5 Platformat më të mira për Blogim Shqyrtuar për vitin 2020 (Pa pagesë dhe Falas)

Gati për të ecur në këmbë në botën e Blogging?

Atëherë do të kishit filluar më mirë udhëtimin tuaj në rrugën e duhur duke zgjedhur platforma më e mirë e blogjeve… Platforma e blogjeve që ju zgjidhni do të ndikojë në cilësinë e blogut tuaj (dhe sa ju pëlqen udhëtimi i blogeres.)

Sidoqoftë, kjo është thënë më lehtë sesa bëhet…

Sot ka shumë mbi një miliardë bloge në internet, dhe numri i platformave të blogjeve në dispozicion e bën të vështirë zgjedhjen e vetëm një.

Ky udhëzues do t’ju ndihmojë të identifikoni se cila platformë e Blogimit është e përshtatshme për ju, duke krahasuar përfitimet dhe të metat e secilit.

Ne po supozojmë se ju jeni një bloger i ri që dëshiron një platformë të Blogging që është e lehtë për t’u përdorur dhe e krijuar. Ju dëshironi një platformë që do të rritet me ju ndërsa përvoja dhe audienca juaj rritet.

Përzgjedhja e platformës së gabuar të blogjeve në fillim do të çojë në sfida në të ardhmen, veçanërisht nëse shpresoni të përdorni blogun tuaj si një mënyrë për të fituar para.

Gati për të filluar? Le të zhyten.

Zgjidh numrin tonë 1: Wix

Wix është zgjedhja jonë numër një sepse është intuitiv, ka një numër mësimesh, dhe është i thjeshtë për fillestarët.

kuti wix logo

Vizitoni Wix.com

Pros:
 • Përshtatshëm lehtësisht duke përdorur shabllone dhe aplikacione të palëve të treta
 • Nuk kërkohen aftësi kodimi. Ndërtoni faqen tuaj me mjete tërheqëse dhe tërheqëse
 • Vendosja e lehtë dhe e shpejtë
Cons:
 • Llogaria falas tregon markimin WIX dhe reklamat në faqen tuaj
 • Numër i kufizuar i aplikacioneve falas të palëve të treta
 • Pasi të zgjidhet, një shabllon nuk mund të ndryshohet

WIX dallon nga ndërtuesit e tjerë të faqeve të internetit. Ata e kanë ndërtuar markën e tyre kryesisht në gojë më gojë që nga viti 2006. Ata kanë krijuar një produkt që është intuitiv dhe i gjithanshëm por i lehtë për t’u përdorur për blogerët e rinj të cilët janë në kërkim të një platforme drag and drop. Isshtë një ndërtues gjithëpërfshirës i faqes në internet.

WIX ju lejon të krijoni faqen tuaj, së bashku me blogun tuaj, duke përdorur mjetet, programet dhe serverët e tyre. Paneli i administratorit Wix ju lejon të përdorni faqen tuaj. Zgjidhje të tjera për ndërtimin e faqeve kërkojnë që të instaloni, shkarkoni dhe menaxhoni pjesët e ndryshme të Wix tuaj veç e veç.

Wix mund të krahasohet me dhënien me qira të një apartamenti në krahasim me blerjen e një shtëpie. Ju jeni në gjendje të rregulloni thelbin dhe pamjen e faqes.

Por, infrastruktura, siguria dhe ndërtimi kujdesen nga pronari i pronës, i cili në këtë skenar është Wix. Ekziston një shkëmbim ndërmjet komoditetit dhe kontrollit.

Pas më shumë se 14 muajsh që rishikova Wix në faqen time dhe shumë nga faqet e klientëve tanë, e ndjej këtë godit ekuilibrin e përsosur të dizajnit, tipareve dhe çmimeve.

Ixmimi Wix

Plani falas i Wix është për ata që nuk kanë mend që të adresojnë faqen e tyre të strukturuar si kjo: http://yourwebsite.wix.com/yourwebsite. Plani falas lejon faqe të pakufizuara dhe llojet e faqeve. Ju jeni të kufizuar në ruajtje dhe veçori.

çmimi wix

Planet e paguara variojnë nga 5- $ 25 $. Plani i Lidhjes me 5 $ Connect Domain përfshin një gjerësi bande prej 1 GB, 500 MB hapësirë ​​ruajtjeje dhe aftësinë për t’u lidhur me domenin tuaj.

Plani VIP është 25 dollarë në muaj. Kjo përfshin një bandë të pakufizuar, 20 GB hapësirë ​​ruajtje, rishikim profesional të faqes, një dyqan në internet, një domen falas dhe karakteristika të tjera. Pagesa mund të bëhet duke përdorur ndonjë kartë krediti kryesore.

Aplikacioni i blogut Wix ju lehtëson të shtoni bloge në faqen tuaj të internetit që do të jetë të mbështetur në pajisjet mobile. Wix ofron mbështetje të klientit përmes postës elektronike dhe telefonit për t’iu përgjigjur pyetjeve që mund të keni.

Wix jeton deri në premtimin e saj për të qenë 100 përqind i përshtatshëm për të bërë vetë projektuesit dhe blogerët në internet. Mungesa e fleksibilitetit mund të jetë një sfidë për zhvilluesit profesionistë (për ata që ne rekomandojmë Squarespace), por për fillestarët që kërkojnë të rritin blogun e tyre, ne mendojmë se Wix përfaqëson më të mirën nga ajo që është aktualisht në treg.

Zgjedhja jonë e numrit 2: WordPress

WordPress është zgjedhja jonë e dytë sepse është e thjeshtë, falas dhe e lehtë për tu mirëmbajtur.

Kutia e logos së WordPress

Vizitoni WordPress.com

Pros:
 • Kontroll i plotë mbi faqen tuaj të internetit
 • Shtoni veçori përfshirë dyqanet në internet, anëtarësimet dhe forume
 • Mijëra tema WordPress falas dhe premium
 • Më shumë se 45,000 shtesa falas
 • WordPress funksionon mirë me SEO
Cons:
 • Një kurbë relativisht e pjerrët e të mësuarit për menaxhimin e blogut tuaj
 • Ju jeni përgjegjës për kopje rezervë dhe siguri

WordPress, ndryshe nga zgjedhja jonë e parë Wix, kërkon më shumë njohuri për të hartuar blogun tuaj të parë. Shtë shumë më lehtë sesa të mësosh të kodosh, por nuk është zvarritës.

Para se të shkojmë shumë më tej me rishikimin tonë, ne kemi dashur të shpjegojmë ndryshimin midis WordPress.org përkundrejt WordPress.com.

Mbështetje për temën
 • WordPress.org ofron mbështetje të plotë për tematikën. Ju mund të përdorni, modifikoni dhe rregulloni temat komerciale dhe falas. Ju mund të bëni gjithçka që dëshironi me faqen tuaj.
 • WordPress.com kufizon temat tuaja me ato që janë aktualisht të pranishme në depo WordPress. Temat ekzistuese nuk mund të personalizohen, as nuk mund të ngarkoni tema me porosi.
Shtojca
 • WordPress.org ju lejon të maksimalizoni fuqinë e WordPress si CMS. Mund të ngarkoni dhe rregulloni çdo shtojcë që dëshironi.
 • WordPress.com nuk lejon shtojcat e çfarëdo lloji. Ekzistojnë disa tipare si plug-in, të cilat janë ndërtuar në platformë.
Wordmimet e WordPress.com

çmimi i wordpress

 • WordPress.org kërkon që ju të blini pritjen dhe të paguani për të regjistruar domenin tuaj me një shërbim të palëve të treta.
 • WordPress.com lejon bloget falas dhe siguron ruajtje deri në 3 GB. Ju nuk mund ta rregulloni domenin tuaj dhe jeni i kufizuar në nënfusha. WordPress do të tregojë reklama në faqen tuaj.
monetization
 • WordPress.org ju lejon të shesni reklama nëse zgjidhni në faqen tuaj. Ju mund të mbani 100 përqind të asaj që fitoni nga faqja juaj.
 • WordPress.com nuk ju lejon të shesni reklama në faqen tuaj. Nëse faqja juaj ka 25,000 ose më shumë pamje mujore të faqeve, ekziston një mundësi për ndarjen e të ardhurave.
e quajtur
 • WordPress.org nuk ju detyron të markoni faqen tuaj me asgjë nga WordPress. Mundeni nëse dëshironi, por është thjesht opsionale.
 • WordPress.com kërkon që ju të tregoni lidhjen “mundësuar nga” në faqen tuaj. Për më tepër, WordPress do të shfaq reklama në faqen tuaj pa ju siguruar të ardhura.

Këto janë disa nga ndryshimet midis WordPress.com dhe WordPress.org. Diferencat e tjera përfshijnë mënyrën se si platformat përdorin SEO, analitikë, tregti elektronike dhe mirëmbajtje.

WordPress.com dhe WordPress.org u ofrojnë blogerëve mbështetje të pashembullt nga mësimet që ofrojnë faqet, si dhe komunitet i pafund i përdoruesve të etur për të ndihmuar përdoruesit e tjerë me pyetje ose shqetësime.

Me të gjitha informacionet në dispozicion, blogerët e rinj mund të shpejtohen shpejt dhe të fillojnë të personalizojnë faqen e tyre me pak ose pa telashe.

Zgjedhja jonë e Numrit 3: Medium.com

Medium.com është numri tre i zgjedh tonë për shkak të lehtësisë së përdorimit të tij. Shtë një mundësi e shkëlqyeshme për një platformë falas të blogerave.

kuti e mesme logojePros:
 • Lehtësinë e përdorimit
 • Nuk kërkohet kodim
 • Nuk kërkohet konfigurimi
 • Përqendrohuni në shkrimin, jo hartimin e një faqe në internet
 • Ju lidh me një komunitet online shkrimesh
Cons:
 • Karakteristika të kufizuara
 • Medium.com zotëron audiencën tuaj. Nëse e humbni blogun tuaj, audienca juaj shkon me të
 • Fitimi i parave nuk është një opsion përmes reklamave

Medium.com është një platformë që i ka lejuar autorët të ndajnë njohuri që nga viti 2012. Kjo lejon që përmbajtja juaj të arrijë një audiencë të madhe. Medium.com është përshkruar si Twitter në formë të gjatë.

Një pengesë që ata ofrojnë është aftësia për të importuar përmbajtje në blog nga kudo në Internet. Pasi të jetë importuar, ju jeni në gjendje ta redaktoni atë lirshëm.

Edhe më mirë, media juaj e mëposhtme ju përcjell në Medium.com. Lidhja e llogarisë tuaj të mesme me faqet si Facebook dhe Twitter automatikisht ju lidh me miqtë që përdorin Medium.

Mediumi ju tregon se sa lexues keni. Kjo ju tregon se cilat e bëjnë atë deri në fund. Disa botues i drejtohen Medium.com si një mënyrë për të gjetur kontribues të rinj për faqet e tyre.

si funksionon mesatarja

Mediumi është pa API. Pasuesit që keni janë të ligjshëm, duke shtuar më shumë besueshmëri në ato që shkruani.

Mediumi nuk është platforma e duhur për shkrime të ndërlikuara dhe teknike. Blogerët që përqendrohen në mësimin e jetës, sipërmarrjen dhe politikën mund të kalojnë më mirë.

Për dallim nga WordPress, ju nuk posedoni asgjë në Medium.com. Korporata e Mesme mund t’ju mbyllë sipas gjykimit të tyre. Ata mund të anulojnë llogarinë tuaj ashtu siç dëshirojnë, dhe ata mund të ndryshojnë planet e çmimeve.

Përdorimi i mesëm nuk e rrit markën tuaj aq sa rritet në të mesme. Kur shkruani, në thelb po promovoni Medium.com.

Nëse jeni një shkrimtar popullor, njerëzit do të kujtojnë ato që keni shkruar dhe do të mbani mend që e gjetën atë në Medium.com, por ata nuk do ta mbani mend emrin tuaj, si dhe ata do t’ju kishin shkruar në domenin tuaj ose llogari në median sociale. E kundërta është e vërtetë me faqet si WordPress.

Medium.com është falas. Mund të rrisë ekspozimin tuaj, por ka kufizime të mëdha. Ne e ndiejmë se ia vlen çmimi që ju paguani për të.

Zgjidh numrin tonë 4: Blogger

Blogger është një platformë e vjetër që lufton për të përmbushur nevojat e blogerëve modernë.

kutia e logos së blogeritPros:
 • Eshte falas
 • Lehtë për tu vendosur dhe menaxhuar
 • Përfiton nga siguria dhe besueshmëria e Google
Cons:
 • Karakteristika të kufizuara
 • Modelet e kufizuara dhe opsionet e projektimit
 • Përditësimet janë të rralla
 • Google mund të anulojë ose pezullojë blogun tuaj sipas gjykimit të tyre

Blogger, gjyshi i blogezimit, u themelua nga Evan Williams në vitet 1990. Evan Williams më vonë vazhdoi të gjente Twitter dhe Medium. Zhgënjimi i Matt Mullenweg me Blogger e bëri atë të fillojë WordPress. Bloggeri konsiderohet i vjetëruar dhe plot teknologji e harruar nga shumë njerëz.

Tani në pronësi të Google, Blogger është plotësisht falas. Natyra e saj gjithëpërfshirëse ju jep gjithçka që ju nevojitet. Ende, shkrimtarët duhet të kontrollojnë tregtinë për lehtësi.

Bloggeri përqendrohet në Blogging (… duh); ka pak aftësi të menaxhimit të përmbajtjes të ndërtuara në platformë. Nuk është për t’u habitur, ankesa më e madhe për Bloggerin është se i mungojnë veçoritë, duke bërë që shkrimtarët të tejkalojnë shpejt platformën.

Google e sheh Blogger-in si një pasqyrë. Shërbimi ndaj klientit dhe mbështetja që ata ofrojnë është më pak se yjor. Anydo zgjidhje e problemeve që ju nevojitet do të vijë nga forume mbështetjeje ose nga kërkimi i videove në YouTube.

bloger në faqet google

Blogger është një platformë që refuzon të rritet. Fokusi i tyre i vetëm është Blogging. Faqet e tjera ju lejojnë të promovoni përmbajtjen tuaj duke përdorur media sociale.

Sidoqoftë, Blogger duket se është i kënaqur të guxojë të bëjë gjërat ashtu si i kanë bërë ato gjithmonë. Kjo nuk është domosdoshmërisht e keqe nëse përqendrimi juaj është vetëm Blogging. Por nëse dëshironi që këmbanat dhe bilbilat të jenë të pranishëm në platforma të tjera, ato thjesht nuk ekzistojnë këtu.

Google e ka mbajtur Bloggerin të vazhdojë më shumë se një dekadë. Nuk ka asnjë indikacion se do të zhduket së shpejti. megjithatë, Google ka një reputacion për të vrarë produktet e tij me një trill. Bloggeri nuk është aktualisht as nuk ka qenë kurrë përparësi për Google. Ajo do të jetë vazhdimisht nën kërcënimin e mbylljes.

Meqenëse përmbajtja juaj është pritur në një platformë të blogut në Google, duhet t’i përmbaheni politikës së përmbajtjes së Google. Politika është liberale (dhe bëhet më e lirë çdo vit …), por më shumë se një bloger e ka parë blogun e tyre të mbyllur për shkak të zbatimit arbitrar të Google.

Nëse blogu juaj është në një temë që mund të konsiderohet e diskutueshme, duhet të mendoni dy herë përpara se të investoni kohën dhe energjinë tuaj për të shkruar në një platformë për të cilën nuk keni kontroll të plotë mbi.

Mund të ketë një audiencë të vogël që përfiton nga përdorimi i Blogger. Sidoqoftë, ne mendojmë se nuk është një përshtatje e mirë për shumicën e blogerëve.

Zgjedhja jonë e Numrit 5: Tumblr

Tumblr është një platformë me mikroblogging që përfshin disa tipare të rrjetit social.

kuti logjike tumblrPros:
 • Lehtë për t’u përdorur
 • Lehtë për t’u integruar në përbërësit e mediave sociale
 • Bëni më të lehtë përdorimin e imazheve, videove, GIF, etj.
Cons:
 • Karakteristika të kufizuara
 • Zgjedhje e dobët e temave
 • Vështirë për të kopjuar blogun tuaj
 • Vështirë për të importuar ose eksportuar projekte

Tumblr është projektuar për klientë të rinj. Pulti duhet të jetë intuitiv por kërkon një kurbë serioze të të mësuarit. Blogu është në vartësi të multimedia.

paraqitja e tumblrPërmbajtja e bazuar në tekst i mungon mundësive dhe mjeteve serioze. Si fillestar, ju mund të shijoni disa nga mjetet artistike që janë në dispozicion. Blog-u juaj mund të duket tërheqës, por do t’iu mungojë kambanave dhe bilbilave lexuesit tuaj janë mësuar.

Mjetet e optimizmit të motorit të kërkimit nuk janë të pranishëm me këtë shërbim. Ky është një pengesë e madhe, veçanërisht nëse e shihni blogun tuaj si një burim të ardhshëm të të ardhurave. Tumblr krenohet me një bazë anëtarësie gjithnjë në rritje. Sidoqoftë, ato që nuk arrijnë të përmendin janë shtytjet e njerëzve që largohen nga shërbimi çdo muaj kur e kuptojnë se i mungojnë mjetet e nevojshme për ta bërë blogun një sukses.

Ne nuk e ndiejmë se Tumblr është një mundësi e mirë, veçanërisht për shkrimtarët e rinj. Ju nuk dëshironi që zhgënjimi t’ju bëjë që të hiqni dorë nga bloget krejt.

Ne ju rekomandojmë të shikoni në numrin tonë një të zgjedhur Wix. Ai ju siguron të gjitha mjetet që ju nevojiten për të krijuar një blog tërheqës. Shtë e lehtë për t’u përdorur dhe intuitive.

përfundim

Në të gjithë botën, ka më shumë se 400 milion bloge. Njerëzit i drejtohen blogeve për të gjetur një bashkësi që ndan të njëjtat ideale, interesa, shpresë dhe aspirata të tyre. Nëse jeni duke kërkuar të filloni blogun tuaj, po filloni një udhëtim të jashtëzakonshëm që ka një numër përfitimesh shpërblyese.

Para se të filloni Blogging, duhet të zgjidhni platformën e duhur të blogerave. Ju dëshironi që platforma që ju zgjidhni të jetë e lehtë për t’u përdorur, e përballueshme, e fuqishme dhe për të punuar pa probleme me mediat sociale. Për paratë tona, Wix është përgjigjja.

Shpresojmë që të shijove duke lexuar postimin tonë. A jeni një bloger i ri? Whatfarë platformash keni përdorur? Na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë. Deri në herën tjetër.

Kur të jeni gati për të azhurnuar blogun tuaj, do t’ju duhet një host i mirë. Kontrolloni udhëzuesin tonë për një web më të mirë për blogerët kanadezë për të parë kush e merr tortën.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author