mimet e hostgatorit

 • hatchling: Planet më të ulëta të HostGator fillojnë me 2.75 dollarë në muaj, i cili përfshin një uebfaqe, domen, bandë gjerësia e pa-matur, një migrim falas në sit dhe një çertifikatë falas SSL.
 • bebe: Niveli i dytë përfshin gjithçka që ju nevojitet për shumë faqe në internet, përfshirë hapësirën e pakufizuar të diskut dhe një çertifikatë falas SSL. Kjo fillon me 3,95 $ / muaj.
 • Biznes: Plani me baba të mëdhenj do t’ju kthejë vetëm 5,95 $ / muaj, por do t’ju japë fusha të pakufizuara, bandwidth, plus një çertifikatë SSL të azhurnuar, IP të dedikuar dhe mjete SEO.

Prmimi i HostGator është i ngjashëm me Bluehost, ku do të paguani një mandat tre vjeçar për të përfituar nga ato norma të ulëta.

Garancia e tyre për kthimin e parave është dy javë më e gjatë se ajo e Bluehost në 45 ditë, por ka disa përjashtime.

Në thelb, rimbursimet aplikohen vetëm për hostet e përbashkëta ose VPS. Nuk ka serverë të dedikuar, ose tarifa të administratorit. Dhe ju duhet të paguani përmes debitit, kredisë, PayPal, ose parave të gatshme (po, para) për të pasur të drejtën. Porositë e parave, çeqet dhe transferimet bankare nuk do të marrin rimbursime.

Fatkeqësisht, këto rritje të çmimeve të përtëritjes janë në fuqi të plotë me HostGator.

Pasi skadimi i planit tuaj fillestar, HostGator do të rrisë tarifat (megjithëse, shuma e plotë varet nga plani me të cilin përfundoni).

Përgjegjësia e çmimeve të HostGator

4. Përvoja e mbështetjes është shumë e ngjashme

Ashtu si performanca e tyre në kohën e duhur dhe me shpejtësinë e faqeve, Bluehost u është drejtuar gjithashtu orëve të reagimit të klientëve gjatë muajve të fundit.

Ata shpesh janë vetëtimë të shpejtë në seancat e bisedës live tani. Megjithëkëtë, zbuluam që përsëritjet e tyre të mbështetjes ishin ndonjëherë jashtë thellësisë së tyre kur testoheshin me më shumë pyetje teknike.

Mbështetje BluehostMbështetje Bluehost

Shtë interesante, ju mund të hipni në kanalin e tyre në YouTube për të zgjidhur ndoshta shumicën e çështjeve të zakonshme në të cilat keni kaluar.

Ndihma për klientët e HostGator ka qenë gjithashtu shumë e mirë që nga vonë. U desh pak kohë për t’u lidhur me një përfaqësues të bisedës live (16 minuta), por sapo u bëmë, ata dukeshin shumë miqësorë dhe e dinin se për çfarë po flisnin.

Mbështetje HostGator Bisedë liveMbështetje hostGator

Një përvojë pozitive në të dy rastet! Ju nuk mund të gaboni më me këta gjigantë pritës.

6. Cila është më shumë “Feature pasur”? Hostgator …

Le të mos rrihet rreth shkurret.

Bluehost dhe HostGator kanë disa xhepa të thellë këto ditë.

Por ata e kanë spërkatur atë para të gatshme për klientët e tyre duke hedhur në të gjitha llojet e gjallërave të bukura të vogla me shumë pak kufizime.

Për shembull, Bluehost ka një tërësi mjetesh të përqendruara në spam, duke përfshirë SpamAssassin, Spam Experts dhe Spam Hammer, për t’ju ndihmuar të parandaloni që webspam të infektojë faqen tuaj. (Për të mos përmendur, çertifikata falas SSL.)

Bluehost madje do të punojë mirë me CloudFlare për të siguruar vëmendje shtesë për hacks dhe linjat e nxehta. Ata madje do t’ju lejojnë të mbroni drejtoritë me fjalëkalim dhe të shtoni vërtetimin e dy faktorëve në hyrjet tuaja.

Ata janë gjithashtu miqësore me tregtinë elektronike. Ju mund të drejtoheni drejt Tregut të MOJO për të ngritur një dyqan online të plotë.

Bluehost Mojomarket

Ju mund të përdorni instalimin me një klikim të Wordhress me një klikim të Bluehost, ose përdoruesit e përparuar do të jenë të lumtur të marrin duart e tyre në qasjen cPanel.

Cpanel Bluehost

Kontrolli ynë më i madh Bluehost është tarifa e migracionit prej 149,99 $ (!).

Pothuajse të gjithë hostët në internet e hedhin këtë falas – duke përfshirë HostGator.

Sapo kishim një host tjetër në internet të bënte një migracion në sit për ne, dhe u desh… ~ 20 minuta në krye. Ne ishim në gjendje ta bënim atë menjëherë në bisedën live madje.

Kështu që nëse po lëviz një sit ekzistues, mbaje këtë në mendje. Ose, hidhni një vështrim më të afërt në HostGator (thjesht duhet të regjistroheni me 30 ditë pasi të blini një plan). Ata do të lëvizin gjithçka nga domeni në të gjithë faqen e internetit, dhe madje edhe bazat e të dhënave MYSQL.

HostGator gjithashtu hedh në një ton shtesë, duke përfshirë mbrojtje të ngjashme me malware, certifikata SSL, dhe madje edhe kopje rezervë ditore!

HostGator gjithashtu ka edhe bonusin e shtuar të një ndërtuesi të integruar të uebfaqes, i kompletuar si me funksionalitetin eCommerce ashtu edhe me modelet e dizajnit që përgjigjen me celular..

Dhe mund të merrni deri në 200 dollarë në kredi reklamimi falas për përdoruesit e rinj (100 dollarë për secilën Google AdWords dhe Bing).

Të gjitha këto ‘shtesa’ e bëjnë HostGator një zgjedhje të shkëlqyeshme për të dy llojet e njerëzve. Fillestarët që fillojnë nga e para do të pëlqejnë këto kredi reklamuese dhe ndërtues të faqes në internet, ndërsa klientët me uebfaqet ekzistuese do të pëlqejnë transferimet e faqes, domenit dhe bazës së të dhënave falas.

Sshtë një mundësi e fortë për të dy.

Përfundim: Bluehost fiton!

Bluehost dhe HostGator ndajnë shumë ngjashmëri.

Ato janë të dyja opsione të shkëlqyera për përdoruesit e rinj dhe të energjisë, duke u përpjekur të vendosin se ku do të presin perandorinë e tyre në internet.

Pra, si duhet të zgjidhni?

Nëse shtypim, ne do t’i japim avantazh të vogël Bluehost. Ja pse:

 • Koha gati-përsosur e përsosur
 • Pesë top në shpejtësinë e faqes
 • Prmimet më të mira në klasë
 • Mbështetje e shpejtë, miqësore
 • Dhe ton shtesë të sigurisë.

Ju mund të bëni çështjen për HostGator në një numër fushash. Sidomos në veçoritë “shtesë”, si migrimet falas të faqeve, kopjimet rezervë dhe krijuesi i faqes në internet.

Por në përgjithësi, Bluehost mbizotëron në “tre-tre” të kohës, shpejtësisë dhe çmimit. Gati duke përshkuar secilën pozicion nga mbi 30+ kompani pritëse që ne kemi rishikuar deri më tani.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author