100+ Statistikat dhe Faktet në Internet

Hej të gjithë, Gary këtu. Ndërsa shkruaj dhe rishikoj aplikacione të ndryshme softuerësh dhe ofrues të shërbimeve në HostingCanada.org, has në shumë informata interesante për informacionin në lidhje me internetin dhe ndikimin e tij në shoqëri. Kjo faqe është një lloj dokumenti i gjallë “kap gjithçka” për çdo gjë që më tërheq vëmendjen.

Disa prej këtyre statistikave ka të ngjarë të ju befasojnë, dhe ndoshta madje do të pyesin nëse ato janë të vërteta (të gjitha burimet janë cituar anash vetë statistikat, kështu që ju lutemi mos ngurroni të kontrolloni çdo gjë dhe të më dërgoni me email nëse diçka duket keq). Gëzojnë. ��

Statistikat e Internetit 2020

 • Kishte 480 milion më shumë internet përdoruesit sesa kishte në vitin 2016. Kjo na sjell në një total dajak prej 3.74 miliardë përdorues global të Internetit.
 • Përkundër adoptimit të vazhdueshëm të internetit, ai në fakt po bëhet më pak i lirë. Numri i përgjithshëm i vendeve të lira – d.m.th., që kanë sasinë më të vogël të Censurimit në Internet – në të vërtetë ka rënë me 6% nga 2015 në 2020.
 • Azia ka më shumë përdorues të Internetit se kushdo. Gjysma e përdoruesve të botës në botë jetojnë në Azi. Azia ka parë një rritje numerike dhe një përqindje të numrit të përdoruesve të Internetit në krahasim me vitin 2016. E vetmja kontinent që do të afrohet është Evropa, me 17 përqind të përdoruesve në të gjithë botën.
 • Kina është numri një në përdoruesit e Internetit, me më shumë se 371 milion përdorues në kohën kur e kemi shkruar këtë. Ky është një e katërta e përdoruesve të Internetit në botë. Kjo rritje është diçka për të marrë parasysh sepse në vitin 2016, Kina përfaqësonte vetëm rreth 21,97 përqind të përdoruesve globalë të Internetit.
 • Përdoruesit e Internetit të Kinës janë më shumë se dy herë popullsia e Sh.B.A..
 • Rreth 9.2 milion njerëz të Emirateve të Bashkuara Arabe përdorin Internetin. Një befasuese 99 përqind e qytetarëve të Emirateve të Bashkuara përdorin internetin. Kjo nuk është parë askund tjetër në botë.
 • 2.1 trilion dollarë është numri i shitjeve që në një mënyrë ose në një tjetër ishte e lidhur me internetin. Kjo ishte vetëm në vitin 2016.
 • Në vitin 2017, pritet që më shumë se 205 miliardë dollarë do të shpenzohen për reklama të bazuara në internet. Kjo do të jetë hera e parë që reklamat në Internet tejkalojnë shpenzimet për reklama televizive, të cilat pritet të vijnë me rreth 192 miliardë dollarë.
 • Çdo ditë dy milion postime në blog janë botuar.
 • Me shume se 660 milion fotot postohen në Instagram vetëm çdo ditë.
 • Çdo ditë 5.5 miliard kërkime në Google kryhen.
 • MongoDB është zgjidhja më e njohur e pritjes së bazës së të dhënave me mbi 24, 292 kompani që përdorin MongoDB.

@import url ("//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto:400,500,700,300&mesin = latin"); url @ e importit ("//fonts.googleapis.com/css?family=Lato:300,700,400&mesin = latin"); @ media (min-gjerësia: 300px) {[data-css ="TVE-U-45e10a9ee1f8c5"] {sfond-imazh: asnjë! i rëndësishëm; } [dhënat-css ="TVE-U-05e10a9ee1f8bf"] {sfond-imazh: asnjë! i rëndësishëm; marzh-fund: 0px! e rëndësishme; margin-top: 0px! e rëndësishme; mbushje: 0px! e rëndësishme; sfond-ngjyra: rgb (255, 255, 255)! e rëndësishme; kufiri: asnjë! i rëndësishëm; } [dhënat-css ="TVE-U-25e10a9ee1f8c3"] {sfond-imazh: asnjë! i rëndësishëm; sfond-ngjyra: transparente! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-85e10a9ee1f8c9"] {margin-top: 0px! i rëndësishëm; sfond-imazh: asnjë! e rëndësishme; mbushje-top: 15px! e rëndësishme; mbushje-fund: 15px! e rëndësishme; mbushje-majtas: 15px! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-95e10a9ee1f8ca"] {line-lartësia: 1.11em! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-95e10a9ee1f8ca"] i fortë weight font-peshë: 700; : jo (#tve) [data-css ="TVE-U-95e10a9ee1f8ca"] {font-familje: Lato; pesha e shkronjave: 400; madhësia e fontit: 32px! e rëndësishme; ngjyra: rgb (51, 51, 51)! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-155e10a9ee1f8d2"] i fortë weight font-peshë: 500; } [dhënat-css ="TVE-U-75e10a9ee1f8c8"] {padding-top: 0px! e rëndësishme; sfond-imazh: asnjë! e rëndësishme; : jo (#tve) [data-css ="TVE-U-125e10a9ee1f8cf"]: hover input {ngjyra: rgb (170, 170, 170); kufiri: 1px i ngurtë rgb (198, 198, 198); sfond-ngjyra: rgb (221, 221, 221)! e rëndësishme; sfond-imazh: asnjë! e rëndësishme; : jo (#tve) [data-css ="TVE-U-135e10a9ee1f8d0"] > : fëmija i parë {ngjyra: rgba (177, 177, 177, 0); } [dhënat-css ="TVE-U-35e10a9ee1f8c4"] {gjerësia max: 540px; min-lartësia: 0px! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-105e10a9ee1f8cb"] {rrezja kufitare: 0px; tejmbushja: e fshehur; kufiri: 0 px rgb të ngurta (51, 51, 51); marzhi: 0px automatik! e rëndësishme; mbushje: 0px! e rëndësishme; sfond-imazh: asnjë! e rëndësishme; : jo (#tve) [data-css ="TVE-U-125e10a9ee1f8cf"] input {font-size: 18px; kufiri: 1px i ngurtë rgb (198, 198, 198); rreze kufitare: 0px; tejmbushja: e fshehur; font-familje: Roboto; pesha e shkronjave: 300; ngjyra: rgb (102, 102, 102); lartësia e vijës: 28px; mbushje: 13px 20px! e rëndësishme; marzh-fund: 0px! e rëndësishme; sfond-imazh: asnjë! e rëndësishme; sfond-ngjyra: rgb (238, 238, 238)! e rëndësishme; margin-top: 0px! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-145e10a9ee1f8d1"] {gjerësia max: 33.1%; } [dhënat-css ="TVE-U-115e10a9ee1f8ce"] {gjerësia max: 66.9%; : jo (#tve) [data-css ="TVE-U-155e10a9ee1f8d2"]: butoni hover {sfond-ngjyra: rgb (236, 99, 60)! e rëndësishme; sfond-imazh: gradient linear (rgb (235, 99, 60) 0%, rgb (218, 59, 36) 99%)! i rëndësishëm; madhësia e sfondit: automatike! e rëndësishme; pozicioni në sfond: 0px 0px! e rëndësishme; sfond-bashkëngjitje: lëvizni! e rëndësishme; sfond-përsëritje: pa përsëritur! e rëndësishme; : jo (#tve) [data-css ="TVE-U-155e10a9ee1f8d2"] butoni {ngjyra: rgb (255, 255, 255); madhësia e fontit: 20px; lartësia e vijës: 30px; font-familje: Roboto; pesha e shkronjave: 400; rreze kufitare: 0px; tejmbushja: e fshehur; kufiri: 0 px rgb të ngurta (229, 229, 229); kuti-hije: rgba (0, 0, 0, 0.3) 0px -1px 1px 0px inset; sfond-ngjyra: rgb (235, 99, 60)! e rëndësishme; mbushje-top: 13px! e rëndësishme; mbushje-fund: 13px! e rëndësishme; marzh-fund: 0px! e rëndësishme; sfond-imazh: gradient linear (rgb (235, 99, 60) 0%, rgb (218, 59, 36) 100%)! i rëndësishëm; madhësia e sfondit: automatike! e rëndësishme; pozicioni në sfond: 0px 0px! e rëndësishme; sfond-bashkëngjitje: lëvizni! e rëndësishme; sfond-përsëritje: pa përsëritur! e rëndësishme; margin-top: 0px! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-55e10a9ee1f8c6"] {diferencë-majtas: 0px; mbushje-top: 10px! e rëndësishme; mbushje-fund: 0px! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-55e10a9ee1f8c6"] > .tcb-flex-col {mbushje-majtas: 0px; } [dhënat-css ="TVE-U-15e10a9ee1f8c2"] {kufi: asnjë; mbushje: 10px 20px! e rëndësishme; diferenca: 10px 0px 30px! e rëndësishme; } @ media (max-width: 767px) {[data-css ="TVE-U-75e10a9ee1f8c8"] {tekst-align: qendër; sfond-imazh: asnjë! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-05e10a9ee1f8bf"] {sfond-imazh: asnjë! i rëndësishëm; } [dhënat-css ="TVE-U-25e10a9ee1f8c3"] {sfond-imazh: asnjë! i rëndësishëm; : jo (#tve) [data-css ="TVE-U-95e10a9ee1f8ca"] {madhësia e shkronjave: 28px! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-85e10a9ee1f8c9"] {sfond-imazh: asnjë! i rëndësishëm; mbushje-top: 10px! e rëndësishme; mbushje-fund: 10px! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-55e10a9ee1f8c6"] {padding-top: 0px! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-45e10a9ee1f8c5"] {sfond-imazh: asnjë! i rëndësishëm; marzh-fund: 0px! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-15e10a9ee1f8c2"] {mbushje-fund: 20px! e rëndësishme; marzh-fund: 0px! e rëndësishme; mbushje-majtas: 10px! e rëndësishme; mbushje djathtas: 10px! e rëndësishme; : jo (#tve) [data-css ="TVE-U-155e10a9ee1f8d2"] buton {diferencë-lartë: 20px! e rëndësishme; } [dhënat-css ="TVE-U-105e10a9ee1f8cb"] {gjerësia max: 336px; margin-top: 0px! e rëndësishme; mbushje-top: 0px! e rëndësishme; diferenca e djathtë: automatike! e rëndësishme; margjina e majtë: automatike! e rëndësishme; sfond-imazh: asnjë! e rëndësishme; ve}. tve-çon-konvertim-objekt .thrv_heading h1, .tve-çon-konvertim-objekt .thrv_heading h2, .tve-çon-konvertim-objekt .thrv_heading h3 {marzhi: 0; mbushje: 0} .tve-drejton -conversion-objekt .thrv_text_element p, .tve-udhëheq-konvertim-objekt .thrv_text_element h1, .tve-çon-konvertim-objekt .thrv_text_element h2, .tve-çon-konvertim-objekt .thrv_text_element h3 {margin: 0}

Shkarkoni të plotë Raporti [2019]

SHKARKO

Statistikat e Emrit të Domainit

 • Që nga tremujori i parë i vitit 2017, mbaroi 330 milion emra domain u regjistruan. Tani e dini pse nuk mund të gjeni një emër domain. Por mos u shqetëso, unë kam përfshirë një gjenerues të emrave të domain që mund t’ju ndihmojë.
 • Regjistrimet e emrave të domain janë rritur në melodi prej 3.7 përqind çdo vit.
 • 38.8 përqind e domenit emrat e regjistruar kanë shtesën “.com”
 • Që nga 17 gushti 2017, kishte më shumë se 1.547 shtesa të emrit të domain.
 • Mund ta mendoni emrin e domain më të shtrenjtë që është shitur ndonjëherë? Nëse e keni menduar Las Vegas.com për një dajak 90 milion dollarë, do të ishit i saktë.

Statistikat e marketingut të videos

Video në biznes

 • 19% e blerësve të B2B preferojnë video një-për-një të konsumojnë kur zgjidhin problemet e biznesit. (Burimi)
 • 25% e të anketuarve me role ekzekutive zgjedhin një video me një si një metodë të dëshiruar të komunikimit. (Burimi)
 • 87% e bizneseve përdorin video si një mjet marketing. (Burimi)
 • 94% e tregtarëve të videos thonë se video ka ndihmuar në rritjen e të kuptuarit të përdoruesit për produktin ose shërbimin e tyre. (Burimi)
 • 84% e tregtarëve thonë se video i ka ndihmuar ata të rrisin trafikun në faqen e tyre të internetit. (Burimi)
 • 81% e tregtarëve thonë se video i ka ndihmuar ata të gjenerojnë drejtime. (Burimi)

Video në biznes

 • 87% e përmbajtjes së lidhur me biznesin shikohet në kompjutera desktop ose laptopë. (Burimi)
 • Audienca shikon më së shumti video të lidhura me biznesin të enjten (22%). (Burimi)
 • Facebook, YouTube dhe Instagram janë 3 platformat më të mira për tregtarët që postojnë video të marketingut social dhe reklama me video. (Burimi)
 • 93% e bizneseve thonë se ata kanë marrë një klient të ri falë një videoje në mediat sociale. (Burimi)

Video në biznes

 • Përmbajtja e videos ka 50 herë më shumë të ngjarë të nxisë rezultatet organike të kërkimit sesa teksti i thjeshtë. (Burimi)
 • Përdorimi i videove në faqet e uljes do të rrisë konvertimet për 86%. (Burimi)
 • Media sociale dhe shikimi i videove janë dy aktivitetet më të njohura në internet. (Burimi)
 • 4 në 5 konsumatorë besojnë se videot demo janë të dobishme. (Burimi)
 • 43% e njerëzve dëshirojnë të shohin më shumë përmbajtje video nga tregtarët. (Burimi)
 • 99% e tregtarëve që përdorin video tashmë thonë se do të vazhdojnë ta bëjnë këtë në vitin 2018. (burimi)

Video në biznes

Këto statistika të marketingut video dhe shumë më tepër janë theksuar në infografinë më poshtë. Kontrolloni nëse shikoni se si video mund ta ndihmojë biznesin tuaj të marrë më shumë trafik dhe të shndërrojë më shumë atë trafik në klientë besnikë që paguajnë. Vini re se video marketing është një kanal i marketingut në rritje masivisht në internet, dhe si i tillë ne do t’i rifreskojmë këto statistika rregullisht pasi industria evoluon.

Gjetjet e mëposhtme bazohen në të dhënat e dorës së parë të mbledhura nga një mostër e klientëve të Vidyard, duke përfshirë më shumë se 324,000 video për një periudhë 12-mujore, nga 1 janari 2018 deri më 31 dhjetor 2018.

 • Kohët më të njohura të shikimit janë mesjavë, të martën deri të enjten, 9 e mëngjesit në 09:00 PST.
 • 87% e shikimeve të videos që lidhen me biznesin zhvillohen në shfletuesit e desktopit dhe vetëm 13% në celular.
 • 52% e bizneseve të vogla dhe të mesme tani përdorin një kombinim të burimeve të brendshme dhe të jashtme për të prodhuar video.
 • Industritë e shërbimeve të teknologjisë së lartë dhe profesionale publikojnë videot më të reja çdo vit.

 • 73% e të gjitha videove të publikuara gjatë vitit të fundit janë më pak se 2 minuta.
 • Uebfaqet, media sociale dhe faqet e uljes janë kanalet më të njohura të shpërndarjes së videove.
 • 3 llojet më të zakonshme të videove: webinar, demo dhe video të mediave sociale.
 • Videoja mesatare mban 52% të shikuesve deri në fund të videos.
 • 68% e shikuesve do të përfundojnë një video të lidhur me biznesin nëse është nën 60 sekonda, por videot mbi 20 minuta mbajnë vetëm 25%.
 • Shkalla mesatare e mbajtjes së videove të personalizuara është 35% më e lartë se videot konvencionale.
 • 85% e bizneseve janë duke përdorur analitikë të ndërmjetëm ose të përparuar për të matur performancën e videos.

Web Hosting &Statistikat e faqes në internet

 • 1.24 miliardë është numri i faqeve të internetit në planet që nga gushti 2017.
 • Pyetja Trivia: Kush e publikoi faqen e parë të internetit dhe kur u botua? Ted Burners – Lee më 6 gusht 1991.
 • Hyrja në 51.8 përqind e gjithë trafikut të Internetit, bots bëjnë më shumë “surfing” sesa njerëzit që llogaritin vetëm 48.2 përqind të trafikut në internet.
 • YouTube është uebfaqja e dytë më e vizituar në planet. Numri një është Google, numri tre është Facebook, dhe numri katër është faqja kineze Baidu.
 • Që nga krijimi i saj në 2004, CMS WordPress ka arritur të rrëmbejë 58.8 përqind e tregut ndajnë, me një 20 milion site aktive mbresëlënëse përfshirë Facebook, New York Times dhe Forbes.
 • Ishte nje 32 për qind rritje në faqet e hakuara nga 2015 në 2016. Nuk ka arsye të presim që ky numër të zvogëlohet në vitet e ardhshme. Kjo është arsyeja pse ne jemi duke përfshirë një lidhje për këtë udhëzues në detaje se si mund ta mbani pa pagesë hacker-in e faqes tuaj WordPress.
 • Google përdor shpejtësinë e faqes për renditjen e saj.

Statistikat e Konvertimit dhe E-Tregtisë

 • Aktualisht, më shumë se $2 trilion në vit vjen nga llogaritë e tregtisë elektronike.
 • Nga 92 dollarë të përdorura në gjenerimin e trafikut, vetëm një dollar shkon për konvertimin e klientëve. Fatkeqësisht një çift i atyre dollarëve gjithashtu shkon në krimin në internet! Ouch. Lexoni udhëzuesin tim për VPN më të mirë Kanadeze për të mësuar se si të mbroheni.
 • A ke ditur atë 65 përqind e blerësve nuk do të paguajnë për transportim gjatë porosive në internet? Tridhjetë e pesë përqind do të paguajnë për t’i dërguar gjërat e tyre.
 • Edhe kur blini nga një dyqan me tulla dhe llaç, .56 dollarë nga çdo dollar është rezultat i disa bashkëveprimit dixhital.
 • vetëm 23 përqind e bizneseve janë të kënaqur me normat e tyre aktuale të konvertimit.
 • Burrat kalojnë 28 përqind më shumë në internet sesa gratë.
 • Shumica e njerëzve shpenzojnë rreth pesë orë në javë pazar në internet.
 • Shumica e amerikanëve, afërsisht 95 përqind e tyre, bleni në internet.
 • Pricemimi është një faktor përcaktues për 87 përqind e blerësve amerikanë. Për 80 përqind, çmimi i transportit shoqëruar me shpejtësinë e dorëzimit janë ato që janë të rëndësishme. Shtatëdhjetë e një përqind zgjedhin se ku do të blejnë në bazë të asaj nëse ofrohen ulje apo jo.
 • Ka një arsye të mirë për të ndjekur vendin e parë të kërkimit të rezultateve të Google. Nëse ju keni vendin e parë, ju keni një 34.36 përqind e klikimit përmes normës nëse personi është duke përdorur një kompjuter desktop. Nëse ata po përdorin një pajisje celulare, ju keni një normë klikimi prej 31.35 përqind.
 • A e llogarit biznesi juaj kthimin e tij të investimit? Nëse po, ekziston një 72 përqind shans ajo ka një strategji efektive të marketingut.
 • Lodhur nga ju kërkohet të fikni bllokuesin tuaj të reklamave? Ka një arsye të mirë pse bizneset e bëjnë atë. Vetëm në vitin 2015, bllokuesit e reklamave prekën biznesin në shumën e afërsisht 22 miliardë dollarë.
 • Pesëdhjetë e tetë përqind e njerëzve thonë se duan thirrjen e parë të shitjes që marrin për të diskutuar çmimet. megjithatë, 65 përqind thonë se ata dëshirojnë që thirrja e parë të jetë e përqendruar në synim.
 • Vendet e tregut llogariten 45 përqind e shitjeve të tregtisë elektronike, me dyqanet e markave të zgjedhura 55 përqind të tjera.
 • Llogari për Amazon 80 përqind e shitjeve në treg në internet.
 • A e dini se shumica e njerëzve shpenzojnë përafërsisht 488 dollarë pazar në vit përmes tregjeve online?
 • Mos merrni një përgjigje në emailin tuaj? Mbase e dërgove të enjten. E enjte është dita më e keqe për dërgimin e postave elektronike. E Mërkura është më e mira.
 • Ngarkimi i ngadaltë i faqes në internet ju shqetëson? Nuk je vetem. Estimatedshtë vlerësuar se 1 trilion dollarë ka humbur çdo vit në tregun e e-commerce si rezultat i faqeve të internetit që ngarkojnë ngadalë.

Të dhënat e marra nga Arkivi i Internetit. Burimi: Raporti ThinkWithGoogle, Mars 2016.

 • Tetëdhjetë përqind e klientëve thonë se ata do të blejnë diçka në internet për sa kohë që transporti është falas.
 • Nëse biznesi ofron rekomandime të personalizuara, ato mund të rrisin normat e tyre të konvertimit 5.5 herë.
 • Pesëdhjetë e një përqind e blerësve me qendër në SHBA thonë se ata do të braktisin një blerje nëse faqja në internet në të cilën po bëjnë blerje shumë ngadalë.
 • Njerëzit pëlqejnë të përdorin pajisjen e tyre celular për të marrë në Internet. Sidoqoftë, njerëzit që përdorin një tabletë ose desktop janë më të prirur për të blerë. Shtë treguar se 8.5 përqind e njerëzve të cilët shikojnë një faqe në desktopin e tyre në të vërtetë vendosin diçka në karrocë, me 2.78 përqind të këtyre individëve në të vërtetë blejnë diçka. Në mënyrë krahasuese, kur një person bën pazar vetëm në smartphone të tij 4.7 përqind do të vendosin diçka në karrocën e tyre, dhe vetëm 0.8 përqind do të blejnë diçka. Ekziston një dhomë e vogël wiggle në këto numra, por desktopi është udhëheqësi i qartë.
 • Nëse mund të merrni shpejtësinë e ngarkimit të faqes suaj të internetit nga tetë sekonda deri në dy sekonda, mund të shihni një 74 për qind rritje në normat e konvertimit. Kjo bazohet në informacionin e mbledhur nga më shumë se 30 shitës me pakicë.
 • A doni dëshmi se njerëzit kanë një hapësirë ​​të shkurtër vëmendjeje? Në vitin 2010, nëse një faqe në internet kishte nevojë për gjashtë sekonda për të ngarkuar, do të kishte një ulje prej 40 përqind të konvertimit. Sot, një faqe interneti me të njëjtën kohë të gjashtë ngarkesës së dytë do të ketë një 50 përqind humbje konvertimi.
 • Vetëm tre përqind e blerësve të celularëve blejnë sendet në karrocën e tyre. Ndërmjet 25 përqind në 30 përqind e blerësve të desktopit blejnë artikujt në karrocën e tyre.
 • Nëse dikush ju thotë se keni hapësirën e vëmendjes së një peshku të artë, konsiderojeni atë një kompliment. Kjo është për shkak se një peshk i artë ka një hapësirë ​​të vëmendjes nëntë të dytë. Në vitin 2000, njeriu mesatar kishte një hapësirë ​​të vëmendjes 12 sekondë. Në vitin 2017, ky numër ka rënë në vetëm tetë sekonda. Ky informacion është rezultat i një studimi që Korporata Microsoft bëri mbi më shumë se 2,000 njerëz. Për më tepër, ata monitoruan informacionin EEG të 112 personave të tjerë.
 • Shitjet globale të tregtisë elektronike B2C ishin gati 1.7 trilion dollarë në 2015. Deri në vitin 2018. ai numër pritet të shkatërrojë 2.35 trilion dollarë.
 • Uebfaqet me një vonesë ngarkimi një sekondë ka të ngjarë të prodhojnë një humbje shtatë përqind të konvertimit. Nëse vizitorët tuaj përjetojnë kohë të ngarkimit prej tre sekondash, afërsisht 40 përqind e tyre do të largohen nga faqja juaj. Ndërtuesit e faqeve në internet janë një rregullim i lehtë për këtë.

Faleminderit ekipit tonë infografik për vendosjen e kësaj!

Për më shumë informacion, shikoni faqen tonë të rishikimeve të hostimit. 

50-Surprizë-Statistika-Rreth-Internetit --- pjesë-Kanada-1 (1)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author