15 mënyra për të shpejtuar faqen tuaj të internetit

Një nga gjërat më të këqija që mund të ndodhin në faqen tuaj të internetit është të humbni klientët për çështje që janë plotësisht të parandalueshme. Statistikat nga studimi i Kohës për Google Load Time 2017 demonstrojnë se një sekondë mund të bëjë një ndryshim të madh në numrin tuaj të trafikut dhe kënaqësinë e klientit.

Në vetëm një sekondë:

 • Pamjet e faqes suaj mund të ulen me 11 përqind
 • Nivelet e kënaqësisë së klientit mund të binin me 16 përqind
 • Mund të pësoni një ulje prej 7 përqind të normave të konvertimit

Gjatë një viti, që një vonesë e dytë mund të rezultojë në një rënie të të ardhurave prej 2.5 milion dollarësh për bizneset që normalisht mesatarisht 100,000 dollarë në shitje ditore.

Shkurtimisht, gjendje latente është armiku i performancës së internetit dhe i kënaqësisë së përdoruesit. Pesëdhjetë e tre përqind e konsumatorëve deklarojnë se ata do të linin një faqe në internet për të ngarkuar më shumë se tre sekonda.

Farë është Latente dhe Pse është e Rëndësishme?

Ekzistojnë tre komponentë që kontribuojnë në shpejtësinë e shpërndarjes së të dhënave: gjerësia e bandës, vonesa dhe xhiroja. Në bashkëpunim me përmbajtjen dhe kodimin e optimizuar, këta elementë shkojnë krah për krah. Ështjet me njërën do të prekin të tjerët.

imazhi që tregon latentin dhe shpejtësinë e rrjetitBandwidth është tubacioni mbi të cilin udhëtojnë të dhënat tuaja. Gjerësia e brezit të ngushtë zvogëlon sasinë e informacionit që udhëton mbi atë tubacion në çdo kohë të caktuar. Kjo çon në probleme me latente dhe ndikon në xhiros.

Faqja e internetit gjendje latente përcaktohet si koha që kërkon informacioni për të bërë udhëtimin e rrumbullakët nga shfletuesi në server dhe përsëri për përdoruesit. Xhiroja është sasia e të dhënave që udhëtojnë mbi një server në një periudhë kohe të caktuar.

Balanceshtë ekuilibri optimal i latencës (i ulët) dhe i brezit (i lartë) që çon në shpërndarje efikase dhe xhiros më të mirë. Nëse bilanci është i pafavorshëm, koha e ngarkesës së faqes tuaj në internet do të jetë më e ngadaltë dhe dorëzimi i të dhënave vonohet.

Farë kontribuon në nivele të larta latente?

 • shumim. Kjo është kohëzgjatja e nevojshme për paketat e të dhënave për të udhëtuar nga një burim në tjetrin.
 • Medium i transmetimit. Ne kemi bërë një rrugë të gjatë që nga ditët e thirrjes, por mjeti i transferimit akoma ndikon në vonesë. Edhe përparime të tilla teknologjike si fibra optikë dhe WAN kanë kufizime fizike që ndikojnë në shpejtësinë e shpërndarjes së përmbajtjes.
 • routers. Ajo që ne jemi në gjendje të bëjmë me një klikim të miut ose duke shtypur në një URL vë në lëvizje një zinxhir ngjarjesh që na lejon të përdorim internetin. Për sytë e përdoruesit mesatar, bëhet një kërkesë dhe nderohet me shpejtësinë e dritës. Sidoqoftë, kjo varet nga aftësia e ruterit tonë për të analizuar siç duhet titujt e paketave dhe informacionet e tjera.

Sa më shumë të shpërndahet rrjeti, aq më shumë herë një paketë duhet të kalojë nga ruteri në ruter. Kjo kontribuon në vonesë të lartë.

 • ruajtje. Vonesat ndodhin sa herë që një paketë e të dhënave sukses ose ruhet. Procesi nëse komplikohet më tej nga numri i çelsave dhe urave të hasura midis kërkesës fillestare të shfletuesit dhe dorëzimit. Shihni ruajtjen më të mirë të cloud
 • Formatimi Si i konfiguroni skedarët dhe menaxhoni bazat e të dhënave të WordPress do të ndikojë në mënyrën se si udhëzimet dhe kodi lexohen dhe përpunohen. Kodi i pastër, i ligët dhe elegant çon në efikasitet dhe shpejtësi.
 • Llojet dhe madhësitë e skedarëve. Standsshtë e arsyeshme që skedarët më të vegjël dhe formatimi më i thjeshtë do të përshkojnë një rrjet më të shpejtë dhe më efikas. Uebfaqet që janë të rënda në grafikë dhe media të tjera të pasura janë përmbajtje, duken më të ngatërruara, dhe kjo ndikon se si shpejt faqet mund të ngarkojnë plotësisht. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të kompresoni skedarët e faqes suaj të internetit.

Përfitimet e optimizmit të faqes suaj të internetit

Nëse vendosni të përdorni një ndërtues të një cilësie të lartë të internetit, të punësoni një projektues në internet, ose të ndërtoni faqen tuaj në internet, duke marrë parasysh sigurinë dhe shpejtësinë me anë të dizajnit, do të përmirësoni pamjen dhe shpërndarjen e përmbajtjes tuaj. Kjo ndihmon me Optimizimi i SEO dhe siguron një më të mirë përvoja e përdoruesit (UX).

Studimet tregojnë se mund të duhen deri në 22 sekonda për një faqe në internet për të ngarkuar plotësisht faqen mesatare të uljes. Imagjinoni avantazhin që do të keni mbi konkurrencën nëse mund të rruani kohët e ngarkesës në shtatë sekonda ose më pak.

15 Mënyrat Ju Mund të Rrisni Shpejtësinë e Uebit Sot

Serverët e sotëm janë në gjendje të ofrojnë kohë ngarkese që matin në milisekonda sesa sekonda. Përveç kontrollit të teknologjisë që u jep vizitorëve përmbajtjen tuaj të internetit, ju mund të implementoni një numër ndryshimesh dhe ndryshimesh për të siguruar një ngarkesë të qëndrueshme, të shpejtë të faqeve dhe një UX të përgjithshme më të kënaqshme.

Këtu janë 15 mënyra se si të rritni shpejtësinë tuaj të internetit, dhe ato nuk do të dëmtojnë aspak cilësinë e përmbajtjes tuaj ose estetikën e faqes.

1. Aktivizoni kompresimin e skedarëve

Kompresimi i skedarëve nuk është asgjë e re. Të gjithë i kemi hasur skedarët që ishin shumë të mëdhenj për të shkarkuar, të cilët ne jemi në gjendje t’i qasemi pasi të jenë kompresuar. E njëjta ide mund të ndihmojë që faqja juaj e internetit të ngarkohet më shpejt duke përdorur kompresimin Gzip.

Në mënyrë që ta kryeni këtë duke instaluar shtojcën e kompresimit për sistemin tuaj të menaxhimit të përmbajtjes ose me dorë përmes skedarit .htaccess. Kjo do të funksionojë për CSS, JS, XML dhe HTML duke shtuar kodin e mëposhtëm:

Tekst / e thjeshtë e Definimit të ShtoOutputFilterByType DEFLATE
Tekst / html DEFLATE AddOutputFilterByType DEFLATE
Teksti DEFLATE ShtoOutputFilterByType DEFLATE / xml
Tekst / CSS CF DEFLATE AddOutputFilterByType DEFLATE
Aplikimi DEFLATE AddOutputFilterByType DEFLATE / xml
Aplikimi DEFLATE AddOutputFilterByType DEFLATE / xhtml + xml
Zbatim / rss + xml DEFLATE AddOutputFilterByType DEFLATE
Zbatim / Javascript DEFLATE AddOutputFilterByType DEFLATE
Aplikimi DEFLATE AddOutputFilterByType DEFLATE / x-javascript

2. Hiqni shtojcat dhe shtesat e panevojshme

Kur po ndërtoni për herë të parë faqen tuaj të internetit, është joshëse të instaloni dhe provoni një numër shtojcash, Disa prej tyre janë të shkëlqyera, por shumë më tepër përfundojnë duke mbledhur pluhur në drejtoritë tona. Bëni një rregull që të çinstaloni menjëherë çdo shtojcë shtesë ose shtesa ose shtesa të pa mbështetura. Abaktivizimi i tyre mund të duket si opsioni më i lehtë, por që mund të shkaktojë probleme sigurie dhe ju vë në rrezik për shkelje dhe shfrytëzime.

Kur bëhet fjalë për sigurinë e faqes në internet duke u përqëndruar në instalimin e vetëm të shtojcave më të mira të WordPress ndërsa hiqni ato të panevojshme është gjithashtu jashtëzakonisht e rëndësishme.

3. Optimizoni HTTP

Ekzistojnë dy mënyra se si të përmirësoni kohën e ngarkesës së faqeve përmes optimizmit të HTML. E para është të minimizoni kërkesat tuaja për HTTP. Ju mund ta realizoni këtë në disa mënyra:

 • Përdorni CSS në vend të imazheve kur është e mundur
 • Kombinoni skedarët CSS, JS dhe HTML për të shmangur fryrjen dhe tepricën
 • Dizajnoni faqe të pastra dhe të thjeshta me më pak elementë
 • Aktivizo caching
 • Ulni numrin e ridrejtimeve duke pastruar faqet e vjetra dhe lidhjet e prishura

Mënyra e dytë për të optimizuar HTML është duke aktivizuar Keep-Alive. Normalisht, çdo kërkesë skedar fillon një veprim të veçantë. Duke aktivizuar HTML Keep-Alive, ju po krijoni një lidhje të hapur që qëndron në atë mënyrë derisa të nderohen të gjitha kërkesat e shfletuesit. Kopjoni këtë copë kodi të thjeshtë në skedarin tuaj .htaccess, i rrethuar nga etiketat përkatëse të hapjes dhe mbylljes:

IfModule mod_headers.c
Set header Lidhja mbaj gjallë
IfModule

4. Instaloni një Rrjet të Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN)

Rrjetet e shpërndarjes së përmbajtjes (CDN) zvogëloni kohët e ngarkesës së faqeve në të njëjtën mënyrë si serverat. Këto rrjete janë përhapur në pika të ndryshme të globit, duke lejuar që dikush në atë vendndodhje të hyjë në faqen tuaj të internetit më afër shtëpisë.

Shumë shërbime pritëse përfshijnë një CDN si pjesë të shërbimit të tyre, kështu që kontrolloni disponueshmërinë përpara se të regjistroheni me këdo. Shih lidhur – CDN-të më të mira kanadeze

5. Aktivizo Caching

Caching lë një kopje të faqes tuaj në shfletuesin e përdoruesit derisa faqja të rifreskohet dhe përmbajtja të azhurnohet. Kjo do të thotë më pak kërkesa HTTP dhe faqe për t’u ngarkuar. Kur aktivizoni caching, mund të zvogëloni kohët e ngarkesës së faqeve për 1.5 sekonda. Në një epokë kur çdo sekondë llogaritet, kjo arrin në një ndryshim të madh.

Caching në WP mund të aktivizohet me shtojcën Rocket ose përmes një prej shtojcave falas si WP3 Total Cache ose Super Cache. Ata që përdorin HTML mund të bëjnë të mundur mbajtjen e memorjeve përmes Etags, Expire ose metodave të tjera. Përdoruesit Drupal mund të kryejnë aktivizimin e cache duke ndjekur këto udhëzime.

6. Minimizoni Kodin JS dhe CSS

Ju mund të përmirësoni kohën e ngarkesës së faqes tuaj duke zvogëluar sasinë e kodimit që duhet për të kryer një veprim. Filloni duke krijuar një skedar të veçantë për JS dhe CSS, dhe pastaj punoni për të zvogëluar hapësirën e bardhë, fshini komentet e panevojshme dhe kombinoni skedarët ose linjat e komandës kudo që të jetë e mundur. Nëse nuk jeni të sigurt se si të minimizoni sa më mirë kodin pa krijuar probleme të tjera, ekzistojnë mjete minifikimi në dispozicion që do të identifikojnë dhe korrigjojnë kodimin e fryrë.

7. Punësoni ngarkesën e Asynchronous JS dhe CSS të File

Pasi kodi juaj të jetë i dobët dhe efikas, mund të shkulni se si ngarkohen skedarët në faqen tuaj përmes një ngarkimi asinkron. Kjo ndryshon se si ngarkohet përmbajtja në faqen tuaj duke e bërë atë më me efikasitet.

E shihni, shumica e shfletuesve trajtojnë kërkesat duke ngarkuar faqet në rregull, një nga një. Kjo njihet si ngarkimi sinkron i faqes. Sa herë që shfletuesi takon një faqe që është sinkron, ai ndalon të gjithë aktivitetin tjetër derisa faqja e tanishme të ngarkohet plotësisht. Me një ngarkim asinkron, shfletuesi juaj është në gjendje të trajtojë disa kërkesa në të njëjtën kohë, domethënë herë më të shkurtër të ngarkesës së faqes në internet.

Shumica e sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes kanë një mekanizëm për të mundësuar ngarkimin e skedarëve asinkron CSS dhe JS. Për shembull, WordPress ka një skedë “Static Files” në shtojcën e tyre Rocket që do t’ju lejojë të aktivizoni këtë funksion duke kontrolluar kutitë e duhura në seksionin “Render-bllokues CSS / JS”. Përdoruesi jo WP mund ta aktivizojë këtë në JS duke përdorur atributin e asinkut ose të shtyrjes. Për CSS, provoni të shkruani stilet për ekranin e parë në kokën e html për të mundësuar ngarkimin asinkron të faqes së parë.

Ngarkimi i shtyrë JavaScript mund të prodhojë të njëjtat rezultate, dhe ai mund të aktivizohet në të njëjtin seksion të panelit WP Rocket si preferencat e ngarkimit. Nëse jeni duke ekzekutuar një sit në HTML, mund të shtyni ngarkimin e JS duke vendosur një thirrje në skedarin e jashtëm pak përpara se të shënoni trupin në kodin tuaj si kjo:

8. Optimizoni skedarët e figurave

Një nga pengesat më të mëdha të burimeve dhe bazave të të dhënave është imazhet. Sigurisht, fotot do të shtojnë përmbajtjen tuaj, por shumë do të ndikojnë gjithashtu në shpejtësinë dhe largojnë trafikun. Nëse duhet të përfshini imazhe në faqen tuaj të internetit, zgjidhni një ose dy, zvogëloni madhësinë e skedarit dhe shkruani në diçka më të efektshme si .jpeg, ose i bëni ato në një kolazh dhe jo në një galeri me imazhe të ndara. Ju gjithashtu mund t’i zhvendosni ato në një platformë që është bërë për imazhe, si InstaGram, dhe lidhje të thjeshtë me atë platformë nga faqja e internetit tuaj.

E njëjta vlen edhe për përmbajtjen e videos, e cila mund të hiqet në një kanal YouTube. Të dyja këto zgjidhje do të ndihmojnë gjithashtu me SEO, pasi ju mund t’i optimizoni ato veçmas duke përdorur një kombinim të etiketave alt për indeksimin e imazheve dhe përmbajtjeve të videos dhe SEO në faqe për optimizimin e përgjithshëm të faqeve. Një nga të preferuarat tona është Optimizilla.

9. Disaktivizoni ndarjet e Hotlinking dhe Kufizoni Pjesët e Medias Sociale

Duke folur për mediat sociale dhe imazhet, do të bënit mirë të çaktivizoni lidhjet e nxehta në faqen tuaj dhe të kufizoni aksionet e mediave sociale. Sugjerimi i dytë duket i kundërt me gjithçka që dini në lidhje me provat sociale, shtrirjen dhe angazhimin, por mund të gjeni një ekuilibër që do të mbështesë praninë tuaj të mediave sociale pa ndikuar në performancën.

Kjo na çon te problemi i hotlinks. Hotlinks janë pak teknologji që lejon njerëzit e tjerë të marrin përmbajtjen tuaj dhe ta përdorin atë në faqen e tyre të internetit ose platformën e mediave sociale. Ajo gjithashtu rrit pa dashje përdorimin e burimeve tuaja.

Në vend që të lidheni me imazhe ose përmbajtje në një uebfaqe tjetër, ose të lejoni që të vidheni, shkarkoni dhe shkarkoni ato në serverin tuaj. Mund të duket antintuitive, por lidhja me përmbajtjen tjetër të faqes në internet mund të ketë pasojën e paqëllimtë të lejimit të performancës së faqes potenciale substandard të dikujt tjetër të ndikojë në tuajin.

10. Ulja e Shkrimeve të Jashtme

Shtimi i skripteteve të jashtëm me kodin JS rrit numrin e kërkesave HTTP, gjë që ul shpejtësinë e faqes në internet. Disa skriptete të jashtme janë të domosdoshme, kështu që nuk keni pse t’i eliminoni ato plotësisht. Pingdom ju lejon të provoni çdo lidhje të jashtme në mënyrë që të përcaktoni se cilat janë duke shkaktuar një problem.

Para se të shtoni lidhje të jashtme me përmbajtjen tuaj në internet, sigurohuni që faqja e internetit e burimit të jetë e besueshme ose ju mund t’i sillni problemet e tyre në shtëpi në platformën tuaj.

11. Gjeni dhe rregulloni lidhje të thyera

Linksdo lidhje e prishur që përfundon me ridrejtime ose mesazhe gabimi mund të ndikojë në UX. Sidoqoftë, kjo këshillë i referohet lidhjeve që përmbahen në skedarët tuaj të imazhit, JS ose CSS. Shikoni dhe provoni lidhje në titullin e skedarëve tuaj CSS dhe në URL-në e burimit JavaScript. Ju mund t’i shikoni ato me dorë, duke ekzaminuar shkrimet e serverit, ose duke përdorur një mjet për kontrollimin e lidhjeve.

12. Optimizoni bazat e të dhënave tuaja

Ruajtja e madhe e skedarëve sigurisht që kontribuon në performancën e ngadaltë. Ju dëshironi një regjistrim të plotë të çdo veprimi për qëllime të sigurisë, por sa herë që një shtesë ose veçori tjetër ruan të dhëna, ajo ndërtohet në bazën e të dhënave tuaja. Imagjinoni të gjitha ato pingbacks, komente spammy ose të panevojshme, dhe revizione pas mbledhjes, dhe ju keni një ide të mirë të problemit.

optimizimi i bazës së të dhënave

Për të shmangur këtë çështje, kryeni kopje rezervë të rregullt të ndjekur nga spastrime për të hequr qafe të dhëna të tepërta pa vuajtur pasoja të padëshiruara.

13. Përdorni Temat e Lehta

Ju do të mahniteni me ndryshimin vetëm duke ndryshuar temën tuaj nga diçka e ngathët dhe e ngarkuar me kod në një kornizë të lehtë. Nëse faqja juaj e internetit duket e ngadaltë dhe të gjithë elementët e tjerë janë në rregull, provoni të përdorni një temë më të re, më të lehtë. Kjo do të thotë të zhyteni më thellë në historinë e performancës së temës sesa thjesht të kërkoni diçka që duket bukur.

Ashtu si me shtojcat, sigurohuni që të çinstaloni temën e vjetër dhe jo ta çaktivizoni atë.

14. Zgjidhni një sistem të mirë të menaxhimit të përmbajtjes

Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes (CMS) janë thelbësore për ruajtjen e shpejtësisë dhe performancës së besueshme. Më i popullarizuari deri tani është WordPress, por ka edhe Joomla, Drupal, dhe shumë të tjerë. Ato ofrojnë avantazhin e optimizimit të përmbajtjes dhe disponueshmërinë e shtojcave ose veçorive për rritjen e performancës.

15. Zgjidhni shërbimin tuaj të strehimit me një vështrim mbi performancën

Mund të jetë joshëse të gjesh një shërbim të lirë pritës, në fund të fundit, buka dhe gjalpi juaj janë në platformën tuaj, apo jo? Sidoqoftë, optimizimi gjithnjë i të gjithë përbërësve të tjerë që kontribuojnë në performancën efikase nuk ka rëndësi nëse platforma juaj e pritjes është standarde.

Kjo nënkupton jo vetëm zgjedhjen e një plani i cili do t’ju lejojë të merreni me rritjen e rritjes së trafikut, por edhe të gjeni një ofrues me teknologjinë për të mbështetur performancën. Planet e përbashkëta të pritjes janë në rregull nëse thjesht filloni dhe përdorni më shumë përmbajtje statike. Sidoqoftë, shpejtësia dhe disponueshmëria juaj e burimeve ndonjëherë varet nga të pasurit fqinjë të mirë.

Kur është e mundur, zgjedhni një rrjet privat virtual cilësor (VPN) ose a server i dedikuar. Kjo do t’ju sigurojë burimet, ruajtjen dhe disponueshmërinë e nevojshme për të zvogëluar kohën e ndërprerjes dhe të vonesës.

Mos harro për testimin dhe vlerësimin e vazhdueshëm

Të dish se çfarë të shkulje dhe kur varet nga të dish se cilat çështje ndikojnë në kohën e ngarkesës së faqeve dhe shpejtësinë e përgjithshme të dorëzimit të përmbajtjes. Disa shërbime pritëse kanë ndërtuar mjete që mund t’i përdorni për të matur performancën e faqes në internet. Ekzistojnë gjithashtu një numër metodash dhe mjetesh që mund të përdorni për të matur kohën e vonesës dhe ngarkesën e faqeve.

Pavarësisht se cila metodë apo mjet përdorni, sigurohuni që të testoni nga një larmi vendndodhjesh. Standsshtë e arsyeshme që serverët e vendosur më larg nga burimi do të zgjasin më shumë për të dhënë përmbajtje. Gjeotestimi nga një numër vendndodhjes do t’ju ndihmojë të matni normat e latencës. Kur bëni testin e shpejtësisë, veproni kështu si me CDN të aktivizuar ashtu edhe me aftësi të kufizuara. Kjo do t’ju ndihmojë të vlerësoni efektivitetin e CDN tuaj dhe teknologjisë tjetër.

si funksionon një cdn

Një nga mjetet më të zakonshme dhe efektive të testimit të shpejtësisë është Pingdom. Ky mjet falas online është një mënyrë e thjeshtë për të përcaktuar një sërë problemesh me punën dhe shpejtësinë e faqes në internet. Ju thjesht shkruani vendndodhjen tuaj të URL-së dhe serverit në kutinë e kërkimit dhe goditni “Start Test”. Ju gjithashtu mund të blini një pajtim premium për më shumë testime të thelluara të llojeve të kohës dhe të përmbajtjes nga më shumë se 70 vende të serverit.

Ky është një shembull i një ping testi duke përdorur DNS publike të Google:

ping 8.8.8.8
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 bajtë të të dhënave
64 byte nga 8.8.8.8: icmp_seq = 0 ttl = 56 kohë = 54.524 ms
64 byte nga 8.8.8.8: icmp_seq = 1 ttl = 56 kohë = 43.423 ms
64 byte nga 8.8.8.8: icmp_seq = 2 ttl = 56 kohë = 50.773 ms

Një mjet gjurmues do të gjurmojë udhëtimin e paketave nga serveri në server, matjen e rrugës nga shfletuesi në pritës dhe identifikimin e ndonjë pengesash ose çështje të tjera.

Këtu është një shembull i raportit të komandës traceroute duke përdorur të njëjtin Google DNS:

gjurmues $ 8.8.8.8
traceroute në 8.8.8.8 (8.8.8.8), 64 hops max, 52 pako byte
1 192.168.0.1 (192.168.0.1) 6.632 ms 9.659 ms 10.089 ms
2 10.89.0.1 (10.89.0.1) 29.867 ms 14.293 ms 30.259 ms
3 blk-212-126-117.eastlink.ca (173.212.126.117) 20.677 ms 19.575 ms 20.155 ms
4 ns-hlfx-dr002.ns.eastlink.ca (24.215.102.161) 30.093 ms 29.371 ms 30.796 ms
5 ns-hlfx-br002.ns.eastlink.ca (24.215.102.221) 29.540 ms 29.516 ms 29.989 ms
6 ns-hlfx-br001.ns.eastlink.ca (24.215.102.9) 26.678 ms 29.203 ms 30.787 ms
7 google.eastlink.ca (24.215.101.10) 49.027 ms 49.196 ms 90.601 ms
8 209.85.241.127 (209.85.241.127) 49.999 ms
72.14.239.75 (72.14.239.75) 48.939 ms
72.14.235.169 (72.14.235.169) 46.823 ms
9 google-public-dns-a.google.com (8.8.8.8) 49.465 ms 45.436 ms 43.772 ms

Duke folur për Google, ata gjithashtu kanë një mjet falas për të provuar faqet e internetit për problemet e shpejtësisë dhe performancës. Ju mund të hyni në vështrimet e tyre PageSpeed ​​këtu.

Testimi nuk është një operacion një herë. Uebfaqja juaj duhet të monitorohet gjatë gjithë kohës, duke përdorur automatizimin dhe disa nga mjetet në dispozicion për performancën dhe testimin e shpejtësisë. në mënyrë që rezultatet të kenë ndonjë kuptim. Kjo do t’ju ndihmojë të identifikoni çdo çështje para se të bëhen probleme të kushtueshme.

Mendimet përfundimtare

Ndërsa rrjetet bëhen më të mbushura dhe shpërndahen, latenca bëhet më e mundshme. Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë informacionin që ju nevojitet për të përmirësuar performancën dhe shpejtësinë e faqes suaj të internetit. Përveç zgjedhjes së shërbimit më të mirë të mbajtjes së faqes në internet për nevojat dhe buxhetin tuaj, optimizimi i përmbajtjes tuaj dhe mënyra se si është dorëzuar do të shkoni shumë përpara drejt eliminimit të shumë prej shkaqeve të joproduktive dhe performancës së ngadaltë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author