6 Ofruesit më të mirë të CDN (Krahasimi i 2020) |

Ofruesit e Rrjetit për Dorëzimin më të mirë të përmbajtjes (CDN)

Shërbimet e Rrjetit të Dorëzimit të përmbajtjes, ose CDN për shkurt, përqendrohen në shpërndarjen e përmbajtjes tuaj më shpejt te vizitorët e faqes suaj të internetit. Ajo funksionon duke krijuar një kopje të skedarëve në një rrjet të serverëve të ofruesit të CDN (i njohur edhe si “buza”). Qendrat e të dhënave janë më afër vizitorëve që mundësojnë reagim më të shpejtë dhe kohë më të shkurtër ngarkese midis internetit dhe shfletuesit.

Përfitimet kryesore të një CDN janë:

  • Dorëzim më i shpejtë i përmbajtjes
  • Ngarkesë më e ulët në serverat tuaj
  • Besueshmëri e lartë dhe kohën e duhur
  • Kosto më e ulët për bandwidth
  • Lehtë e shkallëzueshme

Gjatë hulumtimit tonë, ne zbuluam se shpejtësia mesatare dhe kohëzgjatjet janë mjaft të ngjashme midis ofruesve, sipas CDNPerf. Prandaj, dallimet kryesore janë tiparet, mbulimi rajonal dhe kostoja e planeve.

Le të shohim disa nga ofruesit më të mirë të CDN atje.

6 Ofruesit më të mirë të rrjetit për dorëzimin e përmbajtjes

1. StackPath CDN – Më së miri në përgjithësi

Faqja e parë e StackPath CDNPlanet fillojnë me 10,00 dollarë në muaj

Pro StackPath:
+ Cheapmimi i lirë dhe transparent
+ Faqet dhe kërkesat e pakufizuara
+ Shpërndarja e denjë me 45 PoP
+ Kompresimi GZip
+ IPv6 & HTTP / 2
+ DDoS & falas SSL private
+ Opsioni i pastrimit të menjëhershëm
+ Mbështetje bisede, telefon dhe biletë 24/7
+ Muajin e parë falas
Cons StackPath:
– Gjerësia e bandës së kufizuar (1TB / muaj)
– Asnjë PoP në Rusi apo Afrikë

StackPath është një CDN për fillestarët dhe zhvilluesit profesionistë. Struktura e tyre transparente e çmimeve, vendosja e thjeshtë dhe shumë karakteristika i bëjnë ata një kandidat të fortë për shërbimin tuaj CDN.

StackPath ofron një platformë të plotë cloud me siguri të integruar, përfshirë zbutjen e DDoS, në të gjithë produktet dhe shërbimet e saj. Ju mund të zgjidhni nga një Paketa vetëm për CDN ose disa pako Dorëzimi Edge me Firewall të Aplikimit në Internet (WAF), Sistemin e Emrave të Domainëve (DNS), dhe monitorimin e përfshirë.

Ata kane 45 qendra të të dhënave në të gjithë botën, përveç në Rusi dhe kontinentin Afrikan. Të gjitha vendet e tyre të Pikës së Prezencës (PoP) përfshihen me secilën pako pa pagesë shtesë, dhe gjithashtu mund të ngushtohen në një rajon specifik.

Vendosja është mjaft intuitive dhe e drejtpërdrejtë, dhe ekziston gjithashtu një mundësi për kontrolle më të avancuara. Mund ta merrni CDN-në dhe të funksiononi shpejt dhe të kontrolloni më vonë me cilësimet.

Karakteristikat kryesore të planit vetëm CDN të StackPath janë 1TB / muaj bandwidth, faqet dhe kërkesat e pakufizuara, Certifikata SSL falas private për sit, mbështetja HTTP / 2, iPv6, dhe mbrojtja e DDoS.

Gjithashtu, do të keni akses në opsionet e pastrimit të menjëhershëm, rregullat e personalizuara për ruajtjen e ruajtjes dhe 301 ridrejtimeve, analitikëve në kohë reale, në kompresimin e fluturimeve GZip dhe mbështetjen e WebSocket.

Mbështetja e tyre është atje për ju 24/7 përmes bisedës, telefonit dhe mbështetjes së biletave pa pagese.

Pasqyrë e çmimeve:

Plani i tyre i lirë i pajtimeve fillon nga $ 10 / month. Ai përfshin të gjitha tiparet e planit vetëm për CDN, por akoma jeni i kufizuar me gjerësinë e bandës me 1TB / muaj.

Sidoqoftë, duke filluar nga 20 dollarë në muaj, mund të merrni paketën Edge me StackPath me CDN dhe sigurinë e shtuar (WAF, DNS dhe monitorim). Duke marrë parasysh përfitimin e shtuar, sigurisht që ia vlen investimi.

Ata do t’ju paguajnë një tarifë mujore para në kartën tuaj të kreditit ose llogarinë PayPal, por do të merrni një muaj të parë falas për t’i provuar ato.

2. Google Cloud CDN – Prania e besueshme dhe e besueshme globale

Faqja e parë e CDN e Cloud GoogleMimi është i bazuar në përdorim

Pro Google të Cloud CDN:
+ Prania globale me 140 PoP
+ Platforma e Besuar e Google Google
+ Paguaj si shkon
+ IP anycast
+ IPv6 & HTTP / 2 & QUIC
+ DDoS & SSL i menaxhuar nga Google
+ Cookie dhe URL të nënshkruar
+ 300 dollarë kredi falas
Kundërvajtjet CDN të Google Cloud:
– Purging kushton ekstra
– Mbështetja teknike kushton ekstra

Google Cloud CDN ka performancë të shkëlqyeshme dhe shumë karakteristika të dobishme. CDN e tyre mund të integrohet lehtësisht me produktet e tjera të reja të cloud, gjë që ju lejon të merrni një gamë të plotë shërbimesh që ju nevojiten. Sidoqoftë, kini kujdes nga kostoja.

Google Cloud CDN është pjesë e familjes së produktit Google Cloud. Platforma e tyre ofron një larmi të gjerë të produkteve me re, duke përfshirë mbajtjen në internet, ruajtjen, madje edhe aftësitë e mësimit AI dhe të makinerive. Google Cloud është i njohur me udhëheqësit e industrisë, të tilla si PayPal, Twitter, Spotify dhe FedEx, për të përmendur disa.

Infrastruktura e tyre mbulon pjesën më të madhe të botës me 140 PoP, 67 zona dhe 200+ vende dhe territore. Parqet e tyre të mëdha të serverëve gjithashtu lejojnë një përvojë të mirë balancuese të ngarkesës.

Karakteristikat kryesore të Google Cloud CDN përfshijnë një IP Anycast, mbështetje IPv6, HTTP / 2 dhe QUIC, mbrojtje DDoS, SSL të menaxhuar nga Google, cookie dhe URL të nënshkruara, dhe monitorim dhe prerje të integruar.

Për më tepër, Google Cloud CDN ju lejon të buroni përmbajtje nga vende të ndryshme, përfshirë origjinën me porosi, gjë që ju jep sasinë e duhur të fleksibilitetit.

Mbështetja e Google Cloud është dobësimi i tyre i rëndësishëm si mbështetja falas merret vetëm me çështje të faturimit. Për mbështetje të mëtejshme teknike, paketat e Kujdesit për Klientin fillojnë nga 100 dollarë në muaj për çdo përdorues. Një tjetër mundësi është të merrni një abonim G Suite, i cili përfshin mbështetje falas të telefonit dhe emailit 24/7.

Pasqyrë e çmimeve:

Google po ngarkon bandë e bandës së cache (0,02 $ – 0,20 dollarë për GB bazuar në destinacionin dhe përdorimin mujor), gjerësia e bandës (0,04 $ – 0,15 dollarë për GB bazuar në burimin dhe destinacionin), dhe Kërkesa HTTP / HTTPS (0.0075 dollarë për 10,000 kërkesa). Anydo pavlefshmëri e cache-së që filloni do t’ju kushtojë gjithashtu 0.005 dollarë shtesë për pavlefshmëri. Prandaj, kostoja mujore do të rritet ose ulet bazuar në rregullat tuaja të përdorimit dhe ruajtjes.

Ndërsa e shkruajnë këtë përmbledhje, ata po ofrojnë një 300 dollarë kredi falas, të cilat mund t’i përdorni për ndërtimin në Google Cloud deri në 12 muaj. Pas kësaj, ju mund të vendosni mënyrën tuaj të pagesës me kartë krediti, karte debiti ose llogari bankare.

Ju gjithashtu mund të vlerësoni kostot e mundshme mujore me ato kalkulatori i çmimit.

3. Imperva – Siguri e fortë me një CDN

Faqja e parë e CDN ImpervaMimet vetëm duke kërkuar një kuotë

Imperva Pro:
+ Monitorimi i trafikut në kohë reale
+ Prania globale me 44 PoP
+ IPv6 & HTTP / 2
+ Mbrojtje DDoS
+ Opsioni i pastrimit të menjëhershëm
+ 24/7 email dhe mbështetje telefonike
+ Demo falas
Imperva Cons:
– Asnjë SSL falas
– CDN nuk është një mundësi e veçantë
– Planet janë të vështira për tu azhurnuar

Imperva është një zgjidhje e besueshme kur po kërkoni një paketë të sigurisë në internet me një shërbim global CDN si shtesë. Ato mund të trajtojnë të dy statike (imazhe, JavaScript, skedarë CSS, etj.) Dhe përmbajtje dinamike (cookie, preferencat e përdoruesit, banderolat e ekranit, etj.), Për të mbuluar nevojat e vizitorëve tuaj. Sidoqoftë, paketat e tyre nuk janë shumë të lira.

Imperva është një kompani e përqendruar kryesisht në aplikimin dhe sigurinë e të dhënave. Shërbimi i tyre CDN i shtohet paketave të tyre të sigurisë si një veçori shtesë. Përvec CDN, paketat e tyre përfshijnë analitikë sulmi, Firewall të Aplikimit në Ueb (WAF), vetë-mbrojtje të aplikacionit në kohë, siguri API dhe menaxhim bot.

Prania e tyre globale arrin 44 qendra të të dhënave elastike DDoS, të cilat përfshijnë çdo kontinent të madh.

Karakteristikat kryesore të CDN të Imperva janë Mbështetja HTTP / 2 dhe IPv6, monitorimi i trafikut në kohë reale, mbrojtja DDoS, aftësia e pastrimit të menjëhershëm, shtresa e cloud bazuar në ekuilibrin e ngarkesës 7 dhe rregullat e mbajtjes me porosi. Do të merrni gjithashtu qasje në Console Security Cloud të Imperva për një përmbledhje të sulmeve dhe ngjarjeve të sigurisë së faqes tuaj të internetit, përfshirë menaxhimin e llogarisë tuaj dhe cilësimet WAF.

Një dobësi e konsiderueshme është se ju nuk do të merrni një SSL me planet e tyre. Gjithashtu, nuk jeni në gjendje të shtoni veçori shtesë ose të ndryshoni shpejt një paketë. Ju duhet të çabonoheni nga paketa juaj e tanishme dhe të regjistroheni përsëri në një plan të ri brenda 30 ditësh.

Stafi i tyre mbështetës është i disponueshëm 24/7 përmes postës elektronike, telefonit, ose përmes portalit të vetë-shërbimit.

Pasqyrë e çmimeve:

Imperva nuk ofron CDN si një shërbim më vete. CDN është përfshirë në paketat e tyre të sigurisë FlexProtect. Nuk ka një listë zyrtare të faturimit për planet e tyre, dhe ju mund të merrni një vlerësim specifik përmes ekipit të tyre të shitjeve. Sidoqoftë, kur bëjmë hulumtimin tonë, mësuam se ata përdorin një sistem çmimesh me bazë përdorimi prej 5 niveleve dhe të tyre planet kushtojnë të paktën disa mijëra dollarë në vit.

Nuk ka asnjë garanci siç është standarde në biznesin e Internetit këto ditë, por ju jeni në gjendje të kërkoni një demo falas të shërbimeve të tyre.

4. CDN Rackspace – Rrjet i gjerë për Ndërmarrjet me Mesatare të Vogël

Faqja e përparme e CDN-së RackspaceMimi është i bazuar në përdorim

Pro Rackspace:
+ Rrjeti i Akamai me 200+ PoP
+ Paguaj si shkon
+ Mbështetje për kohën e përmbajtjes për të jetuar (TTL)
+ Mbështetje IPv6
+ DDoS & pa pagesë SSL të përbashkët
+ Opsionet e kërkimit
+ 24/7 telefon dhe email mbështetje
Cons rackspace:
– Asnjë protokoll HTTP / 2
– 10 limit domain
– 8 KB max për një kërkesë

Rackspace ofron një përvojë të gjithanshme CDN. Partneriteti i tyre me Akamai u jep atyre qasje në një rrjet të gjerë të serverëve në të gjithë globin. Ato janë gjithashtu shumë fleksibël dhe mund të japin çdo lloj përmbajtje që ju nevojitet, qofshin ato imazhe, video ose aplikacione interaktive.

CDN e Rackspace mund të ofrojë përmbajtje statike dhe dinamike për vizitorët tuaj. Portofoli i tyre përbëhet nga kompani të tregtisë elektronike, uebfaqe dhe aplikacione në internet. Për më tepër, ata madje mund t’ju ofrojnë shërbim të mbajtjes së faqes në internet nëse po kërkoni një të tillë.

Ata janë duke përdorur rrjetin e Akamai për të shpërndarë të dhëna dhe përmbajtje për më shumë se 200 lokacione buzë Rreth botës. Meqenëse Akamai është më i përshtatur drejt shërbimit të korporatave të mëdha, Rackspace është më fleksibël dhe gjithashtu i përshtatet nevojave të ndërmarrjeve të mesme.

Instalimi i CDN është shumë i shpejtë përmes Panelit të Kontrollit të Rackspace Cloud. Paneli i kontrollit në vetvete është mjaft i thjeshtë për tu grumbulluar dhe intuitiv. Do të merrni gjithashtu një mundësi për ta vendosur atë përmes API REST dhe detyrimet gjuhësore.

Karakteristikat kryesore të CDN Rackspace janë fleksibilitet i shumëfishtë i origjinës, IPv6, zbutje DDoS, SSL e përbashkët, rregulla dhe raporte të caching, dhe opsione spastrimi.

Do të merrni gjithashtu një pikë të vetme globale për të hyrë në API. Gjithashtu, Rackspace mbështet kohën e përmbajtjes për të jetuar, ose TTL, e cila ju lejon të vendosni një kohë specifike për sa kohë përmbajtja është e fshehur.

Sidoqoftë, ka disa kufij për shërbimin e tyre. Ato lejojnë një maksimum prej 10 fushave për planin e shërbimit dhe një madhësi maksimale 8 KB për organin e kërkesës në API. Këto kufizime nuk duhet të jenë problem për një përdorues mesatar që kërkon të rrisë shpejtësinë e faqes së tij të internetit.

Mbështetja e Rackspace është në dispozicion 24/7 përmes telefonit dhe postës elektronike, dhe arkivat e tyre janë plot me artikuj të dobishëm si.

Pasqyrë e çmimeve:

Pagesa për hapësirë ​​për CDN gjerësia e bandës mujore (0,02 – 0,27 $ për GB në bazë të përdorimit) dhe kërkoni tarifa çdo ditë (0,0075 – 0,022 dollarë për 10,000 kërkesa bazuar në vendndodhjen). Ngjashëm me CDN të Google Cloud, kostoja mujore do të rritet ose ulet bazuar në përdorimin dhe rregullat e ruajtjes me porosi.

5. Akamai – Më e mira për korporatat e mëdha

Faqja e parë e CDA AkamaiMimet vetëm duke kërkuar një kuotë

Akamai Pro:
+ Prania globale (1700 networks rrjete)
+ Përqendrohuni në përmbajtjen e videos me fund të lartë
+ Kompresimi GZip
+ IPv6 & HTTP / 2
+ DDoS & pa pagesë SSL të përbashkët
+ Opsioni i pastrimit të menjëhershëm
+ 24/7 chat live dhe mbështetje telefonike
+ Gjykim falas sipas kërkesës
Akamai Cons:
– Shumë e shtrenjtë
– Asnjë monitorim në kohë reale nuk është i përfshirë
– Vështirë për tu vendosur

Akamai ofron një shërbim CDN të performancës shumë të lartë. Ata janë të orientuar më shumë drejt përvojës me cilësi të lartë video dhe ofrojnë korporatave të mëdha një prani globale.

Akamai ishte një nga kompanitë e para që zhvilloi një shërbim CDN. Sot, ato janë një nga CDN-të më të shpërndara atje, duke shërbyer afërsisht 30% të të gjithë trafikut të Internetit. Përveç shërbimit CDN, ata gjithashtu ofrojnë siguri në internet dhe shërbime cloud për klientët e tyre.

Ata kanë një prani në mbi 130 shtete që presin një dajak 1700 rrjete. Ata mund të ofrojnë një sistem të ofrimit të përmbajtjes më të shpejtë në shkallë në çdo rajon të botës.

I gjithë ai potencial vjen me komplekse të caktuara. Meqenëse ata janë më shumë drejtuar drejt ndërmarrjeve më të mëdha, mos prisni t’i vendosni gjërat lehtësisht. Ju padyshim që do të keni nevojë për një ekspert të IT në anën tuaj ose një ekip të tërë të tyre.

Akamai gjithashtu ka një listë të gjatë të tipareve të ndryshme me shërbimin e tyre premium. Disa nga tiparet më të dukshme janë mbështetje për video-në kërkesë dhe video live, pastrim të menjëhershëm, në kompresimin fluturues GZip, mbështetje për HTTP / 2 dhe IPv6, SSL falas, mbrojtje të DDoS, dhe rregulla me porosi. Do të keni gjithashtu një shans të paguani shtesë për një certifikatë të personalizuar SSL.

Sidoqoftë, ata nuk japin statistika në kohë reale me planet e tyre dhe presin që ju të ndërtoni sistemin tuaj të monitorimit brenda. Në anën e ndritshme, ata kanë një 24/7 telefon dhe mbështetje chat live për t’ju ndihmuar.

Pasqyrë e çmimeve:

Nuk ka një listë zyrtare të çmimeve me këtë ofrues, as. Akamai ofron një zgjidhje të përshtatur me çmime për nevojat individuale të secilit klient. Gjatë hulumtimit tonë, ne zbuluam se ato Planet e shërbimit bazë të CDN fillojnë nga 1-1.5k në muaj. Për të marrë një kuotë më të saktë, kontaktoni drejtpërdrejt me ekipin e tyre të shitjeve.

Ju gjithashtu mund të kërkoni një provë falas për të provuar shërbimin e tyre në shkallë.

6. Sucuri – Siguri e Madhe dhe CDN për Një Uebfaqe

Faqja e parë e CDN SucuriPlanet fillojnë me 199,99 dollarë në vit

Sucuri Pro:
+ Bandwidth i pakufizuar
+ Monitorim aktiv i sigurisë
+ Rrjeti anikast
+ Kompresimi GZip
+ IPv6 & HTTP / 2
+ DDoS & Le të Encrypt SSL
+ Garancia e kthimit të parave 30-ditore
Sucuri Cons:
– 12 PoP
– Vetëm një faqe në internet për plan
– Mbështetje vetëm me biletë

Sucuri ofron një mundësi fleksibël CDN për kompanitë që presin një faqe të vetme. Të gjitha planet e tyre përfshijnë monitorimin e sigurisë dhe heqjen e malware për të mbajtur faqen tuaj të sigurt. Ju gjithashtu mund të zgjidhni nga disa nivele planesh bazuar në madhësinë e biznesit tuaj.

Kryesisht, Sucuri është një kompani e sigurisë në internet dhe CDN. Përveç CDN dhe paketave të sigurisë, ata ofrojnë për të rregulluar një uebfaqe të sulmuar dhe konsultime për çështje të sigurisë.

Serverët e tyre mbulojnë SH.B.A., Evropë, Azi, Australi dhe Brazili, me 12 PoP-të krejt. Ky është numri më i ulët i PoP-ve në listën tonë të rishikimit, por ende një prani e fortë në qendrat më aktive të Internetit.

Vendosja e CDN e Sucuri është mjaft e thjeshtë dhe nuk kërkon një profesionist për të filluar. Sidoqoftë, prapë mund të kërkoni ndihmë nëse nuk jeni në gjendje t’i vendosni gjërat, dhe ata janë të lumtur t’i ndihmojnë.

Një nga përmbysjet më të rëndësishme me shërbimin e tyre është monitorimi aktiv i sigurisë dhe heqja e malware, i cili vjen i përfshirë me çdo plan. Disa nga veçoritë e tjera të dukshme janë Bandwidth i pakufizuar, një rrjet Anycast, mbrojtje DDoS, Le të Encrypt SSL, HTTP / 2 dhe IPv6 mbështetje, dhe compression GZip.

Një dobësi domethënëse është një kufi për një faqe në internet për plan, por nuk jeni i kufizuar në numrin e faqeve në internet nën atë sit. Një tjetër anë negative në krahasim me disa nga konkurrentët e tyre është mungesa e një bisede dhe mbështetje emaili, i cili vjen vetëm me një plan me porosi. Ata kanë një Sistemi i biletave 24/7 për mbështetje të disponueshme në të gjitha paketat.

Pasqyrë e çmimeve:

Planet e pajtimit CDN Sucuri fillojnë në $ 199.99 / vit, e cila nuk është e lirë. Por, duke marrë parasysh që kjo kosto do të përfshijë monitorimin e sigurisë dhe trajtimin e malware, ne do të themi se është ende një vlerë e mirë për paratë tuaja.

Përveç ofruesve të tjerë të CDN që ne kemi shqyrtuar në këtë listë, Sucuri është i vetmi që ofron një Garancia e kthimit të parave 30-ditore.

përfundim

Bazuar në studimin tonë, të gjithë ofruesit e CDN kanë performancë të lartë dhe besueshmëri. Megjithatë, ka zgjidhje të ndryshme atje nga vetëm CDN deri te paketat e sigurisë së plotë në internet. Sa i përket çmimit, opsionet e pagimit-si-ju-go duket se janë më fleksibël, por planet fikse ofrojnë më shumë parashikueshmëri në drejtim të kostove.

Shpresojmë, rishikimi ynë ju bëri të mendoni në drejtimin e duhur kur zgjidhni një shërbim CDN që funksionon më mirë për ju.

Zbatimi i CDN në Uebfaqen tuaj

Këtu janë disa burime shtesë se si të shtoni CDN në faqen tuaj të internetit:

Udhëzuesi për Caktimin e StackPath CDN 

Udhëzues për konfigurimin e CDN të Google Cloud

Udhëzues për Sigurimin e Aplikimit në Re cloud Imperva 

Udhëzues për Rregullimin e Rackspace CDN 

Udhëzues për Vendosjen e Firewall-it në Sucuri

* Akamai nuk ka një tutorial zyrtar për konfigurimin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author