15 gjeneratorët më të mirë të domenit për vitin 2020 |

Zgjedhja e një emri domain nuk është e lehtë. Ju dëshironi një adresë në internet që do të jetë edhe e paharrueshme dhe domethënëse, ndërsa përshkruan njëkohësisht se për çfarë marke juaj ka të bëjë. Por edhe pasi të keni dalë me diçka tërheqëse dhe të denjë për markën tuaj, mund të zbuloni se domeni .com është marrë tashmë. Kjo vetëm ju çon përsëri në tabelën e vizatimit, që do të thotë më shumë dhimbje koke.

Por nuk ka pse të marrë përgjithmonë për të dalë me një emër të shkëlqyer domaini që është tashmë i disponueshëm. Provoni një nga këta 15 gjeneratorët kryesorë të domain, të renditur në asnjë mënyrë të veçantë, dhe kurseni veten duke tërhequr flokët.

Nëse nuk keni ende një emër domain, mund t’i merrni ato më poshtë:

 • Domain.com (kostoja e domenit: 9,99 $ për 1 vit – përdorni kuponin “HOSTFACTS” për të marrë 20% zbritje nga blerja e parë)
 • Gjeni regjistrues të tjerë të domain këtu.

15 Prodhuesit më të mirë të emrave të domain-ve falas

# 1 HostPapa

Gjeneratori i emrit të domain HostPapa

HostPapa është më së shumti i njohur për shërbimet e tij të mbajtjes në internet, por gjithashtu ndihmon përdoruesit që të gjejnë dhe transferojnë emrat e domain. Ai nuk ka një gjenerues të emrave të domain-it në vetvete, por nëse kërkoni emrin e domain ose fjalen kyçe me kërkimin e tyre të domain, HostPapa do t’ju njoftojë nëse është në dispozicion dhe gjithashtu do t’ju jepen qindra alternative (fillore, vend -me specifik, premium) emrat e domain dhe shtesat e ndryshme për të zgjedhur.

# 2 Namecheap

Gjeneratori i emrit të domain NameCheap

Namecheap ju ndihmon të gjeni emrin e domain-it të biznesit tuaj me një gjenerator të quajtur Beast Mode. Së pari, filloni duke futur deri në 5000 fusha ose fjalë kyçe. Pastaj, zgjidhni llojet e TLD që dëshironi të përfshini në kërkimin tuaj. Ju ose mund të shtoni preferencat tuaja sipas kategorisë ose të zgjidhni të gjitha TLD në dispozicion. Beast Mode gjithashtu ka shumë filtra për të ngushtuar rezultatet e kërkimit tuaj, si:

 • Gamë të çmimeve
 • Përdorni Domain Hack
 • Hidhni zanoren e fundit
 • Shumohen emrat
 • Trego Domain Premium
 • Fshehni domene të padisponueshme

Gjeneratori i Namecheap gjithashtu ju lejon të shtoni parashtesa / prapashtesa që do të sugjerojnë alternativa për fushat e regjistruara tashmë ose në fushat me kosto të lartë. Në përgjithësi, gjeneratori i Namecheap është një mjet i shkëlqyeshëm për të gjetur një emër të përshtatshëm domain për biznesin tuaj.

# 3 Kërkimi i dobët i domenit

gjenerator i ligët i domenit

Filloni me një fjalë kyçe të vetme dhe më pas kërkoni në opsionet e domenit tuaj në Lean Domain Search. Rezultatet e kërkimit tuaj do të tregojnë qindra, nëse jo mijëra, ide të emrit të domain. Të gjitha rezultatet janë të disponueshme për fushat .com. Me këtë mjet, ju gjithashtu mund të:

 • Filtroni me alfabet, sipas gjatësisë, ose sipas popullaritetit
 • Ruani emrat e domain-it tuaj të preferuar
 • Ndiqni historikun tuaj të kërkimit
 • Ndani rezultatet e kërkimit
 • Kërkoni menjëherë idetë tuaja për të parë nëse ato janë të disponueshme

Nëse keni një ide për fjalë kyçe që dëshironi të përdorni, por keni nevojë për disa ide të freskëta për një domain të plotë, ky është mjeti për t’u përdorur. Kurdoherë që përpiqemi të dalim me ide për emrin e domain, Lean Domain Search është faqja e parë që viziton.

# 4 Bust një emër

krijoj një gjenerator emri domain name

Bust a Name ka mjete të shumta filtrimi për t’ju ndihmuar të gjeni një emër domain cilësor që plotëson nevojat tuaja specifike. Filloni duke filtruar për fjalë kyçe dhe më pas zgjidhni opsione të tilla si “fillon” ose “mbaron” me fjalen tuaj. Pastaj, filtroni se sa e natyrshme dëshironi që domenet të duken, dhe zgjidhni kufirin tuaj të karakterit. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të tregoni domenet e marra, si dhe të filtroni me shtesa, siç janë .com, .net dhe .org. Në fund të faqes, do të shihni gjithashtu sugjerime për fjalë kyçe të ngjashme për t’u provuar.

Nëse nuk keni një fjalë kyçe në mendje, provoni butonin “Bëni një Domain të Rastësishëm” për të ndezur ide ose për të rrëmbyer një emër të disponueshëm. Nëse gjeni një domen që ju pëlqen, ruajeni për më vonë, ose blini atë përmes lidhjeve me regjistruesit e domain-it si GoDaddy dhe Namecheap. Ju gjithashtu mund të ekzekutoni një kërkim domain në faqe gjithashtu nëse emri që keni në mendje është i disponueshëm.

# 5 Shopify Generator Emri i Biznesit

Shopify gjenerator i emrit të biznesitMegjithëse emri i mjetit sugjeron se është thjesht për krijimin e emrave të biznesit, Gjeneratori i Emrit të Biznesit të Shopify në fakt jep ide të disponueshme për emrin e domain. Filloni duke zgjedhur një fjalë kyçe që dëshironi të përfshijë domenin tuaj dhe do të merrni qindra sugjerime. Edhe pse faqja ju inkurajon të krijoni një dyqan Shopify duke përdorur emrin e domain që ju sugjeruan, mund të shkoni diku tjetër për të blerë adresën e internetit. Sugjerimet përdorin shtrirjen .com.

# 6 Emri

Gjeneratori i domain domain

Nameboy ju ndihmon të gjeni emrat e domain të disponueshëm bazuar në fjalët kyçe që ju zgjidhni. Shkruani deri në dy fjalë kyçe, dhe Nameboy menjëherë do të japë një listë të emrave të sugjeruar të domain. Grafikët e tyre e bëjnë të lehtë të përcaktoni se cilat zgjatje janë marrë dhe cilat nga ato akoma mund të këputni. Për shembull, edhe pse është marrë hostingfacts.com, përdoruesit e tjerë mund të blejnë ende HostingFacts.net.

Ju gjithashtu mund të shihni se cilat emra domain janë të disponueshëm për rishitje, si dhe të lejoni sugjerime të hiphenuara ose fjalë kyçe vjelëse. Ky mjet funksionon mirë nëse tashmë keni një ide se cilat fjalë kyçe doni të përdorni, por po kërkoni sugjerime për variacione të ndryshme të tij.

# 7 EmriStall

gjenerator i emrit të domain-it namestall

NameStall ofron një larmi mjetesh për t’ju ndihmuar në kërkimin e domain. Filloni me mjetin e gjeneratorit të emrave të tyre, i cili do t’ju ndihmojë të kërkoni me fjalë kyçe dhe filtra të tjerë, duke përfshirë:

 • Pjeset e fjalimit
 • Fjalë kyçe të njohura
 • Fjalët themelore në anglisht
 • Kategoritë e industrisë

Ju gjithashtu mund të zgjidhni nëse dëshironi fjalen tuaj në fillim ose në fund të domenit tuaj ose nëse dëshironi një grumbull në adresën tuaj të internetit. Më në fund, zgjidhni shtesat që dëshironi të filtroni. Do të merrni një listë të opsioneve që janë marrë dhe që nuk janë regjistruar ende. Klikoni në lidhjen “regjistrohuni” përkrah asaj që ju pëlqen ta zgjidhni.

NameStall gjithashtu përmban një mjet të ngjashëm për sugjerimin e emrit të domain, si dhe një mjet të menjëhershëm të kërkimit të domain, listën e emrit të domain-it të markës dhe mjetin e kërkimit të fjalëve me fjalë të mëdha.

# 8 Domain Puzzler

domainpuzzlerDomain Puzzler është një mjet i thjeshtë me shumë mundësi. Filloni me versionin “e lehtë” dhe futni fjalët tuaja ideale, zgjidhni zgjatimet tuaja të domain dhe kërkoni për ide. Gjëja interesante për këtë gjenerator të emrave të domain është që ju mund të përfshini fjalë kyçe të shumta në krahasim me vetëm një ose dy si mjetet e tjera në këtë listë, dhe kjo do të kombinojë fjalët tuaja në variante të ndryshme. Shtoni rezultate në listën tuaj të preferuar, ose provoni një kërkim më të përparuar. Ju gjithashtu mund të përdorni mjetin për të krahasuar gradën e faqeve të emrave të ndryshëm të domain.

# 9 Emri Mesh

NameMesh

Emri Mesh funksionon mirë kur keni në mendje disa fjalë kyçe. Zgjidhni 2-3 fjalë kyçe dhe futni ato në kutinë e kërkimit. Pastaj, gjeneroni listën tuaj! Mjeti do të japë ide të bazuara në kategori si:

 • I zakonshëm
 • I ri
 • I shkurtër
 • I ngjashëm
 • SEO

Pasi të kërkoni fjalët tuaja, mund të filtroni rezultatet bazuar në shtrirjen e domenit, domenet e paregjistruar dhe gjatësinë maksimale. Emri Mesh gjithashtu do të sugjerojë kërkime të tjera të fjalëve për ju.

# 10 Domain Bot

gjenerator domainsbot

Domains Bot është një mjet sugjerimi domaini dhe një mjet kërkimi domain. Filloni duke kërkuar një fjalë kyçe dhe do të gjeni ide të disponueshme bazuar në atë fjalë kyçe, fjalë kyçe të kombinuara ose fjalë kyçe të ngjashme. Përndryshe, kërkoni emrin e domain që dëshironi. Nëse është në dispozicion, mund të blini përmes lidhjeve me regjistrues të ndryshëm domenesh. Do të shihni gjithashtu sugjerime për emra të ngjashëm domenesh. Filtro sipas zgjatjes dhe gjuhës, ose shtoni sinonimet, parashtesat ose prapashtesat tuaja.

# 11 Panabee

gjenerator i domain-it panabee

Panabee është një mjet kërkimi për emrin e domain, gjenerator i emrit të biznesit dhe gjenerator i emrave të domain. Filloni me dy fjalë kyçe dhe kërkoni për sugjerime për emrin e domain. Nëse merret emri i domenit që dëshironi, mund të vizitoni GoDaddy, ku mund të shikoni shtesa të tjera të mundshme të domenit.

Nëse nuk ju pëlqen ajo që shihni, Panabee do të japë kushte të ngjashme për të cilat mund të kërkoni. Përveç shfaqjes së emrave të domain të disponueshëm, Panabee gjithashtu ju tregon nëse emri juaj ideal i domain është duke u përdorur si një emër përdoruesi i mediave sociale.

# 12 Stacioni i Emrave

NameStation

Filloni me Emrin Station duke regjistruar një llogari falas, të cilën mund ta bëni duke përdorur emailin tuaj ose llogarinë Facebook. Me këtë mjet, do të keni qasje në:

 • Gjeneruesit e emrit të domenit
 • Kontrollues i disponueshmërisë së menjëhershme
 • Konkurse për emrin publik
 • Sugjerime për fjalen

Filtri i bazuar në shtrirjen, gjatësinë e emrit dhe më shumë. Nëse nuk keni ndonjë ide për fjalen, provoni të kërkoni nga industria juaj për ide. Sajti krenohet duke u parë në TechCrunch, Mashable, SEOMoz, dhe të tjerët, kështu që ia vlen të kontrollohet.

# 13 Kërkimi i menjëhershëm i domenit

Kërkimi i menjëhershëm i domenit

Kërkimi i shpejtë i domenit është një mjet që funksionon mirë nëse tashmë keni një emër domain në mendje. Filloni duke shtypur idenë tuaj, dhe ky mjet do t’ju tregojë nëse është marrë apo jo. Nëse është, ata do të sugjerojnë alternativa që janë aktualisht në dispozicion. Ata gjithashtu do t’ju njoftojnë se cilat prej tyre janë në ankand. Ju mund të blini përmes lidhjeve në sit që do t’ju çojnë direkt në GoDaddy për të përfunduar blerjen tuaj. Nëse domeni është marrë, ju mund të ndiqni linqe ose të shikoni se kush e zotëron faqen ose të punësoni një agjent për t’ju ndihmuar të bëni një ofertë në atë domen.

# 14 Unë dua emrin tim

IWantMyName

Unë dua që emri im të jetë i ngjashëm me Kërkimin e Domainit Instant pasi funksionon më mirë nëse tashmë keni një emër në mendje. Vendosni adresën që dëshironi, dhe unë dua emrin tim do t’ju njoftojë nëse është në pyetje për grabs. Nëse jo, ata do t’ju tregojnë opsione alternative dhe çmimet e tyre. Ju gjithashtu mund të filtroni duke fshehur fusha të padisponueshme.

# 15 Fjalimet në Webhostim

gjenerator i faqes geeks gjeneruese të emrit

Webhosting Geeks është një mjet për krijimin e emrave që ju ndihmon të gjeni një emër unik për biznesin tuaj. Ju mund të shtoni disa fjalë kyçe në shiritin e kërkimit dhe të shtoni filtra për rezultate më specifike. Për shembull, ju mund të zgjidhni se ku do të vendoset emri i biznesit tuaj – në fillim, në mes ose në fund të domain. Gjithashtu, mund të vendosni një kufi të gjatësisë së domain (5-30 shkronja). Webhosting Geeks ju jep një mundësi për të kërkuar nga emrat e domainve të disponueshëm .com, .net, .org, .us, .ca, .au dhe .co.uk.

Me këta 15 gjeneratorë të emrave të domain të dobishëm, nuk duhet të keni asnjë problem të dilni me një emër të disponueshëm domaini që përshkruan mirë biznesin tuaj. Anydo gjë që kemi humbur? Lini një koment më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author