A2 хостинг преглед: по-бърз ли е от Bluehost & SiteGround? Нека разберем…

a2 хостинг страницаA2 хостинг: Препоръчителен уеб хост

A2 хостинг е от 2001 г. насам и достави някои от най-бързите скорости на сървъра, които видяхме през последните 24 месеца.

Техната поддръжка на клиенти е ефективна, хостинг плановете са приятелски настроени за разработчиците и имат уникална гаранция за връщане на парите по всяко време.

През последните няколко месеца обаче се промъкна време. А процентите за подновяване скачат доста агресивно, след като приключи периодът на първата ви покупка. Ако обаче имате нужда от бърза уеб хостинг услуга при сравнително евтини цени ($ 2,96 / мес.) С възможност за мащабиране, след като уебсайтът ви расте, A2 хостингът може да бъде много добър вариант.

Ето един задълбочен поглед към плюсовете на A2 Hosting срещу минусите, след като се регистрирате, платите и го поставите на тест.

Обща информация & Преглед на хостинга

НАШИЯТ ВЕРДИКТ: Най-бързият споделен уеб-домакин
SPEED: 317ms (Средно за февруари 2018 г. до януари 2020 г.)
непрекъсната работа: 99,93% (февруари 2018 г. до средна януари 2020 г.)
ПОДДЪРЖА: 24/7 Чат на живо
Приложения: WordPress, Joomla, Drupal и Magento
ХАРАКТЕРИСТИКА: Неограничена честотна лента и съхранение, безплатен SSL, връщане на парите по всяко време
ПЛАНОВЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ: Споделени, WordPress, VPS, риселър и специализирани сървъри
ТРАНСФЕР НА САЙТА: Единичен безплатен трансфер на сайт
ценообразуване: Започвайки от $ 2,96 / месец (подновява се на $ 8.99 / месец)

Плюсове на използването на A2 хостинг

A2 хостингът е една от най-добрите хоризонтални компании за радар, за които трябва да знаете повече.

Скоростта им е отлична, обслужването на клиентите е дружелюбно, функциите за сигурност са изобилни, политиката за възстановяване е либерална и дори са екологично съзнателни на всичко отгоре.

Нека преминем всеки по един, за да се убедите сами.

1. Най-бързият споделен хостинг доставчик, който сме тествали (317ms)

Ще видите повтаряща се тема, когато отидете на A2Hosting.com:

скорост.

Те говорят за скоростта на началната страница. Всички функции са предназначени да направят вашия сайт „крещи бързо“. И дори името на всеки план за ценообразуване е свързано със скоростта (като “Swift” и “Turbo”).

Не трябва да е изненада, че A2 хостингът всъщност е бърз. Те са най-бързият споделен хостинг доставчик, който сме тествали, и са най-бързите от няколко години насам.

Това не е малък подвиг в свят, в който времето за зареждане на страниците може да бъде разликата между задържането на посетител на уебсайта или загубата им на конкуренцията.

A2 Средно време за хостинг на зареждане:

A2-хостинг-2019-2020-статистикиA2 хостинг средна скорост 2019-2020 | Вижте статистиката

2. Приятелски & Ефективна поддръжка на клиенти

A2 хостингът предоставя стотици статии в тяхната база знания, ако предпочитате да намерите бърз отговор на вашата стикова точка.

Ако предпочитате да говорите с човек, те предлагат всичко – от чат до телефон и помощ на базата на билети.

Записахме чата на живо. По ирония на съдбата, поддръжката на клиентите на A2 хостинг беше малко бавна, свързвайки се с чата на живо, като отне около пет минути, за да скочите.

Но оттам всичко плавно плаваше.

Пример за чат на живо на хостинг поддръжка на A2

Хулио беше наистина дружелюбен, отговаряше на всичките ни въпроси директно в рамките на 30 секунди. Изглежда, че той наистина се грижеше и нямаше нужда да търси всеки отговор.

Като цяло беше добро преживяване.

3. Безплатен „HackScan“ запазва сайта Ви безопасен

Онлайн, бързината и сигурността не винаги вървят добре заедно. Това е така, защото допълнителното сканиране, защитните стени или слоевете за криптиране често могат да забавят потребителите.

A2 хостингът успя да бъде мълниеносен, като същевременно не изпусна топката върху сигурността.

Техните сървъри са защитени от “HackScan”, услуга за мониторинг 24/7, която сканира за злонамерен софтуер и други атаки всеки ден, ден.

Най-добрият начин да запазите сайта си в безопасност е чрез предотвратяване на проблеми, преди те да избухнат.

Техните центрове за данни също са мащабируеми, което означава, че сте защитени, ако избухне атака за отказ на услуга (DDoS). Тези атаки се опитват да наводнят сървърите ви с трафик и да чукат вашия сайт офлайн. Така че A2 има гръб, за да се справи с внезапни, неочаквани скокове.

4. Безплатна миграция на сайтове (1 – 25 в зависимост от плана)

A2 хостингът лично ще премести съществуващия ви уебсайт на техните сървъри без допълнително заплащане при всички планове.

Всичко, което трябва да направите, е да се свържете с техния отдел за поддръжка на клиенти с вашите данни за акаунта в cPanel, а за останалото ще се погрижите за.

Единствената уловка е броят на сайтовете според плана, който сте закупили. Техните условия изписват всичко подробно.

Споделените хостинг клиенти на плановете Lite, Swift и Turbo ще преместят един сайт безплатно. Но ако купувате дистрибутор, специализиран или управляван VPS хостинг, ще получите 25 безплатни миграции.

Отново това предполага, че можете да осигурите cPanel достъп до съществуващите си сайтове. В противен случай A2 може да вземе малка такса за допълнителната работа.

5. Системи за управление на съдържанието (CMS), Създатели на уебсайтове и Инструменти, лесни за програмисти

A2 хостинг работи безпроблемно с всички основни системи за управление на съдържанието. Можете да инсталирате сайт за WordPress, OpenCart, Drupal, Joomla или Magento само с няколко кликвания. Няма нужда от програмист, който да ви помогне.

Те имат няколко специални функции за тези сайтове, като A2 Optimized WordPress плъгин, който ще се предлага с Turbo планира да поддържа вашия сайт бърз.

Плъгин за оптимизация на A2

A2 хостингът също има свой създател на уебсайтове, подходящо наречен SiteBuilder. Те са идеални, ако търсите нещо малко по-удобно, което да персонализирате сами сайта си, без да се налага на Google нито един HTML маркер. Само имайте предвид, че ценообразуването и плановете са малко по-различни за SiteBuilder на A2 (от обичайните планове за споделен хостинг).

Плановете на A2 хостинг са съвместими с CDN акаунт в Cloudflare, за да повторите след мен, да поддържате сайта си бързо (чрез зареждане на изображения и други големи файлове отделно от вашия сървър).

Ако сте уеб администратор или агенция, която иска да хоства десетки сайтове под един покрив, A2 хостингът предлага удобни за разработчиците инструменти. Можете да получите достъп на администраторско ниво на сървъри, безплатни резервни копия на сървъри назад и множество версии на всичко от PHP до MySQL, PostgreSQL, Python и т.н..

6. Гаранция за връщане на парите по всяко време

A2 хостинг използваше стандартната 30-дневна гаранция за връщане на парите, както повечето други хостове, които прегледахме.

Нали знаете тренировката с тези. Изправете проблеми или проблеми в рамките на първите 30 дни и можете да получите пълно възстановяване. Няма зададени въпроси.

Въпреки това, A2 хостинг промени тази политика малко през последните няколко години. И клиентите са тези, които се възползват.

A2 вече предлага гаранция за връщане на парите по всяко време.

Все още ще получите пълно възстановяване в рамките на първите 30 дни. Но какво ще стане, ако предплащате в продължение на три години, за да получите най-добрата сделка (повече за това по-късно) и не сте доволни след първата година?

Все още можете да поискате възстановяване на сумата и да получите обратно пропорционална сума за оставащото време (така че последните две години от вашата сделка).

Има няколко предупреждения обаче.

Първият е, че всяко искане за възстановяване на пари през първите 120 дни ще бъде издадено чрез PayPal. Подобно на други хостове, „допълнителни“ услуги като регистрация на домейни, настройка или такси за миграция не подлежат на възстановяване.

Ще запазите всичко, което не се възстановява, като името на вашия домейн.

7. Зелен уеб хостинг

A2 хостинг родният град на Ан Арбър, Мичиган е известен като “град на дърво.” Според тях те имат 50 000 дървета и 150 парка, според сайта им.

a2 зелени хостинг опции
Така A2 чувства морално задължение да помогне за защитата на планетата от глобално затопляне.

Те си партнират с Carbonfund.org, за да помогнат в подкрепа на възобновяемите енергии и възстановяването на горите. Те също имат „FutureServe“ зелена хостинг инициатива, която да помогне за компенсиране на емисиите от техните сървъри.

Това не трябва да е решаващият фактор за регистрация на уеб хост. Но познаването на компанията, в която работите, се грижи за околната среда, е хубаво допълнително облагодетелстване.

8. Просрочване на 99,93%

Най-бързото време за зареждане на страницата в света не може да компенсира сайт, който е постоянно офлайн.

Това може да звучи очевидно, но е критичен момент. Продължителността на A2 хостинг беше звездна, когато за първи път се регистрирахме през 2015 г. Но през последните 24 месеца или повече, забелязахме леко спад в производителността.

Въпреки това, те все пак успяха да постигнат стандартен за индустрията резултат от 99,93%.

Последно 12-месечно средно време за хостинг на A2:

 • Средно време за януари 2020 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на декември 2019 г.: 100%
 • Средно време за ноември 2019 г.: 100%
 • Средно време за октомври 2019 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на септември 2019 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на август 2019 г.: 99,95%
 • Средна продължителност на юли 2019 г.: 99,85%
 • Средна продължителност за юни 2019 г.: 99,70%
 • Средна продължителност на май 2019 г.: 99,98%
 • Средно време за април 2019 г.: 99,99%
 • Средно време за март 2019 г.: 99,83%
 • Средно време за февруари 2019 г.: 99,94%

а2-хостинг-производителни-24 месецаТестов сайт на живо: hostingfacts-a2.com | Ср. ъптайм и скорост: 24 месеца+

Минуси от използването на A2 хостинг

A2 хостинг има много плюсове за това.

Въпреки това, бързите скорости и приятелската поддръжка не могат да компенсират всичко.

Ето подробно разглеждане на всеки от тези проблеми:

1. Високи цени за подновяване (и 15-дневен срок)

A2 хостингът се отличава с леко прекъсване на цените при дългосрочни планове. Така че предплащането за три години ще свали няколко долара от месечната цена, която може да се натрупа в течение на 36 месеца.

Тогава A2 подслажда сделката за нови клиенти със специални въвеждащи цени, които основно намаляват общата цена наполовина.

A2 хостинг встъпителни цени

Проблемът е, че когато изтича първоначалният ви срок, автоматично подновяване ще започне с „редовното“ ценообразуване (почти двойно повече от първоначално платеното).

Повечето уеб-домакини изнасят същата каскада под една или друга форма. Те знаят, че ако сте доволни от цялостната услуга, вероятно ще е голяма мъка да преместите сайта си отново, преди да започне увеличението на цените.

Ето тази част, която не седи добре.

Според техните условия, трябва да изпратите писмено искане за анулиране „15 дни преди началото на срока за подновяване“ чрез техния портал за клиенти или като ги изпратите по имейл на [защитен имейл]

Какво се случва, ако пропуснете този 15-дневен прозорец? Ще бъдете готови да платите следващия план за подновяване, който ще се подновява автоматично и нямате право да получавате възстановяване.

С други думи, те банкират за това, че сте забравили да спрете акаунта си, преди да е станало твърде късно.

2. Ограничения в най-евтиния план

Встъпителната цена за най-евтината опция за хостинг на A2 хостинг („Lite“) в момента е $ 2.96 / месец (51% отстъпка от редовната цена). Това не е най-ниската цена, която сме виждали, но е доста добра.

Но когато започнете да сравнявате тази цена с тази, която получавате (в сравнение с конкуренцията), възникват някои проблеми.

Този план ви осигурява само един уебсайт, с неограничено пространство за съхранение, безплатен SSL, миграция на сайта и гаранция за връщане на парите по всяко време..

Не получавате много страхотни предимства, които помагат на A2 да бъде добър избор, като Turbo сървъри, които осигуряват „до 20 пъти по-бързо зареждане на страници“, сървър назад или дори резервни копия извън сайта..

Същият проблем се отнася и за техния план за създаване на уебсайтове. Най-евтиният вариант с подобни цени около ~ 4 $ на месец ви дава само една страница – не е почти достатъчно, за да създадете действителен уебсайт.

A2 хостинг цени, хостинг планове & Бързи факти

A2 Цени за хостинг и планове

A2 хостингът има три ценови нива за него споделен хостинг:

 • Литерен план: Този план започва от $ 2,96 на месец. Той се предлага с достатъчно за един уебсайт, пет бази данни, неограничен обем за съхранение и честотна лента, безплатен SSL, плюс контрол на cPanel
 • Бърз план: Този план започва от $ 3.70 на месец. Той поддържа неограничени уеб сайтове, бази данни, съхранение, трансфери, SSL сертификат, cPanel и миграция на един сайт.
 • Турбо план: Този план започва от $ 7.03 на месец. Той се предлага с всичко от плана Swift, плюс Turbo (20X скорости) и A2 Site Accelerator.

Не забравяйте, че ако използвате талон “HOSTINGFACTS” на последната страница за плащане ще можете да я намалите значително по-евтино.

 • Лесно регистриране: Регистрация в три стъпки. Не е твърде трудно.
 • начини за плащане: Кредитна карта, PayPal, чек или паричен превод, банков превод, Skrill и PayULatam.
 • Скрити такси и клаузи: Степента на подновяване е по-висока от въвеждащия период. Трябва да анулирате 15 дни преди Периода на подновяване; в противен случай ще бъдете таксувани автоматично Купуването на имена на домейни не се възстановява. Само една миграция на сайтове е безплатна в техните споделени хостинг планове.
 • Upsells: Много малко upsells.
 • Активиране на акаунт: Незабавно активиране.
 • Опит с контролен панел и табло: cPanel.
 • Инсталиране на приложения и CMS (WordPress, Joomla и др.): Възможност за инсталиране на WordPress и други популярни CMS са достъпни при касата.

Препоръчваме ли A2 хостинг?

Да, ние го правим.

A2 хостингът непрекъснато доставя най-добрата в класа скорост през последните няколко години. Техната поддръжка на клиенти е приятелска и полезна. Всички споделени планове идват с безплатен SSL сертификат и една безплатна миграция. Също така, продължителността им не е твърде лоша.

И ако по всяко време се сблъскате с проблеми, докато сте клиент, можете да поискате възстановяване на сумата по непроизведеното време.

Единственият недостатък е, че степента на подновяване е висока (а строгите условия не са големи).

Плюс това, ако плащате за най-скъпия споделен план за хостване на неограничени уебсайтове („Turbo“), те все пак ще ви дадат само една безплатна миграция на сайт.

Тези крайни подробности може да не работят за някои хора. Така че докато A2 е доста добър, това не е най-доброто, което сме виждали.

Послепис Използвали ли сте A2 хостинг преди? Моля, помислете дали да не оставите отзив по-долу – добър или лош – всъщност няма значение, доколкото е полезно за нашите посетители. Благодаря за подкрепата.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author